Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   1/A elf (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2223)

Princ 02-16-2008 19:38

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 158750)
Csak annyi volt, hogy a nem kell tanyákat, átetten torony-barakkba. De tényleg nem volt még rá példa, hogy valaki beüsse, és én már ütöttem vele- igaz csak kísérés volt, de akkor is.

Ebből az következik, hogy a 21% torony és 21% barakk is elegendő. Akkor minek ajánlasz 27-et?

Pepa 02-16-2008 20:34

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 158983)
Ebből az következik, hogy a 21% torony és 21% barakk is elegendő. Akkor minek ajánlasz 27-et?

Mert a 19% tanya, ami kicsit termelő volt, az átment önellátóba és az így felszabadult hektárokat én barakk-toronynak ajánlottam. És minnél magasabbra megyünk, annál inkább szükség van erre.

Princ 02-16-2008 22:53

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 158994)
És minnél magasabbra megyünk, annál inkább szükség van erre.

Jaa, hát ez nem egy lényegtelen momentum. :rolleyes:

Vice 02-24-2008 12:14

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 159032)
Jaa, hát ez nem egy lényegtelen momentum. :rolleyes:

Hozzatennek en is egy eplistat ... ketszer mentem vele vegig az A-ban egyszemelyes klanban ... senki sem utott be - osszesen kb 5500 kort voltam az A-ban ezzel az eplistaval , igaz en sem utottem senkit :)
Haz-19,barak-30,torony-23.5,raktar,bank -1.5,templom-6,kocsma-10 (%)

Ez megfog egy 60%-os barakos tabis-tudos orkot , ha full sereggel tamad ki.Kis klanokban ritka az ilyen ork . Es 3-3.500 hekin azert nem igazan mennek ki full sereggel , mert az szinte ongyilkossag .
Klanban pedig megint 99% , hogy nem uti be senki megint

Vice 02-24-2008 12:15

Quote:

Originally Posted by Vice (Post 160799)
Hozzatennek en is egy eplistat ... ketszer mentem vele vegig az A-ban egyszemelyes klanban ... senki sem utott be - osszesen kb 5500 kort voltam az A-ban ezzel az eplistaval , igaz en sem utottem senkit :)

Ez megfog egy 60%-os barakos tabis-tudos orkot , ha full sereggel tamad ki.Kis klanokban ritka az ilyen ork . Es 3-3.500 hekin azert nem igazan mennek ki full sereggel , mert az szinte ongyilkossag .

Megj : tudos , gazdalkodo voltam

Vice 02-24-2008 12:53

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 160801)
Ezt most kifejezetten nekem szántad? :)

nem feltetlenul ... csak leirtam tapasztalatomat .

Pepa 02-24-2008 18:33

Quote:

Originally Posted by Vice (Post 160799)

És minek voltál gazdálkodó, ha nem volt tanyád?

Andrew 02-24-2008 18:36

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 160873)
És minek voltál gazdálkodó, ha nem volt tanyád?

szerintem kihagyta a 10% tanyát a felsorolásból:o

Valezius 02-24-2008 18:37

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 160874)

Esélyes mivel a leírt számok összege nem 100. :rolleyes:

Pepa 02-24-2008 18:39

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 160874)

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 160875)
Esélyes mivel a leírt számok összege nem 100. :rolleyes:

Lehetséges, mert nem számoltasm utánna, csak ránézésre hiányzott.

Andrew 02-24-2008 18:41

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 160876)
Lehetséges, mert nem számoltasm utánna, csak ránézésre hiányzott.

Ja, hiányozni tényleg hiányzik :D
Monnyuk lehet, hogy 10% bányája volt :D:D:D:D:D:D:D

Khazad-Dum 02-28-2009 08:40

Hát nekem van 1A-ban önellátó elfem. S a torony barakk arány 23%, eddig egyszer próbálkoztak beütni egy ork tábornokkal, de az se sikerült. Meg szerintem ha önellátó akar lenni egy elf akkor csak kereskedő legyen. 2000-2500 hektár környékén már igen jól lehet keresni vele. Körönként 3-3,5 milla.

