Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Gnóm ép lista + terv, taktika és stratégia (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2601)

vityu 04-15-2008 14:00

ja, hát úgy is mondtam nekik,h csak körvonalai vannak a b-s országoknak, majd kiderül,h mennyire lesz hatékony a 9százalék, és ha kevés, akkor megy felfelé.
köszi a tippeket, már tok mondani egy kb értéket:)

Princ 04-15-2008 23:43

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 169914)
gondolom azért akarnak hadi tolit, hogy legyenek éplistek, arra meg sztem kevés a 9%, de sztem 15%nál nem kell több...

Ahhoz hogy 'legyenek éplisták', 2 kocsma is elég. De vmi konkrétat is mondjak; példul az elfekhez vesződés nélkül belátni 2B-ben 1200-1800 heki között 10-25% közötti gnóm kocsma kellett (volna), tavaly. Magyarul ízlések, és. :)

Druida 05-11-2008 23:24

bocs, hogy egy ilyen régi témát elevenítek fel, csak annyit szeretnék írni, hogy szerintem egy gnóm kereskedőnél nincs jobb, ha jól van felépítve :)
elég 300tolit tartani, kell 10%torony, 12% barakk, a képzésekre is legyen hely, meg mondjuk 10%templom. a legjobb kétszemissel, és akkor tudós, kereskedő. 5ben, 4ben lehet 25%barakkot tartani, hogy a kezdőket lehessen földelni. bányákat is lehet tartani párat.

Fefe013 05-11-2008 23:27

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 174213)
bocs, hogy egy ilyen régi témát elevenítek fel, csak annyit szeretnék írni, hogy szerintem egy gnóm kereskedőnél nincs jobb, ha jól van felépítve :)
elég 300tolit tartani, kell 10%torony, 12% barakk, a képzésekre is legyen hely, meg mondjuk 10%templom. a legjobb kétszemissel, és akkor tudós, kereskedő. 5ben, 4ben lehet 25%barakkot tartani, hogy a kezdőket lehessen földelni. bányákat is lehet tartani párat.

Én a bányák helyett kocsmát tartanék és meg is van oldva a nyersi, főleg 5ös meg 4es szinten....
állandón a 2 szemcsis orikkal jösz, már ideje lenne csinálnom egyet, mert kezdem rosszul érezni magam:D

Druida 05-11-2008 23:31

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 174214)
Én a bányák helyett kocsmát tartanék és meg is van oldva a nyersi főleg 5ös meg 4es szinten....
állandón a 2 szemcsis orikkal jösz, már ideje lenne csinálnom egyet, mert kezdem rosszul érezni magam:D

:D:D:D:D:D:D
nekem csak kis egyszemiselyim vannak, de a szöviimnek ált. többszemis orijai vannak:o
azért jövök mindig evvel, mert szinte bárhogy lehet alakítani a szövit, ha többszemisekkel játszom együtt:o:rolleyes:
pl egy orknak két szemi dukál: tábi, vándor
törpének vagy 3, vagy 2, attól függ szöviben van-e és ha igen, milyen poszton játszik (gazd., tudós, vándor, vagy gazd., tudós)
akkor gnómnak mint mondtam kereskedő tudós, de sima vándorral is elmehet :)
amúgy télleg jobbak a kocsmák 5ben, 4ben... :)

Tsobi 05-12-2008 08:22

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 174213)
szerintem egy gnóm kereskedőnél nincs jobb

Kapásból fel tudok neked sorolni féltucat jobb felállást,csak nem szeretnék offolni :)
__

Benji,Te mindig épp azt a fajt v. éplistát v. szövifelállást isteníted,amelyikkel épp vagy és épp jól megy. Tapasztald meg majd' az összeset és utána válassz legjobbat. Szerintem.

