Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Ki milyen fajra esküszik? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=232)

director 02-14-2006 14:49

Quote:

Originally Posted by Davalon
3.... én mindig dicsértem a gnómot. De mivel per pillanat nem azzal vagyok, így nem tudtam rá szavazni:-D

én is játszom óriással is pl.. de mégsem arra szavaztam:)

szerk: ja jó, most már értem mit írtál. oké :)

Mephisto 02-15-2006 11:18

Szerintem inkább az lenne a helyes kérdés, hogy melyik fajt nem szeretjük... Vagy ilyen nincs is? :)

director 02-15-2006 15:20

Quote:

Originally Posted by Mephisto
Szerintem inkább az lenne a helyes kérdés, hogy melyik fajt nem szeretjük... Vagy ilyen nincs is? :)

esetleg lehetne olyan, hogy melyik fajt nem szertjük ellenségnek? :)

Chaos 02-15-2006 18:10

Én az orkra szavaztam. Magas hekin az a legjobb.

Mephisto 02-15-2006 18:15

Quote:

Originally Posted by Chaos

Ez is igaz. Bár az ork tényleg csak annak való, aki sokat van bent a játékban. Hozzá nem elég naponta 2szer benézni.
Ja és ellenségnek szerintem tuti senki se szereti.

Senki 02-15-2006 18:42

Quote:

Originally Posted by Chaos

Na végre valaki aki velem együtt szavazott az orkra! :p azt hittem már elárvul mint a gnóm (pedig aztán annak is van rajongótábora a gömbök alapján... :rolleyes: )

director 02-15-2006 21:03

azért durva hogy a szavazatok alapján élőhalott = gnóm = ork = 2 .. lol:D

Senki 02-15-2006 22:06

Quote:

Originally Posted by director
azért durva hogy a szavazatok alapján élőhalott = gnóm = ork = 2 .. lol:D

hát tényleg elég furcsa... :D

Pagi 02-15-2006 22:09

Mondjuk en jelenleg 3 fajjal jatszom... arra szavaztam ami ma a legkedvesebb volt szamomra... lehet 2 nap mulva masra szavaztam volna :D

Senki 02-15-2006 22:12

Quote:

Originally Posted by Pagi
Mondjuk en jelenleg 3 fajjal jatszom... arra szavaztam ami ma a legkedvesebb volt szamomra... lehet 2 nap mulva masra szavaztam volna :D

én is hárommal tolom.- ork / elf / óriás... de az ork nálam a tuti... nyers erő :D

Pagi 02-15-2006 22:19

hat en most (szint szerinti sorrendben)
orias/felelf/meg semmi...

a "baby-orim"-nal meg nem dontottem el mi legyek... bar mar letelt par kor indulas ota :D

Dragi 02-17-2006 23:53

hehe

úgy látom a felsek keményen tartják a 2.-ik helyet az óriás mögött ez az FÉLELFek csak így tovább minél többen szavazzatok:D:cool:

xander 02-19-2006 19:20

Hááááát

Nekem nem vált be az óriás én leginkább az orkokat meg a gnómokat kedvelem!:p

Caesarion 02-20-2006 15:34

Quote:

Originally Posted by xander
Nekem nem vált be az óriás én leginkább az orkokat meg a gnómokat kedvelem!:p

én is így vagyok vele, éljen a gnóm meg ork!! :D

Északföld 02-21-2006 00:12

Hi all!

Minnél nagyobb területű egy ország, annál jobban kijön a gnóm előnye.:)

Senki 02-21-2006 06:42

Quote:

Originally Posted by Északföld
Hi all!
Minnél nagyobb területű egy ország, annál jobban kijön a gnóm előnye.:)

Sajnos... :D Szívósabb orkot kérünk nagy hekiszámra ATI! tarthatatlan hogy a sok okostojás gnóm leverje az orkokat! :D :D
de a viccet félretéve elmondod hogy miért jön ki, mi megy magas hekin?

Északföld 02-23-2006 01:17

Quote:

Originally Posted by Senki
Sajnos... :D Szívósabb orkot kérünk nagy hekiszámra ATI! tarthatatlan hogy a sok okostojás gnóm leverje az orkokat!
de a viccet félretéve elmondod hogy miért jön ki, mi megy magas hekin?

