Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Óriás stratégiák és tippek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3234)

Északföld 11-16-2008 17:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 196606)
Ezzel egyaltalan nem ertek egyet. Ha ez megis igy lenne, az csak a csoportot minositi. De bizonyitsd be nyugodtan, hozz fel egy hullat 1 milla pontra... :)
(Lehetoleg mnt-k nelkul...) :)

Jó semmi akadálya, belépek hozzátok, ti adjátok a lét és a katonát és még faj nélkül is fölmegyek. :D Egyébként ezek nélkül 2M egységeket sem lehet fokozni, ha menekülnöm kell. :D

Remedy 11-16-2008 17:57

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 196607)
Jó semmi akadálya, belépek hozzátok, ti adjátok a lét és a katonát és még faj nélkül is fölmegyek. :D Egyébként ezek nélkül 2M egységeket sem lehet fokozni, ha menekülnöm kell. :D

Kenytelen voltal tapasztalni, hogy magasabb hekin mar iszonyu draga a fedezes.
(Nem veletlen volt a fenyevekkel a legnagyobb tartaleku klan vezere sokaig 800k ponton, es nem 1.3 millan.)

Ps: gondolod hogy nem utnek szet? Volt regen egy ilyen kiserlete azthiszem Lopi bacsinak, meg a Szkarabba, hat, egy ido utan bevalasztotta a gnomot, mert nagyon csunyan vissza lett utve folyamatosan...

Északföld 11-16-2008 18:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 196608)
Kenytelen voltal tapasztalni, hogy magasabb hekin mar iszonyu draga a fedezes.
(Nem veletlen volt a fenyevekkel a legnagyobb tartaleku klan vezere sokaig 800k ponton, es nem 1.3 millan.)

Ps: gondolod hogy nem utnek szet? Volt regen egy ilyen kiserlete azthiszem Lopi bacsinak, meg a Szkarabba, hat, egy ido utan bevalasztotta a gnomot, mert nagyon csunyan vissza lett utve folyamatosan...

Hát nem tudom, azért a jó klán kell, folyamatos figyelés, sok lé elengedhetetlen az biztos. :)
Szval ha már nincs mire költenetek, és nincs hova tenni az egységet, anyagot szóljatok bátran! :D

Woodstock 11-25-2008 15:51

800-1200 heki körül miből érdemes pénzt csinálni tudós óriásnak?
Beleszámolva azt is, hogy elszúrt félelfből épül át, és az alatt is kell valami. Most kezdésnek van pár kovács, aztán kész.

Amúgy többi arányt ahogy nézem, majd valahogy így kellene alakítani:
barack 50%
torony 12%
templom 13%
Meg az apróságok, mit gondoltok?

Batu 11-25-2008 16:04

Fosztásból.:D

Óriás szúnyog 11-25-2008 16:04

Óriásnak pénzcsinálni? Fosztásból :D Ha nyugisabb bulira vágysz irj tekit.Ha játszani is akarsz termelj piacra fegyvert, vagy gabonát/ bár ezt csak bizonyos szinteken éri meg/

vityu 11-25-2008 16:31

Quote:

Originally Posted by Woodstock (Post 197836)
800-1200 heki körül miből érdemes pénzt csinálni tudós óriásnak?
Beleszámolva azt is, hogy elszúrt félelfből épül át, és az alatt is kell valami. Most kezdésnek van pár kovács, aztán kész.

Amúgy többi arányt ahogy nézem, majd valahogy így kellene alakítani:
barack 50%
torony 12%
templom 13%
Meg az apróságok, mit gondoltok?

Félelfből óriás???:eek: Nem lett volna jobb tolvajosabb gnómot kihozni belőle?
Amúgy én amíg nagyon nincs pénz, addig termelgetném a gabonát, aztán rátérnék a fosztogatásra!

Woodstock 11-25-2008 17:07

Hmm, no igen, az az ori nem volt jó tolinak sem, bontok kocsmát, átképzek, pikkpakk meglesz minden.Teki írás annyira nem fekszik, de kovácsok már úgy is vannak, azokkal lehetne valami alkotni, a fegyvernek úgy is jó ára szokott lenni minden szinten, meg képzésre is jó.

Fosztás persze okés, de nem tudok egész nap gép előtt lenni, ezért kell valami állandó jövedelem is, olyan nyugodtabb hadivaris játékot szeretnék.

vityu 11-25-2008 17:18

Quote:

Originally Posted by Woodstock (Post 197846)
ezért kell valami állandó jövedelem isk.

