Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Szövetségesi segítség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1789)

Fusio 06-25-2007 09:04

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 95836)
Szerintem ez feljebb már nem annyira felesleges... Például ha egy vari segítséget akar hívni a szövijeitől, nem mind1 hogy elhív mondjuk csak 3000-4000 íjat, vagy jön mellé még 8000 lovas is...
Amúgy meg szerintem akár milyen profi lehetsz, ha épp nincs gépnél a hadisod hogy visszaüssön, és te segítséget akarsz hívni úgy, hogy van íjad meg párezer pacid, akkor az elkerülhetetlen hogy mind2 jöjjön...

Hát erre csak annyi h lehet szolni a másiknak pl telon....de ha aktív szövi van akkor ugysincs otthon a pacik...ahoz ,h 8k pacit L kérjél ahoz meg egy párszor kéne hivni...:rolleyes: ^^

Fusio 06-25-2007 09:13

Meg néha jól jött az a 10%... is :D:D:D

Trek 06-25-2007 12:35

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 105203)
Hát erre csak annyi h lehet szolni a másiknak pl telon....de ha aktív szövi van akkor ugysincs otthon a pacik...ahoz ,h 8k pacit L kérjél ahoz meg egy párszor kéne hivni...:rolleyes: ^^

Hiába szólsz a másiknak telón, ha az nincs gépnél... Ha meg van vkinek 8K pacija, elég ha 2x hív a hadisoktól segítséget.

Burning 06-25-2007 14:30

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 94797)
Lenne egy ötletem, ami egészen biztos h már másnak is eszébe jutott régebben, úgyhogy előre is elnézést kérek...
Az lenne a lényeg hogy a szövetségesi segítség beállításánál, ha valaki védekezéshez kíván segítséget hívni, akkor ott be lehessen állítani hogy a lovasokból 0%ot hozzon el, mert ennek nem sok értelme van, hogy elhozza a lovasok 10%át is a szövetségesünktől, holott csak az íjaknak meg az eliteknek lenne értelme, csak annyi h a visszavágásnál gyengítjük a társunk támadó erejét. Ehhez csak annyi változtatás kellene hogy a beállításoknál a százalékok ne 10% és 50% között, hanem 0% és 50% között legyenek.
Gondolom ennek a 10%os alsó határnak is megvan az oka, én még sajnos nem jöttem rá hogy mi az, úgyhogy ezzel kapcsolatban is várom a tapasztaltabb játékostársaim hozzászólásait :p

nem tudom, de lehet azért van ez a határ, mert mondjuk egy szövetség mégiscsak arra van, hogy egymást segítsük...;):)

Fusio 06-25-2007 18:42

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 105231)
Hiába szólsz a másiknak telón, ha az nincs gépnél... Ha meg van vkinek 8K pacija, elég ha 2x hív a hadisoktól segítséget.

Ha van telo,van wap:p:p Amugy meg elég lol ha védekezésnél 50% van állitva a paci...azé már mindenek van határa:rolleyes:

Trek 06-26-2007 05:58

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 105281)
nem tudom, de lehet azért van ez a határ, mert mondjuk egy szövetség mégiscsak arra van, hogy egymást segítsük...;):)

Azzal szerintem nem igazán segíted a hadisod, ha behívod védekezni a pacijait:D

Trek 06-26-2007 06:01

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 105307)
Ha van telo,van wap:p:p Amugy meg elég lol ha védekezésnél 50% van állitva a paci...azé már mindenek van határa:rolleyes:

Nem a saját egységeidnek 10%át hívja be segítségnél, hanem a hadisét... Tény, hogy az előző hozzászólásom kicsit pontatlan volt, de most javítanék:p. Ha van 20-25K pacija a hadisnak, akkor is egy behívára elhoz 2500at, sőt ha egyszerre 2 hadistól hív segítséget mindjárt ott van az 5000 paci, és ehhez elég ha van a "behívó" orinak 5000 pacija.
Amúgy nekem is van telóm, de wapom nincs.

