Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Az Elf klánok irreálisan erősek más klánokkal szemben! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2920)

J.Ati 04-22-2008 12:38

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 171067)
különben nincs bajom ám az elfekkel de nem szeretem ha vn olyan klán amit egyenesen képtelenség beütni....

így a topba szinte nem változik semmi és minden így marad ahogy vn...

A pannon és a big gun is elf klán?
Őket se nagyon láttam mostanában ,hogy beüttöte volna bárki is.

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-22-2008 12:38

Quote:

Originally Posted by laci (Post 171065)
Jaja, mert a klántársak által eltartott, amúgy tökéletesen életképtelen 60-70% barakkos ork a játék csúcsa, ugye? Szerintem az sokkal inkább tamagocsi, de mindegy...

nem minden orkot a klán tart L!
van amelyik üt utána megtermeli magáénak a következő nagyobb akciohoz valo lét!

és itt mindkét tevékenység elég kockázatos tud lenni de sajna A ba tényleg kevesen vannak akik játszani akarnak vagy tudnak...

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-22-2008 12:40

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 171069)
A pannon és a big gun is elf klán?
Őket se nagyon láttam mostanában ,hogy beüttöte volna bárki is.

hogy a fenébe tudná őket bárki is beütni mikor több piia pont van a klánok között? :D ne viccelj má

Vésd 04-22-2008 12:41

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 171067)
különben nincs bajom ám az elfekkel de nem szeretem ha vn olyan klán amit egyenesen képtelenség beütni....

így a topba szinte nem változik semmi és minden így marad ahogy vn...

Nem hiszem, hogy az változtatná meg a topot, hogy az elfeket gyengítenénk klánban. Esetleg ösztönözni kéne a topklánokat egy kis aktívitásra, vagy ellehetetleníteni a topon maradásukat egy idő után...mondjuk hekivesztés mint a normál csopikban vagy valami hasonló:)
de ez már megint off...

Kutyuleee 04-22-2008 12:43

Quote:

Originally Posted by Vésd (Post 171063)
azért, mert nem a játék érdekeit nézed, hanem a sajátjaidat;)

sztem a játék érdeke, a minél aktivabb, és több csatározás, nem pedig a békés teve nevelgetés. persze akinek nincs ideje, csinálja, nincs semmi gond vele. De ettől még egy stratégiai játékról beszélünk, aminek lételeme a harc. És úgy vélem igény is van rá, mert akik itt a békés játékot védik, sokan máshol meg azért lobbiznak, hogy valahogy végre harcolhassanak, mert nincs kivel...

Kutyuleee 04-22-2008 12:47

Quote:

Originally Posted by Vésd (Post 171072)
Nem hiszem, hogy az változtatná meg a topot, hogy az elfeket gyengítenénk klánban. Esetleg ösztönözni kéne a topklánokat egy kis aktívitásra, vagy ellehetetleníteni a topon maradásukat egy idő után...mondjuk hekivesztés mint a normál csopikban vagy valami hasonló:)
de ez már megint off...

Evvel egyetértek, hogy ez nem változtatna semmin sem. éppen ezért sem támogatom.

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-22-2008 12:49

aki nem ér rá játszani az menjen szabira vagy szk ra:)

Vésd 04-22-2008 12:49

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 171073)
sztem a játék érdeke, a minél aktivabb, és több csatározás, nem pedig a békés teve nevelgetés. persze akinek nincs ideje, csinálja, nincs semmi gond vele. De ettől még egy stratégiai játékról beszélünk, aminek lételeme a harc. És úgy vélem igény is van rá, mert akik itt a békés játékot védik, sokan máshol meg azért lobbiznak, hogy valahogy végre harcolhassanak, mert nincs kivel...

ebben az esteben maradhatnak a az orkok, gnómok, óriások...ezek le is fedik az aktív játékosokat, a többi mehet a kukába...
Ja és a regnél fel kell hívni a figyelmet, hogy éjjeli őrök előnyben:)

Vésd 04-22-2008 12:50

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 171075)

aki nem tud beütni egy elf klánt az meg menjen gyúrmázni egy kondi terembe;)

J.Ati 04-22-2008 12:51

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 171075)

És akkor maradna 40 fő a csopiban?
Az jobb lenne?:)

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-22-2008 12:53

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 171078)
És akkor maradna 40 fő a csopiban?
Az jobb lenne?:)

igen mert nem idegesíteném magam a beüthetetlen klánokon xD

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-22-2008 12:54

Quote:

Originally Posted by Vésd (Post 171077)
aki nem tud beütni egy elf klánt az meg menjen gyúrmázni egy kondi terembe;)

megyek is xD
de akkor mindenki mehet mert egy normálisan kiépített elfklánt nem lehet beütni :rolleyes:

J.Ati 04-22-2008 12:55

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 171079)
igen mert nem idegesíteném magam a beüthetetlen klánokon xD

Hát erre nem tudok mit mondani:)
Nyugalom:)

Valezius 04-22-2008 12:59

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 171080)
megyek is xD
de akkor mindenki mehet mert egy normálisan kiépített elfklánt nem lehet beütni :rolleyes:

Jahogy, szükség van hozzá tolikra és varikra is? Fúj de szemét játék, hogy nem lehet mindenkit csakúgy keresztülverni...

Tsobi 04-22-2008 13:01

Szerintem ez meddő vita :p Az elfnek már nincs levágható heréje. Pont.

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-22-2008 13:01

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 171083)
Jahogy, szükség van hozzá tolikra és varikra is? Fúj de szemét játék, hogy nem lehet mindenkit csakúgy keresztülverni...

ezt nemértem :)

J.Ati 04-22-2008 13:02

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 171084)
Szerintem ez meddő vita :p Az elfnek már nincs levágható heréje. Pont.

Jaja,akkor mehet a levesbe a téma:p Pont.

Kutyuleee 04-22-2008 13:03

Quote:

Originally Posted by Vésd (Post 171076)
ebben az esteben maradhatnak a az orkok, gnómok, óriások...ezek le is fedik az aktív játékosokat, a többi mehet a kukába...
Ja és a regnél fel kell hívni a figyelmet, hogy éjjeli őrök előnyben:)

Meg a törpék, Elfek,... egyedül a hulla alkalmatlan az A-ra, meg a feles se a legjobb. sztem pár nagy Elfest, megkérdezhetsz hogy jutott fel oda, ahol most van... az aktív játék azért nem csak az ütőgépeket fedi le. egy jó klánban mindenkinek meg van a maga szerepe hogy sikeres legyen. az ork,gnóm, (óriás) adja az ütőerőt. az Elfek adják a védelmet, és etetik az ütésre épült orikat. a törpe adja a nyersit, hogy legyen tartalék a bontogatosdihoz a klánütéseknél, ráadásul, a törpe is erős ütőgép, főleg hogy már visszaszerezheti a bányáit, ha elbontja...

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-22-2008 13:06

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 171087)
Meg a törpék, Elfek,... egyedül a hulla alkalmatlan az A-ra, meg a feles se a legjobb. sztem pár nagy Elfest, megkérdezhetsz hogy jutott fel oda, ahol most van... az aktív játék azért nem csak az ütőgépeket fedi le. egy jó klánban mindenkinek meg van a maga szerepe hogy sikeres legyen. az ork,gnóm, (óriás) adja az ütőerőt. az Elfek adják a védelmet, és etetik az ütésre épült orikat. a törpe adja a nyersit, hogy legyen tartalék a bontogatosdihoz a klánütéseknél, ráadásul, a törpe is erős ütőgép, főleg hogy már visszaszerezheti a bányáit, ha elbontja...

különben az ork is nagyon jol termeli a kaját:)

Kutyuleee 04-22-2008 13:07

Quote:

és ha átépülsz tolizni varizni mit érsz el???
a, leszabiznak mehetsz tovább vagy állhatsz egyhelyben...
b, tojnak a fejedre, visszaépitenek, ha kimész rájuk, beveszik magukat és ugyanúgy pattansz a betonon, mindezt jó pénzért...

De egyet értek Tsobival, ne nézzük már az Elfek manduláit is Herének;)
jó az elf így ahogy van. nagyon fontos szerepe van egy klánban neki is...

Vésd 04-22-2008 13:11

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 171087)

voltam 10K heki felett elfel, tudom hogy lehet feljutni oda

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-22-2008 13:12

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 171089)
és ha átépülsz tolizni varizni mit érsz el???
a, leszabiznak mehetsz tovább vagy állhatsz egyhelyben...
b, tojnak a fejedre, visszaépitenek, ha kimész rájuk, beveszik magukat és ugyanúgy pattansz a betonon, mindezt jó pénzért...

