Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Pénzt betenni a segélybe (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2771)

Ati 02-19-2008 09:06

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 159493)
Ha meg nem pénzosztás lenne a módja a befizetésnek, az meg ugye új menüvel járna. Ennek viszont 1:3 beváltási arány fölött sztm túl alacsony lenne a használtsága.

Ez iszonyú kevés, és rengeteg visszaélésre ad lehetőséget. Valójában még az 5:1-et is nagyon keveslem.

BigPi 02-19-2008 09:18

Én nem akarok most arról vitatkozni mennyi lehet a helyes arány. Ellenben már most tennék néhány javaslatot a segélykeret használatával kapcsolatosan.

-1. Szerintem először az egyszerre kivehető pénzmennyiség %-os arányát kéne meghatározni szintenként.
-2.A pénz kivétel gyakoriságát is meg kellene határozni.
Hiszem, hogy ezzel a két módszerrel szabályozni lehetne a különböző irányú folyamatokat.

1/a: A maximális pénzösszeg bizonyos százalékát lehetne egyszerre kivenni szintenként.
PL.:-5.színten 4200000000*0,001
-4.sz 4200000000*0,002
-....stb. ezek hasra ütött számok

2/a:Pl.: 1 alkalom után 2nappal lehessen kivenni, a második alkalom után 4 nappal, és így tovább.
Természetes szerintem ez úgy lenne helyes, ha egy idő után a kivételi gyakoriság vissza csökkenne az eredeti állapotra. Az előbbi példa alapján a második alkalom után minimum hat napot kellene várni, hogy újra kezdődjön az egész folyamat.

Synkel 02-19-2008 09:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159529)
Ez iszonyú kevés, és rengeteg visszaélésre ad lehetőséget. Valójában még az 5:1-et is nagyon keveslem.

Egyetértek, nem jó ha olcsó a dolog. Az 5:1 annyiban tűnik megfelelőnek, hogy elég komoly veszteséggel jár ahhoz, hogy ne hobbiból segélyezgessünk, de egy támadhatatlan tartalékképzésre végülis megérheti. 10:1 arány mellett szerintem kizárólag arra lenne használva, hogy A-ból pénzt hozzunk le.

Az A-ból való fordulás viszont így szinte garantálhatóan mindenkinél milliárdokkal történne, amiegyrészt igazságtalan a kezdő orikkal szemben, másrészt ennyi pénz komolyan felborítja az 5-dik szintek piacait.

Valaki írt már korábban olyasmit, hogy behatárolni, hol mennyit vehet fel belőle az ember. Ez nekem nem nagyon tetszett, de lehet mégis ez a megoldás. Azaz 5-dik szinten nem férne hozzá a játékos a teljes segélykeretéhez, hanemtegyük fel max 1 mrd-t vehet fel belőle. 4-től felfele már nem hiszem, hogy szükség lenne ilyen jellegű korlátozásra.

Ati 02-19-2008 09:20

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 159531)
-1. Szerintem először az egyszerre kivehető pénzmennyiség %-os arányát kéne meghatározni szintenként.
-2.A pénz kivétel gyakoriságát is meg kellene határozni.

Ilyen jellegű módosítás nincs tervezve.

[HTPA]GeeForce 02-19-2008 09:36

Visszatértem, loptam magamnak netet... :p

Kutyu:
Teljesen megértem, amit mondasz a lehozott arannyal kapcsolatban, de ez fordítva is igaz.
Lefordulsz, minden vagyonod nullázódik, és kapsz egy üres kis orit. Igaz, két szemmel. De egyáltalán nem biztos, hogy csóró kezdők közé pottyansz. Rengeteg ország van az 5. szinteken 199-299 hektár között, akik csak az újakra várnak, full kiépülve, teljes harci készültséggel.
Lepotyog a védelmed, és még abban a körben már lopják is a raktáraidat. (Nem minden 5. szinten lehet 'bagóért' nyersit kapni. És azért a kezdő 14 raktárból sokat lehet kiszedni.)
Az egyik 5. szintü csopiban (nem anarch) én is csinálok ilyen 'huncutságot', ott ácsorog 200 hekin a fullra gyúrt tolim.

Az időhiány miatt meg természetesen én is csak hasra ütöttem. Le lehetne forgatni a segélyt megkötések mellett. Pl oda be lehetne tenni egy osztószámot, hogyha A-bló fordulsz (tehát kék leszel), akkor a segélykeretednek ne a 100%-át, hanem mondjuk az 5%-át tudod csak vinni. Az máris csak 210 milla, és nem 43 yard. Az azért meg nem olyan durva pénz, de azért mégiscsak valami.

