Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Új faj vagy fajmódosítás folyt. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=221)

SiMON 04-22-2006 09:41

Hadik, Varik

Sziasztok,
Végig olvastam a 8 oldalt, nem volt kis teljesitmény:) Tehát személy szerint nekem az ORK nagyon tetszik mint faj viszont nagyon, de nagyon csunyán lelopható tekivel és ez egy idő után elég bosszanóvá teszi a játékot, ezért azt javasolnám, hogy legyen hasonlo mint az oriás hogy kevesebb tekit lehessen róla leszedni vagy legyen jóval magasabb a toli elleni védekezése.

A gnom variról az a véleményem, hogy némi szerencsével játszható csak variként hiába erős, mert a tolikkal 1 nap alatt ki lehet irtani a varikat. 20 000 varija volt szövimnek ebből 6000 lecsúszott neki 1 perc latt mikor egy ember tolis ellkezdte irtani. Túlélő személyiséggel már 1,5-2 nap kell ehhez:)
üdv
S.

BeeLord 04-22-2006 21:43

8 oldalt?:D Van még egy ilyen nevű téma, ami ennek volt az előzménye:D Ha gondodlod olvasd végig azt is. Amúgy az orkos ötlet jó. De van már egy ilyen téma, ami ezzel foglalkozik, csak az minden fajra kihatóan szabályozná a tekercslopást. Mert egy törpének se öröm, ha kitekizik, valljuk be.

director 04-22-2006 21:45

Quote:

Originally Posted by BeeLord
8 oldalt?:D Van még egy ilyen nevű téma, ami ennek volt az előzménye:D Ha gondodlod olvasd végig azt is. Amúgy az orkos ötlet jó. De van már egy ilyen téma, ami ezzel foglalkozik, csak az minden fajra kihatóan szabályozná a tekercslopást. Mert egy törpének se öröm, ha kitekizik, valljuk be.

jó ötlet? szerintem nagyon rossz ötlet:) akkor mégis, mi lenne az ork hátránya? vagy az nem számít?:DD

BeeLord 04-22-2006 21:49

A tekercslopás hatékonyságának szabályozása a jó ötlet:p Nem úgy gondoltam, hogy az ork kapjon maximális tekercsvédelmet;)

director 04-22-2006 21:50

Quote:

A tekercslopás hatékonyságának szabályozása a jó ötlet:p Nem úgy gondoltam, hogy az ork kapjon maximális tekercsvédelmet;)

ja, úgy már más.. az tényleg jó öltet;)

Daimon 06-09-2006 09:48

Quote:

Originally Posted by Ati
Az ember tolvajos beállítottságú a Hódítóban. Varis faj van több is.

Első szokásos kérdésem: Mi szükség erre?

:):)

egyetertek:D

Daimon 06-09-2006 09:51

Quote:

ugyvan
es az ork kapjon elf szintu vedelmet torp szintu banyaszatot
ember tipusu vari vedelmet es talan az is jo lenne ha nem volna erzekeny a betegsegekre
en szemely szerint a tamado erteket is megnovelnem annyira h 10K gnom tornyos ij ellen eleg legyen mondjuk 20 db tamado es adnek neki meg vagy 20 tabornokot

ide is illik Ati kerdese " minek????????"

BeeLord 06-09-2006 16:48

Élsz még ember?! A tekercslopás hatékonyságával egy másik topic foglalkozott, ami minden fajra kiható lenne. Te meg csak fogod magad, regisztrálsz, és minden előzetes nélkül elküldesz burkoltan a bú bánatba. Hát gratulálok, nem tudom mit ártottam neked, de ehhez amit csináltál ész kellett. Olvasd el a tekercs lopás hatékonyságával foglalkozó topicot, olvasd el itt miről volt szó. Ezek után esetleg várom építő jellegű kritikád a hozzászólásaimra.

Korrekt hozzáállásod köszönöm, BeeLord.

BeeLord 06-09-2006 16:52

Quote:

Originally Posted by Daimon
ide is illik Ati kerdese " minek????????"

Minek van egyáltalán fejlesztés témakör? Valószínűleg azért, hogyha valakinek van valami fejlesztéssel kapcsolatos ötlete , felvethesse azt. Ez lehet egészen apró, vagy radikális változtatás a játékban. Várható volt, hogy megjelenik egy új fajjal foglalkozó topic. Innentől kezdve Ati kérdése is értelmét veszti, illetve inkább magának mond ellent. Ennyi.

