![]() |
Quote:
fenn termel 1000 kört egy szövi, írogat tekit, bankozik stb. úgygondolják megunták a termelést, mindenféle anyagi vonzat nélkül leadnak fejenként 3-400 hekit, és bekerülnek olyan országok közé, akik fele kakora területen termeltek eddíg, és baromi nagy hátrányban vannak a következő szinten, mint a fentről jött szövi. amelyik szövi ilyen módon előnyökre akar szert tenni, az áldozzon be ebben az esetben 1200-1600 hektárnyi területet építéssel, vagy meg se tehesse. |
Quote:
Aki viszont el tud lépni, az teljesítette az adott szint feltételeit!!! Akár tetszik, akár nem, a szabályok értelmében ő tökéletesen helyt állt az adott szinten, mert bement a top-ba, és eltöltötte a játékban az 1000 kört, meg a topban a 336-ot (vagy mennyit kell, legalább 2 féle minimum TOP kör van. Lényegtelen most!) A lényeg, hogy aki el tud lépni, az el tud lépni. Az megcsinálta a szintet! El tud menekülni? Miért ne tudna? eddig is el tudott. Ha fellép, akkor ksiebb hekin lesz, de kigyúrva? Akkor most tud játszani, vagy nem tud játszanI? 800 hekin kigyúrt ori, 1000 hekin béna? Szerintem ez nem így van. Tény, hogy könnyebb lesz leadni a földet. De továbbra is fenntartom, hogy ez nem 100%, hogy a következő szint összföldjének csökkenéséhez vezet! Mert mint mondtam is, inkább vigyen fel az 1000 hektár helyett 800-at, mint egyet se. Egyébként a probléma én úgy gondolom, hogy inkább a 2/B - 1/A között lehet, esetleg 3. szint - 2/B, mert hogy ha az 5. szintet vesszük alapul, ahol 600 heki a max, akkor aztán olyan tök mindegy, hogy levernek-e valakit 1000-ről, vagy sem, mert mindegy hogy mennyi hekije lesz bármelyik szövetségnek, akkor is maximum 4*600 hekit tudnak felvinni. Sőt,ha van 2 szövi 600-on ,és az egyik benyomja a másikat hekire, és az egyik szövi lesz mondjuk 4*550-en, a másik meg 4*650-enen, és az első szövi fellép, akkor kifejezetten kevesebb föld megy a 4. szintre. De ezek meg olyan kicsi hektárok, hogy szerintem nem túl sok jelentősége van, illetve 4. szint alján ütni is lehet, és a fedezés is fillérekbe kerül. Szóval én még mindig nem látom olyan vészesnek, hogy "ingyen" tud leadni. Mert aki lépni tud, ismétlem, az teljesítette az adott szint összes feltételét. Márpedig akkor hosszú ideig nem verték ki őket a TOP-ból. Tehát valószínűleg lesz lóvéjuk arra, hogy bontsanak, építkezzenek, és így adják le a földet. Ezzel szemben viszont a következő szintre kifiejezetten csóróbbak is lesznek, nem csak kisebbek. Ha már mindenképpen fizetni kell érte, akkor legyen ára. Pl 1 üres hektár leadása kerüljön 5. szinten 50.000 aranyba, és akkor ha van 200 üres hekid, akkor 10 milla minusz. 2. szinten mondjuk legyen már 500.000 arany, és ha ott lenyomsz mondjuk 200 hekit, akkor 100 milla. |
Quote:
1.200 * 500.000 = 600.000.000 1.600 * 500.000 = 800.000.000 Egyébként meg bármi megteheti, hogy 1000 kört termel. Tehát aki nem termel, hanem szintet lép amint tud, az vállalta, hogy kevesebb a pénze, mint aki unatkozott hónapokig. Merthogy ahhoz hogy valaki bankkal pénzt termeljen, semmi nem kell, még belépés se, csak egy VIP. Aztán hetente egyszer ránéz az országra kiüríteni belőle a ~4,3 milliárdot. Aztán megint rá se néz az országra egy hétig. Ha ez valakinek nem jön be, akkor ne csinálja, aki ezt meg játéknak nevezi, hát élvezze ezt. 800 milla meg azért normál csoportban pénznek számít. Akkor is, ha nem egy vagyon,de aazért már pénz. |
Valamilyen szinten ez a földvesztés is a "játék nem rendeltetés szerű használata" kategóriába tartozik szerintem, hisz a játék alapvető lényege hogy felfelé törünk, és ne visszafejlődjünk. Ennek ellenére mindenképp azt mondom, hogy maradjon benn mint lehetőség, de ne lehessen korlátlanul élni vele. Új szabályokat, számokat behozni feleslegesnek tartok, nyerspiac a saját mennyiségi korlátaival és áraival megfelelő szabályozó.
