![]() |
pedig azt vagy ellopták vagy lefosztották.
retek: a felesleg elvész |
Quote:
|
De valami hiba akkor is történt mert rendesen átnéztem mindent. Még a supportnak is irtam. És azt kaptam válasznak hogy nem éri meg rúnában tartani a pénzem. De ez már rettentő régi sztori.
|
Quote:
|
Nah megindoklom én is válaszom:) azért tekercsekben, mert ha visszajön piacról és nemvagyok bent van férőhelye,szerintem nem ingadozik olyan gyorsan az ára,és meg felmérni se tudják. De persze mint kezdő várom a jobb tanácsokat:D :D
|
Sokmindenfüggő.
Csoport, faj, beálítottság, éppen mennyire van kedvem és időm játszani, haladási sebesség a csoportok között stb. Tekercs és katonai egység. Van amikor mindkettő. Természetesen csopiváltás előtt tekercsekbe fektetek ill kiárúsítok. Ez függ a felső csopi piaci áraitól, illetve mekkora a rendelkezésre áló anyagi keret. |
Hol tartsátok a pénzetek? :) Hmm, jogos a kérdés. Gnóm esetén mindenképpen a tekercsekbe fektessétek a felesleges pénzeteket, hiszen ha felteszitek a Könyvtárkulcsot akkor 100%, h az életbe senki nem fér hozzájuk, vagyis a pénztartalékaitok olyan szinten be lesznek biztosítva, hogy az már fáj:D
Ha a személyiség kereskedő, van megfelelően erős védelmünk és sok sok bankunk, akkor nyugodtan maradhat ott a lóvé, ahol van :) Hiszen ha a védelmünk blokkolja a katonai támadásokat, akkor az ellenfél hiába jön a tolijaival, mert nagyjából semmit sem fog tudni vinni. Remélem hasznos tippeket adtam, nem mintha én olyan nagy hódítós lennék, de ezeket hasznosnak találtam. |
hát mit ne mondjak jók a tippek, de vannak egyéb lehetőségek is:)
|
kíváncsian várom az ötleteid :)
|
pl. a piacon tőzsdézve szépen forgatod és egyben tartogatod a pénzt, de ennek sikeréhez kell egy kis lóvé meg az, hogy a gép előtt üljj;) mást nem mondok, mert az vagy nem takarékos vagy nem tartalékolás.
|
Az hogy miben tartod attól függ hogy melyi kcsoportban vagy.
Én a sima csopikban tekikben tartom azert amit Bea Baba irt. A ban viszont megéri katonaban tartani.Egyrész mert barmikor tudsz frankon sereget cserélni és durr kitamadni.És ha nem vagy bent akkor meg a HT szépen kirakja... DE az A azert mas mert ott kell is a piacon lévő egység.Anélkül elég maceras.. |
Hi
Ha volt már bocs, de a ht milyen sorrendben adja el a sereget ami nem fér el? |
Quote:
Ha katonáidnak nincs elegendő helyük, akkor a rendszer lefokozza őket. Az automatikus eladással ezeket az egységeket megmentheted, és lefokozás helyett piacra küldheted, egy általad meghatározott áron. Természetesen a napi piacralépési korlát érvényes, ha nem tud a helytartód a piacra menni eladni őket, akkor nem teszi meg. Sőt, arra is vigyázz, hogy a napi belépéseidet nagyon jól el tudja használni. :) A helytartó a következő körben beérkező friss képzések, és a szintén következő körben beérő barakkok, templomok és kocsmák alapján számol, figyelembe véve a tekercseidet is. Ha például foglaltak, és nincs elég helyed, vagy földrengés rázta meg országod, esetleg a tekercseidet lopták el, akkor a rendszer a körváltás előtt eladja a felesleges egységeket. Ha azonban az adott körben tekercskopás van, és emiatt nem férnek már el az embereid, arról a helytartó nem tudhat előre, ilyenkor továbbra is le lesznek a katonáid fokozva. Fontos, hogy ha az épületeid emberhiány miatt nem működnek, akkor a helytartó nem adja el az egységeket, hanem le lesznek fokozva, ezzel is enyhítve az emberhiányt! Ha azonban az adott körben több katona jön be, mint elfér, akkor azokkal a katonákkal semmit nem tudsz csinálni, azok elmennek, helytartó nélkül is. A helytartó ilyenkor annyit csinál, hogy amennyiben van sima katonád, és az jön be, a körváltás előtt helyet csinál az újonnan érkező katonáknak, és a meglevő katonáidat adja el. Ha azonban sima katona jön be, és mondjuk csak elited van, akkor ezeket a magasabb értékű katonákat nem fogja kitenni piacra, hiszen ezzel országodat komoly veszélybe sodorná. A helytartó nem tesz mást, mint körváltás előtt megpróbál arról gondoskodni, hogy a beérkező képzésnek legyen helye. Ha ez nem sikerül (nagyobb egységet nem áldoz fel), akkor a frissen beérkező képzés még az adott körben elhagyja a sereget, ahogy ezt normál esetben is teszi ilyenkor. A helytartó tehát nem csinál többet, mint amit normálisan tudnál, csupán előre gondolkozva próbál helyet szorítani a beérkezőknek. |
Quote:
|
Quote:
De ami lényeges (támadó védőt most ne vegyük itt figyelembe): - katona - lovas - íjász - elit |
Quote:
|
Quote:
|
ezt akartuk múltkor megoldani, hogy ne ilyen sorrendben mennjenek el;)
|
Quote:
|
Sziasztok! Légy szíves valaki adjon egy életképes éplistát 199 hekire gnóm tudóshoz. Tekiíró ország legyen. Én gondolkoztam, és 1200íjász, 3000 vari, 1500 tolis tervre jutottam +69 könyvtár, kaja jut minden körben. Nem tudom, hogy jó-e. Köszi!
