Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító 7.0 beta (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2972)

J.Ati 05-15-2008 09:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174794)
Jelenleg kerek kettő napja van bent ez a modul. Ennyi idő alatt senkinél nem fog elmúlni. Hosszútávon akár el is múlhat, ez játékszokás kérdése.

Aki ezt "büntetésként" fogja fel, az fogja fel inkább jutalomként: azt jelenti, hogy jól végezte a dolgát az utóbbi időben, mint ügyeletes, itt az ideje, hogy a klánból valaki más is átvegye az ügyeletesi feladatot. :D

Én csak 8 távolt nézek kb.:)
Eddig szerencsém volt:p
Sajna többet nem tudok vállalni.Mindenesetre nem viccből írt Sutir a fórumra,de megoldás valszeg nem lesz a gondjára.
Aktív játékos ezért írjon számot:)

Sutir 05-15-2008 09:51

Félre értesz, nem tört rám a "szomszéd tehene" effektus. :)
De kérdem én, gyanus az az ori, amelyik napközben távolozik? Ha a szövije távolozik, ő nem távolozik? Éjszaka egy deka távolt nem lő el, mert éjszaka alszik? Ráadásul az időpontok napközben is összevisszák, mivel dolgozni is kell. Nem értem a vizsgálatot csak ennyi a törpénés. Éjszakásunk meg csak éjszaka távolozik, Ő egyenlőre nem szimpi a rendszernek, Őt nem szeresse.:p
Engem is érdekelne, h. eltünik e ez a meglepi vmikor, vagy mikor gondolja úgy, h. mégsem egy gép vagyok? :(

Kutyuleee 05-15-2008 09:55

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 174795)
Sutir a szövim és a melóhelyéről is tud netezni!
Arról nem tehet,hogy ő a legaktívabb a szövinkben,de hogy ezért megbüntetni:eek:

A fórumra nem tud írogatni egy "gép"...(gondolom)!
Amikor itt van és távolozik,akkor ír fórumra,gömböl,lop stb. ezt mind nem teszi egy gép.Én nem géppel beszélgetek;)

És,hogy az gyanus,hogy tud nézni 16 távolt és a maradék 8-ban meg alszik..
Valszeg régebben azért váltott vipre ,mert nem akart számokat írogatni:)

Attila meglepődnél mennyi mindent tud már egy script;) Pont azért került elő a téma. Ati elösször elvetette, aztán pár hét múlva hozzá jutott egyhez... és előhozta megint. Azért van szükség erre, mert másképpen már nem lehet szürni ezeket. Csak gondolj bele, hogy az alap ellövi a távolt, és értelmezi is azt. akkor mennyivel egyszerübb a fórumra irnia pl.? az a baj, hogy én neked elhiszem,hogy ő tuti nem használ ilyet, de ettől még a rendszer számára ez sajnos nem elegendő bizonyiték...

Ati 05-15-2008 09:56

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 174799)
vagy mikor gondolja úgy, h. mégsem egy gép vagyok? :(

Soha nem gondolja azt, hogy gép vagy. Ha megnézed az Internetet, akkor ma már szinte mindehol ilyen beírásokkal találkozol. Annyi különbséggel, hogy nem csak 1%-ot érint, hanem mindenkit. Ilyen arány mellett úgy érzem, hogy nagyon baráti megoldás született a Hódítóban.

Nem tudsz egy komoly blogba úgy írni, hogy ne kelljen begépelned egy ennél sokkal bonyolultabb számsort. Nem tudsz úgy valakinek üzenetet hagyni egy oldalon, hogy ne kelljen beírni egy betűsort. Nem tudsz úgy regisztrálni, hogy ne kelljen ugyanezt tenned.

Ez a 21. század. Mindenkinek ki kell vennie a részét belőle.

