Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   mobil topic (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2498)

Bukta 11-11-2012 21:38

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 300720)
A telefonom a halálán van, gondoltam beújítok egy okosat. Szeretnék ajánlatokat kérni. Legyen megbízható kütyü, és a realitások talaján maradjunk az árban. Nincsenek elképzeléseim. :D

Ajánlani nem tudok, csak olyat amit ne.
Ne HTC-t vegyél! Megjelenés, grafika szuper, menürendszer, hardware fos.
Normál (nem állandóan a fülemen van) használat esetén 16-18 órás akksi... (?)

Andrew 11-11-2012 22:44

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 300721)

Pontosan mi is a gond a HTC-vel? :)

Bukta 11-11-2012 23:25

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 300722)
Pontosan mi is a gond a HTC-vel? :)

leírtam...

Tsobi 11-12-2012 00:25

Nagyon tudom ajanlani a Samsung Galaxy S3-t! Nekem maximálisan bevált. :)

Andrew 11-12-2012 09:12

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 300723)
leírtam...

Melyik telefont használtad, mi a gond a menürendszerrel? Milyen fos hardverre gondoltál?
Ilyen apróságokat kihagytál, cserébe általánosítasz.

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 300724)

Nekem nem tetszenek annyira az AMOLED kijelzők :( a tiszta fekete egy nagy pluszpont, viszont a színek nekem elég érdekesen hatnak. Mások azt mondják, hogy túlszaturált, nekem csak szimplán furcsa :D

vityu 11-12-2012 10:59

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 300724)

Ha fele olyan drága lenne, mint amilyen, akkor se fizetnék ennyit egy telefonért. 120 körüli árat irreálisnak tartok. 50-nél többet véletlenül se szeretnék elkölteni telefonra. Sőt.

Merengő 11-12-2012 11:06

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 300727)
Ha fele olyan drága lenne, mint amilyen, akkor se fizetnék ennyit egy telefonért. 120 körüli árat irreálisnak tartok. 50-nél többet véletlenül se szeretnék elkölteni telefonra. Sőt.

Samsung Galaxy Ace akkor ezzel meg leszel elégedve. kategóriájában kiváló és az ár érték aránya a legjobb jelenleg a piacon

csabi 11-12-2012 11:33

motorola defy-m van. strapabíró, igaz angol nyelvű. szerintem Neked tökéletes. beleejtheted egy balatonba is! :D

vityu 11-12-2012 12:01

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 300729)
motorola defy-m van. strapabíró, igaz angol nyelvű. szerintem Neked tökéletes. beleejtheted egy balatonba is! :D

Úgy látom, Vodafonnál csak a mini-t lehet belőle kapni. Amúgy nem tűnik rossznak.

Andrew 11-12-2012 17:40

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 300727)

Egy telefonért én sem. Szimpla telefonért 10 ezernél nem adnék többet.
Mondjuk én úgy tekintek erre, hogy telefonálásra is lehet használni, mert többnyire térkép/GPS, internet (ezzel együtt munka és tanulás) a felhasználási köre, illetve részben fényképezőgép (nem túl szép :D ), szótárgép, zsebszámológép, naptár, zseblámpa, az email-ezést már majdnem ki is hagytam... És akkor néha az idő múlatására játékokat és egyebeket nem is említettem.

Mondjuk 100 ezret én sem költenék rá, ezért rendszerint figyelek, és várom a nekem megfelelő pillanatot (a Desire-t több, mint 2 éve újonnan 60-ért vettem). De ha valakinek van rá pénze és ki is használja, akkor annyira nem elvetemült ötlet.

Amúgy érdekes, mert az 'én nem veszek több tízezres telefont' szlogen majdnem annyira népszerű, mint 100-200k-s telefont venni :D

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 300728)
Samsung Galaxy Ace akkor ezzel meg leszel elégedve. kategóriájában kiváló és az ár érték aránya a legjobb jelenleg a piacon

Anyáméknál annyiba került az Ace II, mint az Xperia U - utóbbi pedig azért egy fokkal modernebb.

csabi 11-12-2012 18:06

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 300730)
Úgy látom, Vodafonnál csak a mini-t lehet belőle kapni. Amúgy nem tűnik rossznak.

én náluk vettem, de nem volt függő, így liverpoolban is tudom használni O2 simmel. a defy+ sem kapható?

vityu 11-12-2012 18:11

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 300735)
én náluk vettem, de nem volt függő, így liverpoolban is tudom használni O2 simmel. a defy+ sem kapható?

Nem, csak a mini.

