Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Hol tartalékoljuk a pénzünket?:) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=196)

Grabi 01-03-2007 19:30

pedig azt vagy ellopták vagy lefosztották.
retek: a felesleg elvész

Croissant 01-03-2007 19:34

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 62731)
Én régen rúnában tartottam. Akkor jó ötletnek tűnt mert úgy gondoltam rúnát még soha senki nem lopott tőlem akár maradhat is az oriban. Tutira vettem hogy lassan fogom tudni visszaforgatni belőle a pénzt de legalább ott van és ha lassan is de visszajön. Volt is kb 400k aranyam rúnában amikor egyik reggel belépek az orimban és a rúnák 90%a eltűnt. Nézem az eseményeket se ütés se toli abszolult semmi sem utalt volna hogy a rúnáim külső segítséggel fogyatkoztak volna meg. Azóta sem értem mi történhetett.

A HT biztos elvarázsolta :)

karesz6 01-03-2007 19:34

De valami hiba akkor is történt mert rendesen átnéztem mindent. Még a supportnak is irtam. És azt kaptam válasznak hogy nem éri meg rúnában tartani a pénzem. De ez már rettentő régi sztori.

karesz6 01-03-2007 19:49

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 62741)
A HT biztos elvarázsolta :)

Hát igen a ht már csak ilyen. De azt nem írtam le még eddig hogy milyen nagyon régen is történt az eset.  Ha jól emlékszem még ht se volt. Vagy csak épp akkor jött be. Fúúú tényleg nem emlékszem mikor volt. Még nagyon kezdő voltam. Vagy a ht elején vagy azelőtt hogy démonok garázdálkodtak volna mindenfelé. Nem tudom Ez már csak egy sztori. Na ez a téma érdekel. Nyitok is egy topicot. 

Bea Baba 01-03-2007 21:57

Nah megindoklom én is válaszom:) azért tekercsekben, mert ha visszajön piacról és nemvagyok bent van férőhelye,szerintem nem ingadozik olyan gyorsan az ára,és meg felmérni se tudják. De persze mint kezdő várom a jobb tanácsokat:D :D

Cece 01-03-2007 22:24

Sokmindenfüggő.
Csoport, faj, beálítottság, éppen mennyire van kedvem és időm játszani, haladási sebesség a csoportok között stb.
Tekercs és katonai egység. Van amikor mindkettő.
Természetesen csopiváltás előtt tekercsekbe fektetek ill kiárúsítok. Ez függ a felső csopi piaci áraitól, illetve mekkora a rendelkezésre áló anyagi keret.

adrian 01-08-2007 16:41

Hol tartsátok a pénzetek? :) Hmm, jogos a kérdés. Gnóm esetén mindenképpen a tekercsekbe fektessétek a felesleges pénzeteket, hiszen ha felteszitek a Könyvtárkulcsot akkor 100%, h az életbe senki nem fér hozzájuk, vagyis a pénztartalékaitok olyan szinten be lesznek biztosítva, hogy az már fáj:D
Ha a személyiség kereskedő, van megfelelően erős védelmünk és sok sok bankunk, akkor nyugodtan maradhat ott a lóvé, ahol van :) Hiszen ha a védelmünk blokkolja a katonai támadásokat, akkor az ellenfél hiába jön a tolijaival, mert nagyjából semmit sem fog tudni vinni. Remélem hasznos tippeket adtam, nem mintha én olyan nagy hódítós lennék, de ezeket hasznosnak találtam.

Burning 01-08-2007 16:58

hát mit ne mondjak jók a tippek, de vannak egyéb lehetőségek is:)

adrian 01-08-2007 17:06

kíváncsian várom az ötleteid :)

Burning 01-08-2007 17:12

pl. a piacon tőzsdézve szépen forgatod és egyben tartogatod a pénzt, de ennek sikeréhez kell egy kis lóvé meg az, hogy a gép előtt üljj;) mást nem mondok, mert az vagy nem takarékos vagy nem tartalékolás.