De egyet értek Tsobival, ne nézzük már az Elfek manduláit is Herének;)
jó az elf így ahogy van. nagyon fontos szerepe van egy klánban neki is...

a C-t kihagytad :D

C, az elf tagok 150 körre vannak így észre se vennék az akciot :D

Smooth Scroller 04-22-2008 13:44

nekem is az a velemenyem, h ne huzzuk lejjebb az elfet, hadilag meg foleg ne. szinte ez az 1etlen elonyuk mar csak, no meg az olcsobb fedezes.

NewJackCity 04-22-2008 14:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 171021)
Gusztustalan, hogy valaki nem akarja, hgy szétszedjék?

Hát végülis ez is egy álláspont.

hát nem tudom én ugy vagyok vele hogy aki nem akar az ne is jáccon :)
azé vicc hogy az aki napi egyszer belép az orijaba vagy 2 naponta egyszer az elonyben van akár olyan játékosokkal szemben is akik olyan orikat épitenek es addig tuningoljak hogy a vegen mar szinte koronként rá kell nézni
és még igy sem tudja beutni azt aki elmegy egy hétre nyaralni és 2 naponta telorol vesz gabcsit a klánrakiba :)
ez szerintem igenis vicc :)

Synkel 04-22-2008 14:17

Quote:

10% kocsmás elf ellen mennyi ork kocsma kell, hogy beverje klánban? Számoljuk mindkettőt tudóssal és 100-as morállal az a tiszta.

NewJackCity 04-22-2008 14:19

meg ez is nevetseges hogy kiherélték az elfet
árto akcion kivul mindenre bonuszai vannak :)
es az árto akciokkal sincs semmi gond amég 2-3 korrol csinálja éppen elég hatékony :)
ezt tapasztalatbol tudom
az igaz hogy messzirol szinte 0át lop :)
de ha békes faj akkor mondjuk miert nem 0%osak az artoi ? :D
nemlehet hogy azok siránkoznak hogy ki van herélve akik szeretnek betonoribol lopkodni masokat a beutes veszélye nélkul?
mert sztem igen és az ilyenek valahogy sose kerulnek anarchba mint azok akik cserébe a lopkodasért 0ra utik az ellen orijat az elozo 2 hét folyamatos lopkodasai miatt :)
szerintem nagy hazugsag hogy az elf ki van herélve éppen eléggé életképes ..
még egy kicsit jobban is mint amenyire pasziv jatékal megérdemelné hogy az legyen

NewJackCity 04-22-2008 14:42

Quote:

Originally Posted by Vésd (Post 171072)
de ez már megint off...

ja aztán ha aktivkodnak egybol nyilik 3 topik hogy mekkora csalo ott mindenki :)
lefordulásra meg nem nagyon lehetne osztonozni ott senkit mert ki az a hulye aki lefordul hogy aztan az elf klánktol ne tudjon haladni azt fedezgetnie keljen hadival hogy elorebjusson :)
inkább azt a passziv piszkot kéne eltakaritani A csopi aljarol akik sirnak hogy passziv játékkal nem tudnak haladni :)
jaj de sajnálom oket :D

Zoli 04-22-2008 16:22

jah, igazad van, tényleg nincs eléggé kiherélve az elf, legyen minimum hasonló a hullához, se lopni, se varizni ne tudjon egyáltalán, és ezen felül ne tarthasson semmi egységet, aminek van támadóértéke is, mert az már nem békés játék...
hagyjuk már, ezt te sem gondolod komolyan, hogy egy elffel valaki képes az ellen életét megnyomorítani...ha nem tudod lecsapni egy elf tolijait, benned van a hiba, nem az elf a túl erős

NewJackCity 04-22-2008 16:33

te most mirol beszélsz ?
az elf klanok vedelme ireálisan eros ez a téma :)
en csak megemlitettem hogy sokan arra használjak amire elvileg ez a faj nem valo és artozzák meg lopkodjak az ellent a beutes veszélye nelkul
aztan meg sirnak hogy kivan herélve holott nincsen :)
és annál a bizonyos kiherélésnél erosodott a vedelme mert az eddig hibasan szamolt vedoértéket pontositottak es ezáltal erosodott a vedelme :)
de mind1 biztos en vok a hulye :)
de nem gond már hozzászoktam :D

