Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Miért verik szét az országomat, ha nincs helytartó? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1951)

Valezius 07-06-2007 08:27

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107875)
Lehet én tudom rosszul, de anarchba még nem jártam, de ott nem kötelező a vip? Ha nincs 24 körön belül törölnek?

Hát elég rosszul :)
90nap után szintet kell lépni, vagy vipelni az orit.

Pepa 07-06-2007 08:29

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 107877)
Hát elég rosszul :)
90nap után szintet kell lépni, vagy vipelni az orit.

Ezért kérdésnek írtam és nem okoskodásnak. De itt megint kijön a vip-ht előnye, mert kötelezővé teszik.

Valezius 07-06-2007 08:37

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107878)
Ezért kérdésnek írtam és nem okoskodásnak. De itt megint kijön a vip-ht előnye, mert kötelezővé teszik.

Engem meglep, ez a rosszul informáltság, az Arénával kapcsolatban is sokan tévhitekben élnek. Ugyanez igaz a hv-kra is, és úgy látszik az anarchra is :)

Engem nem zavar, hogy csak 90napig lehetsz egy szinten anarchban, aki azért regel, hogy lépjen, az tud lépni, aki azért reggel, hogy sokáig maradjon az tudja előre. Aki meg nem is akar 90napig maradni, mert tesztel, annak se lehet ezzel semmi baja.

Viszont németben már nem ilyen egyszerű a helyzet, nem hiszem, hogy G-ből kárki tudna szintet lépni 90nap alatt, legalábbis a kezdeti időkben :o

Ati 07-06-2007 08:38

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 107770)
Igazad van. Ez éppen olyan volt mint amikor azt írtad, hogy óránkánt fel lehet kellni, és nem lesz hátrányban az ember. Csak azért tegyük fel hogy akadnak páran akik nem kellnek fel óránként orit etetni,varázsolni nem sokan csak úgy... mondjuk a nagy többség.

Ha nem szánja rá azt az időt, hogy óránként felkeljen hozzá, akkor nyilván ne építsen olyan országot, ez teljesen természetes. De megteheti, tehát nincs hátrányban semmivel sem. Az, hogy nem akarja megtenni, egyéni döntés kérdése.

Ati 07-06-2007 08:39

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107878)

90 nap BŐVEN ELÉG arra, hogy szintet lépj. Ha nem, akkor nagyon rosszul csinálsz valamit. Az 3 hónap! Olyankor a játékot elvesztetted, ez természetes, ilyenkor új országgal próbálkozhatsz.

Valezius 07-06-2007 08:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107883)
90 nap BŐVEN ELÉG arra, hogy szintet lépj. Ha nem, akkor nagyon rosszul csinálsz valamit. Az 3 hónap!

A leendő német 3G-ben is elég lesz? :o

Ati 07-06-2007 08:41

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 107884)
A leendő német 3G-ben is elég lesz? :o

Az első fellépők kapásból top30-ba érkeznek, de most nem a német játékról beszélünk, hanem a Hódítóról.

otto500 07-06-2007 08:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107882)
Ha nem szánja rá azt az időt, hogy óránként felkeljen hozzá, akkor nyilván ne építsen olyan országot, ez teljesen természetes. De megteheti, tehát nincs hátrányban semmivel sem. Az, hogy nem akarja megtenni, egyéni döntés kérdése.

Azért tegyük hozzá, hogy van határa annak, hogy az ember óránként felkeljen. Azért nemhiszem, hogy lenne valaki, aki óránként betudna nézni több hónapon keresztül. Ez lehetetlen, előbb-utóbb akármilyen akaratereje is van az iletőnek, nem fogja bírni. Ezt csak az tudja megcsinálni, aki alvatlánsagba szenved, de az BETEGSÉG. Szóval igenis hátrányban van egy egészséges játékos.;)

Fefe013 07-06-2007 08:57

Véleményem szerint nem verhetik teljesen szét, de jelentősebb károkat okozhatnak azoknak, akiknek nincs vipjük, az ország élezettségétől függetlenül....!