Jó, nagyon szívesen. Akkor nézzünk egy magas hektárszámot, legyen 13.000 hektár. Egy közepesen jó hadi orit vegyünk alapul, 70% barakkal, tegyük figyelmen kívül azt, hogy a tornyokba nem kell ember (mert, úgy is állandóan figyelünk, ha kell veszünk, lefokozunk, stb) és egyéb, ilyen huncutságokat.
Fontos, hogy a mostani 1/a-ban az ork előnyei élből redukálódnak, azaz nem tudja kihasználni, hogy az Ő emberei kevesebbet esznek. Mivel jóformán senki sem tart tanyát.

Tehát a tények:
(a kocsmákkal és templomokat szabadon lehet variálni, ez egy átlagos eset, ha a közeledben van egy gnóm :) )

Ork:

2439 ház
9100 barakk
1 raktár
450 őrtorony
500 kocsma
500 templom
10 bank

Támadó érték klán csata esetén, tudósként, 90% morálon (473.200 lovas):
4.816.702
Védő érték klán szinten (473.200 íjjász, tornyok): cca. 4.238.323
Egyéni támadó érték (7 tábornokkal, felfelé, varival, 473.200 lovas): 7.576.672
Egyéni védő érték (473.200 íjjász, védő vari, tornyok): 5.509.820

Gnóm:

2196 ház
9100 barakk
1 raktár
450 torony
500 kocsma
500 templom
10 bank

Bár a felépítés u.az, itt máris meg kell jegyezzük, hogy a gnómnak marad szabadon felhasználható 243 hektára, amiből bármi lehet. Esetleg az ork közelségétől függően, torony, barakk vagy templom, kocsma.
Ezt most figyelmen kívül hagyva:

Támadó érték klán csata esetén, tudósként, 90% morálon (546.000 lovas):
4.570.020
Védő érték klán szinten (546.000 íjjász, tornyok,) : cca. 5.391.483
(Érdemes nézni, klán szinten még az üres területeket beépítetlenül hagyva sem üt be az ork, de a gnóm beüti az orkot! tehát egy ilyen gnóm ellen, az orknak, már nagyobb arányú barakk kell.)
Egyéni támadó érték (4 tábornokkal, felfelé, varival, 546.000 lovas): 6.927.235
Egyéni védő érték (546.000 íjjász, védő vari, tornyok): 7.000.934

Tehát nagy orikánál, klánban, el lehet dönteni ki mit szeretne. Itt elméletileg nem kell tartani egymás közelségétől, és az ork nagyobbat üt, viszont közel sem annyival, ami jelentős lenne. Bár a gnóm kevesebbet üt, de mivel iszonyat sokat lehet sereget koptatni, így jóval erősebb lesz védésben, mint az ork (amennyiben beépíti a 243 hekijét barakknak a gnóm, akkor már alig marad el támadásban. Barakként beépítve a gnóm klánszintű támadó értéke: 4.692.053). Nagy hektáron, egyre jobban kijön, a gnóm 20%-os lakástekercs előnye (kevesebb ház kell, és ugyebár 13.000 hektáron, ez már jelentős szám), így az átlagos cca 9,4-10% támadóerő különbséget tekitve (ork javára), leredukálódik ez a különbség 2%-ra. Persze csak ilyen 1/a szörmedvények esetén. :)
Egyéniben, ha két ilyen ori esetleg egymás mellé kerülne, az orknak ütnie kellene mindenképpen, különben a gnóm beépítve a maradék 243 hektárát, simán szétszedné varikkal és tolikkal is az orkot. A napi 7-8 rengést, 200-300 ház gyújtást, folyamatos vihart és szárazságot, egy ork sem bírná sokáig.
Amennyiben az ork kitámad, akkor ugyan beveri a gnómot ,de még koptatással sem tud elegendő védőerőt képezni az orijában, ahhoz, hogy a visszatámadást kivédje, sőt egy ilyen ütésváltás után, az ork már nem fog tudni visszatámadni. Tehát hosszabb távon, itt is a gnóm bizonyul jobbnak.
Azonban ez tényleg csak nagy hektáron igaz, olyan speciális környezetben, ahol megengedhetőek az ilyen országok. Nincs közelben valós veszély.
A gnómnak, sem kell fél-elfek és óriások ellen védekeznie, és az orknak sem kell sok tolit tartania, hogy ne lopják ki a szemét is, mint kisebb szinteken.
Tehát összevetve, a gnóm 1/A-ban jobb. :)

Senki 02-24-2006 12:04

Quote:

Originally Posted by Északföld
Tehát összevetve, a gnóm 1/A-ban jobb. :)

