Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Minden, ami ló... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=321)

Goldy 08-15-2006 21:52

Harciszekeres hadvezér leszek a lovon meg üljön más:P

Cece 08-15-2006 21:54

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 28804)

A ló elég teherbíró, enegm is elbír:p:p:D
Az állatkínzást büntetik, ha a bírónak olyan kedve van, de akkor sem eléggé:(

Hát ami engem illet, nem tudom a pacinak vagy nekem fájan e jobban, ha egymás lábára állnánk :D :D

Az állatkinzást illetően maximálisan és minden tekintetben egyet értek :mad:

Cece 08-15-2006 21:56

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 28831)
Harciszekeres hadvezér leszek a lovon meg üljön más:P

Jó válasz! :p Megfogtál :cool:

Cassandra 08-15-2006 22:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28819)
Láttam rajta a futásvágyat! :D:D:D

Egyszer lovon látlak, ha addig élek is:p:D:D:D
Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 28826)
Hogy mi? Hát sosem azt csinálják amit kéne + mindentől majréztak, jaajjj bokor, jaaaj egy kő...
Nem nem.... nem lehet bennük megbízni. Szépen messziről, vagy max fogat elé fogva.

Fogat elött ugyan akkora veszélyforrás egy rosszul oktatott ló vagy hajtó...
Mellesleg a lovak igenis megbízhatóak, ha tudod őket kezelni, tudod, mit csinálsz... Az hogy ijedősek egyesek, az más tészta, arról én is tudnék mesélni.:rolleyes: :D

Goldy 08-16-2006 08:01

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 28836)

Egyszer lovon látlak, ha addig élek is:p:D:D:D

Fogat elött ugyan akkora veszélyforrás egy rosszul oktatott ló vagy hajtó...
Mellesleg a lovak igenis megbízhatóak, ha tudod őket kezelni, tudod, mit csinálsz... Az hogy ijedősek egyesek, az más tészta, arról én is tudnék mesélni.:rolleyes: :D

Fényképet majd róla fééényképet!:)))

Nem, a ló sunyi még a szeme se áll jól, ránézek és látszik mire gondol
" fel akarsz ülni? hahá majd én megmutatom hogy kell repülni....>:D"

Alapjában véve minden veszélyes:) még az utcán sétálni is
de az extrém veszélyforrásokat inkább kerülöm:)
A szekéren nem volt olyan érzésem hogy nem vagyok a magam ura:)

Cassandra 08-16-2006 16:34

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 28852)
Fényképet majd róla fééényképet!:)))

Nem, a ló sunyi még a szeme se áll jól, ránézek és látszik mire gondol
" fel akarsz ülni? hahá majd én megmutatom hogy kell repülni....>:D"

Alapjában véve minden veszélyes:) még az utcán sétálni is
de az extrém veszélyforrásokat inkább kerülöm:)
A szekéren nem volt olyan érzésem hogy nem vagyok a magam ura:)

Miért kell kapásból feltételezni, hogy rosszul menne neki?:rolleyes:

Nem sunyi állat, egy lovon már előre lehet látni, hogy "milyen napja van", ha marhára nincs kedve semmihez, akkor meg kell fontolni, hogy felüljön-e rá az ember vagy se, ha meg a döntésed rossz, arról nem a ló tehet, hanem TE magad.
Ha erölteted, amit épp nem kéne, akkor könnyen lehet, hogy földkörüli pályára állsz (Hacsak nem esik az útadba a karámfa.:D).:)))
A lovaglás mióta számít extrém dolognak?:confused: :)

Goldy 08-16-2006 20:39

Félre értjük egymást:)

Nem sokat lovagoltam, én nem mondhattam meg mikor melyik lovon látszik szerintem hogy épp olyan napja van:)
Hoztak egyet azt viszlát:)

a lovaglás nem extrém de extrém veszélyes:)

További félreértések elkerülése végett, magával a lóval mint állattal semmi problémám, addig míg nem kell ráülni:)
Dolgoztam is velük igaz nem sokat.

