![]() |
ha visszalapozol egy oldalt meg is találod a hosszú irományomban, hogy a tied tetszik és, hogy miért tetszik;)
|
néhány észrevétel
Csak néhány kérdést dobok fel, hogy én is tanulhassak a válaszokból.
A piacadó célja az lenne, hogy lassítsa a vagyonfelhalmozást? Mintha erre asszociáltak volna sokan. Volt ezzel a céllal bárkinek problémája? Több esetben láttam úgy, mintha egy tévedhetetlen, mindenható, és abszolút monopolhelyzetben lévő tőzsdecápával számoltatok volna - aki e miatt valóban nem fog veszíteni a piacadó semmilyen formáján. De sok ilyen létezik? Ezt azért pedzegetem, mert én el tudom képzelni, hogy még egy adott árufajta piacába is belenyúlhat egynél több nagy machinátor, amiből számomra az következik, hogy nem igaz, hogy egy tc soha nem fog adózni. És persze, ha egyedül van (akár a szövi), akkor is hibázhat(nak), nem kerül gép elé a megfelelő ember a megfelelő pillanatban - van ilyen, ugye? Ha elméletileg a nagy játékosok felvásárolnak mindent, ami alattuk van, akkor ez vagy azt jelenti, hogy több a tc kp-ja, mint az összes többi játékos tartaléka az adott áruból, vagy azt, hogy levitte az árat a tartalékosok alá. Az első esetben a tartalékoló árfolyamnyereséggel zár, és átteszi másba a pénzét, míg a tc-nak nő a holt árutömeg, ami adózna. A második esetben a tartalékoló adózik, a cápának kevesebb a nyeresége. Ha több a nagy hal (és nincs igazi cápa), mindenki adózik, kivéve, aki legolcsóbban tette ki a cuccot, ugye? Volt egy olyan felvetés, hogy a tc annyival fogja emelni az árat, hogy kompenzálja az adó miatti bevételkiesését. Ezt nem nagyon tartom reálisnak. Ha meg tudja tenni valaki, hogy az árat 7%-kal magasabbra teszi, és ott is tartja, akkor meg fogja tenni most is. Ha pedig nem tudja fent tartani az árat, mert sokan pakolnak alá, akkor hiába szeretné behozni a +7%-ot. Egyébként én azért nem támogatom vagy ellenzem, mert nem látom át, ténylegesen mi lenne a hatása. |
Quote:
|
Az eredeti felvetéssel nem értek egyet, mert az tényleg durva lenne, mint ahogy azt többen is kifejtették.
Monroval meg Fegyával abban egyetértek, hogy tényleg rengeteg árú és pénz van már a Hódban de sztem nem a piaci adózással fog ez csökkenni. Egyébként is ha valaki bele akar nyúlni monnyuk a nyersipiacba nem kell tőzsdecápának lenni, elég kb 300-400 milla és majd duplájára felhúzom az árakat ;) Egyébként is sztetek a tcket mennyire fogja zavarni, hogy nem 200mrdjuk van hanem csak 150mrd? :rolleyes: Szvsz nem ebben kell keresni a megoldást. |
Quote:
Ez egy olyan játék aminek nincs vége :) Tehát ha a mai 200 milliárdod holnapra "csak" 150 milliárd lenne az egy folyamatos játékban egy eseménysor kezdete, nem pedig egy egyszeri prompt ügylet! Ezért kellene átgondoltan globálisan vizsgálni mindenkinek a legtöbb kérdést (nemcsak ezt a témát), mert tisztán látszik, hogy sokunk csak 1 nézőpontból nézve képes teljes következtetést levonni és válaszolni valamit egy torz kép alapján. |
Hmmm...de ha azt nézzük hogy ha nekem van 200 millám és másnapra csak 150 marad, azért sztem igencsak durcás lennék ;)
