![]() |
Quote:
nem mintha nagyon főztem volna tárkonyos pulykaragu levest az elmúlt 25 alatt során.. :rolleyes: bár ahogy nézem, kb egyforma mindkettő ;) |
Köszönöm a recepteket, akkor valószínűleg megint én bénáztam, mert nem nagyon találtam ilyesmit.
Most már valamikor meg is csinálom, és jelentkezek az élménybeszámolóval.:D |
Nos:)
Akkor valaki írjon egy olyan muffinreceptet, ami veri az enyémet, vagy a mamámét:D |
Quote:
|
Quote:
Hozzávalók: - ... - ... - ... - ... - chili |
Quote:
|
Quote:
Én arra gondoltam, hogy jobb! Ajánlom, hogy a cseresznye ne maragjon ki belőle:D |
Szóval senki nem tud jó muffinreceptet????
|
Quote:
|
Majd egyszer sütök egy hatalmas adagot...
És hétvégén esetleg felírom, de a saját receptem... na én el:) |
egy muffinrecept a sok közül:D
Úgy tűnik itt semmi:)
Akkor egy kakaós muffin recept 12 darabhoz: 15 dkg liszt 15 dkg cukor 15 dkg olvasztott vaj 5 dkg kakaópor 5 dkg keserű csoki összetörve 3 ek lekvár (sztem barackkal a legjobb, de azzal a házi félével:D) 1/2 cs sütőpor 2 tojás (aszalt gyümölcsök...) Kb 20 percig kell 200 fokon sütni Aki így csinálja meg ahogy itt van, annak nem lesz egyedi sütije:( Találjon ki mindenki bele valamit (illetve csak azok akiknek már van köze egy ideje a sütéshez:D:D:D:D ) |
Tyű vmelyik LF-re anno sütöttem egy rakat muffint aztán nem fogyott L, a végén Ati vitte haza :)
Szal inkább nem adok róla receptet :) |
Quote:
Én is csináltam egyszer akkora adag sütit... Vagy 5 félét és mindegyikből minimum dupla adagot, csak én itthoni célra... 10 embernek:D Mondanom sem kell, hogy senki nem bírt annyit enni, hogy meglátszódjon:D Asszem kissé eltúloztam a mennyiséget, de az ősök munkahelyén nagyon örültek neki:D |
Valaki nem tud egy jó mandarinos krémreceptet?
A palacsinta és a mandarin is előttem van, de kombinálni akarok:D |
Hát én nem tennék mandarint palacsintába mert rém jellegtelen ize van...
Inkább narancsot cukorral likörrel megsütni azt bele :) |
Hát...:D
Ki tudja... Mandarinlekvárral finom a palacsinta... Na akkor rakok bele mást:D |
Quote:
Pedig már épp gondolkoztam, hogy milyen egyedi dolgot lehetne belevinni... :D:D:D |
Quote:
|
vaníliáscukrot, mogyorót, meggyet...
Sőt! Kókuszt... Rengeteg mindent:D Nagyjából annyi mindent, mint ami a konyhában van...:D |
Quote:
de lehet csinálni pizzás muffint is az is nagyon fincsi :) Alapjába véve a muffin egy bazi künnyű süti csak kikavarcolod beletöltöd és kész, ha muffin papírt is használsz akkor a mosogatás sem olyan gáz.:) Egyszer kéne csinálni kelt muffint is:) |
Kelt muffin? Pizzás?
Ilyet se hallottam még:) Mosogatni szeretek, de a papír sose marad le:D |
Quote:
max géppel:P |
van:D
hihi:D A kedvencem, bár minden jó ami konyha:D |
Aszongya Kelt Pizzás Muffincs
100ml langyos tej 21g élesztő 250g liszt 1 teáskanál só 40g vaj 1 tojás némi pizzafűszer 50g hagyma 50g szalámi vagy sonka 50g gomba 50g sajt /gouda vagy edami/ elkészítési idő kb 65 perc sütési idő 25 perc A tejet és 1 evőkanál langyos vizet egy tálba teszel és ebben felfuttatod az élesztőt. A lisztet a sóval, vajjaj, tojással és a pizzafűszerrel az élesztőhöz teszed. No ebből gyúrsz egy sima tésztát, majd meleg helyre teszed és kb fél órát hagyod kelni. Felkockázod a hagymát és az olajba teszed Felkockázos a szonkát v. szalámit és a gombát is. A sütőt 200 fokra előmelegíted. A tészta kétszeresére dagadt, a többi hozzávalót és a sajt felét belekevered a tésztába. A tésztát 12 részre osztod és a sütőformába teszed. A maradék sajtot meg rászórod a tetejére. 20-25 percig sütöd. |
Köszi szépen...