Big:
Ezzel enm értek egyet, ez nagyon durva korlátra sikerült. 4,2 millát tudjak felvenni? Aztán ugyanennyit 2 nap múlva? Akkor mi értelme a segélykeretnek? :D 2 nap alatt ennyit simán összetermelsz...
Az úgy reálisabb lenne, ha a korlátozás nélkül vehetnél ki belőle, viszont azt csak naponta 1x. Tehát ha akarod, felveheted az egészet, de ha keveset vettél ki, akkor csak 24 óra múlva (nem 24 kör!) nyúlhatnál hozzá utoljára. (Bár szerintem ez kissé megbonyolítja a dolgokat, és szerintem egy plusz yilvántartási rendszer, ami országonként különböző ráadásul, erőforrásigényes is.)

Valezius 02-19-2008 09:53

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 159534)
Az időhiány miatt meg természetesen én is csak hasra ütöttem. Le lehetne forgatni a segélyt megkötések mellett. Pl oda be lehetne tenni egy osztószámot, hogyha A-bló fordulsz (tehát kék leszel), akkor a segélykeretednek ne a 100%-át, hanem mondjuk az 5%-át tudod csak vinni. Az máris csak 210 milla, és nem 43 yard. Az azért meg nem olyan durva pénz, de azért mégiscsak valami.

Hát ez elég durva, de asszem jogos. Most se tud tartalékot átvinni a lefordult ori, akkor ezután se kéne, hogy tudjon.
most is minden körbe fordulásnál új tartalékot kell képezni.

Viszont szükségesnek tartom, hogy legyen kiírva az alapsegély. Ami a szintenkénti 1millióból+a a vipes bónuszból áll össze. Ezt a részt továbbra is le lehessen forgatni. És csak a maradék egy része (vagy egésze tűnjön el)

[HTPA]GeeForce 02-19-2008 10:01

Pont az volt a cél, hogy durva legyen, de jogos. :D
Tehát hogy ne lehessen milliárdokkal indítani, de azért ne is kelljen 0-ról kezdeni, ha már megszenvedtél a fordulással.

De ezt nem muszáj max segélyhez kötni.
Lehetne így is:
Akinek kék száma van, a segélykerete ne 1.000.000 arany legyen, hanem 100.000.000. Természetesen 2 hét után lehessen hozzányúlni, úgy ahogy az alapsegélyhez.
És természetesen az 1 milla az lenne az alap.

Mondjuk A-ból való forudlásnál (számolok, pill..) ez durván 2%-a lenne a maxnak. Tehát lehetne olyan, hogy aki A-ban összekovácsol 4,3 mrd segélyt, az ha lefordul, 5. szinten a szeme mellé 100.000.000 segélyt kap. Nyilván ez a segély lehet akár 39.123.853 is, ha ennyi az A-s segélyének a 2%-a.
Viszont az 1 millát megkapja mindenki, tehát ha A-ból 0 arany segéllyel fordul, akkor is 1 millávl induljon.

[HTPA]GeeForce 02-19-2008 10:07

Felmerülhet a kérdés, hogy mi van azokkal, akik B-ből fordulnak?
Semmi.
Rájuk vonatkozhatna a mostani rendszer. Ez akár az A-ból való fordulásra is meghozhatná a kedvet a játékosokban, aki viszont nem akar A-ból fordulni, hanem B-ből, annak meg semmi változás nem lenne, hiszen a jelenlegi rendszer szerint fordulhatna, és a segélykeretét is a mostani szisztéma szerint kapná.

Ati 02-19-2008 10:07

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 159542)
Lehetne így is:
Akinek kék száma van, a segélykerete ne 1.000.000 arany legyen, hanem 100.000.000. Természetesen 2 hét után lehessen hozzányúlni, úgy ahogy az alapsegélyhez.

Azért, mert ő már jobb játékos, sokkal több tapasztalattal rendelkezik, sokkal több kapcsolattal rendelkezik, nem kell a játékát ennyivel egyszerűbbé tenni a kezdők ellen.

