Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Ötlet a 2/D-s kék számos fordulásához! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2178)

Chris 07-31-2007 11:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113697)
Ha változtatunk, akkor az anarch rendbeszedése érdekében nem foltozgatásokra van szükség -- annak függvényében, hogy egy a játék abbahagyásával fenyegető ember épp hol akadt el --, hanem arra, hogy a gigaországok életete sokkal nehezebb legyen, és ne érje meg tartani őket. Így a fordulás is mindenki számára sokkal egyszerűbbé válna.

Nekem innen úgy tűnik, hogy ilyen módon el lett döntve a kérdés általad. Gondolom a módszer erre a rendbeszedésre, az lesz, amit már többször említettél.

Ati 07-31-2007 11:45

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 113701)
nem tudom de en ugy vagyok vele hogy 6 ev jatektapasztalat eleg ahoz hogy hozzaszolhassak a forumtemak akarmelyikehez:)

Én pedig úgy vagyok vele, hogy az a minimum, hogy ha mások véleményét kikéred a fórumon, akkor elolvasd az ő véleményüket is.

Úgyhogy a témát egyelőre hagyom, hátha valaki másnak van ehhez hozzászólnivalója, téged viszont arra kérlek, hogy olvasgass egy kicsit, hogy mik a már megvalósult témák, mik a megfontolás alatt levő témák, és mik az elvetett témák. Majd csak ezek UTÁN gyere ide vissza, mert arra nincs szükség, hogy máshol már rég megvitatott dolgokat újra és újra felhozz, csak azért, mert nincs kedved olvasni.

Ati 07-31-2007 11:46

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 113702)
Nekem innen úgy tűnik, hogy ilyen módon el lett döntve a kérdés általad. Gondolom a módszer erre a rendbeszedésre, az lesz, amit már többször említettél.

Én jelenleg az anarchos módosítás témáját fel se vetettem -- semmi szinten.

jack herrer 07-31-2007 11:50

oks olvasgatok picit:)
sajnalom ha teged idegesitenek az ilyen beirasok
meg is ertem hogy evek ota csinalod ezt a melot es eleged van belole picit
en semmi penzert nem csinalnam ezt az adminkodas dolgot:)
igazabol azert olvasok keveset meg szolok hozza csak a szamomra nagyonfontos temakhoz mert idaig barmikor hozzaszoltam a forumhoz vmi otlettel.
mindig ugyanigy le lettem hurrogva mint most hogy tok hulye vok:)
csoda hogy mikor bemutatkozom valahol nem azt mondom hogy szia hulye vagyok:D

Chris 07-31-2007 11:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113705)
Én jelenleg az anarchos módosítás témáját fel se vetettem -- semmi szinten.

Az előző hozzászólásomban erre az üzenetedre céloztam:
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113619)
Valójában egy nagyon egyszerű megoldással rendbe lehetne szedni mindent akkor is, ha nem akar senki harcolni, és ez pedig a normálban megszokott max hektár feletti szabis szankció és a későbbiekben bevezetésre kerülő morálromlás melletti erősödő gyújtogatás, miegyéb (ez mg megbeszélés alatt).

De lehet félreértettem valamit... :rolleyes: :confused:
Ha igen, bocsi.

Ati 07-31-2007 12:01

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 113710)
Az előző hozzászólásomban erre az üzenetedre céloztam:

De lehet félreértettem valamit... :rolleyes: :confused:
Ha igen, bocsi.

No akkor átfogalmazom. :) Jelenleg nem terveztem, hogy az anarchhoz hozzányúlok, a játék egészét érintő változásokon felül. (Rengeteg kényelmi módosítás, stb. Olvashatók a megfontolás alatt álló témák között.)

