![]() |
Gee nem rövid hozzászólásodon érződik, hogy érzelmeid vezérlik:)
Igen, elkurták nem kicsit de most nem a kormány leváltása a legjobb megoldás. Az hiányzik még most, hogy hónapokig ügyvezető kormányunk legyen. És mi az alternatíva? Egy olyan párt aki most leszarja az ország érdekeit hátradől és várja a kormány bukását? Mind csak azt nézi hogy jöhet ki a legjobban a buliból... Szomorú kilátások egy ködös őszi reggelen 56-ban legalább tudtuk ki az ellenség és hogy valami ünnepelni való is legyen ma 19 éve kiáltották ki a III. Magyar Köztársaságot:) |
Párommal pihizek, főzünk vmit, megnézünk vmi megemlékezést v dok filmet a témával kapcsolatban és csendben emlékezünk 56 hőseire....
|
Quote:
|
Quote:
Dehogynem :eek: Neki van a legjobban szüksége a pénzre! Miért vette azt a traktort? Azért, hogy többet termeljen, olcsóbban. (Mert ugye az új traktorok ugyan annyi üzemanyagért fele annyi idő alatt kétszer annyit szántanak...) Miből vette a traktort? Hitelből. Miért tudta megvenni hitelből? Mert az ország abban a pillanatban jól állt, volt kereslet a terményére, jól ment a gazdaság. Utána mi történt? Seggberúgták a magyar gazdaságot, szart sem ért a gazda munkája - ekkor elgondolkozik, hogy miből fizesse ki azt a nyamvadt traktort?? Ha jön a bank, és elviszi, garantáltan éhenhal... Már megint a jó öreg 'dögöljön meg a szomszéd tehene is' mentalitás :( |
Quote:
|
Quote:
Én inkább azt érdeklődném meg, hogy miért kell egyeseknek ugyan ennyibe kerülő személygépkocsi? Mert az tényleg nem jobb egy centivel sem egy 5 milliósnál. Továbbra is a szomszéd tehene mentalitás. Továbbá, ha a 24 millás traktort veszi meg, akkor is pont ugyan ott tart. :) Mert nincs pénze kifizetni. |
Quote:
Asszem, h marad Párkány... Ott is lehet jókat enni (pl. sztrapacskát) és inni is (pl. Aranyfácánt)... :) |
Quote:
|
Quote:
Fedezet pedig a föld. Inkább örülni kéne, ha az, aki az ÉLELMET termeli nekünk, annak jó sora van... Szerintetek ez így helyes? |
Quote:
Ez kb olyan mintha most mindenki merciből kiszállva, arany fuxxal menne tüntetni az utcára, lehet hogy a lakásra felvett jelzálog hitelből vette, de akkor sem tünne hitelesnek:) |
Quote:
|
Quote:
A cigók mennek felveszik a segílyt,lopnak,rabolnak és végül a fuxokkal kimennek tüntetni,hogy nekik milyen rossz az élet,meg semét fasiszták jajjj jajjj:) |
Quote:
Nem mondtam, hogy olyan jó helyzetben lenne a mezőgazdaság,sőt tudom, hogy a legtöbb földműveshez képest még a templom egere, is fuxos kulák. Csak arra világitottam rá,hogy pl a gazda tüntetésen nem azok a tényleg rossz helyzetben lévő gazdák voltak, hanem a tehetősebbek... |
Quote:
Ránézésre pedig lehet, hogy tehetősebb, de sanszos, hogy nyakig el van adósodva, és azok ellen tüntetnek, akik ezt tették vele. Akik pedig alapból rossz helyzetben vannak azok esélyes, hogy egyedül, esetleg családi vállalkozásban dolgoznak. Akiknek volt esze, nem lépett ki rögtön a TSZ-ekből, ahogy tehette... Ha nem kényszerből tömörülnek termelő szövetkezetekbe, nagyon jól működő termelő közösségeket alakíthatnak ki - nyugaton is ezt csinálják. |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Nem csak az érzelmeim vezérelnek, hanem mint arra Kuty is rámutatott, a számok. A számok nem csalhatnak meg senkit, függetlenül az érzelmeitől. És a számok nem a huligánokat ítélik el. A huligánokat a törvénynek kéne elítélnie, de nem teszi meg. Ez a tövrény hibája.
Felmerült, hogy a rendőr Londonban, meg Magyarországon így, meg úgy... Ez nagyon szép, csak Londonban ha van rendbontás (és van ott is, az sem a Kánaán...), a huligáokat kiemelik a tömegből, mert beattakkol 8-10 rendőr, és képesek elkapni azt aki nem megfelelő stílusban van kint az utcán, és képesek csak azt az egyet agyonverni, és bíróság elé állítani. És ezt legtöbbször tényleg lőfegyver nélkül teszik meg. Hát, van mit tanulnia a rendőrségnek. Visszaolvastam, sehol sem írtam, hogy most azonnal október 24-én váltsunk kormányt. A szakértői kormány szerintem nem a legjobb megoldás Mo-n. Vagy bármilyen átmeneti állapot. Ezt sajnos a köztársasági elnők bökte el, még 2006-ban. Ugyanis lett volna alkalma (törvényes módon természetesen) feloszlatni az országgyűlést, és új választásokat kiírni. (Mondjuk nem lepődnék meg, ha megfenyegettékvolna őt is meg egész családját is, hogy elássák őket, ha ezt megteszi... Szóval nem 100%, hogy ő bökte el a lehetőséget, de nagy valószínűséggel igen.) Ha már 2006-ban lett volna egy kormányváltás, régóta nem itt tartanánk, mert ugye akkor azonnal át lett volna írva az egész alkotmány... (Én speciel arra vártam...) Nem itt tartanánk, az biztos. Fényévekkel előrébb. És ezt sem érzelmek miatt mondom, hanem mert igen sok közgazdász ismerősöm mondta ezt. Akik se nem jobb se nem bal oldaliak, hanem csak a számokat nézik pártatlanul. Szerintük minél tovább megy a reform, annál rosszabb lesz minden. (Ezt 2006-ban mondták, úgy látom, bejött... Innnentől kezdve hiszek nekik teljes mértékben.) Ünnepelni meg úgy ünnepeltünk, hogy haverokkal összejöttünk, megnéztünk 2 '56-os filmet, meg a Star Wars 4-5-6. epizódot, és mellé elfogyasztottunk 1 üveg pálinkát, meg egy kocka sört. Jól éreztem magam eközben a tevékenység közben, úgyhogy nem bántam meg, hogy így döntöttem. |
Quote:
A köztársasági elnöknek meg semmi jogköre nincs feloszlatni az országgyűlést olvass kicsit utána a választási törvénynek... |
1. Jó, legyen 100 kuka, meg 2 autó, meg 4 kirakat, az is elhanyagolható pénzösszeg egy állam számára a milliárdos lopásokhoz képest, amik magánkezekben gyülnek össze.
2. Van hozzá jogköre. Azért köztársasági elnök, mert vannak ilyen jogosultságai. Más kérdés, hogy mennyire hagyják megvalósítani, vagy mennyire megvalósíthatóak a jelenlegi jogi szabályozás keretein belül (amiben több a kiskapu, mint egy kiskapu gyárban...). |
Quote:
2. ha még 100x elmondod akkor sincs jogköre hozzá mondom tájékozódj... |
Quote:
|
Quote:
|
És érdekelnének a tegnap okozott milliárdos kárjelentések :)
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 23:12. |