Non Omnis Moriar 06-11-2006 15:57

Akkor ide is beírom, bocs új vagyok itt csak most láttam van ilyen topic is...

Tolis faj van. varis is. Termelö is, Hadi több is. Aztán vannak olyanok amik több célra is jók, pl óriás. Hadi-toli viszont nem igazán van, a gnómot direkt nem veszem ide mert tekercset nem tud lopni. Annak idején javasoltam hogy az embert kéne olyan mód megerösíteni vmi tekercstöl független módon hogy hadi orinak is használható legyen. Mondom használható, nem übertáp! A tükör erösítésével inkább második tolis lett belöle ami végül is nem rossz, mert tetszik, de mivel a tolisok föleg alacsony szinten (ha) vannak nem igazán oldottuk meg vele a kérdést. Szerintem az embert hadi-tolis fajjá kéne felhozni, hogy magas szinten ahol már nem igazán van tolis ori, ott egy rengetésre kevésbé érzekeny hadiként is helyt tudna állni.
A fantasy irodalom és RPG többségében az ember rövid életü, de szapora és sokoldalú faj, és rendkivül eröszakos is. Ebbe a képbe beleíllene a hadi-tolis alkalmazása az embernek.

Tisztelettel.

aúú 06-11-2006 19:11

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar
Akkor ide is beírom, bocs új vagyok itt csak most láttam van ilyen topic is...

Tolis faj van. varis is. Termelö is, Hadi több is. Aztán vannak olyanok amik több célra is jók, pl óriás. Hadi-toli viszont nem igazán van, a gnómot direkt nem veszem ide mert tekercset nem tud lopni. Annak idején javasoltam hogy az embert kéne olyan mód megerösíteni vmi tekercstöl független módon hogy hadi orinak is használható legyen. Mondom használható, nem übertáp! A tükör erösítésével inkább második tolis lett belöle ami végül is nem rossz, mert tetszik, de mivel a tolisok föleg alacsony szinten (ha) vannak nem igazán oldottuk meg vele a kérdést. Szerintem az embert hadi-tolis fajjá kéne felhozni, hogy magas szinten ahol már nem igazán van tolis ori, ott egy rengetésre kevésbé érzekeny hadiként is helyt tudna állni.
A fantasy irodalom és RPG többségében az ember rövid életü, de szapora és sokoldalú faj, és rendkivül eröszakos is. Ebbe a képbe beleíllene a hadi-tolis alkalmazása az embernek.

Tisztelettel.

Szerintem az ember már most is hadis tolisnak jó csak, szóval ez nem hozna túl sok változást... viszont csak azért használják kevesen, mert a tükör ellenére is gyenge, hisz hiába nem kell neki sok vari, ettől még nem lesz túl erős, mert a tekercsei nem túl jók...
Mint azt egyszer már írtam, nem kell új faj, van elég fajunk, inkább azokat kéne értelmesen játszható szintre hozni (ember mindenféle tekiből 35% legyen az alap, lakitekiből is).

Non Omnis Moriar 06-12-2006 00:28

Quote:

Originally Posted by aúú
Szerintem az ember már most is hadis tolisnak jó csak, szóval ez nem hozna túl sok változást... viszont csak azért használják kevesen, mert a tükör ellenére is gyenge, hisz hiába nem kell neki sok vari, ettől még nem lesz túl erős, mert a tekercsei nem túl jók...
Mint azt egyszer már írtam, nem kell új faj, van elég fajunk, inkább azokat kéne értelmesen játszható szintre hozni (ember mindenféle tekiből 35% legyen az alap, lakitekiből is).