Ha mégis hozzányúlok, akkor csak olyan megoldás jöhet szóba, ami a tényleges problémát megoldja, nem csak egy épp most fordulni kívánó országot segít. A tényleges probléma pedig 2 dologból adódik: 1, olyan életképtelen országok vannak a topban, akiknek véleményem szerint nincs okuk ott lenni; 2, amit már sokszor említettem, és folyamatos vesszőparipám anarch terén: "valamit csináljatok, hogy játszhassak. én biztos, hogy nem fogok se támadni, se termelni, se fellépni, de valamit csináljatok". Tessék hát végre játszani. (Tisztelet a kivételnek, aki játszik. Tény, hogy valószínüleg a nagyhangú kisebbségről tudok csak.)

Andrew 07-31-2007 12:24

egy apró kérdés :o
a 4-es és 3-as anarchista szintről mennyire nehéz továbblépni? :)

Ati 07-31-2007 12:30

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 113720)

Szerintem ugyanannyira.

Nem véletlen mondom én, hogy nem specifikus, épp most fellépett probléma megoldása kell, mert valaki épp most szeretne fordulni, és épp most nem tud, és nem érdekli, hogy máshonnan se lehet, mert az őt nem érinti.

Andrew 07-31-2007 12:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113722)
Szerintem ugyanannyira.

Nem véletlen mondom én, hogy nem specifikus, épp most fellépett probléma megoldása kell, mert valaki épp most szeretne fordulni, és épp most nem tud, és nem érdekli, hogy máshonnan se lehet, mert az őt nem érinti.

akkor nemes egyszerűséggel fölvisztek 500, vagy még több orit M-be, és hopp máris tudtok lépni a 3-asba, és így tovább
ez frissen regelt orikkal, meg egy kis odafigyeléssel durván fél év, és lesz D-ben is annyi ori, hogy lejjebb jön a fellépési határ :)
egy kis összefogás, egy kis munka, de meg lehetne oldani ;)

Ati 07-31-2007 12:48

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 113723)
egy kis összefogás, egy kis munka, de meg lehetne oldani ;)

Ez nem teljesen a szintlépés témaköréhez tartozik, hanem úgy általánosságban az anarchhoz. De egy kis összefogással azt is meg lehetne oldani, hogy ne 1-1 ember uralja a csoportokat. És hogy a fellépéshez is köze legyen: ne csak az az egy ember dönthesse el, hogy ki lép fel, és ki nem.

Ati 07-31-2007 13:09

Kis stat:

5. szint: 5267 aktív országból 1020 van fellépési határ fölött.
4. szint: 1543 aktív országból 304 van fellépési határ fölött.
3. szint: 405 aktív országból 145 van fellépési határ fölött.
2. szint: 463 aktív országból 329 van az elvi fellépési határ fölött.

Elvi, mert innen nincs már fellépés, de más 2. szintű csoportban a fellépési határ 2400 hektár.

Ezen felül vannak a jelenleg pontlistában nem szereplő országok.

Chris 07-31-2007 13:16

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 113723)
...egy kis összefogás, egy kis munka, de meg lehetne oldani ;)

Többen próbálkoztak azzal D-ben, hogy valamiféle összefogást, és a közös érdek figyelembevételét csikarják ki az emberekből, ezzel a probléma közös megoldását seítve, de nem jött össze. Általában vita és veszekedés lett a vége. Szerintem nehezebb az emberek természetén változtatni, mint a szabályokon. Nem vidám, de ez van... :(

Andrew 07-31-2007 13:18

pedig tényleg csak annyi lenne, hogy fölvisznek párszáz töltelékorit :)

Ati 07-31-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 113734)
pedig tényleg csak annyi lenne, hogy fölvisznek párszáz töltelékorit :)

Ez nem ennyire egyszerű. Lentebbi szinteken is megvannak a külön érdekek, hogy ki nem enged fel másokat. Ellenük is össze kellene fogni.

Ez egy hosszas készülődést, a megfelelő stratégia kialakítását, és összejátszást igényel.

