Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Szeptember 1. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3152)

vityu 09-02-2008 08:43

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 189180)
ezt miből gondolod? szerencséd volt, mert a biosz nem slágerszak. aki slágerszakokra szeretne menni az tanuljon, ne higgyétek ezt el!
ezek szerint együtt érettségiztünk. nekem egy felsőfokúval és egy 90%-os emelttel lett meg 1 ponttal az általam választott szak. ha kicsit is elrontok vmit mehettem volna kisebb presztízsű egyetemre

Jah, hogy csak a slágerszak ér valamit? :eek::D Akkor kell 1-2nyelvvizsga, meg 1-2emelt érettségi. Most, hogy előre lehet hozni az érettségit, még csak nem is kemény megcsinálni.
A történethez hozzátartozik, hogy elsőre 121pontos ponthatár volt, és azt a 90%-kal nem értem el(csak 120at, de hát magamnak köszönhetem, mert ellazsáztam, mert azt hittem ennyi elég lesz, de nem, 30ponttal lett több a határ, mint előtte, a 120as rendszerben), de csak egy helyre adtam be, így utána csináltam egy emeltet, meg egy nyelvvizsgát, és akkor magasan túlléptem a pontokat. Ok, persze az emeltet nehéz 90%-ra megcsinálni, arra tényleg kell tanulni (nekem 79%lett, és csak 3 tankönyvet olvastam el).
Mellesleg melyik az a nagy presztizsű egyetem, ahová jársz?

Grabi 09-02-2008 11:33

miért forgatod ki a szavaimat? nem mondtam, hogy csak a slágerszak ér vmit! engem ez érdekelt, ezért hajtottam régen, szerencsémre sikerült.
corvinusra járok.

Princ 09-02-2008 11:57

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 189097)
Sose értettem miért jó a gimi ?!

Arra való hogy kicsit lereszeljen azokból a csunya éles sarkokból. Csak néha túl sokat levesznek és a kockanövendékből fazék lesz. :D

vityu 09-02-2008 14:24

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 189195)
miért forgatod ki a szavaimat? nem mondtam, hogy csak a slágerszak ér vmit! engem ez érdekelt, ezért hajtottam régen, szerencsémre sikerült.
corvinusra járok.

Szeretek szavakat kiforgatni! :) Én egy slágerszakon, vagyis jogon, közgázon, pszichológiát, orvosin el se tudnám magam képzelni. Azt tanulom, amit szeretek, és ez a fő! :)

Dus 09-02-2008 14:35

Nem volt gimi...szavaztam arra, hogy feljebb :D:D:D

Pepa 09-02-2008 18:26

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 189153)
Azért gondolják úgy, mert a szakközépben a szaktantárgyak mellett kevesebb idő jut arra, amire a gimiben, pl, matek, magyar, földrajz, történelem... de ettől függetlenül én is hülyeségnek tartom...nem hiszem, hogy az egyik kevésbé értékes, mint a másik.

Nekem gimnáziumi érettségim van, de eddig soha senki nem kérdezte milyen és hol szereztem. Én suli után elmentem dolgozni és így is lett egy szakmám ( könnyűgépkezelői OKJ-s bizonyítvánnyal). Bár amivel én igazán foglalkozok, azt nem lehet tanulni;)

Pepa 09-02-2008 18:28

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 189034)
Ugyan az mint tegnap és holnap:D
Bementem és ugyanazok az emberek fogadtak, mnt mindig, ugyaz azt kellett csinálnom, mint mindig.

Hát fiam ezt buktad, de nagyon. A mai napod nem egészen volt olyan laza, mint a tegnapi.

Cyby_ 09-02-2008 19:09

pepa te jól elbeszélgetsz magaddal amúgy :)

Cassandra 09-02-2008 19:11

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 189131)
attól függ milyen szempontból nézed... a papír a lényeg manapság, és egy gimis érettségi többet ér sajnos, mint egy szakközepes... nem értek vele egyet, de ez van

Ez nem egészen így van.:)

Manapság, ha valakinek csak egy gimnáziumi érettségije van azzal elmehet a sóhivatalba. Egy boltba nem mehet el eladónak, mert ahhoz is szakképzetséget követelnek, még akkor is, ha amúgy több éves tapasztalatod van mint eladó.

Lehet neked bármilyen neves gimnáziumból érettségid, ha nincs mellé egy papírod, ami igazolja, hogy szakmát szereztél, le vagy írva.

Egy szakmunkás bizi sok szempontból hasznosabb mint egy érettségi és sokszor egy szakmunkást végzett ember is sokkal többet ér, mint az aki végigtanulja a fél életét.:)

Pepa 09-02-2008 19:30

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189246)
pepa te jól elbeszélgetsz magaddal amúgy :)

Én bárkivel bármiről el tudok beszélgetni.

Tsobi 09-02-2008 19:36

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 189264)
Én bárkivel bármiről el tudok beszélgetni.

Tanusíthatom :D:D

komisz86 09-03-2008 12:33

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 189247)

Lehet neked bármilyen neves gimnáziumból érettségid, ha nincs mellé egy papírod, ami igazolja, hogy szakmát szereztél, le vagy írva.

Azért ez se egészen fedi a valóságot szerintem. Nem sokan vannak akik azért mennek gimibe, mert gimnáziumi értetségit szeretnének. Sokkal inkább azért, mert olyan szakmát/hivatást szeretnének választani amihez diploma kell. (És valljuk be gimiből azért jóval könnyebb bekerülni oda ahova szeretnél.) Vagy esetleg azért mert úgy vannak vele, hogy nem 14-évesen kéne eldönteni hogy mivel is akarok foglalkozni....

Tsobi 09-03-2008 17:37

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 189324)
Azért ez se egészen fedi a valóságot szerintem. Nem sokan vannak akik azért mennek gimibe, mert gimnáziumi értetségit szeretnének. Sokkal inkább azért, mert olyan szakmát/hivatást szeretnének választani amihez diploma kell. (És valljuk be gimiből azért jóval könnyebb bekerülni oda ahova szeretnél.) Vagy esetleg azért mert úgy vannak vele, hogy nem 14-évesen kéne eldönteni hogy mivel is akarok foglalkozni....

Vagy csak máshova nem vették fel őket :)

rak_loo 09-03-2008 19:41

megeshet :D

Andrew 09-03-2008 19:50

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 189362)
Vagy csak máshova nem vették fel őket :)

Nem tudom, a környékünkön a gimnáziumokba nehezebb bejutni, szóval errefelé az állításod nem helytálló :D

Cassandra 09-17-2008 17:12

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 189324)

Bocsi, hogy csak most reagálok erre.:)
Teljesen igazad van, VISZONT... ha valaki tervezi, hogy továbbtanul, leteszi az érettségit, de az élet közbeszól és nem tud továbbmenni, annak mennyivel jobb lenne az a szakközepes bizi... nem annyira kicsi százaléka ez az embereknek, mint gondolnád. Én így értettem, amit írtam.
Az hogy hova mész utána és hogy az könnyebb vagy sem, más téma.

All times are GMT +1. The time now is 09:52.