Ati 07-06-2007 09:00

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 107887)
Azért tegyük hozzá, hogy van határa annak, hogy az ember óránként felkeljen. Azért nemhiszem, hogy lenne valaki, aki óránként betudna nézni több hónapon keresztül. Ez lehetetlen, előbb-utóbb akármilyen akaratereje is van az iletőnek, nem fogja bírni. Ezt csak az tudja megcsinálni, aki alvatlánsagba szenved, de az BETEGSÉG. Szóval igenis hátrányban van egy egészséges játékos.;)

Helytartó előtt is megtették, hogy 24 órában jelen voltak, úgyhogy ezt továbbra se tudom így ebben a formában valósként elkönyvelni. Aki jó játékos akart lenni, az óránként felkelt 1-1 percre, aztán visszaaludt.

No, hát köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, nem sikerült meggyőzni arról, hogy hátrányban lennének a nem vipesek, ha rá akarják szánni azt a napi 24 órát, ami ahhoz kell, hogy kiélezett országokkal jelen lehessenek a topban, mint a helytartóval rendelkezők. Ha valaki ennyi időt nem akar rászánni a játékra, akkor más stratégiát választva nem a topban, hanem más régiókban tud gond nélkül játszani, akár napi 1 belépéssel is.

Valezius 07-06-2007 09:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107889)
Helytartó előtt is megtették, hogy 24 órában jelen voltak, úgyhogy ezt továbbra se tudom így ebben a formában valósként elkönyvelni. Aki jó játékos akart lenni, az óránként felkelt 1-1 percre, aztán visszaaludt.

No, hát köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, nem sikerült meggyőzni arról, hogy hátrányban lennének a nem vipesek, ha rá akarják szánni azt a napi 24 órát, ami ahhoz kell, hogy kiélezett országokkal jelen lehessenek a topban, mint a helytartóval rendelkezők. Ha valaki ennyi időt nem akar rászánni a játékra, akkor más stratégiát választva nem a topban, hanem más régiókban tud gond nélkül játszani, akár napi 1 belépéssel is.

Látom elsiklottál a hozzászólásom felett.
A helytartó csak azt csinálja, amit én, de sokkal gyorsabban, ezért a nemvipes igenis hátrányban van.
Tegyük föl, tudom, hogy rengetni vagy lopni fognak kör végén, a ht ki tudja pakolni az el nem férő seergeket is, elvben én is kitudnám.
De 3-4mp alatt KÉPTELESÉG eladni őket. Akárhány ablakod is van.
Ha viszont kv előtt be vannak készítve a kitöltött ablakok, akkor talán sikerülhet, de akkor meg elmegy 1piacbelépő. És ha mégse akkor rengetnek, hanem a következő körben, akkor ezt megint meg kell csinálni.
Míg a ht csak 1belépőt használ el.

Fefe013 07-06-2007 09:18

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 107890)
Látom elsiklottál a hozzászólásom felett.
A helytartó csak azt csinálja, amit én, de sokkal gyorsabban, ezért a nemvipes igenis hátrányban van.
Tegyük föl, tudom, hogy rengetni vagy lopni fognak kör végén, a ht ki tudja pakolni az el nem férő seergeket is, elvben én is kitudnám.
De 3-4mp alatt KÉPTELESÉG eladni őket. Akárhány ablakod is van.
Ha viszont kv előtt be vannak készítve a kitöltött ablakok, akkor talán sikerülhet, de akkor meg elmegy 1piacbelépő. És ha mégse akkor rengetnek, hanem a következő körben, akkor ezt megint meg kell csinálni.

Egyetértek, ezek a jelentősebb károk:
ht-vel "csak" épületek és 1 piac,
ht nélkül, épületek és egységek, /lehet, h 1 piac se, lehet,h több, de az érdekelne a legkevésbé/

Ati 07-06-2007 09:25

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 107890)

Ez is csak szervezés kérdése, nem szükséges külön piacra menned, hogy bekészítsd a seregeket. Előre be tudod készíteni (pl egy előző piacralépéskor kinyitott ablakba), és csak akkor mész piacra, amikor ténylegesen kell.

