Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1779)

Arwyl szelleme 05-07-2007 14:01

Quote:

Originally Posted by laci (Post 93274)
Szerintem meg nem. Mondd meg, mit tennél, ha beütnék az elfedet? Tolvajokkal ártani szinte egyáltalán nem tudsz a tettesnek, varázslókkal alig, marad az, hogy nekiállsz visszafedezgetni az elvesztett területet.

Erről van szó! Alsó csopikban úgyis beverik (a fél-elf belop, a varis leártózza).
1/A-ban viszont képtelenség beverni! Így hát ne is ártogassa nekem akkor a hadikat!

Pax Hungaricum 05-07-2007 14:01

Érdekes. Nem elég, hogy kiírtották az elfet, valakinek ez még mindig nem elég...

Gratulálok "Tisztelt" Hadisok.

Komolyan, annyira szánalmas lett, hogy már csak azért nem verek be több elfet, mert halottba nem szép dolog belerúgni...

Érdekes, az elfet 20% és 30% védőerővel si be lehet verni. (Minden szinten!) De most nagyjából minden MF elf restartolhat, vagy szintet léphet, mint akármi más faj...

Szerintem is durva volt ez a negatív 'bónusz'.

És továbbra sem vagyok elf, még mielőtt valaki meggyanusít azzal, hogy magamnak harácsolok előnyöket.

Ez nem tamagocsi faj. A tamagocsi legalább amíg laposelemet cserész benne, életben marad. Ez életképtelen.

Hozzáteszem, óriás hadissal agyon lehet ütni egy elfet 1/A-n kívül mindenhol. És odafönt eddig is történtek elf beütések.
Aki azt állítja, hogy nem lehet beverni egy elfet, az egyszerűen hazudik. De most ahogy mondták többen is: INGYENFÖLD.

Artúr 05-07-2007 14:01

Érdekes lenne egy statisztika arról most hányan játszanak elfel (1/A-ban és normál csopikra bontva) és hányan fognak 1-2 hónap múlva.

laci 05-07-2007 14:02

Kíváncsi lennék, hogy nem túlélő gnómból most mennyi hullik 1 akcióval? Mindegy, mekkora területen, majd számolunk.

Kubbi 05-07-2007 14:02

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 93271)
Az volt csak nem találtál ellenfelekre. :D Alsóbb szintekes secc/perc alatt ki lehet csinálni egy elfet. (max MF orik nem tudnak neki mit csinálni)

Mégis sírt a sok 80%barakkos ork tudós tábornok...
Ezt nem értem. Elmagyaráznád kérlek? :)

De még mindig nem fogom fel ésszel, hogy az "A" miatt miért kellett az egész játékban ezt megkapnia... :(

Dragi 05-07-2007 14:02

Quote:

Originally Posted by laci (Post 93274)
Szerintem meg nem. Mondd meg, mit tennél, ha beütnék az elfedet? Tolvajokkal ártani szinte egyáltalán nem tudsz a tettesnek, varázslókkal alig, marad az, hogy nekiállsz visszafedezgetni az elvesztett területet.

Mást nem tud csinálni :) És mivel ugye még a felfedezés is nehezítve lesz ez jóval többe fog neki kerülni :) és valószínű a 3.-ik leütés után beleun és töröl vag y újrázik és marha ritkák lesznek az elfek

skyline 05-07-2007 14:03

hallottatok.. ne sirjatok.. megvan a +10% vedelem (ami X eve mar ki volt irva).. lehet fajt valtani ezerrel.. mondjuk egy statisztikara kivancsi lennek majd elfe szamara most, es mondjuk 2-3 het mulva..:rolleyes:

laci 05-07-2007 14:03

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 93282)
Erről van szó! Alsó csopikban úgyis beverik (a fél-elf belop, a varis leártózza).
1/A-ban viszont képtelenség beverni! Így hát ne is ártogassa nekem akkor a hadikat!

Nem mindegy, hogy nehéz beütni, és aztán még vissza is tud rúgni, vagy nehéz beütni, és tenni sem nagyon tud ellene.

Arwyl szelleme 05-07-2007 14:03

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 93286)

Majd megtudod mennyi pénz egy olyat fenntartani!

Dragi 05-07-2007 14:04

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 93283)
Érdekes. Nem elég, hogy kiírtották az elfet, valakinek ez még mindig nem elég...

Gratulálok "Tisztelt" Hadisok.

Komolyan, annyira szánalmas lett, hogy már csak azért nem verek be több elfet, mert halottba nem szép dolog belerúgni...

Érdekes, az elfet 20% és 30% védőerővel si be lehet verni. (Minden szinten!) De most nagyjából minden MF elf restartolhat, vagy szintet léphet, mint akármi más faj...