Alba 01-09-2007 08:16

Az hogy miben tartod attól függ hogy melyi kcsoportban vagy.

Én a sima csopikban tekikben tartom azert amit Bea Baba irt.

A ban viszont megéri katonaban tartani.Egyrész mert barmikor tudsz frankon sereget cserélni és durr kitamadni.És ha nem vagy bent akkor meg a HT szépen kirakja...
DE az A azert mas mert ott kell is a piacon lévő egység.Anélkül elég maceras..

banyek 02-13-2007 17:07

Hi
Ha volt már bocs, de a ht milyen sorrendben adja el a sereget ami nem fér el?

Viz 02-13-2007 18:02

Quote:

Originally Posted by banyek (Post 73643)
Hi

Súgóóó!:)
Ha katonáidnak nincs elegendő helyük, akkor a rendszer lefokozza őket. Az automatikus eladással ezeket az egységeket megmentheted, és lefokozás helyett piacra küldheted, egy általad meghatározott áron. Természetesen a napi piacralépési korlát érvényes, ha nem tud a helytartód a piacra menni eladni őket, akkor nem teszi meg. Sőt, arra is vigyázz, hogy a napi belépéseidet nagyon jól el tudja használni. :)

A helytartó a következő körben beérkező friss képzések, és a szintén következő körben beérő barakkok, templomok és kocsmák alapján számol, figyelembe véve a tekercseidet is.

Ha például foglaltak, és nincs elég helyed, vagy földrengés rázta meg országod, esetleg a tekercseidet lopták el, akkor a rendszer a körváltás előtt eladja a felesleges egységeket.

Ha azonban az adott körben tekercskopás van, és emiatt nem férnek már el az embereid, arról a helytartó nem tudhat előre, ilyenkor továbbra is le lesznek a katonáid fokozva.

Fontos, hogy ha az épületeid emberhiány miatt nem működnek, akkor a helytartó nem adja el az egységeket, hanem le lesznek fokozva, ezzel is enyhítve az emberhiányt!

Ha azonban az adott körben több katona jön be, mint elfér, akkor azokkal a katonákkal semmit nem tudsz csinálni, azok elmennek, helytartó nélkül is. A helytartó ilyenkor annyit csinál, hogy amennyiben van sima katonád, és az jön be, a körváltás előtt helyet csinál az újonnan érkező katonáknak, és a meglevő katonáidat adja el. Ha azonban sima katona jön be, és mondjuk csak elited van, akkor ezeket a magasabb értékű katonákat nem fogja kitenni piacra, hiszen ezzel országodat komoly veszélybe sodorná.

A helytartó nem tesz mást, mint körváltás előtt megpróbál arról gondoskodni, hogy a beérkező képzésnek legyen helye. Ha ez nem sikerül (nagyobb egységet nem áldoz fel), akkor a frissen beérkező képzés még az adott körben elhagyja a sereget, ahogy ezt normál esetben is teszi ilyenkor. A helytartó tehát nem csinál többet, mint amit normálisan tudnál, csupán előre gondolkozva próbál helyet szorítani a beérkezőknek.

Kutyuleee 02-13-2007 18:08

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 73652)
Súgóóó!:)
Ha katonáidnak nincs elegendő helyük, akkor a rendszer lefokozza őket. Az automatikus eladással ezeket az egységeket megmentheted, és lefokozás helyett piacra küldheted, egy általad meghatározott áron. Természetesen a napi piacralépési korlát érvényes, ha nem tud a helytartód a piacra menni eladni őket, akkor nem teszi meg. Sőt, arra is vigyázz, hogy a napi belépéseidet nagyon jól el tudja használni. :)

A helytartó a következő körben beérkező friss képzések, és a szintén következő körben beérő barakkok, templomok és kocsmák alapján számol, figyelembe véve a tekercseidet is.

