![]() |
Hadik, Varik
Sziasztok,
Végig olvastam a 8 oldalt, nem volt kis teljesitmény:) Tehát személy szerint nekem az ORK nagyon tetszik mint faj viszont nagyon, de nagyon csunyán lelopható tekivel és ez egy idő után elég bosszanóvá teszi a játékot, ezért azt javasolnám, hogy legyen hasonlo mint az oriás hogy kevesebb tekit lehessen róla leszedni vagy legyen jóval magasabb a toli elleni védekezése. A gnom variról az a véleményem, hogy némi szerencsével játszható csak variként hiába erős, mert a tolikkal 1 nap alatt ki lehet irtani a varikat. 20 000 varija volt szövimnek ebből 6000 lecsúszott neki 1 perc latt mikor egy ember tolis ellkezdte irtani. Túlélő személyiséggel már 1,5-2 nap kell ehhez:) üdv S. |
8 oldalt?:D Van még egy ilyen nevű téma, ami ennek volt az előzménye:D Ha gondodlod olvasd végig azt is. Amúgy az orkos ötlet jó. De van már egy ilyen téma, ami ezzel foglalkozik, csak az minden fajra kihatóan szabályozná a tekercslopást. Mert egy törpének se öröm, ha kitekizik, valljuk be.
|
Quote:
|
A tekercslopás hatékonyságának szabályozása a jó ötlet:p Nem úgy gondoltam, hogy az ork kapjon maximális tekercsvédelmet;)
|
Quote:
|
Quote:
:):) egyetertek:D |
Quote:
ugyvan es az ork kapjon elf szintu vedelmet torp szintu banyaszatot ember tipusu vari vedelmet es talan az is jo lenne ha nem volna erzekeny a betegsegekre en szemely szerint a tamado erteket is megnovelnem annyira h 10K gnom tornyos ij ellen eleg legyen mondjuk 20 db tamado es adnek neki meg vagy 20 tabornokot ide is illik Ati kerdese " minek????????" |
Élsz még ember?! A tekercslopás hatékonyságával egy másik topic foglalkozott, ami minden fajra kiható lenne. Te meg csak fogod magad, regisztrálsz, és minden előzetes nélkül elküldesz burkoltan a bú bánatba. Hát gratulálok, nem tudom mit ártottam neked, de ehhez amit csináltál ész kellett. Olvasd el a tekercs lopás hatékonyságával foglalkozó topicot, olvasd el itt miről volt szó. Ezek után esetleg várom építő jellegű kritikád a hozzászólásaimra.
Korrekt hozzáállásod köszönöm, BeeLord. |
Quote:
|
Akkor ide is beírom, bocs új vagyok itt csak most láttam van ilyen topic is...
Tolis faj van. varis is. Termelö is, Hadi több is. Aztán vannak olyanok amik több célra is jók, pl óriás. Hadi-toli viszont nem igazán van, a gnómot direkt nem veszem ide mert tekercset nem tud lopni. Annak idején javasoltam hogy az embert kéne olyan mód megerösíteni vmi tekercstöl független módon hogy hadi orinak is használható legyen. Mondom használható, nem übertáp! A tükör erösítésével inkább második tolis lett belöle ami végül is nem rossz, mert tetszik, de mivel a tolisok föleg alacsony szinten (ha) vannak nem igazán oldottuk meg vele a kérdést. Szerintem az embert hadi-tolis fajjá kéne felhozni, hogy magas szinten ahol már nem igazán van tolis ori, ott egy rengetésre kevésbé érzekeny hadiként is helyt tudna állni. A fantasy irodalom és RPG többségében az ember rövid életü, de szapora és sokoldalú faj, és rendkivül eröszakos is. Ebbe a képbe beleíllene a hadi-tolis alkalmazása az embernek. Tisztelettel. |
Quote:
Mint azt egyszer már írtam, nem kell új faj, van elég fajunk, inkább azokat kéne értelmesen játszható szintre hozni (ember mindenféle tekiből 35% legyen az alap, lakitekiből is). |
Quote:
Mondom tekitöl függetlenül kell erösíteni a seregét, mert így a zombi után a második leggyengébb. A tükör csak jobb tolissá teszi, de full tolis faj már van... inkább jobb hadivá kéne tenni. Az emberek gyengék, jah, de marha sok van belölük... :) |
Quote:
Ha így nézzük egyébként, akkor full hadis és full tolis mellett van full tolis hadis varis ori is (elf), tehát csak e miatt nem kell rajta változtatni... és azért mondom, hogy a tekijeit kell megemelni, mert csak így lesz életképesebb az ember faj a többi országgal szemben... |
De én azért mondtam hogy a seregét kell erösíteni, mert az a gyenge... Tolisként már most is van aki fikázza hogy túl erös (no comment) Ha a tekijét növeled tolisként *is* meg minden másként is durvább lesz ami nem kéne szerintem. Elöttem egy olyasmi kép áll - csak, bocs ha nem tudom kellöképp megfogalmazni - mint az óriás faj, aminek echte tolival nem kell foglalkozzon, mert affelöl védett.