De akkor miért nem lehet a piacon is bevezetni, hogy a piacon is max 4,2 mrd lehet kint, mint monnyuk amennyi egyszerre bent lehet az oriban, ezzel meglehetne azt oldani, hogy nme legyenek 200 mrd-s orik. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha jól emlékszem ilyen piacot érintő javaslatok buktak már el azzal hogy Ati kijelentette, hogy a szabad piaci kereskedést nem kívánja semmilyen formában sem befolyásolni. Monro: ami a kezdő gondolkodókat illeti. Minden tiszteletem azoké akik időt áldoznak arra hogy valamyilen formában hozzájáruljanak a játék jobbátételéhez. Ilyen votl a felfedezési módosítás is. A top klán valóban nem tud tovább fedezni az A-ban, de szép lassan a nagyobb törpéket is leverték és most nézd meg hogy az első 100oriban hány törpe van? Meg fogsz lepődni. Szóval az ilyenek miatt a kezdő gondolkodók hasznos javaslatait mindig kis fentartással fogadom. |
Quote:
|
Quote:
A felső 2 törpét kéne még leszedni akkor jó lesz minden, de ehhez le kell mondani az mnt-ket ;) |
Quote:
|
Elképesztő, hogy nincs egy olyan része a játéknak amivel elégedettek lennétek ... csak azt mondja meg valaki, ha ennyire nem jó ahogy most van, hogy a fenébe játszhatják mégis ennyien ezt a játékot?
Mégha tényleg korszakalkotó ötletek lennének, miért nem olyan ötleteket írtok, ami izgalmasabbá és színesebbé teszi a játékot? ... folyton ezek a maszatolások .. |
Quote:
(az más kérdés, hogy a játék annyira bonyolulttá vált, hogy a tapasztalatok alapján senki sem látja át teljes egészében milyen következményei vannak akár még ilyen kis változtatásnak is; így aztán néha nem várt következményei vannak az ilyen módosítgatásnak is.) |
Quote:
Nekem úgy tetszik, ahogy van .. és nem érzem úgy, hogy az általad említett irányba haladna. Nagyon jó kis játék ez, nem kéne mindenéből kiforgatni :( Az általad említett egyensúly vagy igazságosság pl. hol nincs meg a piacolásba? Csakhogy a témánál is maradjunk ... mert én úgy látom, mindenkinek ugyanolyan hozzáférései és lehetőségei adottak piacolás terén. |
Quote:
Meglehet nézni a jelenlegi árakat a 2 kieső után.. A legtöbben azt veszik ki,hogy azért lettek tacsra téve,hogy egyed uralkodók lehessenek a maradékok.. Azt már ne firtassuk,hogy ez kiknek és mért jó.. Mi a haszon hol csapódik le és mire fordítandó.... Már most is a kicsik kénytelenek valamilyen szinten önellátók lenni... ( velük szembe pár kihegyezett tápolt ori a sikeres...És ez klán viszonylatban méginkább igaz) Az árak miatt mert vagy megtermelni kell vagy megvenni az anyagot a lenti orik még jobban belassultak... Mert még ütni ütnének de utána miből építik be.... Szóval igencsak támogatnám a maradék 2 nagy törpe leverését, megszüntét vagy nevezzük ahogy akarjuk.... Valóban behalna az A és valaminek válltoznia kéne.... Ez meg ,vagy központilag Ati álltal szabájozottan vagy maga a csoport oldaná meg,lassan a természetes önszabájozásával a 600 ori... Bányák felfedezése tartása stb... Kezdetnek a szakadék tovább nőne a top és a lentiek között és ezzel a fentiek elszigetelődnének a csoport 85%-atól.Előbb utóbb egymásra fanyalodnának, az mnt-k megszünének...Avagy szépen lefordulnának vagy ujráznának vagy bármi... Minden esetre egéségesebbek lennének a viszonyok... Direk nem bontottam ki jobban a témát és hagytam lukakat:-) Lehet érvelgetni stb:-) Mivel itt vetődött ez fel a törpéknél most azért ide:-) Bár megérne ez is egy topikot:-))))) Most gondolom engem sem fognak szeretni meg agyon dicsérni de azért csak le írtam ami bennem volt:-) |
