Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1A kezdeti klánvédelem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1758)

rexa 06-08-2007 14:40

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 101927)
egy totál tapasztalatlan, szerinted "ÁTLAGOS" játékost, miért ne verjen rommá, egy NORMÁLISan tudó játékos 1/a-ban ?

legalább megtanul játszani.

- aki full elittel meg pacikal lép fel :eek:
- aki 45 % barakkal játszik B ben hadist :eek:
- aki nem tud 9 kör alatt átépülni 1/a-s viszonyokra fellépés előtt :eek:

Én sem értem hogy totál béna játékosok, miért nem kapnak olyan feltételeket, hogy egy tényleg átlagos játékos ne tudja őket beverni... ????

Miből gondolod, hogy aki B be ilyen minimum dolgokra nem képes,
majd 1/a-ban életképesen üzemeltet egy vadi új klánt, hiszen " mások a terveik"
( az SZK-n kívül más terve lehet? :D )

Nem támogatom az olyan javaslatokat, amik azt eredményezik, hogy az A-ba mindenféle játéktudás nélkül , roncs orikkal fellehet menekülni B ből...

A 24 kör bevezetése is elég nagy pofon volt a tudás asztalán.

Ráadásul most léptem B be , nem rég nézem mikor kopik a tekim...
37 kör játék idő 37 kör topp kör...

:confused::confused:

minden tudás nélkül végig lehet 1 helyben védekezni a B-t, és úgy lépni A ba...
:mad:

(le is szabiztam egyből hátha az elfet választom majd ki fajnak, még meggondolom :cool: )

Tudom, hogy Te vagy a hód legnagyobb játékosa és leborulok a tudásod előtt de nem totál bénákról beszéltem. Nézz körül a B-ben és meglátod a hadisok 45 % barakkal játszanak. Ugyanaz a játékos az A-ban megcsinálja a 65 % könnyedén mert ott jóval könnyebb játszani. Számold lécci ki mennyibe kerül a B-ben átépülni és magyarázd el mivel eteted a néped az A-ban 24 körig ha átépülsz a B-ben az 1/A-s viszonyokra
Az. hogy nincs kezdeti klánvédelem csak a hiénáknak kedvez és semmi logika sincs benne... senki sem extra feltételeket kért az általad"totál bénának" tartott játékosoknak csak azonos feltételeket.

Ha nem tudod mikor kopnak a tekik szivesen küldök táblázatot:D

Hóhér 06-08-2007 17:30

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 101996)
Tudom, hogy Te vagy a hód legnagyobb játékosa és leborulok a tudásod előtt de nem totál bénákról beszéltem. Nézz körül a B-ben és meglátod a hadisok 45 % barakkal játszanak. Ugyanaz a játékos az A-ban megcsinálja a 65 % könnyedén mert ott jóval könnyebb játszani. Számold lécci ki mennyibe kerül a B-ben átépülni és magyarázd el mivel eteted a néped az A-ban 24 körig ha átépülsz a B-ben az 1/A-s viszonyokra
Az. hogy nincs kezdeti klánvédelem csak a hiénáknak kedvez és semmi logika sincs benne... senki sem extra feltételeket kért az általad"totál bénának" tartott játékosoknak csak azonos feltételeket.

Ha nem tudod mikor kopnak a tekik szivesen küldök táblázatot:D

a leborulgatás helyett oldják meg a felvetődőtt problémákat...

mint tették ezt sokan, nem tudom hány éven keresztül...

még mindíg tartom az álláspontom, hogy totál béna játékosokról van szó...
a 45% barakk hadis, azt mást semmit nem tud csinálni, nem igen győzőtt meg az ellenkezőjéről...

nem beszélve arról, hogy nem tud 10% tanyát átépíteni B ben, a spórolt tartalékaiból, így akar A ba lépni

bocs de röhej...

eleve tök abszurd a dolog , hány ilyen eset van egy hónapban?

