Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Bővített fórumok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3047)

Zoli 06-19-2008 11:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180699)
Attól, hogy Ti azt a fórumon nem látjátok, az még látszódhat.

rendben, akkor megnyugodtam, köszi

Ati 06-19-2008 11:45

Quote:

Originally Posted by dugó (Post 180698)
megkérdezném újfent hogy: ha összevan kapcsolva x ori akkor azoknak a tulajdonosa írhat mindeggyikel ha az egyik oriját meghívták?

Csak azzal, amelyik meg lett hívva. Ha más országgal is szeretne oda írni, akkor arra is kell kérnie meghívót. Gondolkoztam rajta, hogy legyen-e ilyen opció, hogy az összes országával azonnal meghívást kapjon, de ez sok esetben visszaélésekre adhat okot: nem publikus országaid egyből publikussá válnak. Ha több országból is szoktál fórumozni, akkor a legegyszerűbb, ha meghívatod mindet.

Zoli 06-19-2008 11:45

Quote:

Originally Posted by '[HTPA

Felmerült kérdés:

Az áthelyezettek, a védettek, és a vérdíjasok melyik fórumon lesznek kiírva?

Való igaz..azt minden fórumba külön írod be? :eek:

Ati 06-19-2008 11:46

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 180700)
Ha valaki 4 mailon tart 300 orit és azok 19 külön láncban vannak, az micsini? :D

300 országból szoktál fórumozni? :)

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 180700)
Az áthelyezettek, a védettek, és a vérdíjasok melyik fórumon lesznek kiírva?

Az áthelyezett országok összesített listája a szégyentáblán található meg.

Zoli 06-19-2008 11:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180704)
Az áthelyezett országok összesített listája a szégyentáblán található meg.

És a többié?

dugó 06-19-2008 11:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180702)
Csak azzal, amelyik meg lett hívva. Ha más országgal is szeretne oda írni, akkor arra is kell kérnie meghívót. Gondolkoztam rajta, hogy legyen-e ilyen opció, hogy az összes országával azonnal meghívást kapjon, de ez sok esetben visszaélésekre adhat okot: nem publikus országaid egyből publikussá válnak. Ha több országból is szoktál fórumozni, akkor a legegyszerűbb, ha meghívatod mindet.

világos. erre nem gondoltam

[HTPA]GeeForce 06-19-2008 11:49

Minden szinten más orival fórumozok. Az egyikkel elmegyek szabira, a másikkal előjövök, stb. Nem 1 orival játszom a sok közül, azzal szoktam fórumozni, amiben épp bent vagyok. :)

De most átálltam arra, hogy 1-el fórumozok: + Lost Angels + (#194614) [5/Y] ezzel.

Az áthelyezettek rendben, de a többi? Pontlista figyelés lesz, vagy esetleg megoldható, hogy az összes olyan fórumon, amit anarchisták hoztak létre, azon látszódjék?

Zoli 06-19-2008 11:51

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 180707)
Az áthelyezettek rendben, de a többi? Pontlista figyelés lesz, vagy esetleg megoldható, hogy az összes olyan fórumon, amit anarchisták hoztak létre, azon látszódjék?

vagy ennek külön létrehozol egy fórumot, amibe csak te írhatsz, és oda ezeket teszed?(Atihoz, csak idevágott)

Tethys 06-19-2008 11:51

Hátőő.... Ati, ha azt mondom, felkavartad a kedélyeket, akkor szerintem csak szépítem a dolgot...
(Mindegy. Még úgyse bőgtem sose Hód miatt.)

Croissant 06-19-2008 11:52

Ati: más ori játékbeli kitiltását hol lehet majd látni?

Tsobi 06-19-2008 12:06

Nem lenne ésszerű,ha az adott fórumon nem elfogadható stílusért jelentenek valakit,akkor a jelzés a moderátorhoz fusson be?

dugó 06-19-2008 12:12

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 180715)
Nem lenne ésszerű,ha az adott fórumon nem elfogadható stílusért jelentenek valakit,akkor a jelzés a moderátorhoz fusson be?

ez se egy utolsó ötlet:)

Tsobi 06-19-2008 12:47

Van arra lehetőség,hogy egyes fórumok saját fórum etikettel rendelkezzenek?

Ati 06-19-2008 12:49

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 180729)
Van arra lehetőség,hogy egyes fórumok saját fórum etikettel rendelkezzenek?