Ati 02-19-2008 10:08

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 159544)
Felmerülhet a kérdés, hogy mi van azokkal, akik B-ből fordulnak?
Semmi.
Rájuk vonatkozhatna a mostani rendszer. Ez akár az A-ból való fordulásra is meghozhatná a kedvet a játékosokban, aki viszont nem akar A-ból fordulni, hanem B-ből, annak meg semmi változás nem lenne, hiszen a jelenlegi rendszer szerint fordulhatna, és a segélykeretét is a mostani szisztéma szerint kapná.

Hogy ki halt meg?

Miért más a segély, ha A-ból fordulsz, mint ha B-ből? Semmivel nem másabb. Pont ugyanúgy működik.

Davalon 02-19-2008 10:17

10:1 arányt tartok reálisnak. Ez nem nyugdíj-előtakarékossági számla...

cipu 02-19-2008 10:22

én támogatom az ötletet :-) bármilyen arányban is .ötleteket sajna nem tudok adni mert még új vagyok de már én is gondolkoztam azon miért nem lehet betenni a segélybe ha kivenni igen. ezt is csak azért írom hogy egyel több legyen az igen szavazat(peddig nincs is róla szavazás):-)

Darkmaster 02-19-2008 10:23

Ha létrejön, én sem örülnék 1:5-nél jobb arányú segélykeretnek.
Mivel ez a pénz ott teljes biztonságban van, ennek az ára a másik 80%, amit bukik.
És ráadásul nem is kötelező használni, aki úgy gondolja, meg tudja védeni a pénzét, az nem rak be semmit.
A topikban (és a fórumon mindenhol) az a baj, hogy mindenki állandóan fullra kiélezett országokkal számol, és azokhoz viszonyít, pedig a többség nem ilyenekkel játszik.
Egy üres csopi topjában üldögélő országnak így is megérheti, hogy a tartalékait ide gyűjtse be, ideje van rá, veszély nem fenyegeti, és ez a legbiztonságosabb széf lenne.

vityu 02-19-2008 10:23

Hát akkor én azt mondom, hogy ha 3:1 aránytól magasabb lesz, akkor a nép maradni fog a tekercseknél, meg a gnóm fajnál, mert ha körönkénti kopás is lesz, akkor is, mert berakok 1millát és 250k lesz belőle? Mennyi idő alat bukok ennyit a picon? Még akkor sem, ha nem kelek fel éjszaka kirakni a tekercset.
Itt szerintem csak a berakások és kivételek terület szerinti maximalizálásával lehet gátat szabni a visszaéléseknek!
Én még a 2:1 arányt is meggondolnám...akkorát sem buktam még azzal a néhány tekercsemmel...

[HTPA]GeeForce 02-19-2008 10:25

Meghalt valaki? :O
Részvétem! :(

/Jó, meggyőztél. Ne hozhassa le onnan a lóvét. De a már sok ellenérvvel alátámasztott 10:1 arány nemcsak durva, de talán a már szintén leírtak szerint felesleges is lehet. Hiszen ki venné igénybe? Lophatatlan? Foszthatatlan? Nem kopik? Megoldás: katonában tartom a lóvémat a piacon. nem kopik ha hazajön akkor sem, nem tudják ellopni, lefosztani, és a katonapiacok stabilak, és drágák, tehát tulajdonképpen 0% esély, hogy elveszik. Ha 20.000 arany fölött van kint éppen katona, lazán kidobom 50.000-ért... 10.000 - 20.000 között 30.000-ért, 10.000 alatt meg nem nagyon van katona egyetlen piacon sem stabilan. de ha mégis, akkor kiteszem 20.000-ért. Nem veszik meg, nem kopik, nem eszik, nem lopható, nem fosztható. Akkor miért tegyem segélykeretbe úgy, hogy 90%-át elbukom? Főleg akkor, ha nem lehet lehozni az általad említett okok miatt, tehát hogy ne legyen mégnagyobb az előnye a többszemes profinak a kezdőkkel szemben? Hiszen akkor még az A meg a B csoportokban sem fogja senki a segélyébe invesztálni a vagyonát./

Valezius 02-19-2008 10:26

mert nem tudsz szabadságra menni, ha katonában van a pénzed, azért :p

Egyébként szerintem minden értelmes ember igénybe venné, csak meg kell találni a módját, például 5%-kal feljebb viszem az adót és a befolyt pénzből megy a segélybe.

vityu 02-19-2008 10:29

Ki az azok közül aki, ide írogat, akinek van több mint 2mrd-ja tartalékban?
Nekem max 500milla volt eddig a legtöbb, tehát asszem az én gondolataim tükrözik az átlagjátékosok gondolatait. Még ha egyszer fel is jutnék ekkora tartalékra, akkor sem raknám be még akkor sem 500-200milláért, mert az semmi. Már a 2. szinten em fedez egy háborút...

