Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Hogyan butítsuk a Windows-t használhatóvá :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=270)

Davalon 02-24-2006 18:39

Quote:

Originally Posted by Ati
Hmm, az lehet, hogy a suspend to ram azért nem megy, mert eleve többet eszik, mint amennyi memója van a gépnek? :D:D:D

Nálad lehet, de nálam nem, fél giga fizikai memória szabad:)

Csokibácsi 02-24-2006 18:40

Az ilyen "orvosnál nem fáj" jellegű hibák egyébként iszonyat bosszantóak.
Meg a józan észnek ellentmondóak.

Ki halott már olyan esetről, mikor a gép oldallap nélkül elindul, oldallapot felcsavarozva meg semmi. Kiderült, hogy a felső csavart becsavarva a gép nem indul el. Ha a gép működése közben csavarta be az ember a csavart, reset és nagy sötétség.

Paranormális jelenség, UFO-k.

Davalon 02-24-2006 18:47

Ja és persze szívtam az új monitorommal is:D TFT ViewSonic VX912. Pestről rendeltem, neten, céget nem mondom. Másnap reggel 9-kor itt volt. Ejha, azt hittem, ilyen Magyarországon nincs is. Szegedre... És volt. Aztán másnap monitor fel vonattal Pestre, mert hibás:D :D Akkor nem röhögtem... De szó nélkül kicserélték.

Csokibácsi 02-24-2006 18:50

Quote:

Originally Posted by Davalon
Aztán másnap monitor fel vonattal Pestre, mert hibás:D :D

21"-os CRT vonattal meg már extrém sport :D
Pixel hibás volt amúgy?

Davalon 02-24-2006 18:54

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
21"-os CRT vonattal meg már extrém sport :D
Pixel hibás volt amúgy?

aha, az volt.

Ati 02-24-2006 18:56

Én is neten rendeltem, nagyon korrektül kihozták, minden rendben is volt. 1 pixelhibája van, de nem szem előtt, úgyhogy nem próbálkoztam inkább cserével, hátha abban rosszabb helyen lett volna. :D 1 pixel meg hivatalosan nem is hiba, hanem a technológiából adódik... ehh. :D

Csokibácsi 02-24-2006 22:30

Quote:

Originally Posted by Ati
1 pixel meg hivatalosan nem is hiba, hanem a technológiából adódik... ehh. :D

De még a több sem :(

ISO 13406-2 nagyon engedékeny.
4 féle pixelhiba van. Mindig fényesen világító, mindig sötét, subpixel (vörös, zöld, kék) és csoporthiba (5x5 képpontnyi területen lévő pixelhibák)
pl. egy 15"-os kijelzőn 5 hiba lehet, amiből 1 világos 1 sötét és 3 vörös, zöld vagy kék lehet maximum. 5x5-ös mezőn belül nem lehet 2 pixelhiba, subpixel sem.
Nagyobb LCD-nél még rosszabb a helyzet.

Északföld 02-25-2006 00:58

Quote:

De még a több sem :(

ISO 13406-2 nagyon engedékeny.
4 féle pixelhiba van. Mindig fényesen világító, mindig sötét, subpixel (vörös, zöld, kék) és csoporthiba (5x5 képpontnyi területen lévő pixelhibák)
pl. egy 15"-os kijelzőn 5 hiba lehet, amiből 1 világos 1 sötét és 3 vörös, zöld vagy kék lehet maximum. 5x5-ös mezőn belül nem lehet 2 pixelhiba, subpixel sem.
Nagyobb LCD-nél még rosszabb a helyzet.

Lehet érdemes olyan monitort venni, amire vagy 3 napos 0 pixelhiba garancia van, vagy 2000 forintért, lehet hozzá venni 30 napos pixelbiztosítást, ami alpixel garanciát is tartalmaz 1 hibától. Ebből kifolyólag, célszerű nagyobb gyártó monitorát venni, olyanét aki effektív gyárt is pld a Samsung, LG, náluk 0 pixel hiba garancia van. Míg az Acer-nél lehet vásárolni a pixelbiztosítást. Mondjuk én spec nem tudnám elviselni, ha ott virítana az arcomba egy piros pont, a monitoron. :D

Davalon 02-25-2006 05:24

Az enyémen szerencsére egy sincs. Eddig legalábbis nem vettem észre. És akkor nincs is:D

Északföld 02-25-2006 13:48

Quote:

Az ilyen "orvosnál nem fáj" jellegű hibák egyébként iszonyat bosszantóak.
Meg a józan észnek ellentmondóak.

