![]() |
Nem látom, hogy messziről jönnek.
Ez úgy szokott kinézni, hogy valaki felett ott állok 10 körre. Felvásárolok nyersanyagot, meg egy kis katincsot. (Ha nincs tartalék persze.) Fogom, aládbontok 2 körre a körváltás előtt 30 másodperccel, és kizavarom rád a seregeket KV előtt 5 másodperccel. KV után 5 másodperccel meg azonnal befokozok, és elkezdek építkezni, amitől kb 6-7 körre föléd kerülök, így esélytelen az, hogy hazakísérj. És bumm. Így éz ki az 1 körös támadás. De szerintem nem erről szól itt a dolog. De most már ezt is tudjuk. Lévén, hogy a 2 körös távolságból az 1. kör 5 másodperc alatt "elmúlik", tehát mire te nézel egy távolt, már 1 körer vagyok. Ha 4 másodperccel a körváltás előtt nézel távolt, akkor valóban azt írja ki, hogy 2 körre vagyok tőled. De nyilván, ennyi idő alatt nem tudsz reagálni (szövisegítség behívás, átépülés, stb....) Szóval ennyit a támadásról. 1 kör, az 1 kör. Akkor is, ha hivatalosan 2 kör... /ki az a hülye, aki 10 körről támad ki, hogy legyen időm átépülni? :D/ |
OFF: Gee Te most megint az anarchról beszélsz...Ezt csináld meg az L-G-B csoportban:) Távolt meg mindig kv előtt 4 mp nézek és úgy hívok/küldök segítséget... Ráadásul a fokozás/építkezés se működik, sok helyen a körtávolság lista csak következő kv után frissül...
szóval Még mindig csak azt támogatom, hogy nagyon sokba kerüljön a hobby névátírás, így nem taktikai elemként fogják használni. |
Szerintem az éves limit ,és a 3000 vip kör az RENGETEG.
(Nem anarchról beszélek. Miért beszélnék arról? 10 kört írtam. Ha 500 kört írtam volna, még megérteném...:D Szerintem normálban is van, aki alábont... Nem hinném, hogy ez csak az anarchosok privilégiuma.) |
Quote:
Automata semmikép se legyen... Évente egyszer egységesen. Követhető, tiszta. Aki tényleg csak nevet akar váltani szerintem megfelelő. Anarchba felőlem lehetne automata is ha az ott játszókat ez nem zavarja... de hogy csak az anarchosok ori átadás vétel mániája miatt ilyet érdemes-e betenni nem az én dolgom eldönteni :) |
Még egyszer, hogy eddig hol tartunk:
Normál csoport. Egy ország nevét az első évben egyáltalán ne lehessen átírni. A második évtől lehessen változtatni. Évente csak 1 alkalommal. (364 naponta 1x) 1-2 karakter változás = javítás. Javítás 300 VIP kör. 2-nél több karakter változás = névátírás. Névátírás 3.000 VIP kör. (természetesen az évenkénti 1-szeri módosítás mindkettőre érvényes.) Anarchista csoport. Új ország nevéhez 1 évig ne lehessen nyúlni. A második évtől lehessen módosítani. Félévente egy alkalommal (182 naponta 1x) 1-2 karakter módosítás = javítás. Javítás = 150 VIP kör. 2-nél több karakter módosítás = névátírás. Névátírás = 1.500 VIP kör. A VIP körök minden esetben levonódnak, tehát az első alkalom sem ingyenes. Szerintem ez elég szigorú. A 'Beállítások' menüpontban legyen új fülön. Az új fülön belül legyen egy link, amin a megváltoztatott nevű országok elérhetők bármikor. A pontlistában való külön jelzés értelmetlen, hiszen azért írom át a nevemet, hogy más legyen a nevem. Ha az előző envem látni kívánnám folyamatosan, akkor nem írnám át a nevem. Az átírás legyen ellenőrizve, hogy nem elfogadható országnévre ne lehessen átírni a jelenlegit. (Szigorítás: ha ilyen névre akarod átírni, a VIP körök vonódjanak le, de az ország neve ne változzon meg.) Eddig nagyjából itt tartunk. |
Quote:
Legutoljára ingyenes volt a javítás, és 500 VIP körbe került a teljes átírás. 60 embert érdekelt a dolog. Ezután 3000 VIP körért miért érdekelne nagyon sok embert? Ezt mgé senki nem magyarázta el. Mindig csak annyit mondanak az ellenzők, hogy átláthatatlan lesz a pontlista. Ez egyszerűen nem igaz. A legutóbb se lett átláthatatlan, pedig SOKKAL olcsóbb volt. És akár a 2 hónapon belül többször is kérhetted volna, akár hetente változtatva... Ilyen nem volt egy sem. Tehát nincs alátámasztva az az érv, hogy ha most lesz ilyen lehetőség, akkor mindenki mint a veszett fene nevet kezd változtatni. Erre semmilyen bizonyíték nincs. Az ellenkezőjére pedig van. |
Gee: egyszeri alkalom volt /akkor sem tetszett/ de az kiszámítható volt figyelhettél rá.