Cassandra 08-16-2006 21:55

Nem értettelek félre. ;) :)

Az nem jó, ha nincs lehetőséged lovat választani, hogyha már nem saját állatról van szó (ezesetben evidens, hogy nem választhatsz...).
Lovardába jártam, javarészt nálam is úgy nézett ki a dolog, hogy "hozd ki ezt és ezt a lovat, pucold le és űlj rá", de azért nekem szerencsére meg volt a választás lehetősége, amivel néha éltem is. És volt hogy nem pedig kellett volna...
De attól mert nem választhattál(és esetleg mindig a legmorcosabb mént rakták alád:D), butaság azt feltételezni, hogy minden ló sunyi...:)))
Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenképp űlj rá, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy nyeregből, vagy a földről csodálja ezeket az állatokat. :)

Cece 08-18-2006 14:36

Azért van egy aprócska kis aranyszabály. Lehet egy paci bármilyen jámbor jószág, mindenesetre nem szabad hátúlról megközelíteni :D Az olyasmit nem szeretik és Te sem fogod szeretni :p
Ezen kívül van még pár dolog, de nem igazán szerretném villogtatni állattenyészeti tudásomat :D :D :D

Cassandra 08-23-2006 20:46

Alapvetően nem erről vot szó, de igazad van Cece... hátulról lóállatot megközelíteni nem egy életbiztosítás... :D

Cece 08-23-2006 21:48

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 29456)
Alapvetően nem erről vot szó, de igazad van Cece... hátulról lóállatot megközelíteni nem egy életbiztosítás... :D

Nem? :confused:
topic: Minden, ami ló...
Ez is lovakkal kapcsolatos :p
Baráti jótanács ide tévedő kezdő lóbarátoknak :)

Cassandra 08-23-2006 22:12

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 29468)
Nem? :confused:
topic: Minden, ami ló...
Ez is lovakkal kapcsolatos :p
Baráti jótanács ide tévedő kezdő lóbarátoknak :)

Wááá....nem úgy értem... :D
Nem ér kiforgatni a szavaimat. :p

Cece 08-23-2006 22:19

:p Tudom tudom, de én már csak ilyen vagyok :D
Ma Te vagy a 2. aki lepisszent, hogy kiforgatom a szavait :p
Nem kell félni... minden mondatom csupa jóindulat, mert hogy "Aki a lovakat szereti ..." :D

Cassandra 08-23-2006 22:29

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 29471)
:p Tudom tudom, de én már csak ilyen vagyok :D
Ma Te vagy a 2. aki lepisszent, hogy kiforgatom a szavait :p
Nem kell félni... minden mondatom csupa jóindulat, mert hogy "Aki a lovakat szereti ..." :D

Te meg ma vagy a második aki kiforgatja a szavaimat. :p
És nem csak, hogy a nem ér a szavaimat kiforgatni, de velük visszaélni sem túl szerencsés.:rolleyes: :D
Szőrnyű. :p :D

Cece 08-23-2006 22:32

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 29472)
Te meg ma vagy a második aki kiforgatja a szavaimat. :p
És nem csak, hogy a nem ér a szavaimat kiforgatni, de velük visszaélni sem túl szerencsés.:rolleyes: :D
Szőrnyű. :p :D

Ehh... emlékezeted a legokosabb pacikéval vetekszik ;) ...és ez nem sértés! :)

Cassandra 08-23-2006 22:34

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 29473)
Ehh... emlékezeted a legokosabb pacikéval vetekszik ;) ...és ez nem sértés! :)

Tudom:p :D :D
(Igaz néha kissé szelektív. :D )

Cece 09-06-2006 15:33

Folytatván lóbarát gyűjtögető akciómat (remélhetőleg Cassandra nem orrol meg, hogy tarkítom a topicját :p ) beillesztek pár képecskét.

http://www.heyokamagazine.com/horse-galloping.jpg
Nah ez egy gyönyőrű paci :) Vitathatatlan!

http://ferrarigtbmexico.tripod.com/s...g.w300h225.jpg
Nah ez meg egy egészen más fajta paci, amit szintén nagyon szeretek. A szépsége szintén vitathatatlan :p
Mondhatni minden szempontból imádom a pacikat :)

