![]() |
nem rossz a leiras, nem tul bonyolult sztem, eleg szajbaragos, majd kiprobalom. a szam pedig lehet akarmilyen hosszu, tehat a fix lecsapas nem segit. mindenesetre koszi a gyors segitseget, nagyon hasznalhatonak tunik. ;)
|
Quote:
A pontot cserével le tudod szedni egy celláról is meg akármennyiről is, ha kijelölöd az egész táblát, akkor egy pont se marad benne. Mint azt már előttemi s leírták, a csere menüben a pontot lecseréled tulajdonképpen a semmire. Hasonlóan meg lehet oldani a kakukkfiókát a szám és akakukkfióka közötti szünettel együtt. Példa: ez az alap: 1.234 kakukkfióka cserével kivetted a pontot: 1234 kakukkfióka Fogod a cellát, és a tartalmát átállítód szövegről egyénire. A cella tartalma nem változik, mert bár számként tárolod, nem tudod úgy használni. Egyediben megadod, hogy # ##0" kakukkfióka", ettől a kakukkfiókát, mint mértékegység fogja kezelni. Eddigi eredmény: 1234 kakukkfióka Annyi a teendőd, hogy kijelölöd az egész táblát, és újra bemész a Csere menübe, ott pedig a ' kakukkfióka'-t (szünettel az elején) szintén lecseréled semmire. Végeredmény: 1 234 kakukkfióka Így megmarad az ezres tagoltság, de nem lesz benne pont, látni fogod a szöveget is, hogy 'kakukkfióka', de számként fogja kezelni, sőt, a végeredmény mértékegységét is kakukkfiókában fogja kiírni. A1 cella: 1 234 kakukkfióka A2 cella: 1 000 kakukkfióka A3 cella: =A1-A2 (Végeredmény: 234 kakukkfióka) tehát hozzáveszi a 'mértékegységét' anélkül, hogy te beírnád. ui: légyszi máskor ne kakukkfiókában számoljunk, legalább 30x elírtam ezt a hüJe szót... :D:D:D |
de az a helyzet, hogy nem manualisan kene megcsinalni, hanem kepletekkel. tehat ne kelljen kezzel rakeresgetni a pontokra, meg ide-oda allitgatni a cellak tipusat. a cella eleve szoveges, es abbol kell a matek segitsegevel kihamozni a szamot, tehat automatanak kell lennie, mert igy a tuti. csak bemasolom a cellakba ctrl+v segitsegevel a szoveget es az adatmezo a szoveg altal nem hasznaltt reszen a kepletek azonnal kihamoznak a lenyeget, es azonnal szamolnanak is vele.
de koszi, hogy foglalkozol vele. :) |
Quote:
Majd beszerkeztesz egy gombot, és ha kell, ráklikkelsz, és a progi elindítja. Én egy hasonlót írnék rá, bár nem tudok programozni. :) Sub Ponttalanito() ' ' Ponttalanito Makro ' Rögzítette: Kubbi, dátum: 2007.09.17. ' ' Billentyűparancs: Ctrl+a ' sor = 3 Do Cells(sor, 5).Select h = ActiveCell.Value If h = "" Then End ActiveCell.Replace What:=".", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _ SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _ ReplaceFormat:=False sor = sor + 1 Loop End Sub Értelemszerűen kell kitölteni, a sork értéket, és az oszlopértéket. Én úgy állítottam be, hogy jelenleg a 3.sor, 5. oszlop cellája az első vizsgált cella. Egész addig csinálja, amíg üres cellát nem talál. :) |
Kubbi, és a pont helyére nem lehet vmi spec. karaktert írni, hogy mindent töröljön ami nem szám? Mint az egyéni celleformátum szerkesztésnél.
|
mar megvan sracok, rajottem magam. erre jo parancs a HELYETTE.
