Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Drágakő (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=260)

Bogár 03-24-2006 12:52

Bogár

Quote:

Originally Posted by Senki
olyan alsóbb csoportokra gondolsz remélem amikben nagy a létszám. merthogy azokban tényleg az. tudok olyan csoportot ahol a rúnátől is ki lehet feküdni árban... meg ötödik szinten a legtöbb csoportban a kőnek magasabb ára van jócskán a drágakőnél is meg a többinél is. :rolleyes: szóval ott is működhet szerintem.

hidd el, hogy van még olyan csopi, ahol 100 alatt vannak a nyersi árak... sőt...

de meg lehetne úgy oldani a dolgot, hogy a drágakő ára 100-nál nem kerülhet olcsóbba. igaz, most azt mondjátok, jó-jó, de most is kerülhet 100-nál kevesebbe az ingadozás miatt... de az az igazság, hogy én a normális (nem hétvégi) játékban nem láttam olyat, hogy a császár 100-nál olcsóbbért vásárolta volna meg a drágaköveket.

Bogár 03-24-2006 12:57

Bogár

amúgy a hétvégi játékban is változna az ár? sztem az jó, ahogy most van.

ezt a drágakő témát sztem olyanok hozták fel, akik nem tudnak vagyont szerezni maguknak. akármennyi lesz az ára, úgyis jobban meg fogja érni az, hogy kiélezd az oridat...

Morisz 03-24-2006 12:59

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
hidd el, hogy van még olyan csopi, ahol 100 alatt vannak a nyersi árak... sőt...

de meg lehetne úgy oldani a dolgot, hogy a drágakő ára 100-nál nem kerülhet olcsóbba. igaz, most azt mondjátok, jó-jó, de most is kerülhet 100-nál kevesebbe az ingadozás miatt... de az az igazság, hogy én a normális (nem hétvégi) játékban nem láttam olyat, hogy a császár 100-nál olcsóbbért vásárolta volna meg a drágaköveket.

Akkor valószinűleg te normál vagy lassú csopis vagy nem tudom mert én úgy látom hogy a gyors csopiban sokszor igencsak leesik az ára láttam már 15 körül is. Igaz ott ugyanolyan gyorsan vissza is áll 100-ra de akkor is ott van ingadozás:)

Senki 03-24-2006 14:30

Quote:

ezt a drágakő témát sztem olyanok hozták fel, akik nem tudnak vagyont szerezni maguknak. akármennyi lesz az ára, úgyis jobban meg fogja érni az, hogy kiélezd az oridat...

hmm... nem hiszem hogy van olyan csoport ahol el lennék szegényedve. sose voltam rászorulva erre. és mégis azt mondom legyen használhatóbb az ára
nem tudom igazából, hogy ez egy beszólás akart itt lenni vagy csak darabosan megfogalmazott vélemény részedről:confused: , az én reakcióm is ennek a kettőnek a keverékeképpen megfogalmazható... bocs.

Sakky 03-24-2006 14:38

Gyémánt

1- Az nemigaz, hogy nem használják még az 5-s szinten sem.. (rég voltál lent Wand!:p ) Pl. ott azért, mert az anyag árak 1-50 arany körül is lehetnek, szóval a gyémántbánya hasznos lent, legfőbbképpen induló oriknak.
2- jó ötlet a piaci árak átlagát adni, ami mindig ingadozó, de pont ez lenne a lényeg, hiszen az életben is sok függ a piactól, a kereslet-kínálattól. Szóval életszerűbb lenne az egész. LENNE ÉRTELME!
3- A felhalmozás érdekes kérdés, vannak előnyei-hátrányai. Ugyanúgy használhatják a becsületes orik, szövetségek, de jobban kihasználnák ezt a multizók. :cool:

Senki 03-24-2006 15:14

Üdv Sakky! :D
igazság szerint lent se kerestem belőle sokat. ha eladtam valamit az fegyó volt... ma meg már nem ebből szerzek pénzt. eladok 50 katonát és képzek helyére 200at pl...

Bogár 03-24-2006 15:41

Quote:

hmm... nem hiszem hogy van olyan csoport ahol el lennék szegényedve. sose voltam rászorulva erre. és mégis azt mondom legyen használhatóbb az ára
nem tudom igazából, hogy ez egy beszólás akart itt lenni vagy csak darabosan megfogalmazott vélemény részedről:confused: , az én reakcióm is ennek a kettőnek a keverékeképpen megfogalmazható... bocs.