Ha például foglaltak, és nincs elég helyed, vagy földrengés rázta meg országod, esetleg a tekercseidet lopták el, akkor a rendszer a körváltás előtt eladja a felesleges egységeket.

Ha azonban az adott körben tekercskopás van, és emiatt nem férnek már el az embereid, arról a helytartó nem tudhat előre, ilyenkor továbbra is le lesznek a katonáid fokozva.

Fontos, hogy ha az épületeid emberhiány miatt nem működnek, akkor a helytartó nem adja el az egységeket, hanem le lesznek fokozva, ezzel is enyhítve az emberhiányt!

Ha azonban az adott körben több katona jön be, mint elfér, akkor azokkal a katonákkal semmit nem tudsz csinálni, azok elmennek, helytartó nélkül is. A helytartó ilyenkor annyit csinál, hogy amennyiben van sima katonád, és az jön be, a körváltás előtt helyet csinál az újonnan érkező katonáknak, és a meglevő katonáidat adja el. Ha azonban sima katona jön be, és mondjuk csak elited van, akkor ezeket a magasabb értékű katonákat nem fogja kitenni piacra, hiszen ezzel országodat komoly veszélybe sodorná.

A helytartó nem tesz mást, mint körváltás előtt megpróbál arról gondoskodni, hogy a beérkező képzésnek legyen helye. Ha ez nem sikerül (nagyobb egységet nem áldoz fel), akkor a frissen beérkező képzés még az adott körben elhagyja a sereget, ahogy ezt normál esetben is teszi ilyenkor. A helytartó tehát nem csinál többet, mint amit normálisan tudnál, csupán előre gondolkozva próbál helyet szorítani a beérkezőknek.

Ez teljesen jó amit kimásoltál de sztem ő arra kiváncsi hogy mi a fontossági sorrend az elküldéskor hogy pl van 1k katonád, 1kvédőd, 1k,támadód, 1k ijadd és 1k lovad és nincs szabad helyed és éppen bejön mondjuk 3,5k elit akkor hogy küldi el őket, milyen sorrendben... ezt mondjuk én se tom pontosan, nem igazán kellett még erre figyelnem:S és a súgóban sincs benne

Kisbér 02-13-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by banyek (Post 73643)
Hi

Erről volt már egy kevés vita.
De ami lényeges (támadó védőt most ne vegyük itt figyelembe):

- katona
- lovas
- íjász
- elit

Remedy 02-13-2007 19:06

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 73655)
Ez teljesen jó amit kimásoltál de sztem ő arra kiváncsi hogy mi a fontossági sorrend az elküldéskor hogy pl van 1k katonád, 1kvédőd, 1k,támadód, 1k ijadd és 1k lovad és nincs szabad helyed és éppen bejön mondjuk 3,5k elit akkor hogy küldi el őket, milyen sorrendben... ezt mondjuk én se tom pontosan, nem igazán kellett még erre figyelnem:S és a súgóban sincs benne

De benne van. haboru sugo, utolso resz. Ott a sorrend.

banyek 02-14-2007 11:23

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73656)
Erről volt már egy kevés vita.
De ami lényeges (támadó védőt most ne vegyük itt figyelembe):

- katona
- lovas
- íjász
- elit

köszi a választ, erre voltam kíváncsi

Burning 02-14-2007 16:49

ezt akartuk múltkor megoldani, hogy ne ilyen sorrendben mennjenek el;)

Kutyuleee 02-15-2007 02:13

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 73668)
De benne van. haboru sugo, utolso resz. Ott a sorrend.

Tényleg, akkor sorry, úgy látszik kevés volt 2x átnyálazni hogy minden megmaradjon bennem:D

Pjotr 02-24-2007 09:59

Sziasztok! Légy szíves valaki adjon egy életképes éplistát 199 hekire gnóm tudóshoz. Tekiíró ország legyen. Én gondolkoztam, és 1200íjász, 3000 vari, 1500 tolis tervre jutottam +69 könyvtár, kaja jut minden körben. Nem tudom, hogy jó-e. Köszi!