Kereskedő?:cool:

Batu 11-25-2008 18:30

Quote:

Originally Posted by Woodstock (Post 197846)
de kovácsok már úgy is vannak, azokkal lehetne valami alkotni, a fegyvernek úgy is jó ára szokott lenni minden szinten, meg képzésre is jó.

Ilyesmit csak törppel, az arra való szerintem. Sokkal, nagyon sokkal többet termel.
Esetleg bankos kereskedőt tudnék elképzelni, amit Vityu mondott, de ezt ki lehet számolni, hogy bankozni vagy fegyózni éri meg.

Woodstock 11-25-2008 19:06

Kereskedő kilőve, személyiségek már le vannak foglalva tudós meg vándor céljára, szal nem tamagocsizni szeretnék, csak annyit mondtam, hogy nem folyton fosztásból tartanám el magam, hanem legyen mellette kis "havi fix", mondjuk a fölös fegyver eladásából.

Óriás szúnyog 11-25-2008 19:55

Állandó jövedelemnek jó az is, hogy megállsz x hekin és piacra temelsz katit.Abból kb egy hónap alatt szép tartalékot lehet csinálni.

Zoli 11-26-2008 13:13

én mikor B-nem óriást építettem, sokat segítettek az építés idejére fenntartott bányák, mert nem sok pénzem volt, utána meg sok kováccsal termeltem a katit, és elég jó pénz lett belőle még óriással is.

Inczi 12-17-2008 16:56

Sziasztok!
Most leptem 3ba, orias tudos vagyok, tudnatok segiteni 1-2 epuletlistaval, meg par otlettel hogy hogy is csinaljam, a nyersi nagyon draga, fegyver is meg a gabona is, a katik viszont nagyon olcsok.
Koszonom elore is :)

Dus 12-17-2008 19:44

Quote:

Originally Posted by Inczi (Post 199644)
Sziasztok!
Most leptem 3ba, orias tudos vagyok, tudnatok segiteni 1-2 epuletlistaval, meg par otlettel hogy hogy is csinaljam, a nyersi nagyon draga, fegyver is meg a gabona is, a katik viszont nagyon olcsok.

Hát, ha ennyire drága a nyersi, tuti ne éheztetős legyen az orid, és ha nagyon drága a nyersi, akkor 3 bánya/fajta felefér néhány kovácsműhellyel is...Egyébként max 10 db kocsma a többi ház, barakk és templom (esetleg torony)
Konkrét éplistát nem tudok most adni, de kiindulásnak szerintem ez jó :)

none 12-17-2008 20:12

Quote:

Originally Posted by Inczi (Post 199644)
Sziasztok!

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 199657)
és ha nagyon drága a nyersi, akkor 3 bánya/fajta felefér néhány kovácsműhellyel is...

bánya felesleges, lépj szövibe 1 törpével, aki küld nyersit:)
vari, vagy hadi szeretnél lenni? vagy hadivari?:)

Princ 12-17-2008 20:22

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 199657)
Hát, ha ennyire drága a nyersi, tuti ne éheztetős legyen az orid, és ha nagyon drága a nyersi, akkor 3 bánya/fajta felefér néhány kovácsműhellyel is...Egyébként max 10 db kocsma a többi ház, barakk és templom (esetleg torony)
Konkrét éplistát nem tudok most adni, de kiindulásnak szerintem ez jó :)

Azért túl sok tanyára nincs szükség. Majd küldik a gabonát! :D

Redback 12-17-2008 20:27

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 199663)

És ha mf?:p:p

Princ 12-17-2008 20:29

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 199665)
És ha mf?:p:p

Már szövibe lépett hogy a törpi küldje a nyerset. :)

Redback 12-17-2008 20:40

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 199667)
Már szövibe lépett hogy a törpi küldje a nyerset. :)

jah :)De honann tudjátok hogy nem MF?

none 12-17-2008 21:28

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 199669)

én nem mondtam, hogy nem mf.. ötletet kért, én mondtam neki:)

Princ 12-17-2008 23:02

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 199669)

Szerintem MF.

Dus 12-18-2008 06:14

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 199663)

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 199685)
Szerintem MF.