Megintcsak figyelés, szervezés, és idegek kérdése.

Egyedül a +2 piac, ami plusz lehet, dehát ennyi plusz minimum jár.

Ati 07-06-2007 09:29

Persze félreértés ne essék, nem lebeszélni szeretnék ezzel bárkit is a VIP tagságról. :) Különösen most nem, hogy olyan modulok előkészítése történik a napokban, amik az eddiginél sokkal több erőforrást igényelnek. És sajnos bármennyire is hangoztatják sokan, hogy ők ingyen kapnak enni, ingyen neteznek, ingyen laknak, ahol laknak, ingyen közlekednek, ingyen kaptak tévét stb, a számítástechnikai erőforrások beszerzése és fenntartása még valahogy nem tartozik ebbe a bűvös ingyenes kategóriába. :)

otto500 07-06-2007 10:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107893)
Egyedül a +2 piac, ami plusz lehet, dehát ennyi plusz minimum jár.

szerintem ha találnánk egy elfogadható érvet ami valóban plusz, az is "ennyi plusz minimum jár" kategóriába esne.:p:D

laci 07-06-2007 10:12

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 107896)
szerintem ha találnánk egy elfogadható érvet ami valóban plusz, az is "ennyi plusz minimum jár" kategóriába esne.:p:D

Szvsz volt itt elég elfogadható érv, csak Ati megint az ördög ügyvédjét játssza ;)

Ati 07-06-2007 10:16

Quote:

Originally Posted by laci (Post 107898)
Szvsz volt itt elég elfogadható érv, csak Ati megint az ördög ügyvédjét játssza ;)

Ami elhangzott, az mind a reflexeidet, idegrendszeredet stb kímélő, alvásodat, kényelmedet segítő tényező volt.

A +2 piac leszámolásával, ami viszont mindeképp kell kompenzációnak, hiszen adott esetben a helytartó olyan esetben is el tudja lőni a piacodat, amikor normál, felelősségteljes játék mellett nem mennél piacra. (Például eladni 3 katonát.)

laci 07-06-2007 10:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107900)
Ami elhangzott, az mind a reflexeidet, idegrendszeredet stb kímélő, alvásodat, kényelmedet segítő tényező volt.

A +2 piac leszámolásával, ami viszont mindeképp kell kompenzációnak, hiszen adott esetben a helytartó olyan esetben is el tudja lőni a piacodat, amikor normál, felelősségteljes játék mellett nem mennél piacra. (Például eladni 3 katonát.)

Azért ez utóbbit be lehet állítani, és elég határozottan ott a figyelmeztetés, hogy fokozottan figyeljünk a ht beállításaira, mert nagy marhaságokat képes művelni.

Ami az első mondatodat illeti: a vip-el jár egy sor kényelmi szolgáltatás, ami nyilván (nevében is benne van) egyet jelent a leírtakkal.

Viszont az egyértelmű, hogy a ht megkönnyíti a játékot (képez, tekercset ír, elad, varázsol, és ami nagyon fontos, bepakol a klánraktárba), és ha valami megkönnyíti a játékot, akkor számomra evidens, hogy ha az a valami nincs, akkor a játék nehezebb lesz, mint vele (bocs a nyakatekert fogalmazásért :o). Azaz a ht-vel jobbak a túlélési feltételek, mint nélküle.

laci 07-06-2007 10:24

Későn reagáltam a topicra, nem várom el, hogy most miattam újrakezdjük, és utána egyenként mindenkivel végigfuss a meneten, Ati, leírtam a véleményemet, ezzel kécc :)

Ati 07-06-2007 10:25

Quote:

Originally Posted by laci (Post 107902)
Viszont az egyértelmű, hogy a ht megkönnyíti a játékot (képez, tekercset ír, elad, varázsol, és ami nagyon fontos, bepakol a klánraktárba), és ha valami megkönnyíti a játékot, akkor számomra evidens, hogy ha az a valami nincs, akkor a játék nehezebb lesz, mint vele (bocs a nyakatekert fogalmazásért :o). Azaz a ht-vel jobbak a túlélési feltételek, mint nélküle.