A tekit hiába növeled, ha lelopható. Halottnak szenteltvíz. Orkkal se úgy játszik az ember hogy tele van tekivel... max lakásteki+hadi...
Mondom tekitöl függetlenül kell erösíteni a seregét, mert így a zombi után a második leggyengébb. A tükör csak jobb tolissá teszi, de full tolis faj már van... inkább jobb hadivá kéne tenni. Az emberek gyengék, jah, de marha sok van belölük... :)

aúú 06-12-2006 10:20

Quote:

A tekit hiába növeled, ha lelopható. Halottnak szenteltvíz. Orkkal se úgy játszik az ember hogy tele van tekivel... max lakásteki+hadi...
Mondom tekitöl függetlenül kell erösíteni a seregét, mert így a zombi után a második leggyengébb. A tükör csak jobb tolissá teszi, de full tolis faj már van... inkább jobb hadivá kéne tenni. Az emberek gyengék, jah, de marha sok van belölük... :)

A teki lopás minden fajt érint, éppen ezért nyitottak is rá egy külön topic-ot, ahol kibeszéltük a témát és egy kompromisszumos megoldást találtunk rá, már csak Atisnak kell majd elolvasnia...
Ha így nézzük egyébként, akkor full hadis és full tolis mellett van full tolis hadis varis ori is (elf), tehát csak e miatt nem kell rajta változtatni... és azért mondom, hogy a tekijeit kell megemelni, mert csak így lesz életképesebb az ember faj a többi országgal szemben...

Non Omnis Moriar 06-12-2006 11:20

De én azért mondtam hogy a seregét kell erösíteni, mert az a gyenge... Tolisként már most is van aki fikázza hogy túl erös (no comment) Ha a tekijét növeled tolisként *is* meg minden másként is durvább lesz ami nem kéne szerintem. Elöttem egy olyasmi kép áll - csak, bocs ha nem tudom kellöképp megfogalmazni - mint az óriás faj, aminek echte tolival nem kell foglalkozzon, mert affelöl védett.
Csak ez esetben az ember varival nem kell(ene) foglalkozzon mert arról az oldalról védett, és a maradék két oldalát tetszés szerint tolhatná amerre épp szükséges full toli-full hadi között (akár az óriás vari-hadi közt)
A fullos ori nálam azt jelenti, hogy arra való, és kihasználja teljesen a faj adottságait... Egy elf full hadi nem éppen ilyen szerintem még akkor se ha íj+ló serege van.
Másrészt, szerintem 35% mindenböl még mindig nem éppen megoldás, én ezt tavaly már megjártam tesztelésben, ha kell be tudok másolni pár teszt orit tavalyról. Föleg ami az 5x tükörrel ellátott 35%tekis tudós tolis tanyafree embert illeti...

aúú 06-12-2006 11:40

Quote:

De én azért mondtam hogy a seregét kell erösíteni, mert az a gyenge... Tolisként már most is van aki fikázza hogy túl erös (no comment) Ha a tekijét növeled tolisként *is* meg minden másként is durvább lesz ami nem kéne szerintem. Elöttem egy olyasmi kép áll - csak, bocs ha nem tudom kellöképp megfogalmazni - mint az óriás faj, aminek echte tolival nem kell foglalkozzon, mert affelöl védett.
Csak ez esetben az ember varival nem kell(ene) foglalkozzon mert arról az oldalról védett, és a maradék két oldalát tetszés szerint tolhatná amerre épp szükséges full toli-full hadi között (akár az óriás vari-hadi közt)
A fullos ori nálam azt jelenti, hogy arra való, és kihasználja teljesen a faj adottságait... Egy elf full hadi nem éppen ilyen szerintem még akkor se ha íj+ló serege van.
Másrészt, szerintem 35% mindenböl még mindig nem éppen megoldás, én ezt tavaly már megjártam tesztelésben, ha kell be tudok másolni pár teszt orit tavalyról. Föleg ami az 5x tükörrel ellátott 35%tekis tudós tolis tanyafree embert illeti...

Őőő, hol teszteltél te 35%-os tekis embert??? Én fullra nem emléxem, hogy valaha csináltunk volna ilyet...
A csak hadi erősítés pedig azért nem fog menni, mert:

"Mára már elmondható, hogy õk testesítik meg az ideális középutat a Hódító népei között,"

Ha valamiben konkrétan erősíted, akkor az már nem lesz ember... vagy mindenből erősítjük, vagy semmiből...
És a 35% alap tekivel egyáltalán nem lenne túl erős (még a tudós személyiséggel együtt sem), hanem nagyjából pont felvenné a versenyt a többi fajjal, mert most minél magasabb hekin van, annál gyengébb...