|
Quote:
tele van olyan tévedéssel, ami miatt nem sok értelme van. rögtön az eleje: "Ha fellép, akkor ksiebb hekin lesz, de kigyúrva? Akkor most tud játszani, vagy nem tud játszanI? 800 hekin kigyúrt ori, 1000 hekin béna? Szerintem ez nem így van." de pont így van. ha 800 hekin full be van építve, akkor az nem egyenlő az 1000 hekin 200 üressel álló országgal. kicsit több az a 20 vagy nem tom hány % + épület , mint az összes személyiség tulajdonságai együtt véve. kicsit gyengébbnek érzem az 1000 hekis országot, mint a 800 asat. igenis ne menekülhessen el a csoportból úgy , hogy földveszteség éri csak, ami a császáré lesz, nem a játékosoké :D dönthessen vagy ellép 1000 hekin, gyengébben, vagy megvárja amíg beütik, és úgy lép fel, vagy megpróbál alúlról vissza vágni, vagy átépít és úgy lép fel. "Ezzel szemben viszont a következő szintre kifiejezetten csóróbbak is lesznek, nem csak kisebbek. a szintek nem arról szólnak, hogy mindenki meneküléssel, stb akárhogyan végig tudja evickélni valahogy, hanem hogy egyre jobban megtanuljon játszani felfelé. még is végig olvastam , de kár volt. a pénzes része inkább a vicc topicba való. amikor szöviről beszéltem oszd vissza 4 el a hektár számokat. 200 milla jön ki akkor maximum/ ori. vicc ;) |
Quote:
|
Quote:
Könnyedén lehet kiszállni szövi háborúból nyertesen 10%üres hekivel is. Amúgy mindenki leadhatná a hekit, így mindenki egyenlő esélyel lenne... eddig a gazdag tudta csinálni a szegény nem. hogy egy példát hozzak K és L piaca között van amikor több mint 10x-es diferencia van. És ezt a hátrányt alanyi jogon élvezi minden olyan ember aki normál mailes. nem azért mert béna, vagy mert vesztes, csak mert "rossz helyre született az országa". sztem ez az ami nem fair, hogy K-ből egy nem mrdos szövi aki nem akar hónapokig épitkezni kénytelen sok üressel lépni egy olyan csoportba ahol többségben olyan orik vannak akik fullosak. a heki leadásával áldozatot is hoz hogy lentebbről kell felmásznia. Persze milyen jó ez a profiknak, mert minden csopit "büntetlenül" végigverhetnek. de gondoljál bele, hogy hány vérprofi van a játékban, aki ezt bármikor megcsinálja, és ezzel szemben hány játékos játszik??? Arányaiban, a nemprofik járnának jól. Ráadásul a különböző nyersi piacu csopik játékosai is egyenlő esélyekkel léphetnének erős orival. |
Meg csak terelni sem kell szerintem hogy gazdag legyen egy ori.
Mondju kvagyok G ben 2000 hekin. Ergo nem is sok. Es gondolok egyet és csak 500 hekin lépek.Eladom a felsleges sereget vagy képtzsre teszem. És ha 2000 hekin ne mis volta pénem 500 on már lesz. Persze ez ritka mivel 2000 hekin mar eleve gazdag lesz ori. Es olyanok közé kerül akiket lehet hogy levertek. Majd a védelem utan kap a csoprto alja még1 pofont a fellépőktől. |
Ugyanakkor semmi garancia arra hogy akik ott lesznek melletted 500 hekin nem rendelkeznek úgyanúgy tartalékokkal mint te, vagy nem ügyesebb játékos nálad, és nem fog téged szépen lecsapkodni. Mindenkinek a saját felelősége vállalja ezt a 'kockázatot'. Aki nem meri nem vállaja, ez már nem az ötödik szintről szól, ahol többségében kezdő játékosok játszanak, hanem olyanokról akik bizonyítottak már hogy megállják fentebbi szinteken is a helyüket.
|
Azert az kijelenthető hogy aki jól játszik az mondjuk nem 500 hekin lép fel a 3G be.