Szerintem is durva volt ez a negatív 'bónusz'.

És továbbra sem vagyok elf, még mielőtt valaki meggyanusít azzal, hogy magamnak harácsolok előnyöket.

Ez nem tamagocsi faj. A tamagocsi legalább amíg laposelemet cserész benne, életben marad. Ez életképtelen.

Hozzáteszem, óriás hadissal agyon lehet ütni egy elfet 1/A-n kívül mindenhol. És odafönt eddig is történtek elf beütések.
Aki azt állítja, hogy nem lehet beverni egy elfet, az egyszerűen hazudik. De most ahogy mondták többen is: INGYENFÖLD.

Ne a Hadisoknak gratulálj nem ők csinálák

Goldy 05-07-2007 14:04

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 93286)

Egy ilyen orkkal szerinted mit csinált egy 35-35-ös elf? Ugy hogy a 80% ork még csak beverni se tudta?

nyolcvan 05-07-2007 14:04

így az elf egy kicsit hasonlít az óriásra
ugye az óriás nagyon jól van védve a tolvajok ellen (a szieszta miatt), ezért az óriás hadis-varis
az elf meg nagyon jól van védve a hadi ellen, de mostmár nem lesz tolis-varis :D

Ati 05-07-2007 14:05

Quote:

Originally Posted by skyline (Post 93288)
hallottatok.. ne sirjatok.. megvan a +10% vedelem (ami X eve mar ki volt irva).. lehet fajt valtani ezerrel.. mondjuk egy statisztikara kivancsi lennek majd elfe szamara most, es mondjuk 2-3 het mulva..:rolleyes:

Ne felejtsetek el majd szólni. :)

Most az elfek aránya 10,36%.

Pax Hungaricum 05-07-2007 14:06

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 93282)

Neked még sose sikerült A-ban elfet ütni földön? (csak egy ártatlan kérdés)

Burning 05-07-2007 14:06

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 93275)
OFF/
piszok nehéz követni a témát, mert perncenként 4 oldalt írtok:o
nem tudom, Ati van-e statisztikád, de szerintme ez a téma mozgatta meg eddig a legtöbb embert egyszerre;) 18 tag egyszerre egy topicban:D

28 tag immár. Ati erről is statot pls, ha van:)

J.Ati 05-07-2007 14:06

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93281)
Mindjárt sajnálni kezdem az elfeket...

Már te is:D
Pedig nekem úgy tünt egyedűl neked tetszik a változás:D:D

laci 05-07-2007 14:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 93294)

Majd szólok, de nem 2-3 hét múlva, hanem legalább 1 hónapot adjunk, legyen kifutása a dolognak ;)

Pool 05-07-2007 14:07

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 93193)
Ááááá
Szerintem nagyon dúrva a 80%...
Gondoljunk a sziesztára... :(
Szerintem minden szinten ki lett írtva az elf mint tolvaj. :(

Tekercset azért még szépen lehet majd lopni tröpitől, orktól és a +30% védelem miatt egy mf elfet nehéz lesz megbüntetni. Az 5* rúnaigény meg sztem semmit sem számít.

Dragi 05-07-2007 14:07

Quote:

saccra marad olyan 2,5 % :) ha marad egyáltalán

lehet hogy inkább átváltanak óriásra és akkor majd az óriást is gyengíted csakhogy ne legyen tamagocsi ?:) aztán majd jöhet a gnóm mivel mással már majd nem lehet játszani :)

skyline 05-07-2007 14:07

Quote:

en majd szolok;) bar en msot probalnam eloszor ki az elfet mer szimpinek tunt.. :) de mind1.. igen most el lehet kezdeni lamazni meg kezdozni meg h miert szolok bele a nagyok dolgaba... :cool:

Goldy 05-07-2007 14:08

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 93295)

De be lehet verni ha jól rákészülsz, csak tudod az nem mind1 hogy mit áldozol érte és mit kaphatsz cserébe... mert az áldozat amit meghozol érte lehet azt eredményezi hogy a sikeres ütés után szétgyújtanak szétártóznak és 5 sereg kisér haza ha nem több...

Cassandra 05-07-2007 14:08

Quote:

Tisztára olyanok a reakciók mintha minden elfet naponta 5ször vernének le földre de legalábbis a legkönnyebben üthető faj lenne...
a 30%-os védelmével még a tábornok orkkal sincs egy szinten hadi erőben...

Goldy, emlékezz csak vissza, végig mondtam, hogy nerm kell az elfnek a 30%bónusz, node ez már tényleg a ló túloldala... ilyenerővel el is lehetett volna venni tőle az összes ártó varázslatot és az összes támadó tolvajakciót... Ez azért már erősen a nevetséges kategória.