Remedy 05-12-2008 09:14

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 174237)
Kapásból fel tudok neked sorolni féltucat jobb felállást,csak nem szeretnék offolni :)
__

Benji,Te mindig épp azt a fajt v. éplistát v. szövifelállást isteníted,amelyikkel épp vagy és épp jól megy. Tapasztald meg majd' az összeset és utána válassz legjobbat. Szerintem.

Az nehez lesz, mert szerintem nincs olyan, szerencsere. Epp ezert valtozatos a hod... Izles dolga, kinek mi tetszik a legjobban, es nem mondanam, hogy egy elf tolis jobb mint egy torpe termelo, mert ossze se tudom hasonlitani :)

sutike31005 05-12-2008 10:15

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 174215)
:D:D:D:D:D:D
nekem csak kis egyszemiselyim vannak, de a szöviimnek ált. többszemis orijai vannak:o
azért jövök mindig evvel, mert szinte bárhogy lehet alakítani a szövit, ha többszemisekkel játszom együtt:o:rolleyes:
pl egy orknak két szemi dukál: tábi, vándor
törpének vagy 3, vagy 2, attól függ szöviben van-e és ha igen, milyen poszton játszik (gazd., tudós, vándor, vagy gazd., tudós)
akkor gnómnak mint mondtam kereskedő tudós, de sima vándorral is elmehet :)
amúgy télleg jobbak a kocsmák 5ben, 4ben... :)

nekem 7 személyiséges orim is van és sokkal szívesebben játszok az egyszemélyiséges orimmal...

a gnóm szerintem nagyon jól variálható faj, mint ahogy már leírták páran elöttem: voltam már gnóm hadis, meg varis tolis is.. szerintem, ha támadni akarunk vele konkrétan szövikellen akkor hozzájuk kell variálni mindig.. pl mikor tolisok ellen játszottam amibe volt ember is meg félelf is akkor annyi varit tartottam, hogy az ő varisuk ne tudjon ártozni, de én letudjam a feleset viszont az ember tolisok ne férjenek be.. amikor 4orias ellen jatszottam ugyanezzel az orival akkor csak a varit tartottam meg, hogy ne tudjanak artozni, es ment barakkba a kocsmak nagy resze.. altalaba, ha sok vari van érdemes mellé tolit is tartani, de függ az ellenfelek fajától.. volt, hogy 2 naponta átépültem annak függvényébe, hogy mik ellen mentünk.. a tanyafree az alap( bár 1000 arany feletti gabona árnál érdemes szabizni, mert ott gyorsan fogy a pénz, vagy átépülni, fosztani lopni.. a környezettől függ), ha van toli és a közelbe nézek pár orit akitől jön az ember akkor több kör éhezés is belefér.. sereget sose kell bent tartani semelyik orival inkább legyen pénz bank és minden körbe távol, persze ezt olyan csopikba érdemes csinálni ahol nem tudják olyan könnyen kivenni a védekező egységeket a piacról... ellenben könyvtárat csak akkor tartanék a gnómba, ha vagy 200 on írsz viszont akkor 100-130 elfér benne vagy pedig a csoporttol elszakadva jóval felettük csöndbe irogathatsz.. nagyjából ennyi, igaz nem konkrét ép listák, de azt írtak már sokan :)

Druida 05-12-2008 10:32

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 174237)
__

félreértettél :)
nekem egyáltalán nem a kedvencem a gnóm kereskedő, voltam már olyannal. azt mondom csupán, hogy ha vki kereskedni szeretne akkor a legjobb hozzá a gnóm, és mégcsak nem is kell sűrűn belesnie az oriba :)

bandes 07-30-2008 23:17

Sziasztok!
4-be egy hadi-vari gnóm éplistát tudna nekem valaki gyártani? Csak a hozzávetőleges arányok érdekelnének, mivel még nem játszottam gnómmal. A stabilitás a fő szempont.
Ezen szempontok alapján:
Mf, Tudós, Vip nincs, Azért néha szeretne ütögetni is.