Leget elsiklottam felette, de ha van minimumheki akkor hogy tundék kevesebben lépni???Még ha akarok is |
Quote:
|
Quote:
Minimumhekitől tudsz lépni 1 hekivel is akár. A lépés pillanatában kell meglegyen a földed, azt nem kötelező magaddal vinni következő szintre. |
Akkor viszont nem hiszem hogy hasonló erősségüek közé lépek valahogy ezt kétlem amit Reni mondd.
Nehezen hiszem hogy mondjuk a 2B ben 1000 hekin jobb az játékosok vannak mint 2000 en. Ezzel nem mondom hogy nincsenk ott jók csak biztos sok levert ori is van ott vagy akiknek nincsenek tartalékaik. De ez csak tipp |
Quote:
Próbáljatok meg elvonatkoztatni az 1fullos szövitől. mivan ha egy hasonlóan erős de ép szar helyzetben lévő szövit ütöttek le elötte, aki pár nap múlva simán utánuk mehetne és visszavághatna, ha lenne fölös 1mrdja hogy négyen újraépitsenek. Sztem ez inkább pörgetné a játékot, mintsem hátráltatná. sztem 1-2hónap múlva 30-40%al növekednének a csaták a csoportokban, és a top határ is lejjebb húzodna. Aki nem akar csatázgatni az lép max hekihez közel ahogy eddig is tette. Az új csoport nem arról szól, hogy akkor minden más, és csakis vadiúj ellenfelek lesznek. Új körülmények, erőviszonyok lesznek, De soha nem jelentette azt,hogy nem kerülhetnél újra ellentétben egy szövivel régebbi sérelemért az elöző szintről. vagy nem üthet le ugyanaz az ori. Ennyi erővel ha valaki újrázik akkor arra a hekire kerüljön ahol volt, és ne a lépéskorira, mert milyen csúnya dolog az,hogy esetleg ugyanazt az orit üti le akit 1k körrel azelött??? Gyerekek létezik diplomácia is. Én nem hiszem el,hogy egy ilyen ütőgép szövit nem lehet megkérni arra, hogy most éppenséggel ne rajtatok menjen át, mert előzőleg nagyon csúnyán levertek, és még mindig a sebbeiteket nyalogatjátok. Vagy elmentek szabira amig átveri magát fölöttetek... |
Quote:
Viszont ha megvan és visszabontasz/visszaépítesz, akkor lépés után az az ori 500hekin fog létezni :) Viszont lépés előtt meg megvolt mondjuk 1500hekis :) |
Ezzel sem értek egyet Kutyulee.
Én vagyok 200 hekin lelépek 500 ra.Sose veszik el a lovem nem tartom magamnál es mf ként nem is lépnék oda. Ezt zömme lszövik hasznánlnák ki. Az meg hoyg csökken a csoportok hekiszáma szerintem nagyon rossz dolog. Sokan szertnének max on lépni de számos csopit lehetne mutatni ahol utögetéssel alig lehet oda elérni mert sok a sazbis inaktiv ori. Ezzel meg megjobban csökkene a topos orik száma. |
Egy levert orival, aki nem kihívás úgysem fogsz játszani, én legalábbis tuti nem rúgok olyanba akinek amúgy is baja van ... de nem kell jönni folyton ezzel a levert szegény orival, mert ilyenek mindenhol vannak, ahogy 500, úgy 1000 hekin is, őket max végigföldeli a csopi, vagy moráloznak rajta .. teljesen mindegy hány hekin van.