Non Omnis Moriar 06-12-2006 11:54

Saját magamnak csináltam tesztet ütés meg ország szamolással.

Ahoz a mondathoz nem kellene ragaszkodni mert nem igazan tükrözi a jatékon belüli dolgokat. A tekik sem egyenértéküek pl. Az adott faj lehetöségeit és szelsöségeit kell megnézni, nem azt hogy mennyire passzol a szöveghez. Egyenértékü fajt kell belöle csinálni, nem etalon fajt ami csak dísznek van meg jól hangzik... :) 35% lakás és haditekitöl nem lenne igazából erösebb a serege, de 35% tolitekitöl már túl durva lenne. A variteki 35% a a tükröt erösítené, a mezgéteki 35%tól az lesz hogy kevesebb tanya kell -> még jobban hegyezhetö. A többi teki meg amúgy se számít semmit.

Na mind1, most mennem kell :(

Lehet szamolgatni archerrel :)

EMBER tudós (35%) TF TOLIS 200 hektár 0 szabad

Ház 38 2565 lakos
Barakk 23 1242 íjász
Tanya 0 0 gabona Épületek igénye 2430 lakos
Kocsma 80 4320 toli
Templom 16 2160 vari Gabonakészlet -9.721007096 kör
Raktár 20 20000 gabona

23 Örtorony
Lakáshelyzet 1.35 Haderö 1.4
Mezögazdaság 1.4 Alvilág 1.4

5x-es tükör kb. 9800 tudós óriást véd ki 100%-os készülinél (95% kat morál vs. 75% kat morál)

FÉLELF tudós TF TOLIS 200 hektár 0 szabad

Ház 36 2520 lakos
Barakk 20 1120 íjász
Tanya 0 0 gabona Épületek igénye 2460 lakos
Kocsma 65 3640 toli
Templom 39 5460 vari Gabonakészlet -7.849293564 kör
Raktár 20 20000 gabona
20 Örtorony

Lakáshelyzet 1.4 Haderö 1.35
Mezögazdaság 1.35 Alvilág 1.45

kb. 7000 tudós óriást véd ki 100%-os készülinél (95% kat morál vs. 75% kat morál)

aúú 06-12-2006 12:06

Quote:

Saját magamnak csináltam tesztet ütés meg ország szamolással.

Ahoz a mondathoz nem kellene ragaszkodni mert nem igazan tükrözi a jatékon belüli dolgokat. A tekik sem egyenértéküek pl. Az adott faj lehetöségeit és szelsöségeit kell megnézni, nem azt hogy mennyire passzol a szöveghez. Egyenértékü fajt kell belöle csinálni, nem etalon fajt ami csak dísznek van meg jól hangzik... :) 35% lakás és haditekitöl nem lenne igazából erösebb a serege, de 35% tolitekitöl már túl durva lenne. A variteki 35% a a tükröt erösítené, a mezgéteki 35%tól az lesz hogy kevesebb tanya kell -> még jobban hegyezhetö. A többi teki meg amúgy se számít semmit.

Na mind1, most mennem kell :(

Számold ki kicsit jobban... miért lenne 35% toli teki dúrva? A fél-elfnek van 40% és ő még bónuszt is kap rá a faji variból...
Az elf a védelmére kap 20%-ot és ehhez jön a tekije és a tiszta (ez pedig ugyibár szorzó, tehát az elf védője 100 toli esetén, ha pontosan ugyanakkora mindkettő ori pontszámban 100*1,3*1,3*1,2= 202,8 , míg az embernek a támadó ereje toliban lene 135, a védő ereje 175)... a többi tekiben pedig ugyanígy áll... a 35% mezgazd azt adná, hogy a megnövekedett férőhely miatt megnőtt egységek számát is tudná etetni kb ugyanannyi tanyával... a hadi teki azt adná, hogy már majdnem lehetne vele jól ütni is (az élőholt is lekörözi ütésben az 1/a-ban, csak a zombi védekezni nem tud még ott sem a védelem vari hiánya miatt), varizni ugyibár nem túl jó és a 35% mágia teki is csak azt adná, hogy magasabb hekin is tud kevesebb varit tartani és így kihasználni az így felszabaduló helyet.... szóval nem értem, miért nem jó neked ez?