=HELYETTE($A$1;".";"")*1 ez a cella az A1-ben levo szoveget: "3.563.456" szepen atalakitja 1 mozdulattal 3563456 szamma. :) |
Ez megegyezik a "Csere" nevű menüvel. Csak itt manuálisan írod be. És utána formázócellaként alkalmazható. Úgyhogy igazad van teljesen. ez a megfelelő parancs! :D
|
Én excelt használtam, amíg asszony le nem törölte hodos mappám
H5Tools nagy hiba%-al dolgozik Demiannak millen progija van? hol lehet megnézni? |
Quote:
|
Quote:
Számolok utánna, mivel első ránézésre be kellett, hogy menjek. 8 tábi beállítva 5-el számolt is a progi Védelemnél az én verzióm nem mindíg számolta a tornyok védőértékét. Gyakran a varázslatokat sem számolta bele le is vettem 1 hét után....:D |
Quote:
Alacsonyabb hekin szerintem teljesen jo, es megbizhatoan mukodik ( katonai akcioknal), maximum nuansznyiakat teved, ilyeneket semmikepp, amit Te irtal... Jo, az ork kitambonuszt es a szabis bonuszt kezzel kell hozzaadnod, de ennyi... :) ps: 1.20-rol beszelek :) |
Quote:
lehet frissebb már jobb.:) |
Quote:
|
Quote:
Tavaly vettem le egy oldalról, amit ajánlottak nekem. Asszem akkori szövim adta a tippet. Nekem nagyon nem jött be, és ezért dobtam.:D |
Egy egyszerű nem válasz miért nincs?
pl: Nem, csak mert hidegen hagy |
Quote:
mindenki úgy számol, ahogy akar, és tud. ez a véleményem |
Quote:
Mindenki úgy számol, ahogy akar és tud. Ez a véleményem. |
Quote:
Maga mindent kétszer mond? :):):) |
Atival értek egyet, jó az, ha mindenki számolgat magának egy kicsit, aztán legyértja a saját excel tábláját, és ha rájön, hogy elrontotta, akkor bele tud javítani.
Legalábbis nekem ez bejött. |
Quote:
bocs a melohelyen akad a net nekem kidobta, hogy nem ment el, nosza küldtem újra aztán mégis elment:D |
Quote:
|
Nos én használom a számológépet és koptatom a papírt. Használtam progit,-de miután ott volt, hogy elgépeltem valamit- inkább a papír. Ja és kontrollnak ott a szövi ahol mindent átszámolnak nekem ha kell...
|
Én továbbra is az Excell táblázatokat favorizálom, bár én inkább oritervezésre-élezésre használom, arra van kihegyezve sok apró extrával, a háborúszámítás csak két egyszerű sor.
|
Sziasztok
Itt az ideje hogy ismét feléledjen ez a topic.:) Nemrég kezdtem el excellen gyártogatni a saját kis számoloprogijaimat, és belebotlottam egy két elég bonyolult műveletbe, ha valaki ért hozzá az segitsen pls! -az egyik kérdésem az lenne hogy egy dátumbol amibe évtöl másodpercig minden benn van, hogy lehet kiszedni csak a percet, ugy hogy azt az excel számként kezelje? Sikerült kiszednem a dátumbol csak a percet, de ha a cella tipusát "szám"-ra állitom akkor pl.: 46 perc helyett 39573,16... lesz belöle. -a másik meg az lenne hogy pl 10 dátumot hogy lehet a legkegyszerübben növekvösorba állitani? Ha valaki jártas az ilyesmibe az irjon! előre is kösz:) |
Quote:
De amikor én dátumokkal játszottam mindig jó volt úg, ahogy volt, nem kellett számmá alakítani. |
Quote:
|
Megyek melózni, nincs időm most sok... Este majd visszanézek.