Ha én képes vagyok minden egyes új fórumbeírást megnézni, hogy ne spammel legyen tele a fórum, és kultúrált környezetben fórumozhassatok, akkor azt gondolom, hogy másnak sem okoz hatalmas problémát óránként egyszer begépelni egy számot.

Sutir 05-15-2008 10:00

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 174800)
Attila meglepődnél mennyi mindent tud már egy script;) Pont azért került elő a téma. Ati elösször elvetette, aztán pár hét múlva hozzá jutott egyhez... és előhozta megint. Azért van szükség erre, mert másképpen már nem lehet szürni ezeket. Csak gondolj bele, hogy az alap ellövi a távolt, és értelmezi is azt. akkor mennyivel egyszerübb a fórumra irnia pl.? az a baj, hogy én neked elhiszem,hogy ő tuti nem használ ilyet, de ettől még a rendszer számára ez sajnos nem elegendő bizonyiték...

Jó, legyen igazad, szűrni kell az ilyet, de akkor ki dönti el, h. én egy program vagyok vagy egy sima játékos? A program, vagy kijönnek hozzám helyszínelni, esetleg környezettanulmányt is készítenek? :p Mi lesz a rendszer számára a perdöntő bizonyítok, h. nem csalok, vagy mivel mondja ki, h. de csalok?

Ati 05-15-2008 10:00

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 174800)
Attila meglepődnél mennyi mindent tud már egy script;) Pont azért került elő a téma. Ati elösször elvetette, aztán pár hét múlva hozzá jutott egyhez... és előhozta megint.

Nem az a probléma, hogy én hozzájutottam egyhez. Az a probléma, hogy tucatszám vannak ilyenek a neten, amikhez semmit nem kell tudnod azon túl, hogy a "start" gombra kattintasz. No ezek nem kifejezetten a Hódítóra készültek természetesen, hanem teljesen általános modulok, de mindenféle hozzáértés nélkül kb 1 perc beállítani, hogy a Hódítóban távoltnézzen, ezután beírjon valami vicceset a fórumra, esetleg még képezzen is, majd a következő körben megint távolozzon, és beírjon valami egészen mást. Ha még a leírását is végignyálazod, akkor 5 percet vett el ez idődből, hogy egy ilyet felállíts. Úgy érzem, hogy az ilyen ellen nem igazán nagy áldozat, hogy ajátékosok 1%-ának óránként egyszer be kell írnia egy számot.

Kutyuleee 05-15-2008 10:01

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 174799)
Félre értesz, nem tört rám a "szomszéd tehene" effektus. :)
De kérdem én, gyanus az az ori, amelyik napközben távolozik? Ha a szövije távolozik, ő nem távolozik? Éjszaka egy deka távolt nem lő el, mert éjszaka alszik? Ráadásul az időpontok napközben is összevisszák, mivel dolgozni is kell. Nem értem a vizsgálatot csak ennyi a törpénés. Éjszakásunk meg csak éjszaka távolozik, Ő egyenlőre nem szimpi a rendszernek, Őt nem szeresse.:p
Engem is érdekelne, h. eltünik e ez a meglepi vmikor, vagy mikor gondolja úgy, h. mégsem egy gép vagyok? :(

Ati válaszából úgy veszem ki, hogyha a gyanús elem a távolozási szokásokból eltünik,azután vmikor:) ennél pontosabbat úgyse fog mondani, hogy erre ne jáccon senki:) Sztem probálj rájönni miért lehetett, mi lehetett az a körülmény:)

Ati 05-15-2008 10:02

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 174803)
Jó, legyen igazad, szűrni kell az ilyet, de akkor ki dönti el, h. én egy program vagyok vagy egy sima játékos? A program, vagy kijönnek hozzám helyszínelni, esetleg környezettanulmányt is készítenek? :p Mi lesz a rendszer számára a perdöntő bizonyítok, h. nem csalok, vagy mivel mondja ki, h. de csalok?

