Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Élőhalottas elmélkedő topic pancser játékosok számára (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3001)

Zoli 05-22-2008 14:53

anno én is gondolkoztam, hogy milyen jó lenne (akkor csak tolijaim voltak), ha a tolik készültsége megszűnne, magyarul korlátlanul tudnának mindenkinél garázdálkodni...persze csak azoknak, akiknek min 30% kocsmájuk van :D:D
nem nyitottam neki topikot,de nekem még mindig ez tetszik a legjobban :D

KPeti999 05-22-2008 17:09

A hulla messze a legkevésbé játszható faj az összes közül ez tény. Nem jó semmire, bárki bármit akarna vele kezdeni, azt egy másik fajjal játszva könnyebben eltudja érni.
Van aki hadizni próbál vele, de már millióan leírták hogy még kiélezetten is alig tud másokat beütni, vagy védekezni. Van aki kereskedni próbál vele, pedig jobban járna ha törpöt vagy gnómot választana helyette. Sőt még olyan is van aki kezdőknek ajánlgatja, merthogy a hullákból egy kezdő könnyebben tud kiélezett orit felépíteni, mert hogy nem kell hozzá annyi tapasztalat. Ha egy kezdő elkezdene egy hullával játszani, valszeg egy életre megunná a hódot, mivel ritka unalmas, semmit se lehet vele kezdeni. Más fajokkal szinte már védelem alatt izgalmasabb a játék mint egy hullával élesben. Na tömören ez a véleményem a mostani hulláról.

Szerintem ha a hullán erősíteni akarunk, akkor hadilag kell felturbozni. Nem kell új varázslatokat, meg még mutánsabb levegőben terjedő vírusokat kitalálni neki.:)
Vegyük például az orkot. Jelenleg az orkból lehet adott hekin a legtöbb támadópontot kisajtolni adott hekin. A többi fajhoz képest az orknak van a legtöbb támadóbonusza, de ezért cserébe komoly vari és toli maluszokat is kapott ajándékba.
Jelenleg egy kiélezett ork messze erősebb egy kiélezett hullánál és ebbe bele van számolva mindkét faj összes előnye és hátránya. A hulla hiába koplal, ez az előnye nem ér fel az ork előnyeivel.
Na megpróbálom kifejteni mire akarok kilyukadni:
Vannak ugye hadilag erős, átlagos és gyenge fajok.
Az erős fajok, például az ork, nagyon jó hadisok de másban, mintpéldául a varázslás, tolizás, komoly hátrányai vannak.A hadilag átlagos fajok mindenhez értenek, de semmihez sem kiemelkedően.A hadilag gyenge fajok pedig inkább tolizásban jeleskednek. Egy orknak egy átlagso fajhoz képest több hadibónja van, ebből következően több vari-toli-malusza is.
Ebből kiindulva az lenne a logikus, ha a hulla, mivel hogy egyáltalán nem tud se varizni se tolizni, ezért az előzőek alapján egy kiélezett hullának erősebb hadisnak kéne lennie, de legalább olyan erősnek mint egy kiélezett orknak.

Ez alsó csoportokba durva lenne az igaz, de felsőbb szinteken, pl Aban, egy szövi megfontolná hogy egy orkot vesznek be a csapatba akinek x nagyságú hadereje van, vagy egy hullát az eddig megszokott hátrányaival, de mondjuk 1,1x nagyságú haderővel. Ez ugyanolyan döntés lenne a játékosok számára mint pl.:
-íj/paci vagy íj/elit felállásba nyomja-e
-mf vagy szövetségbe érdemes e játszani
-tanyafree legyek vagy ne
...ezekbe is megvan a bennük rejlő kockázat, és mindenki maga dönti el hogy él e ezekkel a lehetőségekkel.

Itt szeretném hangsúlyozni, hogy Valezius ötletét támogatom, némi finomítással.:)

Így alsó csopiban maradna a hulla kb a régiben, csak kicsit erősődne, felsőbb szinteken pedig komoly döntéshelyzetek születnének és színesedne a játék!
Így a hulla, mint faj, méltó helyet foglalhatna el a fajok súgóban és nem csak dísz maradna...

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 17:36

nekem ez viszont nem tetszik.