Dus 06-27-2007 09:43

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 105366)
Nem a saját egységeidnek 10%át hívja be segítségnél, hanem a hadisét... Tény, hogy az előző hozzászólásom kicsit pontatlan volt, de most javítanék:p. Ha van 20-25K pacija a hadisnak, akkor is egy behívára elhoz 2500at, sőt ha egyszerre 2 hadistól hív segítséget mindjárt ott van az 5000 paci, és ehhez elég ha van a "behívó" orinak 5000 pacija.
Amúgy nekem is van telóm, de wapom nincs.

de ha a behívó meg tudja csinálni,hogy ne legyen otthon pacija,akkor a behívottol nem jön paci...márpedig a behívó megtudja csinálni,hogy ne legyen otthon pacija:)

Xeper 06-27-2007 10:04

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 105628)
de ha a behívó meg tudja csinálni,hogy ne legyen otthon pacija,akkor a behívottol nem jön paci...márpedig a behívó megtudja csinálni,hogy ne legyen otthon pacija:)

Bizony -ha neked nincsen 25k lovad, akkor nem jön hívásonként 2500 ló.
Amelyikőtöknek a 10%-a kevesebb, az fog érvényesülni

Trek 06-27-2007 11:17

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 105631)

Tegyük fel, hogy nekem van 5000 pacim, a hadisnak 25K. Nála 10%ra van állítva a segítség, és én hívok be védelmet. Ebben az esetben a hadis lovainak a 10%át küldi, de maximum az én lovasaimnak a felét (ami jelen esetben ugyanaz), és nem az én lovasaimnak a 10%át. Nem?

Dus 06-27-2007 11:20

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 105659)
Tegyük fel, hogy nekem van 5000 pacim, a hadisnak 25K. Nála 10%ra van állítva a segítség, és én hívok be védelmet. Ebben az esetben a hadis lovainak a 10%át küldi, de maximum az én lovasaimnak a felét (ami jelen esetben ugyanaz), és nem az én lovasaimnak a 10%át. Nem?

igen,de erre mondtuk,hogyha te kiküldöd a lovasaidat,vagy nemtom,akkor nem jön be tőle ló...vagy ha nála nincsenek lovasok,akkor nem jön be tőle ló...

Kutyuleee 06-27-2007 11:26

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 105661)
igen,de erre mondtuk,hogyha te kiküldöd a lovasaidat,vagy nemtom,akkor nem jön be tőle ló...vagy ha nála nincsenek lovasok,akkor nem jön be tőle ló...

ezzel 1 a bibi, a hadis nincs itt, mert ez a szitu amiről szó van:D
szal vagy kimész pattani az 5000lovaddal és fölöslegesen hullanak, és még a morálod is rontják, vagy pedig eljön a hadistól is.

Trek 06-27-2007 14:26

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 105661)

Tudom meg lehet oldani, hogy ne legyenek otthon a pacik, de csak nehezen, és veszteségek árán. Felhívhatod a szövid, ő wapozgathat, meg ki is mehetsz az ellenre, ami akkor a legjobb ha hulla... De most őszintén... Nem egyszerűbb és praktikusabb a szövetségesi százalékokat átállítani? Nem értem miért kell túlbonyolítani a dolgokat.:confused:

Dus 06-27-2007 15:27

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 105725)
Tudom meg lehet oldani, hogy ne legyenek otthon a pacik, de csak nehezen, és veszteségek árán. Felhívhatod a szövid, ő wapozgathat, meg ki is mehetsz az ellenre, ami akkor a legjobb ha hulla... De most őszintén... Nem egyszerűbb és praktikusabb a szövetségesi százalékokat átállítani? Nem értem miért kell túlbonyolítani a dolgokat.:confused:

egyszer mondtak valami ilyesmit erre:
Legyen egy "megnyerem a játékot" gombb és akkor tényleg nem lesz semmi tulbonyolítva:D:D:D