Olyan, hogy 4 tagú szövi ugyan abban a körben fel lép A ba, teljesen vadonatúj klánt csinálnak, és senki más nem lesz benne akinek nincs piaca 24 körig, csak ők...

szerinted hány ilyen eset van?

rexa 06-08-2007 18:28

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 102009)
a leborulgatás helyett oldják meg a felvetődőtt problémákat...

mint tették ezt sokan, nem tudom hány éven keresztül...

még mindíg tartom az álláspontom, hogy totál béna játékosokról van szó...
a 45% barakk hadis, azt mást semmit nem tud csinálni, nem igen győzőtt meg az ellenkezőjéről...

nem beszélve arról, hogy nem tud 10% tanyát átépíteni B ben, a spórolt tartalékaiból, így akar A ba lépni

bocs de röhej...

eleve tök abszurd a dolog , hány ilyen eset van egy hónapban?

Olyan, hogy 4 tagú szövi ugyan abban a körben fel lép A ba, teljesen vadonatúj klánt csinálnak, és senki más nem lesz benne akinek nincs piaca 24 körig, csak ők...

szerinted hány ilyen eset van?

nem mindegy, hogy hány van? Ha egy szövi végigment 4 szinten és együtt akarnak maradni miért ne tehetnék? Az meg tökmindegy, hogy egy körben lépnek fel, vagy nem ha nem akarnak máshoz csatlakozni nem tudják megoldani. És igen egy normális szövi együtt lép fel nem hagyja lenn a többieket, hogy szabad préda legyenek.
mondj már valami indokot miért ne lehetnének védettek a lámázáson kívül... És olvasd el amit írtam nem az a baj, hogy nem tud átépíteni. Mivel eteti a seregét az a-ban?

wand 06-08-2007 18:33

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 102017)
nem mindegy, hogy hány van? Ha egy szövi végigment 4 szinten és együtt akarnak maradni miért ne tehetnék? Az meg tökmindegy, hogy egy körben lépnek fel, vagy nem ha nem akarnak máshoz csatlakozni nem tudják megoldani. És igen egy normális szövi együtt lép fel nem hagyja lenn a többieket, hogy szabad préda legyenek.
mondj már valami indokot miért ne lehetnének védettek a lámázáson kívül... És olvasd el amit írtam nem az a baj, hogy nem tud átépíteni. Mivel eteti a seregét az a-ban?

erre elég egyszerű megoldás, ha az egyik megalakítja a klánt és 1 nappal később lép be a többi..
egyébként meg ha etetni kell a seregét akkor valószínű nem 45% barakkja van.. :)
arról nem beszélve, hogy tök mind1 van e klánvédelme vagy sem, ha eteni kell akkor úgyse tudja mert piaca az ugye nincs.. :)

de kár ezt ragozni, szerintem senkit nem zavarna, ha megkapnák a klánvédelmet, ha egyéniben az összes védelem alatt van.

rexa 06-08-2007 18:39

Quote:

Originally Posted by wand (Post 102018)
erre elég egyszerű megoldás, ha az egyik megalakítja a klánt és 1 nappal később lép be a többi..
egyébként meg ha etetni kell a seregét akkor valószínű nem 45% barakkja van.. :)
arról nem beszélve, hogy tök mind1 van e klánvédelme vagy sem, ha eteni kell akkor úgyse tudja mert piaca az ugye nincs.. :)

de kár ezt ragozni, szerintem senkit nem zavarna, ha megkapnák a klánvédelmet, ha egyéniben az összes védelem alatt van.

És aki megalakította a klánt az éhenhal 1 napig vagy leütik:) Nem tökmindegy. Ha van klánvédelem átépítem az országom a B-ben kirakom a seregem és felkészülten lépek fel és visszaveszem 24 kör után az A-ban...

monro 06-08-2007 21:39

Quote:

Originally Posted by wand (Post 102018)

Tényleg kezdesz berozsdálni... Beszélj a magad nevében légyszíves. Engem pld már az is zavar hogy egyéniben védettek. Sokkal kevésbé zavarna ha lenne piacuk 2 kör után és nem lenne 24 kör "védjük meg az ujoncokat srácok"... Ahogy mondtad korábban felesleges is lényegében a védelem ---> tehát MINEK?