Csak ez esetben az ember varival nem kell(ene) foglalkozzon mert arról az oldalról védett, és a maradék két oldalát tetszés szerint tolhatná amerre épp szükséges full toli-full hadi között (akár az óriás vari-hadi közt) A fullos ori nálam azt jelenti, hogy arra való, és kihasználja teljesen a faj adottságait... Egy elf full hadi nem éppen ilyen szerintem még akkor se ha íj+ló serege van. Másrészt, szerintem 35% mindenböl még mindig nem éppen megoldás, én ezt tavaly már megjártam tesztelésben, ha kell be tudok másolni pár teszt orit tavalyról. Föleg ami az 5x tükörrel ellátott 35%tekis tudós tolis tanyafree embert illeti... |
Quote:
Őőő, hol teszteltél te 35%-os tekis embert??? Én fullra nem emléxem, hogy valaha csináltunk volna ilyet... A csak hadi erősítés pedig azért nem fog menni, mert: "Mára már elmondható, hogy õk testesítik meg az ideális középutat a Hódító népei között," Ha valamiben konkrétan erősíted, akkor az már nem lesz ember... vagy mindenből erősítjük, vagy semmiből... És a 35% alap tekivel egyáltalán nem lenne túl erős (még a tudós személyiséggel együtt sem), hanem nagyjából pont felvenné a versenyt a többi fajjal, mert most minél magasabb hekin van, annál gyengébb... |
Saját magamnak csináltam tesztet ütés meg ország szamolással.
Ahoz a mondathoz nem kellene ragaszkodni mert nem igazan tükrözi a jatékon belüli dolgokat. A tekik sem egyenértéküek pl. Az adott faj lehetöségeit és szelsöségeit kell megnézni, nem azt hogy mennyire passzol a szöveghez. Egyenértékü fajt kell belöle csinálni, nem etalon fajt ami csak dísznek van meg jól hangzik... :) 35% lakás és haditekitöl nem lenne igazából erösebb a serege, de 35% tolitekitöl már túl durva lenne. A variteki 35% a a tükröt erösítené, a mezgéteki 35%tól az lesz hogy kevesebb tanya kell -> még jobban hegyezhetö. A többi teki meg amúgy se számít semmit. Na mind1, most mennem kell :( ************************** Lehet szamolgatni archerrel :) EMBER tudós (35%) TF TOLIS 200 hektár 0 szabad Ház 38 2565 lakos Barakk 23 1242 íjász Tanya 0 0 gabona Épületek igénye 2430 lakos Kocsma 80 4320 toli Templom 16 2160 vari Gabonakészlet -9.721007096 kör Raktár 20 20000 gabona 23 Örtorony Lakáshelyzet 1.35 Haderö 1.4 Mezögazdaság 1.4 Alvilág 1.4 5x-es tükör kb. 9800 tudós óriást véd ki 100%-os készülinél (95% kat morál vs. 75% kat morál) ****************** FÉLELF tudós TF TOLIS 200 hektár 0 szabad Ház 36 2520 lakos Barakk 20 1120 íjász Tanya 0 0 gabona Épületek igénye 2460 lakos Kocsma 65 3640 toli Templom 39 5460 vari Gabonakészlet -7.849293564 kör Raktár 20 20000 gabona 20 Örtorony Lakáshelyzet 1.4 Haderö 1.35 Mezögazdaság 1.35 Alvilág 1.45 kb. 7000 tudós óriást véd ki 100%-os készülinél (95% kat morál vs. 75% kat morál) |
Quote:
Az elf a védelmére kap 20%-ot és ehhez jön a tekije és a tiszta (ez pedig ugyibár szorzó, tehát az elf védője 100 toli esetén, ha pontosan ugyanakkora mindkettő ori pontszámban 100*1,3*1,3*1,2= 202,8 , míg az embernek a támadó ereje toliban lene 135, a védő ereje 175)... a többi tekiben pedig ugyanígy áll... a 35% mezgazd azt adná, hogy a megnövekedett férőhely miatt megnőtt egységek számát is tudná etetni kb ugyanannyi tanyával... a hadi teki azt adná, hogy már majdnem lehetne vele jól ütni is (az élőholt is lekörözi ütésben az 1/a-ban, csak a zombi védekezni nem tud még ott sem a védelem vari hiánya miatt), varizni ugyibár nem túl jó és a 35% mágia teki is csak azt adná, hogy magasabb hekin is tud kevesebb varit tartani és így kihasználni az így felszabaduló helyet.... szóval nem értem, miért nem jó neked ez? |
Nem tudom... összhatást nézd... a fenti két példa, a tolis tudós ember hajazza a tolis tudós félelfet ... ad abszurdum a félelf a tolis faj, ne az ember legyen szerintem... :/
|
Quote:
Én pont azt írtam, hogy a fél-elf eleve nagyon jó tolis, őt nem éri utol az ember... én az elf-hez hasonlítottam az embert, akinek ugyancsak 30% a toli tekije most... és eleve nem vettem bele a tudós személyiséget.... ráadásul én pont összhatásában néztem a hatását annak, ha felviszik a teki %-ait 30-ról 35%-ra... mert mint írtam, így pld már a zombival is felvenné a versenyt az 1/a-ban (ahol zombival se játszanak és emberrel is csak a fanatkius Dz barátom), vagy a többi szinten a többi fajjal... |
Hát én nem igazán számolgatnék azzal a progival, főleg, hogy minden le van írva a súgóban a számoláshoz...:)
Elve ha összehasonlítást akarsz csinálni, akkor azt azonos feltételekkel tedd, mert csak úgy hiteles... de nézzük a te számolásodat a 35%-os tekis tudós emberrel: Quote:
Szerintem kicsikét gyengus lett az ember tolid így...:) Nézzük én hogy csinálnám... 8 körös ember tolis... ház:37 = 2479 fő barakk: 24 = 1296 torony: 24 kocsma: 82 =4428 tanya: 0 templom:16 = 2160 raktár:17 kaja fogyasztás: 2073 kaja körönként Vari védő ereje: 18144 Ugyanolyan katmorálú óriás esetén kifog 11370 óriás varit... 11370*1,45*1,1 = 18135 Hadi ereje védekezésnél: 2592*6*1,4*1,24 = 26998 Azonos katmorál mellett 2150 mf ork tudós paci támadója felülről: 26748 Toli ereje: 4428*1,4 = 6199 toli védő ereje: 4428*1,4*1,3 = 8059 4000 fél-elf toli ereje: 4000*1,3*1,45 = 7540 védő ereje: 4000*1,3*1,45*1,3 = 9802 Ugyanez az ember tudós most: ház: 38 = 2470 barakk: 24 = 1248 torony: 24 kocsma: 82 = 4264 templom: 16 = 2080 raktár: 17 Vari védő erő: 14040 Toli erő: 5756 védő erő: 7483 Sereg ereje: 25070 Szerintem elég jól látszik, hogy már alacsony hekin mennyit erősödne az ember ha 35% lenne minden tekije alapban... A fél-elfed se túl jó így ahogy írtad, de azt már nem számolom ki neked pontosabban, mert arra most lusta vagyok...:D |
Jó, picit jobban hegyeztél rajta, a két példa kb azonos mértékben votl hegyezve, egymáshoz viszonyítottam öket...