... magas hektáron és ilyen lehetőségek mellett. Ezt kihagytad :D
De most nézzük más szemszögből, azaz a korlátlan (de minimum elégséges egy ilyen szörnynek) ellátmány nélkül: egy ilyen gnómszörny rengeteget zabál, míg azért az ork üzemanyagtakarékosabb. most vegyük hozzá, hogy a klán hadi klán akar lenni. nézzük 10 fősen, hogy mégis csak mi kell neki: ütőerőben sokkal jobb tud lenni orkokkal mint gnómmal, mert ugyan gyúlékonyabb de ha hozzávesszük, hogy a sok kicsi sokra megy támadóerőben, akkor erősebbek lehetnek a gnómosoknál jóval, pláne hogy az orkunk 8 tábornokkal is számolhat, (igaz ez egyéniben számít) és pláne hogy kevesebb etető ori kell nekik ami mégjobban az orkos felé billenti a mérleg nyelvét: azaz nézzük meg hogy egy elf hogy mehet fel magas hekire etetni, hogyha ott a felfedezési limite, ahol most van: tehát nézzük meg mekkora eséllyel valósulhat meg a jelenlegi állapotok alapján egy ekkora seregszörnyeket futtató klán ellátása. mit mondanál az országonként 13k hekivel rendelkező klánok felépítésére, hogy nézzen ki, valamint az országonkénti 5k hekis klánok felépítésére... természetesen itt most az élretörést és a klánütéseket tartsuk szem előtt. a felhalmozott tartalék függvényében megadhatod akár hogy meddig életképes az elgodolásod :)

(komoly feladatokat adok, mi? de asszem ez az 1/A topicba való :))

Milán™ 03-02-2006 16:49

na 2b-én néztem pontlistán kb ilyen arányban vannak a fajok:10-ból olyan 6gnóm 3óriás azt 1másmilyen.elég uralkodó faj a gnóm:)

Wanax 03-02-2006 17:39

Quote:

... magas hektáron és ilyen lehetőségek mellett. Ezt kihagytad :D
De most nézzük más szemszögből, azaz a korlátlan (de minimum elégséges egy ilyen szörnynek) ellátmány nélkül: egy ilyen gnómszörny rengeteget zabál, míg azért az ork üzemanyagtakarékosabb. most vegyük hozzá, hogy a klán hadi klán akar lenni. nézzük 10 fősen, hogy mégis csak mi kell neki: ütőerőben sokkal jobb tud lenni orkokkal mint gnómmal, mert ugyan gyúlékonyabb de ha hozzávesszük, hogy a sok kicsi sokra megy támadóerőben, akkor erősebbek lehetnek a gnómosoknál jóval, pláne hogy az orkunk 8 tábornokkal is számolhat, (igaz ez egyéniben számít) és pláne hogy kevesebb etető ori kell nekik ami mégjobban az orkos felé billenti a mérleg nyelvét: azaz nézzük meg hogy egy elf hogy mehet fel magas hekire etetni, hogyha ott a felfedezési limite, ahol most van: tehát nézzük meg mekkora eséllyel valósulhat meg a jelenlegi állapotok alapján egy ekkora seregszörnyeket futtató klán ellátása. mit mondanál az országonként 13k hekivel rendelkező klánok felépítésére, hogy nézzen ki, valamint az országonkénti 5k hekis klánok felépítésére... természetesen itt most az élretörést és a klánütéseket tartsuk szem előtt. a felhalmozott tartalék függvényében megadhatod akár hogy meddig életképes az elgodolásod :)

(komoly feladatokat adok, mi? de asszem ez az 1/A topicba való :))

Szerintem elfelejtetted szamitasba venni a gnomok teki bonuszat az orkkal szemben, meg azt hogy a gnom tud tolizni varizni is atepites utan valamint az orknak klanszinten szinte semmi a vedo ereje!
A feljutas szempontjabol azt is vizsgald meg hogy nem csak feljutni kell azzal az orkkal hanem ott is kell tudni maradni, ami nem egy elhanyagolhato szempont!

Senki 03-02-2006 18:45

Quote:

Originally Posted by Wanax
Szerintem elfelejtetted szamitasba venni a gnomok teki bonuszat az orkkal szemben, meg azt hogy a gnom tud tolizni varizni is atepites utan valamint az orknak klanszinten szinte semmi a vedo ereje!
A feljutas szempontjabol azt is vizsgald meg hogy nem csak feljutni kell azzal az orkkal hanem ott is kell tudni maradni, ami nem egy elhanyagolhato szempont!