Khazad-Dum 02-28-2009 10:37

Hát én nem akarok ehhez a halott témához szólni, mert ti már kiveséztéttek eléggé. Csak megakarom osztani a tapasztalataimat, 1/A-ban elffel.
Volt itt már szó mindenről, de arról hogy fog az a szerencsétlen ori fejlődni. Pénz nélkül nem igazán lehet, és aki először jár fenn nem hiszem hogy milliárdokkal jön fel. Lehet nem ütik be, de 2 hét alatt 100 hektárt fedezni a nem buli. 2000 hekin ha jól állitod az éplistát be, akkor egy elf kereskedővel már tisztességes összeget lehet termelni (3-3,5 milla körönként) és 4-5 naponként fedezni 100 hektárt. Valaki a napi 10-15 hektárt valaki meg az egyszerre 100 hektárt részesíti előnybe. Én mondjuk inkább szeretek egyszerre a max.-ot. A lényeg, elfnek ha haladni akar akár egyedül akár szövibe a kereskedőt ajánlom. Bocs ha ismétlem magam.
A tolvajokról meg annyit hogy nem tudom mit vagy kit lopna tolis elf (Valahol láttam az előző oldalakon egy ilyen éplistát). Tekercset nem éri és nyersit senki se tart a saját raktárába. Ártózni meg akkora malusszal ami neki van hülyeség. Inkább tartok 5000 több ijjat be tornyozva mint 200 kocsmát vagy többet. A morált meg máshogy is fenn lehet tartani.
Variból is elég annyi hogy feltudja tenni 5-6 körre a varázslatokat. Arról meg nem is kell álmodozni, hogy majd 20 meg 36 körre feltesz valamit.
Ja és ha egyszer termel a szövitagokra akkor mindenképpen kell VIP meg annyi raktár, hogy beférjen a gabona. VIP nélkül rendes szövire termelő elf nincs.

Éplista 2000 hektárra
Ház 19%
Barakk 23%
Tanya nekem 7% és naponta egyszer bekellett vásárolnom.
Raktár 25db
Őrtorony 23%
Templom 8% Ennyi templommal felmegy mind a Védelem mind a Fantom sereg 6-7 körre.
Bank 20%

A raktárból lehet kevesebb én csak a folyamatos képzés miatt tartottam annyit. Bár akkor több tanya kell vagy többször kell bevásárolni.

vityu 03-01-2009 14:11

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 204429)
Hát nekem van 1A-ban önellátó elfem. S a torony barakk arány 23%, eddig egyszer próbálkoztak beütni egy ork tábornokkal, de az se sikerült.

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 204433)
Éplista 2000 hektárra
Ház 19%
Barakk 23%
Tanya nekem 7% és naponta egyszer bekellett vásárolnom.
Raktár 25db
Őrtorony 23%
Templom 8% Ennyi templommal felmegy mind a Védelem mind a Fantom sereg 6-7 körre.
Bank 20%

Akkor az az ork jobban járt volna, ha más fajt választ, mert eszerint az éplista szerint nem kell egészen 55% barakk egy tudós orktól, hogy sikeresen beüssön alulról. Az meg egyáltalán nem durva. Egy jó, magának termelő klán fenn tud tartani több, sokkal nagyobbat is!

Killer 03-01-2009 21:49

könnyedén üthető orkincával egyetértek :)

Khazad-Dum 03-01-2009 22:06

Nem lehet mindenki tanyafree ork és azóta mióta te jártál lent kicsit átrendeződöttek a viszonyok. De én csak a tapasztalatom mondtam el. Majd biztos jön ork egyszer ami beüt, majd figyelek.