Quote:
tehát még ha sok pirosat is kapott és le lett hurrogva (én is lehurrogtam a felvetését és még most is kiállok emellett, hogy ez így nem jó) akkor is elismerésem, hogy gondolkodik azon, hogy hogyan tehetné nekem és mindenkinek színesebbé a játékot;) |
Quote:
Csak nem lenne a 2 behemót és akkor kiegyensulyozottak lennének a termelési viszonyok... legalábbis törpék szintjén. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Az 1A-ban pld van 1-2-3-4-5-6-7-8-9-és 10 fős klán. A 10 fős klánba mérettöl függetlenül cc. 42 milliárd arany fér az 1 fősbe 1/10-e. Az 1 fős klán oriját támadják és 3 milliárdba kerül egy védés és 5 milliárdba kerül neki 1 seregcsere amivel vissza is üthet, de csak 1 milliárdja van. Így beszvja a sereget és vissza se tud menni. A 10 fős klán 1 oriját támadják hasonló körülmények között... Ő védi a sereget és 2 sereggel visszatámad amivel 600 hekit foglal. Érzed a különbséget? |
Quote:
|
Quote:
Mindenki ugyanúgy kezdte a hódítót, 200 hekin 100k arannyal. Van aki több tartalékokat gyűjtött, mert esetleg több ideje volt mint a másiknak az országával foglalkozni, esetleg jobb stratéga könnyebben szerzett magának vagyonokat, leleményesebbn forgatta meg a pénzét. Ez a játék része, mindenkinek lehetősége van ezekre. Van aki úgy játszik, és nem sajnálja rá az időt és előbb tartalékot halmoz fel, aztán kezd bele a konkrét hódításba...vállalva, hogy hónapokig péppé unja az agyát, mert semmit sem csinál csak gyűjt. Van akit nem érdekli a holnap, nem gyűjtöget, lesz ami lesz üt, ahogy tud és halad felfele, ahogy puffan. Úgy gondolod aki azt választotta, hogy felhalmoz magának egy vagyonkát, mert ő úgy érezte így biztonságosabb a játéka a jövőre nézve, hogy nem kell a napi megélhetésért is küzdenie, legyen átvitt értelembe büntetve? Én azt mondom, ha ő ezt az utat választotta élvezze ki minden előnyét. Ha meg a másikat, az sem rossz. mert nem kell a vagyonkája miatt izgulnia. Szerintem ez teljesen normálisan működik így. Nagyon nem tetszik a való életben sem, hogy aki hajt és nem eltolja a pénzét a kocsmában, azt cseszegeti mindenki. Míg aki csak otthon pettingel és az önkormányzathoz jár segélyért az a szegény szerencsétlen, segítsünk rajta, hozzunk valami új szociális rendeletet. Mindenki előtt ott a lehetőség .. tessék játszani és küzdeni Én is szeretnék 10k hekis orit A-ban, de megküzdök érte ha nagyon akarom és nem a játékot próbálom az én igényeimhez alakítani, és sírdogálni, hogy vegyék el a topposok hekijeit, vagy tegyék őket könnyebben üthetővé, mert én sosem tudok így feljutni oda .... hanem megpróbálok alkalmazkodni a játékhoz, mint mindenki ezelőtt is tette, aki eljutott odáig. |
Quote:
|
OFF
Sajnálom hogy nem tudok Reninek zöldet adni. Nagyon szimpatikusak a hozzászólásai, ez utóbbi meg rendkívüli módon tetszik. Függetlenül attol hogy a piaci adóra szükség van e vagy sem, Reni szemlélete nagyon jó, szerintem sokkal hasznosabb a játék számára mint egy fél tucat különböző szabály módosítás. ON |
Quote:
|
Hmm érdekes visszaolvasgatni a topicot. Hát én vhol Reni és monro között állok. a piaci adóztatást még mindig hülyeségnek tartom ezekben a formákban, de az ok ami miatt született az ötlet, vagy legalábbis amit monro irt szerintem is helytálló gondolat.