|
Quote:
vagy ha a magasan lévő topra gondolsz, akkor nem értem hogy jön ide. lépés után ígyse ugyse lesz 3-4k hekin fent, szal onnantól csak egy sima átlagos gazdag ori aki lehet 1100hekin, de lehet 450-en... Amúgy máshogy látom a dolgot. azzal hogy az ütőgép szövik lentebbre tudnak lépni, pont hogy többet tudnak a top tetejénél lévő orik fedezgetni, mert kevésbé b*gatják őket... |
A játék lényegét valahoyg máshoyg közelítem én meg. Abban látom hogy csoportról csoprtra haladva egyre magasabban egyre jobb játékkal törjek az első ehly felé. Nem hogy hátrafelé haladjak.
Nem a top száma csökken hanem a magas hekijű országok száma. És itt a normális orikat értem nem azokat akik földetkapva mentek fel. Aki fedezve ment tegye bár nem értem miert mert drága nagyon egy idő után. |
Szavaztam es Ati intesere meg is indoklom roviden:
Aki nem akar a max hekivel lepni az ne menjen fel max hekire! Aki felment max hekire es kevesebb hekin akar lenni a kovetkezo szinten az a meggondolatlansagaert fizessen meg! Vagyis tegye csak szepen epites ala azt a hekiszamot amit vesziteni akar... ha persze a koltseget felszamolta es meg mindig megeri neki... (Eppen a koltsege miatt szerintem nem fog senki az 1/A-ban lepni 1k hekire 2k-rol...) Az olyan kiscsopikban mint ahol en jatszom (roman verzio) ott egyaltalan nem segit rajtunk az h leadjanak ingyen foldet... akinek kell ez a luxus az fizessen erte! Most meg a max hekit is nehezebb osszeszedni mint eddig es megtobb JKSZ lesz eppen ezert Ati... erre nem gondoltatok? Eddig 1 szovi eleg volt h 4 ori szepen fenebb es fenebb keruljon ugy h a legnagyobb hekiszammal rendelkezo ori bontott 4. helyre... most mar ha felersz az elso helyekre akkor a 4 tagu szovi ezt nem tudja megcsinalni... Most erre meg ha tetozzuk ezt az opciot is h ingyen... akkor meg jobban esni fog a max heki csopikon belul... Velemenyen elmondtam es nem is roviden ahogy igertem... :p Bocsi :D Igazsag az h egyaltalan nem tamogatom es az 1.-re szavaztam volna de ha mar van olyan aki hasznalni akarja akkor legyen de fizessen erte! |
Quote:
egyet kell érteni vele, nem tudok mást tenni. de rajtam kívül, ez minden más játékosnak is adott. (SZ) ha ellenőrizni akarod elküldöm a sorszámokat. ;) |
Quote:
Csak arra akartam rávilágatni, hogy nem kell vesztes félnek lenned ahoz, hogy legyen sok üres hekid. |
Quote:
Meg leszenk olyanok, akik kinyögik az árát, és fellépnek egy kicsi, és csóró országgal. A kettő közül melyik verzió segíti elő a következő csoport létezését? Nyilván az az optimális, ha nagy és gazdag országok lépkednek a következő csoportba. De ezt tudjuk, hogy nem így van. (Sajnos.) De továbbra sem érzem, hogy miért ban az, ha valaki egy rakás pénzt visz fel, és nem költi hekileadásra. Vagy épp fel se lép, mert tudja hogy a kvöetkező szinten esélye sincs életben maradni, pénze sincs átépülni, de abban a csopiban ahol van, talán még elevickélne. |
Quote:
;) az egység cipelős topicban attól félnek, mennyire teszi tönkre az egység cipelés a piacot. megjegyzem az szinte semennyire, esetleg a beújrázása. az a javaslat, hogy lelehessen adni az üres hekiket, sokkal inkább odacsapna a törpöknek, és a nyersi piacnak. persze nem azonnal, kicsit hosszabb távon. semmi kedvem kifejteni, hogy miért :) |
Quote:
nem értem, miért kéne a csoró országoknak átépítés alá tenni lépés előtt több 100 hekit? :eek::eek: |
Quote:
|
Quote:
Egyetértek. |
Quote:
Senkinek sem muszaj hekit leadni... eddig tiszta?... ha igen akkor elfogadtad h ez egy opcio amivel elhetsz... (megyunk tovabb ha megerted h ez egy opcio) 2. Aki kisebb hekivel akar a kovetkezo szinten lenni mint amenyin van most az fizessen erte vagy ne szedjen tobb hekit magara mint amenyire szuksege van a kovetkezo szintre !!! A kijelolt szovegreszt egy kicsit gondold at... mert en abban latom a bajt h az illeto orszag nem keszult fel a szintlepesre, vagyis nem teljesitette a kovetelmenyeket !!! Nem csak az 1000 kor es a top korok meg minimalis fold a kovetelmeny ebben a jatekban hanem egy eletkepes ori !!! Ha elcseszted eppen ennyire akkor ott az ujrazas fiuk... Ha nincs egy rendberakott orid akkor minek akarsz szintet lepni? :eek: Menekulsz?!?!?! :rolleyes: Akkor foleg maradjal csak ott ahol vagy... Ez a jatek nem a tuleles iskolaja... Es minel nehezebben ad le valaki igy foldet annal joban fogom tamogatni mert ahogyan mondtam mar, hatalmas JKSZ-ek lesznek a max heki elerese erdekeben... Ezzel az opcioval meg nehezebb lesz elerni a max hekit... :mad: |
Kissé elmerült a téma.:S
Érdeklödnék Atitól, hogy lesz-e ilyen jellegű módosítás, és ha igen, akkor mikorra lehet rá számítani?:) |
Quote:
Quote:
|
támogatom a javaslatot.
valszeg én nem használnám, de megértem azokat, akiknek szükségük lehet rá... szerintem durva visszaélésekre úgysem adna lehetőséget. |
Én a hármasra szavaztam. Végigolvastam a témával kapcsolatos hozzászólásoka,és volt amit értettem :o Mielőtt bárki lekapná a fejem jelzem,hogy kezdő vagyok.Kérlek titeket hozzászólásom is ennek szellemében bíráljátok el.
Ha valaki abszolút amatőrként véletlenül a top 30%-ba kerül,és ott naponta szétszedik,mert rossz irányba indult,nem hiszem,hogy csak a zéróstart opció a megoldás.Igenis legyen lehetősége a következő szinten plussz pénz kiadása nélkül az üres területekért újjáépíteni országát új fajjal és személyiséggel kevesebb hektáron.Hogy egy ideig átgyalogol rajta pár profi szövetség,benne van a pakliban.De ha egy szövetségnek életcélja,hogy egyetlen gyengébb szövit lehetetlenítsen napokig,akkor ez már nemcsak hogy nem fair,de tudtommal már szabályellenes is.Hogy egyre erősebb játékosok kell feljebb jussanak? Ez tény,de miből gondoljátok,hogy amiért az ember bután indul,úgyis fog maradni.Szerintem elég elkeserítő,ha megint túl magasra kerülsz a toplistában,mert akkor megint ugyanabban a cipőben jársz.Márpedig általában nem a területeidet viszik,hanem azt ahol a legjobban fáj,és képtelen leszel továbblépni,még akkor is ha tudod hogyan kellene. A területminimumot szintlépésnél pedig szerintem úgy kellene meghatározni szintlépésnél,hogy a hekivesztés beleszámolva,és akkor nem fordulhat elő olyan aberráció,hogy valaki 200 hekkel lép egyre fennebb.Sőt azt is elképzelhetőnek tartom,hogy meglegyen a visszafokozás lehetősége.Ha nem álltad meg a helyed fent,akkor szabizós vegetálás helyett legyen meg a visszafokozás lehetősége.Pl. ha egy adott ország területe az alatta lévő szint területének minimuma alá csökken,akkor automatikus visszalépés. Nem az okoskodás volt a célom,de ha fent ellehetetlenedik egy ország helyzete,még mindig jöhet a zéróstart,és már azt is tudja mi várja odafenn |
Én az első változatra szavasztam. Bár hozzáteszem hogy totál amatőr vagyok. De hát a demokrácia attól demokrácia hogy a hülyék is szavazhatnak:D. Nem igazán értem hogy mi szükség van erre a rendszerre. Aki olyan kemény hogy max hekiig feltápolja magát a csoportjában az legyen kemény a következő szinten is, nem? Várom az ÉPÍTŐ jellegű kritikát.
|
Sziasztok!