Andrew 07-31-2008 09:05

Quote:

Originally Posted by bandes (Post 185123)
Sziasztok!
4-be egy hadi-vari gnóm éplistát tudna nekem valaki gyártani? Csak a hozzávetőleges arányok érdekelnének, mivel még nem játszottam gnómmal. A stabilitás a fő szempont.
Ezen szempontok alapján:
Mf, Tudós, Vip nincs, Azért néha szeretne ütögetni is.

Hülyén fog hangzani így első tanácsként, de szerintem próbálkozz inkább óriással erre a célra, mert egy-egy ütés megtorlásaként meglehetősen sok varid bánhatná, mert hadivariként vagy seregnek nem jutna elég hely, vagy toliknak:p
Ha már mindenképpen gnóm, akkor legyél hadis és keress egy szövit.

bandes 07-31-2008 11:22

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 185134)
Hülyén fog hangzani így első tanácsként, de szerintem próbálkozz inkább óriással erre a célra, mert egy-egy ütés megtorlásaként meglehetősen sok varid bánhatná, mert hadivariként vagy seregnek nem jutna elég hely, vagy toliknak:p
Ha már mindenképpen gnóm, akkor legyél hadis és keress egy szövit.

Értem. Akkor azt kérdzném hogy mf-ként, milyen fajt tudsz ajánlani az óriáson kívül 4-be, mert idáig csak óriással mentem, és szeretnék vmi más fajt is kipróbálni tapasztalat szerzés céljából.

Druida 07-31-2008 11:39

Quote:

Originally Posted by bandes (Post 185138)
Értem. Akkor azt kérdzném hogy mf-ként, milyen fajt tudsz ajánlani az óriáson kívül 4-be, mert idáig csak óriással mentem, és szeretnék vmi más fajt is kipróbálni tapasztalat szerzés céljából.

szerintem Andrew B rosszul gondolja. ha mindenképp mf-el akarsz lenni, akkor legyél gnómmal, és vagy állj be full védekezőre, és fedezgess (uncsi játék) vagy pedig legyél hadis, annyi varival hogy az ilyen törpöket, meg orkokat gömbözni tudd, és akkor nem is fognak sokat gyilkolni, meg tarthatsz is annyi tolit, hogy a törpök ellen még védjen. mf játékra szerintem mindenképp a gnóm a legjobb...

Druida 07-31-2008 11:42

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 185139)
szerintem Andrew B rosszul gondolja. ha mindenképp mf-el akarsz lenni, akkor legyél gnómmal, és vagy állj be full védekezőre, és fedezgess (uncsi játék) vagy pedig legyél hadis, annyi varival hogy az ilyen törpöket, meg orkokat gömbözni tudd, és akkor nem is fognak sokat gyilkolni, meg tarthatsz is annyi tolit, hogy a törpök ellen még védjen. mf játékra szerintem mindenképp a gnóm a legjobb...

meg persze tudós szemi, és pár termelő épület, pl könyvtárak, vagy bányák.

Redback 07-31-2008 11:43

Quote:

Hozzátenném hogy ha hadis lennél, íjj/elitbe told, mindenképp jobb mf-nek.

Druida 07-31-2008 11:48

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 185141)
Hozzátenném hogy ha hadis lennél, íjj/elitbe told, mindenképp jobb mf-nek.

igen, ezt kihagytam, de szerintem vegyes a legjobb mfnek :)
a szabad helyekre fele ló fele elit, és a lovakat viszed mindig, ha meg csak avval nem ütsz be, akkor annyi elitet tudsz vinni, amennyi kell a sikeres ütéshez...

tdomo 07-31-2008 11:51

Quote:

Elég rossz tanácsot adtál szerintem, Andrew jobban gondolta, mint Te. Mfnek mindenképpen jobb az óriás, de még az elf is. A gnóm varázslók nagyon szépen hullanak.

tdomo 07-31-2008 11:54

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 185142)
igen, ezt kihagytam, de szerintem vegyes a legjobb mfnek :)
a szabad helyekre fele ló fele elit, és a lovakat viszed mindig, ha meg csak avval nem ütsz be, akkor annyi elitet tudsz vinni, amennyi kell a sikeres ütéshez...

