Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Rég Szabin lévő orik. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1885)

Valezius 06-27-2007 13:05

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 105692)
Lehet félreérhtető voltam, vagy legalábbis te félreértettél.
Ha gázosodik a helyzet és vmelyikönk, vagy többen nem vagyunk gépnél a szöviből akkor hivjuk egymást telefonon.

Aha. Amit a szövijeim tudnak a csoport többi tagjáról azt szoktam én is tudni, azért nem kell telefonálnom, hogy "jöjjön az infó".

Bocs nem vádaskodásnak szánom, vagy ilyesmi, de szerintem elég félreérthető amit írsz. :)

Kutyuleee 06-27-2007 13:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 105695)
Aha. Amit a szövijeim tudnak a csoport többi tagjáról azt szoktam én is tudni, azért nem kell telefonálnom, hogy "jöjjön az infó".

Bocs nem vádaskodásnak szánom, vagy ilyesmi, de szerintem elég félreérthető amit írsz. :)

Semmi gond, csak a gömböket nem én szoktam késziteni, így ha sürgösen szükség lenne rá akkor szólni kell:D ráadásul a lementett gömbök is a varisnál vannak, nálam csak 1-2 ami érdekelt

kuku 08-06-2007 15:03

Jó ötlet, még 5-ös csoportban is a szint teteje felé több, mint a fele ország szabadságon van.

Burning 08-06-2007 19:13

nem tudom emberek miért válaszolnak vagy szólnak hozzá 2 hónapos, vagy akár egy éves topicokhoz:o
mostanában elég sok az ilyen, vagy csak szimplán nem néznek dátumot:confused:

Dus 08-07-2007 10:53

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 115460)
nem tudom emberek miért válaszolnak vagy szólnak hozzá 2 hónapos, vagy akár egy éves topicokhoz:o
mostanában elég sok az ilyen, vagy csak szimplán nem néznek dátumot:confused:

sztem inkább azt nézd, hogy az utóbbi napokban ,milyeneket és mennyit szólt hozzá Kuku:D

Shievone 11-15-2007 00:03

300%-ig támogatom az ötletet, mert nagyon zavaró, hogy egyfolytában a szabis orikat látom, mikor azokkal nem sok mindent lehet kezdeni, illetve nem igen érdemes.
Talán csak azért lehet fontos, hogy attól még tudod, hogy a felmért szövetség esetén az adott ember hogy is áll még szabi esetén is. Viszont erre ott a keresés.

Nagyon jó lenne

vezír 11-15-2007 15:46

hát érdekes kérdés(téma) annyibiztos

Ati 11-15-2007 15:49

Quote:

Originally Posted by Shievone (Post 135686)
300%-ig támogatom az ötletet, mert nagyon zavaró, hogy egyfolytában a szabis orikat látom, mikor azokkal nem sok mindent lehet kezdeni, illetve nem igen érdemes.

Erre volt ellenpélda, hogy így bármikor a semmiből előbukkanhat melletted egy ország, aki azonnal be is üt párszor, Te pedig csak nézel, hogy ez mi volt, amikor a környékről senki nem tudott volna beütni.

Megoldás volt, hogy aki visszajön szabiról, az ne játszhasson pár körig, hogy a környezete észrevehesse. Ellenérv, hogy ha valaki visszatér egy hónap után, akkor nem hagyjuk játszani? Megy megint el a fenébe...

vezír 11-15-2007 16:22

az ugy nem jo mrt pl nekem van sok orim szabin megyek felfele ujjal megutnek vagy lelopnak vagy jön felém 20 sereg van ott orim 10 is de nemtom magamrol leütni az ellent ugyan már neviceljünk

Kutyuleee 11-15-2007 16:29

Quote:

Originally Posted by vezír (Post 135859)
az ugy nem jo mrt pl nekem van sok orim szabin megyek felfele ujjal megutnek vagy lelopnak vagy jön felém 20 sereg van ott orim 10 is de nemtom magamrol leütni az ellent ugyan már neviceljünk

Nem tudom, sztem ezt a mondatot fogalmazd meg újra;)
mert ebből kb semmit se lehet érteni, ráadásul nem értem hogy miköze az új orihoz a szabisnak, ha nem lehetnek egy csopiban, (főleg hogy neked 10 is van ott az elmondásod szerint, úgyhogy tényleg nem értem a mondatot...)

Ati 11-15-2007 16:37

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 135862)
ráadásul nem értem hogy miköze az új orihoz a szabisnak, ha nem lehetnek egy csopiban, (főleg hogy neked 10 is van ott az elmondásod szerint, úgyhogy tényleg nem értem a mondatot...)

