![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nekem tetszenek. Főleg, hzogy hatalmas gyakorlati hasznuk van. Ede tudom miről van szó, hidd el :p "mert a négyzetszámok csak pozitívak lehetnek" ezt írtad, erre volt aválasz, hogy szerinted a 7 négyzetszám? Tehát az indoklásodba kötöttem bele, miután ismertettem egy tényt. Az offolásról meg annyit, hogy reaktor már kérte, hogy zárják be ezt a témát. |
Quote:
még egy beverhetetlen ember tolist se bírsz csinálni:DDDD |
Quote:
|
Quote:
Taszi sosem csináltam titkot abbol hogy egy lúzer vagyok, és sosem fikáztam nagy arcal a nálam jobb játékosokat. |
Quote:
u.i.: tudom hogy bannolva van de ez a kérdés nagyon érdekel :) |
Ez a topic szerencsére már régen behalt, lévén Reaktor csinált helyette két másikat. Így aztán nem nagy kár a szétoffolásért. Azért viszont nagy kár, hogy Ati hirtelen felindulásból kivágta a kedves Rém kolegát a fórumról, mert szívesen vettem volna pár játéktechnikai tanácsot tőle:) Nekem volt ember tolisom B alján, és hadd ne mondjam, inkább az imádság tartotta össze az orit mint az erő:) Bár elismerem, én még Gyulánál is hülyébb vagyok az egészhez, szal nincs ezen mit csodálkozni...
|
Quote:
|
Quote:
|
Mind a kettő ötlet bejön, némi módisításokkal.
|
Quote:
nem unod, hogy nem teljesen ésszerű dolgokat írkálsz?:D |
Quote:
Szerintem inkább írj neki egy privát üzit ,ha nem szimpi neked;) - |
Quote:
|
Elég régen bezárt már ez a téma...de megpróbálom feléleszteni, egy saját "új" ember faj tervel.
Ember Az ember a világ legszokványosabb faja. Teljesen átlagos életet élnek, már amennyire egy ember átlagos életet élhet. Egyszer, az idők kezdetén, ők uralták a földeket, mindennek ők az alapjai. Mára azonban kisebbségbe kerültek a többi fajjal szemben, és ebben a kisebbségben élik megszokott hétköznapi életüket, egykoron híres varázslóiktól erőszakkal vették el erejüket, mára a mágia a gyengéjük. Az állandó faji háborúskodásokra próbáltak ugyan felkészülni, de a különböző beállítottságú ellenségekhez nagyon nehezen alkalmazkodtak. Mára már elmondható hogy a többi faj nem tiszteli ősüket és semmibe veszi eddigi elért eredményeiket. Egyszer talán visszavágnak az elszenvedett sérelmekért Speciális varázslat Tükörvarázs A varázslat időtartama alatt minden ártó varázslatot visszatükröz, ha az ellenfél varázsereje kevesebb, mint az ő varázserejének ötszöröse. Ha azonban az ellenfél több, mint ötször akkora varázserővel rendelkezik, akkor a tükörvarázslat hatástalan, az ártó varázslat pedig sikerülni fog.!!!+!!!Ha a varázslat aktív LEHETETLEN az ellene irányuló mágia felderítése és krónika varázslat. vagy Titkos összefogás: a varázslók megidézik halott társaik dühöngő szellemét. Ez a spiritusz 10%al növeli a tolvajok, 5% a haderő támadóértékét, míg elképesztően megnöveli: megduplázza a mágikus VÉDŐértéket(tehát ártózásnál, infózásnál nem) Előnyök *Az emberek hírhedt, rettegett lovassága messzeföldön híres elkápráztató páncéljairól, kardjairól: a lovasok támadóértéke 2-vel nő (8ra) *Ipari és tolvajlási tekercseknél max: 40% *6 tábornokkal rendelkeznek alapjáraton *Tudósaik mindig is kiemelkedtek a többi közül, szövetségben a megírt tekercsek 50%át másolják le és küldik el minden ember szövetségesüknek, mf ként minden tekercs írása 40%al olcsóbb kivéve a mágia tekercsek *A tudós személyiség esetén a lakáshelyzet 35%ig, a mágia viszont csak 30%ig írható Hátrányok: *Valamit valamiért a tornyokban 10%kal levesebb íjjász fér *Az emberi munkások híresen lusták: építésnél nem érhető el a túlóra *A templomok fele annyi rúnát termelnek *Az ártóvarázslatoknál +2%al jobban fáradnak *Járványok idején 20%al több ember pusztul el minden körben, ((ha a betegség kezdetekor nem található kórház országában a pestis korlátozott mértékben katonáira is kiterjed))---necces:cool: *Mészárlás elszenvedése esetén 10%al több katonája esik el! Persze ez csak egy ötlet...nem akarok korszakot újítani |