Khazad-Dum 03-01-2009 22:09

Mostanában ahogy én látom hiány van nagyobb és jól müködő klánokból is legalább is az alsó részen.

Xeper 03-01-2009 22:35

Ha a kaja 85-nél drágább, jobban megéri tanyát tartani bank helyett. Ekkor már lehetsz tudós is, azaz erősebb lehet az országod.
Ha meg nem termelsz, minek raktár? Klánraktárból kajáltatsz, és kész.

Khazad-Dum 03-02-2009 09:01

Egy napi kajám egy kör kamatból kijön. A raktárt meg más miatt tartok nem elsődlegesen kaja miatt. De ez legyen az én titkom.

Killer 03-02-2009 10:29

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 204530)
Mostanában ahogy én látom hiány van nagyobb és jól müködő klánokból is legalább is az alsó részen.

talán azért,mert a nagyobb jól működő klánok nem az alsó régiókban vannak;)

Killer 03-02-2009 10:32

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 204529)
Nem lehet mindenki tanyafree ork és azóta mióta te jártál lent kicsit átrendeződöttek a viszonyok. De én csak a tapasztalatom mondtam el. Majd biztos jön ork egyszer ami beüt, majd figyelek.

erről pedig annyit,hogy aki ork az igenis legyen tanyafree A-ban(legalábbis szerintem),akinek erre nincs meg a lehetősége anyagilag vagy a klánja miatt az jobban jár ha más fajjal játszik.

vityu 03-02-2009 11:35

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 204529)

Minél feljebb jutsz, annál nagyobb lesz a valószínűsége, hogy lesz olyan ork, aki be fog ütni. Tehát feljebb mind több, és több védelemre lesz szükséged.
Mi nagyon örülnénk, ha ilyen felépítésű elfek lennél kicsit felettünk...;)

Khazad-Dum 03-02-2009 11:54

Odáig még sok van. Amig én oda feljutok, de majd ha ott leszek jelzem :)

webesc 03-02-2009 17:37

Ha ott leszel húzd meg magad és nehogy szólj nekik. :D

Killer 03-03-2009 07:35

most miért sajnálod tőlünk azt a kis földet??:D

laci 03-03-2009 07:42

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 204672)
most miért sajnálod tőlünk azt a kis földet??:D

A másik oldalról nézve ti meg miért irigylitek annyira a másét hogy el akarjátok tőle venni? :D

Killer 03-03-2009 07:49

mert számomra erről szól a játék:)
elveszem ami a másé,és ez sokkal szórakoztatóbb számomra mint a fedezgetős termelés;)
mondjuk amikor azt veszik el ami az enyém az már kevésbé szórakoztató:D

Eke 03-04-2009 23:54

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 204677)
mondjuk amikor azt veszik el ami az enyém az már kevésbé szórakoztató:D

Gyakrabban kellene hagynod és akkor ,egy idö után megszokod,majd lassan olyan lesz mint az anyag,tudod hogy rossz,de akarsz még

Pepa 03-05-2009 21:06

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 117440)
Pepa elfje szét lesz verve:D:D jaa nem szét..szanaszét:D
Amint szétverik Pepát remélem jelzi itt nekünk!,ha szétverik!!

Hát.... öööö..... izé. Azt mondták, ha szét leszek verve akkor szóljak. Szóval, azoknak volt igazuk, akik azt mondták, azt az éplistet nem lehet átvinni. Sajnos igazuk volt. Még mindig áll az orim, mint a cövek. Sőt ha jól emlékszem egyszer még kísértem is vele. Kár, hogy semmire se jó. Talán egyszer megtanulok játszani.

vityu 03-05-2009 21:41

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 204896)
Hát.... öööö..... izé. Azt mondták, ha szét leszek verve akkor szóljak. Szóval, azoknak volt igazuk, akik azt mondták, azt az éplistet nem lehet átvinni. Sajnos igazuk volt. Még mindig áll az orim, mint a cövek. Sőt ha jól emlékszem egyszer még kísértem is vele. Kár, hogy semmire se jó. Talán egyszer megtanulok játszani.