(Úgy hangzik esetleg ez, mint egy izgalmas terv, és izgalmas játék? Szerintem is, dehát... :))

hami 07-31-2007 13:28

Én örülnék egy a fordulást könnyítő változtatásnak, de....
Van it egy apró probléma. Örülök, hogy a normál játékból is hozzászólnak ehez a kérdéshez, csak egy-két esetben oltári nagy ö...et.
28millió hekis ori Wand? Morálromlás, és a hekis normál őrület?? Az 5-ös szinten nincsenek problémák, ott ne már azért szívjunk, mert a D csoport giga orijai miatt bevzettek egy őrületet!!
Nem a még játszható két-három szintet kell tönkretenni, hanem a D csoportot kell átalakítani. Ez lehet csoportos összefogással, hogy Atinak is a kedvére tegyünk, de lehet, egy későbbi fejlesztéssel, ami soha az életben nem lesz, az okot tudjuk.

Ha lesz fejlesztés, mindenki aki az anarchista szintek bármelyikén lépéshatár felett lesz, megszívja. Volt olyan aki ilyen ötlettel ált elő annak ellenére, hogy nem játszik anarchban, és szándékai szerint nem is fog. Tényleg , én részemről örülök, hogy próbálnak segíteni, de a lényeget is tartsuk szem előtt, a 2/D csoportból NEM LEHET FORDULNI a 28 milliós értékü,és ahhoz hasonló orik miatt.
Bocsánat az ismiktől, mert sokan tartanak ilyen országot.

Ja, és nem kell megsértődni azon amit írtam, mert biztos sok ügyes ember ki fog akadni,

hami 07-31-2007 13:30

AndrewB, Te játszol, vagy játszottál már anarchban??
Ha nem, ne gyere ilyen 500 oris fantasztikumokkal légyszi.Köszi:)

wand 07-31-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by hami (Post 113737)
mert a D csoport giga orijai miatt bevzettek egy őrületet!!

figy a D csoport giga orijai maga az őrület..
szomorú, hogy kialakulhattak, és bármiféle megoldás bevezetése ezeknek a leszedése nélkül értelmetlen (szerintem)

-Fegya- 07-31-2007 13:41

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 113634)
Így kívülről támadt egy ötletem. Leírom, hátha jó. A 2D óriás orijai még az olcsó felfedezés időszakában jöttek létre. Ma már ekkora orikat aligha lehet csinálni. Ezért az oriméreteket kéne csökkenteni. Például minden ori egyszeri alkalommal tizedére csökkenne. A tized csak példa, a pontlista elemzésével lehetne megtalálni a jó arányt. Így nem lennének fordulásra kényszerítve a legnagyobb orik sem, megmaradna helyezésük, de normális körtávolságok lennének és lehetne harcolni.

Ez teljesen hülyeség?

Chris 07-31-2007 13:42

Quote:

Originally Posted by hami (Post 113737)
Nem a még játszható két-három szintet kell tönkretenni, hanem a D csoportot kell átalakítani. Ez lehet csoportos összefogással, hogy Atinak is a kedvére tegyünk, de lehet, egy későbbi fejlesztéssel, ami soha az életben nem lesz, az okot tudjuk.

Igazad van abban, hogy nem lenne szerencsés a többi szint kárára megoldani a problémát.
Az összefogás sikerességében kételkedem, miután a giga orik tulajdonosainak nem érdeke, hogy leforduljanak vagy szabira menjenek (tisztelet a kivételnek!), így nyílván nem fognak együttműködni.

hami 07-31-2007 13:43

Itt nem azzal van a gond Wand, hogy azokat az orikat nem akarjuk leszedni, hanem azzal, hogy Ati nem valószínű, hogy csak arra a csoportra terjesztené ki az adott változtatást, hanem mindre, és így az 5/Y-os, a 4/M-es, és a 3/H-s orik akik határ felett vannak (már amennyiben ilyen jellegű lenne a változtatás) mind "megszívnák".
Én is vagyok határ felett mind a 3 érintett csoportban, játszok is, és D-ben minden további nélkül leadnám az országaim, csak lehessen valahogy fordulni.

wand 07-31-2007 13:46

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 113742)
Ez teljesen hülyeség?

nem, nekem spec tetszik.

Ati 07-31-2007 13:47

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 113742)
Ez teljesen hülyeség?

Ha egyszer megcsinálta azt az országot, nem hiszem, hogy ilyen drasztikus módon el kellene azt venni.