Nyilván, hiszen nem kell marhaságokkal foglalkoznod, azt figyelgetned, hogy egy seregeladáshoz be legyen készítve 8 különböző ablak, hogy arra kattinthass, amire épp kell. Nem is az volt a kérdés, hogy kényelmesebb-e, és több időd marad-e a konkrét stratégiára, ha vipes vagy, mert evidens, hogy igen.

Pepa 07-06-2007 11:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107885)
Az első fellépők kapásból top30-ba érkeznek, de most nem a német játékról beszélünk, hanem a Hódítóról.

Nem, most a vip, ht adta előnyökről beszélünk. Ne offold szét a témát:D:D:D
Egyébként nem lesz mindenki top30, mert ha 4-en fellépnek csak az 1. lesz benne.

Ati 07-06-2007 11:25

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107912)
Nem, most a vip, ht adta előnyökről beszélünk. Ne offold szét a témát:D:D:D
Egyébként nem lesz mindenki top30, mert ha 4-en fellépnek csak az 1. lesz benne.

Az első fellépőkről beszéltem. A később fellépők nyilván alájuk kerülnek, és csak a top30% határait növelik kezdetben.

Pepa 07-06-2007 11:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107900)

Személy szerint nekem nem kell élezett ori, de szeretnet nyugodtam aludni, és idegeimre is szükségem van még. Megvívom én az itthoni hábórúimat a Hóditóért asszonnyal ht nélkül is.:cool:

Pepa 07-06-2007 11:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 107881)
Engem meglep, ez a rosszul informáltság, az Arénával kapcsolatban is sokan tévhitekben élnek. Ugyanez igaz a hv-kra is, és úgy látszik az anarchra is :)

Azt nem lehet felróni nekem, hogy nem értek olyanhoz, amivel nem foglalkozok. Anarcba nem lesz orim, csak normálba gondolkozom.

Valezius 07-06-2007 11:36

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107916)
Azt nem lehet felróni nekem, hogy nem értek olyanhoz, amivel nem foglalkozok. Anarcba nem lesz orim, csak normálba gondolkozom.

Ez nem felrovás volt, csak kifejeztem, hogy ilyen mértékű alulinformáltság meglep. Ha te lennél az egyetlen, az nem számítana, de ha már a fórumon megszólalók közül is ennyien vannak, akkor mennyien lehetnek összesen? :o

Synkel 07-06-2007 14:53

A VIP nélküliségnek konkrét hátránya se sok lett felsorolva. A 3 piac, és a rengetés esetén el nem adott 130 vari, illetve 104 toli talán... A többi csakugyan megoldható vip nélkül is, ráadásul az élezett orikkal játszók általában a vip mellett is meglehetősen aktívak, azaz nem a vip jelenti nekik a nagy előnyt, hanem az, hogy 24-ből ha nem is 24-et, de 20-at gépnél vannak, illetve egymás közt ügyesen megszervezik a feladatokat.
Nekem minden orim vipes, nem mintha nem lennék elég aktív amikor épp tisztességesen nekiállok hódozni, hanem mert színtelennek találom a játékot nélküle. Nekem kell egyrészt az 5 piac, de nem kevésbé fontos a fórumon az ÚJ jelzés az új üzenetek mellett, vagy a 400 orit tartalmazó pontlista a faji infókkal, illetve a sikerességekkel velük szemben... Meg a többi izé, amire nem szoktam odafigyelni, pl a varik felrakása olyan csoportokban ahol egyáltalán használok állandó varázslatokat.

Pepa 07-06-2007 15:57

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 107954)
A VIP nélküliségnek konkrét hátránya se sok lett

Mindösszesen csak az, akinek nincs vipe és nincs 20 órát a gép előtt 2\B-után töröljön. Nekem új, hogy az A-t csak vipeseknek, illetve helytartóval rendelkezőknek találták ki.