a 4,2mrdos ötlet szép és jó, csak a piaci ár olyan képlékeny, hogy csak gyilkolná a piacot és sztem olyan bonyolult lenne a rendszer felöli része a mp-enkénti változások miatt, hogy erőforrások se birnák. Ráadásul könnyedén lehetne utalgatni hisz a legnagyobb fogót is felvásárolhatná 1ország Amúgy a piaci igazságosság terén Hát vannak dolgok amiket nem tudsz megtenni, de nem folynék jobban bele. Igazat adok Reninek, alkalmazkodni kell az adott helyzethez, de ha már való életbeli példát hozol arra itt egy másik: Mi alkalmazkodunk a törvényekhez, vagy azokat finomitják hozzánk??? Hát a megoldás a 2között. igen alkalmazkodni kell a törvényekhez, de mégis módositják őket. kiskapukat szüntetnek meg, korlátoznak visszaéléseket folyamatosan. Minden rendszerben szükséges a változás, hogy mindig a lehető legjobban müködhessen. Kis történelem, csak mondjuk az Igazságos Mátyás király sem változtatott semmin??? dehogynem pl adóreformot hajtott végre, az addigra már könnyednén kicselezett adófajtákat kicserélte újakra. Lezárt egy csomó kibúvótt az adó alol. Pontosan ilyen okokból támogattam anno a piaci tekercskopást is. Végülis az is csak egy kibúvó. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Másrészröl ha valaki ki is rakja, az miért kiskapu? Az egy olyan lehetőség ami bárki előtt ott van, szerintem még csak nem is szabálytalan. Mert ugye a piac nem tárolásra való, de semmilyen szabály nem tiltja, hogy én a piaci ár fölé tegyem a portékámat, mert nem vagyok hajlandó olcsó pénzért elkótyavetyélni, ha vissza jön a piacrol kirakom ujra drágán, egyszer majd csak elviszik a piacrol az általam kért áron is. Erre való a piac, kereskedésre. |
Quote:
Akinek a Big Gun törpéjére fáj a foga nosza jöjjön fel, és üsse be. |
nagyon szép a szemlélet, csak szerintem ez nem zárja ki azt, hogy ha valami hibát látunk a játékban, azon változtassunk.
a hódító összes eddigi változatában lehetett játszani, méghozzá jót és élvezetesen, ez alól a mostani sem kivétel. de még egy olyan viszonylag kiforrott játéknak is, mint pl. a labdarúgás, vagy az asztalitenisz, változnak kis mértékben a szabályai néha-néha, hogy az igazságosabb, kevésbé durva, látványosabb stb. legyen. miért ne lehetne ugyanígy változtatni a hódítón? amúgy a gondolatmeneted sem stimmel, mert a kiinduló állításodból akkor következne az amit írsz, ha mindenki ugyanúgy és ugyanakkor kezdte volna a játékot, ami még a viszonylag friss Legendar-ra, vagy Queosia-ra sem igaz, nemhogy a Hódítóra... persze ez részletkérdés, nem cáfolja meg a végkövetkeztetésed, és nem mondom azt hogy ennek a topicnak az első postjában szereplő javaslattal tudnék azonosulni vagy azt be kéne vezetni, csupán azzal a a sommás állításoddal vitatkozok, miszerint egyáltalán nincsen létjogosultsága változtatásnak a játékban. Quote:
Quote:
Quote:
|
Aham, ezt értem én. Hm... a kibuvós rész bezavart.:)
Amit Gyula mond, engem is az gondolkoztat el. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
A sok vita miat ne hogy maximálják az egyszere kitehető áru mennyiségét.:D