Hmm? Senki nem mondta, hogy program vagy. Ezt bizonyítandó, be is tudod gépelni a számot. Ennyi. :)

Kutyuleee 05-15-2008 10:05

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 174803)

Nem hiszem,hogy ilyen bizonyiték lenne estleg perdöntö bizonyiték max az lenne,ha elküldöd a supportra,hogy "ezt a programot használom..." minden egyéb esetben csak a gyanú áll fent. Így nem lesz kimondva hogy csalsz, csak ha gyanús vagy akkor ellehetetleniti azt a rendszer.

J.Ati 05-15-2008 10:11

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 174805)
Ati válaszából úgy veszem ki, hogyha a gyanús elem a távolozási szokásokból eltünik,azután vmikor:) ennél pontosabbat úgyse fog mondani, hogy erre ne jáccon senki:) Sztem probálj rájönni miért lehetett, mi lehetett az a körülmény:)

Talán megoldjuk a problémát:)
Sutirnak kicsit kevesebb távolozási lehetőséget hagyunk és akkor talán nem kap számokat.
Bubba meg én jól elbeszélgetünk vele a fórumon,de akkor is ő szokott távolt nézni.
Nagyon aktív a drága:)

nagytomi369 05-15-2008 10:11

Nekem két dolog nem világos ebben az egészben:

1. Ha 3 orimban ugyanúgy távolozok, mitől más a megítélésük?
2. Miért kell az egyikben az első pillanattól kezdve a kóddal vacakolni? Mit követhettem el a Hód7 élesítése és az első távolozás között, amitől gyanús lettem a gépnek?

A második témával kapcsolatban: mi lenne, ha mindenki tiszta lappal indulhatna, és csak mostantól figyelne a Nagy Testvér árgus szemekkel?

Ati 05-15-2008 10:13

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 174807)
Nem hiszem,hogy ilyen bizonyiték lenne estleg perdöntö bizonyiték max az lenne,ha elküldöd a supportra,hogy "ezt a programot használom..." minden egyéb esetben csak a gyanú áll fent. Így nem lesz kimondva hogy csalsz, csak ha gyanús vagy akkor ellehetetleniti azt a rendszer.

Nincs szó arról, hogy bárki gyanús lenne. Nem célja ennek a modulnak, hogy gyanús körülményeket kutasson. Egyetlen célja, hogy visszaszorítsa a scriptes távolbanézéseket.

Ati 05-15-2008 10:14

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 174809)
1. Ha 3 orimban ugyanúgy távolozok, mitől más a megítélésük?
2. Miért kell az egyikben az első pillanattól kezdve a kóddal vacakolni? Mit követhettem el a Hód7 élesítése és az első távolozás között, amitől gyanús lettem a gépnek?

Értelemszerűen ezekre a kérdésekre nem fogsz választ kapni.

J.Ati 05-15-2008 10:14

Eddig ezekben az időpontokban távolozott a mi kis gépecskénk:D

2008-05-15 10:04:43
2008-05-15 09:09:00
2008-05-15 08:23:06
2008-05-15 07:05:17

A 11 órásit elvettem tőle:D
Persze ez nem vicc,de most mást nem tudunk tenni sajna:(

Sutir 05-15-2008 10:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174802)
Soha nem gondolja azt, hogy gép vagy. Ha megnézed az Internetet, akkor ma már szinte mindehol ilyen beírásokkal találkozol. Annyi különbséggel, hogy nem csak 1%-ot érint, hanem mindenkit. Ilyen arány mellett úgy érzem, hogy nagyon baráti megoldás született a Hódítóban.

Nem tudsz egy komoly blogba úgy írni, hogy ne kelljen begépelned egy ennél sokkal bonyolultabb számsort. Nem tudsz úgy valakinek üzenetet hagyni egy oldalon, hogy ne kelljen beírni egy betűsort. Nem tudsz úgy regisztrálni, hogy ne kelljen ugyanezt tenned.