Quote:
az előnyöknél az első 3-om az okés is, de az a két utolsó kicsit bonyolult a hátrányoknál az első és az utolsó ésszerű hátrány, na de a többi:eek: a faji varit meg nem nagyon értem:confused: ha a tükör varázst ki akarod egészíteni, akkor az info szerzés egy részének ellehetetlenítésével párhuzamosan gyengíteni is kéne magát a varázslatot(kicsit tápos lenne) ha ez a "Titkos összefogás" egy alternatív faji vari, akkor a tolvajoknak és a hadseregnek a támadó és védő értékét egyaránt növelnie kéne, szerintem amúgy egész jó ötlet, látszik h sokat dolgozhattál/gondolkozhattál rajta, ha tudnék már ződet adni, akkor most tutiadnék |
Sztem az ember, mint faj maradhatna, mert illik ide és sztem ezt Atiék is így gondolják
Na akkor leírom kicsit érthetőbben, ha tudom ami nem világos: Ember Az ember a világ legszokványosabb faja. Teljesen átlagos életet élnek, már amennyire egy ember átlagos életet élhet. Egyszer, az idők kezdetén, ők uralták a földeket, mindennek ők az alapjai. Mára azonban kisebbségbe kerültek a többi fajjal szemben, és ebben a kisebbségben élik megszokott hétköznapi életüket, egykoron híres varázslóiktól erőszakkal vették el erejüket, mára a mágia a gyengéjük. Az állandó faji háborúskodásokra próbáltak ugyan felkészülni, de a különböző beállítottságú ellenségekhez nagyon nehezen alkalmazkodtak. Mára már elmondható hogy a többi faj nem tiszteli ősüket és semmibe veszi eddigi elért eredményeiket. Egyszer talán visszavágnak az elszenvedett sérelmekért. /sztem vmi ilyen intro meg is felel/ Speciális varázslat Tükörvarázs A varázslat időtartama alatt minden ártó varázslatot visszatükröz, ha az ellenfél varázsereje kevesebb, mint az ő varázserejének HÁROMSZOROSA. Ha azonban az ellenfél több, mint HÁROMSZOR akkora varázserővel rendelkezik, akkor a tükörvarázslat hatástalan, az ártó varázslat pedig sikerülni fog.!!!+!!!Ha a varázslat aktív LEHETETLEN az ellene irányuló mágia felderítése és krónika varázslat. vagy, azaz egy másik alternatíva a faji varira Titkos összefogás: a varázslók megidézik halott társaik dühöngő szellemét. Ez a spiritusz 10%al növeli a tolvajok, 5% a haderő pontértékét(tehát támadó és védőt is), míg elképesztően megnöveli: megduplázza a mágikus VÉDŐértéket(tehát ártózásnál, infózásnál nem)(itt sztem csak a védőt növelje, hisz a mágia a gyenge) Előnyök *Az emberek hírhedt, rettegett lovassága messzeföldön híres elkápráztató páncéljairól, kardjairól: a lovasok támadóértéke 2-vel nő (8ra) *Ipari és tolvajlási tekercseknél max: 40% *6 tábornokkal rendelkeznek alapjáraton *Korszakalkotó tudósaik gyorsabban írják a tekercseket, mindössze 15 körre van szükségük *A varázslók támadóértéke 10%al kevesebb Hátrányok: *Valamit valamiért a tornyokban 10%kal levesebb íjjász fér *Az emberi munkások híresen lusták: építésnél nem érhető el a túlóra(ezt azért tettem be, mert szinte minden fajnak van vmi az építkezésénél, általában nyersanyaggal-embernek átlagos nyersi kell, de nincs túlóra..sztem jogos) *A templomok 20%al kevesebb rúnát termelnek(szintén vari gyengítés) *Az ártóvarázslatoknál +2%al jobban fáradnak(szintén vari gyengítés) *Járványok idején 20%al több ember pusztul el minden körben, *Mészárlás elszenvedése esetén 10%al több katonája esik el! *A varázslók támadóértéke 10%al kevesebb Így kicsit finomodott talán, a cél egy faj ami télleg hadi-tolizásra való, mert ezen a fronton a gnómot lehet csak alkalmazni eredményesen...így lenne ellenfele..TALÁN |