Steve 06-09-2007 12:35

Quote:

Originally Posted by monro (Post 102038)
Tényleg kezdesz berozsdálni... Beszélj a magad nevében légyszíves. Engem pld már az is zavar hogy egyéniben védettek. Sokkal kevésbé zavarna ha lenne piacuk 2 kör után és nem lenne 24 kör "védjük meg az ujoncokat srácok"... Ahogy mondtad korábban felesleges is lényegében a védelem ---> tehát MINEK?

Totál egyetértek Monróval. Anno nem a védelmet kellett volna 24re tolni hanem 7re kellett volbna cökkenteni a piaci korlátot.

Egyébként írjon már be lécci valaki akit porig zúztak mert klánt alapított lépéskor!

-Fegya- 06-09-2007 16:42

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 102070)
Egyébként írjon már be lécci valaki akit porig zúztak mert klánt alapított lépéskor!

Amikor indítottam a topicot, akkor hallottam 2 újonnan alakult 1 személyes klánról, akiket bevertek. Nem porig zúzták, csak símán klántámadással beverték őket védelem alatt.
Úgy gondolom, igazságtalan a frissen fellépő új klánokkal szemben, hogy hátrányba vannak a régi klánokhoz képest. Az a hátrány, hogy nem piacozhatnak. Persze, fel lehet készülni erre a hátrányra, át lehet vészelni ezt az első időszakot, régebben sokkal nagyobb hátrányt is átvészeltünk, de ha a hátrányt meg lehet szüntetni, akkor miért ne szüntetnénk meg.
Ez a hátrány megszüntethető, ha a klán is kap védelmet, ha minden tagja védett. A hátrány úgy is megszüntethető, ha nincs védelem, de az első körváltás után (amikor az el nem férő cuccok elmennek) lehet piacozni.
(a 7 kör védelem és 7 kör után piacozás nem jó, mert klánnal 7 kör alatt is beüthető)

Nekem mindegy, hogy melyik valósul meg, de nem szeretem, ha könnyen kiküszöbölhető igazságtalanság van a játékban.

Gyula 06-09-2007 16:46

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 102103)
Amikor indítottam a topicot, akkor hallottam 2 újonnan alakult 1 személyes klánról, akiket bevertek. Nem porig zúzták, csak símán klántámadással beverték őket védelem alatt.
Úgy gondolom, igazságtalan a frissen fellépő új klánokkal szemben, hogy hátrányba vannak a régi klánokhoz képest. Az a hátrány, hogy nem piacozhatnak. Persze, fel lehet készülni erre a hátrányra, át lehet vészelni ezt az első időszakot, régebben sokkal nagyobb hátrányt is átvészeltünk, de ha a hátrányt meg lehet szüntetni, akkor miért ne szüntetnénk meg.
Ez a hátrány megszüntethető, ha a klán is kap védelmet, ha minden tagja védett. A hátrány úgy is megszüntethető, ha nincs védelem, de az első körváltás után (amikor az el nem férő cuccok elmennek) lehet piacozni.
(a 7 kör védelem és 7 kör után piacozás nem jó, mert klánnal 7 kör alatt is beüthető)

Nekem mindegy, hogy melyik valósul meg, de nem szeretem, ha könnyen kiküszöbölhető igazságtalanság van a játékban.

Aki nem tudja átvészelni, vagy ha nagyon porrá akarják zúzni az meneküljünk ki szk-ra ;-)

rexa 06-10-2007 13:34

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 102104)
Aki nem tudja átvészelni, vagy ha nagyon porrá akarják zúzni az meneküljünk ki szk-ra ;-)

okos gondolat...
és élete végéig üljön SZK-n mert piaca ugyanúgy nem lesz ha visszamegy:)

rexa 06-10-2007 13:41

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 102103)

Talán a piacos megoldás lenne a legjobb. Kevesebb hiéna ugrana mert vissza lehet ütni...

Valezius 06-10-2007 15:44

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 102278)
Talán a piacos megoldás lenne a legjobb. Kevesebb hiéna ugrana mert vissza lehet ütni...

Nem nagyon akarok beleszólni, de szerintetek mennyi az esélye, hogy miután nemrég 24körre lett emelve a védelem, ez a javaslat bekerüljön?