Anarchban lehetnek nyugodtan egy csoportban. Ott ennek mégkiélezettebben jelentkezik a hatása.

Remedy 11-15-2007 16:37

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 135862)
Nem tudom, sztem ezt a mondatot fogalmazd meg újra;)
mert ebből kb semmit se lehet érteni, ráadásul nem értem hogy miköze az új orihoz a szabisnak, ha nem lehetnek egy csopiban, (főleg hogy neked 10 is van ott az elmondásod szerint, úgyhogy tényleg nem értem a mondatot...)

igy tippre
1. anarch
2. ha visszatamadjak egy orijat, zavarna hogy a szabirol visszahozott 10 orijaval nem tud rogton akciozni. En ennyit ertettem belole. :) Mondjuk azt nemtom hogy egy 1 koros sereget hogy lehet leutni, de ez mar mas kerdes... :)

Peti 11-15-2007 16:51

szeríntem simán beleférhetne 2 pontlista hódban, 1. az alap pontlista amiben az aktív orik illetve azok a szabisok vannak amelyek x ideje szabiznak, legyen 1 hét...
s egy másik pontlista amiben a rég szabin lévő orik vannak amelyek 1 hétnél régebben szabiznak. ezt lehetne úgy megoldani mint a legsikeresebb hóditósok link a pontlistában, illetve az alatt lehetne,
s aki átkerül ebbe a "passzív" szabis listába az miután kijön a szabi alól abban a körben nem végezhetne semmilyen támadó akciót, de a normál pontlistában megjelenne, illetve őt se támadhatnák

esetleg ezt a szabis pontlistát csak a vip orik láthatnák

vezír 11-15-2007 16:55

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 135870)
szeríntem simán beleférhetne 2 pontlista hódban, 1. az alap pontlista amiben az aktív orik illetve azok a szabisok vannak amelyek x ideje szabiznak, legyen 1 hét...
s egy másik pontlista amiben a rég szabin lévő orik vannak amelyek 1 hétnél régebben szabiznak. ezt lehetne úgy megoldani mint a legsikeresebb hóditósok link a pontlistában, illetve az alatt lehetne,
s aki átkerül ebbe a "passzív" szabis listába az miután kijön a szabi alól abban a körben nem végezhetne semmilyen támadó akciót, de a normál pontlistában megjelenne, illetve őt se támadhatnák

hetente töb 100 orit kapcsogassak ?????????????na mentem is brrrrrrrrrr

Ati 11-15-2007 17:03

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 135870)

Az alap gondolat nem rossz, de 2 bajom van ezzel:

1, A visszajövetel után nem lehet akciózni, ez megint azt jelenti, hogy visszajövök játszani, és végülis egyetlen dolgot nem tehetek: nem játszhatok.

2, Iszonyatos mennyiségű ország lenne a "második" pontlistában. Többezer országot képzelj oda csoportonként, ezek azok, akik hol bent vannak, hol kiesnek, a nem túl aktív játékosok. És ezt a többezret mondom most, hogy az inaktív országok alig több mint egy hónapja lettek törölve.

Kubbi 11-15-2007 17:04

Vagy csak lenne egy kis pipáló box, ahol kipipálhatod, hogy látszódjanak-e a szabin levő országok, vagy nem. Alapértelmezettként látszódnának. :)

Peti 11-15-2007 17:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 135873)
Az alap gondolat nem rossz, de 2 bajom van ezzel:

1, A visszajövetel után nem lehet akciózni, ez megint azt jelenti, hogy visszajövök játszani, és végülis egyetlen dolgot nem tehetek: nem játszhatok.

2, Iszonyatos mennyiségű ország lenne a "második" pontlistában. Többezer országot képzelj oda csoportonként, ezek azok, akik hol bent vannak, hol kiesnek, a nem túl aktív játékosok. És ezt a többezret mondom most, hogy az inaktív országok alig több mint egy hónapja lettek törölve.

1. amint visszajön legyen aktív

2.akkor ugyanúgy mint normál pontlistában nem az egész csopit lehessen látni hanem az illető ország saját országához képest levő 199-199 orit

Synkel 11-15-2007 18:15

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 135874)
Vagy csak lenne egy kis pipáló box, ahol kipipálhatod, hogy látszódjanak-e a szabin levő országok, vagy nem. Alapértelmezettként látszódnának. :)

Ez nem ilyen egyszerű a körtávolságok miatt.

J.Ati 11-15-2007 23:06

Quote:

Originally Posted by vezír (Post 135859)

És ez egy mondat vesszők nélkül,LOL VAGY:cool::D
Ez nagyon tetszik:D:D

bocsi az offért!