Addig egy konstruktív ötlet: A dátumot alapból számnak add meg. Pl ha a körváltás óra05-kor van, akkor az időpontot úgy írd fel, hogy 816 (ez reggel 8 óra 16 percet jelent) este meg 2016 (este 8 óra 16 perc), a két számot vond ki egymásból, a különbség meg a körváltások száma lesz. a végeredmény 1200 lesz. Ez 12,00 körváltást jelent, azaz 12 egész 0 tized, tehát pontosan 12 körváltás volt, és hogy ugyanabban a percben készültek a gömbök. (nyilván különböző órákban, de a perc ugyanaz.) Amennyiben körváltás előtt történik az esti gömbölés, akkor az alábbi példa a nyerő: körváltás: minden óra 05. percében reggeli gömb: 723 (reggel 7 óra 23 perc) esti gömb 2104 (este 9 óra 4 perc) különbségük (nagyobból a kisebb szám kivonásának eredménye): 1381 ez azt jelenti, hogy 13 körváltás telt el. A tizedessel nem kell foglalkozni ebben az esetben. Az csak azt mutatja, hogy közeleg a következő körváltás. Persze, ha 2106-kor csinálod a körváltást, akkor a végeredmény 14 körváltás. A táblázat viszont csak 1383-mat fog mutatni. Ezt neked kell lekövetni. Mindenesetre napközben gondolkodom egy jobb megoldáson. Addig meg ez is jó. :p:D Mondjuk ez a hiba kiküszöbölhető. Hogyan? Így: Az első gömb elkészülését MINDIG az adott körváltás első percére írd be. tehát ha reggel 7:23-kor csináltad a gömböt, akkor is írd 7:06-ra. Azaz 706-ot írj be. Végülis mindegy, mert te csak a körváltások számára vagy kíváncsi, és abban ez nem okoz problémát, mivel a 06 és a 23 között nem volt körváltás. Ezzel a módosítással pontos lesz a számításod. 2104-706 az 13 körváltást fog kiadni, a 2106-706 meg kiadja a 14-et. Sok sikert! :D |
gee szerintem nem beírni akarja az időt, hanem bemásolni a gömböt, az excel táblába :)
|
PHP, preg_match, strpos, substr, preg_replace, preg_split, oszt mehet minden a levesbe, akarom mondani az adatbázisba :D
Ha valakit érdekel, bemásolom ide a kódot, ami egy másolt gömböt szétszed, és minden értékeét szépen berak ja egy adatbázis megfelelő táblájába |
Dátumok kezelésében az excel sajnos nincsen nagyon topon. :(
Nekem nemrég egy olyan kellett volna, hogy dátum alapján évenkénti összesítést csináljon pár oszlop adatából. Ezt sajnos sem én, sem a nálam hozzábbértőbbek nem tudták megcsinálni. :( Az lett a vége, hogy fel kellett venni egy külön segéd-oszlopot, amibe a dátumból ki lett nyerve az év, és ez alapján az új oszlop alapján lehetett csak a számolást megcsinálni. Jó dolog az excel, de sajnos a nagyon összetett elemzésekre még nem könnyen vehető rá. |
Quote:
De leírhatom ide is a lényegét: 1. szét vágni a dátumot: percre, órára, napra. 2. Az előbbileg átalakított 2dátumot átírni a következő kv időpontjára. 3. Kivonna a 2kv-t egymásból Úgy nézem jól működik, de azért garanciát nem vállalok rá :) |
Quote:
|
Quote:
|
Köszi mindenkinek a segitségeket!:)
Eddig az volt a baj hogy a dátumot ha számra alakitottam akkor a napok számát adta ki eredményül 1900.0.0.0.0.-tol. Most odáig eljutottam hogy kivonom a két dátumot egymásbol, számmá alakitom és megszorzom 1440-nel igy a két dátum különbségét kapom percbe, ezt meg már eltudom osztani 60-nal és igy orára meg percre szét bontani külön cellákba. Viszont igy még mindig nem jo, mert a körváltás nem egész orakor van, és ugy akarom hogy ne kézzel kelljen átirogatni az időt kv utáni egy percre. Ha már irok egy progit akkor a minimum hogy elvégezze helyettem a piszkos munkát:cool: |
Quote:
Quote:
Elvileg, ami neked kell :) |
Quote:
Viszont ha gyorsan kell neki valami infó, akkor amit írtam, könnyen megteheti, begépelni 3-4 karaktert 0,5 másodperc. A javaslatom nem konstruktív, mivel épp melóba indultam, amikor ideültem a géphez. :D |
Quote:
|
Quote:
Most, miután hazaértem melóból, és lezuhanyoztam, indulok vissza suliba... :D Este gondolkodom egy jobb megoldáson. (Ha el nem ájulok a fáradtságtól...:D) |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:44. |