Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Szövifelállások (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=197)

TM Laci 08-19-2006 19:08

4db Ork vándor, tábornok, tudós, Rulezzzzz:)))

-_Ment 08-19-2006 19:18

1 fél-elf /toli
1 varis-hadis óriás
1hadis gnóm
1 hadis óriás

Eddig nekem ez jött be:rolleyes:

exair 08-19-2006 20:50

ez a klasszikus felallas szerintem csak 4. szintig jatszhato.. 3. szinten mar inkabb a 3 hadi+1 hadivari szovi a jo, 2/B-ben pedig szepen csondbenmarado felfedezgetes sok ij+vari es par toli, szinte mindegy hogy milyen a szovid ott :)

-_Ment 08-19-2006 21:03

re exair

Jaja. amit előbb írtam azt 4.-be játszuk:)

laci 08-19-2006 21:17

Quote:

Originally Posted by exair (Post 29153)
ez a klasszikus felallas szerintem csak 4. szintig jatszhato.. 3. szinten mar inkabb a 3 hadi+1 hadivari szovi a jo, 2/B-ben pedig szepen csondbenmarado felfedezgetes sok ij+vari es par toli, szinte mindegy hogy milyen a szovid ott :)

Na pardon, de miért kellene a 2B-ben csendben meghúzódni? Az 1A-ban még esetleg, bár kész dögunalom, de a 2-esben... :eek:

Csokibácsi 08-19-2006 21:50

Quote:

Originally Posted by exair (Post 29153)

Nem mindegy, hogy milyen :)
Mi remekül szórakoztunk B-ben a szövimmel, 4 hadi, oszt csókolom.
Tiszta terülj terülj asztalkám volt, nem unatkoztak a seregek, de mi sem unatkozni léptünk fel B-be :)
Bár 5-600 kör után kissé unalmassá vált, addigra már senki sem akart visszatámadni ...

exair 08-19-2006 21:54

ehhez azert kell akkora toke, hogy tudj visszaepiteni a sok rengetestol es hasonloktol, nameg hogy be tudd tamadni a betonijas orikat..

laci 08-19-2006 21:56

Lehet hogy engem szerettek, és némán tűrték a rosszalkodásaimat, de nem volt különösebb gondom a rengetésekkel :D

Csokibácsi 08-19-2006 22:21

Quote:

Originally Posted by exair (Post 29161)
ehhez azert kell akkora toke, hogy tudj visszaepiteni a sok rengetestol es hasonloktol, nameg hogy be tudd tamadni a betonijas orikat..

Nem volt jellemző a rengetés, ha valaki mégis bepróbálta, az többet nem próbálta (illetve próbálhatta, de 12-15 kör távolságból tényleg csak próba maradt a dolog).
4 hadi, elit-ló-íj felállással bőven elég volt "betoníjat" törni :)

Alba 08-21-2006 07:03

Csoki akkor ne mvlami eros szöviket vertetek be.Belekötöttél volna egy jo kis ket vari ket elf szövibe 3-4 körröl leamortizaltak volna az orszagod:)

Csokibácsi 08-21-2006 11:59

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 29202)
Csoki akkor ne mvlami eros szöviket vertetek be.Belekötöttél volna egy jo kis ket vari ket elf szövibe 3-4 körröl leamortizaltak volna az orszagod:)

"Mi lett volna ha" - olyan felállású szövi a környéken nem volt :)
Rengeteg hadi, néhány vari, elszórva pár ember toli. Elég sok MF, óriások, törpék, elfek. Játszani léptünk fel, nem tamagocsizni, és a 4 hadi felállás mellett döntöttünk ("mi lett volna, ha" :) ).
Most nem tudom mi a helyzet, régen jártam arra.
Erős ... mi számít erősnek? Ez erősen relatív :) (költői kérdés, nem kell rá válaszolni)

Steve 08-21-2006 12:23

Akkor most elkezdenék válaszolni hogy mi számít erősnek: kezdjük a bogyiszlóinál...:D