És azt se felejtsük, hogy a téma szerint ugyan a 2/D-ről beszélünk, de valójában nem csak ott vannak ilyen méretű országok, ezért semmiképp nem megoldás, hogy most 2/D-ben csinálunk valamit, majd amikor valaki nem tud fellépni az 5. szintről ezután, akkor ott is. Aztán ha fellépett, de most meg a 4. szinten akadt el, akkor ott.........

Tudom, hogy mindenki szeretné, ha a saját öltete megvalósulna, még akkor is, ha témanyitásra se lenne jogosult, de az egyes változtatások alkalmával nem tudom egyes emberek egyéni érdekeit nézni, mindenki más kárára. Csak általános megoldások jöhetnek szóba.

hami 07-31-2007 13:47

Fegya, ez egy jó ötlet, de nem is azt írtam, hogy minden normálos ötlete az aminek írtam.
Ez is egy megoldás. Sőt talán az egyik leghasználhatóbb. Csak jön megint a kérdés, hogy mit fognak szólni az országok tulajai. Ördögi kör:S

Ati 07-31-2007 13:50

Quote:

Originally Posted by hami (Post 113748)
Fegya, ez egy jó ötlet, de nem is azt írtam, hogy minden normálos ötlete az aminek írtam.
Ez is egy megoldás. Sőt talán az egyik leghasználhatóbb. Csak jön megint a kérdés, hogy mit fognak szólni az országok tulajai. Ördögi kör:S

Ez egy konkrét, személy szerint ellenük irányuló változtatás.

No de mire fel? Mennyiben rosszabbak ők, mint mások?

Kifejezetten rossz megoldásnak tartom, hogy ha valakit nem tudok legyőzni, akkor mesterséges, sehol máshol nem alkalmazott, és soha többet elő nem forduló megoldásokkal leszedjük onnan.

Ha ilyen drasztikus megoldások szóba kerültek, akkor én leginkább a normál játékkal való morláromlásos egységesítést tartom a leginkább járható útnak.

hami 07-31-2007 13:51

Na, erről beszéltem. Most előjött az, hogy nem csak D-ben vannak hatalmas orik. Árulja el nekem valaki, hogy a nem csak D-s hatalmas orik miben gátolnak bárkit is??? Ha D-ben lenne a legynagyobb ori 6 milliós értéken, mint 5/Y-ban nem lenne probléma. De itt 20 milliós, és a felett lévő értékekről beszélünk.
Ezekben az országokban mindenből a maximum épület van, még az üresből is.

Ati 07-31-2007 13:54

Quote:

Originally Posted by hami (Post 113751)
Na, erről beszéltem. Most előjött az, hogy nem csak D-ben vannak hatalmas orik. Árulja el nekem valaki, hogy a nem csak D-s hatalmas orik miben gátolnak bárkit is??? Ha D-ben lenne a legynagyobb ori 6 milliós értéken, mint 5/Y-ban nem lenne probléma. De itt 20 milliós, és a felett lévő értékekről beszélünk.
Ezekben az országokban mindenből a maximum épület van, még az üresből is.

De ez miért zavar? Ha bejön a morláromlás, akkor eltűnnek a barakkok... Beütöd akár 100 körről is. Ha ügyes, kivédi. Egy idő után nem fogja tudni.

Chris 07-31-2007 13:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113749)
Kifejezetten rossz megoldásnak tartom, hogy ha valakit nem tudok legyőzni, akkor mesterséges, sehol máshol nem alkalmazott, és soha többet elő nem forduló megoldásokkal leszedjük onnan.

Mennyivel igazságosabb megoldás az, hogy pár ember giga orija miatt az alsóbb (működő) szinteken több ember is rosszul jár? :rolleyes:

hami 07-31-2007 13:55

Ati ne forgasd ki a szavaim, ha kérhetlek. Nem azt mondtam, hogy ez az egyetlen kivitelezhető ötlet, hanem egy ötlet, ami megvalósítható. Azt is hozzátettem, hogy ez egy ördögi kör. Nem akarok senkinek rosszat, mert akkor nem azt írtam volna amit.