Legközelebb mi jön majd? Vegyük el az óriástól a sziesztát, mert az most a legbunkerebb faj?
Ez már vicc... Kellett a malusz, de nem ILYEN mértékü, igenis elfként innentől élő céltáblának érzem magam.

Ha kevés a tolid, leölik a varikat és még csak a tolikészüjét se tudod levinni a delikvensnek...
Ha kevés a varid, akkor a toliknak lőttek és megintcsak nem tudsz tenni ellene...
Ez azért már nonszensz...

laci 05-07-2007 14:08

Off

Off:
én már csak azon csodálkozom, hogy az élőhalotton évek óta megy a vita, hogy miképpen lehetne játszhatóbbá tenni, ehhez képest az elfet pillanatok alatt átalakítottuk.

glanyi 05-07-2007 14:10

óóó

Én sajnálom az elfet, mer egy szinten voltam vele, és nagyon a szivemhez nőtt, de egyet kell értenem abban, hogy a Tolkien óta az elfekről (nála tündékről) alkotott kép nem egyezik meg azzal, hogy tolvajkodik, be kell látnom.

Dragi 05-07-2007 14:10

Éljenek a mazoista elfek :) új korszak köszönt jöhetnek a Tamagocsi óriások :)

laci 05-07-2007 14:11

Quote:

Tisztára olyanok a reakciók mintha minden elfet naponta 5ször vernének le földre de legalábbis a legkönnyebben üthető faj lenne...
a 30%-os védelmével még a tábornok orkkal sincs egy szinten hadi erőben...

Goldy, eddig lehet hogy nem, de mint írtam fentebb, amint visszajön majd a harci kedvem, az eddigi tuti célpont mellett (élőhalott) rögtön odaírom a környék elfeit. Mit veszíthetek, legfennebb koppanok, üzeneten kívül úgysem tud tenni az óriásom ellen ;)

Ati 05-07-2007 14:11

Quote:

Originally Posted by laci (Post 93304)
Off:
én már csak azon csodálkozom, hogy az élőhalotton évek óta megy a vita, hogy miképpen lehetne játszhatóbbá tenni, ehhez képest az elfet pillanatok alatt átalakítottuk.

Az elf "kényszerből" kapott egy +10%-os erősítést, amit kompenzálni kellett. Az élőhalott nem kapott semmilyen erősítést, vagy csökkentést, ami indokolná, hogy a lényeges változások előtt előrehozottan foglalkozzunk vele.

Eke 05-07-2007 14:11

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 93303)
Goldy, emlékezz csak vissza, végig mondtam, hogy nerm kell az elfnek a 30%bónusz, node ez már tényleg a ló túloldala... ilyenerővel el is lehetett volna venni tőle az összes ártó varázslatot és az összes támadó tolvajakciót... Ez azért már erősen a nevetséges kategória.

Legközelebb mi jön majd? Vegyük el az óriástól a sziesztát, mert az most a legbunkerebb faj?
Ez már vicc... Kellett a malusz, de nem ILYEN mértékü, igenis elfként innentől élő céltáblának érzem magam.

Ha kevés a tolid, leölik a varikat és még csak a tolikészüjét se tudod levinni a delikvensnek...
Ha kevés a varid, akkor a toliknak lőttek és megintcsak nem tudsz tenni ellene...

utanna a kitekiznek es simman begyurnak hadilag:mad:

laci 05-07-2007 14:11

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 93306)
Éljenek a mazoista elfek :) új korszak köszönt jöhetnek a Tamagocsi óriások :)

Meg a maosták is :D

Kubbi 05-07-2007 14:11

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93292)
Egy ilyen orkkal szerinted mit csinált egy 35-35-ös elf? Ugy hogy a 80% ork még csak beverni se tudta?

De könyörgöm. Ez a játék nem csak az A-ból áll. :(

laci 05-07-2007 14:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 93308)
Az elf "kényszerből" kapott egy +10%-os erősítést, amit kompenzálni kellett. Az élőhalott nem kapott semmilyen erősítést, vagy csökkentést, ami indokolná, hogy a lényeges változások előtt előrehozottan foglalkozzunk vele.

De a 10% különbség csak egy hiba volt a Súgó és a gyakorlat között, azaz emiatt nem kellett volna ekkora maluszokat adni az elfnek. Ezelőtt 2 héttel még alig néhány ember célozgatott arra, hogy valami bibi van az elf védelmével, a többieknek megfelelt (na jó, néhány kivételtől eltekintve, pl. Goldy ;) ).