Steve 06-10-2007 15:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 102288)
Nem nagyon akarok beleszólni, de szerintetek mennyi az esélye, hogy miután nemrég 24körre lett emelve a védelem, ez a javaslat bekerüljön?

Részemről nem javaslat volt. zerintem rossz irányba lett tolva, és egyre inkább mindenki a védelem részét erőlteti. a végén 72órás egyéni/klánvédelem lesz és üres orikat fedeznek majd a topba...

Lezúziusz 06-14-2007 14:05

Nem arról van szó, hogy védettek vagyunk mi kezdők és a szavaiddal élve bénák, vagy sem, felőlem az első körben is beüthetnek ha van rá esélyem, hogy kivédjem, esetleg visszatámadjak... Sajna erre nincs lehetőség, mert nincs piac, és vagy éhendeglik az orim, vagy simán levernek, mivel nem nagyon van ismerősöm az A-ban...Ezután a hozzá állás után amit Te is művelsz Hóhér, ne csodálkozz, hogy senki nem vágyik A-ba, és a többség csak azért viszi fel oda az orit, hogy másikkal forduljon B-ből.

Hóhér 06-15-2007 00:01

Quote:

Originally Posted by Lezúziusz (Post 103119)
Nem arról van szó, hogy védettek vagyunk mi kezdők és a szavaiddal élve bénák, vagy sem, felőlem az első körben is beüthetnek ha van rá esélyem, hogy kivédjem, esetleg visszatámadjak... Sajna erre nincs lehetőség, mert nincs piac, és vagy éhendeglik az orim, vagy simán levernek, mivel nem nagyon van ismerősöm az A-ban...Ezután a hozzá állás után amit Te is művelsz Hóhér, ne csodálkozz, hogy senki nem vágyik A-ba, és a többség csak azért viszi fel oda az orit, hogy másikkal forduljon B-ből.

vagy sokkal inkább az van mögötte ,hogy A ban nem elég a napi 2 belépés és így nem tud tamagocsizva forogni nem?

mindent belemagyaráztok, hogy ezért nem megyek oda meg azért...

üres fecsegés...

miért nem írta még be senki, hogy ő nem tud csak napi 2x 5 percre belépni, és ezért nem tud haladni A ban?

érdekes...

Kubbi 06-15-2007 06:14

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 103230)
vagy sokkal inkább az van mögötte ,hogy A ban nem elég a napi 2 belépés és így nem tud tamagocsizva forogni nem?

Én nem értem. Ahogy írod haladni az a-ban... forogni a-ból...
Nem ezen a pár körön múlik a játék. Nem ezen múlik, hogy valaki béna-e, tud-e tamagocsizva fordulni ;) Hány kör is kell a forduláshoz? Azt mind védelem alatt teszik meg a delikvensek?
Egyszerűen arról van szó, hogy egyenlő esélyek legyenek. Ha a másik tud piacozni amikor támad, én is tudjak piacozni.

De ha mondanál egy értelmes érvet hogy ez miért nem jár az újoncoknak, azt megköszönném.
Számomra vicces hogy mindenki aki nem tart 70-80% barakkot, az béna...
Majd jön a sírás hogy az elf gyujtogat:D:D

Lezúziusz 06-15-2007 07:59

Azért nem írom azt, hogy napi 5 percet tudok rászánni, mert az hülyeség, akár minden körben itt tudok lenni:P. Nem fogok kardoskodni azért, hogy védett legyek, itt elvekről van szó, ami az egyenlőtlenségről szól. Nehogymár eleve hátrányból induljak azért, mert Te meg néhány régóta fent csücsülő emberkének ez így kényelmesebb, és így könyebben hiénáznak...

Penya 06-15-2007 12:57

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 103237)
De ha mondanál egy értelmes érvet hogy ez miért nem jár az újoncoknak, azt megköszönném.

Sajnos nem tudok még zöldet adni : (

Gyula 06-15-2007 14:14

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 103237)
Én nem értem. Ahogy írod haladni az a-ban... forogni a-ból...
Nem ezen a pár körön múlik a játék. Nem ezen múlik, hogy valaki béna-e, tud-e tamagocsizva fordulni ;) Hány kör is kell a forduláshoz? Azt mind védelem alatt teszik meg a delikvensek?
Egyszerűen arról van szó, hogy egyenlő esélyek legyenek. Ha a másik tud piacozni amikor támad, én is tudjak piacozni.