Igen, de még jobb, ha eliteket tartasz, és amikor valakit mindenképpen be akarsz ütni és így nem megy, akkor a kellő számú elitet becseréled lóra.

Tsobi 07-31-2008 11:54

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 185143)
Elég rossz tanácsot adtál szerintem, Andrew jobban gondolta, mint Te. Mfnek mindenképpen jobb az óriás, de még az elf is. A gnóm varázslók nagyon szépen hullanak.

Ha tapasztalt játékosról lenne szó,akkor szívesebben ajánlanám a gnómot. Mivel ez nem így van,egyet kell értsek.

Druida 07-31-2008 11:58

hát, ízlések és pofonok. amugy elfet azért nem mondtam, mert egyszer véletlen nincs rajta a faji és úgy gömbölik, akkor az szopás, és mivel nincs Vip-je ezért erre nem kicsi az esély. és igen, kezdőknek az óriás a legjobb mf-nek de profibbaknak mindenképp a gnóm.

Killer 07-31-2008 12:02

szerintem meg játékstílus függő.lassú békés fedezgetős haladáshoz mindenképpen jobb a gnóm mint az óriás(bár abba az elf a király),ha nagyon gyorsan fel akarasz rohanni akkor mindegy,normál hadisnak pedig az óriás a legjobb talán.legalábbis L-be még.

bandes 07-31-2008 12:09

Köszönöm mindnekinek a válaszokat. Szerintem valahol el kell kezdeni a tapasztalat gyűjtést, úgyhogy megpróbáljuk ezt a gnómot :) Legfeljebb bukok egy orit. Ez lesz akkor a tanuló pénz, hogy a gnómhoz még kevés vagyok :)
De éplistet valaki nem tudna írni...? Csak a kocsma-templom-barakk arány érdekelne igazán. Ugye óriásnál kicsit egyszerűbb a dolog, pont ezért szeretnék kipróbálni vmi másik fajt. Kicsit már unom.

Andrew 07-31-2008 12:57

Quote:

Na nézzük: ő hadivarit kért, arra a gnóm NEM jó. Ha csak nem vagy milliárdos, nem lesz miből pótolnod az elhullott varikat. Mf-ként pedig főleg öngyilkosság a gnóm, mert szövik (nem is a jobbak) számár sebezhető. Továbbra is kivétel, hogy ha sok a pénzed. (Tudom, nem egy gnómot tiportunk le annó)
A végére pedig világosan leírtam, hogy ha gnómot szeretne, legyen vele hadis, mert annak nagyon pöpec tud lenni :) Vari sem kell annyi, mint egy hadivarinak, lehet bele több kocsma, aztán ahova nem megy a gömb, oda lehet próbálkozni éplistre meg szövilistre tolival.

Steve 07-31-2008 13:10

Ezért le leszek ugatva de egyszerűsítsük le:
napi 1-2 belépés, tamagocsi: elf
nemszereted ha bántanak, tolizni nem szeretsz mert te egyenes vagy / :) /: hadivari lennél Óriás
Ha annyira nem érdekel a gömbölgetés és szeretsz picit aljaskodni de nem túlságosan: haditoli gnóm
Ha nagyon aljas vagy, talán egy: MF félelf vagy ember (ezmár bátor)
Ha tele vagy spiritusszal és még Néró névre keresztelt ebihalad szerint sem vagy normális, m és van megfelelő háttered (in cash, teki, etc): bummbumm ork

Aki mást mond az helikopter! Vagy nem? :)

Redback 07-31-2008 13:13

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 185153)
nemszereted ha bántanak, tolizni nem szeretsz mert te egyenes vagy / :) /: hadivari lennél Óriás
Ha annyira nem érdekel a gömbölgetés és szeretsz picit aljaskodni de nem túlságosan: haditoli gnóm
Ha tele vagy spiritusszal és még Néró névre keresztelt ebihalad szerint sem vagy normális, m és van megfelelő háttered (in cash, teki, etc): bummbumm ork