Szecsa 08-21-2006 14:38

En mostansag teszteltem/teszteltuk gyors csoport a 4 hadis felallast.
2 orias, 2 gnom, 50% barakk, 10% torony, tornyos ijjak.
Tanyafree 200 hekin, aztan pedig 15 rakival 10-12 korre elegendo kajcsik, ha otthon a sereg. Mindez 5. szinten 600 hekiig elegge bevalt. Oriasok: 1-5 kocsma vegig; gnomok pedig 8% kocsma egy-egy alvilagi akciokhoz. Oriasok 1% templom, gnomok 8% templom.
Elegge meggyozo tud lenni, foleg ha aktivak a tagok, mondjuk napi 12-16 vagy tobb oran at, illetve ha mobilizalhato mindegyik tag (ejszaka tud jonni; munkahelyrol is waprol be tud lepni, ha haboru van; stb.)

Most csak elmeletbe tervezzuk a 4 elf szovit 5. szintre 200-500 hektar kozottre. Varis-tolis szovi lenne, 1 kicsit varibbra, egy masik pedig kicsit tolikra kigyurva. 5. szintu lenne ez is, olyan 10 korokre elegendo kajcsival, 5-10 raktarral max, 8-10% tornyos ijjal.
Bar az utobbi csak elmeletben van, egyelore jonak tunik az otlet, a legkozelebbi 5. szintu orim valoszinuleg ilyen lesz :)
aztan majd utolag beszamolok rola, hogy ment :)

Harcosok 08-21-2006 14:45

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29247)
En mostansag teszteltem/teszteltuk gyors csoport a 4 hadis felallast.
2 orias, 2 gnom, 50% barakk, 10% torony, tornyos ijjak.
Tanyafree 200 hekin, aztan pedig 15 rakival 10-12 korre elegendo kajcsik, ha otthon a sereg. Mindez 5. szinten 600 hekiig elegge bevalt. Oriasok: 1-5 kocsma vegig; gnomok pedig 8% kocsma egy-egy alvilagi akciokhoz. Oriasok 1% templom, gnomok 8% templom.

1% templom mire is jó?
1kocsma durva
A barakok elég meggyözök de 1(5)kocsma+1%templom hát nem sokra elég szerintem

Alba 08-22-2006 07:03

Marha erosek a hadiszövik mert nagyot utnek, de!
Belekötsz egy varis szövibe vagy egy toli-varisba.Siman bevered oket mert hat nem nehez.Eltavolodsz tole utni mar nem fgosz 3-4 körre de o vigan szivat téged...
3 varsi orias pillanatok alatt lerenget egy hadiorszagot....2-3 nap es nem sok minden marad...

laci 08-22-2006 21:26

Éppen ezért butaság területre menni ilyen esetben, vagy rombolni. Ott van a mészárlás, attól nem fog az illető leszakadni, viszont nagyon rosszul fog esni neki :D

Alba 08-23-2006 10:32

Igen de ha 3 tag reget téged akkor ugy leamortizal teged pillanatok allatt.Hohy meszarolhatsz ha nem lesz barakkod :)

Steve 08-23-2006 10:45

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 29354)
Igen de ha 3 tag reget téged akkor ugy leamortizal teged pillanatok allatt.Hohy meszarolhatsz ha nem lesz barakkod :)

Ezért kell a hadisnak mondjuk óriás túlélőnek lennie azt rengesd meg öldösd szorgalommal:D

laci 08-23-2006 11:00

Igen, egyrészt amit Steve mond, másrészt pedig ha ők 4-en mondjuk engem ártóznak, mi akadályoz meg minket abban, hogy mi is egyet üssünk folyamatosan? Nagyon kétesélyes a dolog, ha az illető 2 (vagy 3) körön belül van :)

Csokibácsi 08-23-2006 15:50

Megint sok a "ha" :)
Egy háború nem ilyen egyszerű.

laci 08-23-2006 15:55

Összesen 2 "ha"-t számoltam össze az előző hozzászólásomban, ennyi még belefér bármilyen háborúba ;) Amúgy egy háború igenis egyszerű dolog: az nyeri meg, aki először lép, és akinek több tartaléka van.