Egyáltalán nem célom egy erősebb hadit csinálnia hullából, mint az ork.

hogy miért? Mert akkot mindenki hulla lenne, hsizen semmi törödést nem igényelne amellett, hogy nagyobbat ütne az orknál.

márpedig egy nagy pofozógép orkot fenntartani nem könnyű. tapasztalat, hozzáértés, és rengeteg pénz kell hozzá....
ezekért az áldozatokért cserébe igenis legyen a legerősebb hadi faj az ork.

meg mellesleg egy ork így is be tud ütni egy elfet, nem kell hogy egy igénytelen faj még könnyebben beüsse.

Princ 05-22-2008 17:42

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 176080)
Ebből kiindulva az lenne a logikus, ha a hulla, mivel hogy egyáltalán nem tud se varizni se tolizni, ezért az előzőek alapján egy kiélezett hullának erősebb hadisnak kéne lennie, de legalább olyan erősnek mint egy kiélezett orknak.

Vagyis lenne egy olyan faj mint az ork, kicsit még erősebb is, csak járna hozzá a ragály, tekit nem lehet lopni tőle (mert nincs), embert lopni kevésbé, egyedül a gyújtogatás (az is csak egy ideig). Meg a tűzgolyó. És hogy közben erősebb lenne egy orknál. Háát, kataklizma, apokalipszis, világkatasztrófa; ezek a szavak jutnak eszembe egy ilyen új faj képéről.

A hulla két dologra jó; minimumszinten hódozni illetve extra célokat teljesíteni. Az elfhez hasonlít ebből a szempontból és a bevált szerepéből nem kéne kirakni. Főleg nem hőssé avatni, amivel egyidejűleg a Hód egy olcsó képregénnyé változna.

Nagyon remélem hogy ezt fölöslegesen mondtam el. :o

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 17:49

Mármint mik azok az extra célok azon kívül, hogy 30% ház 70% bank? :D Mert én csak ezt az egy képességét ismerem a hullának, amire jelenleg kíválóan alkalmas. Pont azért, mert nem kajál, és nem kell teki bele.

Minimumszinten hódozni ott az elf tudós, meg a gnóm kereskedő. Egyikkel se nagyon lehet mit kezdeni. kevés belépést, kevés törődést igényelnek.

Mondjuk, mint előtted is írtam, a hulla túltápolása nekem sem volt/lesz célom.

KPeti999 05-22-2008 17:52

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 176087)
nekem ez viszont nem tetszik.

Egyáltalán nem célom egy erősebb hadit csinálnia hullából, mint az ork.

hogy miért? Mert akkot mindenki hulla lenne, hsizen semmi törödést nem igényelne amellett, hogy nagyobbat ütne az orknál.

márpedig egy nagy pofozógép orkot fenntartani nem könnyű. tapasztalat, hozzáértés, és rengeteg pénz kell hozzá....
ezekért az áldozatokért cserébe igenis legyen a legerősebb hadi faj az ork.

meg mellesleg egy ork így is be tud ütni egy elfet, nem kell hogy egy igénytelen faj még könnyebben beüsse.

Ezekben igazat adok, én sem csinálnék a hullából erősebb fajt mind az ork, elég illuzióromboló lenne azok után hogy eddig csak egy vicc volt. Csak arra akartam felhívni a figyelmet hogy hullának hadibónt adni nem "hú de durva" dolog lenne. Valaki mondta hogy "és mi lenne ha négy hulla összeállna az új faji bónjaival he? akkor a játék értelmét vesztené...", én meg kérdem hogy mi lenne ha 4 ork állna össze, semmi, minden menne tovább ugy ahogy eddig. Eszem ágában sincs a hullából a legjobb hadist csinálni, amit írtam az csak okfejtegetés volt, azért is írtam ide:)
Én azt mondom hogy egy olyan faji bónuszt kéne neki adni, amelytől még nem válik jobb fajjá, mint az ork, de azért elgondolkodjon rajta az illető hogy melyikkel lenne érdemes játszani.

KPeti999 05-22-2008 17:56

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 176094)
Vagyis lenne egy olyan faj mint az ork, kicsit még erősebb is, csak járna hozzá a ragály, tekit nem lehet lopni tőle (mert nincs), embert lopni kevésbé, egyedül a gyújtogatás (az is csak egy ideig). Meg a tűzgolyó. És hogy közben erősebb lenne egy orknál. Háát, kataklizma, apokalipszis, világkatasztrófa; ezek a szavak jutnak eszembe egy ilyen új faj képéről.