Trek 06-27-2007 16:21

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 105737)
egyszer mondtak valami ilyesmit erre:
Legyen egy "megnyerem a játékot" gombb és akkor tényleg nem lesz semmi tulbonyolítva:D:D:D

Igen, ezt én is olvastam, de ez kényelmi szolgáltatással kapcsolatban volt, amiről szerintem jelen esetben szó sincs. :confused:

Dus 06-27-2007 17:33

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 105739)
Igen, ezt én is olvastam, de ez kényelmi szolgáltatással kapcsolatban volt, amiről szerintem jelen esetben szó sincs. :confused:

azt mondtad,minek túlbonyolítani...én meg megmondtam,hogy akkor tessék...ez elég egyszerű:D...

Kós00792 07-08-2007 16:54

Nem szabad elévülni hagyni ezt a témát, mert sztem naon jó ötlet!

maccos 07-25-2007 15:14

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 95122)
Szerintem azért, hogy ne tehesse meg senki, hogy nem küld helpet a szövijének. Pl 0-ra veszi a sajátját, a szöviktől meg mindent elhív 36 körre... Vagy hasonló.

Legfeljebb kiteszik, és jól megadják neki.

Betelgeuse 07-25-2007 15:20

Szerintem is nagyon jó ötlet... sokkal jobban lehet kalkulálni segítség küldésnél meg hívásnál is. Az íj/ pacis felállásnál meg létszükséglet lenne, nem jó ha a pacik mennek segíteni. Hátránya meg szerintem nincs.

Dus 07-25-2007 21:33

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 111854)
Szerintem is nagyon jó ötlet... sokkal jobban lehet kalkulálni segítség küldésnél meg hívásnál is. Az íj/ pacis felállásnál meg létszükséglet lenne, nem jó ha a pacik mennek segíteni. Hátránya meg szerintem nincs.

OFF: Csak ,hogy enyém legyen ennek a topicnak a 100. hozzászólása:D ON:
egyáltalán nem lenne létszükséges,mert ahogy már többen is írtk,ha kiküldi bármelyik fél(behívó vagy behívott) a pacijait akkor nem fog jönni tőle...

-Ede- 07-26-2007 08:27

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 112007)
OFF: Csak ,hogy enyém legyen ennek a topicnak a 100. hozzászólása:D ON:
egyáltalán nem lenne létszükséges,mert ahogy már többen is írtk,ha kiküldi bármelyik fél(behívó vagy behívott) a pacijait akkor nem fog jönni tőle...

viszont amikor 2 perced van cselekedni, küld ki a pacikat, valami olyan célpontra, ami nem ver utána szét, vagy esetleg be is birod ütni, és nem mészároltatod a pacijaid(persze ezt a célpontot meg kell keresni), utána szövihelpet hívsz be
vagy másik lehetőség a szövi legeyen full online, mind1ik szövitag 0.5percen belül legyen gépnél ha kell, és küldjék ki a lovaikat, mielőtt te hívod a helpet, persze nekik is kell egy célpontot keresni, mert az aki téged támad nem feltétlen jó célpont!
egy szövetségnek meg bizalmon kéne alapulnia, nem az h mivan ha ő nem küld segítséget, és kikéri a seregünket 36órára?!(lehet én tudom rosszul de én max24órára emlékszem, legalábis ez volna logikus)

mennyelhej 07-26-2007 09:57

Hali! Nem olvastam teljesen vegig, de jo otletnek tartom.