Az automnatizálás kiszámíthatatlanná teszi, hogy mikor kinek fogja úri kedve úgy tartani hogy vált. Érted? Bármelyik nap lehet változás. Hiába kevés, de lehet. Kiszámíthatalan. Ha kevesen váltanak egy idő után nem is fogod figyelni, aztán jön a meglepi. Nem mindenki függő meg fanatikus mint te, nem fog jegyzet füzetet böngészni, lehet nem is vip-es, de attól ismerősei, ellenfelei, esetleg olyan országok akiket kerülni szeretne lehetnek. Ha nevet vált kvázi eltűnik a képből. Ha pl te is megváltoztatnád a neved Horváth Bélára és így felregisztrálsz pl az iwiw-re fénykép nélkül kivi lennék hány ismerősöd talál meg, pedig a személyiszámod nem változott... Szerintem a legfontosabb adat ahogy játékos játékost azonosít az a országa neve. Tessék úgy megválasztani hogy az hosszútávon megfeleljen. |
Quote:
Quote:
|
Ami szerintem elfogadható lenne:
1 évnél fiatalabb ország nevét ne lehessen változtatni. Egy országnak egyszer változhasson a neve 500 vipkör, és legyen még min 1500 az orin. Egy évben egyszer- esetleg kétszer, de jól meghirdetett időpontokban személyes névátírással, és egyben kilistázva a változott neveket, nem automatikusan amikor valakinek épp eszébe jut. Az elsőt gondolom, nem kell indokolni. A második: anarchban adják-veszik az orikat, de normálban nem. Ha valaki elszánja magát a névváltásra mert az eredeti nem tetszik neki, legyen benne annyi felelősség, hogy másodikra olyat választ amivel hosszú távon kibírja. 500 vipkör meg szerintem elég. Úgymond költségtérítés a pluszmunkáért, nem pedig üzlet mint a karácsonyi sorszámvásárlás. 1000 kör még az elfogadható kategóriába esik, de ez a 3-5k ez túlzás, lássátok be. Meggyőződésem, hogy az automatikus névváltás kaotikus állapotokat hozna a normál csoportokba- ahol nem az a lényeg, hogy a "hottentotta-hulla-1" nevű orit "Gee a király 13"-ra kell váltani- ahol többnyire egészen ismeretlen nevek fognak megjelenni. Gee, L-ben most 1900 ori van, B-ben közel 1200. A G-t most nem tudom, de az se kicsi. Te képes vagy szintlépéskor ezeket mind átnyálazni, változott-e valakinek a neve? A harcra felkészülést meg elég gyerekesen értelmezed, már bocs. Ha megyek felfele, és ott van előttem egy ellenségem nem fogom beelőzni, hogy aztán alulról jöhessen nekem, hanem ütöm amíg el nem szabizik míg jobb helyzetben vagyok. Ez spec elég körülményessé válik ha nem tudom, hogy kit takar egy név... |
Quote:
De azért ebben is van egy részlet amiben nem értek egyet.. Nevezetesen az 1 évnél fiatalabbal...Azt én nem korlátoznám.. Voltam már úgy hogy azért töröltem frisset mert nem sikeredett név,,, De ha csak 1 hónap múlva jövök rá mikor már sok energiát feccöltem bele..Most vipet direkt nem teszem hozzá... A többi rendben van.. Ez alatt amiket írtál nem reagálnék rá..Mert csak:-)))))))))) Jó lenne ha itt így le is zárulna és nem kéne tovább idefigyelni:-)))) |
Quote:
Synkellel meg teljesen egyetértek |
Határozott NEM-mel szavazok az országnév változtatására...