Ki halott már olyan esetről, mikor a gép oldallap nélkül elindul, oldallapot felcsavarozva meg semmi. Kiderült, hogy a felső csavart becsavarva a gép nem indul el. Ha a gép működése közben csavarta be az ember a csavart, reset és nagy sötétség.

Paranormális jelenség, UFO-k.

Hali!

Ez egy érdekes dolog. De mivel a PC is árammal működik, a legfelső csavar meg a táp közelébe esik, érdemes megnézni fázismérővel ,a ház külsejét. Előfordulhat, hogy fázist találunk. Láttam már ilyet, ez akkor is gyakori ha nem földelt konektorba van csatlakoztatva a számítógép. Igen furcsa dolgokat tud művelni. :)

Északföld 02-25-2006 13:49

Quote:

Az enyémen szerencsére egy sincs. Eddig legalábbis nem vettem észre. És akkor nincs is:D

Igen, ennek nagy a valószínűsége. Jó és gyors teszte, ha a paint-be készítünk egy file-t ami egy feketére kitöltött kép. Ezt megadjuk a Windows-nak háttérként és egyből látszik ha van pixel hibánk, igaz ha éppen fekete pixelhibánk van, akkor ez nem müxik. :-D De azt meg Win alatt látszik :)

Északföld 02-25-2006 13:59

Quote:

Originally Posted by Ati
Én is neten rendeltem, nagyon korrektül kihozták, minden rendben is volt. 1 pixelhibája van, de nem szem előtt, úgyhogy nem próbálkoztam inkább cserével, hátha abban rosszabb helyen lett volna. :D 1 pixel meg hivatalosan nem is hiba, hanem a technológiából adódik... ehh. :D

A neten rendelésnél pár apróságra érdemes figyelni. Mivel általában az ilyen cégek, külföldről közvetlenül hozzák be a termékeket. Nem a gyártó által megadott központi márkaszervíz biztosítja a garanciát, hanem jó esetben leszerződnek egy Mo-i szervízzel, rossz esetben külföldre kell kiküldeni a terméket. Természetesen egyik esetben sem, vállalják a gyártó által előírt garanciát (pld TFT monitorokra 3 év). Mivel a kizárólag weben működő cégeknél reklamálni sem (tudnék pár ilyet mondani :-D) lehet, egy-egy érdekes esetnél és komolyabb terméknél (pld notebook) így nem feltétlen éri meg az a pár % árkülönbség, mert gyakran kiderül, hogy az olcsó sokkal drágább volt, mint az egyébként pár 1000 forinttal drágább, de megfelelő garanciás termék. Vannak olyan rendelési helyek is, ahol azért oclsóbb a temék, mert nem számlát adnak róla, hanem adásvételi szerződést kötnek, így az ÁFA-t benyeli az eladó cég, a vásárló meg ezért oclsón tud vásárolni. Ez főleg a digitális fényképezőgépeknél fordulhat elő, ott nagyon gyakori, az is, hogy nem gyártói garanciát kapunk, a megadott szervíznél meg várhatunk 15-30 napot 1-1 javításra, ha baj van. Persze ezek csak akkor igazak, ha gondunk van, ha szerencsénk van, akkor megérheti ilyen helyeken is vásárolni.
Mindegyikről el lehet mondani, hogy csodák a számítástechnikai árképzésben sincsenek, tehát ha vmi túl olcsó, vagy sokkal oclsóbb, ott biztosan nem azt kapjuk, mint máshol.

Csokibácsi 02-25-2006 16:37

Quote:

Originally Posted by Északföld
Hali!