A hulla két dologra jó; minimumszinten hódozni illetve extra célokat teljesíteni. Az elfhez hasonlít ebből a szempontból és a bevált szerepéből nem kéne kirakni. Főleg nem hőssé avatni, amivel egyidejűleg a Hód egy olcsó képregénnyé változna.

Nagyon remélem hogy ezt fölöslegesen mondtam el. :o

:D:D
jolvan értem a célzást, ugy fogalmazok inkább hogy a hulla közel annyit ÉRJEN mint az ork, mindent beleszámítva.
Az lenne az ideális, ha mondjuk 4 proviból egy orkot választana, egy hullát, 2 meg valami mást, szóval a két faj kb egyenértékü legyen, attól függöen hogy kimennyire támadó-védekező, kamikáze-cseles beállitottságú.

Valezius 05-22-2008 17:58

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 176101)
:D:D
jolvan értem a célzást, ugy fogalmazok inkább hogy a hulla közel annyit ÉRJEN mint az ork, mindent beleszámítva.
Az lenne az ideális, ha mondjuk 4 proviból egy orkot választana, egy hullát, 2 meg valami mást, szóval a két faj kb egyenértékü legyen, attól függöen hogy kimennyire támadó-védekező, kamikáze-cseles beállitottságú.

Ez lehetetlen cél A-ban.
Ha az ork 10%-kal erősebb, akkor azt fogják választani.

Elvben pótolja, hogy a hulla igénytelen, de a gyakorlatban, akkor is az orkot választanák, szerintem.

KPeti999 05-22-2008 18:13

Mindkét faj olyan hadis lenne, amely megállja a helyét Aban, de teljesen más stratégiával lehet velük játszani. Ha mindenki ugyanazt a stratégiát választaná, akkor minden klán pontosan ugyanúgy állna fel, ugyanolyan fajú és éplistáju lenne, de nem ez van, A-ban mindenkinek a stratégiája különbözik valamiben, és mégis mindenki ott van Aban, a legjobbak között, tehát ha sikerülne találni a hullának egy olyan hadis képletet hogy kb annyit érjen mint az ork, akkor végre magasabb szinteken is látunk majd hullát, de az orkot és a többieket sem hagyja ott senki.

komisz86 05-22-2008 18:19

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 176105)
szerintem nem lehetetlen
ha az orknak meg a hullának egyenlő lenne a hadiereje, akkor valszeg a hullát választanák, mert nem kell rá annyira vigyázni, nincs se teki se semmije, csak a gyújtás meg a tűzgolyó... DE! A-ban csak szöviben lehet játszani, sokkal rizikósabb egy hullát bevenni a szövibe a TK miatt meg egyéb más miatt is mint egy orkot, és ekkor elkezd gondolkodni az ember hogy megéri e a kockázatot, azért hogy könnyebb legyen a játék...

Szerintem ha a hullának meg az orknak egyenlő lenne a hadiereje sokan lennének még így vele:rolleyes:. Sőt szerintem ha a hullának "csak" akkora lenne a hadiereje, mint egy óriásnak vagy mondjuk egy törpének, a meglévő előnyeivel együtt már akkor is ultrabrutálübertápos lenne. Szóval szerintem nem kéne átesni a ló másik oldalára és nem egy világverő fajt kéne kihozni belőle, csak egy életképeset.

KPeti999 05-22-2008 18:26

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 176109)
Szerintem ha a hullának meg az orknak egyenlő lenne a hadiereje sokan lennének még így vele:rolleyes:. Sőt szerintem ha a hullának "csak" akkora lenne a hadiereje, mint egy óriásnak vagy mondjuk egy törpének, a meglévő előnyeivel együtt már akkor is ultrabrutálübertápos lenne. Szóval szerintem nem kéne átesni a ló másik oldalára és nem egy világverő fajt kéne kihozni belőle, csak egy életképeset.