Ez teljesen igaz amit mondasz Steve, mondjuk azt tudjuk hogy nem tapasztalt játékos, és nincs eleget gépnél, szal az orkot felesleges volt írni, de a többi igaz.
[off]
bummbumm ork :D:D
[/off]

Druida 07-31-2008 13:24

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 185152)
Na nézzük: ő hadivarit kért, arra a gnóm NEM jó. Ha csak nem vagy milliárdos, nem lesz miből pótolnod az elhullott varikat. Mf-ként pedig főleg öngyilkosság a gnóm, mert szövik (nem is a jobbak) számár sebezhető. Továbbra is kivétel, hogy ha sok a pénzed. (Tudom, nem egy gnómot tiportunk le annó)
A végére pedig világosan leírtam, hogy ha gnómot szeretne, legyen vele hadis, mert annak nagyon pöpec tud lenni :) Vari sem kell annyi, mint egy hadivarinak, lehet bele több kocsma, aztán ahova nem megy a gömb, oda lehet próbálkozni éplistre meg szövilistre tolival.

tudom, hogy a gnóm nem a legjobb hadivarinak, de amugy nem is ezt mondtam. ha hadivari akkor óriás, de akkor szövis legyen. ha meg mf akkor legyen gnóm hadi, vagy fedezgetős gnóm. elf azért ne mert nincs VIP-je.

Tsobi 07-31-2008 13:35

Az elf miért lenne VIP függő? :confused:

Druida 07-31-2008 13:35

nade akkor lássunk tényeket. itt egy éplista, szerintem egész jó, gömbözni is lehet vele...

600hekire

100ház, 100%foglalkozottság
210barakk 3600íj 6000elit 3000ló
80tanya 11körre elegendő kaja
10raktár
60őrtorony
60kocsma 3600toli
75templom 11250vari
5bank

szerintem teljesen életképes, ha meg hadivari óriás kell akkor menjen a hadivari topikba.

Druida 07-31-2008 13:46

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 185161)
Az elf miért lenne VIP függő? :confused:

szerintem azért VIP függő, mert az elfinek az a lényege, hogy ne derüljön ki az összeállítottsága. és egy gömbböl kiderül ha nincs rajta a fajivari. ám ha egy gnómon nincs fajivari ahhoz előtte tk-t kell nyitni, stb... de ezt így nemtom elmagyarázni, szerintem az elf VIP függő és kész.

Steve 07-31-2008 13:46

KEzdőnek 11körös 100%os foglalkoztatottságú orit ajánlanál? Légyszíves, habár nem rakták ki az amatőrök kíméljenek táblát, azért a jövőben inkább tanulj mint észt ossz :) Sorry, de ez nálam kicsapta a biztit :)

Szerk: azin gondolkodtál hogy miből tratja fenn magát? KAtiképzésből veszi a búzát? :) Ahhoz milyen alapkati/búzár arány kell? És hogyan tud ebből fedezéshez spórolni?

Betelgeuse 07-31-2008 13:48

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 185162)
nade akkor lássunk tényeket. itt egy éplista, szerintem egész jó, gömbözni is lehet vele...

600hekire

100ház, 100%foglalkozottság
210barakk 3600íj 6000elit 3000ló
80tanya 11körre elegendő kaja
10raktár
60őrtorony
60kocsma 3600toli
75templom 11250vari
5bank

szerintem teljesen életképes, ha meg hadivari óriás kell akkor menjen a hadivari topikba.

azért a 100% foglalkoztatottság elég meredek..nagyon meg lehet borítani pár kör alatt. az elitet meg a lovat kár keverni. Minimális plussz támadóerőért sokkal több védelmet veszít.