Valezius 02-24-2007 10:03

Quote:

Originally Posted by Pjotr (Post 75576)
Sziasztok! Légy szíves valaki adjon egy életképes éplistát 199 hekire gnóm tudóshoz. Tekiíró ország legyen. Én gondolkoztam, és 1200íjász, 3000 vari, 1500 tolis tervre jutottam +69 könyvtár, kaja jut minden körben. Nem tudom, hogy jó-e. Köszi!

Én anarchban csináltam ilyet: 34ház, 15templom, 13tanya az alap, aztán meg kell termelni a pénzt, tehát vagy drágakőbánya, ha van ára a kőnek, vagy ha nincs, szerintem a kereskedő a jó. És minimum 100kkönyvtár. (Kell néhány barakk)

Én nem tettem rá íjat meg tolit, minek? Ha földre ütnek, akkor visszafedezem, ha varit ölnek írok levelet, és minden tekercs megy a piacra. Ha lopnak, akkor had lopjanak. Szerintem így kell tekit írni, de még nincs nagy tapasztalatom a témában.

Alba 02-26-2007 14:33

Ezen sokat gondolkoztam.
Miért éri meg tekit irni 200 hekin???
Olyan csoportba vagyok most ahol nincs katonapiac. (Nem lassu)
El lehet adni a katonat 50 000 ért mert megveszik.
Sokkal jobban megéri mint a teki.Persze a befolyt lovet tekibe teszem es gnomként védem.
De hat 200 hekin 6000 is lehet a nép meg még lopni is lehet.Az azert szép summa

Viz 02-26-2007 15:39

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 75987)
Ezen sokat gondolkoztam.
Miért éri meg tekit irni 200 hekin???
Olyan csoportba vagyok most ahol nincs katonapiac. (Nem lassu)
El lehet adni a katonat 50 000 ért mert megveszik.
Sokkal jobban megéri mint a teki.Persze a befolyt lovet tekibe teszem es gnomként védem.
De hat 200 hekin 6000 is lehet a nép meg még lopni is lehet.Az azert szép summa

A 200 hekin kérdést én sem értem, menjen fel 2kra és ott írjon:D
Viszont: Abba belegondoltál, hogyha eladod a katikat, akkor abból pénzed lesz, és azt is kell a piacon tartanod, viszont lesz amikor kpban lesz nálad, míg amíg tekit írsz, tekiben tartod, és visszajön a piacról, ha szivatnak leszabizol.
Ahol 50kért veszik a katit, ott is tekit írnék ( bár nem szokásom ) persze ha a teki ára normális.

Grabi 02-26-2007 15:45

te elolvasod amit alba ír? 60% házzal képzi az egységet, elad 50k, tekit vesz, ami 2000-2500 szintfüggő. és a kulcs miatt nem tudják ellopni se vagy folyton kidobálja 3kért. jobban jár mintha tekit írna alapbol

Viz 02-26-2007 16:19

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 76009)
te elolvasod amit alba ír? 60% házzal képzi az egységet, elad 50k, tekit vesz, ami 2000-2500 szintfüggő. és a kulcs miatt nem tudják ellopni se vagy folyton kidobálja 3kért. jobban jár mintha tekit írna alapbol

120 ház?:) Hát megjátszható, de mondom a gyengeségét abban látom hogy gyakran található nálad kp...
Én egyiket sem csinálnám, de a 2 naponta ránézek az orimra tekiírók egyszerűbbek:)

Valezius 02-26-2007 17:52

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 76025)
120 ház?:) Hát megjátszható, de mondom a gyengeségét abban látom hogy gyakran található nálad kp...
Én egyiket sem csinálnám, de a 2 naponta ránézek az orimra tekiírók egyszerűbbek:)