Mutass nekem egy hadi embert... újat és régit... kiváncsi vagyok neked mi jön ki... |
Quote:
ház:37 = 2479 fő barakk: 78 = 4212 torony: 10 kocsma: 50 = 2700 tanya: 0 templom:10 = 1350 raktár:15 és kb ugyanilyen lenne most is, csak jóval gyengébb... ház:38 = 2470 fő barakk: 77 = 4004 torony: 10 kocsma: 50 = 2600 tanya: 0 templom:10 = 1300 raktár:15 Természetesen mindez az adott csoport és az esetleges szöviktől függően változnának... meg persze minél nagyobb hekin van, annál jobban kijönnének az előnyei, a kicsit nagyobb férőhely, az, hogy nagyobb a hadi tekije, meg persze az is, hogy elég annyi vari neki, hogy 3-4 körre fel tudja tenni a varikat... |
Halik!
A kérdésekre a válaszom: -Tolis már van,csak sztem többet kellene örökölnie az elfektől... A védelem módosítók felét: +15% katonai, +10-10%-ot tolvajlás és mágia terén És nem értem ezt a Tanyatermelés -10%-ot! emberek +0% elfek +30%, ők pedik hü...ék lettek hozzá?!?!?! csak belegondolva inkább +10% járna nekik! -Varis, hát ha az óriásnál nagyobb "cheat" bekerűl ebbe a játékba akor abbahagyom! Minek annál jobb nincs!!! Tolik ellen majdnem immunis, hadásatra és mágiára pedig pluszt kap! De h vki nem szereti legyen gnóm vagy elf varis! Én az élőholthoz szeretnék javaslatokat adni: -sztem embert ne lehessen tőle lopni: mert zombit minek hazavinni:D -lopások alakálmával X tolvaj (X%...) "haljon meg", mert pestises az ország Hozzáteszem nincs hulla orim! Csak logikusan felépítve sztem nem hülyeség és alacsonyabb szinteken is lehet vele játszani így (legalábbis valamennyire)! AVP |
Ez a legutóbbi nem is hangzik olyan rosszul. Kicsit abszurd zombitól visszalopni munkaeröt... :D És a toli akciók is...
|
xxxxxxxxxxxxxxxxxx (#______) [5/_]
Föld:200 hektár Katona: 0 Népesség: 2.601 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 92% Támadó:0 Pénz: 5.208.824 Íjász: 1.300 Étel: 2.091 bála Lovas: 4.160 Rúna: 51.687 rúna Elit: 0 Morál: 99 % Varázsló:650 Katonai morál: 98 % Tolvaj: 520 Szövetség: szövetség tagja Faj: Ember Személyiség: Tudós Hírnév: 79 Érték: 9.520 Helyezés: xxxx/xxxx 2006-06-14 18:54:16 Full hadi, 3900 óriást kivéd, tolival meg sok mindent nem tudnak lopni de csak ha ugy játszok vele mint egy orkkal. Hááát, azért erre nem mondanám hogy fényes... ezt pl egy óriás lazán kihozza ugy hogy a másik "oldalát" se kell feláldozza teljesen mint itt ez az ori. tolit lehet tartani a barakk rovására, de minek, ugyis tekizhető és akkor főlösleges az ütőeröt toliban tartani... :S 35%kkal ez kb igy néz ki 1300 íj 4640 lovas 540 toli 675 vari Nemtom, lehet én vagyok örök elégedetlen, de ez se egy hajdehujde 1300 íj 3640 lovas 1540 toli 675 vari Hááátttt ... nemtom. Full hadiként necces... bezzeg az óriás. |
De ha úgy használnád, mint egy orkot, miért nem használsz orkot?:) Mert erősebb?
|
Nem mert a legtöbb tekizhetö fajjal ugy kell mint az orkkal :P (kivéve ha tolisra van kihegyezve) Csak van amelyikkel lehet, meg van amelyikkel nem igazán (pl ember, elf)
|
All times are GMT +1. The time now is 20:03. |