Ne keverjük a két dolgot a gyujtogatós elf tudtammal csak egy embernek okozot problémát. de az nem ide tartozik.

Az A-ban sem tart mindenki 60-80% barakkot, ezt elhihetitek.
Egy saját magát etető B-s ori az A-ban is életképes 2000-2400hekin. Egyáltalán nem kell full tanyafreeben fellépni. Célszerü már a B-ben keresni azt a klánt aki majd fogad. velük egyeztetni hogy mit lesz a klánban a szereped, milyen fajjal és személyiségel játsz. hogy nézzen ki az ép listád.

Hozzánk nem rég jött egy uj tag. Megkértük hogy csak annyi ijjászt tartson bent amennyi a tornyokba fér. Mert a B-ben 35k-ért adta el az egységeket amiket az A-ban később 12k-ért megvásárolt.
Egyéniben senki nem bánthatta. Azt meg bevállalta a klán hogy ha jön egy klántámadás akkor egy 2000hekis ori alig védekezik. Mielőtt jött az uj tag, az elfjeink felhúztak pár tornyot a tanyák rovására, ezzel kompenzáltuk a legkisebb országunk védőerejét 24körig.

Andrew 06-15-2007 14:22

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 103264)
Ne keverjük a két dolgot a gyujtogatós elf tudtammal csak egy embernek okozot problémát. de az nem ide tartozik.

Az A-ban sem tart mindenki 60-80% barakkot, ezt elhihetitek.
Egy saját magát etető B-s ori az A-ban is életképes 2000-2400hekin. Egyáltalán nem kell full tanyafreeben fellépni. Célszerü már a B-ben keresni azt a klánt aki majd fogad. velük egyeztetni hogy mit lesz a klánban a szereped, milyen fajjal és személyiségel játsz. hogy nézzen ki az ép listád.

Hozzánk nem rég jött egy uj tag. Megkértük hogy csak annyi ijjászt tartson bent amennyi a tornyokba fér. Mert a B-ben 35k-ért adta el az egységeket amiket az A-ban később 12k-ért megvásárolt.
Egyéniben senki nem bánthatta. Azt meg bevállalta a klán hogy ha jön egy klántámadás akkor egy 2000hekis ori alig védekezik. Mielőtt jött az uj tag, az elfjeink felhúztak pár tornyot a tanyák rovására, ezzel kompenzáltuk a legkisebb országunk védőerejét 24körig.

ez így teljesen rendjén van mi tagadás, nem is lehet belekötni
de ha az a valaki történetesen nem hozzátok ment volna, hanem alapított volna egy saját klánt, esetleg a B-s szövijeivel együtt, akkor nekik full beíjazva kellett volna lépnie, a kaját is maguknak kellett volna kitermelnie, ennek ellenére klánban támadhatóak lettek volna, az ellentámadás lehetősége nélkül
szóval nem teljesen kóser ez így szerintem :o

Remedy 06-15-2007 15:14

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 103266)
ez így teljesen rendjén van mi tagadás, nem is lehet belekötni
de ha az a valaki történetesen nem hozzátok ment volna, hanem alapított volna egy saját klánt, esetleg a B-s szövijeivel együtt, akkor nekik full beíjazva kellett volna lépnie, a kaját is maguknak kellett volna kitermelnie, ennek ellenére klánban támadhatóak lettek volna, az ellentámadás lehetősége nélkül
szóval nem teljesen kóser ez így szerintem :o

Ezert nem beijazva kell felmenni, hanem mondjuk tornyos ij+elittel, amivel vedekezni is lehet, es visszacsapni is :P

rexa 06-15-2007 15:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 103274)
Ezert nem beijazva kell felmenni, hanem mondjuk tornyos ij+elittel, amivel vedekezni is lehet, es visszacsapni is :P

És mivel csapsz vissza? a B-ben ki tudsz hozni 10 % tornyot 45 % barakkal, azaz 35 % elited van. Egy A-s 70 % barakkos klán fél pacisereggel bever úgy, hogy hiába mész vissza rá nem férsz be. Azt éred el, hogy kapsz még 2 sereget.