Boccs, de ez no comment :)

Princ 12-19-2008 22:39

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 199687)
Boccs, de ez no comment :)

Olvasgass még egy picit. Hátha rájössz.

pyrooo 12-20-2008 08:42

órisban:
40% barakk
10% őrtorony
16% templom
2% kocsma ( azóta van így,hogy 2% kocsmával át tudtam lopni egy óriás varit és vaon rúnákra bepróbálkozva, 1.5 milliót hooztam 1 lopásra :D )
némi raktár ( 600 hekiig 7, 1300on 12)
többi meg ház és tanya.... kellemes 99% foglalkoztatottság és 10 körös éheztető fér bele....offenzív szöviben meg pörögnek a lovak/elitek ha esetleg éheznél...

Dark Elder 12-29-2008 17:38

Hát én nem mondanám hogy ez a 40% barakk, és 16%-os templomos óriás bármire is jó lenne... főleg egy szöviben , varisnak sovány, hadisnak mégsoványabb... 2% kocsma ??? vagy 2db, vagy 1... felesleges több.. akkor ha meg lopkodni akar az ember, nem óriással kéne...
bocs, de nekem ez a véleményem. Éplistát, szerintem vannak nálam nagyobb tudású játékosok is, majd ők írnak.. de annak csak úgyis a képzelet és a pénz szab határt... én láttam 2 körös orit vagyis volt 2 körös óriásom, éheztetéssel mondjuk 3, ha bennt a sereg. De hallottam már 0 házas óriásról is, aki úgy verte keresztbe az orkját 2x hogy ő meg pattant róla :)
Na szóval ide ennyit.

tdomo 12-30-2008 10:32

Quote:

Originally Posted by Dark Elder (Post 200591)
Hát én nem mondanám hogy ez a 40% barakk, és 16%-os templomos óriás bármire is jó lenne... főleg egy szöviben , varisnak sovány, hadisnak mégsoványabb... 2% kocsma ??? vagy 2db, vagy 1... felesleges több.. akkor ha meg lopkodni akar az ember, nem óriással kéne...
bocs, de nekem ez a véleményem. Éplistát, szerintem vannak nálam nagyobb tudású játékosok is, majd ők írnak.. de annak csak úgyis a képzelet és a pénz szab határt... én láttam 2 körös orit vagyis volt 2 körös óriásom, éheztetéssel mondjuk 3, ha bennt a sereg. De hallottam már 0 házas óriásról is, aki úgy verte keresztbe az orkját 2x hogy ő meg pattant róla :)
Na szóval ide ennyit.

Azért örülök, hogy ilyen penge játékosok is játszanak a játékban, egyenesen megtisztelve érzem magam, ha arra gondolok, hogy lehet játszottunk már egy csoportban. Mindenesetre el kéne gondolkozni azon, hogy lehet nem mindenki akkora ász, mint Te és nem mindenkinek ajánlgatni a 0 házas, meg 2-3 körös óriás országokat. Azt meg gondolom Te is érzed, ha egy ork ugyanannyira kigyúrja magát, mint egy óriás, akkor ott hadiban nem az óriás kerül ki győztesen, úgyhogy ez megint csak jó példa volt. Az épületlistákról meg annyit, hogy anno én is indítottam ilyen témát, de később rájöttem, hogy semmi értelme nincs, az országod életképessége a körülményektől függ leginkább, esetleg irányt lehet mutatni, de azt senki kívülálló nem fogja tudni megmondani, hogy 40, vagy 41 % barakk kell oda.

Pali papa 12-30-2008 10:59

Quote:

Originally Posted by Dark Elder (Post 200591)
Na szóval ide ennyit.

Én egy tanulatlan, tudatlan, buta vagyok.
Kifejtenéd nekem ezt a 0 házas óriást?
Mondjuk 1200 hekin érdekelne egy ilyen...
:)

Redback 12-30-2008 11:02

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 200624)

körönként elfokozl mondjuk úgy 9000 katit, legelőször kell elfokozni 18k-t, és máris kész :DG-s árakkal számolva 200milla körönként :)

Pali papa 12-30-2008 11:05

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 200625)
körönként elfokozl mondjuk úgy 9000 katit, legelőször kell elfokozni 18k-t, és máris kész :DG-s árakkal számolva 200milla körönként :)

*rövid*
:D:D:D

vityu 12-30-2008 11:08

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 200624)

Nem ért hozzá, ő csak az egyik W-s multikirály. Ott amikor a másik fenti ország termeli a zsét, akkor nekem is könnyen lehetne...