Nem egyenlő támadó meg védőpontra gondoltam, hanem közel egyformán játszható fajra, de a félreértések miatt inkább kijavítom.
Inkább töröltem, elég nagy hülyeséget írtam:)

Valezius 05-22-2008 18:27

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 176105)
sokkal rizikósabb egy hullát bevenni a szövibe a TK miatt meg egyéb más miatt is mint egy orkot, és ekkor elkezd gondolkodni az ember hogy megéri e a kockázatot, azért hogy könnyebb legyen a játék...

Tk már nem játszik A-ban. Csak a saját kapudat tudod használni.
A hulla nagy hátránya, hogy a klánvédelmet gyengíti.

KPeti999 05-22-2008 18:48

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 176112)
Tk már nem játszik A-ban. Csak a saját kapudat tudod használni.
A hulla nagy hátránya, hogy a klánvédelmet gyengíti.

A-ban még nem játszottam:o

szerintem érdemes lenne a te képleteden javítani, az áll a legközelebb a mindenki által elfogadhatóhoz. Pár nap azt megint lesz 10 új javaslat, és ez is el lesz felejtve, mint a többi...

vityu 05-22-2008 22:34

Nam nagyon akartam beleszólni, de mindenki jön itt, hogy eekkel a változtatásokkal A-ban megfelene a hulla. Hát szerintem nem, még erősítés mellett sem. Ha akkora támadóereje lenne, mint egy orknak, akkor se, max klántámadásokhoz, mert egyéniben ki kellene mennie max sereggel, mint egy 65-70%-os orknak, ha mondjuk egy elfet akar beverni. És itt jön a lényeg, az ork néz keresztbetmadáshoz egy távolt, és ha úgy látja, akkor elengedi a seregének egy bizonyos %-át, amíg a hulla a távolt se magának csinálja, és végignézi, ahogy a környező területekről 10kis sereg agyonveri földért, a betegség ellenében is! Legfeljebb majd húz fel kórházat az üres hektárakra, és addig minden körben eszik. Szerintem agyon fontos a seregelengedés az A-ban, és ameddig ezt nem tudja megcsinálni, addig csak klántámadásokra való. Szvsz

KPeti999 05-23-2008 18:28

Lehet hogy hülyeséget írok, még nem játszottam A-ban, de szerintem ha valaki orkot választ Aban, azt azért teszi mert a lehető legnagyobb sereget próbálja kisajtolni magából, hogy akár elfeket is képes legyen beütni. Ha egy ork megy elfre vadászni akkor nem marad üres az orija? Nem lesz kiszolgáltatva a keselyüknek? De ki lesz. Őt is betámadják a krónikázók, ha tehetik. Ha a hullának végre meglesznek a bónuszai, ugyanúgy lesz ingyenföld a krónikázoknak, mint az orkok.

Ha a hulla kapna annyi hadibónt hogy közel olyan jó hadis legyen mint az ork, akkor már elgondolkodnának az emberek azon hogy orkokat vagy hullákat tartsanak inkább a klánban.

adott lenne az ork és a hulla mint tipikus hadis faj.
az ork előnye az lenne a hullával szemben hogy fullra kiélezve még mindig valamivel több támadóerő sajtolható ki belőle mint egy hullából, márpedig a plusz százalékokra sokan vérszemet kapnak.
Viszont a hulla:
- Könnyebb kezelni, nem kell a kajára meg a tekire figyelni
- fertőző, ami jól jön a védekezésben (esetleg egy vagy két +bónnal lehet javítani a hulla védelmét, a másik topicban fel van sorolva egy pár)

Így végre A-ban is lenne két teljesen hadira specializálódott faj. Az orknak nagyobb támadó ereje lenne, de többet kell babusgatni. Mindenki aki hadis akar lenni, az eldöntheti hogy melyik akar lenni a kettő közül a szabad idejétől függően.

[HTPA]GeeForce 05-23-2008 18:31

A hulla nem aktív A-s játékra való szeirntem. Akár kap hadibónt, akár nem. Mivel nem kell rá odafigyelni, ezért értelmetlennek látom orkszintre turbózni, mert akkor mindenki hulla lesz. Akkor meg az lesz, hogy mindenki mindekit agyonver, mert a pestis nem hat hullára..

KPeti999 05-23-2008 18:49

ha gyengébb lesz valamivel mint az ork, plusz varázsolni tolizni sem tud, akkor nem lesz mindenki hulla.