Remedy 06-15-2007 15:29

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 103278)
És mivel csapsz vissza? a B-ben ki tudsz hozni 10 % tornyot 45 % barakkal, azaz 35 % elited van. Egy A-s 70 % barakkos klán fél pacisereggel bever úgy, hogy hiába mész vissza rá nem férsz be. Azt éred el, hogy kapsz még 2 sereget.

Nemtudom, en mast is ki tudok hozni B-ben, plane ha lepesre keszulok...

Gyula 06-15-2007 16:48

Quote:

Hidd el a klánok nem állnak foylton 70%barackal, arra várva hogy éves szinten igy kockázat nélkül be tudjanak ütni egy egy frissen alakult klánt :)
Azon a szinten ahová ezek az orik kerülnek, jó ha 45-50% barack van egy egy klánban. Másrészt pedig Remy azt mondta hogy ez a barakk mennyiség kisérni elég, arra pedig igen is elég.
Egyébként egy 45-10-es védősereg átütéséhez nem elég a 70%-osnak a fele. rendesen ki kell támadni hogy ezt átüssék.

-Fegya- 06-15-2007 21:15

Gyula is, Remy is elmagyarázta, hogy meg lehet úszni a védelem alatti klántámadást. Igazuk van.
Jó lenne, ha azt is megmagyaráznák, hogy mi értelme van egy igazságtalan helyzetet fenntartani (egyiknek van piaca, másiknak nincs), ha könnyedén kiküszöbölhető.

Hóhér 06-15-2007 21:26

Quote:

kb pont erről írtam

csak egy gyors számolás :

10% torony 45 % barakk = 55 % + a torony bónusz
védekezik a fél sereggel (35 % barakk) ellen, ami simán beüti ugye ?

még a számokkal sem vagytok tisztába, de azért mindenki hú de tapasztalt, de annyi fáradtságot nem vesztek, hogy kiszámoljátok miről is írtok össze vissza

jah igen és nekem pont így jó, hogy be tudjam ütni a védelem nélküli frissen fellépett klánokat...

LOL
:D

Hóhér 06-15-2007 21:27

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 103281)
Nemtudom, en mast is ki tudok hozni B-ben, plane ha lepesre keszulok...

ebből is látszik hogy te már nem "normális", hanem átlagon felüli játékos vagy...

:)

Kubbi 06-15-2007 21:42

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 103345)
jah igen és nekem pont így jó, hogy be tudjam ütni a védelem nélküli frissen fellépett klánokat...

Lécci Hóhér válaszolj a kérdésre is.
Nem a százalék a lényeg, ezt azért kinéztem volna belőled hogy tudd. :(
Az a lényeg, hogy szerinted mi indokolja, hogy a támadó fél tudjon piacozni, a védekező fél meg ne?
Függetlenül hogy 50-55, vagy 100% barakkja van az illetőnek?!
Függetlenül hogy béna, vagy átlagon felüli játékosról vagyon-e szó?
A támadó miért tudjon piacozni, ha a támadott nem tud?

rexa 06-15-2007 22:02

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 103348)
Lécci Hóhér válaszolj a kérdésre is.
Nem a százalék a lényeg, ezt azért kinéztem volna belőled hogy tudd. :(
Az a lényeg, hogy szerinted mi indokolja, hogy a támadó fél tudjon piacozni, a védekező fél meg ne?
Függetlenül hogy 50-55, vagy 100% barakkja van az illetőnek?!
Függetlenül hogy béna, vagy átlagon felüli játékosról vagyon-e szó?
A támadó miért tudjon piacozni, ha a támadott nem tud?

mert így hóhér is be tudja ütni:D

Gyula 06-15-2007 22:08

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 103342)
Gyula is, Remy is elmagyarázta, hogy meg lehet úszni a védelem alatti klántámadást. Igazuk van.
Jó lenne, ha azt is megmagyaráznák, hogy mi értelme van egy igazságtalan helyzetet fenntartani (egyiknek van piaca, másiknak nincs), ha könnyedén kiküszöbölhető.