De inkább nem írok semmit, mert ez egy szélmalom harc.

jack herrer 07-31-2007 13:58

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 113720)

a 3as szinten egy 3askanak 5k heki kell hogy 1700 hekin follephessen a 2
/D be:)
az meg anyira nem gaz meg lehet csinalni valahogy ugyis az a baja atinak hogy nem szeretné hogy tul konnyu legyen fordulni:)
az meg hogy 1 ember donti el hogy tudsz e szintet lepni az telleg csak oszefogasal lenne megoldhato..
de ez csak a 3as szinten lehet problema sehol mashol:)
de akkor folteszek egy masik kerdest is szukseg van 4 szintre az anarchban???
sztem nem
jupinak a 3as szinten van vagy 50-100 db orija
igy ha valakik ellene akarnak menni hatekonyan akkor ugyanenyi orival kell csinalniuk mert jupi sem tartozik a benak koze :)
sot o egy eleg jo jatekos csak genya a jatekstilusa:)
na most valaki szerintetek vegig fog cibalni 100 orit 3szinten keresztul hogy betamadhassa jupit??
ugy hogy figyeljen ra hogy a 100oriban mindig piacon legyen a teki hogy ne kopjon meg figyeljen 3honapig napi 24 oraban mindenre???
hat sztem enyire marha senki sincs:)
amugy jupi nem a tamagocsisok koze valo hanem o egy harcos tipus...
a 3ason kivul minden csopiban megoldhato a szamocskak szintlepese
ez alap egy ho kis hacra is
es sztem az en hekifuggo topkoros otletem igenis vegleges megoldast jelentene a fordulasi problemakra!

hami 07-31-2007 14:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113753)
De ez miért zavar? Ha bejön a morláromlás, akkor eltűnnek a barakkok... Beütöd akár 100 körről is. Ha ügyes, kivédi. Egy idő után nem fogja tudni.

Amit beidéztél tőlem az arra irányult, hogy a morálromlásos dolog azokra a csoportokra is vonatkozna, amikben nincsen probléma.

Ati 07-31-2007 14:02

Quote:

Originally Posted by hami (Post 113755)
Ati ne forgasd ki a szavaim, ha kérhetlek. Nem azt mondtam, hogy ez az egyetlen kivitelezhető ötlet, hanem egy ötlet, ami megvalósítható. Azt is hozzátettem, hogy ez egy ördögi kör. Nem akarok senkinek rosszat, mert akkor nem azt írtam volna amit.

De inkább nem írok semmit, mert ez egy szélmalom harc.

Nem tudom miért gondolja mindenki, hogy kiforgatom a szavait. Mivel többen is vagytok, feltételezem, hogy velem van a baj, és nem fogalmaztam érthetően. :) Úgyhogy bocs miatta, nem ez volt a cél.

Az viszont cél volt, hogy rávilágítsak a javaslat hátulütőire. Ami mellesleg minden javaslatnak van, tehát ezt se vedd személyeskedésnek.

Ati 07-31-2007 14:04

Quote:

Originally Posted by hami (Post 113757)
Amit beidéztél tőlem az arra irányult, hogy a morálromlásos dolog azokra a csoportokra is vonatkozna, amikben nincsen probléma.

Hát igen, valamit valamiért. Ezt csak egységesen tudom elképzelni. Az 5. szintről való fellépéssel kapcsolatban nincsenek negatív információim, de minden felsőbb szintről már vannak. Ezért nem hiszem, hogy ezt csak a 2/D szintjén kellene kezelni, ha már változtatunk.

jack herrer 07-31-2007 14:07

a tobbi szinten mindenhol megoldhato a fordulas kiveve a Dcsopi:)
az Yban is vannak gigaorik de azon kivul sehol
viszont az Y csopi az 5000fos csopi miatt teljesen jo ugy ahogy van es semmi valtozas nem szukseges ott:)
meg nem lenne korrekt senkivel hogy a tobb evi kemeny melojat egy uj szabalyal egyenlove teszik a semmivel...
ha regen lett volna 1800kor meg ilyenek senki nem melozott volna rajta csomot hogy folvigyen nagy taporikat a semmire..