Csokibácsi 08-23-2006 16:00

Quote:

Originally Posted by laci (Post 29404)
Összesen 2 "ha"-t számoltam össze az előző hozzászólásomban, ennyi még belefér bármilyen háborúba ;) Amúgy egy háború igenis egyszerű dolog: az nyeri meg, aki először lép, és akinek több tartaléka van.

Nem tudom miért vetted magadra, direkt nem írtam neveKET ;)

laci 08-23-2006 16:14

Mert egyszerűbb volt a sajátomat végignézni, mint az összes további hozzászólást, "ha"-kat keresve :D

Steve 08-23-2006 16:22

Quote:

Originally Posted by laci (Post 29404)
Amúgy egy háború igenis egyszerű dolog: az nyeri meg, aki először lép, és akinek több tartaléka van.

hát hogy ezzel mennyire nem értek egyet....

laci 08-23-2006 16:38

Nem baj :) Az első részével nem is kell egyetérteni, de próbáltál már kevés pénzzel legyőzni egy gazdag szövetséget? Nehéz, biza nehéz... :p

Synkel 08-23-2006 20:46

Quote:

Originally Posted by laci (Post 29418)
Nem baj :) Az első részével nem is kell egyetérteni, de próbáltál már kevés pénzzel legyőzni egy gazdag szövetséget? Nehéz, biza nehéz... :p

Próbáltam, és sikerült. És egyszer minket is vertek meg nálunk szegényebbek.
Az aktivitás dönt, nem a pénz, és nem az, hogy ki üt először...

laci 08-23-2006 21:00

Nem azt mondtam, hogy lehetetlen.De nagyon nehéz valakit úgy mészárolni, hogy azonnal visszaveszi, amit veszített, vagy úgy rombolni, hogy 8 óra múlva megint állnak az épületei, míg nekem nincs keretem arra, hogy azonnal helyrehozzam a rajtam esett kérokat.

Synkel 08-23-2006 21:11

Quote:

Originally Posted by laci (Post 29461)
Nem azt mondtam, hogy lehetetlen.De nagyon nehéz valakit úgy mészárolni, hogy azonnal visszaveszi, amit veszített, vagy úgy rombolni, hogy 8 óra múlva megint állnak az épületei, míg nekem nincs keretem arra, hogy azonnal helyrehozzam a rajtam esett kérokat.

Ezt már korábban egy másik topicban leírtam. Küldj két sereget, egyik mészárol, másik foszt. Ha nincs kp-je nem veszi vissza azonnal, és nem tart sok 100 millát otthon, ha olykor elhozod a feleslegét. Hiába van 20 mrd a piacon, azt rendszerint időbe telik kp-ra váltani...

Steve 08-23-2006 22:46

Quote:

Originally Posted by laci (Post 29461)

anarhban a pénz számít jobban normálban az aktivitás, hisz 24órábaan ha ütsz vkit az ugyis feladja, én biztosan:D

jack herrer 10-11-2006 01:44

szecsa:)
sztem a legutosseb az 4 orias vandor
1 varis 1varis hadis es 2 izomcsomo:)
ez az egyetlen szovifelallas sztem aminek van eselye a 3hadi 1 varis ellen:D
sztem draga anyagaras csopiban jobb is :)
mert ha nem 2 korre van az ellen akkor neha hatekonyabb a varizas mert 3 korrol egy jo szovit eleg nehezkes beutni ha figyelnek:D
viszont varizni 3korrol ugyanugy lehet:)
az a legjobb ha a hadivaris az ejjelior a masik 3 meg nappali jatekos:)
vagy ugy is jo hogy 2 ejszaka 2 meg nappal jaccodik
a varisoknak valtottmuszakba kell lenniuk
sztem ez a legtutibb szovifelallas:D