KPeti999 05-23-2008 18:50

van aki azt mondja hogy ha ez lesz akkor mindenki hulla lesz, ha meg az akkor ugyse lesz a hullábol senki. Ez attól függ hogy a hadibón képletet hogy sikerül eltalálni. Én azt mondom létezik arany középút:)

vityu 05-23-2008 19:59

Ha erősebb hadis lenne is a hulla mint az ork, A-ra akkor sem való, nem választanám.

Quote:

Originally Posted by KPeti999
Ha egy ork megy elfre vadászni akkor nem marad üres az orija? Nem lesz kiszolgáltatva a keselyüknek? De ki lesz. Őt is betámadják a krónikázók, ha tehetik. Ha a hullának végre meglesznek a bónuszai, ugyanúgy lesz ingyenföld a krónikázoknak, mint az orkok.

De igen, az ork üres lesz, de csinál egy távolt kv előtt 1mp-cel, és ha jön felé 2kis sereg, akkor berakja a klánraktárba (vagy az előre berakott tekercset nem veszi ki), így jelentős seregtől szabadul meg, amivel még mindig több lesz a kiküldött támadója, így még a 20%kitámadási bónusz is megy hozzá. Az elmenő seregei helyére vesz a piacon íjászt, amivel feltölti a tornyai egy részét: a kis seregek pattannak!
Ugyanez hullábval. Kimegy, fogjuk rá, hogy foglal földet. Egy távolt se csinál, mert nem tud, nem tudja jönnek-e felé, csak a szövetségestől tudja meg. Lát a távolban 5sereget, ami negyede az ork ellen kiküldött seregeknek, az esetleg elfoglalt barakkokba vesz egy kis íjászt, amivel képtelen kivédeni azt az 5 kicsi sereget, mert nem tudja elengedni a seregének pár %-át!
Amikor felérsz 2,5k hektárra, olyan országokkal találkozool, ahol általában ki kell küldened a teljes sereged, így ha nem tudsz engedni, akkor préda leszel. Ezért nem való a hulla az A-ba, de asszem ezt már 3x leírtam.

KPeti999 05-23-2008 20:48

nem akarok értetlenkedni, de volna még egy kérdésem...
utána leteszek a "hulla az 1. szinten" ötletekről.:o

Tegyük fel hogy a hulla és az ork kb egy szinten vannak hadilag...

Quote:

Egy távolt se csinál, mert nem tud, nem tudja jönnek-e felé, csak a szövetségestől tudja meg.
Szerintem ez nem egy nagy hátrány, egy nagylétszámú klánban csak van valaki aki tud a hullának nyomni egy távolt kv elött 1mp-vel, kis klánba viszont télleg rossz ötlet hullával játszani. A hulla bizonyos értelemben rá lesz utalva a szövire, mert gyakran kell miatta varázsolgatni. De az ork is rá van utalva a klánra, ha ők etetik.

Quote:

Lát a távolban 5sereget, ami negyede az ork ellen kiküldött seregeknek
Ebbe azt nem értem hogy a hullára miért támadnának negyed akkora sereggel:confused:
A hulla mostani 2. legnagyobb gyengéje, amin vitatkoznak az a védelme, valszeg ezen is erősiteni fognak...

Ha a mostani hullának felturbozzák a támadóbónját, kap egy kis védelmet, arra is született pár ötlet, meg mondjuk kap egy csipetnyi védelmet vari-toli akciók ellen, bár ezekre lehet hogy a többi mellett nem is lesz szükség, akkor már nem fognak rá ingyenföldként tekinteni...
Ha jól értem akkor a hulla komoly hátrányaiként a kis védelmét és a távolbalátás hiányát emelted ki. A távolbalátáshoz jók a szövitagok is, egyszerűen nem kell 2-3 fős klánba beszállnia egy hullának. A védelemhez pedig nem a mostani hullát kell alapul venni. Az lenne logikus ha a hulla hasonlóan erős védelmet kapna mint az ork, de ezt majd az okosok eldöntik...:D

[HTPA]GeeForce 05-23-2008 21:05

hozzáteszem: csak akkor tesz kis íjászt a foglalt barakkba, ha az ellen nem bontott be 100k-ra...