Süti kérlek figyelj már oda arra amit mondasz... attól nem lettem okosabb hogy körülbelülre elismétled amit Zoli írt... :(

Wanax 03-02-2006 20:48

Speciel en arra reagaltam hogy szerinted az ork kevesebbet eszik, es azt probaltam meg megjegyezni, hogy hiaba van kicsit tobb tamado ereje a klannak, de viszont vedoereje nincs, es ehhez jon hozza amit a Zoli is irt hogy, az orknak utni kellene hogy el tudjon szakadni a szekalo gnomtol ami magas hekin hijaba ork nem biztos hogy menni fog!
Nem egeszen Zolit ismeteltem, hanem megerositettem!

Senki 03-02-2006 21:10

Quote:

Originally Posted by Wanax
Nem egeszen Zolit ismeteltem, hanem megerositettem!

Speciel erre nem volt szükség, mert nem 10k hekiről elmélkedünk, hanem oylan 5król ami a középmezőny :D legalábbis erre próbálnám rávenni Zolit... :rolleyes:

Half 03-02-2006 21:39

Az a baj hogy nem értitek miről szól ez a játék:DDD azthiszem ebben egyedül maradok, de azért megpróbálom elmondani mégeccer:D
szeretet:D

Senki 03-02-2006 21:49

Quote:

Originally Posted by Half

valld be még a fórumod is rózsaszínben fut! te megbetegedtél asszem :D
különben is ez játék ami arról szól hogy jól elgyepáljuk egymást! :D
és erre az ork a legjobb amíg nem győztök meg! (nagy hekin meg nem számít, ez van, IJ)

director 03-02-2006 21:55

Quote:

Originally Posted by Half
Az a baj hogy nem értitek miről szól ez a játék:DDD azthiszem ebben egyedül maradok, de azért megpróbálom elmondani mégeccer:D

javaslom, hogy külön neked indítsunk egy fajt, aminek a szeretet a specvarija..

Half 03-02-2006 22:01

Uhh durva a Rózsaszin fórum:D

Legyen az új fajom neve Bogi:o

Gabesz 03-16-2006 22:59

én azt mondom,hogy minden a szövitől függ...
voltam én már ember tolis és nem akartak leszedni..
na jó 2ulla próbálkozott lepusztitottam őket tolis létemre...
a varim annyi volt,hogy egy penge varis 50%ig ártózott volna,de 5.ben én ilyet nemláttam az utóbbi időben...
tolikkal nemfért senki:) ijakról ne beszéljünk egy szövi 3szor simán befért volna szerintem...
tehát ebmer többet nemleszek az tuti:)
én az orkra szavaztam nemtagadom:) bár lehetett volna elf is,de inább szeretek támadni:)
az óriás egy unalmas faj... minden kezdő béna aztválaszthatja akkor felteszi a sziesztát csinál pár varit 30%tornyos ijászt és nesze emberek beverni nemlehet de ő sem fog senkit bántani...
regnetni felesleges max ha felettünk van...
egy ork az más lehet vele játszani még egy ilyen unalmas játéktérben is ahol minden 2.ori óriás a maradékból minden 2.gnóm a többi meg elszórva 1-1 hulla és a többi faj kb egyenlő arányban elosztva az én meglátásom alapján.
emellett még azért is jólehet az ork,mert A ban pl a a legjobb hadis...(ha nem gyujtják be).
óriás az pl nemjó faj A ban szerintem,legalábbis ottsem lennék az az biztos...
majd ha unatkozni akarok leszek óriás és beállok ij elitbe varikkal és fedezek ha fel akarok jutni.

na ennyi mert fárasztó vagyok...

Senki 03-17-2006 08:52

Gabesz ahogy elnézem egy véleményen vagyunk :D Ork kolléga :D
és az óriás tényleg biztosági faj ahogy az elf is. csak az elf végképp nem a támadós fajta :D

Xeper 03-17-2006 21:50

Quote:

Gabesz ahogy elnézem egy véleményen vagyunk :D Ork kolléga
és az óriás tényleg biztosági faj ahogy az elf is. csak az elf végképp nem a támadós fajta :D

A fantomsereg tartogathat meglepetéseket a túlságosan határozott ellenségeknek :cool:
Ork kolléga ;)

Senki 03-17-2006 22:33

Quote:

Originally Posted by Xeper
A fantomsereg tartogathat meglepetéseket a túlságosan határozott ellenségeknek :cool:
Ork kolléga ;)

jah, de attól még azért passzívabb faj az elf, ha valaki mondjuk csak lovast tart a fantomsereg alatt és orkokat megszégyenítő bavúrokat trükközik, akkor sem az elf az a tipikus agresszor faj így sem ... :D