Turul 11-18-2012 21:23

senki nem akar mobilra kolteni,de a vipre senki sem sajnalja a lovet :) Samsung Galaxy Nexus..maximalisan tudom elvezni a hodot rajta vagy a bongeszeset ugy alltalaban,de melegen tudom ajanlani a Nexus szeria barmelyiket,mert minden e telefon,tabletek mellett szol. tabletbol a Nexus 7 ajanlom.:D

Ati 11-18-2012 21:41

Nekem a HTC-től a Desire teljesen jól bejött, bár ezt ma már nem kapni azt hiszem. Nagyon jó hardver, szuper kép, az érintőképernyője is nagyon jól reagál. Egyetlen gondom a belső memóriájával van, azt eléggé kispórolták, így az appokat eléggé vissza kell fogni rajta, mert nem mindent lehet kártyára telepíteni.

Turul 11-18-2012 21:50

Ati a Desire valoban jo mobil.a memoriat is meglehet oldani....megoldhato h a progik az sd kartyara keruljonek. Nexus mobilok elsonek kapjak a szoftverfrisiteseket,az inovaciokat,szoval ez eddig a legjobb mobilom ami valaha volt,pedig volt rengeteg obil a kezemben. Nexus 7 tableten meg isteni a netezes,es kb az ara 60 ezer forint,es amugy 1 multimedialis kozpont. Google az google :)

Ati 11-18-2012 22:04

Quote:

Originally Posted by Turul (Post 301022)
Ati a Desire valoban jo mobil.a memoriat is meglehet oldani....megoldhato h a progik az sd kartyara keruljonek. Nexus mobilok elsonek kapjak a szoftverfrisiteseket,az inovaciokat,szoval ez eddig a legjobb mobilom ami valaha volt,pedig volt rengeteg obil a kezemben. Nexus 7 tableten meg isteni a netezes,es kb az ara 60 ezer forint,es amugy 1 multimedialis kozpont. Google az google :)

Sokmindent nem enged kártyára tenni. Google maps például. Google+, Facebook. És máris ott vagyok, hogy 100 mega ugrott a 150-ből.

Turul 11-18-2012 22:13

meg kell piszkalni....de mondok neked 1 jobb megoldast :0 vegyel Nexust

Ati 11-18-2012 22:27

Quote:

Originally Posted by Turul (Post 301024)
meg kell piszkalni....de mondok neked 1 jobb megoldast :0 vegyel Nexust

Ennyire nem fogyóeszköz azért nálam a telefon, hogy most újat terveznék venni. :D

Remedy 11-18-2012 22:34

En Samsung Galaxy mini 2-et vettem, es elegge tetszik. A telefon sajat memoja 2 giga. 14 ezer ft volt telenornal, 2 ev huseggel egy XS-es elofizuhosszabbitassal. (ami a masodik legkisebb csomag). Nagyobb elofizetesnel 5 ezerert, vagy akar ingyen is hozzadvagjak. :)

Kutyuleee 11-19-2012 01:56

Nekem samsung Galaxy S2-öm van egy ideje, nagyon megvagyok elégedve, bár a gyári rom helyet MIUI fut rajta. (ha megszokja az ember még jobb és könnyebben kezelhető mint az alap android menürendszer, és gyorsabb/egyszerübb az appok elérése, emellett a beépített feature-ök hatalmasat emelnek rajta)

By the way ha okos telefont akarsz, felejtsd el az olcsó kategóriát. ne ACE vagy hasonló, mert sok minden akad rajta és lassú ez pedig hosszútávon zavaró tud lenni. pl navigációnál ha hirtelen kell a GPS elég lassan áll fel és mondjuk vezetés közben ez galibát tud okozni. vagy webezés közben ha volt megnyitva elötte pár dolog, már lassan tölti be a lapot, vagy elfogy a memória.

Helyedben azt csinálnám amit én tettem. Már kifutott prémium kategóriás mobilt vennék. pl.: Samsung Galaxy S2, HTC sensation ilyesmi.

