![]() |
Bogár
Quote:
hidd el, hogy van még olyan csopi, ahol 100 alatt vannak a nyersi árak... sőt... de meg lehetne úgy oldani a dolgot, hogy a drágakő ára 100-nál nem kerülhet olcsóbba. igaz, most azt mondjátok, jó-jó, de most is kerülhet 100-nál kevesebbe az ingadozás miatt... de az az igazság, hogy én a normális (nem hétvégi) játékban nem láttam olyat, hogy a császár 100-nál olcsóbbért vásárolta volna meg a drágaköveket. |
Bogár
amúgy a hétvégi játékban is változna az ár? sztem az jó, ahogy most van.
ezt a drágakő témát sztem olyanok hozták fel, akik nem tudnak vagyont szerezni maguknak. akármennyi lesz az ára, úgyis jobban meg fogja érni az, hogy kiélezd az oridat... |
Quote:
|
Quote:
nem tudom igazából, hogy ez egy beszólás akart itt lenni vagy csak darabosan megfogalmazott vélemény részedről:confused: , az én reakcióm is ennek a kettőnek a keverékeképpen megfogalmazható... bocs. |
Gyémánt
1- Az nemigaz, hogy nem használják még az 5-s szinten sem.. (rég voltál lent Wand!:p ) Pl. ott azért, mert az anyag árak 1-50 arany körül is lehetnek, szóval a gyémántbánya hasznos lent, legfőbbképpen induló oriknak.
2- jó ötlet a piaci árak átlagát adni, ami mindig ingadozó, de pont ez lenne a lényeg, hiszen az életben is sok függ a piactól, a kereslet-kínálattól. Szóval életszerűbb lenne az egész. LENNE ÉRTELME! 3- A felhalmozás érdekes kérdés, vannak előnyei-hátrányai. Ugyanúgy használhatják a becsületes orik, szövetségek, de jobban kihasználnák ezt a multizók. :cool: |
Üdv Sakky! :D
igazság szerint lent se kerestem belőle sokat. ha eladtam valamit az fegyó volt... ma meg már nem ebből szerzek pénzt. eladok 50 katonát és képzek helyére 200at pl... |
Quote:
és nem értem, ha a drágakő a nyersik átlagára lesz MAX, miért nem tartassz inkább vmilyen más bányát? az úgyis jövedelmezőbb. a nyersik átlagára a piacon meg nem jó, mert ha fordulás előtt vagy, megérdeklődöd, melyik 5. szinten jobb a nyersi ára, és természetesen ott fogsz újraindulni. eléggé igazságtalan, hogy az X-ben jobban lehet fejlődni, mint a V-ben (csak 1 példa, gőzöm sincs, mi a helyzet ott)... ha meg új orit indítassz, nem választhatod meg, melyik csopiban indulj. |
Quote:
|
Quote:
|
azt azért meg lehet választani, hogy gyors, normál vagy lassú csopi.
a drágakőnek meg soha nem lesz olyan ára sztem, hogy használható legyen. csak akkor használható, amikor indulsz az 5. szinten. most is, és a változtatás után is. |
Quote:
|
Szerintem az teljesen jó megoldás lenne, hogy megmaradna a mostani ingadozás az eladás függvényében (ami ugye azt határozza meg, hogy a maximum ár hány %át éri a kő pillanatnyilag), csak ugye a maximum ár a nyersanyagok (kő, fa, agyag) árának az átlaga lenne. Esetleg az átlagolásba még bele lehetne venni valamelyik másik terméket is, hogy ne legyen túlságosan értékes eztán, de azért mégis valamikor megérje megtartani a bányákat :)
|
Quote:
|
Quote:
És hogy felét érné egy amúgyis olcsó csoportban, az miért akkora nagy negatívum? Nem hiszem hogy valaki is a drágakőbányákra alapozna valamit is..... mindig sokadlagos bevétel volt, így viszont a drágább csoportokban is lehetne érteme. Ha sokaknak nagyon nem tetszik, akkor egy minimum árat is be lehet akár vezetni (mondjuk 50et) |
Szerintem, minden egyes szintlépéshez egyre nagyobb mennyiségű drágakőre lenne szükség. Így nem lenne értelmetlen ez a fajta bánya. A szükségessége, elég jól felveri az árát, lehetne vele piacolni. Érdekesebbé tenné a játékot, és nem válna bonyolultabbá.