Rebellis 02-19-2008 10:29

Mondjuk esetleg máris lehetne mondjuk 20% és aki látja mert van aki igen, majd mondja,hogy mik a tapasztalatok mi meg addig vitatkozgatunk %-ról..
Aztán a véglegest beállítja.

:rolleyes::D:D:D:D:D

csabi 02-19-2008 10:32

sziasztok!

az ötletet támogatom, de a segély maradjon meg annak, ami: "A játékban mindenki kerülhet szorult helyzetbe - kirabolják, területet veszít, esetleg elveszti egyik szövetségesét - és ilyenkor jól jöhet egy kis segítség. Erre való a játékban a segély menüpont."

10:1 arány lehetne a megfelelő, v 12:1, ha a morál 95%,v afeletti.
9:1 arány 90-95%ig
8:1 arány 80-90ig
7:1 arány 70-80ig
6(5) arány 0-70%ig

így az A-ban termelő országok, akik 2hetenet osztanak, mert a moráljuk nem nagyon csökken, mert nem akcióznak, nem nagyon használják. viszont egy aktív ország, v egy lepusztított ország annál inkább.

ez a téma amugy közelebb hozná a vipes és nem vipes országokat, mert azért én nagy fórnak érzem, h csak azért mert vip vok több millám van 300kör után lassu csopiban és semmit nem tettem érte.

vityu 02-19-2008 10:32

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 159554)
mert nem tudsz szabadságra menni, ha katonában van a pénzed, azért :p

Egyébként szerintem minden értelmes ember igénybe venné, csak meg kell találni a módját, például 5%-kal feljebb viszem az adót és a befolyt pénzből megy a segélybe.

És berakok 0,5%-ot? pláne, hogy -10k a befolyt adóm...

Rebellis 02-19-2008 10:32

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 159555)
Nekem max 500milla volt eddig a legtöbb, tehát asszem az én gondolataim tükrözik az átlagjátékosok gondolatait. Még ha egyszer fel is jutnék ekkora tartalékra, akkor sem raknám be még akkor sem 500-200milláért, mert az semmi. Már a 2. szinten em fedez egy háborút...

Játékidő 1.000 kör 575 kör Nekem talán 10 milla most:-)))
Nemsoká lépek...:-)))))
Szal nem vok egy spórolgatós fajta:-)

Davalon 02-19-2008 10:33

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 159555)

Egy jó szövi esetében a 2 milliárd helyett gondolkodjunk mondjuk 20-ban. Én használnám 10:1 mellett is.

Rebellis 02-19-2008 10:36

Quote:

Originally Posted by Davalon (Post 159560)
Egy jó szövi esetében a 2 milliárd helyett gondolkodjunk mondjuk 20-ban. Én használnám 10:1 mellett is.

Mert mondjuk itt ott túl csordul meg kezelhetetlen....
Elveszne, így meg valahová tudnád tenni..
Gondolom én:-)

Valezius 02-19-2008 10:36

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 159558)
És berakok 0,5%-ot? pláne, hogy -10k a befolyt adóm...

Nyilván a bruttót rakod be és nem a nettót :p
De ez csak egy példa. Vannak más módok is...
És ami meg a direkt pénzosztásból folyik be ajándék pénz.

Nem mondom, hogy hatalmas összeg fog összejönni, de párszáz millió sokszor jól jöhet.

J.Ati 02-19-2008 10:38

Quote:

Originally Posted by Davalon (Post 159549)
10:1 arányt tartok reálisnak. Ez nem nyugdíj-előtakarékossági számla...

Egyetértek!
Sőt lehetne még durvább az arány.

vityu 02-19-2008 10:42

Quote:

Originally Posted by Davalon (Post 159560)

És szerinted hány olyan ország van, akinek csak a fele, vagy akár a negyede is rendelkezésre áll? Ez itt a kérdés! Ha tényleg annyi van, h elveszne, ha megveszik véletlen hiba folytán, akkor én is beraknám, de akinek nincs annyi csak , legyen "csak" 4,2 mrd, az nem fogja 420millióért ezt feláldozni!
Nekem speciel a full tartalékom ha 10:1 arányban raknám be, akkor 50millát tenne ki. Biztosan nem áldoznám fel ezért, és mondd azt, hogy a legtöbb országnak, ha egyáltalán van is tartaléka, akkor 0,5-1mrd-nál több!