örvendek, hogy nem vagy rászorulva.

és nem értem, ha a drágakő a nyersik átlagára lesz MAX, miért nem tartassz inkább vmilyen más bányát? az úgyis jövedelmezőbb. a nyersik átlagára a piacon meg nem jó, mert ha fordulás előtt vagy, megérdeklődöd, melyik 5. szinten jobb a nyersi ára, és természetesen ott fogsz újraindulni. eléggé igazságtalan, hogy az X-ben jobban lehet fejlődni, mint a V-ben (csak 1 példa, gőzöm sincs, mi a helyzet ott)... ha meg új orit indítassz, nem választhatod meg, melyik csopiban indulj.

Senki 03-24-2006 15:55

Quote:

nem választhatod meg, melyik csopiban indulj.

nem tudom. engem eddig se az befolyásolt hol lehet jobb áron eladni a cuccot. de a drágakő az sehol nem jó anyag, és ez a topic arról szólt hogy legyen használható, nem arra hogy csak ezt érje meg tartani ...:rolleyes: :D

Ati 03-24-2006 15:58

Quote:

ha meg új orit indítassz, nem választhatod meg, melyik csopiban indulj.

Teljesen offtopic, de mivel a piaci viszonyokhoz hoztad fel példának, reagálok azért rá: a zéró-start tökéletes arra, hogy megválasszad, hogy melyik csoportban indulsz, így ez az érv kiesik, ha úgy érzed, hogy az X-ben jobban lehet fejlődni, akkor X-ben játszol az új országoddal. Ezt tehát, mint zavaró tényezőt, nyugodtan elfelejthetjük.

Bogár 03-24-2006 16:04

azt azért meg lehet választani, hogy gyors, normál vagy lassú csopi.
a drágakőnek meg soha nem lesz olyan ára sztem, hogy használható legyen. csak akkor használható, amikor indulsz az 5. szinten. most is, és a változtatás után is.

Ati 03-24-2006 16:45

Quote:

azt azért meg lehet választani, hogy gyors, normál vagy lassú csopi.
a drágakőnek meg soha nem lesz olyan ára sztem, hogy használható legyen. csak akkor használható, amikor indulsz az 5. szinten. most is, és a változtatás után is.

Én azért javasolnám, hogy olvasd el az eddigi üzeneteket ebben a témában, mert szemmel láthatóan ezt eddig nem tetted meg.

Xeper 03-24-2006 17:27

Szerintem az teljesen jó megoldás lenne, hogy megmaradna a mostani ingadozás az eladás függvényében (ami ugye azt határozza meg, hogy a maximum ár hány %át éri a kő pillanatnyilag), csak ugye a maximum ár a nyersanyagok (kő, fa, agyag) árának az átlaga lenne. Esetleg az átlagolásba még bele lehetne venni valamelyik másik terméket is, hogy ne legyen túlságosan értékes eztán, de azért mégis valamikor megérje megtartani a bányákat :)

Cassandra 03-24-2006 17:54

Quote:

Originally Posted by Xeper
Szerintem az teljesen jó megoldás lenne, hogy megmaradna a mostani ingadozás az eladás függvényében (ami ugye azt határozza meg, hogy a maximum ár hány %át éri a kő pillanatnyilag), csak ugye a maximum ár a nyersanyagok (kő, fa, agyag) árának az átlaga lenne. Esetleg az átlagolásba még bele lehetne venni valamelyik másik terméket is, hogy ne legyen túlságosan értékes eztán, de azért mégis valamikor megérje megtartani a bányákat :)

Ha úgy alakulna ahogy Te írtad, azzal egyes csopikban nagyon rosszul járnának...gyors fejszámolás után a fentiek alapján az én csoportomban pl.:most 54 arany lenne a drágakő max. ára, ami barátok közt is igen kevés...hozzá kell tenni az itteni piaci árakat ismerve ez szinte állandóan így lenne...SŐT ez még magas árnak számítana.