Ez a 21. század. Mindenkinek ki kell vennie a részét belőle.

Ha én képes vagyok minden egyes új fórumbeírást megnézni, hogy ne spammel legyen tele a fórum, és kultúrált környezetben fórumozhassatok, akkor azt gondolom, hogy másnak sem okoz hatalmas problémát óránként egyszer begépelni egy számot.

Szőrszálhasogatás:

20 percenkét kéri a számot :P De úgye csak körönkét távolozok. :)

Nekem ez egy játék, játszom is, szeretem is. :) Az én munkám más és én azt csinálom hétköznaponként. :)

Most mit csináljak, akkor pöttyögök tovább és tovább. :)

nagytomi369 05-15-2008 10:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174811)
Értelemszerűen ezekre a kérdésekre nem fogsz választ kapni.

Ezt gondoltam :)

De mi a véleményed a végéről?

Ati 05-15-2008 10:18

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 174813)
Szőrszálhasogatás:

20 percenkét kéri a számot :P De úgye csak körönkét távolozok. :)

Ez esetben nem kell 20 percenként begépelned, csak körönként. Ilyenkor javaslom, hogy ne is menj a távolbalátás oldalra, ha úgyse akarsz távolbanézni, és akkor nem fogja kérni. :D Így máris körönéknt csak egyszer kéri. :)

Betelgeuse 05-15-2008 10:20

Mikor kéri a kódot?
A távolbanézés ablak megnyitásakor vagy a gomb megnyomásakor?

Ati 05-15-2008 10:21

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 174814)
De mi a véleményed a végéről?

A modul működési elvéből adódóan ez a kérdés nem értelmezhető. Mindenki "tiszta lappal" indult a 7-es verzió bevezetésekor. De természetesen nem egy darab távolbanézés dönti el, hogy be kell-e írnod, mert túl gyorsan, vagy túl nagy erővel kattintottál a gombra.

Heaven 05-15-2008 10:21

én azt tudom hogy kegyetlenül zavaró ez a számbeirás és nem érzem igazságosnak hogy azért kapom mert aktiv voltam és a másik aki néz naponta két távolt az meg nyugodtan megteheti azt mindenféle számbeirás nélkül. Biztos hogy ezt is meglehet szokni mint az elf maluszait ,de nekem igy egyre kevésbé van kedvem játszani hogy minden ujitásnál van valami számomra hátráltató is.
Már 6 éve játszom folyamatosan és soha nem irtam idág külső forumra mert még tényleg nem zavart ennyire semmi a játékban.

Ati 05-15-2008 10:22

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 174816)
Mikor kéri a kódot?
A távolbanézés ablak megnyitásakor vagy a gomb megnyomásakor?

Már a megnyitáskor. A gomb megnyomása nem lenne jó ötlet, hiszen sokszor másodpercek állnak csak rendelkezésedre, hogy távolozz. Az ilyen időzítéseket semmiképp nem szabad hátráltatni. Ezért ha kell kódot írni, azt előre be tudod készíteni, semmi időbeli hátrányt nem szenvedsz vele.

Sutir 05-15-2008 10:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174815)
Ez esetben nem kell 20 percenként begépelned, csak körönként. Ilyenkor javaslom, hogy ne is menj a távolbalátás oldalra, ha úgyse akarsz távolbanézni, és akkor nem fogja kérni. :D Így máris körönéknt csak egyszer kéri. :)

De tudom, h. ott van és idegesít. :p Ha láttom a pókhálót a sarokba és nem nézzek oda, attól még ott van és én le akarom szedni. :D Mit csináljak, ilyen vagyok. :rolleyes:

Remedy 05-15-2008 10:26

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 174820)
De tudom, h. ott van és idegesít. :p Ha láttom a pókhálót a sarokba és nem nézzek oda, attól még ott van és én le akarom szedni. :D Mit csináljak, ilyen vagyok. :rolleyes:

En erre javasoltam, hogy akit ez zavar, lenne egy kulon linkecske vhol, ahol orakent be lehetne irni ezt a szamot, es akkor eltunne az adott korre, es varikeszuli sem csokkene tole... :)

Ati 05-15-2008 10:27

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 174821)
En erre javasoltam, hogy akit ez zavar, lenne egy kulon linkecske vhol, ahol orakent be lehetne irni ezt a szamot, es akkor eltunne az adott korre, es varikeszuli sem csokkene tole... :)

Ezzel van egy olyan gond, hogy ha nagyon időzítesz, és pont letelik az egy óra, akkor kegyetlenül megszívtad.

Ati 05-15-2008 10:29

Egyébként bevallom őszintén, hogy szerintem sem akkora probléma a scripzetés, mint amekkorának anno ez fel lett fújva, és le lett festve, hogy a világ ettől fog most ősszedőlni, és ha nem csinálunk vele azonnal valamit, akkor elpusztul az emberi faj.

Csak sajnos a tendencia, és a lehetőség adott.

Sutir 05-15-2008 10:31

Pont ezelőtt az új rendszer előtt ökörködtünk Atival, a lényeg pont a távolnál volt, 59 seckor kellett elsülnie. :p Lehet az volt a baj, h. jól sikerült, de akkor Atinak miért nincsen? :D
Off: Ati nem játszunk többett ilyet. :D

nagytomi369 05-15-2008 10:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174817)
A modul működési elvéből adódóan ez a kérdés nem értelmezhető. Mindenki "tiszta lappal" indult a 7-es verzió bevezetésekor. De természetesen nem egy darab távolbanézés dönti el, hogy be kell-e írnod, mert túl gyorsan, vagy túl nagy erővel kattintottál a gombra.

Már bocsesz Ati, de ha tiszta lappal indultam, és ráadásul mindhárom orimmal ez a helyzet, akkor ugyi a legelső távnézésnél ugyanúgy kellett volna működnie a döntőgépednek mind a három országnál. Sőt, az összes országnál a játékban, aki azóta csak egyszer is távolt nézett.

Mivel nem ez történt, csak valamilyen előzmény befolyásolhatta az eredményt.

Ne mondd meg, mik a szempontok, mert aláírom, azzal fölöslegessé válna az egész modul! De örülnék, ha rávilágítanál kicsit, hogy a fenti levezetésben hol a hiba!

J.Ati 05-15-2008 10:34

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 174824)
Pont ezelőtt az új rendszer előtt ökörködtünk Atival, a lényeg pont a távolnál volt, 59 seckor kellett elsülnie. :p Lehet az volt a baj, h. jól sikerült, de akkor Atinak miért nincsen? :D
Off: Ati nem játszunk többett ilyet. :D

:)

Azért vicces,hogy pont te lettél a számos:)
Tudtam én,hogy profi vagy na ,de ennyire:D
Olyan jó vagy,hogy egy gép is megirigyelné:p

Betelgeuse 05-15-2008 10:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174819)
Már a megnyitáskor. A gomb megnyomása nem lenne jó ötlet, hiszen sokszor másodpercek állnak csak rendelkezésedre, hogy távolozz. Az ilyen időzítéseket semmiképp nem szabad hátráltatni. Ezért ha kell kódot írni, azt előre be tudod készíteni, semmi időbeli hátrányt nem szenvedsz vele.

Így tényleg nem érdekes...
A távolbalátás ablakot úgy is megnyitja mindenki előre

Betelgeuse 05-15-2008 10:52

Fagyasztással kapcsolatban felmerült bennem egy probléma. A súgó szerint egyszerre csak 1 országom lehet lefagyasztva. Egyik országommal szeretnék haladni szövetségben de a következő 2 szinten is van másik országom. Erre lesz valami megoldás vagy az egyiket törölni kell?