Most megvan a védelem, ami "járt neki" a súgó alapján, de baromi nagy maluszokat kapott mellé...

Leóka 05-07-2007 14:14

Az én szerény véleményem az,hogy ezzel még egy szöget vertetek abba a bizonyosba. Ami az utóbbi egy évben bevezetésre került,abból egyetlenegyet nem tudok kiemelni, főleg olyat nem,ami a játékosoknak jó lett volna. Ez már régen nem a játékról szól, mert az már élvezhetetlen lett, annak ellenére,hogy én Vip-es vagyok. Ez az egész már nem ér annyit,hogy fizessek érte. Tudom,erre az a válasz,hogy akkor töröljem magam. Ha ez így megy tovább nem én leszek az egyetlen,aki törli az oriját. Nem tudom végül kinek lesz rosszabb.
A legjobban az A lett tönkretéve. Ez az én saját véleményem,de olvastam már hasonlóakat máshol.....

Arwyl szelleme 05-07-2007 14:14

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 93295)

Bocsi de nem emléxem. :)
A klántársaim viszont ütöttek természetesen.
5% ház
6% templom
89% barakk kellett hogy beférjen...

J.Ati 05-07-2007 14:15

Hátrányok:

* a veszteségek 30%-kal magasabbak,
* a képzési költség 20%-kal nagyobb a tolvajok és a varázslók esetében,
* a bányák 30%-kal kevesebbet termelnek,
* a tolvajok mindenből 20%-kal kevesebbet zsákmányolnak,
* a nem haszonszerző tolvajakciók eredményessége 80%-kal alacsonyabb,
* a hadügyi tudománytekercsek írása 50%-kal drágább,
* az ártó varázslatokhoz ötszörös mennyiségű rúna szükséges és használatukkor a varázslók 3%-kal jobban fáradnak,
* felfedezni csak a csoport 10%-án álló ország területéig tud.

Ha bunker faj az elf és tamagocsizunk vele akkor miért termelnek kevesebbet a bányái pl.?
Olyan jók a hátrányai..annyira tetszik...:(

Goldy 05-07-2007 14:15

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 93303)

Az óriás az szív mással eleget, pl az egyáltalán nem tud támadó toliakciót indítani a sziesztájáért cserében, +50%-al kevesebbett hoz az elf 20%-val szemben no akkor hol kap az óriás +20% toli vari védelmet és 30%-ot katonai védelemre?
A óriással inkább ne hasonlítgassuk toliban.

laci 05-07-2007 14:15

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 93311)
De könyörgöm. Ez a játék nem csak az A-ból áll. :(

Az eddigi hsz-imnek kb. a 30%-ában ezt ismételgetem, mint egy mantrát, de hiába...

Dragi 05-07-2007 14:19

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93316)
Az óriás az szív mással eleget, pl az egyáltalán nem tud támadó toliakciót indítani a sziesztájáért cserében, +50%-al kevesebbett hoz az elf 20%-val szemben no akkor hol kap az óriás +20% toli vari védelmet és 30%-ot katonai védelemre?
A óriással inkább ne hasonlítgassuk toliban.

ahogy észreveszem ebbe a topicba te és Ati vagytok egyedül az elf ellen :) De lehet rosszul látom ezekután nem csodálkoznék ha valóban az óriás venné át az elf tamagocsi szerepét és 10-15k tornyos íjjas óriások szaladgálnának pl. G-be 1000 hekin jó sok varival és ha belopod vagy akármit teszel ellene lerenget :)

ennyi brutálisan nem kellett volna leamortizálni az elfet

laci 05-07-2007 14:20

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 93319)
ahogy észreveszem ebbe a topicba te és Ati vagytok egyedül az elf ellen :) De lehet rosszul látom ezekután nem csodálkoznék ha valóban az óriás venné át az elf tamagocsi szerepét és 10-15k tornyos íjjas óriások szaladgálnának pl. G-be 1000 hekin jó sok varival és ha belopod vagy akármit teszel ellene lerenget :)

ennyi brutálisan nem kellett volna leamortizálni az elfet

Arwyl is itt van, és nemsokára megjönnek az 1/A hadisai ujjongani ;)

Burning 05-07-2007 14:20

tudjátok mi a piszok nagy probléma??
az hogy mindenki jön mindennel és végül mindenki átsiklik egy csomó üzeneten, tehát higgadjunk le és szépen egymás után szóljunk;)
hogy ezt az üzit észrevegyétek kiemelem...:)

Eke 05-07-2007 14:20

szerintem a maluszok melle,vegyetek el a 30%-bol a 10% ,mert meg csak az hianyzik neki,vagy kellene torolni

All times are GMT +1. The time now is 16:00.