Az orim gömbjét nem másolom be, pedig ott is akad néhány lovacska :D

Cassandra 09-06-2006 18:13

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 30386)
remélhetőleg Cassandra nem orrol meg, hogy tarkítom a topicját :p

De biztos is :D
Hogy képzeled, Te mondd? :p
A fotó nagyon jól néz ki, már, amelyik látszik, de valahonnan ismerős, vagy túl sok lovasképet láttam már!? :D

Cece 09-07-2006 18:25

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 30400)
De biztos is :D
Hogy képzeled, Te mondd? :p
A fotó nagyon jól néz ki, már, amelyik látszik, de valahonnan ismerős, vagy túl sok lovasképet láttam már!? :D

Melyik képre gondolsz? :) Mindkettő nagyon szép. :D Az alsóval úgy vélem én is, hogy találkoztál :p A másikat nem tudom :) Lehet, hogy sok lovas képet láttál már, de a "túl sok" túlzás, mivel lóból nem árt a sok :)

Cassandra 09-07-2006 18:44

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 30477)
Melyik képre gondolsz? :) Mindkettő nagyon szép. :D Az alsóval úgy vélem én is, hogy találkoztál :p A másikat nem tudom :) Lehet, hogy sok lovas képet láttál már, de a "túl sok" túlzás, mivel lóból nem árt a sok :)

Lehet, hogy a hiba nálam van de az alsó kép nálam nem látszik. :confused:

Cece 09-07-2006 18:47

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 30478)
Lehet, hogy a hiba nálam van de az alsó kép nálam nem látszik. :confused:

Jah ééértem már. Nah nem veszítettél vele semmit :p Habár nálam tökéletes és valóban lovat ábrázol, de lehet, hogy kitiltanál a topicodból, ha látnád :D :p

Ati 09-07-2006 18:48

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 30479)
Jah ééértem már. Nah nem veszítettél vele semmit :p Habár nálam tökéletes és valóban lovat ábrázol, de lehet, hogy kitiltanál a topicodból, ha látnád :D :p

Jajj. :D Megnéztem most már én is, hogy mi ez, mert így belinkelve nem jelenik meg (belinkelés elleni védelem).

Cece 09-07-2006 18:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30481)
Jajj. :D Megnéztem most már én is, hogy mi ez, mert így belinkelve nem jelenik meg (belinkelés elleni védelem).

Mind a kettőt teljesen úgyan úgy raktam be, úgyhohgy nemvágom :confused:
Bittos lehet másképp is, de szégyen szemre be kell, vallanom, hogy csak ily módon tudom idefesteni :p

Cassandra 09-07-2006 19:00

Őőőő... He?

Ati 09-07-2006 19:10

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 30483)
Mind a kettőt teljesen úgyan úgy raktam be, úgyhohgy nemvágom :confused:
Bittos lehet másképp is, de szégyen szemre be kell, vallanom, hogy csak ily módon tudom idefesteni :p

A második tripod.com-on van hostolva, és onnan nem lehet csak így belinkelni képeket.

Cassandra 09-07-2006 21:08

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 30505)
a Ló finom. tiszta húsa van, minimális zsír. talán kicsit túl száraz, de kolbászformába pirospaprikával, zsíroskenyérrel, hagymával finom...

Ez itt off, sipirc a receptes topikok valamelyikébe, AZT úgysem olvasom és megkímélsz egy laza kis rosszulléttől. Köszi

Cassandra 09-07-2006 22:05

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 30513)
második vh-ba a németek az orosz fronton,sztálingrádnál a halálgyűrűjében soksoksoksok napos éhezés után a lovakat kezdték el-elfogyasztani. szomorú dolog. pedig az biztos, hogy azok a lovak nem azt a sorsot érdemelték.
szóval,kétperces néma felálás... köszönöm. na megyek husi-reciket megosztani kedves kannibál társaimhoz

Lovakról van szó, tehát nehezen lehetnél kannibál.