|
Ez teljesen a témától független lesz, de mivel listára meg lett írva, hogy ezt a témát érdemes nézegetni, egyre többen jönnek, nekik szól ez a bejegyzés:
HA NEM OLVASOD EL, HOGY MIRŐL VOLT EDDIG SZÓ, AKKOR NE SZÓLJ HOZZÁ A TÉMÁHOZ! HA SZERETNÉD ELMONDANIA VÉLEMÉNYEDET, AKKOR A MINIMUM, HOGY VESZED A FÁRADSÁGOT, ÉS ELOLVASOD, HOGY MÁSOK EDDIG MIT ÍRTAK! Aki azzal kezdi, hogy "bocs, de nem olvastam el, hogy eddig mi volt, csak ugyanazt szeretném javasolni, ami eddig már 3x le volt írva", azt sajnos kénytelen leszek a téma olvashatósága miatt kitenni, és a pluszmunka miatt az illetőt a fórumról is kizárni. HA ÚJONNAN JÖSSZ IDE, AZ A MINIMUM, HOGY MEGTISZTELED A TÖBBIEKET AZZAL, HOGY ELOLVASOD MIT ÍRTAK! Köszönöm. |
Tetszi az ötlet hogy értelmet adjunk a drágakönek:)
Nem tudom de nekem ez egyszerünek tünik. Szerintem a piachoz viszonyitani nem butaság.Persze ezt én is ugy értem hogy max a legdrágább nyers árának 120%aig emelkedhessen.Így megéri tartani a drágakö bányát és hogy az eszméletlen infláciot is kordába lehessen tartani amit ez a folyamat elinditana , azt meg ugy lehetne kivédeni hogy a császár mint vég felhasználó ingáztatja az árát ha sokat adnak el nagyot zuhanjon ha nincs eladás akkor menjen fel 120%ig . Ezzel a modszerrel védve van a többi bánya mert nem foja mindenki elbontani a biztos drága köért mert ugye igy nem biztos a jó ár mert ha sokkan álnak rá akkor ugye lent lesz az ára. Söt tovább megyek az hogy mi a sok és kevés drágakö forgalom azt hozzá lehet mérni a többi nyers forgalmához ami máris kordábba tart mindent a tulzásos szélsöségektöl és igy még utalni se lesz vele könnyebb mint bármi mással. Bár az igaz hogy igy nagy változást nem érünk el, de értelmet adunk a drágakönek, hogy ép annyira érdemes legyen tartani mint bármi más nyersanyag bányát.
|
Quote:
Maga az ötlet jó, csak tényleg bizonyos korlátok közé kéne szorítani a max. ár ingadozását... |
Quote:
|
Quote:
|
Na. Lehet hogy én akarok nagyon tőzsdésíteni, de szerintem nem lenne, rossz, ha:
- nem lenne maximumár, sem minimum (jó, nulla, de úgysem lesz soha annyi:)) - lehessen drágakövet venni, de a piactól függetlenül - lehetne előbb eladni, és csak később venni, egy napon belül (daytrade-es short) - a raktárak a jelenleginél 10szer több követ tudjanak tárolni - a drágakő árfolyam legyen csoportoktól független, egységes az egész játékban vélemény?:) |
Ne haragudj de ehhez az ötlethez már kötlező irodalomként ajánlanám a BAMOSZ által kiadott pénz, alap- és portfoliomenedzsment könyvet:p
Azé az már tőzsdeligára hajazna, persze csak szerintem, van akinek biztos vadiuj távlatokat nyitna de sztem kevesen tudnák használni ezeket az opciókat...:confused: |
Quote:
|
Hát ez most furán fog hangzani de akkor a "felnőttek" még több "jogosulatlan" előnyhöz jutnának a "gyerekekkel" szemben:)
|
Quote:
|
középkorba tözsde? Elég fura. de akkor már lehetne ürhajos is:)
na jó viccet félre téve tözsdés online játék már van. Annak szerintem itt nincs helye. Már bocsi de én ezt igy gondolom :cool: |
Quote:
|
Hát igen,nem tőzsdézni kéne de reálissan hasznossá tenni,mert igy fölösleges.