Remedy 11-16-2007 00:26

Azon gondolkodtam, hogy ha mondjuk kikerulnek a szabin levo orik a pontlistabol, mennyire lesz nehezebb egy-egy szinten teljesiteni az top x%-ot? Szerintem jelentosen....

Kutyuleee 11-16-2007 14:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 135943)
Azon gondolkodtam, hogy ha mondjuk kikerulnek a szabin levo orik a pontlistabol, mennyire lesz nehezebb egy-egy szinten teljesiteni az top x%-ot? Szerintem jelentosen....

Az idegennyelvü verziókban tuti jelentősen nehezedne, magyarban meg sztem lenne jó pár csopi aminek kedvezne, és csak 1-2 aminek nem.

Remedy 11-16-2007 14:55

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 136001)
Az idegennyelvü verziókban tuti jelentősen nehezedne, magyarban meg sztem lenne jó pár csopi aminek kedvezne, és csak 1-2 aminek nem.

Nemtom. Nem mindegy, hogy 1200 emberbol kell mondjuk top 5%ban lenned, vagy 200bol. (Ez csak igy tippre pl 2/B) :)

nightsong 11-29-2007 15:29

Teljes mertekben egyet ertek. Tenyleg nagyon idegesito, hogy a pontlistan szinte csak szabin levo orszagokat lehet latni...:confused:
Jo otlet, hogy legyen egy idokorlat ra. 10 nap vagy 2 het szerintem ami realis lenne.

Remelem lesz elorelepes ebben a temaban!

nightsong 11-29-2007 15:31

Akar lehetne egy olyan is, hogy a top 30%-ba benne vannak az orik, csak a pontlistan nem latszanak.

Errol mi a velemenyetek?

Redback 11-29-2007 17:45

Quote:

Originally Posted by nightsong (Post 138502)
Akar lehetne egy olyan is, hogy a top 30%-ba benne vannak az orik, csak a pontlistan nem latszanak.

Errol mi a velemenyetek?

Mármint a szabis orik?Sztem hülyeség....mert az mit segít a csopi alján hogy a top 30%-ban nem látszanak a szabis orik?Sőt ahol tényleg kevés ori van(pl X),ott általában a csopi alján lehet nehezen haladni, a top-ban elég jól, mert ott sűrűn vannak aktív orik.

Kubbi 11-29-2007 18:17

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 138542)
Sőt ahol tényleg kevés ori van(pl X)

Jelenleg 1.577 ország van az X-ben.:rolleyes:

Redback 11-29-2007 18:47

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 138553)
Jelenleg 1.577 ország van az X-ben.:rolleyes:

akkor vhol máshol...nemtom miért az ugrott be.

‼Darkness‼ 12-12-2007 16:01

szabi

Nem, a szabi télleg nem túl jó... mi lenne ha mondjuk 15 nap utáni inaktivitás után már nem számítanának bele a pont listába, meg a top %okba sem és akkor látszodnának ujra ha megint belépnek.

Hóhér 12-12-2007 16:06

Quote:

Originally Posted by ‼Darkness‼ (Post 142721)
Nem, a szabi télleg nem túl jó... mi lenne ha mondjuk 15 nap utáni inaktivitás után már nem számítanának bele a pont listába, meg a top %okba sem és akkor látszodnának ujra ha megint belépnek.

ez igazán jó ötlet, de lehet egyszerűsíteni.

eltöröljük a pontlistát, és akkor már le sem kell szabizni,és 15 napot várni, hogy valaki eltűnhessen belőle.

:D:D:D:D

Cyby_ 12-12-2007 18:15

Remy nézetéhez annyit:h nem mind1 mert 1200csopinál már 360ember tölti a top30%ot,még 200nál,meg 60és 2B be pl már sok fordulos ori van és egy kicsit megharcolhatnak azért h leforduljon!

lukika 12-17-2007 09:35

támogatom anarcba jól jönne (meg máshol is):)

DarkElf 12-25-2007 22:49

Támogatom.Szerintem legyen 3-hónap.Mert ha valaki télleg elutazik vagy valami akkor meg...

Dragi 12-25-2007 22:58

Quote:

Originally Posted by DarkElf (Post 146651)
Támogatom.Szerintem legyen 3-hónap.Mert ha valaki télleg elutazik vagy valami akkor meg...

köszönjük szépen mind3 hozzászólásod 1000 éves topicochoz :D de azé köszi :D

laziga 01-17-2008 15:23

akkor én is ujra elmondom hogy jó lenne támogatom :) csak hogy ne haljon be a téma :?D

tulip 01-31-2008 11:54

Nem tudom, hogy belefér-e ebbe a topicba, hátha...