jack herrer 07-31-2007 14:13

lehet igazad van hogy nem csak a Dben kene kezelni
amugy aki a 4es szinrol nem tud szintetlepni 1 szamocskaval az meg is erdemli:)
a gond egyedul jupi aki a hatarvedoi egy reszet berakta 5k hekire es emiatt megszivatta a szamocskakat a 3as szinten
ez egy jo haboru alapja is lehetne akar az anarchban:)
az en otletem lehet hogy nem tokeletes de 1-2 evig tutira megoldast jelentene a problemara
jobb otletem sajna nics
de akar vegleges megoldast is jelenthetne mert a jelenlegi fedezesi szabalyokkal nem nagyon fog novekedni a lepeshatar egyik csopiban sem:)

jack herrer 07-31-2007 14:27

ez meg hogy 1-2 ember donti el hogy ki lephet szintet ez tipikus anarch betegseg:)
a nemzetkozi anarchban is ha oszefog 2-3 ember akkor az oszes szinten eldonthetik hogy ki lephet szintet:)
legalabbis az angolban es a nemetben tuti igy van:)

Ati 07-31-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 113768)
ez meg hogy 1-2 ember donti el hogy ki lephet szintet ez tipikus anarch betegseg:)

Akkor jó helyen vagyunk, most az anarchról beszélünk. ;)

VérGyöngyTyúk Z 07-31-2007 14:37

Ati: a szabis dolgot ne találom amit említettél itt légyszíves ídr be, hol van vagy hogy mi várható.

Azért rendesen szét lett offolva ez a topic is.

Egy kérés még Atihoz a fentin kívül:
Meg tudnád mondani hány ori van "valójában" a 2/D-ben? (mélyszabisok)

Megnéztem egy dolgot. Mostani állapot szerint 2/D-ben 12-12 körre (le és fel) van az első nem szabis ori a kisketteses orimtól és röpke 50 helyezéssel és 250k értékkel nagyobb (és120 körre van) az utánna következő. E csak némi infó, hogy a z ott nem játszók képbe legyenek. Nincs már ojan saját orim amit lüthetnék vele, hogy feljebb menjek. Pénzt katit átpumpálni is értelmetlen mert felfedezne nem tud a toppig. (csak mejegyzem, hogy ha nem lenne a felfed %-os korlát akkor ár felcibáltam volna és le is fordult volna, ahogy jópár ismié is. De jeleleg semmit nem ér ha "tömök" egy zövist pénzzel-tekivel, mert békésen semmiképpen, és harcolva sem tud fordulni.) valamit tenni kellene, de nem hiszem, hogy kizárólag a gigák hibája a behalás. Akkor 1700 hekin miért vannak szabin az orik? Meg még lentebb is?

bocsi de kissé sokáig írtam ezt az üzit (alig egy óra :) ), mert vannak fontosabb dolgok is ennél (játék) (gyengébben kedvéért: Családnak,
munkának, Élet-nek hívják és igenis van létezés a monitoron kívül.

Ati 07-31-2007 14:49

Quote:

Originally Posted by VérGyöngyTyúk Z (Post 113774)
Ati: a szabis dolgot ne találom amit említettél itt légyszíves ídr be, hol van vagy hogy mi várható.

Külön témája itt: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1885

Ezen kívül még sok helyen volt róla említés téve.

Ati 07-31-2007 14:51

Quote:

Originally Posted by VérGyöngyTyúk Z (Post 113774)
Meg tudnád mondani hány ori van "valójában" a 2/D-ben? (mélyszabisok)

972 a teljes létszám.

VérGyöngyTyúk Z 07-31-2007 15:47

Kösz Ati!
Ezek szeint a sok "menjetk má mélyszabira!" kérés helyett nem az volna a célszerűbb, ha azt kiabálnák: Gyertek má ki mélyszabiról?"
Kissé mintha lentebb esne a topp.

All times are GMT +1. The time now is 14:41.