sajnos negatív tapasztalataim vannak az embertársaimmal kapcsolatban, tisztelet a kivételnek... én azt vallom: a név kötelez... ha csinálok valami baromságot, adom hozzá a nevemet is, most és 5 év múlva is, mert van olyan, hogy felelőséggel tartozom tetteimért... ha valakit csúnyán lealáztam anno, akkor az az illető pár év múlva is tudja mikor utolér véletlenül valamelyik csoportban, hogy igen, ezt kell szétszedni... nem tudom ki mennyi időt tölt a játékban, azt hiszem én az erős átlagot képviselem, de spec. nem lenne ahhoz türelmem, hogy naponta, hetente, évente átnézzem a névlistát, melyik név mögé is bújt a kedvenc ellenfelem... tehát normálban, Q-ban, L-ben, C-ben ellenzem... viszont az anarchosoknál támogatnám, mivel ott igy is úgy is adják veszik az orikat, részlet kérdés ezek után mi lesz a neve az új "tulajdonnak", úgy is néha a meglepetés erejével ér, hogy ki kivel van :D |
Quote:
Bemásoltam az átírt nevű országokat ebbe a topicba. Megnézheted. Beírtam, hogy ez hány darab. Pontos darabszámra. Megnézheted. Minden egyes szám, amit te "lökött sódernek" hívsz, valós adat, Ati topicjából másoltam ide. Ennek ellenére Te vagy az, aki még mindig káosszal riogat. A valóság megmutatta, hogy szó sincs káoszról. Én azt mondom, hogy nem lesz káosz, és erre számszerű bizonyítékom van. Te azt mondod, káosz lesz, amire semmi bizonyítékod nincs. Off: Szerintem az 1/x és a 2/C csoportot ne hozzuk be ebbe a topicba. On: |
Quote:
Te 3 csoportot hoztál fel, a 3 csoportban összesen 4000-4500 ország van. Az egész létező Hódítóban 60 (egész pontosan 57) ország neve változott meg. Ha csak ez a 3 csoport létezne összesen, akkor is nevetségesen hat az a 60 névváltozás. Az egész lista úgy ahogy van elfér bármelyik országod Jegyzetek menüjében... Régi ellenséget utolérsz egy csoportban? Ha régi ellenséged, tudod a nevét igaz? Rákeresel a pontlistán, és nem találod. Bekattintassz a 'Beállítások' menübe, és rákeresel az ott található megváltozott nevűek listájában. Megtalálod, és megnézed az új nevét. Ez a művelet elrabolt az életedből kb 30 másodpercet. Ugye nem 30 másodpercig vagy védelem alatt a következő szinten? Akiknek a neve nem érdekel, arra meg mindek mondod, hogy káoszt okoz? Ha te a büdös életbe nem játszol gyors csoportban, akkor milyen alapon mondod, hogy számodra káoszt okoz, ha ott megváltoztatja valaki a nevét? Szeretném, ha éreznéd, hogy sántít ez a 'káoszelmélet'... 57 országnevet is meg lehetne jegyezni a védelem ideje alatt... Nemám azt az 1-et vagy 2-t, aki téged érdekel... Szerintem súlytalan érv ez a káosz sztori. 2. Lehet, hogy gyerekesen értelmezem a harcra készülést, de ha én gyerekes vagyok, akkor az, aki meg nyitva hagyja az oriját, és csak akkor védekezik, amikor látja, hogy az egyik ellenlábasa (vagy ellenlábas szövije) van a közelben, elkezd védekezni, az meg bal....! Remélem, ebben egyet értünk. Az ilyen orikat szokták tönkreverni az 'ismeretlenek', hiszen a tulaj csak az ellenségeire készül rá. Én meg odamegyek, sose láttam, de előttem van, és úgy szétalázom, hogy bexarik. Remélem nyilvánvaló, hogy ez a 'rákészülök az ismert ellenségeimre' szori nem csak hogy súlytalan, de mondhatni nevetséges... Kb olyan, mintha mondjuk Magyarország leszerelné az összes katonáját, mert minek? Nincs a közelben ellenség, hiszen Uniós tagok vagyunk, meg NATO tagok is meg minden. és majd ha majd valaki hadat üzen, elkezdek készülődni, és behívom a férfiakat sorozásra. Mindeközben természetesen a jövendőbeli ellenség ad nekem időt arra, hogy felfegyverkezzem. (Párhuzam a 'ha látom hgoy ellenség támad, rákészülök, átépülök'-kel. Nyilván ez egy vicc volt, amit csak azért írt le a hozzászóló, hogy az irántam érzett utálatát kifejezze, mivel egy ilyen baromsággal senkit nem tud meggyőzni, viszont a változás bevezetésének ellenzésére szülhet +1 hozzászólást.) |
Úgyhogy az ilyen jellegű ellenzők ássanak mélyebbre a tarisznyájukban, és hozzanak fel olyan érveket a véleményük mellett, amin nem röhög sírva-fetrengve az ember fél napig.