Smooth Scroller 07-06-2007 16:37

az 1ik dolog, hogy a vip sms-rol nyomva 1 honap alatt 500 ft. nekem ne mondja mar senki, hogy nincs felezer ruppoja erre a celra. 2 fagyit kell lesporolni 1 honap alatt, vagy 1 doboz cigit. (en megelegelven a vodafonos nyuglodest a hoditoban, vettem CSAK HODITO SMS KULDESI CELRA 1 pannonos mobilt. :) amugy ez nem vicc.)

a masik, hogy a varazslok csak 6 korre rakja fel a varikat? ez mero tevedes. 6 korre rakja fel 99% esellyel. meg kell probalni felrakni 12 korre (ezalatt lehet munkaba menni es melozni, sztem elegendo ez az ido erre a celra), es 12 korre legfeljebb 50-60% esellyel teszik meg. ami azt jelenti, hogy valoszinuleg 2-3 probalkozas is kellhet 1-1 vedovarihoz. na es akkor mi van? legfeljebb jobban fogy a keszultseg meg a szukseges runa. na bumm, 50% keszultseg van a probalkozasokra. en mar varazsoltam ki 36 korre ugy, hogy volt ra 26% eselyem. asszem 3.-ra sikerult. de persze van ra esely, hogy 1mas utan 5szor sem sikerul.

en azt mondom az elf speckoval kell kezdeni, az a legfontosabb, hogy fenn legyen 12 korre, mert akkor nem latjak a seregek osszetetelet. a 2. legfontosabb a vedelem. a tobbi sokkal kevesbe.

pepa, nem kioktatolag szoltam hozza, inkabb segiteni szeretnék 5letekkel attol fuggetlenul hogy regi motoros vagy mar a "szakmaban".

Pepa 07-06-2007 18:17

Amikor nekem letelik a 12. óra, akkor én a munkám közepén vagyok és van még bőven 4 órám hátra, utánna haza is kell érni és nem a gép az első. Én nem a ht ellen lobbizok, mert nélküle én se tudnék játszani, csak annyi, hogy nem támogatok olyan újítást ami a ht-t tovább erősití.

Smooth Scroller 07-06-2007 20:44

ok, ertelek.

Pepa 07-06-2007 22:03

Quote:

Ha már be akarod zárni, akkor had legyen az enyém azutolsó hsz, mint az a tag akinek a téma lett nyiva;)

Ati 07-06-2007 22:04

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 108009)
Ha már be akarod zárni, akkor had legyen az enyém azutolsó hsz, mint az a tag akinek a téma lett nyiva;)

Nem akarom bezárni, csak nem követem aktívan a témát tovább. :)

Grabi 07-07-2007 12:09

pár dolgot elfelejtetek még.
nekem törpeként az 5 piac is kevés volt, nagyon meg kellett fontolnom mire lövöm el őket, így is elúszott néha pár dolog. milyen lett volna hárommal...:(

de ami a fontos, elsősorban A-ban jön ki:
- helytartós képzés, amire már nem tud reagálni az ellenfél, mert kv közbe történik, amit kézzel nem lehet csinálni
- nagyon fontos a gyors oldalbehozás, mert itt egy-egy támdás fél-1 mpen is múlik és hátrány amikor be kell hozni a reklámokat meg a bannereket
- itt is fontos az 5 piac nagyon
- piaci információk, hogy pontosan mikor érkezik haza a cucc...tudom ezt is lehetne elvileg simán nézni, hogy mikor változnak a számok, de azért sokkalta kényelmesebb így
+ amit többen említettek havi 450 forintot megér az a "luxus", hogy ne kelljen két óránként kelni

szóval Ati bármit mondassz igenis komoly hátrányban van akinek nincs vipje és komoly céljai vannak a játékban

Everlasting 07-09-2007 16:45

Quote:

... ha rá akarják szánni azt a napi 24 órát, ami ahhoz kell, hogy kiélezett országokkal jelen lehessenek a topban, mint a helytartóval rendelkezők. Ha valaki ennyi időt nem akar rászánni a játékra, akkor más stratégiát választva nem a topban, hanem más régiókban tud gond nélkül játszani, akár napi 1 belépéssel is.