Dus 07-26-2007 10:01

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 112056)
viszont amikor 2 perced van cselekedni, küld ki a pacikat, valami olyan célpontra, ami nem ver utána szét, vagy esetleg be is birod ütni, és nem mészároltatod a pacijaid(persze ezt a célpontot meg kell keresni), utána szövihelpet hívsz be
vagy másik lehetőség a szövi legeyen full online, mind1ik szövitag 0.5percen belül legyen gépnél ha kell, és küldjék ki a lovaikat, mielőtt te hívod a helpet, persze nekik is kell egy célpontot keresni, mert az aki téged támad nem feltétlen jó célpont!
egy szövetségnek meg bizalmon kéne alapulnia, nem az h mivan ha ő nem küld segítséget, és kikéri a seregünket 36órára?!(lehet én tudom rosszul de én max24órára emlékszem, legalábis ez volna logikus)

ha van fél perced akkor örülj ,hogy egyáltalán kivédd a támadást és ne legyen már gondd ,hogy akkor most 6-10 körig nincsenek otthon a lovasainak a 10%-a:)

Kutyuleee 07-26-2007 11:55

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 112056)

Lehet csak én vagyok hülye, de ha engem támadnak, akkor nem hiszem hogy sokat keresgetném a célpontot, hogy kire is menjenek a pacik:D
Amúgy meg ahol ez megtörténik, hogy van 2perced cselekedni, ott még nem jelent túl nagy gondot az a 10%, feljebb meg már úgyis előre megvannak tervezve, hogy mit is csinálnak segitségnél, mert ott már senki nem küld 2percel kv elött sereget, úgyhogy ott csak sejteni lehet,hogy mikor fognak jönni...

Betelgeuse 07-26-2007 13:44

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 112080)
ha van fél perced akkor örülj ,hogy egyáltalán kivédd a támadást és ne legyen már gondd ,hogy akkor most 6-10 körig nincsenek otthon a lovasainak a 10%-a:)

Nem tudom nálatok hogy megy de én 5 mp kv előtt nézek egy távolt és ha jönnek hívok vagy küldök segítséget. És bizony ha 3 szövimnek 6-10 körig kiesik a lovasainak 10 %-a az számít, főleg akkor ha támadnak és háború van kilátásban. Igazából az ellenkezésednek az okát nem látom... 1 érvet hallottam csak miért NE lehessen 0% hogy ne tudjon a szövid megszivatni. De ha már erről szól egy szövi régen baj van. Ráadásul más módon simán megteheti pl elcibálja az összes sereged 10 körre. Jobban lehetne taktikázni is. Lehet olyan helyzet, hogy csak eliteket akarsz hívni, hogy a tornyokban levő ijasok ne jöjjenek el. Szóval szerintem nagyon jó lenne a 0 %...

Ati 07-26-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 105631)

Az övének a beállított százalékát, de max a Tied felét.

Ati 07-26-2007 19:38

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 105659)

De igen, ez így a helyes. Bár a példa nem az igazi, mert mindkét értékre a 2500 paci jön ki, így nem igazán szemléletes. :)

Trek 07-26-2007 20:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 112245)
De igen, ez így a helyes. Bár a példa nem az igazi, mert mindkét értékre a 2500 paci jön ki, így nem igazán szemléletes. :)

Tegyük fel, hogy nekem van 7000 pacim, a hadisnak 25K. Nála 10%ra van állítva a segítség, és én hívok be védelmet. Ebben az esetben a hadis lovainak a 10%át küldi (jelen esetben 2500), mivel az kevesebb mint az én lovasaim fele (jelen esetben 3500).
Ha nekem csak 4000 lovasom lenne, akkor csak 2000 lovas jönne el, mert ekkor a behívott pacik számának határt szab, hogy csak az én egységeimnek az 50%át hívhatom be egyszerre.
Remélem ez így érthető, és szemléletes :p

yenkie 08-01-2007 02:57

Támogatom
Támadásnál védő egységet( íj ), védekezésnél támadó egységet ( ló ) lehessen nullára venni.

monro 08-01-2007 18:22

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 113930)
Támogatom
Támadásnál védő egységet( íj ), védekezésnél támadó egységet ( ló ) lehessen nullára venni.

Hát igen ezt már régen meg lehetett volna tenni. Én is jó gondolatnak tartom.

Paliking 08-01-2007 21:56

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 113930)
Támogatom

támogatom, ez jó megoldás

All times are GMT +1. The time now is 12:34.