Andrew 07-31-2008 14:08

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 185165)
szerintem azért VIP függő, mert az elfinek az a lényege, hogy ne derüljön ki az összeállítottsága. és egy gömbböl kiderül ha nincs rajta a fajivari. ám ha egy gnómon nincs fajivari ahhoz előtte tk-t kell nyitni, stb... de ezt így nemtom elmagyarázni, szerintem az elf VIP függő és kész.

Az elf VIP függő?? Fölteszi napi egyszer a varikat oszt' jóvan, ezen aztán nem kell izgulni :) egy 11 körös éheztetős orival többet kell törődni mint egy vip nélküli elffel.

Steve 07-31-2008 14:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185169)
Kiveve ha 1/A-ban termeled a kajat mert akkor eleg maceras kezzel berakni koronkent a klanrakiba a cuccot... :)

Remy ezt most csak azért írtad mert muszáj volt a postba vmit belekötni.

bandes 07-31-2008 14:15

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 185153)

Igen, ez lett volna a kérdésem, hogy nagy hülyeség lenne-e egy haditoli gnóm? Csináltam egy éplistet. (Remélem nem számoltam el :o) Szerintetek ez életképes mf-ként? Nem az a kérdés, hogy szétszedhető-e...

400 heki

35% barakk 140 (2280 íj + 6120 elit)
8% templom 32 (4800 vari)
15% kocsma 60 (3600 toli)
14% tanya 56
17% ház 68
9,5% őrtorony 38
1% bank 4
2 raki

Esetleg a környezettől függően a barakk-kocsma arány variálható.

Betelgeuse 07-31-2008 14:15

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 185170)

van olyan, hogy 4/A?:)

Remedy 07-31-2008 14:18

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 185170)

Pfo, jobb is volt hogy megfogadtam tegnap hogy nem irok ilyen topicba. Most egy altalam viccesnek szant dologra kaptam ket tok felesleges valaszt, egy laza mosoly helyett. (A jobbra kollegatol is megszoktam mar mondjuk hogy mindenbe belekot, ennyi esze van) :)

Betelgeuse 07-31-2008 14:22

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185174)
Pfo, jobb is volt hogy megfogadtam tegnap hogy nem irok ilyen topicba. Most egy altalam viccesnek szant dologra kaptam ket tok felesleges valaszt, egy laza mosoly helyett. (A jobbra kollegatol is megszoktam mar mondjuk hogy mindenbe belekot, ennyi esze van) :)

Még szerencse, hogy Te itt vagy észnek:) Bár ha nekem ennyi lenne tevét nevelnék:) Belekötés nem volt, mosoly igen:)

Steve 07-31-2008 14:44

Hát bömeg Remy, viccelni tudni kell, ha senkisem érti akkor a helikopter rotoroddal van a baj, nem? Szerintem sértődj meg, akkor mindenkinek jobb lesz ;)

A témához visszatérve: jó az éplist! de azt tudod hogy miből lesz pénzeD? nem mindig van tele a környék szponzorokkal ;)

bandes 07-31-2008 15:08

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 185176)
Hát bömeg Remy, viccelni tudni kell, ha senkisem érti akkor a helikopter rotoroddal van a baj, nem? Szerintem sértődj meg, akkor mindenkinek jobb lesz ;)

A témához visszatérve: jó az éplist! de azt tudod hogy miből lesz pénzeD? nem mindig van tele a környék szponzorokkal ;)

Van olyan 2-300 millió tartalékom, ha meg más nincs, akkor képzésből fenn tartom magam. Esetleg visszabontok egy kis barakkot, és mehet a könyvtár.
Köszi mindenkinek a segítséget, remélem innen már menni fog nekem is :)

-Fegya- 07-31-2008 16:51

Azért hozzátenném, hogy én szeretem az MF hadis, az MF hadi-tolis és az MF hadi-varis gnómot is. Mindegyikkel könnyedén mentem végig...

All times are GMT +1. The time now is 05:52.