Non Omnis Moriar 06-12-2006 12:23

Nem tudom... összhatást nézd... a fenti két példa, a tolis tudós ember hajazza a tolis tudós félelfet ... ad abszurdum a félelf a tolis faj, ne az ember legyen szerintem... :/

aúú 06-12-2006 12:29

Quote:

Nem tudom... összhatást nézd... a fenti két példa, a tolis tudós ember hajazza a tolis tudós félelfet ... ad abszurdum a félelf a tolis faj, ne az ember legyen szerintem... :/

Őőő szerintem te félre olvastál valamit NAGYON...:)
Én pont azt írtam, hogy a fél-elf eleve nagyon jó tolis, őt nem éri utol az ember... én az elf-hez hasonlítottam az embert, akinek ugyancsak 30% a toli tekije most... és eleve nem vettem bele a tudós személyiséget.... ráadásul én pont összhatásában néztem a hatását annak, ha felviszik a teki %-ait 30-ról 35%-ra... mert mint írtam, így pld már a zombival is felvenné a versenyt az 1/a-ban (ahol zombival se játszanak és emberrel is csak a fanatkius Dz barátom), vagy a többi szinten a többi fajjal...

aúú 06-12-2006 13:05

Hát én nem igazán számolgatnék azzal a progival, főleg, hogy minden le van írva a súgóban a számoláshoz...:)
Elve ha összehasonlítást akarsz csinálni, akkor azt azonos feltételekkel tedd, mert csak úgy hiteles... de nézzük a te számolásodat a 35%-os tekis tudós emberrel:

Quote:

Lehet szamolgatni archerrel :)

EMBER tudós (35%) TF TOLIS 200 hektár 0 szabad

Ház 38 2565 lakos
Barakk 23 1242 íjász
Tanya 0 0 gabona Épületek igénye 2430 lakos
Kocsma 80 4320 toli
Templom 16 2160 vari Gabonakészlet -9.721007096 kör
Raktár 20 20000 gabona

23 Örtorony
Lakáshelyzet 1.35 Haderö 1.4
Mezögazdaság 1.4 Alvilág 1.4

5x-es tükör kb. 9800 tudós óriást véd ki 100%-os készülinél (95% kat morál vs. 75% kat morál)

Szerintem kicsikét gyengus lett az ember tolid így...:)
Nézzük én hogy csinálnám... 8 körös ember tolis...
ház:37 = 2479 fő
barakk: 24 = 1296
torony: 24
kocsma: 82 =4428
tanya: 0
templom:16 = 2160
raktár:17

kaja fogyasztás: 2073 kaja körönként

Vari védő ereje: 18144
Ugyanolyan katmorálú óriás esetén kifog 11370 óriás varit... 11370*1,45*1,1 = 18135

Hadi ereje védekezésnél: 2592*6*1,4*1,24 = 26998
Azonos katmorál mellett 2150 mf ork tudós paci támadója felülről: 26748

Toli ereje: 4428*1,4 = 6199
toli védő ereje: 4428*1,4*1,3 = 8059

4000 fél-elf toli ereje: 4000*1,3*1,45 = 7540
védő ereje: 4000*1,3*1,45*1,3 = 9802

Ugyanez az ember tudós most:
ház: 38 = 2470
barakk: 24 = 1248
torony: 24
kocsma: 82 = 4264
templom: 16 = 2080
raktár: 17

Vari védő erő: 14040
Toli erő: 5756 védő erő: 7483
Sereg ereje: 25070

Szerintem elég jól látszik, hogy már alacsony hekin mennyit erősödne az ember ha 35% lenne minden tekije alapban...

A fél-elfed se túl jó így ahogy írtad, de azt már nem számolom ki neked pontosabban, mert arra most lusta vagyok...:D

Non Omnis Moriar 06-12-2006 19:58

Jó, picit jobban hegyeztél rajta, a két példa kb azonos mértékben votl hegyezve, egymáshoz viszonyítottam öket...

Mutass nekem egy hadi embert... újat és régit... kiváncsi vagyok neked mi jön ki...

aúú 06-13-2006 10:03

Quote:

Jó, picit jobban hegyeztél rajta, a két példa kb azonos mértékben votl hegyezve, egymáshoz viszonyítottam öket...

Mutass nekem egy hadi embert... újat és régit... kiváncsi vagyok neked mi jön ki...