Szerintem jó lenne egy olyan beállítási lehetőség, amely opcionálisan kikapcsolná a szabadságon lévő országok megjelenítését. Tehát semmit nem befolyásolna a játék menetén, ezen opció használatával vagy nélküle egyaránt ugyan addig látnánk el, csak egyszerűen a szűrés aktív állapotában a szabadságon lévő országok nem jelennének meg. De a VIP-esek ez esetben is láthatnák a szabadságos orikat úgy, mint az 1/A-ban az SZK-s országokat.

emre33 02-28-2008 20:08

Ezer éves topik? És?

Szerintem ezzel a kérdéssel kell valamit kezdeni!

Hisz mostani felállás szerint nem fer a TOP30%-ék

Nézzünk egy példát:

Csoport első 35%-a mind szabadságon van!
És én mit tegyek? Nem fogok tudni feljutni! Nem tudok fejlődni semerre!

Vannak csoportok, ahol nagyon-nagyon sok ország van szabadságon, néhol alig van 2 körön belől müködő ország!

javaslat 1: 3 hétnél régebben szabin lévő országok kerüljenek ki a pontlistából

javaslat 2: top30 % ne az összes, hanem csak AZ ép müködő (nem szabin lévő) országokból számolódik ki

Ati 02-28-2008 22:12

Ennyire ne dramatizáljuk túl a dolgot, próbáljunk a valóság közelében maradni azért... :)

Quote:

Originally Posted by emre33 (Post 161812)
Csoport első 35%-a mind szabadságon van!
És én mit tegyek? Nem fogok tudni feljutni! Nem tudok fejlődni semerre!

Eltűnt a menüből a felfedezés menüpont? Egyedi eset lehet, másnak megvan.

Quote:

Originally Posted by emre33 (Post 161812)
Vannak csoportok, ahol nagyon-nagyon sok ország van szabadságon, néhol alig van 2 körön belől müködő ország!

Van valami olyan szabály, amiről nem tudok, és azt mondja, hogy 2 körnél messzebbre tilos akciózni?

emre33 02-29-2008 21:25

Bizonyos hektár felett iszonyú sokba kerül felfedezni, 1300 hektár környékén csupán felfedezzésel bejutni a top30-ba..Probáld ki, szinte lehetetlen!!

2 körnél messzebb is lehet akciózni, de nem ha nincs körülötted senki, csak alattad van "rendes" támadható ország, akkorlefelé pl: 5-8 körre mennyivel gyengébb lesz a támadó akciód sikerre.

Összegezve. Ha egy csoprtba a szabin lévő országok mennyisége egy xx% meghaladja, akkor a normál user-ek dolga nagyon megnehezül.

Ati 03-02-2008 09:48

Quote:

Originally Posted by emre33 (Post 162056)
Bizonyos hektár felett iszonyú sokba kerül felfedezni, 1300 hektár környékén csupán felfedezzésel bejutni a top30-ba..Probáld ki, szinte lehetetlen!!

10ezer hektárlán is fedezgetnek fel az emberek, miért lenne lehetetlen 1300 hektárnál? :eek:

Tudod mikor lesz lehetetlen? Ha a 4. helyezett maximum korlátja (eddig fedezhetsz csak fel) hirtelen töredékére esik vissza, mert az eddigi szabis top kikerül, és az eddigi 2500 hektárig való felfedezhetőség hirtelen visszaesik 400 hektárra.

Quote:

Összegezve. Ha egy csoprtba a szabin lévő országok mennyisége egy xx% meghaladja, akkor a normál user-ek dolga nagyon megnehezül.

Ha pedig ezek eltűnnek, akkor mégjobban megnehezül, hiszen ekkor a top30% határa adott esetben jócskán feljebb tolódik, és sokkal többet kell teljesítened, mint azelőtt.

Robin 03-02-2008 10:12

Quote:

2 körnél messzebb is lehet akciózni, de nem ha nincs körülötted senki, csak alattad van "rendes" támadható ország, akkorlefelé pl: 5-8 körre mennyivel gyengébb lesz a támadó akciód sikerre.

Mi olyan nehéz 1300 heki környékén a fedezésben? Tán ott is van már a fedezési % amihez igazodni kell? :p

5-8kör neked távolság??? :eek:
Én volt hogy 26-30 körre mentem ki a sok szabis miatt, azt már távolságnak nevezném.

Összegezve, addíg örülj amíg egy 150 fős csopiból 100-an szabin vannak minthogy egy 50 fős csopiban mindenki aktív.
(Számold ki egyrészt a top határát, másrészt ottva naz is amit Ati említett)

All times are GMT +1. The time now is 12:48.