nah, tényleg finomabb, bár a túlóra megvonása helyett inkább mást tennék(nem kritizálni akarok, ezért ven javaslatom is):
*az ember munkások kiválóan dolgoznak, de félkész és silány munkát nem adnak ki a kezükből, emiatt az építési költségek az átlagosnak a 2*esei, túlórában pedig az átlagosnak az 5*ösei(esetleg még/vagy a túlórában nem 9, hanem 12kör alatt építenek) a járványok alatt 20%-kal több ember pusztul el, az elég erős, de elviselhető |
Quote:
|
Off:
végre kiszürkültem, köszi(dejó lenne zöldülni:D:D) On |
Tyborrex, ha rajtam múlna végleg piroska maradnál. Az ember szerintem úgy jó ahogy van, nem érdemes túlbonyolítani. Tolvajnak elég jó, másra pedig ott vannak a speciális fajok.
Igazándiból ha nem lenne ember, akkor a tükörvarázs specialitáson kívül, ami elveszne nem érné nagy veszteség a játékot. Az új faj ötletét azonban támogatom. |
Nos a bevezetőben is az foglaltatik, hogy az ember egy teljesen átlagos faj és minden fajnak az alapja/őse. Éppen ezért nincs a mostani rendszer szerint sem előnyük, sem hátrányuk, hiszen a többi fajt gyakorlatilag hozzájuk hasonlítjuk. Az meg vicces lenne, ha magukhoz képest jobbak/rosszabbak lennének valamiben.
Példával: az orkhoz tartozó egyik előny a súgó szerinti megfogalmazásban: +30% támadóerő többlet. De mihez képest? Hát az emberhez képest. Éppen ezért én nem támogatom az ember ilyen irányú fejlesztését, alaktását. Jók a számításaid, ne érts félre, nem is ezzel van bajom. Csak egyszerűen nem sok újat hozna a játékba. Inkább próbálj valami jót kitalálni a paladinra. A barbárt kreatív, jó ötletnek tartom, kéne a palára is valami ilyen, csak a mágikus akciók terén. Az én fejemben meg már az fogalmazódott meg, hogy ezzel a két változattal együtt hogyan is nézhetne ki az ember: nos szerintem fajválasztásnál ha valaki kiválasztotta az embert, kaphatna egy újabb listát, ahol választhat a barbár és a paladin közül. Ha nem választ, a jelenlegi, leginkább tolvajlásra alkalmatos embert kapná. De nagyon előreszaladtam ezzel, ez tényleg csak álmodozásaim egyik beteges szüleménye. |
Ti tényleg azt hiszitek, hogy lesz új faj?
|
Quote:
Rövid távon biztos, hogy nem. u.i.: így belegondolva, elég nagy oltás volt ez a tied most.:) |
Quote:
|
Quote:
Piroska sose voltam, asse tom mi bajod velem vagy csak rossz napod volt? De nem baj! Egy másik hsze meg annyit h nem az emberhez jár a fajok+30% meg ezek, hanem a faj nélküli fajhoz:D az egy dolog h ez olyan mintha ember lenne tükörvarival! ÉS igenis érdemes lenne változtatni rajta...nagyon sok újonc kezdd ezzel, később jönnek rá, h vagy szintlépésnél kell váltaniuk vagy újráznkiuk kell. |
Quote:
NE TEDD! Az ember faj a leheteő legroszabb választás egy kezdő számára. Ha ilyeneket ajánlgatsz feltételezem rólad hogy te magad is kezdő vagy. Kezdő játékosnak mindenképp egy gnómot vagy egy óriást ajánlanék. |
nem hiném h rosz ötlet lenne kb 6 ember aki össze viszsa szerencsétlenkedet így sikerült játékba kerülnie..és megtanulni a dolgokat...