Ati 05-15-2008 11:06

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 174829)
Fagyasztással kapcsolatban felmerült bennem egy probléma. A súgó szerint egyszerre csak 1 országom lehet lefagyasztva. Egyik országommal szeretnék haladni szövetségben de a következő 2 szinten is van másik országom. Erre lesz valami megoldás vagy az egyiket törölni kell?

Mire odaér az alsó országod, a legfelsővel kapsz MÉG 1000 kört, ennyinek már elégnek kell lennie, hogy szintet lépj onnan.

Remedy 05-15-2008 11:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174822)
Ezzel van egy olyan gond, hogy ha nagyon időzítesz, és pont letelik az egy óra, akkor kegyetlenül megszívtad.

Ugy ertettem, hogy egy adott korben erre a linkre barmikor rakkattinthatok, beirom a szamot, es akkor abban a korben mar nem fogja kerni, varazslatnal sem. :)

Paliking 05-15-2008 14:02

Így két nap után már elkezdett zavarni ez a távol előtti bepötyögés, főleg telefonról nagyon macerás. Én azt nem értem, hogy ha 3 orim van összekötve, akkor miért csak az egyiknél kéri ezt, a másik kettőnél meg nem?
Azt is jó lenne tudni, hogy ez az orim kikerülhet-e valaha a "megbélyegezett" táborból?

Sutir 05-15-2008 16:30

Vhol olvastam, h. ez a kód nem függ viptagságtól.

Ati, jól gondolom, h. ha vki nem viptag akkor neki elegendő a belépésnél megjelenő kódot pepöttyögni és ez a "távol-kód" nála nem játszik? Vagy vip nélkül is belekerülhet az 1%-ba?

Ati 05-15-2008 16:39

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 174862)
Ati, jól gondolom, h. ha vki nem viptag akkor neki elegendő a belépésnél megjelenő kódot pepöttyögni és ez a "távol-kód" nála nem játszik? Vagy vip nélkül is belekerülhet az 1%-ba?

Természetesen VIP tagság nélkül is kellhet neki ez a kód. Ez nem egy olyan, ami csak VIP tagoknak van, hogy a sok kedvezmény mellé valami rossz is legyen, ami másnak nincs. Ez mindenkinek lehet.

Sutir 05-15-2008 16:40

Értem, köszönöm a gyors választ.

Arwyl szelleme 05-16-2008 10:40

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 174842)
Így két nap után már elkezdett zavarni ez a távol előtti bepötyögés, főleg telefonról nagyon macerás. Én azt nem értem, hogy ha 3 orim van összekötve, akkor miért csak az egyiknél kéri ezt, a másik kettőnél meg nem?
Azt is jó lenne tudni, hogy ez az orim kikerülhet-e valaha a "megbélyegezett" táborból?

Ati nem lehetne, hogy alapból senkinek ne legyen ilyen, csak ha gyanúsnak ítéli a "rendszer" azt a bizonyos orit a jövőben akkor állítaná át pötyögtetősre a távot?

Serg 05-16-2008 10:54

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 174931)
Ati nem lehetne, hogy alapból senkinek ne legyen ilyen, csak ha gyanúsnak ítéli a "rendszer" azt a bizonyos orit a jövőben akkor állítaná át pötyögtetősre a távot?

Alapból nem ilyen nincs mindenkinél bevezetve.

Arwyl szelleme 05-16-2008 11:15

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 174934)
Alapból nem ilyen nincs mindenkinél bevezetve.

tudom, hogy nem mindenkinél van ilyen alapból, de azt mondom, hogy SENKINÉL ne is legyen most, hanem majd később ha rászolgált

Remedy 05-16-2008 11:19

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 174931)

Ez mire lenne jo? Hirtelen megvaltozna az adott ember szokasa?
Ezentul nem tavolozna, vagy mi?

All times are GMT +1. The time now is 14:16.