Remedy 10-11-2006 23:12

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 34653)
szecsa:)
sztem a legutosseb az 4 orias vandor
1 varis 1varis hadis es 2 izomcsomo:)
ez az egyetlen szovifelallas sztem aminek van eselye a 3hadi 1 varis ellen:D
sztem draga anyagaras csopiban jobb is :)
mert ha nem 2 korre van az ellen akkor neha hatekonyabb a varizas mert 3 korrol egy jo szovit eleg nehezkes beutni ha figyelnek:D
viszont varizni 3korrol ugyanugy lehet:)
az a legjobb ha a hadivaris az ejjelior a masik 3 meg nappali jatekos:)
vagy ugy is jo hogy 2 ejszaka 2 meg nappal jaccodik
a varisoknak valtottmuszakba kell lenniuk
sztem ez a legtutibb szovifelallas:D

vagy mindenki bennvan mindig :P

Remedy 10-11-2006 23:13

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 29464)
Ezt már korábban egy másik topicban leírtam. Küldj két sereget, egyik mészárol, másik foszt. Ha nincs kp-je nem veszi vissza azonnal, és nem tart sok 100 millát otthon, ha olykor elhozod a feleslegét. Hiába van 20 mrd a piacon, azt rendszerint időbe telik kp-ra váltani...

Csak ha nem ugyes... ugye tavolbol lehet latni hogy jon sereg es olyankor lehet elkolteni ugye a befolyo penzt :) Szoval ha o is igen aktiv es van sok penze is, nem sok eselyed van :)

Synkel 10-13-2006 22:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 34874)
Csak ha nem ugyes... ugye tavolbol lehet latni hogy jon sereg es olyankor lehet elkolteni ugye a befolyo penzt :) Szoval ha o is igen aktiv es van sok penze is, nem sok eselyed van :)

Nekem mikor ilyen szövivel kerültem szembe, volt. Valahogy mikor sereg tart felé egy háborúban, senki nem fosztásra számít:)

KandÚr 01-25-2008 12:57

Olvasgatom a topicot de sehol nem látok orkos szöviket:(
Annyira elképzelhetetlen mondjuk 5-ös szinten az ork:eek:
1 oriás 3 ork mind a négy vándor

oriás 200-on
36 ház 2520 népesség
80 barakk 3360 paci 1120 ijj
20 torony
40 templom 5600 vari
5 kocsma 280 toli
13 raki
6 bank

orkok szinten 200-on
40 ház 2600 népesség
95 barakk 3900 paci 1040 ijj
20 torony
15 templom 1950 vari
15 kocsma 780 toli
8 raki
7 bank

Ezzel a felállással elég vígan el voltunk, mindaddig míg nem futottunk össze egy 2 óriásos 2 gnómos full elites szövivel. egy hét non-stop ütés-vágással ők is megtörtek:D:D

KandÚr 01-25-2008 15:56

Elképzelhető, hogy az általam említett 1 óriás 3 ork-os szövi életképes legyen 4/L-be?
Vagy az egyik orkot varázsoljuk át óriásra?
Vagy netán mindhárom orknak adjunk növesztő pirulákat és legyen 4 óriás?

Hóhér 01-25-2008 18:33

nem vagyok egy nagy mester szövetségek terén, de asszem sikerült egy mellényúlást berakni a játékba...

jelen helyzetben, ha csinálsz egy szövetséget 1 orkkal, és hozzá teljesen mindegy milyen 3 másik országgal :
pl 3 bebetonozott elffel,

egyszerű tamagocsi játékkal végig tudod vinni bármelyik szintet.

A földosztozást ha beállítod 25-25 %ra, az ork üt egyfolytába fullra kifelé, az elfek elegendő védelmet adnak az egész szövetségnek, szinte megfoghatatlan.