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 300721)

Erre annyit, hogyha nem tetszik a SENSE (HTC gyári android felülete) akkor használj más ROM-ot van elég nagy kínálat, nagy része több tudással mint ami van a gyáriban és jobban optimalizálva. a hardware-t meg tudod mit veszel, ha sajnálod jobbra a pénzt, akkor ne szídd ha lassú,vagy fos. úgyanaz mint a pc-knél, egy pentium processor sose fogja felvenni a versenyt egy core i7-el.
A legtöbb szoftvert sem régi hardware-re optimalizálják... az androidra ugyanez igaz.

a 16-18 órás aksi meg okostelefon betegség. hiába van 1,5x akkora kapacitás az S2-mben mint elötte a galaxy spicában, a 3x annyi képpont + majdnem dupla kijelző méret miatt kevesebb ideig bírja pár órával. Ha ez zavar akkor 2 dolgot tehetsz:
1, veszel nagyobb kapacitású utángyártott aksit, ami vagy meghal félév után vagy szerencséd van, de amíg él tovább bírja...
2, veszel még 1 aksit és magadnál tartod cserére ezzel megduplázva az elérhetőséget, és megnövelve az aksik élettartamát is...

Merengő 11-19-2012 02:31

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 301027)
2, veszel még 1 aksit és magadnál tartod cserére ezzel megduplázva az elérhetőséget, és megnövelve az aksik élettartamát is...

az aksik élettartama miért fog megnőni?

Andrew 11-19-2012 08:38

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 301028)
az aksik élettartama miért fog megnőni?

Minél kevesebbet használod az akksit, annál tovább fogja bírni. Sajnos az lithiummos akksik nem szeretik se a meleget, se a használatot (gyakori töltést), se a teljes lemerítést, se a teljes feltöltést. Elég kényes jószágok :D

Barátnőmnek az Acer CloudMobile S500-at ajánlottam. Havi kevesebb, mint 4500Ft-os előfizetésért (ami tartalmaz internetet és egy rakás percet, amit ki fog használni) megkapta kevesebb, mint 10 ezer forintért.
Újonnan, kártyásan is hozzávágják az emberhez 200 euróért, ami 57 ezer forint, pofátlan olcsó ezért a hardverért, és maga a telefon is egészen szép (a 720p IPS kijelzőt és az S4 Krait processzort ne is említsük, aminél csak egy erősebb van jelenleg, ennek a 4 magos változata, az S4 Pro).
Remélem típushibája sem lesz :P De előre ezt nem lehet megmondani...

vityu 11-23-2012 11:11

No, mivel gyorsan kellett, bár a szolgáltató nem siette el, így ott kényszerültem telefonvételre, ezért egy Sony Xperia Miro lett a telefon. Első okostelefon, tehát tetszik, és nem bántam meg eddig.
Viszont nem adtak hozzá headsetet, gondoltam, hogy egye fene, majd az előző SonyEriccson szintén jackdugós headsetét használom. Hát nem. Nem kompatibilis, úgyhogy most vehetek egyet, bár azt se tudom, hogy milyet, meg melyik jó... :D

vityu 05-15-2013 21:00

Tudja valaki, hogy külföldön, európán belül milyen tarifákra számíthatok a vodafone-os telefonommal? Mindenhol csak a napi 990Ft-os megrendelhető cuccról olvasok... Hátha tud valaki valami egyebet.

Redback 05-23-2013 20:36

Ha van fogalma valakinek a mobilokról, szívesen meghallgatnám a tanácsát hogy Samsung S Advance, vagy Sony Xperia U legyen a szívem választottja?

Bukta 05-23-2013 20:52

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 303537)
Ha van fogalma valakinek a mobilokról, szívesen meghallgatnám a tanácsát hogy Samsung S Advance, vagy Sony Xperia U legyen a szívem választottja?

Én nem tudom melyik a jobb, de egyet tanácsolhatok: az eszeddel, és ne a szíveddel válassz mobilt. :-DDD

vityu 05-23-2013 20:57

Quote:

Nekem Sony-m van, igaz nem U, hanem miro, de teljesen meg vagyok vele elégedve. Én ha új telefont veszek majd, az nagyon valószínű, hogy Sony lesz.

Andrew 05-23-2013 21:51

Quote:

Tudom ajánlani a PH! mobilos topicját (ha eddig nem tetted volna meg), ha részletesen leírod nekik, hogy mik az igényeid, biztosan tudnak majd segíteni!
Az Xperia U- ismerem, Anyu olyat vett (flottában ez volt az egyetlen egy értelmes választás), de szerintem frankó holmi, bár nekem a mérete miatt nem kellene - engem a telefonálás mint funkció kevésbé érdekel, más tekintetben pedig jobban jön a nagyobb kijelző.