Davalon 02-19-2008 10:43

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 159561)
Mert mondjuk itt ott túl csordul meg kezelhetetlen....
Elveszne, így meg valahová tudnád tenni..
Gondolom én:-)

Vagy mondjuk arra használnám, ami a neve: segélynek. Egy nem várt, hirtelen kitört háború esetén, mondjuk ha reggelre azt látom, hogy levertek, de a cuccom- minő balszerencse- a piacon, onnan meg kell várni, aztán pénzzé tehető áron kitenni és megint várni... Szóval gyorssegély. Nem mondta senki, hogy tartsd ott az egész vagyonod. Nem kötelező. Tarts ott annyit, amiből mondjuk egy hosszan elnyúló háborúskodást el tudsz tudni kezdeni.

vityu 02-19-2008 10:44

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 159563)
Egyetértek!
Sőt lehetne még durvább az arány.

ja, egyből 100mrd-ból 1-et, nem?
Miért nem lehet korlátozni, hogy mennyi tehető be és vehető ki egyszerre egy bizonyos idő alatt?
Nem indok a fosztogatás mert ha gép előtt vagyok, most is kirakom a piacra, és ezután is inkább oda raknám!

vityu 02-19-2008 10:46

Quote:

Originally Posted by Davalon (Post 159565)
Tarts ott annyit, amiből mondjuk egy hosszan elnyúló háborúskodást el tudsz tudni kezdeni.

Ez egy átlag országnak, a nagyon max tartaléka, ha egyáltalán van neki! Ne magadból indulj ki

Davalon 02-19-2008 10:48

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 159567)
Ez egy átlag országnak, a nagyon max tartaléka, ha egyáltalán van neki! Ne magadból indulj ki

Nem hinném, hogy ez az átlag. De talán a kezdő játékosoknak is jót tenne. Örül, ha biztos helyen van a pénze, nincs kedve állandóan piacozgatni, csak békésen gyűjtöget és ha bajba kerül, van mihez nyúlnia. Szerintem el kellene azt kerülni, hogy mindenki egy új tárolási formát lásson benne. Nem az lenne a cél, szerintem. Hanem amit írtam. Segély, aminek az összegét te határozhatod meg. Nagyobb szabadság, ha úgy tetszik. Aminek ára van.

Ati 02-19-2008 10:50

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 159552)
berakok 1millát és 250k lesz belőle? Mennyi idő alat bukok ennyit a picon?

Akár egy pillanat alatt is bukhatsz ennyit. Példa volt már rá.

Ati 02-19-2008 10:51

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 159553)
Megoldás: katonában tartom a lóvémat a piacon. nem kopik ha hazajön akkor sem, nem tudják ellopni, lefosztani, és a katonapiacok stabilak, és drágák, tehát tulajdonképpen 0% esély, hogy elveszik.

Cserébe soha többet nem mehetsz szabadságra. Én bízom benne, hogy azért van olyan ember, aki szeretne pár napra szabadságra menni.

J.Ati 02-19-2008 10:54

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 159566)
ja, egyből 100mrd-ból 1-et, nem?
Miért nem lehet korlátozni, hogy mennyi tehető be és vehető ki egyszerre egy bizonyos idő alatt?
Nem indok a fosztogatás mert ha gép előtt vagyok, most is kirakom a piacra, és ezután is inkább oda raknám!

Eddig megvoltunk azzal,hogy xx összeget szétosztottunk és nulla ment a segélybe.
Legalább nem kell óránként figyelni,hogy milyen gazdag vagyok,mert megnöveltem a segélyem 1 hét alatt.

A kérdés ,hogy mi a célunk,ha ez a módosítás bekerül.
Nagy segélyt csinálni rövid idő alatt vagy csak szépen lassan gyűjtögetni?
Tehát 10:1 arány(esetleg nagyobb) vagy 1:1 arány ,ha már segélyt akarunk:)

Ati 02-19-2008 10:54

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 159557)
ez a téma amugy közelebb hozná a vipes és nem vipes országokat, mert azért én nagy fórnak érzem, h csak azért mert vip vok több millám van 300kör után lassu csopiban és semmit nem tettem érte.