Mivela tekrecseit ugyanúgy lehet lopni, mint pld egy törpének, ezért valahogy így:

ház:37 = 2479 fő
barakk: 78 = 4212
torony: 10
kocsma: 50 = 2700
templom:10 = 1350
raktár:15

és kb ugyanilyen lenne most is, csak jóval gyengébb...

ház:38 = 2470 fő
barakk: 77 = 4004
torony: 10
kocsma: 50 = 2600
templom:10 = 1300
raktár:15

Természetesen mindez az adott csoport és az esetleges szöviktől függően változnának... meg persze minél nagyobb hekin van, annál jobban kijönnének az előnyei, a kicsit nagyobb férőhely, az, hogy nagyobb a hadi tekije, meg persze az is, hogy elég annyi vari neki, hogy 3-4 körre fel tudja tenni a varikat...

Walron 06-13-2006 23:02

Halik!

A kérdésekre a válaszom:
-Tolis már van,csak sztem többet kellene örökölnie az elfektől...
A védelem módosítók felét: +15% katonai, +10-10%-ot tolvajlás és mágia terén
És nem értem ezt a Tanyatermelés -10%-ot! emberek +0% elfek +30%, ők pedik hü...ék lettek hozzá?!?!?! csak belegondolva inkább +10% járna nekik!

-Varis, hát ha az óriásnál nagyobb "cheat" bekerűl ebbe a játékba akor abbahagyom! Minek annál jobb nincs!!! Tolik ellen majdnem immunis, hadásatra és mágiára pedig pluszt kap! De h vki nem szereti legyen gnóm vagy elf varis!

Én az élőholthoz szeretnék javaslatokat adni:
-sztem embert ne lehessen tőle lopni: mert zombit minek hazavinni:D
-lopások alakálmával X tolvaj (X%...) "haljon meg", mert pestises az ország

Hozzáteszem nincs hulla orim! Csak logikusan felépítve sztem nem hülyeség és alacsonyabb szinteken is lehet vele játszani így (legalábbis valamennyire)!

AVP

Non Omnis Moriar 06-14-2006 13:20

Ez a legutóbbi nem is hangzik olyan rosszul. Kicsit abszurd zombitól visszalopni munkaeröt... :D És a toli akciók is...

Non Omnis Moriar 06-14-2006 18:48

xxxxxxxxxxxxxxxxxx (#______) [5/_]
Föld:200 hektár Katona: 0
Népesség: 2.601 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 92% Támadó:0
Pénz: 5.208.824 Íjász: 1.300
Étel: 2.091 bála Lovas: 4.160
Rúna: 51.687 rúna Elit: 0
Morál: 99 % Varázsló:650
Katonai morál: 98 % Tolvaj: 520
Szövetség: szövetség tagja Faj: Ember
Személyiség: Tudós Hírnév: 79
Érték: 9.520 Helyezés: xxxx/xxxx
2006-06-14 18:54:16

Full hadi, 3900 óriást kivéd, tolival meg sok mindent nem tudnak lopni de csak ha ugy játszok vele mint egy orkkal.
Hááát, azért erre nem mondanám hogy fényes... ezt pl egy óriás lazán kihozza ugy hogy a másik "oldalát" se kell feláldozza teljesen mint itt ez az ori. tolit lehet tartani a barakk rovására, de minek, ugyis tekizhető és akkor főlösleges az ütőeröt toliban tartani... :S

35%kkal ez kb igy néz ki

1300 íj
4640 lovas

540 toli
675 vari

Nemtom, lehet én vagyok örök elégedetlen, de ez se egy hajdehujde

1300 íj
3640 lovas

1540 toli
675 vari

Hááátttt ... nemtom. Full hadiként necces... bezzeg az óriás.

BeeLord 06-14-2006 19:59

De ha úgy használnád, mint egy orkot, miért nem használsz orkot?:) Mert erősebb?

Non Omnis Moriar 06-14-2006 20:57

Nem mert a legtöbb tekizhetö fajjal ugy kell mint az orkkal :P (kivéve ha tolisra van kihegyezve) Csak van amelyikkel lehet, meg van amelyikkel nem igazán (pl ember, elf)

All times are GMT +1. The time now is 20:03.