Dark Elder 12-30-2008 18:13

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 200623)
Azért örülök, hogy ilyen penge játékosok is játszanak a játékban, egyenesen megtisztelve érzem magam, ha arra gondolok, hogy lehet játszottunk már egy csoportban. Mindenesetre el kéne gondolkozni azon, hogy lehet nem mindenki akkora ász, mint Te és nem mindenkinek ajánlgatni a 0 házas, meg 2-3 körös óriás országokat. Azt meg gondolom Te is érzed, ha egy ork ugyanannyira kigyúrja magát, mint egy óriás, akkor ott hadiban nem az óriás kerül ki győztesen, úgyhogy ez megint csak jó példa volt. Az épületlistákról meg annyit, hogy anno én is indítottam ilyen témát, de később rájöttem, hogy semmi értelme nincs, az országod életképessége a körülményektől függ leginkább, esetleg irányt lehet mutatni, de azt senki kívülálló nem fogja tudni megmondani, hogy 40, vagy 41 % barakk kell oda.

Szia ! Nem hiszem , hogy ismerjük egymást, de szerintem Te is félreértelmezted , a hozzászólásomat... Nem ajánlgatok senkinek semmit.. megosztottam a tapasztalataimat. Itt viszont tényleg a pénz és a képzelet, de legfőképpen a ráfordított időt kell mérlegelni.. mert ezek és némi matek, szükséges ahoz, hogy valaki itt jó játékos legyen... nem ajánlottam semmit, nem is tanácsoltam semmit... ott van, hogy , bocs, de ez az én SZUBJEKTÍV véleményem. Mindenki úgy és annyit játszik ahogy tud. Vagy nem tud.

vityu 12-30-2008 18:45

Quote:

Originally Posted by Dark Elder (Post 200684)
Szia ! Nem hiszem , hogy ismerjük egymást, de szerintem Te is félreértelmezted , a hozzászólásomat... Nem ajánlgatok senkinek semmit.. megosztottam a tapasztalataimat. Itt viszont tényleg a pénz és a képzelet, de legfőképpen a ráfordított időt kell mérlegelni.. mert ezek és némi matek, szükséges ahoz, hogy valaki itt jó játékos legyen... nem ajánlottam semmit, nem is tanácsoltam semmit... ott van, hogy , bocs, de ez az én SZUBJEKTÍV véleményem. Mindenki úgy és annyit játszik ahogy tud. Vagy nem tud.

Szerintem nem csak pénz és ráfordított idő kérdése egy 0házas óriás, vagy egy 1-2körös ork... Bizony itt a piac, ami nélkül meg vagy velük halva. Ennyi!
Gondold el, hogy kiveszem a tekercsből/nyersből valamiből a pénzem, és ezt teszi az egész szövetség. És mi szépen felvásároljuk az egész katonapiacot. 3x annyiból fogsz tudni az óriásba embert fokozni, és csak annyit, amennyit hagyunk...Ugyanez a gabonapiaccal.

Jah, hogy te ezt nem tudod elgondolni, mert a másik országod uralja a neked fontos piacrészeket? így tényleg csak ráfordított idő és a fenti ország pénzének kérdése...

Dark Elder 12-30-2008 18:57

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 200690)
Szerintem nem csak pénz és ráfordított idő kérdése egy 0házas óriás, vagy egy 1-2körös ork... Bizony itt a piac, ami nélkül meg vagy velük halva. Ennyi!
Gondold el, hogy kiveszem a tekercsből/nyersből valamiből a pénzem, és ezt teszi az egész szövetség. És mi szépen felvásároljuk az egész katonapiacot. 3x annyiból fogsz tudni az óriásba embert fokozni, és csak annyit, amennyit hagyunk...Ugyanez a gabonapiaccal.

Jah, hogy te ezt nem tudod elgondolni, mert a másik országod uralja a neked fontos piacrészeket? így tényleg csak ráfordított idő és a fenti ország pénzének kérdése...