Az hogy háborúban mi volt egy dolog. De arra ugrok, ha valaki ezeknek az állatoknak a sorsán örömködik, tudod te, hogy az a ló mit élt át? Ma magyarországon igen kevés lovat tenyésztenek kifejezetten vágóállatnak(az a téma is érzékenyen érint, de nekik ez a sorsuk, így tartják őket stb.)
De mint mondtam magyarországon a fenti nem túl elterjedt, itt arról van szó, hogy a lestrapált, kiöregedett, lesántult állatokat némi kézpénzért cserébe(még az utolsó bört is lehúzzák szerencsétlnről) vágóra adják, ahol (a legtöbb helyen)kegyetlen módon végeznek velük, emberek, akiket addig a napig a ló a hátára engedett, emberek, akik egész addigi életében társai voltak.
Úgyhogy kérlek ezt a témát hanyagold ott, ahol én láthatom. Köszi

Cece 09-08-2006 15:55

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 30505)
a Ló finom. tiszta húsa van, minimális zsír. talán kicsit túl száraz, de kolbászformába pirospaprikával, zsíroskenyérrel, hagymával finom...

Te el szoktad olvasni miről szól egy topic?
Lehet, hogy jó lenne. De ha nem, akkor röviden levázolnám, hogy ez egy amolyan állatbarát jellegű és konkrétan a lovak és emberek kölcsönös szeretetéről, tartássáról, sportlovaglásról szól. Aligha hiszem, hogy bárki is rajtad kívül az ízükre gondolt :(
Ha jópofa akartál lenni, nem nagyon jött össze.

Csokibácsi 09-08-2006 16:01

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 30523)
Lovakról van szó, tehát nehezen lehetnél kannibál.

Tetszik ez a burkolt marházás :)

Cassandra 09-08-2006 16:43

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 30592)
Tetszik ez a burkolt marházás :)

Hééé... a ló nem is marha... :p

Dragi 09-09-2006 19:56

sziasztok:) nos van egy nagyon nagyon jó nyári élményem amit azt hiszem nem fogok elfelejteni jó darabig :) Nos kint nyaraltam Angliába Devon megyébe Exeterbeott kirándulgattunk és ott voltak a szabadba lovak és megálltunk fényképezni a lovakat én meg hát próba szerencse kiszemeltem az egyik kiscsikót amelyik már nem volt az anyja mellett és elindultam felé elkezdtem rágcsáló hangokat kiadni hogy tudja hogy nem akarom bántani megközelítettem kb. fél méterre lassan kinyújtottam a kezem hogy megszagolja és finoman végig simogattam a homlokát de csak a feléig jutottam mert utánna elment de megérintettem egy olyan lovat akit még sztem azelőtt még soha nem érintettek meg :) nagyon jó érzés volt

Cassandra 09-09-2006 20:56

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 30666)
sziasztok:) nos van egy nagyon nagyon jó nyári élményem amit azt hiszem nem fogok elfelejteni jó darabig :) Nos kint nyaraltam Angliába Devon megyébe Exeterbeott kirándulgattunk és ott voltak a szabadba lovak és megálltunk fényképezni a lovakat én meg hát próba szerencse kiszemeltem az egyik kiscsikót amelyik már nem volt az anyja mellett és elindultam felé elkezdtem rágcsáló hangokat kiadni hogy tudja hogy nem akarom bántani megközelítettem kb. fél méterre lassan kinyújtottam a kezem hogy megszagolja és finoman végig simogattam a homlokát de csak a feléig jutottam mert utánna elment de megérintettem egy olyan lovat akit még sztem azelőtt még soha nem érintettek meg :) nagyon jó érzés volt

Dragon, elhiszem, hogy meghatott.:)
Csodás érzés egy ló(csikó) közelében lenni, megérinteni, ha nem te voltál az első, akkor is.:)

Lovat akarok! Ide és most azonnal... :D :D

Ditke 09-09-2006 21:11

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 30671)
Dragon, elhiszem, hogy meghatott.:)
Csodás érzés egy ló(csikó) közelében lenni, megérinteni, ha nem te voltál az első, akkor is.:)

Lovat akarok! Ide és most azonnal... :D :D

Én is nagyon szeretem a pacikat!:)