Nem a vip előnyét ecsetelném tovább, csak rámutatnék Ati gondolatainak logikus folytatására:
Itt a gond.
1. feltehető hogy a hódítósok nagy többsége NEM AKAR vagy NEM TUD felkelni óránként.
2. tehát akik nem tudnak 24 órát belépni vip nélkül más stratégiát kell választani.
3. feltehetjük, hogy a vipes stratégia jobb volt, vagy kivitelezhetőbb( életkörülmény stb is)? Mert ha igen,akkor ebből az következik, hogyha nem vagy vipes akkor egy rosszabb stratégia szerint kell játszanod. Tehát:

4. vip nélkül "könnyebben szérkapják az orid"

Ati 07-09-2007 17:08

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 108273)
Nem a vip előnyét ecsetelném tovább, csak rámutatnék Ati gondolatainak logikus folytatására:
Itt a gond.
1. feltehető hogy a hódítósok nagy többsége NEM AKAR vagy NEM TUD felkelni óránként.
2. tehát akik nem tudnak 24 órát belépni vip nélkül más stratégiát kell választani.
3. feltehetjük, hogy a vipes stratégia jobb volt, vagy kivitelezhetőbb( életkörülmény stb is)? Mert ha igen,akkor ebből az következik, hogyha nem vagy vipes akkor egy rosszabb stratégia szerint kell játszanod. Tehát:

4. vip nélkül "könnyebben szérkapják az orid"

Nem biztos, hogy ez a gondolatmenet a 4. pontot eredményezi. Ha védett stratégiát választasz, akkor azt a betonelfet nem kapják szét olyan egyszerűen.

Sci 07-09-2007 17:13

és a betonelf mire jó?

semmire...

Ati 07-09-2007 17:16

Quote:

Originally Posted by Sci (Post 108287)
és a betonelf mire jó?

semmire...

Ha napi 1x lépsz be, akkor ne akarj ork lenni.

Rod 07-11-2007 00:27

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 107633)
Nem hiszem el, hogy van olyan ember, aki 2körönként rá tud nézni az orijára egész nap.
Az éjjel még megoldható azt elfogadom, de nappal bármi közbejöhet.
És mivel ilyen ember nincs, így a helytartó igenis előny mindenkihez képest, akinek nincs. :)

Valezius, itt vagyok én :) Napi 20 órát nézek a 3 orimra, 2-4 órát alszok egy nap, hétvégén pótolom, mikor a szövitársak többet érnek rá, de ébresztenek ha kellek, mégis van ht-m :) mert ugye olyan fáradt vagyok hogy nem tudnám figyelni a varikat :)))

Pepa 07-15-2007 10:53

Quote:

Originally Posted by Rod (Post 108501)
Valezius, itt vagyok én :) Napi 20 órát nézek a 3 orimra, 2-4 órát alszok egy nap, hétvégén pótolom, mikor a szövitársak többet érnek rá, de ébresztenek ha kellek, mégis van ht-m :) mert ugye olyan fáradt vagyok hogy nem tudnám figyelni a varikat :)))

Rod, bocs de nekem van magáméletem, ami független a hódtól. Van egy fiam, aki 8-kor fekszik, meg vagyok én aki hajnali 5-kor.

Tavacska 07-19-2007 10:33

sziasztok :-)
nem tudom miért lenne hátrányban az akinek nincs vippje...
nekem van, de az esetek többségében a HT tudományának kis részét használom csak...
pontosan a védő varik felrakásához, mert az nálam elfelejtődik gyakran...
de a tekercsek irása, katona képzés az esetek 90 %-ban kézzel történik nálam, mert az ország helyzete folyton változik igy változnak az ebbéli igények is...
tehát mondhatjuk 10 %-os vipes-ht-s vagyok, és nem vagyok egyáltalán hátrányban....

All times are GMT +1. The time now is 19:45.