2 gyöngyszem, amin lefordultam a székről a röhögéstől: - az ellenség vár 9 kört, hogy én rákészülhessek, átépülhessek, mielőtt csatázunk (közlöm, hogy 1 körről darálnak be, és nem várnak rá, hogy átépülj) - 4 másodperc leforgása alatt elnyomom a távolbanézés varázslatot, behívok szövetségi segítséget, stb... (közlöm, hogy 10 Mb-es internettel is van kb 0,5 másodperc, mire betölti a követkző lapot a Hódító, szeretném látni, ahogy 4 másodperc alatt bemész a 'Varázslatok' menübe, legörgeted a 'Távolbalátás (MAGADRA)' nevű varázslatot, megnyomod a 'Tovább >>' gombot, megnyomod a 'Varázslás' gombot, megvárod az eredményét, realizálod magadban, hogy "Húha, jönnek felém!", majd kiszámolod, hogy mennyi ellenség jön, azt mennyi védő egységgel fogod meg, kiszámolod, hogy neked mennyi van, és ahhoz mennyit kell behívnod, hogy elegendő legyen, majd bemész a 'Háború' menüpontba, rányomsz a 'Szövetségesi segítségek' linkre, kitöltöd a cellát, hogy hány körre szeretnél segítséget kérni, majd rányomsz a 'Segítség kérése' gombra. Ezt motasd be nekem élőben, hogy hogyan kell csinálni!) Kéretik nem elbagatelizálni ezt a kérdést. Akármilyen furcsa, vannak emberek, akiknek ez a kérdés (ez a topic) igenis fontos. Nem kéne őket ilyen megalázó módon lenézni. Köszönjük. |
Gee .. szerintem ezt ne itt feszegesd, maradjunk az eredeti témánál, mielőtt ez a topik is repül a csetbe.
|
Mit feszegetek?
Képtelen dolgokkal próbálnak tiltakozni valami ellen, amire nincs bizonyíték. Az ellenkezőjére pedig van. Szóval konkrétan mit feszegetek én? /ha a topic a chat-ba repül, akkor az pont az olyanok miatt lesz, akik teljes képtelenségeket írnak bele/ |
Quote:
A kifogásolt számok helyett említesz egy másik, nem kifogásolt számot. A sódert Ati szövegére érted, míg én szinte az összes többi szakadozott, verklizett mondanivalódra. Az időket is kevered, nem csak a hsz-eket. Tudtam h nehéz lesz veled bármit is megértetni, de ha már jelen és jövő; létező és nem létező között sem teszel különbséget, értelmetlennek találom bármit is mondani neked. Sajnálom, de ennek folytatása sem a megbeszélések témájába, sem az én türelmembe nem fér. :( |
Quote:
Az hogy ki hogy tud segítséget behívni, távolt nézni, nem a topik témája .. de végülis nekem mindegy ha megy a lecsóba ez a topik is. |
1x tippeltem, azóta konkrét számokkal számolok. De te erre azt mondod, hogy "azóta is lököm a sódert". TE hívod sódernek a valós adatokat. Mivel ÉN valós adatokról beszélek.