Azért azt hozzátenném, hogy az sem mindegy, hogy gyakorlatilag azonos ponton vagy a klántársaiddal, akiknek be kell férniük tolvajokkal egy orkhoz, aki megpróbál beütni, és ez igen nagy visszatartó erő tud ám lenni. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy 10sereg mehet elvileg akkor vissza a feladóra. Tehát vannak körülmények, amik nélkül lehet, hogy nem lenne ugyanez a helyzet!
Jó helyen van a klán, összetartó, egyszerre fedezgettek. Én ezt nem tudnám csinálni, nekem másról szól a játék az A-ban. Grat hozzá, hogy így egybe tudtok maradni, és egymást is védeni! :)

J.Ati 03-05-2009 23:15

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 204902)
Azért azt hozzátenném, hogy az sem mindegy, hogy gyakorlatilag azonos ponton vagy a klántársaiddal, akiknek be kell férniük tolvajokkal egy orkhoz, aki megpróbál beütni, és ez igen nagy visszatartó erő tud ám lenni. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy 10sereg mehet elvileg akkor vissza a feladóra. Tehát vannak körülmények, amik nélkül lehet, hogy nem lenne ugyanez a helyzet!
Jó helyen van a klán, összetartó, egyszerre fedezgettek. Én ezt nem tudnám csinálni, nekem másról szól a játék az A-ban. Grat hozzá, hogy így egybe tudtok maradni, és egymást is védeni! :)

Még a régi,Pepa által bemásolt éplistnél írták azt, hogy kotyvalék ori, és hogy nem jó semmire.
Ezek szerint mégis jó:)
Azt nem mondom,hogy a legjobb, mert tuti van nála jobb,de a célnak úgy látszik megfelel.
Fölöslegesen szólták le és nem jött be a jóslatuk.
Tud ütni,él,és virul na meg persze áll ,mint a cövek:D

vityu 03-06-2009 00:28

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 204923)
Még a régi,Pepa által bemásolt éplistnél írták azt, hogy kotyvalék ori, és hogy nem jó semmire.
Ezek szerint mégis jó:)
Azt nem mondom,hogy a legjobb, mert tuti van nála jobb,de a célnak úgy látszik megfelel.
Fölöslegesen szólták le és nem jött be a jóslatuk.
Tud ütni,él,és virul na meg persze áll ,mint a cövek:D

Engem idéztél, mégis mintha el sem olvastad volna, amit én írtam. Amúgy tudom, hogy hol szóltak be az éplistára, elolvastam ezt a topicot is ráérős időmben teljesen.
Viszont szerintem az, hogy nem támadják 90%-ban annak tudható be, amit fenn írtam. Vannak könnyebb célpontok is, olyanok, akiknek nincs 9 szövetségesük a seggünkbe. Jó esetben sikerül az ütés,ügyesek vagyunk, így nem is kapunk szembe sereget, és már csak egy ütés, és messze vagyunk onnan. De ha nem sikerül az ütés, akkor 2napi masszív gyújtogatás, és rengetés lesz a jutalmunk. Az orkjaink is inkább odafokoztak akkor egy távolabbi célponthoz, minthogy ott játszanak az egész szövetséggel.
Érted mit akarok mondani? És ebben nem is azt mondtam, hogy életképtelen az éplista, mert nem az. De sokat segít a klán elhelyezkedése.

J.Ati 03-06-2009 02:22

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 204930)
Engem idéztél, mégis mintha el sem olvastad volna, amit én írtam.

pedig elolvastam

Quote:

Amúgy tudom, hogy hol szóltak be az éplistára, elolvastam ezt a topicot is ráérős időmben teljesen.
Viszont szerintem az, hogy nem támadják 90%-ban annak tudható be, amit fenn írtam.