NewJackCity 04-22-2008 16:43

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 171128)
jah, igazad van, tényleg nincs eléggé kiherélve az elf, legyen minimum hasonló a hullához, se lopni, se varizni ne tudjon egyáltalán, és ezen felül ne tarthasson semmi egységet, aminek van támadóértéke is, mert az már nem békés játék...
hagyjuk már, ezt te sem gondolod komolyan, hogy egy elffel valaki képes az ellen életét megnyomorítani...ha nem tudod lecsapni egy elf tolijait, benned van a hiba, nem az elf a túl erős

egy kicsit osszehasonlithatatlan a hullával az elf de mind1 :)
tolem meg hazakiséro seregekre tamadobonuszt is adhatnak nekik csak ne legyenek beuthetetlenek :)
ez a lenyeg hogy ne legyenek beuthetetlenek :)
senki nem akarja tonkretenni az elfet :)
csak korrekt játékot szeretnének egyesek :)
hogy az aktiv jatékos legalább a 2hetig nyaralo 2-3naponta belépo gabcsitermelo elfet be lle tudja utni :)
es ha egy tf hazless orkot ki akar vedeni azt ne tehesse meg ugy hogy kozben termel is hanem rá legyen kenyszerulve hogy o is tanyafree legyen pl
az nem zavarna ha egy jo éplistaval ki tudná védeni
de genyora nem korrekt ugy hogy kozben termel (onelláto) is :)

Kubbi 04-22-2008 16:54

Nem értek egyet azzal, hogy változtatni kelljen. Ez a játék, elvileg normális életvitel mellett is játszható. A probléma szerintem abból adódik, hogy kevés az ország az A-ban.
Illetve (szerintem) a másik gond, hogy egy-egy sikeres ütés után az ütést elszenvedett félnek nagyon kicsi az esélye hogy záros időn belül visszavághasson. A kevesebbet gép elött levők is azért biztosítják túl az országaikat.
Túl sokat lehet bukni egy éjszaka alatt. Ezért ne csodálkozzon senki, hogy aki nem tud éjjel lenni, az bevédi magát. Ez egy stratégiai játék. Nem szégyen, ha egy taktikát nem tudsz legyőzni.
Illetve földet szerezni, előre haladni opció, és lehetőség. Szerintem legyen igenis nehezebb, mint tartani az adott elért pozíciód.
Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 171112)
meg ez is nevetseges hogy kiherélték az elfet
árto akcion kivul mindenre bonuszai vannak :)
es az árto akciokkal sincs semmi gond amég 2-3 korrol csinálja éppen elég hatékony :)
ezt tapasztalatbol tudom

Az, hogy kijelented megfelelő hatásfokú az elf ártó, komolytalanná teszi az egész írásod, nem tartom szerencsésnek.
Tapasztalatból tudom :p nézzük mit tud lopni egy elf az A-ban. Gabonát, rakiból veszek, rúna pár 100e van az oriban, teki, csak lakiteki van benn. A pénzt pedig lefogja 30bank.

Ártó: még hadüzenettel is vicc. Ha az az ártó neked gondot okoz, ott valamit elrontasz.

Synkel 04-22-2008 17:17

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 171134)
egy kicsit osszehasonlithatatlan a hullával az elf de mind1 :)
tolem meg hazakiséro seregekre tamadobonuszt is adhatnak nekik csak ne legyenek beuthetetlenek :)
ez a lenyeg hogy ne legyenek beuthetetlenek :)
senki nem akarja tonkretenni az elfet :)
csak korrekt játékot szeretnének egyesek :)
hogy az aktiv jatékos legalább a 2hetig nyaralo 2-3naponta belépo gabcsitermelo elfet be lle tudja utni :)
es ha egy tf hazless orkot ki akar vedeni azt ne tehesse meg ugy hogy kozben termel is hanem rá legyen kenyszerulve hogy o is tanyafree legyen pl
az nem zavarna ha egy jo éplistaval ki tudná védeni
de genyora nem korrekt ugy hogy kozben termel (onelláto) is :)

Azért nincs ezzel olyan rettenetes nagy gond. Az önellátó elfen egyéniben az ork átmegy mint szar a libán, csak klánban beverhetetlen. Ahogy Remy is írta: ez a dolga A-ban. Kaját termel, és védi a klánt. Ha csökkentenénk a védelmét, akkor télleg ki lenne "herélve", míg most egy egészen jó faj.

Synkel 04-22-2008 17:18

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 171136)

Ártó: még hadüzenettel is vicc. Ha az az ártó neked gondot okoz, ott valamit elrontasz.

Rengettek már 7k hekin? Fáj az, hidd el...