A pizzafűszer nem jó, de megoldom hétvégén... a fokhagyma rossz dolog:( |
Quote:
|
Quote:
bár mondjuk tényleg jobb helyette oregánót és bazsalikomot használni, de én még imádom a borsikafüvet is hozzá :) a fokhagyma az egyik legjobb dolog a világon :) Ha kajáról van szó |
Quote:
|
nem jó az a fokhagyma...
elront minden ételt... És a kakukkfű sem! Borzalmas:( |
Quote:
gombába a legjobb csak persze mivel elég intenzív ízű és illatú fűszer nem szabad sokat tenni belőle |
Quote:
|
Quote:
Pedig fokhagymakrém leves nyammi fokhagyma szósz hmmmm :))) fokhagymás joghurtal leöntött sali wáááá Éhes lettem :) |
Quote:
|
Quote:
Egyszerűen borzalmas... De én eddig csak sülthúson, különböző salátákban (amiben nem volt gomba) találkoztam vele... De a friss fűszerek az igaziak... Hangulatot adnak a főzéshez is:) |
Quote:
Most eszek egy finom szalámisszendvicset reggelire, meglátogatom a koffeint, és szépen elleszek fokhagyma nélkül:D |
Nos :) Unatkoztam és kotyvasztottam pudingot.
Semmi extra de azért leírom. 3fajta puding. Azt hiszem málna, vanília, sárgabarack. 6tálkába 2-2 őszibarackdarabot raktam némi lével (befőttből) és arra küldtem a pudingokat egyessével, megárva amig az előző kihül, hogy ne keveredjenek össze, így amolyan szivárvány sztájlingú lett. Nem tudom milyen, mert még nem kóstoltam :D A teszszínhabon gondolkodom... tegyek e vagy sem a tetejére :rolleyes: Tejszínhab ment a tetejére és azt álapítottam meg, hogy fini :) Bááár... legközelebb valami dominánsabb ízű befőttet választok :) Mondjuk kissé savanykás magtalanított meggy befőtt jól is hangzana :) |
Quote:
De az se rossz, ha többféle pudingot főzöl:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: |
Remélem tudja valaki hogyan kell üstönyt főzni, ha igen feltétlen dobjon privit.
|
ÉS vmi jó zserbó recept?:D
|
Spanyol sertéskaraj
A kissé csípős étel kedvelőinek:)
Tehát hozzávalók(attól függ milyen étvágyú a csapat, 2-4 személy részére): -60dkg sertéskaraj (de lehet bármilyen színhús is) -5dkg szalonna (norbi ápdétesek kihagyhatják!) -3db paprika -2db paradicsom 1dl olaj só, őrölt bors -10dkg lángolt kolbász -1db hegyes erős paprika -1 chilis bab fix Hogyan készítsük el: Mossuk meg a sertéskarajt, szeljök fel centis szeletekre, sóval, borssal meghintjük, kis olajat öntve rá sütőbe tesszük. Paradicsom, paprika, kolbász felszeletelése következik. Aszalonnából csíkokat vágunk, üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk az előbb felszelt finomságokat (amit lehetőleg nem dézsmáltunk meg ezidáig:D) ezeket rövid ideig együtt pirítjuk, és felengedjük a chilis bab fixszel.Felforraljuk, és a húsra öntjük, miután az megsült. Együtt sütjük még pár percig, hogy jó szaftos legyen:) Én rizsát szoktam hozzá köretként készíteni. (mással még nem is próbáltam) Ha igazi spanyolos kaját akarsz, akkor dobozos morzsolt kukoricát is tehetsz bele:) Vagy minikukoricát! Jóétvágyat hozzá!! :) Ha elkészítette valaki, majd véleményeket is kérek!! :) |
All times are GMT +1. The time now is 20:09. |