Grabi 03-17-2006 22:40

hohohohohó!

azért ne csak az A-t vegyük figyelembe! lentebb azért kell etetni a hadikat, és óriási előny az óriásokkal szemben, hogy az ork minden tolit tud índítani, még tekit is, amit a gnóm nem.
meg ugye +50%-os támadással indul tábornokkal!
én úgy gondolom, hogy az A kivételével, ahol természetes a magas hekin a gnóm, lentebb az élvezetes játékhoz és ha az illető sokat van benn a legerősebb hadifaj az ork!
mellé esetleg még két ork meg egy óriás varisnak és akkor hihi van :)

+1 szavazat az ork kollégákra! :)

Senki 03-17-2006 22:55

Az ork a legerősebb nyers erőben, de A-n kívül ember a talpán aki megvédi a sok cseszegetéstől :D ez nem lehetetlen persze csak munkás dolog :D A-ban meg ork gnóm elf törpe mindegyikkel meg lehet oldani egy csomó dolgot. ott az óriás a legrosszabb döntés szvsz. máshol persze meg az jó.

Petya 03-18-2006 21:52

ahogy itt olvasgatom a forumot, korábban vki irta, hogy az A-ban az orik nem igazán tartanak tanyákat... ezt mondjuk el is hiszem(én még nem voltam az A-ban), merthogy egy hatalmas sereget, meg az embörkéket nem egykönnyü eltartani, de felmerült bennem a kérdés, hogy akkor mit esznek azok a szerencsétlenek...(merthogy nem hullák, tehát vmit kell :p )???

Milán™ 03-19-2006 10:56

Quote:

Originally Posted by Petya
ahogy itt olvasgatom a forumot, korábban vki irta, hogy az A-ban az orik nem igazán tartanak tanyákat... ezt mondjuk el is hiszem(én még nem voltam az A-ban), merthogy egy hatalmas sereget, meg az embörkéket nem egykönnyü eltartani, de felmerült bennem a kérdés, hogy akkor mit esznek azok a szerencsétlenek...(merthogy nem hullák, tehát vmit kell :p )???

Még énse voltam A-ban de a napokban készülök felléppni aszsem úgy van hogy van egy elf termelő aki eteti őket merthogy közös raktár van A_ban oda berakjaa kajáát az kiveszik vagy lehet úgy van hogy raktárakat tartanak és tanyát nem de én se tom pontosan...

Morisz 03-19-2006 11:27

Quote:

Originally Posted by Petya

Ez úgy van hogy van pár elf a klánban akinek nagy a túltermelése kajában és azoktól folyamataosan megy be a közös raktárba a kaja.
A közrakiban nem amortizálódik és amikor kiveszed akkor sincs veszteség mint a karavánnál és azonnal nálad van.
Ha vip vagy akkor a helytartó minden körben kiveszi neked a megfelelő menyiséget ha beállítod így lehet megoldani hogy egy ori nem tart tanyát.:cool:

Láma 03-19-2006 11:28

Nem muszáj azt a gabonát megtermelni, csak mingig tele kell venni a klnárakit azt abból zabálnak a népek. gyakorlatilag tanyafree orikat lehet müködtetni 0 raktárral

Morisz 03-19-2006 11:42

Quote:

Originally Posted by Láma
Nem muszáj azt a gabonát megtermelni, csak mingig tele kell venni a klnárakit azt abból zabálnak a népek. gyakorlatilag tanyafree orikat lehet müködtetni 0 raktárral

Igen így is meg lehet oldani hogy telivásárolod csak mondjuk 5 ori elég hamar kieszi és akkor anyagilag elég húzós szóval valamit mindenféle képp termelnie kell a klánnak.

Láma 03-19-2006 13:37

persze, te már csak tudod, hiszen a túlélő véd mészárlás ellen...

Morisz 03-19-2006 13:56

Quote:

Originally Posted by Láma
persze, te már csak tudod, hiszen a túlélő véd mészárlás ellen...

:D Ja mostmár utánna néztem csak gondoltam mivel az lett volna az egyetlen logikus dolog amiért egy hullának túlélő a személyisége.

Amúgy bocsi de a ha már itt tartunk a személyiségeknek semmi köze az 1\A-hoz szal hogy egy olyan dolgot nem tudok pontosan a ami számomra lényegtelen az még nem jelenti azt hogy az egész játékhoz süsü vagyok.

Viszont ha te egy hozzászólásból ilyen messzemenő következtetéseket vonsz le akkor gratulálok hozzá:cool:

All times are GMT +1. The time now is 07:46.