Amikor beszóltak,akkor ez nem volt kivesézve.
Leszólták és kész.Kár ragozni,hogy jó helyen vagyunk meg összetartunk.
Az összetartást szerintem nem is kell említeni,mert egy normális klán legyen az akármilyen fedezgetős,ütlegelős ,ha nincs összetartás lehet profi az éplist meg a játékosok is.Összetartás nélkül nem ér semmit.

Quote:

Vannak könnyebb célpontok is, olyanok, akiknek nincs 9 szövetségesük a seggünkbe.

Ez a lényeg,szerintem!
És itt tehetnénk egy pontot. .
Szóval ,ha még a mostani trágya,kotyvalék éplistnél is rosszabb lenne,akkor se lenne szétkapva még ,ha a nagyok azt is gondolták

Quote:

Jó esetben sikerül az ütés,ügyesek vagyunk, így nem is kapunk szembe sereget, és már csak egy ütés, és messze vagyunk onnan. De ha nem sikerül az ütés, akkor 2napi masszív gyújtogatás, és rengetés lesz a jutalmunk. Az orkjaink is inkább odafokoztak akkor egy távolabbi célponthoz, minthogy ott játszanak az egész szövetséggel.

Annyit elárulok neked,hogy aki fedezgetős életmódot választ A-ban és elfezik az nem nagyon fog kétnapi masszív gyújtogatást bevállalni és rengetésre se fogja pazarolni a drága rúnát:)
Ha jön valaki és pattan,akkor talán kap szembe sereget,de a téma elején azt is felvázolták Pepának,hogy még szembe se tud menni annyi barakkal.(pedig mégis)

Quote:

Érted mit akarok mondani? És ebben nem is azt mondtam, hogy életképtelen az éplista, mert nem az. De sokat segít a klán elhelyezkedése.

Azért annak örülök,hogy legalább te elfogadod,hogy nem életképtelen a mi elfes éplistünk.Köszi:)

szoviet t56 03-07-2009 11:19

Sziasztok!!
Kiváncsi lennék mi a vélemyényetek az én éplistámról a 2/B szinten mert én is az A-ba akarok menni lassacskán.
Mivel úgy hallottam hogy tolinak nincs értelme át állnék én is a termelőre.

ház 19%
barakk 16%
tanya 12%
raktár 4
őrtorony 13%
kocsma 26%
templom 14%
elf/tudós 1450 hekin

Várom a véleményeket (tudom hogy sok tolim és kevés az íjjam de mennyire jó így az orim)

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 204932)
pedig elolvastam

Amikor beszóltak,akkor ez nem volt kivesézve.
Leszólták és kész.Kár ragozni,hogy jó helyen vagyunk meg összetartunk.
Az összetartást szerintem nem is kell említeni,mert egy normális klán legyen az akármilyen fedezgetős,ütlegelős ,ha nincs összetartás lehet profi az éplist meg a játékosok is.Összetartás nélkül nem ér semmit.

Ez a lényeg,szerintem!
És itt tehetnénk egy pontot. .
Szóval ,ha még a mostani trágya,kotyvalék éplistnél is rosszabb lenne,akkor se lenne szétkapva még ,ha a nagyok azt is gondolták

Annyit elárulok neked,hogy aki fedezgetős életmódot választ A-ban és elfezik az nem nagyon fog kétnapi masszív gyújtogatást bevállalni és rengetésre se fogja pazarolni a drága rúnát:)
Ha jön valaki és pattan,akkor talán kap szembe sereget,de a téma elején azt is felvázolták Pepának,hogy még szembe se tud menni annyi barakkal.(pedig mégis)

Azért annak örülök,hogy legalább te elfogadod,hogy nem életképtelen a mi elfes éplistünk.Köszi:)

Sziasztok!!
Kiváncsi lennék mi a vélemyényetek az én éplistámról a 2/B szinten mert én is az A-ba akarok menni lassacskán.