azért mert nekd nem ez a dolog jöt be nem azt jelenti nem működik..elárulom h pl a legelső orim..huh már régen volt:D az is ember vol.és sokat segítet h emberel keztem..gnómot kezdőknek? érdekes ötlet... |
pl keves Gyula.. mivel a kezdők ugye azt se tudják mik akarnak leni sokszor uj orit kezdenek..de gondold át pl emberrel kezd..30% a tekije mindenből....
és rájön h elf akar lenni..és elkezd a végén gyurni tolira... és mikro szintet lp csak a hiányzó tekiket nyomja fel.. míg pl gnóm fel tolja mindenét max tekire de ő igazából oriás akart leni(vari mondjuk) akor lépéskor szív mert ugye a lakitekije az oriásnak 40% csak és akko rálhat neki minden épületből pluszokat csinálni h ne veszenek el az emebrek |
Quote:
Te mióta játszol? |
Mielott nagyon belemerultok, legyszives ne itt, hanem talaljatok vmi kezdoknek valo temat... :P
|
Akkor én már nem is szólhatok hozzá? :D Egyetértek Remyvel, és Gyulával félig. Gnómot én sem javaslom, mert ha véletlenül leesik a fajivari, akkor nagyon csúnyán alá tdnak vágni, az óriásnak fajivari nélkül kisebb a vesztesége. Embert semmiképp nem javaslok kezdőknek. Elvéreznek egy normálisan működő csoportban..
Az ember fajt meg úgy lehetne (szerintem!!) újjáéleszteni, hogy a faji varija valami mást is ad. Pl +10% tekercsírási maximum/könyvtár és +10% rúnaelőállítási maximum /templom. (A meglévő képesség emlett persze.) |
Az semmiképpen sem lenne jó a paplovagnál, ha a szövitársakra is az ő védőereje számítana varázslatokkal szemben - ha mondjuk annak csak bizonyos %-a, akkor merőben más a helyzet (pl. 40-60%). Az tényleg durva lenne, ha egy fél-elfnek alig kéne templom, éplistát meg senki se tudna szerezni. Így viszont egy varis le tudná buktatni. Meg képzeljetek el egy orkot (vagy barbárt), akinek nem kell templom...
Amúgy teszenek az ötletek! Nem ártana 1-2 új faj. |
Új faj biztos nem lesz. Szerintem fajreform sem. (legalábbis nem mostanában)
De pl az is felmerült ötletként, hogy az ember választhassa meg a faji varázslatát a személyisége mellett... Úhogy akár lehetnének fantomsereges emberek, vagy épp sziesztások, stb stb. minden más maradna. a 30 teki meg hogy se bónusza se malusza nincsen. |
Quote:
|
Quote:
|
Szerintem az embert siman a Tudomanytekercsek erejenek novelesevel lehetne megreformalni mondjuk a lakiteki 30% rol 40% ra novelnem a Hadit meg 35% ra
|
Ha ehhez meg parosul egy Tudos szemelyiseg az mar 40% haditekit jelentene az azert mar nem rossz :D figyelembe veve hogy 10% al tobb katonai egyseg is ferne az oriba :D
|
Hali
Én Emberrel vagyok jelenleg is szerintem nem kellene sokat változtatni rajta, max a varázslatválasztást amit írtatok is, mert a tükörvarázs tényleg elég gyenge védelem. Az alfaji dolgok paladin + barbár egy kicsit feldobná a dolgot az biztos de akkor mondjuk a többi fajnak is lehetnének alfajai ami pl. ugy működne mint a személyiség ki lehetne választani. Üdv Gelu u.i Szeretnék egy uj témát felvetni javasolni denem tudom mindig ezt kapom: "Geluboy, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons: 1. Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system? 2. If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation" Hogy tudok itt témát javasolni indítani? Köszi |
Még sehogy.
|
All times are GMT +1. The time now is 06:02. |