Ez egy érdekes dolog. De mivel a PC is árammal működik, a legfelső csavar meg a táp közelébe esik, érdemes megnézni fázismérővel ,a ház külsejét. Előfordulhat, hogy fázist találunk. Láttam már ilyet, ez akkor is gyakori ha nem földelt konektorba van csatlakoztatva a számítógép. Igen furcsa dolgokat tud művelni. :)

Nem volt delej a ház vázában :)
De mindegy is, mert egy lyukba betekert csavar, ami elektromosan nem zárhat rövidre semmit (gyk. minden mérföldekre van tőle), nem csinálhat ilyet. UFO-k viszont igen :)

Csokibácsi 02-25-2006 16:39

Quote:

Originally Posted by Északföld
Igen, ennek nagy a valószínűsége. Jó és gyors teszte, ha a paint-be készítünk egy file-t ami egy feketére kitöltött kép. Ezt megadjuk a Windows-nak háttérként és egyből látszik ha van pixel hibánk, igaz ha éppen fekete pixelhibánk van, akkor ez nem müxik. :-D De azt meg Win alatt látszik :)

Fekete, fehér, piros, zöld és kék háttereken minimum meg kell nézni, hogy kibukjon ha van benne hiba.

Északföld 02-27-2006 01:02

Quote:

Nem volt delej a ház vázában :)
De mindegy is, mert egy lyukba betekert csavar, ami elektromosan nem zárhat rövidre semmit (gyk. minden mérföldekre van tőle), nem csinálhat ilyet. UFO-k viszont igen :)

Mérföldekre van tőle minden? Azért nem teljesen, mivel az egész ház egybefüggő fém, tehát pld a merevlemez csavarjai is összeköttetésbe vannak a házzal így mindennel. U.ez mondható el az optikai meghajtókról is. azt aláírom, hogy ilyet legtöbbször tényleg az UFO-k csinálnak. :D

Érdekességek az áram vs PC területéről:

350W egyszerű táp, az alkatrészek komolyak 3,4 GHz P4 S775, 2 GB RAM, Nvidia 6600 VGA, 300GB SATA HDD, ASUS alaplap. A gép azt csináltak, hogy játék közben, meg-meg állt, majd teljesen újraindult.
A szervíznek 2 napjába került mire rájött, hogy a táp nem ad le elég feszültséget, a VGA meg komolyabb terhelésnél 140W-t vesz fel. Ezért állt le a gép, 450W táppal, már minden símán ment. A gyenge tápokkal amúgy vigyázzni kell :)

Régi ház, nem földelt konnektor. A gép külső vázában fázis cirkált, ha nem figyeltél meg is rázott picit. A merevlemez folyton leállt, 2x lett cserélve, mire felfigyelt a tulajdonos, hogy ami abba a konektroba van bedugva (pld video, hűtő), annak a házán fázis mérhető. Konnektor csere és földelés után, a gép is simán ment.

track 03-02-2006 17:13

Írjatok már még légyszi pár tippet hogy lehet igazítani az XP beálllításain, hogy jobban menjen!!

Ati 03-02-2006 20:55

Quote:

Originally Posted by track
Írjatok már még légyszi pár tippet hogy lehet igazítani az XP beálllításain, hogy jobban menjen!!

Lásd egész eddigi beszélgetés a topicban. :p

Csokibácsi 03-02-2006 20:56

Quote:

Szolgáltatásokat lehet tiltani, de ez eltérhet egyénenként, kinek mire van ugye szüksége. Regedittel is lehet jókat játszani, de aki még nem turkálta a registry-t, azt érhetik meglepetések :)

track 03-05-2006 18:51

ha adnál pár tippet mi jót lehet tenni a regeditben úgy hogy jobb legyen a gép akkor megköszönném! Egyébként nekem nincs kimondott kivánságom, de minden érdekesség ami jó a gépemnek szívesen veszek!!!

Davalon 03-06-2006 08:05

Quote:

ha adnál pár tippet mi jót lehet tenni a regeditben úgy hogy jobb legyen a gép akkor megköszönném! Egyébként nekem nincs kimondott kivánságom, de minden érdekesség ami jó a gépemnek szívesen veszek!!!

A gépednek akkor a legjobb, ha nem nyúlkálsz bele a regeditbe. Könnyen reinstall lehet a vége.