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-22-2008 17:29

azért ne mondja senki h nem tud ártani az elf....

anno volt hogy támadtam valakit és a másik klánbol 5 elf begyüjtott ugy h 9% házam maradt és még rengetek is :)

szóval az elf azé nagyon is sikeresen tud ártozni :P

Grabi 04-22-2008 17:30

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 171141)
Rengettek már 7k hekin? Fáj az, hidd el...

mondjuk arra pont nem hat a hadüzi :) de alapvetően az A-ban az ártó a vicc kategóriát érinti.

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-22-2008 17:34

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 171143)
mondjuk arra pont nem hat a hadüzi :) de alapvetően az A-ban az ártó a vicc kategóriát érinti.

azért ha sokan vannak ellened nem olan kellemes időtöltés L fokozgatni mert egyszerre 3 ori támad 4 gyüjt és támadnod kell hogy L szakadj tőlük :D:D

de egyépként tényleg jo vicc ;)

Grabi 04-22-2008 17:37

ezek szerint te választottad, hogy a klánodtól alapvetően teljesen függetlenül egyéniben támadsz. ha meg ezt választottad tudod, hogy ilyen lehetőségek fel fognak állni. mi is versenyeztünk, hogy kinek gyújtották fel a több házat, kellemetlen, de ez van, meg kell oldani.

nem akartam beírni a tegnapi óta, mert nem volt előrelépés, csak ezt a megjegyzést akartam synknek.

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-22-2008 18:21

persze meg kell tudni oldani de van amit ha az ember megszakad akkor se tud megoldani :)

NewJackCity 04-22-2008 18:31

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 171136)
Az, hogy kijelented megfelelő hatásfokú az elf ártó, komolytalanná teszi az egész írásod

nem okoztak soha gondot az artok nekem :)
szerintem az a komolytalan aki artoval probálkozik egyáltalán a legfelso szinten:)
az arto meg oriastol meg egy esetleges(A-ban nem tul gyakori) nyirbálogép felelftol is nevetséges nemhogy egy elftol :)
csak azt nem ertem azért a 20%ért minek sirni hogy kiheréltek az elfet mikor mas csopikbann lazán lopkodhat es rengethet kedvére
es hidd el egyeniben barkit be birok verni akit akarok :)
neha mondjuk nem éri meg atépulni es csomo pénzt elcseszni ha van más akit utni lehet :)
de A-ban neha ugy alakul hogy egyénibe nem tudsz utni csak klánban
és barmilyen komolytalannak tartod az irasom nem korrekt hogy egy elf klán bármit kivéd pasziv játékkal egy mindent kockáztato fullra kimeno ork tudos klan ellen is
és keresztbe is birnák verni az orkokat tobb sereggel ugy hogy belezoldulnek csak hat ugye passziv játékal lehet csak másnap veszik eszre hogy egyáltalan megtámadták oket :D

Zoli 04-22-2008 18:33

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 171133)
en csak megemlitettem hogy sokan arra használjak amire elvileg ez a faj nem valo és artozzák meg lopkodjak az ellent a beutes veszélye nelkul
aztan meg sirnak hogy kivan herélve holott nincsen :)

Ha egy elf klánt lehetetlen beütni, ne akard beütni, ahogy mondták már előttem is, az elf termelni, és védeni van.Emellett se tolival, se varival sem éppen a sebezhetetlen kategória.Ez egy stratégiai játék, nem csak arról szól, hogy minnél nagyobb sereggel döngöljünk, mert úgy nem lehet mindenkin átmenni, hisz akkor már nem stratégiai játéknak hívnák.
Szerintem jobban megszenveded, ha egy gnóm gyújtogat, mintha egy elf..az így is csak 20%-os...szívd le a készülijét, nem fog gyújtani, és akkor nem röhög a beton védelemmel, hanem szomorú arccal fog a betoníjjak védelmében csücsülni..hol itt a probléma?
Ha téged zavar, hogy téged bántanak,de nem teszel semmit ellene (vagy mert nem tudsz, vagy mert lusta vagy), akkor ne is várd, hogy emiatt az egész faj, ami ellen harcolsz (jelen esetben az elf) mégjobban le lesz gyengítve, mert az nem az adott faj hibája, hanem a tiéd szerintem.
Nekem is volt olyan, hogy valamiben nagy kárt okozott az ellen...ekkor vagy levertem, vagy átépítettem, és úgy vertem le, vagy diplomáciai úton rendeztem a dolgot...nem tudom, ki hogy van ezzel, de ez szvsz így a normális.

All times are GMT +1. The time now is 04:48.