Előre bocsájtom hogy ha klánvédelem lesz akkor sem fogok sírva fakadni. De miért is tartom feleslegesnek?
(évig jó volt igy és senkit nem zavart az az évente egy két eset, akkor miért változtassunk most?

Igazságtalan az az egy kettő is ezt elfogadom. De innentöl kezdve minden egyes iylen apróság kapjon egy topicot? Legyen több 10oldalas megbeszélés meg szavazás róla? Iylen alapon a fél hódítót meg lehetne változtatni. Hiszen az is igazságtalan hogy egy 74körös orit az 5. szinten bevernek vagy hogy lelopják tekire. Mert ugye tudjuk hogy ha valaki nem tartalékol előre, vagy nem támogatják a szövik vagy barátok, akkor a 72óra védelem alatt nem fogja felépiteni az országát úgy hogy valami "igazságtalan támadás" el ne vegye a kedvét a játéktol.

Szóval nekem nem a klánvédelem, hanem felesleges topic szúrja a szemem.

Másrészt meg ha az 1/A-ba valakinek elveszi a kedvét az hogy beütik, lehet hogy nem is oda való. A játékban az is benne vagy hogy alulmarad az ember, ma leverik, holnap meg majd vissza veszi a földet akit a piacnélküli időszakban levertek.

Lezúziusz 06-15-2007 23:34

Ennél sokkal nagyobb marhaságokról és feleslegesebb dolgokról nyittok vitát...

Kubbi 06-16-2007 05:49

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 103352)
Előre bocsájtom hogy ha klánvédelem lesz akkor sem fogok sírva fakadni. De miért is tartom feleslegesnek?
(évig jó volt igy és senkit nem zavart az az évente egy két eset, akkor miért változtassunk most?

Igazságtalan az az egy kettő is ezt elfogadom. De innentöl kezdve minden egyes iylen apróság kapjon egy topicot? Legyen több 10oldalas megbeszélés meg szavazás róla? Iylen alapon a fél hódítót meg lehetne változtatni. Hiszen az is igazságtalan hogy egy 74körös orit az 5. szinten bevernek vagy hogy lelopják tekire. Mert ugye tudjuk hogy ha valaki nem tartalékol előre, vagy nem támogatják a szövik vagy barátok, akkor a 72óra védelem alatt nem fogja felépiteni az országát úgy hogy valami "igazságtalan támadás" el ne vegye a kedvét a játéktol.

Hát igen. Tényleg kevés az az 1-1 eset, ahogy írod. Ez rendben is lenne. :)

Az is igazságtalan, hogy 5-ben beütik a friss orikat.
De ott a program nem tesz különbséget támadó, és támadott között.
Üssön be bárki, az én hibámból, vagy mert jobb játékos, vagy mert szerencséje van, vagy csak mert szemfüles volt.
De ne azért, mert nincs pacom...

Steve 06-16-2007 07:05

Egyébkéntis, milyen támadófélről beszélünk? klántámadásra nemkicsit kell ráállni, ha együtt felléptek hárman-négyen, arra 24óra alat csak akkor tud ráállni ha azonnal iszúrja. eléggé sansztalan. Mellesleg egy előpkészített klántámadást nem tudtok védeni és nem tudtok keresztbemenni, főleg kezdőként! Piac ide vagy oda!

Synkel 06-16-2007 11:27

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 103368)
Egyébkéntis, milyen támadófélről beszélünk? klántámadásra nemkicsit kell ráállni, ha együtt felléptek hárman-négyen, arra 24óra alat csak akkor tud ráállni ha azonnal iszúrja. eléggé sansztalan. Mellesleg egy előpkészített klántámadást nem tudtok védeni és nem tudtok keresztbemenni, főleg kezdőként! Piac ide vagy oda!