Az általános fórumszabályok minden fórumra vonatkoznak. Ezen felül minden fórum saját maga dönti el, hogy mit enged, és mit nem. Ha olyat enged, amit az általános fórumetikett tilt, akkor természetesen azért a játékból (nemcsak a fórumról!) való kitiltás, vagy anarchbahelyezés jár, a játékszabályokat sértőknek.

Cassandra 06-19-2008 12:51

Beléptem és meglepődtem... nagyon reméletem, hogy ez csak amolyan opcionális megoldás lesz, de sajnos úgy látom nem az lett.. És nem tetszik. Elkeserít, mert így sok olyan emberrel szakadhat meg kapcsolatom, akikkel csak a játékon belül beszélgettem eddig, vagy sok olyan embert nem ismerhetek meg soha, akikkel akár jóban is lehetnék amúgy a késöbbiekben. Elszomorít hogyha belegondolok abba mikről maradtam volna le, ha 1 vagy 2 évvel ezelött is ez a rendszer van. Hogy lényegében aki új, az innentől kezdve ki van zárva a hód valódi közösségi életéből.:(

Egyetlen kérdésem maradt. Nem lett volna százszorta egyszerübb és mindenki számára kellemsebb megoldás, ha újra lettek volna fix modik a játékban?

Ati 06-19-2008 12:52

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 180731)
Egyetlen kérdésem maradt. Nem lett volna százszorta egyszerübb és mindenki számára kellemsebb megoldás, ha újra lettek volna fix modik a játékban?

Nem .

Rod 06-19-2008 12:56

Akkor továbbra sem lehet ezeken a zárt fórumokon csúnya szavakat használni, annak ellenére, hogy a többieket ez nem zavarja?

Croissant 06-19-2008 12:58

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 180710)
Ati: más ori játékbeli kitiltását hol lehet majd látni?

Ati: Valszeg átsiklottál felette...

Cassandra 06-19-2008 13:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180733)
Nem .

Akkor érteném ezt, ha most nem lennének "moderátorok", de mindegy, kár ezen vesződni, most törpölök egy fórummeghívás fölött görnyedezve, hogy az kell-e nekem.

Ui: a kézikönyvből szerintem egy az egyben ki lehet venni a játékbeli társasági életről szóló részt, mert azt sikerült kiírtani.
Én nem leszek 28 fórumnak a tagja csak azért mert beszélgetni szeretnék néha két emberrel, akiket amúgy kedvelek, és akik nem csípik egymást és nem mennek egy fórumra (még akkorse, ha amúgy ők ketten nem vesztek soha nyilvánosan össze.)

Tsobi 06-19-2008 13:06

Ha egy fórum mondjuk szövifórumként üzemel,azaz csak az a 4 vagy 10 ember tag,akkor a gömbmásolás és egyebek megengedettek,ugye?

komisz86 06-19-2008 13:08

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 180689)
Én meg fogom csinálni a saját fórumomat, ahová meghyívim majd a barátaimat, csak őket és ez szerintem nem klikkesedés csak csupán van jhópár ember akikre nem vagyok kiváncsi.

Kapásból tudnék neked mondani 5 olyan progit ami tudja ugyanezt, sőt még többet is, de gondolom nem kell. Szóval nem értem mit nyertél vele.

Nekem mindegy, hogy ez véglegesítve lesz-e avagy sem, mert mostanában alig írtam a belső fórumokra. De amikor kezdtem annál többet. Akármilyen hülye kérdést tettem fel, mindig akadt legalább egy valaki aki válaszolt. Ha másnem annyit, hogy hol találom a súgóban, vagy hogy regeljek ide. Ezzel ez a lehetőség megszűnik.

Az okokról pedig annyit, hogy ha a kutyák összepiszkítják a játszótereket nem az a megoldás, hogy bezárjuk őket és bekerített "magánjátszótereket" hozunk létre, hanem az hogy kitiltjuk őket onnan. Persze ez is csak egy vélemény.

Ati 06-19-2008 13:09

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 180738)
Én nem leszek 28 fórumnak a tagja csak azért mert beszélgetni szeretnék néha két emberrel, akiket amúgy kedvelek, és akik nem csípik egymást és nem mennek egy fórumra (még akkorse, ha amúgy ők ketten nem vesztek soha nyilvánosan össze.)

Nem kell minden egyes fórummal kapcsolatban bejelenteni, hogy annak nem leszel a tagja. Ha valahova nem szeretnél menni, akkor oda nem mész, ez szíved joga.