Minden esetre én nyáron kicsit majd jobban utánanézek, aztán lehet, hogy bevállalok egy telefont csájnából :) Meg tabletet is :P

Remedy 05-23-2013 21:56

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 303543)
engem a telefonálás mint funkció kevésbé érdekel,

Azért ez mekkora kijelentés mar egy TELEFON-nál. :D Ez a mai generáció... :D

Bukta 05-23-2013 21:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 303544)

Az első mobilommal sms-t sem lehetett írni... :-)

Pumi 05-24-2013 08:00

Quote:

A családba van egy mobilos üzlet, bár én nem értek hozzá, de amit tőlük hallok az az, hogy a samsung és az iphone telók jelenleg a legjobbak. szervíz szempontokból is. plusz jelenleg ezekhez van a legtöbb minden is, kiegészítők,progik meg tudom is én.

vityu 05-24-2013 11:17

Quote:

Szerintem inkább azzal együtt, hogy mellé nyárra egy tablet... Tehát nagy kijelző, mert kell a nem telefon funkciókhoz, meg egy tablet, ami azért kell, hogy kiváltsa a nem telefon funkciók nagy részét.
Totál gáznak tartottam, amikor a csávó velem szemben nyomkodta az iphone xy telóját, majd elővette a laptopot, aztán filmet nézett a tableten... Egy jó példa arra, hogy fogyasztó társadalom vagyunk. Én remekül érzem magam a vonaton úgy, hogy a telefonomon ha akarok tudok netezni kicsit, de inkább olvasok és zenét hallgatok. Valakinek 3 baromi hasonló eszköz kell ahhoz, hogy tudjon 3 órát utazni.

Andrew 05-24-2013 14:03

Quote:

Ezek régen PDA néven futottak, aztán később rájuk aggatták a smartphone nevet. Ha valaki csak telefonálni szeretne, akkor neki ténylegesen totál fölösleges ilyesmi. Nagyon gyakran látom, hogy megveszik a 100+ ezer forintos készüléket, és telefonáláson + SMS-en kívül semmire nem használják, arra pedig még talán kevésbé is alkalmas, mint egy nem_smartphone (okostelefon, de ezeket a csinált szavakat sem szeretem olyan nagyon), mert akkuidőben sokkal gyengébbek. Na őket kissé megvezették a marketingesek.
Én konkrétan alig telefonálok, mert nem szeretek, viszont az állandó internetelérésnek köszönhetően rengeteget email-ezek, ha előadáson eszembe jut valami, akkor azt megnézhetem, ha kell, hozzáférek a netbankárhoz, továbbá GPS és térképfunkciónak már rengetegszer vettem hasznát, néha még fényképezni is szoktam... (és ez csak pár dolog, ami hirtelen eszembe jutott, mert tagnap épp szükségem volt rá).

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 303547)
Szerintem inkább azzal együtt, hogy mellé nyárra egy tablet... Tehát nagy kijelző, mert kell a nem telefon funkciókhoz, meg egy tablet, ami azért kell, hogy kiváltsa a nem telefon funkciók nagy részét.

Te sem vagy gondolatolvasó :D A tablet konkrétan munkára lesz, notebook helyett, mert hiába 12"-os az X61T-m, sajnos még mindig 2kg, de az X200 1,5kg-jával sem lennék sokkal előrébb. Viszont egy tablet csatlakoztatható billentyűzettel (ami közül már vannak egészen értelmes minőségűek is), tokkal-vonóval, töltővel megáll kb 1kg-nál, ami sokkal kényelmesebb hordozásra, és használatra. (MBA-ra, Samsung Series9-ra nem fogok 300 ezret kiadni, csak hogy elfogadható tömegű eszközöm legyen, de 3G még ezekbe sem fért bele :mad:)

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 303547)
Én remekül érzem magam a vonaton úgy, hogy a telefonomon ha akarok tudok netezni kicsit, de inkább olvasok és zenét hallgatok. Valakinek 3 baromi hasonló eszköz kell ahhoz, hogy tudjon 3 órát utazni.

Tök jó, hogy úgy érzed, hogy mindenki másnak is bőven elég az, ami Neked, de ugye emberek vagyunk, totál más igényekkel :)
Amit én csinálok, arra a telefon még nem alkalmas (sok minden másra meg sokkal inkább), a notebook pedig nekem kényelmetlenül nehéz. Vonaton meg legszívesebben aludnék, de van, amikor dolgoznom kell.

Persze sokan vannak, akiket a marketing megtéveszt (szebb szó, mint az agymosás), én nap mint nap találkozom ilyen emberekkel, akik notebookot szeretnének vásárolni és nem fér a fejükbe példának okáért az, hogy internetezésre meg egy kis játékra totál fölösleges 40 ezer forinttal többet kiadni egy i7-es gépért.

All times are GMT +1. The time now is 08:18.