Ati 03-06-2006 08:10

Quote:

A gépednek akkor a legjobb, ha nem nyúlkálsz bele a regeditbe. Könnyen reinstall lehet a vége.

Kézzel ha nem ért valaki hozzá, akkor nem is érdemes, de vannak programok, amik elég szépen kitakarítják onnan a szemetet, nemhasznált programokat, már nem is létező programokra hivatkozásokat, felesleges file-hozzárendeléseket stb.

Igaz ettől sose vettem észre, hogy bármi gyorsabb lenne, de legalább abban a tudatban vagyok, hogy "rend van" :DDDDDDDDDDDD

Phoenix 03-06-2006 09:44

Quote:

én régen elég sokat piszkáltam bele, hogy a trailos progiknak a regjét kiszedjem, hogy újra fel lehessen tenni, ha már crack nem volt hozzá :)

Ati 03-06-2006 09:46

Quote:

Originally Posted by Phoenix
én régen elég sokat piszkáltam bele, hogy a trailos progiknak a regjét kiszedjem, hogy újra fel lehessen tenni, ha már crack nem volt hozzá :)

Ezen is lehet segíteni: megveszed a progit. :p

Phoenix 03-06-2006 09:54

Quote:

Originally Posted by Ati
Ezen is lehet segíteni: megveszed a progit. :p

jó...oké...adsz rá pénzt??? :D :p

Ati 03-06-2006 11:07

Quote:

jó...oké...adsz rá pénzt??? :D :p

Nem, de ha valamire nincs pénzed, akkor nem az a megoldás, hogy ellopod.

Phoenix 03-06-2006 11:15

Quote:

Originally Posted by Ati
Nem, de ha valamire nincs pénzed, akkor nem az a megoldás, hogy ellopod.

én nem ellopom...cask használtam :) de így hogy saját gépem nincs (egyenlőre) ilyet még ha akarnék se tudnék csinálni :)

Ati 03-06-2006 11:34

Quote:

én nem ellopom...cask használtam :) de így hogy saját gépem nincs (egyenlőre) ilyet még ha akarnék se tudnék csinálni :)

Ezt lopásnak hívják, igen. :)

Phoenix 03-06-2006 11:40

Quote:

Originally Posted by Ati
Ezt lopásnak hívják, igen. :)

azért ebbe ne folyunk nagyon bele, hogy a magyar emberek hány %-nak vannak legális progijai :)

Ati 03-06-2006 11:47

Quote:

azért ebbe ne folyunk nagyon bele, hogy a magyar emberek hány %-nak vannak legális progijai :)

Én azt gondolom, hogy az, hogy más is lop, nem jogosít fel arra, hogy Te is ezt tedd.

Ha nincs pénzed, használj linuxot, az ingyen van.

Ma már részletre is lehet Windows-t venni, nem hiszem el, hogy ha valaki vesz egy számítógépet, akkor ne tudja megoldani, hogy ne illegálisan használja azt.

Phoenix 03-06-2006 11:56

Quote:

Originally Posted by Ati
Én azt gondolom, hogy az, hogy más is lop, nem jogosít fel arra, hogy Te is ezt tedd.

Ha nincs pénzed, használj linuxot, az ingyen van.

Ma már részletre is lehet Windows-t venni, nem hiszem el, hogy ha valaki vesz egy számítógépet, akkor ne tudja megoldani, hogy ne illegálisan használja azt.

csak tood nem mindenki olyan pénzes...először is...kb 4 éve nicns gépem, mert nincs lóvém hogy vegyek, nemhogy még anynit adjak ki egy oprendszerre, de a linuxot is elhasználgatnám, de mivel ahhoz egyenlőre baromi hülye vagyok, emiatt nem használom (nincs is min) szval érted, hogy miért nem veszem meg??? de sztem ezt inkább hagyjuk, nem éppen a témába illik

Ati 03-06-2006 12:06

Quote:

csak tood nem mindenki olyan pénzes...először is...kb 4 éve nicns gépem, mert nincs lóvém hogy vegyek, nemhogy még anynit adjak ki egy oprendszerre, de a linuxot is elhasználgatnám, de mivel ahhoz egyenlőre baromi hülye vagyok, emiatt nem használom (nincs is min) szval érted, hogy miért nem veszem meg??? de sztem ezt inkább hagyjuk, nem éppen a témába illik

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=65&page=10

Itt folytattam a monológomat erről a témáról. :)

Csokibácsi 03-06-2006 17:06

Quote:

Szóval futtatás, regedit.
Ha van legalább 512MB memóriád:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management

Itt a DisablePagingExecutive és a LargeSystemCache értékét érdemes 1-re változtatni.