4 fős szövi fellép hirtelen B-ből, és klánt alakít akkor legalább 6 klán lesz nekik 2 körre. Nem kell se ráálljanak, se elbontsanak a jelen állás szerint, egyszerűen küldhetik a sereget, mert úgyse lesz retorzió...

laci 06-16-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 103394)
4 fős szövi fellép hirtelen B-ből, és klánt alakít akkor legalább 6 klán lesz nekik 2 körre. Nem kell se ráálljanak, se elbontsanak a jelen állás szerint, egyszerűen küldhetik a sereget, mert úgyse lesz retorzió...

Retorzió nem lesz, de az sem biztos, hogy sikerül az akció. Úgy meg nem sok értelme van, ha csak kitámadnak, aztán vagy bejön, vagy sem.

Steve 06-16-2007 11:44

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 103394)

Nehüjülj mosogató, ennyire ne próbálj meg hülyeségekkel alátámasztani vmit! Ha beíjazva megy fel a szövi akkor olyan ütőerőt kell összeállíts, ami alapesetben nincs meg, ergó át kell építs. Költséges, kockáatos és gyorsan kel kiszúrni.

Synkel 06-16-2007 13:38

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 103398)
Nehüjülj mosogató, ennyire ne próbálj meg hülyeségekkel alátámasztani vmit! Ha beíjazva megy fel a szövi akkor olyan ütőerőt kell összeállíts, ami alapesetben nincs meg, ergó át kell építs. Költséges, kockáatos és gyorsan kel kiszúrni.

24 kör alatt kiszúrni valami nyilvánvalót egészen komoly észmunka, elismerem. Illetve nincs egészen 24 kör, mert esetleg pár épületet át kell építeni a hadira alkalmasabb fajoknál...

Össze-vissza beszéltek mind. Egyik azt mondja, fullra íjazz be, akkor nem vernek be, mert nehéz, a másik meg hogy menj íjjal meg elittel, neadjisten lóval, és megvan az az illúziód, hogy viszaüthetsz. Csak azt nem mondta még meg senki, hogy miért NE legyen klánvédelem. A legértelmesebb érv erre az volt, hogy eddig se volt, és keveseknek hiányzott...

Steve 06-16-2007 13:43

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 103414)
24 kör alatt kiszúrni valami nyilvánvalót egészen komoly észmunka, elismerem. Illetve nincs egészen 24 kör, mert esetleg pár épületet át kell építeni a hadira alkalmasabb fajoknál...

Össze-vissza beszéltek mind. Egyik azt mondja, fullra íjazz be, akkor nem vernek be, mert nehéz, a másik meg hogy menj íjjal meg elittel, neadjisten lóval, és megvan az az illúziód, hogy viszaüthetsz. Csak azt nem mondta még meg senki, hogy miért NE legyen klánvédelem. A legértelmesebb érv erre az volt, hogy eddig se volt, és keveseknek hiányzott...

Én azt mondom hogy azért, mert valószínűtlenóül sansztalan hogy EZÉRT fognak valakit beverni. Sztem egyértelműen ilyen esetben full íjjla érdemes menni, hogyha nem támadni akarsz és egy normális klántámadást úgyse tudsz visszaütni. Egyéniben pedi már megvan a 24óra védelem, ott ez nagyobb probléma lehetett anno.

Grabi 06-16-2007 14:36

azért abban igaza van synkenk, hogy lent sűrű még a klánemzőny. ezáltal nem tudod kire kell visszamenni amikor 2 körös. bááár lent eléggé gyakori h nem bontanak el a klánok, ezért vissza lehet menni távolkor.
szóval ha kicsit is tud játszani a támadó, akkor nem lehet visszamenni, cska egyéniben.
ezért 24 óráig én az elit-íjjra voksolok.

Gyula 06-16-2007 17:24

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 103414)

Össze vissza beszélünk? Tudod ez azért van, mert ez egy olyan játék ahol különböző stratégiák szerint lehet játszani. Mindenki a neki megfelelőt választja, van aki a támadó van aki a védő erőre esküszik. Jah miért lenne illúzió hogy vissza üthetsz?

Arra hangzott már el értelmes érv hogy miért legyen klánvédelem?
Mert nem igazságos?
Vagy mert régen történt két iylen eset? (Miért baj, hogy két klán szemfüles volt és észrevette a kínálkozó lehetőséget?)

All times are GMT +1. The time now is 04:08.