Xeper 03-25-2006 00:05

Quote:

Originally Posted by Cassandra
Ha úgy alakulna ahogy Te írtad, azzal egyes csopikban nagyon rosszul járnának...gyors fejszámolás után a fentiek alapján az én csoportomban pl.:most 54 arany lenne a drágakő max. ára, ami barátok közt is igen kevés...hozzá kell tenni az itteni piaci árakat ismerve ez szinte állandóan így lenne...SŐT ez még magas árnak számítana.

De több és meghatározóbb csoportok jól járnának vele.
És hogy felét érné egy amúgyis olcsó csoportban, az miért akkora nagy negatívum? Nem hiszem hogy valaki is a drágakőbányákra alapozna valamit is..... mindig sokadlagos bevétel volt, így viszont a drágább csoportokban is lehetne érteme. Ha sokaknak nagyon nem tetszik, akkor egy minimum árat is be lehet akár vezetni (mondjuk 50et)

tulip 03-25-2006 07:48

Szerintem, minden egyes szintlépéshez egyre nagyobb mennyiségű drágakőre lenne szükség. Így nem lenne értelmetlen ez a fajta bánya. A szükségessége, elég jól felveri az árát, lehetne vele piacolni. Érdekesebbé tenné a játékot, és nem válna bonyolultabbá.

Ati 03-25-2006 10:02

Ez teljesen a témától független lesz, de mivel listára meg lett írva, hogy ezt a témát érdemes nézegetni, egyre többen jönnek, nekik szól ez a bejegyzés:

HA NEM OLVASOD EL, HOGY MIRŐL VOLT EDDIG SZÓ, AKKOR NE SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ! HA SZERETNÉD ELMONDANIA VÉLEMÉNYEDET, AKKOR A MINIMUM, HOGY VESZED A FÁRADSÁGOT, ÉS ELOLVASOD, HOGY MÁSOK EDDIG MIT ÍRTAK!

Aki azzal kezdi, hogy "bocs, de nem olvastam el, hogy eddig mi volt, csak ugyanazt szeretném javasolni, ami eddig már 3x le volt írva", azt sajnos kénytelen leszek a téma olvashatósága miatt kitenni, és a pluszmunka miatt az illetőt a fórumról is kizárni.

HA ÚJONNAN JÖSSZ IDE, AZ A MINIMUM, HOGY MEGTISZTELED A TÖBBIEKET AZZAL, HOGY ELOLVASOD MIT ÍRTAK!

Köszönöm.

laziga 03-25-2006 11:45

Tetszi az ötlet hogy értelmet adjunk a drágakönek:)

Nem tudom de nekem ez egyszerünek tünik. Szerintem a piachoz viszonyitani nem butaság.Persze ezt én is ugy értem hogy max a legdrágább nyers árának 120%aig emelkedhessen.Így megéri tartani a drágakö bányát és hogy az eszméletlen infláciot is kordába lehessen tartani amit ez a folyamat elinditana , azt meg ugy lehetne kivédeni hogy a császár mint vég felhasználó ingáztatja az árát ha sokat adnak el nagyot zuhanjon ha nincs eladás akkor menjen fel 120%ig . Ezzel a modszerrel védve van a többi bánya mert nem foja mindenki elbontani a biztos drága köért mert ugye igy nem biztos a jó ár mert ha sokkan álnak rá akkor ugye lent lesz az ára. Söt tovább megyek az hogy mi a sok és kevés drágakö forgalom azt hozzá lehet mérni a többi nyers forgalmához ami máris kordábba tart mindent a tulzásos szélsöségektöl és igy még utalni se lesz vele könnyebb mint bármi mással. Bár az igaz hogy igy nagy változást nem érünk el, de értelmet adunk a drágakönek, hogy ép annyira érdemes legyen tartani mint bármi más nyersanyag bányát.

Cassandra 03-25-2006 17:17

Quote:

Originally Posted by Xeper
De több és meghatározóbb csoportok jól járnának vele.
És hogy felét érné egy amúgyis olcsó csoportban, az miért akkora nagy negatívum? Nem hiszem hogy valaki is a drágakőbányákra alapozna valamit is..... mindig sokadlagos bevétel volt, így viszont a drágább csoportokban is lehetne érteme. Ha sokaknak nagyon nem tetszik, akkor egy minimum árat is be lehet akár vezetni (mondjuk 50et)

Az hogy a nyersi árak alacsonyak, nem jelenti azt, hogy a piacon ezzel arányosan minden olcsó....Én csak azt tudom, hogy jómagam lehet, hogy ezen a szinten, ezzel a változtatással nagyon nem jól járnék.
Maga az ötlet jó, csak tényleg bizonyos korlátok közé kéne szorítani a max. ár ingadozását...

