![]() |
Harciszekeres hadvezér leszek a lovon meg üljön más:P
|
Quote:
Az állatkinzást illetően maximálisan és minden tekintetben egyet értek :mad: |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Mellesleg a lovak igenis megbízhatóak, ha tudod őket kezelni, tudod, mit csinálsz... Az hogy ijedősek egyesek, az más tészta, arról én is tudnék mesélni.:rolleyes: :D |
Quote:
Nem, a ló sunyi még a szeme se áll jól, ránézek és látszik mire gondol " fel akarsz ülni? hahá majd én megmutatom hogy kell repülni....>:D" Alapjában véve minden veszélyes:) még az utcán sétálni is de az extrém veszélyforrásokat inkább kerülöm:) A szekéren nem volt olyan érzésem hogy nem vagyok a magam ura:) |
Quote:
Nem sunyi állat, egy lovon már előre lehet látni, hogy "milyen napja van", ha marhára nincs kedve semmihez, akkor meg kell fontolni, hogy felüljön-e rá az ember vagy se, ha meg a döntésed rossz, arról nem a ló tehet, hanem TE magad. Ha erölteted, amit épp nem kéne, akkor könnyen lehet, hogy földkörüli pályára állsz (Hacsak nem esik az útadba a karámfa.:D).:))) A lovaglás mióta számít extrém dolognak?:confused: :) |
Félre értjük egymást:)
Nem sokat lovagoltam, én nem mondhattam meg mikor melyik lovon látszik szerintem hogy épp olyan napja van:) Hoztak egyet azt viszlát:) a lovaglás nem extrém de extrém veszélyes:) További félreértések elkerülése végett, magával a lóval mint állattal semmi problémám, addig míg nem kell ráülni:) Dolgoztam is velük igaz nem sokat. |
Nem értettelek félre. ;) :)
Az nem jó, ha nincs lehetőséged lovat választani, hogyha már nem saját állatról van szó (ezesetben evidens, hogy nem választhatsz...). Lovardába jártam, javarészt nálam is úgy nézett ki a dolog, hogy "hozd ki ezt és ezt a lovat, pucold le és űlj rá", de azért nekem szerencsére meg volt a választás lehetősége, amivel néha éltem is. És volt hogy nem pedig kellett volna... De attól mert nem választhattál(és esetleg mindig a legmorcosabb mént rakták alád:D), butaság azt feltételezni, hogy minden ló sunyi...:))) Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenképp űlj rá, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy nyeregből, vagy a földről csodálja ezeket az állatokat. :) |
Azért van egy aprócska kis aranyszabály. Lehet egy paci bármilyen jámbor jószág, mindenesetre nem szabad hátúlról megközelíteni :D Az olyasmit nem szeretik és Te sem fogod szeretni :p
Ezen kívül van még pár dolog, de nem igazán szerretném villogtatni állattenyészeti tudásomat :D :D :D |
Alapvetően nem erről vot szó, de igazad van Cece... hátulról lóállatot megközelíteni nem egy életbiztosítás... :D
|
Quote:
topic: Minden, ami ló... Ez is lovakkal kapcsolatos :p Baráti jótanács ide tévedő kezdő lóbarátoknak :) |
Quote:
Nem ér kiforgatni a szavaimat. :p |
:p Tudom tudom, de én már csak ilyen vagyok :D
Ma Te vagy a 2. aki lepisszent, hogy kiforgatom a szavait :p Nem kell félni... minden mondatom csupa jóindulat, mert hogy "Aki a lovakat szereti ..." :D |
Quote:
És nem csak, hogy a nem ér a szavaimat kiforgatni, de velük visszaélni sem túl szerencsés.:rolleyes: :D Szőrnyű. :p :D |
Quote:
|
Quote:
(Igaz néha kissé szelektív. :D ) |
Folytatván lóbarát gyűjtögető akciómat (remélhetőleg Cassandra nem orrol meg, hogy tarkítom a topicját :p ) beillesztek pár képecskét.