Ugyanitt be tudod állítani a processzorod L2 cache méretét is a SecondLevelDataCache értékének átírásával.
pl: 256kb esetén 256-ot kell megadni, decimálisan (hexában 100), értelemszerűen 512-512, 1024-1024.

Szövegbuborékok kikapcsolása (ez nem gyorsít, de engem rohadtul idegesít, mindig kikapcsolom): HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advanced
ide kell létrehozni egy új bejegyzést, típusa DWORD (duplaszó), a neve EnableBalloonTips értéke pedig 0.

Ez csak pár dolog, kezdeti bűvészkedésnek megteszi.

Szervizek állítgatása: futtatás -> services.msc
Letiltott szervizek nálam:
-Automatikus frissítések
-Cserélhető tárolók
-Elosztott tranzakciók koord.
-Hálózati figyelés (NLA)
-Hibajelentési szolgáltatás
-Hordozható adathordzó sorozatsz.
-IMAPI CD égető szolg.
-Intelligens kártya + a segitője
-Internetkapcsolat tűzfala/Internetkapcsolat megosztás
-Kompatibilitás a gyors felhasználóváltáshoz
-Konfigurációmentes vezeték nélküli hálózat
-Külső kezelőeszközök hozzáférése
-Netmeeting távoli asztalmegosztás
-Nyomtatásisor kezelő
-Szünetmentes táp
-Távoli asztal súgó munkamenetének kezelője
-Távoli rendszerleíró adatbázis
-Teljesítménynaplók, risztások
-Telnet
-Útválasztás és távelérés
-Üzenetkezelő
-Webclient
-Windows Image Acquisition (WIA)
-MS Software Shadow Copy Provider
-NT LM biztonsági támogatás szolgáltatója
-QoS RSVP
-Rendszer-helyreállító szolgáltatás
-Indexelő szolgáltatás
-Hálózati bejelentkezés
-Súgó és támogatás

Wanax 03-22-2006 18:31

"Szövegbuborékok kikapcsolása (ez nem gyorsít, de engem rohadtul idegesít, mindig kikapcsolom): HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advanced
ide kell létrehozni egy új bejegyzést, típusa DWORD (duplaszó), a neve EnableBalloonTips értéke pedig 0."

Jaah engem meg az idegesit hogy a hangja meg megmarad, es folyton odanezek... oszt nincs ott semmi!!!
:D :D :D
En egyebkent egy altalam okos embernek tartott programozo altal megbuheralt win oprendszert tesztelek... eddig bevallt!
2.1 GB a merete, es beleintegralt rengeteg programot amik nem kernek semilyen torest , meg hasonlo dolgot, es ezeket telepites soran checkboxxal valaszthatod hogy kell vagy nem. Ami nem kell az nincs benne, ami meg jol jon az benne van es igazan szep design-t csinalt az egesznek!

rihi 06-21-2006 07:52

mini XP

Testvérem barátja lebutította a windowst rendesen...
mindössze pár Mb-os lett, és csak a nagyon alapvető, fontos programokat tatalmazza! akár pen drive-ról is lehet futtatni ezt a mini XP-t... :-]
mivel nagyon kevés dolgot tartalmaz, ezért nagyon nehezen szarik be...
filmet nézni, lemezt írni, képet, szöveget szerkeztgetni lehet benne...
és még 1-2 fontosabb dolgot...
1 db hátteret tartalmaz, amit nem is lehet megváltoztatni, és szerkeztett hozzá
egy egyedi tálcát, ami linuxosra sikeredett :-]
én csak 1X használtam, de ha valakit érdekel, beteszem a lemezt és utánajárok a pontos adatainak...

All times are GMT +1. The time now is 09:19.