Ilyen mellékhatása azért egész biztosan nem lesz. A másik oldalról nézve az is nagy fór, hogy lefokozol kismillió embert, és AKKOR kéred a bónuszt, nem pedig a napi első belépésedkor. Így akár többszörösét is megkaphatod annak, amit egy VIP-es ország megkap. Úgyhogy ez a része azt hiszem, hogy kiegyenlített, ennek a javaslatnak egész biztosan nem erre kell irányulnia. Innentől kezdve pedig mindenki egyformán használhatja, akár VIP, akár nem.

vityu 02-19-2008 10:55

Na jól van, egy nagyon jó javaslat van elbaltázva... Ha bevezetésre kerülne, én sohasem használnám. És nem én leszek az egyetlen! Nem éri meg, inkább bukok a tekercsen, ha visszajön a piacról, és nem vagyok ott, hogy visszatgyem, mert akkor is jobban járok!
Asszem kiszálltam a vitából!

Rebellis 02-19-2008 10:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159573)
Cserébe soha többet nem mehetsz szabadságra. Én bízom benne, hogy azért van olyan ember, aki szeretne pár napra szabadságra menni.

Én igen:-)

Végül is az alap ötlet az volt,hogy ne keljen trükközni a vésztartalékért hanem legyen egy normális játékvitelhez egy tartalék képző rész...
Most felejtsük el a mániákusan gyűjtögetőket mert fel akarják cipelni a sok milliárdot a saját A csopis klánjukba mert nekik ez csak morzsa míg egy parlagi játékosnak segítség adott esetben egy válságkezeléshez:-)

Ati 02-19-2008 10:56

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 159567)

Szerintem kifejezetten jó hatása lenne annak, hogy ha látnák a kezdők, hogy bizony ilyen hosszútávú tartalékokat is lehet/kell félretenni, és nem csak azonnal nekiindulni a topnak.

[HTPA]GeeForce 02-19-2008 10:58

Egy hosszúra nyúlt háború országonként elvisz akár 2-3 milliárdot is. Folyamatos egységpótlás, építkezés, seregelengedés, stb. Nehgoy már egy hosszú háborút kihúzz 100 millából... :D Abból tudsz venni 2000 egységet... :D 100 millió az 5. szinten nevezhető pénznek. Ott is normál csoprotban, 600 hektár alatt.
Márpedig 1 milliárdot senki nem fog elpocsékolni 100 milláért.
Ilyen nincs. Ilyen (vagy ennél durvvább) arány mellett csak poénnak hasnzálnám egy olyan roszágban, ahol 500 milliárd tartalékom van.... Mert akkor beáldoznék 43 (vagy 86) milliárd aranyat, csak hogy maxon legyen a tartalékom.

kérdés: Normál csoportban, 5.4.3.2. szinteken egyátalá van olyan ország, aminek ennyi pénze van? (Nyilván ennyi pénzt érő áruja, reális -tehát eladható - áron számolva.) Szerintem a kérdésre a válasz az, hogy 0. Egy sincs.
A legtöbb játékos pont olyan, akiktől érv érkezett, hogy mondjuk 1 milliárddal rohangálnak az alsó 4 szinten. Egy sem fogja bedobni a nehezen összekuporgatott 1 mrd-jét, hogy legyen 100 millája...
Legalábbis én be nem dobnám. Most a B-ben lévő orimban van 800 milla. Hát... Száradjon le a kezem, ha beteszem 80 milláért. Én inkább okoskodok a piacon, és csinálok belőle 1 mrd-t. Aztán abból többet, és többet és többet, majd 4 mrd-nél irány az A csopi.
Arra szerintem kevés játékosnak van affinitása, hogy mondjuk a B-ben összeharácsoljon 43 + 4,3 = 47,3 milliárdot, hogy fullon tudjon továbbmenni.
Továbbra is azt vallom, hogy 10:1-es arány mellett nem lesz használva ez a funkció. (Illetve mondjuk a játékosok 0,00001 %-a használná)

Rebellis 02-19-2008 10:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159578)
Szerintem kifejezetten jó hatása lenne annak, hogy ha látnák a kezdők, hogy bizony ilyen hosszútávú tartalékokat is lehet/kell félretenni, és nem csak azonnal nekiindulni a topnak.

Ez jó érv!!!

vityu 02-19-2008 11:03

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 159580)
Ez jó érv!!!

Ez nem jó érv!

All times are GMT +1. The time now is 07:52.