Ati 03-25-2006 18:07

Quote:

Originally Posted by Cassandra
Az hogy a nyersi árak alacsonyak, nem jelenti azt, hogy a piacon ezzel arányosan minden olcsó....Én csak azt tudom, hogy jómagam lehet, hogy ezen a szinten, ezzel a változtatással nagyon nem jól járnék.
Maga az ötlet jó, csak tényleg bizonyos korlátok közé kéne szorítani a max. ár ingadozását...

A mostani 100 arany ALÁ semmiképp nem lenne vive a maximum. A 100 aranyas árral se hiszem, hogy van olyan ország, aki ebből él. Pluszbevételnek időnként jó, és fő bevételi forrássá semmiféle módosítással sem kellene tenni.

Cassandra 03-25-2006 19:32

Quote:

Originally Posted by Ati
A mostani 100 arany ALÁ semmiképp nem lenne vive a maximum. A 100 aranyas árral se hiszem, hogy van olyan ország, aki ebből él. Pluszbevételnek időnként jó, és fő bevételi forrássá semmiféle módosítással sem kellene tenni.

Nem fő bevételi forrás, de engam már húzott ki a bajból:rolleyes:

director 03-25-2006 23:47

Na. Lehet hogy én akarok nagyon tőzsdésíteni, de szerintem nem lenne, rossz, ha:

- nem lenne maximumár, sem minimum (jó, nulla, de úgysem lesz soha annyi:))
- lehessen drágakövet venni, de a piactól függetlenül
- lehetne előbb eladni, és csak később venni, egy napon belül (daytrade-es
short)
- a raktárak a jelenleginél 10szer több követ tudjanak tárolni
- a drágakő árfolyam legyen csoportoktól független, egységes az egész játékban

vélemény?:)

Steve 03-25-2006 23:56

Ne haragudj de ehhez az ötlethez már kötlező irodalomként ajánlanám a BAMOSZ által kiadott pénz, alap- és portfoliomenedzsment könyvet:p
Azé az már tőzsdeligára hajazna, persze csak szerintem, van akinek biztos vadiuj távlatokat nyitna de sztem kevesen tudnák használni ezeket az opciókat...:confused:

director 03-26-2006 00:02

Quote:

Originally Posted by Steve
Ne haragudj de ehhez az ötlethez már kötlező irodalomként ajánlanám a BAMOSZ által kiadott pénz, alap- és portfoliomenedzsment könyvet:p
Azé az már tőzsdeligára hajazna, persze csak szerintem, van akinek biztos vadiuj távlatokat nyitna de sztem kevesen tudnák használni ezeket az opciókat...:confused:

az baj, ha egy kicsit érteni kell ahhoz, hogy pénzed legyen a játékban?:) szerintem ez még hasznos is lenne..

Steve 03-26-2006 00:19

Hát ez most furán fog hangzani de akkor a "felnőttek" még több "jogosulatlan" előnyhöz jutnának a "gyerekekkel" szemben:)

director 03-26-2006 00:21

Quote:

Originally Posted by Steve
Hát ez most furán fog hangzani de akkor a "felnőttek" még több "jogosulatlan" előnyhöz jutnának a "gyerekekkel" szemben:)

nem tudom, én inkább érzem magam a "gyerekek" kategóriába tartozónak, és szeretnék is abban maradni:) de attól még általában van pénzem:D

laziga 03-26-2006 08:35

középkorba tözsde? Elég fura. de akkor már lehetne ürhajos is:)
na jó viccet félre téve tözsdés online játék már van. Annak szerintem itt nincs helye. Már bocsi de én ezt igy gondolom :cool:

Ati 03-26-2006 10:28

Quote:

Originally Posted by director
Na. Lehet hogy én akarok nagyon tőzsdésíteni, de szerintem nem lenne, rossz, ha:

- nem lenne maximumár, sem minimum (jó, nulla, de úgysem lesz soha annyi:))
- lehessen drágakövet venni, de a piactól függetlenül
- lehetne előbb eladni, és csak később venni, egy napon belül (daytrade-es
short)
- a raktárak a jelenleginél 10szer több követ tudjanak tárolni
- a drágakő árfolyam legyen csoportoktól független, egységes az egész játékban

vélemény?:)

Nem tőzsde bevezetése a cél, hanem MEGLEVŐ BÁNYA szerepének növelése. Ha nincs bányád, nincs drágaköved, nincs miről beszélni. Ebbe ar irányba felesleges rtovább boncolgatni a témát, ez semmiképpen nem lesz.

spok 03-26-2006 12:36

Hát igen,nem tőzsdézni kéne de reálissan hasznossá tenni,mert igy fölösleges.
Max az 5. szint elején ér valamit.:rolleyes:

director 03-26-2006 18:29

Quote:

Originally Posted by Ati
Nem tőzsde bevezetése a cél, hanem MEGLEVŐ BÁNYA szerepének növelése. Ha nincs bányád, nincs drágaköved, nincs miről beszélni. Ebbe ar irányba felesleges rtovább boncolgatni a témát, ez semmiképpen nem lesz.

oké, de akkor mire fogjuk mégis használni?:) pénztermelésre ott bank, még ha úgy állítjuk is be, hogy annál többet is hozzon, a bank hosszútávon sokkal biztosabb.. azért hoztam fel ezt a tőzsde-szerű megoldást, mert így mindenki képességei szerint húzhatna hasznot belőle, ezért elég jó alternatíva lenne a bank mellé (foglalkozni kéne vele rendesen, ha keresni akarsz). egyéb hasznosat nem nagyon tudok elképzelni a drágakőnek..
de ha nem, hát nem:) max nem építek bányát

spok 03-26-2006 18:45

Quote:

oké, de akkor mire fogjuk mégis használni?:) pénztermelésre ott bank, még ha úgy állítjuk is be, hogy annál többet is hozzon, a bank hosszútávon sokkal biztosabb.. azért hoztam fel ezt a tőzsde-szerű megoldást, mert így mindenki képességei szerint húzhatna hasznot belőle, ezért elég jó alternatíva lenne a bank mellé (foglalkozni kéne vele rendesen, ha keresni akarsz). egyéb hasznosat nem nagyon tudok elképzelni a drágakőnek..
de ha nem, hát nem:) max nem építek bányát

Na látod te is tudod a választ:p

Senki 03-26-2006 18:52

Az egész topic arról szólt hogy adjunk a drágakönek nagyobb értéket mert túró ami most van neki... hát most lesz nagyobb értéke reméljük. így talán könnyebben húz ki a túrósból mint a semmi... nem?

director 03-26-2006 18:58

Quote:

Originally Posted by spok
Na látod te is tudod a választ:p

na ja, de akkor semmi értelme változtatni, ha ezután sem éri meg majd építeni..

spok 03-26-2006 19:00

Azért az elején sztem néha jól jön az a kis kavics:P

director 03-26-2006 19:12

Quote:

Azért az elején sztem néha jól jön az a kis kavics:P

igen, de ilyen erővel mondhatnánk, hogy annyival több pénzzel kezdesz, és kb ugyanott vagyunk:)

spok 03-26-2006 19:14

De pl. ez sztem jó ötlet lenne:

a paicon kintlévő össz nyersanyagár átlagára körüli :)

Ez mindig változik és elfogathato irányba:)

Senki 03-26-2006 19:33

Quote:

De pl. ez sztem jó ötlet lenne:

a paicon kintlévő össz nyersanyagár átlagára körüli :)

Ez mindig változik és elfogathato irányba:)

látod... erről szólt ez a topic. még Diri is írt bele korábban is, mostmeg mintha az elejére ugrottatok volna... :rolleyes:

director 03-26-2006 19:45

Quote:

látod... erről szólt ez a topic. még Diri is írt bele korábban is, mostmeg mintha az elejére ugrottatok volna... :rolleyes:

rájöttem, hogy nekem nem tetszene az, amiről korábban azt hittem tetszik:D és leírtam egy új ötletet, de nem nyert. jobbat nem tudok:)

Senki 03-26-2006 20:18

Quote:

rájöttem, hogy nekem nem tetszene az, amiről korábban azt hittem tetszik:D és leírtam egy új ötletet, de nem nyert. jobbat nem tudok:)

nekem sincs jobb ötletem, minthogy legyen nagyobb az ára, ez a leghasználhatóbb szerintem...