http://www.heyokamagazine.com/horse-galloping.jpg Nah ez egy gyönyőrű paci :) Vitathatatlan! http://ferrarigtbmexico.tripod.com/s...g.w300h225.jpg Nah ez meg egy egészen más fajta paci, amit szintén nagyon szeretek. A szépsége szintén vitathatatlan :p Mondhatni minden szempontból imádom a pacikat :) Az orim gömbjét nem másolom be, pedig ott is akad néhány lovacska :D |
Quote:
Hogy képzeled, Te mondd? :p A fotó nagyon jól néz ki, már, amelyik látszik, de valahonnan ismerős, vagy túl sok lovasképet láttam már!? :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Bittos lehet másképp is, de szégyen szemre be kell, vallanom, hogy csak ily módon tudom idefesteni :p |
Őőőő... He?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Az hogy háborúban mi volt egy dolog. De arra ugrok, ha valaki ezeknek az állatoknak a sorsán örömködik, tudod te, hogy az a ló mit élt át? Ma magyarországon igen kevés lovat tenyésztenek kifejezetten vágóállatnak(az a téma is érzékenyen érint, de nekik ez a sorsuk, így tartják őket stb.) De mint mondtam magyarországon a fenti nem túl elterjedt, itt arról van szó, hogy a lestrapált, kiöregedett, lesántult állatokat némi kézpénzért cserébe(még az utolsó bört is lehúzzák szerencsétlnről) vágóra adják, ahol (a legtöbb helyen)kegyetlen módon végeznek velük, emberek, akiket addig a napig a ló a hátára engedett, emberek, akik egész addigi életében társai voltak. Úgyhogy kérlek ezt a témát hanyagold ott, ahol én láthatom. Köszi |
Quote:
Lehet, hogy jó lenne. De ha nem, akkor röviden levázolnám, hogy ez egy amolyan állatbarát jellegű és konkrétan a lovak és emberek kölcsönös szeretetéről, tartássáról, sportlovaglásról szól. Aligha hiszem, hogy bárki is rajtad kívül az ízükre gondolt :( Ha jópofa akartál lenni, nem nagyon jött össze. |
Quote:
|
Quote:
|
sziasztok:) nos van egy nagyon nagyon jó nyári élményem amit azt hiszem nem fogok elfelejteni jó darabig :) Nos kint nyaraltam Angliába Devon megyébe Exeterbeott kirándulgattunk és ott voltak a szabadba lovak és megálltunk fényképezni a lovakat én meg hát próba szerencse kiszemeltem az egyik kiscsikót amelyik már nem volt az anyja mellett és elindultam felé elkezdtem rágcsáló hangokat kiadni hogy tudja hogy nem akarom bántani megközelítettem kb. fél méterre lassan kinyújtottam a kezem hogy megszagolja és finoman végig simogattam a homlokát de csak a feléig jutottam mert utánna elment de megérintettem egy olyan lovat akit még sztem azelőtt még soha nem érintettek meg :) nagyon jó érzés volt
|
Quote:
Csodás érzés egy ló(csikó) közelében lenni, megérinteni, ha nem te voltál az első, akkor is.:) Lovat akarok! Ide és most azonnal... :D :D |
Quote:
Törökszentmiklóson nőttem fel, nem messze Szenttamáson volt egy lovarda, az egyik osztályársam rokona ott dolgozott, így nekünk szabad bejárásunk volt oda. Gyakran jártunk segíteni, és persze lovagolni is. Sajnos kb17 éve nem ültem lovon, ennek az apropója, hogy kimentünk a kiserdőbe, és az én drága lovacskám megijjedt valamitől, és olyan szépen ledobott, hogy a repülésemet öröm volt nézni, egy vadrózsabokor kellős közepében landoltam. Kb 3 óráig tartott, amíg a rózsatöviseket kibányászták belőlem, hát azóta van némi fenntartásom a lovaglással kapcsolatban...:D :D :D :D :D |
Quote:
Nem vagyok megszálott, csak egy csöppet elszánt. :p :D |
Quote:
|
Quote:
|
de jó hogy én még csak egyszer estem életembe :) De akkor szép fejest nyomtam a földbe :D még szerencse hogy volt rajtam kobak!
|
Quote:
|
hehe én is csak akkor veszem fel ha muszáj :D Amúgy nem nagyon kedvellem de persze néha jól jöhet életet menthet ....
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 14:59. |