Az időket is TE kevered. Volt egy tipp, hogy hányan íratták át a nevüket. nemsokkal utána vettem a fáradságot, és kikerestem Nektek a valós számokat. De TE még mindig azzal jössz, hogy káosz... Fel szeretném hívni a figyelmed, ha még az én tippem igaz is lenne, tehát nem 57, hanem 100-200 ország íratta volna át a nevét, még az is nevetségesen minimális szám az össz országlétszámhoz képest. A mondanivalóm nem szakadozott, mivel határozottan egy felé mutat, és a céltól nem hagyom magam valótlan sületlenségekkel eltántorítani. A mondanivalóm nem verklizett, mivel minden egyes felmerült javaslatra reagáltam, és az alap ötletet a felmerülő módosítási igényeknek megfelelően hsz-ről hsz-re módosítom. Jelen, és jövő között, létező és nem létező között különbséget teszek. Mégpedig előre vetített mutatószámokkal. Aki nem tesz különbséget, az te vagy, ugyanis valótlan jelennel vetítesz előre egy még valótlanabb jövőt! Az én álláspontom az, hogy nem szaporodnak el a névátírások, főleg, hogy a múltkori szituációhoz képest brutálisak lesznek a követelményei, és a múltkori, jóformán viccesen lágy követelmények (alacsony vip, azonnali átírás, stb..) ellenére sem lett káosz sehol. Főleg nem az emlegetett normál csoportokban. Ha nem fér a türelmedbe, hogy normális kifogást hozz fel azon kívül, hogy "hát én lusta vagyok felírni 2 nevet a 'Jegyzetek' menüpontba", akkor valóban nincs miről beszélni. Mert eddig ennél értelmesebb ellenérvet nem nagyon hallottam. Ki hozta fel azt, hogy őt 10 körről támadják meg, hogy 9 köre van átépülni, és még utána meg is tölteni az üres helyeket? Ki hozta fel, hogy nem kívánja használni a Jegyzetek menüt? Ki hozta fel, hogy 4 másodperc alatt ő végignyomkod 20 másodpercnyi utasítássorozatot? Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsalak, de nem én voltam az. Sajnos az ellenzők között vannak olyanok, akik bármilyen sületlenséget bedobnak a 'kosárba', csak nehogy véletlenül igazam legyen. A következő kitaláció mi lesz? Hogy ha velem egy csoportban van az országa, akkor leállnak a tanyáinak a termelése? Egyszerűen csak be kéne vallani, hogy a témától igencsak távoleső, erősen megkérdőjelezhető dolgokkal próbálják szabotálni a topicot. Amint ezek abbamaradnak, visszatérhetünk a normális kerékvágásba. |
Quote:
Olvass vissza kérlek, és nézd meg, hogy ki hozta fel, hogy ő ilyeneket csinál. A témához meg igenis annyiban kapcsolódik, hogy az ellenérv alátámasztására felhozta, hogy neki egy csata előtt van ideje átépülni (9 kör minimum). Erre én azt mondtam, hogy senki nem várja meg, hogy átépüljön, mert 1 körről verik be. Erre ő közölte, hogy nem, mert neki 4 másodperc elég ahhoz, hogy távolt nézzen, számoljon, segítséget hívjon be, stb.... Szóval kérlek annak címezd ezt, aki ezzel előjött. Köszönöm. |
Egy kis számítás:
26 csoport van a Hódítóban. 1/x, 1/A 2/B , 2/C , 2/D 3/E , 3/F , 3/G , 3/H , 3/I 4/J , 4/K , 4/L , 4/M , 4/N , 4/O , 4/P 5/Q , 5/R , 5/S , 5/T , 5/U , 5/V , 5/W , 5/X , 5/Y Ebből 5-ben nem lehet országod. 1/x 2/C 3/F 4/O , 4/P 21-ben viszont lehet. 1/A 2/B , 2/D 3/E , 3/G , 3/H , 3/I 4/J , 4/K , 4/L , 4/M , 4/N 5/Q , 5/R , 5/S , 5/T , 5/U , 5/V , 5/W , 5/X , 5/Y Ebből 4 Anarchista szint létezik. 2/D 3/H 4/M 5/Y Tehát a Normál játékot 17 csoport fedi le. 1/A 2/B 3/E , 3/G , 3/I 4/J , 4/K , 4/L , 4/N 5/Q , 5/R , 5/S , 5/T , 5/U , 5/V , 5/W , 5/X (Remélem, nem tévedek, és ennyi játszható csoport van. De ha kevesebbet vettem alapul, akkor az csak az ellenzőknek lesz előny. Ha a fenti adatok hibásak, akkor elnézést! Kérem, ha valaki észrevesz valamit, hogy elírtam, jelezze, és javítom!) 