Ati 06-19-2008 13:10

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 180739)
Ha egy fórum mondjuk szövifórumként üzemel,azaz csak az a 4 vagy 10 ember tag,akkor a gömbmásolás és egyebek megengedettek,ugye?

Nem. Ez a fórum minden esetben nyilvános fórumnak minősül, és mint ilyen, az információkiadásokért a játékból való kitiltás, illetve anarchista csoportba helyezés jár.

Ha szövetségi fórumot szeretnél, akkor használd a szövetségi fórumot.

Tsobi 06-19-2008 13:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180742)
Ha szövetségi fórumot szeretnél, akkor használd a szövetségi fórumot.

Nem szeretnék,csak felmerült a kérdés :)

Cassandra 06-19-2008 13:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180741)
Nem kell minden egyes fórummal kapcsolatban bejelenteni, hogy annak nem leszel a tagja. Ha valahova nem szeretnél menni, akkor oda nem mész, ez szíved joga.

Kicsit félreértettél, vagy férre akartál érteni.
Van X, Y, és Z, és vagyok én. Én mindhármukat kedvelem, mondhatni jóba vagyok velük, de ők egymást nem... Ha mindhármukkal beszélgetni akarok, az kapásból 3 különböző fórum... akkor inkább megadom az MSN címem mindháromnak és még csak böngészőt se kell nyitnom.

Ati 06-19-2008 13:14

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 180744)
Kicsit férreértettél, vagy férre akartál érteni.
Van X, Y, és Z, és vagyok én. Én mindhármukat kedvelem, mondhatni jóba vagyok velük, de ők egymást nem... Ha mindhármukkal beszélgetni akarok, az kapásból 2 különböző fórum... akkor inkább megadom az MSN címem mindháromnak és még csak böngészőt se kell nyitnom.

Ezt gondolom eddig is megtetted, úgyhogy nem értem mi a probléma.

Cassandra 06-19-2008 13:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180745)

Nem tettem meg... MSNen összesen 6 hódos van fent nálam ennek azért többszörösével beszélgettem fórumon.
Szerintem nem egy ember tudná ezt tanúsítani.

Mindegy, vaskalapos vagy, a te dolgod. Nekem nem tetszik, tudom, megszokom, vagy megszököm... azthiszem az utóbbi lesz.
Nem hiszem, hogy 10-20 vagy akár 50 ember miatt kollektívan kellene büntetni mindenkit. És pláne nem az újjakat, akik nem ismernek senkit.
Azért a "keressenek szövetségeseket" szöveg tetszik, magamból kiindulva én mindig fórumon találtam, dipiben soha, dehááát, ha nincs fórum...:)

tdomo 06-19-2008 13:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180745)

Az a probléma, hogy ezzel az újítással sikerült kiírtani valamit, ami jó volt. Néha ugyan nem működött jól, de erről nem a többség tehetett. Most pedig mindenki szív, kuncsoroghat meghívóért, és aki itt a külsőn nem szokott olvasgatni, azt sem tudja, hol lehet és kinél.

KPeti999 06-19-2008 13:24

Az eddig olvasottakból még két kérdésre nem találtam választ ami engem is érdekelne:
- Akik most kezdtek el játszani, azok hol fognak ezek után ismerkedni vagy segítséget kérni????
- A másik meg az hogy hova tűnt a "külső fórum eléréséhez kattintson ide" linkecske, mert gondolom nem csak nekem hiányzik.

Rod 06-19-2008 13:26

Gondolom majd itt a külsőn

Ati 06-19-2008 13:27

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 180750)
Nem tettem meg... MSNen összesen 6 hódos van fent nálam ennek azért többszörösével beszélgettem fórumon.
Szerintem nem egy ember tudná ezt tanúsítani.

Mindegy, vaskalapos vagy, a te dolgod. Nekem nem tetszik, tudom, megszokom, vagy megszököm... azthiszem az utóbbi lesz.
Nem hiszem, hogy 10-20 vagy akár 50 ember miatt kollektívan kellene büntetni mindenkit. És pláne nem az újjakat, akik nem ismernek senkit.
Azért a "keressenek szövetségeseket" szöveg tetszik, magamból kiindulva én mindig fórumon találtam, dipiben soha, dehááát, ha nincs fórum...:)

Most az a nagy dilemmád, hogy valaki meghívott egy fórumra, és elfogadd-e ezt a meghívást. 3 emberrel szeretnél beszélgetni, és egy teljes fórumnyival szembesülj, neadjisten 2 fórumnyival? (Itt jegyezném meg, hogy eddig is legalább 3 fórumhoz fértél hozzá.)