Atesz 03-27-2006 13:28

Változtani jó lenne. De ne annyira hogy erre ráálva eltartson egy gazdaságot. Nem kell túlzásokba esni. Nézzétek a piacot, az olcsóbb nyersanyagokból is van kint a piacon. Valaki az olcsósága ellenére is piacra termeli. Ha úgy veszed kőbányád sincsen ha kiélezted az országodat, pedig annak elég "magas" az ára általában. De mégis más felállást választunk...

Vegyük az drágakő árát 500 nak. 10 bányával egy nap alatt 840k termelés (bányateki, faji bónusz nélkül). Alós szinten egy kezdőnek hatalmas pénz, viszont fentebb már nem sokat ér. Szerintem 200-300 as ár kürül jó lenne. Alsó szinten még megérné tartani. De nagy hekin csak akkor tartanánk ha sokkal drágább lenne. Mert ha netán beártanak valamelyik oldalról drágább a helyrehozatal mint a haszna amit hoz.

Másrészt úgye azonnali pénzhez jutás. Hírtelen kell a pénz, beváltasz drágakővet. Valószínüleg azért kell a pénz mert támadást akarsz védeni, elhullott egységeket pótolni,lelopott tekit... Szóval sok pénz kell (adott hekin értendő a sok, más hekin más a sok). Vagyis a kő értéke amit beváltasz az is sok. Mivel sok az értéke valószínűleg meg is kisérlik majd lopni. Ergó a raktár lopás is jobban megéri, pláne ha termelő törp az ori.
Az elidegeníthetetlensége szerintem rossz ötlet. Marad a piacon tárolás, de ha meg a piacon van akkor megint nem azonali pénzhez jutás.

Ha a piaci túlköltekezést 2-3 körig ki akarod húzni akkor arra meg ott a segély keret. Igaz szükös keret, de ne költekezz túl sokszor:)

tulip 03-28-2006 15:05

Mindannyian arról beszéltek, hogy jó lenne értelmet adni a
drágakőbányának a játékban. A vita iránya egyértelmeűen egy magasabb
ár fele mutat. Csak abban nem értetek egyet, hogy mennyi legyen.
Sokszor iszonyú bonyolult formulák kerülnek terítékre. Ha megvalósulna
az elképzelésetek, mindezzel csak annyit érnétek el, hogy a
drágakőbánya egy lenne a sok bánya közül, amit szintén tartanának
néhányan, miközben oldalakat szánhatnának a súgóban a szabály
leírásának. Lényeges szerep nem jutna neki.

Egyszer már írtam a véleményem, de lényegében senki nem reagált rá.
Legalább annyit írhatnátok a nagy viták közepette, hogy miért nem
tetszik?

A leírás alapján a drágaköveket a császár veszi a palotájának
szépítésére...

Miért ne lehetne olyan típusú többlet szerepen gondolkodni, hogy
szintlépéshez szükség legyen bizonyos számú drágakőre. Mert a
császárt el kell halmozni nem közönséges ajándékkal, hogy engedjen
tovább jutni... És hogy ne egy piacon kapható vacakkal bizsuval
szurjuk ki a szemét, a piacról ki is lehetne venni. Ennek rengeteg
következménye lenne a játékban. Ezeken kellene elgondolkodni.

Pl. szintlépés előtt célszerű lenne növelni a raktárak számát, vagy
kissé tolvajossá kellene alakítani az országokat, stb, hogy a
megfelelő számú, de a piacon be nem szerezhető "drágakőadónkat"
lerójuk. Ezáltal változatosabbá válna a játék! Mert a szintek tetején
jó erős hadi szaporodtak el, míg a tolvajok nem tudnak lopni, mert alig
tartanak raktárat, csökken a szerepük. Ezzel a kis változtatással
viszont a szintek tetején is érdemes lenne tolvajjal játszani.
Egyfajta egyensúlyt teremthetne.

Örülnék, ha megírnátok a véleményetek erről a gondolatról, még ha nem
is tartjátok jó ötletnek...

All times are GMT +1. The time now is 22:49.