Valezius 05-23-2008 21:11

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 176482)
Szerintem ez nem egy nagy hátrány, egy nagylétszámú klánban csak van valaki aki tud a hullának nyomni egy távolt kv elött 1mp-vel, kis klánba viszont télleg rossz ötlet hullával játszani. A hulla bizonyos értelemben rá lesz utalva a szövire, mert gyakran kell miatta varázsolgatni. De az ork is rá van utalva a klánra, ha ők etetik.

Ezzel egy gond van, honnan tudja meg a hulla IDŐBEN, hogy mi lett a távol eredménye? Mire eljut hozzá már KV van...

Szerintem a mostani hullával is meg lehet csinálni az A-t. Azaz bebizonyítottam Xepernek, hogy meg lehet :D

De ezt nem részletezném, inkább majd beszéljenek a tettek ;)

vityu 05-23-2008 21:13

Quote:

nem akarok értetlenkedni, de volna még egy kérdésem...
utána leteszek a "hulla az 1. szinten" ötletekről.:o

Tegyük fel hogy a hulla és az ork kb egy szinten vannak hadilag...

ok, tekintsük azt!

Quote:

Egy klánban, ha mindenkinek meg van a feladata, akkor 1-2ország eteti az összes többit. Tehát a törpét, a gnómot, mindenkit 1-2-3elf etet.
Quote:

Ebbe azt nem értem hogy a hullára miért támadnának negyed akkora sereggel:confused:
A hulla mostani 2. legnagyobb gyengéje, amin vitatkoznak az a védelme, valszeg ezen is erősiteni fognak...

Azért mennek a hullára negyedannyi seregekkel, mert nincs meg az a képessége, hogy elengedje a seregeit. Mivel A-ban nem jártál elmagyarázom, mert az előbbiben is benne volt.
Kimész támadni teljes sereggel egy országra, tehát teljes, vagyis 100%katona útnak indult. Nincs otthon senki. Mint azt tudod, hogy a hullán kívül mindenki ért a tekercsekhez, neked is van mondjuk 40%lakáshelyzeti tekercsed. Ha ezeket eladod a piacon, amikor kinnt van a sereg, akkor ugye nincs meg a plusz %, a támadó seregedből dezertál egy bizonyos %, annyi, amennyivel a tekercsek miatt több katonád volt. Utána visszaveszed a tekercset, ismét lesz ott az a sok üres hely, amibe veszetsz íjászt. Így juttatod haza a sereged egy bizonyos %-át hamarabb, mint ahogy a többi hazaérne. Igaz ha nagy seregről van szó, akkor piszkos sokba kerülhet, de mivel A-ban a föld éri a legtöbbet, így ezt mindenki, akinek van egy kis többletpénze, az megteszi!
Quote:

Ha jól értem akkor a hulla komoly hátrányaiként a kis védelmét és a távolbalátás hiányát emelted ki. A távolbalátáshoz jók a szövitagok is, egyszerűen nem kell 2-3 fős klánba beszállnia egy hullának. A védelemhez pedig nem a mostani hullát kell alapul venni. Az lenne logikus ha a hulla hasonlóan erős védelmet kapna mint az ork, de ezt majd az okosok eldöntik...:D

Nem érdekes a távolbalátás, mert semmi haszna nincs belőle, mivel neki nincs semennyi elengedhető serege, ezért menne rá olyan sok kis sereg, így csak az elfoglalt barakkokba vehet katont, amit azért annyira nem nehéz kiszámolni. Mondjuk ráfogjuk, hogy 120hektárt fog foglalni. Ebből legyen mind a 120barakk, ami mint tudod, tuti nem így lesz, kiszámoljátűk a védőerőt, amit ezzel tud fogni, és a pont akkora seregek mennek rá. Nem kell félni, hogy enged el sereget, és ezért koppannak a kicsik, mert nem fognak!
Érted már?

Annyit leheten tenni, ez ellen,hogy ha mondjuk kitámadott a hulla 100%sereggel, akkor legyen egy kis plusz védelem, ami bekapcsol, amint kiment. de ez meg szerintem hülyeség. így ameddig a hulla nem tud lakótekercset használni, addig nem lesz az A-ra való!