Max az 5. szint elején ér valamit.:rolleyes: |
Quote:
de ha nem, hát nem:) max nem építek bányát |
Quote:
|
Az egész topic arról szólt hogy adjunk a drágakönek nagyobb értéket mert túró ami most van neki... hát most lesz nagyobb értéke reméljük. így talán könnyebben húz ki a túrósból mint a semmi... nem?
|
Quote:
|
Azért az elején sztem néha jól jön az a kis kavics:P
|
Quote:
|
De pl. ez sztem jó ötlet lenne:
a paicon kintlévő össz nyersanyagár átlagára körüli :) Ez mindig változik és elfogathato irányba:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Változtani jó lenne. De ne annyira hogy erre ráálva eltartson egy gazdaságot. Nem kell túlzásokba esni. Nézzétek a piacot, az olcsóbb nyersanyagokból is van kint a piacon. Valaki az olcsósága ellenére is piacra termeli. Ha úgy veszed kőbányád sincsen ha kiélezted az országodat, pedig annak elég "magas" az ára általában. De mégis más felállást választunk...
Vegyük az drágakő árát 500 nak. 10 bányával egy nap alatt 840k termelés (bányateki, faji bónusz nélkül). Alós szinten egy kezdőnek hatalmas pénz, viszont fentebb már nem sokat ér. Szerintem 200-300 as ár kürül jó lenne. Alsó szinten még megérné tartani. De nagy hekin csak akkor tartanánk ha sokkal drágább lenne. Mert ha netán beártanak valamelyik oldalról drágább a helyrehozatal mint a haszna amit hoz. Másrészt úgye azonnali pénzhez jutás. Hírtelen kell a pénz, beváltasz drágakővet. Valószínüleg azért kell a pénz mert támadást akarsz védeni, elhullott egységeket pótolni,lelopott tekit... Szóval sok pénz kell (adott hekin értendő a sok, más hekin más a sok). Vagyis a kő értéke amit beváltasz az is sok. Mivel sok az értéke valószínűleg meg is kisérlik majd lopni. Ergó a raktár lopás is jobban megéri, pláne ha termelő törp az ori. Az elidegeníthetetlensége szerintem rossz ötlet. Marad a piacon tárolás, de ha meg a piacon van akkor megint nem azonali pénzhez jutás. Ha a piaci túlköltekezést 2-3 körig ki akarod húzni akkor arra meg ott a segély keret. Igaz szükös keret, de ne költekezz túl sokszor:) |
Mindannyian arról beszéltek, hogy jó lenne értelmet adni a
drágakőbányának a játékban. A vita iránya egyértelmeűen egy magasabb ár fele mutat. Csak abban nem értetek egyet, hogy mennyi legyen. Sokszor iszonyú bonyolult formulák kerülnek terítékre. Ha megvalósulna az elképzelésetek, mindezzel csak annyit érnétek el, hogy a drágakőbánya egy lenne a sok bánya közül, amit szintén tartanának néhányan, miközben oldalakat szánhatnának a súgóban a szabály leírásának. Lényeges szerep nem jutna neki. Egyszer már írtam a véleményem, de lényegében senki nem reagált rá. Legalább annyit írhatnátok a nagy viták közepette, hogy miért nem tetszik? A leírás alapján a drágaköveket a császár veszi a palotájának szépítésére... Miért ne lehetne olyan típusú többlet szerepen gondolkodni, hogy szintlépéshez szükség legyen bizonyos számú drágakőre. Mert a császárt el kell halmozni nem közönséges ajándékkal, hogy engedjen tovább jutni... És hogy ne egy piacon kapható vacakkal bizsuval szurjuk ki a szemét, a piacról ki is lehetne venni. Ennek rengeteg következménye lenne a játékban. Ezeken kellene elgondolkodni. Pl. szintlépés előtt célszerű lenne növelni a raktárak számát, vagy kissé tolvajossá kellene alakítani az országokat, stb, hogy a megfelelő számú, de a piacon be nem szerezhető "drágakőadónkat" lerójuk. Ezáltal változatosabbá válna a játék! Mert a szintek tetején jó erős hadi szaporodtak el, míg a tolvajok nem tudnak lopni, mert alig tartanak raktárat, csökken a szerepük. Ezzel a kis változtatással viszont a szintek tetején is érdemes lenne tolvajjal játszani. Egyfajta egyensúlyt teremthetne. Örülnék, ha megírnátok a véleményetek erről a gondolatról, még ha nem is tartjátok jó ötletnek... |
All times are GMT +1. The time now is 22:49. |