2 hónap alatt 57 ország kért névátírást. Ha ezt megnézzük 9 hónapra (azért 9, mert december január február = sorszámlicit, tehát akkor nem lenne névátírás a javaslatok szerint), akkor 257 ország jöhet ki éves szinten. (256,5, felfelé kerekítettem. Ennyi nem lesz, ugyanis akit az egyszeri, vissza nem térő alkalom nem hatott meg, azt ezután se fogja. De legyen, számoljunk a legnagyobb valósnak mondható számmal!) Tehát a várható szám az 257/17. Ez 15 országot takar csoportonként. 15-ből kb 8-cal kerülsz kapcsolatba, abból mondjuk 4-gyel olyan rossz lesz a viszony, hogy bármikor kitörhet a háború, tehát a későbbiekben oda kell rá figyelned, ugyanis akivel nem kerülsz kapcsoaltba, és nem érdekel az orija, és őt sem érdekli a tied, annak a szempontodból totál mindegy, hogy megváltozik-e a neve, vagy sem. (Átlagos adatok, felfelé kerekítve.) 4 ország szerintem nem jelent káoszt. Főleg nem az ellenpéldaként felsorakoztatott (Normál csoportokhoz képest) óriási méretű csoportokban nem. A fenti számok az ellenzők miatt kerültek kikalkulálásra (lévén, hogy történt arra való hivatkozás, hogy csak 2 hónap állt rendelkezésre), ugyanis a valószínűsége annak, hogy ez a bizonyos 257 ország megváltoztatja a nevét, minimális! Már csak azért is, mivel a 'névátírni akarók' közül 57-en már átírták a nevüket. Tehát máris 200-ra csökkent a szám. Tovább csökkenti az, hogy akit 2 hónap alatt nem érdekelt, azt ezután sem fogja érdekelni ez a dolog. De ez csak elmélet. Bár totál reális! Mindenesetre a számok azt mondják, hogy durván 200 ország fog nevet változtatni. |
Quote:
Gondolom egy évre számoltad ki. Szerintem abszolut nem lenne kaotika. Ha valaki még így sem tudná észben tartani,akkor majd forduljon hozzám :) |
Ez egy kalkulált összeg természetesen. Igen, 1 évre vonatkozóan, úgy, hogy belevettem, hogy amíg sorszámlicit van, nem lehet nevet változtatni. (Hogy ne lehessen egy időben sorszámot is, és nevet is változtatni!)
|
gee mondjuk igazad van.
De érdemes átgondolni az egész pszichológiai aspektusát. Aki olvassa ezt a változtatást azt úgyse fogod tudni meggyőzni, hogy igazad van, ha ő ezt úgy értékeli, hogy kaotikus lesz ettől a játék, és itt hagyja az egészet. Vagy ha nem is hagyja itt megfogadja magában, hogy még egy ilyen marhaság és bizony itt fogja hagyni az egészet. Igény lenne erre a változtatásra, de szükség nem hinném, hogy van. Amikor orit regelsz te döntöd el a nevét, értem én, hogy vannak esetek, amikor 1év múlva úgy döntesz, hogy ez már nem jó neked. De ebből nincs túl sok. Elírás? Megint csak a te hibád. Ahogy hódítóban mondani szokás mindenkinek joga van hülyének lenni. Én nem szívesen mondanék le erről a jogomról :) Megvett ori: a nevével együtt vetted meg, esetleg a múltjával együtt. |
A névváltoztatásra van igény, ezért bevezetése gazdaságos lehet, feltéve ha nem zavarja meg a játék normális működését.
Véleményem szerint jó lenne külön választani az anarchista csoportot a normál csoporttól. Az anarchista csoportban jóval olcsóbb és egyszerűbb lenne a névvlátoztatás, pl. 500-1000 forint értékü VIP-körért és lehetne havi 1 alkalommal változtatni. Ekkor sokan váltanának nevet és gyakran, de ebben a csoportban ez nem zavaró. Ellenben a normál játékban ez problémát jelenthet, de aki sokat fizet és türelmes, hát változtathasson. Akkor engedném, ha fizet 5000 forintot (VIP-körben) és eltölt ugyan ennyi kört a játékban a regisztráció vagy a legutóbbi névváltoztatása óta (nem feltétlen ugyan azon a szinten). Ekkor nem sokan használnák ezt a lehetőséget és ők is ritkán, így a játékmenetet nem zavarná, de folyna be belőle pénz. |
Quote:
mennyi a jutalékod?:) |
Quote:
|
Quote:
Hátránya annál több van. |
Ne izéljetek. Igény van rá, csak normálisan kell megcsinálni.