KPeti999 05-23-2008 21:44

jaaaaaaa! már értem, szóval a hulla a laki teki hiánya miatt baromi hátrányos A-ban. Ok, kösz a felvilágosítást:)
Ma is tanultam valamit:D

Paliking 05-27-2008 08:59

A hullából is lehet sereget elengedni... ez az egyetlen amire esetleg nem számít az ellen, és ezzel akár nyerhet is... vagy talán nem verik be annyian kicsi seregekkel.

Hani 05-27-2008 09:12

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 177291)
A hullából is lehet sereget elengedni... ez az egyetlen amire esetleg nem számít az ellen, és ezzel akár nyerhet is... vagy talán nem verik be annyian kicsi seregekkel.

Csak ez egy picit drágább mulatság lenne mint egy bármely más fajnál, legalább is szerintem.

Paliking 05-27-2008 10:49

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 177292)
Csak ez egy picit drágább mulatság lenne mint egy bármely más fajnál, legalább is szerintem.

MIért lenne drágább? az elmenő sereg ugyanannyit ér, bármelyik oriból is megy el.

Zoli 05-27-2008 10:53

nevezzetek hülyének, de én nem tudom, hogy hogy lehet hullával sereget elengedni
elmagyarázza nekem valaki?

Paliking 05-27-2008 10:58

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 177315)
nevezzetek hülyének, de én nem tudom, hogy hogy lehet hullával sereget elengedni
elmagyarázza nekem valaki?

Erőltesd meg az agyadat, ugyanúgy ahogy máshol, ha nem teki kirakásával megy el sereg :)

Hani 05-27-2008 11:08

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 177314)
MIért lenne drágább? az elmenő sereg ugyanannyit ér, bármelyik oriból is megy el.

Mert ha tekivel engeded el akkor utánna tudsz számolni mégis mennyi egységet kell cserélned ahhoz , hogy az esetleges támadó koppanjon. No persze az is benne van a pakliban hogy a teljeset sereget kell.

Hullánál a gyenge védekezése miatt szinte egyértelmű, hogy lényegesen több hanem az egész sereget cserélni kell. Én nem az egységek darabonkénti árára értettem hanem inkább a mennyiségre. Bár lehet tévedek. A-ban nem nagyon találkoztam hullával. Más csoportokban meg kevés az ilyen gazdag hulla aki ezt megtehetné, pláne mfként távol nélkül.

Paliking 05-27-2008 13:11

Mivel kevesen számítanak arra, hogy a hulla elenged, ezért ha van tornya, viszonylag kevés elengedéssel is sok sereget megfoghat. Nyilván nem fog tudni bármekkora sereget megfogni, de arra jó, hogy ne verjék be 5 sereggel. Pláne ha MF, akkor csak lutri az egész.

Hani 05-27-2008 18:06

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 177347)
Mivel kevesen számítanak arra, hogy a hulla elenged, ezért ha van tornya, viszonylag kevés elengedéssel is sok sereget megfoghat. Nyilván nem fog tudni bármekkora sereget megfogni, de arra jó, hogy ne verjék be 5 sereggel. Pláne ha MF, akkor csak lutri az egész.

5 sereg? Volt, hogy az egész szövim kiment egy üres hullára L-ben (4x5 sereg) rendesen sajnáltam azt a hullát. De hát ez van. Részünkről butaság lett volna kihagyni és szerencsénkre mind a 4en gépközelben voltunk.

Valezius 05-27-2008 18:37

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 177388)
5 sereg? Volt, hogy az egész szövim kiment egy üres hullára L-ben (4x5 sereg) rendesen sajnáltam azt a hullát. De hát ez van. Részünkről butaság lett volna kihagyni és szerencsénkre mind a 4en gépközelben voltunk.

Egyszer mi is csináltunk ilyet, szerencsétlen hulla úgy döntött, hogy másodszor is betámad minket, miután elsőre nem sikerült neki.
Hát utána már nem sajnáltuk annyira :)

[HTPA]GeeForce 05-28-2008 08:42

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 177398)
Egyszer mi is csináltunk ilyet, szerencsétlen hulla úgy döntött, hogy másodszor is betámad minket, miután elsőre nem sikerült neki.
Hát utána már nem sajnáltuk annyira :)

Mért? Sikerült neki beütni másodszor? :D:D:p

Valezius 05-28-2008 10:40

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 177464)
Mért? Sikerült neki beütni másodszor? :D:D:p

Az kene meg :)

All times are GMT +1. The time now is 22:50.