De ugyanezt meg lehet csinálni 3 óriással is, még csak nem isskell hogy hadisok legyenek, csak annyi lovat tudjanak adni a támadáshoz, mint az ork, ( lehet piacról is cserélni indulás előtt), marad annyi íjnak hely, hogy megvédje az egész szövit, pláne ha némelyik óriás mindemelett kicsit varázslós is, elképzelhető hogy 3 óriás tud rengetni egy másik szövi hadiját, nagyon erős felállás...

de lehetnek akár bebetonozott törpék is amelett, hogy elegendő lovat adnak a támadáshoz az orknak...

nem túl szép játékot eredményez, de tény hogy szerintem ez a módosítás olyan előnyökhöz jutatta a szöviket, hogy elég 1 hadis országot tartani / szövetség, és mindenki szépen haladhat fedezés és szinte kockázat nélkül...

nagykedvem lenne erről meghallgatni néhány hozzáértőt, mit gondolnak a 25-25% os módosításról, beszélgetés szintjén egy másik topicban, hozott e olyan dolgokat a játékba, amire nem gondoltunk korábban...
(mondjuk lehet hogy még nem nyílt ki mindenkinek a szeme, és nem rohangálnak ilyen szövik :p:p )

Eke 01-25-2008 18:41

Hmm de elég rossz ellenfél 4 elf is egy szövibe.Mert ugye cserélgetik egymás közt a ijjakat,és nem tudod megnézni egyiket se .Persze mindhez beférhetsz tolival,de akkor se tudod kinél mennyi kati van.

KandÚr 01-25-2008 19:40

Egy négy elf-es szövibe milyen éplista kéne az elfeknek?
Lövésem sincs milyen egy elf, mindig mindenből nullát látok náluk:D

Tsobi 01-25-2008 19:54

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 154266)
mondjuk lehet hogy még nem nyílt ki mindenkinek a szeme, és nem rohangálnak ilyen szövik :p:p

MI pontosan ezt csináljuk,eleinte két hadival,eztán leváltottunk egyre .. szintenként cserélgetjük,hogy ki legyen az ütőgép :)

Synkel 02-03-2008 09:25

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 154266)
nem vagyok egy nagy mester szövetségek terén, de asszem sikerült egy mellényúlást berakni a játékba...

jelen helyzetben, ha csinálsz egy szövetséget 1 orkkal, és hozzá teljesen mindegy milyen 3 másik országgal :
pl 3 bebetonozott elffel,

egyszerű tamagocsi játékkal végig tudod vinni bármelyik szintet.

A földosztozást ha beállítod 25-25 %ra, az ork üt egyfolytába fullra kifelé, az elfek elegendő védelmet adnak az egész szövetségnek, szinte megfoghatatlan.

De ugyanezt meg lehet csinálni 3 óriással is, még csak nem isskell hogy hadisok legyenek, csak annyi lovat tudjanak adni a támadáshoz, mint az ork, ( lehet piacról is cserélni indulás előtt), marad annyi íjnak hely, hogy megvédje az egész szövit, pláne ha némelyik óriás mindemelett kicsit varázslós is, elképzelhető hogy 3 óriás tud rengetni egy másik szövi hadiját, nagyon erős felállás...

de lehetnek akár bebetonozott törpék is amelett, hogy elegendő lovat adnak a támadáshoz az orknak...

nem túl szép játékot eredményez, de tény hogy szerintem ez a módosítás olyan előnyökhöz jutatta a szöviket, hogy elég 1 hadis országot tartani / szövetség, és mindenki szépen haladhat fedezés és szinte kockázat nélkül...

nagykedvem lenne erről meghallgatni néhány hozzáértőt, mit gondolnak a 25-25% os módosításról, beszélgetés szintjén egy másik topicban, hozott e olyan dolgokat a játékba, amire nem gondoltunk korábban...
(mondjuk lehet hogy még nem nyílt ki mindenkinek a szeme, és nem rohangálnak ilyen szövik :p:p )

Egyetértek. Ráadásul így nem akadályoz senkit az elfek 10%-os fedezési korlátja, simán felmehetnek akármeddig, ha egy ork üt helyettük. És vannak már ilyen szövik.

All times are GMT +1. The time now is 14:25.