Törökszentmiklóson nőttem fel, nem messze Szenttamáson volt egy lovarda, az egyik osztályársam rokona ott dolgozott, így nekünk szabad bejárásunk volt oda. Gyakran jártunk segíteni, és persze lovagolni is. Sajnos kb17 éve nem ültem lovon, ennek az apropója, hogy kimentünk a kiserdőbe, és az én drága lovacskám megijjedt valamitől, és olyan szépen ledobott, hogy a repülésemet öröm volt nézni, egy vadrózsabokor kellős közepében landoltam. Kb 3 óráig tartott, amíg a rózsatöviseket kibányászták belőlem, hát azóta van némi fenntartásom a lovaglással kapcsolatban...:D :D :D :D :D

Cassandra 09-09-2006 21:26

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 30674)
Én is nagyon szeretem a pacikat!:)

Törökszentmiklóson nőttem fel, nem messze Szenttamáson volt egy lovarda, az egyik osztályársam rokona ott dolgozott, így nekünk szabad bejárásunk volt oda. Gyakran jártunk segíteni, és persze lovagolni is. Sajnos kb17 éve nem ültem lovon, ennek az apropója, hogy kimentünk a kiserdőbe, és az én drága lovacskám megijjedt valamitől, és olyan szépen ledobott, hogy a repülésemet öröm volt nézni, egy vadrózsabokor kellős közepében landoltam. Kb 3 óráig tartott, amíg a rózsatöviseket kibányászták belőlem, hát azóta van némi fenntartásom a lovaglással kapcsolatban...:D :D :D :D :D

Én nemrég pályán repültem le a lóról és a karámfa állított meg(elötte 3-4 nappal szőrén lovagoltam és úgy csúsztam le, a paccról ügetés közben, hogy a fejem csaptam oda, többek szerint agyrázkódást/agylágyulást kaptam akkor, nem tudom miből gondolják ezt :rolleyes: ), a többiek azon csodálkoztak, hogy a karámfa a helyén maradt, az estémet az ügyeleten töltöttem, de egy héttel késöbb még mindig sajgó végtagokkal újra lóraültem. :D
Nem vagyok megszálott, csak egy csöppet elszánt. :p :D

Ditke 09-09-2006 21:42

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 30680)
Én nemrég pályán repültem le a lóról és a karámfa állított meg(elötte 3-4 nappal szőrén lovagoltam és úgy csúsztam le, a paccról ügetés közben, hogy a fejem csaptam oda, többek szerint agyrázkódást/agylágyulást kaptam akkor, nem tudom miből gondolják ezt :rolleyes: ), a többiek azon csodálkoztak, hogy a karámfa a helyén maradt, az estémet az ügyeleten töltöttem, de egy héttel késöbb még mindig sajgó végtagokkal újra lóraültem. :D
Nem vagyok megszálott, csak egy csöppet elszánt. :p :D

Hát nem semmi!!!:D talán jövő nyáron, újra megpróbálom, mert most az időhiány is sanyargat, de talán, talán akkor már összejön.:)

Cassandra 09-09-2006 21:48

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 30688)
Hát nem semmi!!!:D talán jövő nyáron, újra megpróbálom, mert most az időhiány is sanyargat, de talán, talán akkor már összejön.:)

Érdemes, én mindenkinek ezt mondom, ha csak picit is, valami lightos módon, de megéri... :)

Dragi 09-09-2006 22:03

de jó hogy én még csak egyszer estem életembe :) De akkor szép fejest nyomtam a földbe :D még szerencse hogy volt rajtam kobak!

Cassandra 09-09-2006 22:06

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 30704)
de jó hogy én még csak egyszer estem életembe :) De akkor szép fejest nyomtam a földbe :D még szerencse hogy volt rajtam kobak!

Kobakot életemben egyszer láthatott bárki is a fejemen, egyesek azt állítják, ez meg is "látszik" rajtam. :D

Dragi 09-09-2006 22:08

hehe én is csak akkor veszem fel ha muszáj :D Amúgy nem nagyon kedvellem de persze néha jól jöhet életet menthet ....

Cassandra 09-09-2006 22:23

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 30708)
hehe én is csak akkor veszem fel ha muszáj :D Amúgy nem nagyon kedvellem de persze néha jól jöhet életet menthet ....

Kemény fejem van. :p

All times are GMT +1. The time now is 14:59.