Előszöris én nem tudok játszani, ezért kérem, a szidásokat ne vágjátok a fejemhez a hülyeségekért. De mivel itt nem csak profik játszanak, ezért úgy érzem, az én véleményemet is meg lehet hallgatni. A 3. variácóra szavaztam több okból. Éspedig: 1, Az üres hekik szintlépéskor történő opcionálisan választható leadása egy lehetőség lenne a nem tul profi játékosoknak a szétvert országuk helyrehozatalára. Ezzel a segítséggel nem hiszem, hogy nagyon mellbevágnánk a profi játékosokat, ellenben növelnénk a játékkedvét a többségnek, hiszen nem kellene egy kezdőnek hónapokig thamagochiznia a rendbehozatalért mondjuk 10 ezeres nyersanyagárak mellett, hogy folytathassa az érdemi játékot. Bátrabban mernének harcolni a többmilliárd taralékkal nem rendelkező orik tulajdonosai is, így mozgalmasabbá válhatna a játék. 2, Törekvés volt, hogy a nagy orikat kivegyétek a gondtalan termelésből a morálromlással, gyújtogatással, szabi alatti hekicsökkenéssel. Namost ezzel a változtatással a miniországokat rendszabályoznánk meg, amelyek a nagyorikhoz hasonlóan szintén gondtalanul, mondhatni rendellenesen gyüjtögethetnek. Ezután nem lennének biztonságban, mert bárki mellettük teremhetne... 3, Aki rájön, hogy a szint topjában másféle játék folyik, mint a mezőny közepén, a szintlépéskori földleadással a következő szinten a kívánt helyre tudna érkezni és a kedve szerinti játékot folytathatná. 4, Azok a profi játékosok, akik végigverik az egész csoportot, eddig is meg tudták oldani az építés alatt álló épületekkel való szintlépéssel a földleadást, ilyen szempontból nem lenne változás. 5, A játék szintenként egyre nehezebb, így nem valószínű, hogy sokan minden szinten a csoport aljáról akarnának indulni... 6, Hogy a mezőny nagyon szét ne húzódjon, korlátozni kellene a leadható föld területet. Pl.: az előző szintre lépés felső határa lehetne a korlát. Tehát 4. szinten a 200 hektár, 3. szinten a 600, stb. lenne az a minimum, ameddig bontással a terület leadható lenne. |
A 3. lehetőségre szavaztam, mégpedig azért, mert a fölösleges föld leadása igenis jól jöhet bizonyos esetekben (nem csak akkor amikor meg akarok leckéztetni valakit a következő csoportban, aki lentebb van mint én; hanem ennyi erővel akkor is ha valaki nem akar egy általa veszélyesnek ítélt ellenfél fölé lépni). Az, hogy a kezdő játékosokat elverik a profik, az nem indok. Mindíg is így volt, és így is lesz...
Ha pedig pénz fizetéséhez (építési költség) kötnénk ezt a lehetőséget, azzal megint csak az oly annyira védeni kívánt kezdőkkel szúrnánk ki, mert egy tapasztalt játékosnak ez nem jelenthet gondot... |
Quote:
|
A módosítás bevezetését követő napokon túl nem látom túl aktívnak ezt a témát, mintha mostanra már senkit nem zavarna az új verzió.
Csak a változás ellen szóltak a kezdeti javaslatok, vagy valóban hosszútávon szükséges egy ilyen jellegű bővítés? |
Quote:
|
Quote:
Volt olyan régebben, hogy összefoglaltad melyik javaslattal milyen irányba érdemes foglalkozni, melyik javaslat kerülhet bele a következő verzióba. Illetve a meglévő javaslatoknál is sokszor várnánk útmutatás, pl a személyiségekkel ne foglalkozzunk, mert nincs értelme most A heki leadás mehetne, de vajon milyen feltételekkel... Szóval a legtöbb topicban RÁD VÁRUNK ATI !! :D |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:28. |