Néha irigylem az ilyen problémákat.

Ati 06-19-2008 13:28

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 180751)
Az a probléma, hogy ezzel az újítással sikerült kiírtani valamit, ami jó volt. Néha ugyan nem működött jól, de erről nem a többség tehetett. Most pedig mindenki szív, kuncsoroghat meghívóért, és aki itt a külsőn nem szokott olvasgatni, azt sem tudja, hol lehet és kinél.

Ehhez képest az elmúlt órákban nagyobb a fórumélet, mint általában egy nap alatt lenni szokott. Ezt határozottan nem "szívásnak" értékelem, hanem a fórumélet fellendülésének.

Croissant 06-19-2008 13:30

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 180736)
Ati: Valszeg átsiklottál felette...

Türelmesen várok a válaszra...

tdomo 06-19-2008 13:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180755)
Ehhez képest az elmúlt órákban nagyobb a fórumélet, mint általában egy nap alatt lenni szokott. Ezt határozottan nem "szívásnak" értékelem, hanem a fórumélet fellendülésének.

Rendben. Most nagy a mozgás, mert szerveződnek a fórumok. Nem lehetne a játékon belül csinálni egy listát a fórumokról és azokról, akiktől meghívót kell kérni?

Ati 06-19-2008 13:31

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 180752)
- Akik most kezdtek el játszani, azok hol fognak ezek után ismerkedni vagy segítséget kérni????

Ugyanúgy, ahogy eddig: barátokat, szövetségeseket keresnek, elolvassák, hogy hogy működik a játék, majd ezután már aktívan részt tudnak venni a közösségi életben. Statisztikailag az új játékosok alig 1%-a használja a fórumot arra, hogy ott ismerkedjen, vagy segítséget kérjen, úgyhogy egészen biztos vagyok benne, hogy ez az 1% meg fogja találni a módját a boldogulásnak ezután is, és hamar rájön arra, hogy hogyan lehet tagja egy fórumnak.

Ati 06-19-2008 13:32

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 180757)
Rendben. Most nagy a mozgás, mert szerveződnek a fórumok. Nem lehetne a játékon belül csinálni egy listát a fórumokról és azokról, akiktől meghívót kell kérni?

Mint már előzőleg említettem, ilyen szándékosan nincsen.

KPeti999 06-19-2008 13:32

Valami lista vagy bármi télleg nem ártana sőt...

Cassandra 06-19-2008 13:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180754)
Most az a nagy dilemmád, hogy valaki meghívott egy fórumra, és elfogadd-e ezt a meghívást. 3 emberrel szeretnél beszélgetni, és egy teljes fórumnyival szembesülj, neadjisten 2 fórumnyival? (Itt jegyezném meg, hogy eddig is legalább 3 fórumhoz fértél hozzá.)

Néha irigylem az ilyen problémákat.

Na erre végképp nem mondok semmit. Kiforgatod a szavaimat, nem ilyennek ismertelek, de lehet én tévedtem.:(

Sok sikert az új fórumokhoz, Ne legyen igazam de nem fog helytállni, többet vesztett a játék mint gondolnád. De talán egyszer magad is rájössz.
Úgy elfogadható lett volna, ha a közös fórumok fennmaradnak, sőt, úgy kifejezetten hasznos lett volna, ebben a formában ne haragodj, de elvetélt ötlet...

J.Ati 06-19-2008 13:35

Nekem pl. tetszik az újítás!:)

A kezdőknek mondjuk szívás lesz egy kicsit,de szerintem ez nem egy eget rengető probléma.
A legjobb szövijeim és ismerőseim nem a sima fórumron ismertem meg.
Játék közbe,háború közbe esetleg külső fórumon is lehet ismerkedni új emberekkel.

Ati 06-19-2008 13:37

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 180761)
Sok sikert az új fórumokhoz, Ne legyen igazam de nem fog helytállni, többet vesztett a játék mint gondolnád. De talán egyszer magad is rájössz.
Úgy elfogadható lett volna, ha a közös fórumok fennmaradnak, sőt, úgy kifejezetten hasznos lett volna, ebben a formában ne haragodj, de elvetélt ötlet...

Az utóbbi egy évben háromszor, vagy négyszer láttalak a fórumon, úgyhogy különösen ennek fényében azt gondolom, hogy erősen túlreagálod ezt az egészet.

All times are GMT +1. The time now is 06:01.