Ez igaz (mármint a kp-s rész), az egyszerűség miatt én is a 199hekis tekiírásra szavaznék (de oda hogy lehet szabályosan lekerülni? :) ), nem akarnék napi 5percnél többet tölteni egy orival, amivel egyelőre nem játszom :)

tdomo 02-26-2007 17:57

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 76048)
Ez igaz (mármint a kp-s rész), az egyszerűség miatt én is a 199hekis tekiírásra szavaznék (de oda hogy lehet szabályosan lekerülni? :) ), nem akarnék napi 5percnél többet tölteni egy orival, amivel egyelőre nem játszom :)

Nem tápolod túl magad a védelem alatt, és tuti lesz egy jóindulatú játékos aki leüt...:D

Valezius 02-26-2007 17:59

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 76053)
Nem tápolod túl magad a védelem alatt, és tuti lesz egy jóindulatú játékos aki leüt...:D

Majd egyszer kipróbálom, bár talán úgy kéne, hogy keresek valakit, aki kezdőnek látszik, és rengetem, baráti levelek kíséretében, aztán hátha leüt, én meg megköszönöm neki. :D

Grabi 02-26-2007 18:15

az előbb egy tök jó ötlet elhangzott. másfél-két hétig ott hagyod azonosítás után, utánna tuti beverik és még jól is alszol :)

Alba 02-27-2007 08:51

Szerintem ha minimálisan ranezel az oridra sose lesz benne nagyon sok kp.Hisezn mindig vesze ltekit es azt meg gnomkent 200 heki alatt siman őrizgetheted.

richardka 03-02-2007 10:22

nézzem a szavazást:))))
hmmm

aki benn tartja az jelentkezzen nálam:)) oriszámmal meg hogy melyik csopiba van:))) sőőőt hadd legyek már telhetetlen jöhet a gömb is magárol:))

Csak viccelödök, mielőtt itt irgumburgum lenne

Szecsa 03-02-2007 13:13

szerintem az kis mennyisegeknel ertendo...nem szazmillakra kell gondolni :)

richardka 03-02-2007 13:46

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 77136)
szerintem az kis mennyisegeknel ertendo...nem szazmillakra kell gondolni :)

Az már tartalék???
:D

Szecsa 03-02-2007 13:51

Igen, szerintem az.

tdomo 03-02-2007 13:56

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 77155)
Az már tartalék???
:D

Attól függ melyik csoportban, mekkora országnál.

richardka 03-04-2007 09:33

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 77157)
Igen, szerintem az.

nem tudom , nekem folyamatosan 100-200 millka az oriban van hogy tudjak lépni ha gond van:))
akkor most rosz helyre szavaztam:)

Szecsa 03-04-2007 10:04

szerencsés vagy és valszeg nem most kezdted a jatekot :)

nyolcvan 04-28-2007 21:42

ha tekercsekben akarom tartani a tartalékot, akkor milyen tekercsben érdemes?
hadi, mágia, tolvajlási, lakáshelyzeti -ben?

godolom csak egy fajtában érdemes, vagy egyszerre többfajtában is?

Valezius 04-29-2007 08:30

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 91296)

Ajánlom a többfajtát, és igen érdemes a népszerűekben tartani, amin könynen túl lehet adni: lakás, hadi, mágia, tolvajlás esetleg mező.

Burning 04-29-2007 08:39

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 91296)

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 91312)
Ajánlom a TÖBBFAJTÁT, és igen érdemes a népszerűekben tartani, amin könynen túl lehet adni: lakás, hadi, mágia, tolvajlás esetleg mező.

na először is:)
tehát igen ezekben érdemes tartani, mert sok az olyan, aki ütés előtt veszi be a tekit stb. vagy lelopják és kell, mert elmennek az egységek...
én nem tartanám többfajtában, max kettőben, mert ezek általában egy-két kör különbséggel érnek haza, és ezzel rájárhatsz, mert odakopik egy része:D:o

All times are GMT +1. The time now is 22:08.