Gee, te meg ha indítasz egy fejlesztési topicot, lehetőleg ne offold sajátkezűleg szét, mer télleg megy a levesbe pedig sajnálnám:) |
Elmondom en is a velemenyem errol az egeszrol.
En vagyok egy amerikai ingyenes sakkszerveren admin( ez nem a reklam helye), es ott az a policy, hogy ami handlet(itt: orszagnev)-et valasztottal, az orokre megmarad, atirni nem lehet. Egyaltalan! Epp amiatt, ami a hodban is van, sok ember notify, censor, noplay listjen szerepel a neved(!), ami azonosit, es ezzel siman kikerulod ezt mindet. Nagyon extrem esetekben lehet csak atirni, pl: buta voltal, es a sajat nevedrol csinaltad, amit mar nem szeretned, hogy tudjanak, pl Johnsmith, vagy esetleg olyan buta voltal, hogy no letedre a Sexygirl-t valasztottad, es nagyon sokan zaklatnak, esetleg nyilvanvaloan elgepeltel vmit... Szerintem a hodito normal csoportjaban is hasonlo szigorusag kellene. Hiszen, ugye, a nevet, amit regisztraltal, Te csinaltad magadnak, igy azt nem tudod mondani, hogy "de hat mar nem tetszik". Vagy ha igen, torold. :) Esetleg nagyon megtetszik egy nev? Ez esetben regelj uj orit, es ha zavar a sorszam, vegyel azt... Nem latom, hogy a normal csoportban miert kellene ezt megengedni. Maximum a fent emlitett esetekben, pl elgepeles, stb... Akkor is csak apro modositasokat.. Nekem a vip koros megoldas sem tetszik, egyszeruen nem engednem. Tenyleg az orszagnev azonosit egy orit, es ha az megvaltozik, senki sem fog bogaraszni mindenfele listakat hogy ki, mikor kire valtoztatta... Plane ha tobbszor. Szoval szerintem ez egy nagyon rossz otlet. Anarchban nem erdekel, ott ugye orszagatadas se tilos, szoval ott elvileg indok is lenne ra... :) De gee beirasai, hogy ez 99%-ot nem zavar... Nem a fenet, szerintem epphogy 99%-ot zavar :) |
szerintem meg akit érdekel, mondjuk kerget vkit, az megnézni a megváltoztatásokat és abból kiderül h ki mire változtatott. úgy érzem kicsit fel van fújva ez a téma.
|
Quote:
Engem sokan kergetnek, és nem érzek magamban elég erőt, hogy állandóan a névváltozásokat bújjam:) Szal kitartok azon véleményem mellett, hogy lehessen, de egy orin egy ízben. Afféle javításként( nem feltétlen helyesírási hiba javítására gondolok) |
Úristen vmiben 100% egyetértek Remyvel :)
Megyek is aludni :) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Nem látom át, hogy mennyi embert érintene negatívan ez az esetleges lehetőség, amennyiben csak néhány ember változtatna országnevet. Aki meg el akarja kapni a másikat annyira, hogy kifizetne csak ezért 5000 forintot és majdnem 1 évig gyűjtögeti hozzá a köröket, az megtalálja a módját máshogy is. Pl. indít egy új országot. Másik rossz, az Goldy hsz-ből jött le számomra (bocs, ha félreértelmeztem volna), hogy egyúttal a haverok is el-el tünedezhetnek. De ennek az oka csak az lehet, hogy valóban el is akarnak bújni. Másrészről meg az, hogy ha valakit keresünk, valóban meg lehetne találni egy névváltós listán (Grabi írta). Szerintem eddig minden elhangzott ellenérv meg lett cáfolva. Igazi hátránya egyelőre nem derült ki, de lehet hogy van neki. A másik részről a kérdés az, hogy miért lenne erre az egészre egyáltalán szükség? |
Most asszem már hozzászólok. Eddig nem tettem. Teljes mértékben Remyvel kell, hogy egyet értsek. Egyszerűen legyen kiírva, hogy olvasd át a nevet amit adtál, mert megváltoztatásra nincs lehetőséged, esetleg csak az anarch-ban.