|
Quote:
Én nem tettem rá íjat meg tolit, minek? Ha földre ütnek, akkor visszafedezem, ha varit ölnek írok levelet, és minden tekercs megy a piacra. Ha lopnak, akkor had lopjanak. Szerintem így kell tekit írni, de még nincs nagy tapasztalatom a témában. |
Ezen sokat gondolkoztam.
Miért éri meg tekit irni 200 hekin??? Olyan csoportba vagyok most ahol nincs katonapiac. (Nem lassu) El lehet adni a katonat 50 000 ért mert megveszik. Sokkal jobban megéri mint a teki.Persze a befolyt lovet tekibe teszem es gnomként védem. De hat 200 hekin 6000 is lehet a nép meg még lopni is lehet.Az azert szép summa |
Quote:
Viszont: Abba belegondoltál, hogyha eladod a katikat, akkor abból pénzed lesz, és azt is kell a piacon tartanod, viszont lesz amikor kpban lesz nálad, míg amíg tekit írsz, tekiben tartod, és visszajön a piacról, ha szivatnak leszabizol. Ahol 50kért veszik a katit, ott is tekit írnék ( bár nem szokásom ) persze ha a teki ára normális. |
te elolvasod amit alba ír? 60% házzal képzi az egységet, elad 50k, tekit vesz, ami 2000-2500 szintfüggő. és a kulcs miatt nem tudják ellopni se vagy folyton kidobálja 3kért. jobban jár mintha tekit írna alapbol
|
Quote:
Én egyiket sem csinálnám, de a 2 naponta ránézek az orimra tekiírók egyszerűbbek:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
az előbb egy tök jó ötlet elhangzott. másfél-két hétig ott hagyod azonosítás után, utánna tuti beverik és még jól is alszol :)
|
Szerintem ha minimálisan ranezel az oridra sose lesz benne nagyon sok kp.Hisezn mindig vesze ltekit es azt meg gnomkent 200 heki alatt siman őrizgetheted.
|
nézzem a szavazást:))))
hmmm aki benn tartja az jelentkezzen nálam:)) oriszámmal meg hogy melyik csopiba van:))) sőőőt hadd legyek már telhetetlen jöhet a gömb is magárol:)) Csak viccelödök, mielőtt itt irgumburgum lenne |
szerintem az kis mennyisegeknel ertendo...nem szazmillakra kell gondolni :)
|
Quote:
Az már tartalék??? :D |
Igen, szerintem az.
|
Quote:
|
Quote:
akkor most rosz helyre szavaztam:) |
szerencsés vagy és valszeg nem most kezdted a jatekot :)
|
ha tekercsekben akarom tartani a tartalékot, akkor milyen tekercsben érdemes?
hadi, mágia, tolvajlási, lakáshelyzeti -ben? godolom csak egy fajtában érdemes, vagy egyszerre többfajtában is? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
tehát igen ezekben érdemes tartani, mert sok az olyan, aki ütés előtt veszi be a tekit stb. vagy lelopják és kell, mert elmennek az egységek... én nem tartanám többfajtában, max kettőben, mert ezek általában egy-két kör különbséggel érnek haza, és ezzel rájárhatsz, mert odakopik egy része:D:o |
All times are GMT +1. The time now is 22:08. |