ház 19%
barakk 16%
tanya 12%
raktár 4
őrtorony 13%
kocsma 26%
templom 14%
elf/tudós 1450 hekin

Várom a véleményeket (tudom hogy sok tolim és kevés az íjjam de mennyire jó így az orim)

Sziasztok!!

ház 19%
barakk 16%
tanya 12%
raktár 4
őrtorony 13%
kocsma 26%
templom 14%
elf/tudós 1450 hekin

Pepa 03-08-2009 10:08

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 204977)
Sziasztok!!

ház 19%
barakk 16%
tanya 12%
raktár 4
őrtorony 13%
kocsma 26%
templom 14%
elf/tudós 1450 hekin

Szia!

Szerintem rengeteg a toli (nekünk 5 vagy 6% kocsmánk van). Ha már láthatóan nem akarsz támadni, akkor a toronybónusz miatt érdemes 1:1 torony-barakk arány tartani és felemelni legalább 20-20% (legalább). Én azt mondom, hogy 1450 hekin ne nagyon akarj termelni, mert azon a környéken sokan lépnek fel és indulnak el felfelé.

Redback 03-08-2009 10:46

Szerintem is 20-23% torony barakk, 7-8% kocsma maxiumum.Amit hallottam A-ról kb ennyi, de kérdezd meg a klán-t, ahova be akarsz lépni, hogy milyen éplistád legyen :)

vityu 03-08-2009 11:35

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 205065)
Szerintem is 20-23% torony barakk, 7-8% kocsma maxiumum.Amit hallottam A-ról kb ennyi, de kérdezd meg a klán-t, ahova be akarsz lépni, hogy milyen éplistád legyen :)

Erre nem mindig lehet adni. Ha hülyeséget mondanak, akkor be se lépj!

Khazad-Dum 03-10-2009 08:17

Ház 19% Barakk 24%
ŐrtoronY 24%
Tanya 7%
Templom 7%
Bank 17%
Raktár 28 DARAB

Itt van az aktuális épületlistám. Lehet vesézni. Hallgattam vityura és elkezdtem emelni a torony barakk arányt.
És még mindig nem támadtak meg. Úgy látszik az orim láthatatlan :D
Remélem annak is segitek aki most indul az A-n és kereskedő akar lenni.
Raktárból meg azért van olyan sok mert szükségem van rá.

webesc 03-10-2009 08:48

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 205201)
Ház 19% Barakk 24%
ŐrtoronY 24%
Tanya 7%
Templom 7%
Bank 17%
Raktár 28 DARAB

Itt van az aktuális épületlistám. Lehet vesézni. Hallgattam vityura és elkezdtem emelni a torony barakk arányt.
És még mindig nem támadtak meg. Úgy látszik az orim láthatatlan :D
Remélem annak is segitek aki most indul az A-n és kereskedő akar lenni.
Raktárból meg azért van olyan sok mert szükségem van rá.

Tehát akkor nálad a Kocsmák a területed 2%-án vannak.
Vicces Elf az akit egy kóbor Ork is felgyújt.....
Szerencsés vagy, hogy még nem vertek tönkre.
Amint feljebb és feljebb érsz, úgy durvulnak majd el az Ork éplistek is a környékeden.
Nem ritkák a 70% barakk arány fölöttiek sem és azok vígan fognak átvágtatni rajtad.
(Szerintem)

webesc 03-10-2009 08:54

Egyébként meg nem nagyon értem a Kereskedő szemcsit az Elfnél.
1 Bank 7500 aranyat termel.
1 Tanya Elf/Tudós-nál 87,75 gabcsit termel.
100 arany átlag árral számolva 1 tanya nyeresége 8775 arany.
Gazdálkodó Elfnél 92,95 a termelés ami még jobb.
Több szemcsit nem is említem...

All times are GMT +1. The time now is 19:03.