Nem értem, hogy miért kellene mindenkinek átírogatni a nevét. Van egy név és kész. Max kisebb alakítást engednék, tényleg csak szépséghibás országneveknél (pl.: a Halyrá! nevű országnál). Ha azt választottad, akkor legyen az. Egy országot viszont nemcsak a sorszáma azonosít, mert ugyebár két egyforma nevű ország sem lehet. Tehát a név egy azonosító. A pontos azonosítást szolgálja. Kicsit furcsa lenne ha pl elmennék átiratni az anyám nevét, mert miért ne tehetném meg, mikor a szem.ig. számom meg a születési időm pontosan megmondja, hogy ki vagyok... egyszerűen nem lehet megtenni, és nem is kell. Ő is olyan névvel született, és ezt el kell fogadni. |
Quote:
de mivan, hogyha pl. véletlenül nem Németh Andreának, hanem Németh Anedrának kereszteltéK? :D akkor biztos elmenne átiratni :D én szerintem meg lehetne engedni a névátírást, meg javítást, de különböző feltételekkel... évente egyszer lehet max, a javítás 200vip kör, míg a teljes átírás 500kör... szerintem nem kell olyan drágán adni, mert hát mivan ha vki elírta a nevét, de nem milliomosok, és nincs pénze többezer körökre? :confused: és persze ha átírta vki a nevét, akkor az a főloldalon jelenjen meg. névváltoztatás előtt lehetne email értesítő, hogy nehogy kicsesszenek valakivel. pl.: van egy sajt nevű orim, de van egy rosszakaróm aki véletlenül belép hozzám és megváltoztatja a nevem... hát ez elég abszurd eset, de lehetséges :D a megváltoztatáshoz kelljen egy minimum számú elküldött VIP sms, hogy ne élvezze minden jöttment aki csak egy sms-t küldött eddig... szerintem az butaság hogy az évnek csak az egyik részében lehessen, hisz ha mondjuk regelek egy orit novemberben de elírom, akkor várhatok pl áprilisig hogy kijavítsam. lehessen mindig, kivéve a számváltoztatás alatt, mivel elég nagy keveredést okozna. és az is jó lenne ha egyre többe kerülne az átírás. úgy értem hogy aki egyszer már átiratta az legközelebb csak 2x annyiért javítson vagy írhassa át, és azt is csak az egy év letelte után. szerintem mindent leírtam, tudom hogy nagyrészét már vki leírta de igyekeztem kicsit pontosabbá, jobbá tenni :) |
1. Ati megmondta, hogy nem lesz névátírás. Nem azért, mert van, vagy nincs igény és még csak gazdasági okokat sem hozott fel. Azt mondta a múltkorival is tele lett a hótaposója, olyan durva levelek mentek a supportra.
2. Az, hogy mekkora igény lenne rá azt max. a Tárki és a Sonda Ipsos eredményének mértani közepe tudná meghatározni, feltéve ha az eredményt megszorozzuk a máriabesnyői Mari néni fogainak számával... Akkor már egszerűbb lenne egy körkérdést intézni minden csopi fórumán, hogy ki az akit érdekelne az ügy. Akkor talán a Mari néni féle biztonsági szorzót elhagyhatnánk. Így ugyanis az, hogy mekkora igény lenne rá csak találgatás ami ugye annyit sem ér, mint egy tányér szárított digókutyavese... Az anarch az más, de az automatizálas az durvának tűnik, kevésbé ellenőrizhető a dolog. Viszont ha kézzel kell átírni az munka és ha figyelembe vesszük a support egyéb feladatait akkor lehet, hogy az átírás miatt más fontos dolgok szorulnának háttérbe... Persze megfelelő VIP befizetésével ez is megoldhatónak tűnik. Kérdés, érdemes-e olyasmiről vitázni ami elől Ati kategórikusan elzárkózott? |
Quote:
Quote:
Quote:
Szerintem hülyeség! |
All times are GMT +1. The time now is 18:51. |