Tényleg, és te ilyet honnan tudsz ? Csak nem csináltál már ilyet ? Nahát... ugye... szóval le lehet állni az okoskodással... Szerintem.. Mert úgysem tudod megmagyarázni amit akarsz. Ez egy tipp volt... és példa. Megint a W.. szakadjatok már le erről, sírtatok mindannyian a nagy orik miatt, lassan a support meg az egész hódító utánatok fog futni. KÍváncsi leszek mi lesz, mikor ugyanaz lesz mint 1-ben , értéktelen lesz a teki meg a katona és a nyers is.. mert ha nem tudnád talán a fenti orik, nem csak piacirányítással és katona kivétellel foglalkoznak, hanem a piacnak a helyentartásával is.. tőlem tegyétek, sírjon mindenki aki akar. Nem csak pénz függvénye a játék, sokat számít tény. Engem is vertek így el angol 3-ban. És ? Nagy kaland. Mégsem sírtam. Megtették , mert megtehették . Sok mindent mondhatnék, de úgysem tudlak meggyőzni , és nem is akarlak, mert abszolúte nem izgat. Ez egy játék, mindenki halálosan komolyan veszi, azt sem tudod milyen ember vagyok, de mégis köpködsz... na miért ?

Ati 12-30-2008 19:43

Ezek valami nagyon speciális tippek Óriásoknak?!

vityu 12-30-2008 20:03

Quote:

Originally Posted by Dark Elder (Post 200691)
Tényleg, és te ilyet honnan tudsz ? Csak nem csináltál már ilyet ? Nahát... ugye... szóval le lehet állni az okoskodással...

Ati, befejeztem! Csak erre még reagálnom kell!

Soha sem csináltam ilyet, eddig egyszer volt 2 országom egyszerre egy szinten, 4éve, amikor kezdtem, és azt sem tudtam, hogy mi fán terem a súgó, és azt sem tudtam, hogy ez szabálytalan. És egyik sem termelt a másiknak pénzt, mert nem egy csoportban voltak. (Még maguknak sem voltak képesek erre...)
Állj le te is a remek stratégiai javaslataiddal, mert benéz egy kezdő, azt mondja ez mekkora jó, és egy nap múlva örökre itt hagyja a játékot.

Tényleg befejeztem, Ati! Bocs az offért!

Szecsa 01-01-2009 16:47

Óriás
Ház 36 18% 2520 lakos
Barakk 96 48% 4256 Lovas
Tanya 20 10% 1560 Bála / kör
Raktár 5 3% 7,74 körre elegendő
Őrtorony 20 10% 1120 Íjász toronyban
Templom 22 11% 3080 Varázsló
Kocsma 1 1% 56 Tolvaj
Bank 0 0% 0
Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör
Korház 0 0%
200 hektár
Érték 9504 pont

Ételfogyasztás: 2206,4 Bála/kör
Foglalkoztatottság: 98%

Én még mindig az ilyesmiféle óriást csinálnám 200 hekin. Tudom régimódi, de nehezen változom...

Betelgeuse 01-01-2009 17:05

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 200816)
Óriás
Ház 36 18% 2520 lakos
Barakk 96 48% 4256 Lovas
Tanya 20 10% 1560 Bála / kör
Raktár 5 3% 7,74 körre elegendő
Őrtorony 20 10% 1120 Íjász toronyban
Templom 22 11% 3080 Varázsló
Kocsma 1 1% 56 Tolvaj
Bank 0 0% 0
Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör
Korház 0 0%
200 hektár
Érték 9504 pont

Ételfogyasztás: 2206,4 Bála/kör
Foglalkoztatottság: 98%

Én még mindig az ilyesmiféle óriást csinálnám 200 hekin. Tudom régimódi, de nehezen változom...

Melyik csoportban?
Milyen árak mellett?
Ha a kaja olcsó teljesen felesleges a tanya, bank nélkül meg tényleg nagyon régimódi...

Dark Elder 01-01-2009 17:19

Szecsa óriására még én is emlékszem... :)
Tényleg nem volt benne bank... viszont ha jól emlékszem tanya sem... és igen, ha gabcsiárakat nézzük, nem feltétlenül kell tanya, ha viszonylag aktív az ember...

Szecsa 01-01-2009 17:22

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 200817)
Ha a kaja olcsó teljesen felesleges a tanya, bank nélkül meg tényleg nagyon régimódi...

Nem igazán értem, miért is szükséges mostanság a bank?
Mostanság az egyszerűsödött távolbalátás miatt (vipesekrol van szo) mindenki sok pénzt tart bent az országában? Értelemszerűen a bankokkal gátolja a lopást, sereget adott esetben a piacon tartja és szükség esetén tud gazdálkodni a pénzzel?

Egyébként 5. szinten a legtöbb csoportban néhány évvel ezelőtt a kaja ára tartósan 100 gold fölé ritkán ment, gyors és normál csoportban is.

All times are GMT +1. The time now is 06:10.