![]() |
Quote:
Az orkot miért kéne bántani? Az hogy eddig 30%kal számoltak nem befolyásol semmit, pláne, ha azt vesszük, hogy a védekező elf is 30%kal számolt és nem 20szal. Mi lesz most, hogy kiderült? Püff neki... max kevesebb lesz a betonelf. |
Quote:
csak egy, nem csak a leírása szerint létező békést fajt... |
Quote:
|
Quote:
olvass vissza és látni fogod, mire gondoltam. |
antitalentum-nak (nincs kedvem idézgetni)
nekem nem kell egy halom számolás, nem érdekel különösebben, én is el tudom őket végezni csak arra hívtam föl a figyelmet, hogy rossz volt a számolásod az első esetben - és utána kiálltál a rossz mellett, ami megmondom őszintén, zavart:o és mégegyszer hangsúlyozom, nem védeni szeretném az elfet, csak arra kérek mindenkit, hogy a másik oldalt is nézze meg mielőtt dönt én személy szerint nem szavazok, mert valamilyen szinten nekem mindegy, hogy mi lesz az eredménye - habár úgy is sejtem:D |
Quote:
De mondom szerintem a világ legnagyobb hülyesége lenne 20%ról felemelni 30%ra.:) |
Quote:
a 20%-os elf még mindig igencsak bunker... annyiban változik a kép hogy 10%-al kisebb védelemmel számolnak rá eztán |
Quote:
|
Quote:
sehogy se gyengébb az elf most, se nem gyengébb mint eddig, se nem gyengébb mint egy ugyanolyan felszereltségü ork, bárhonnan is nézük nincs olyan faj amit ne háritana azonos hekin egy beton elf... sőt igazából goldyval egyetértek hogy vmi normális maluszt is kiérdemelne az elf... |
Quote:
|
Nem vagyok mellette, hogy erősítsünk egy így is erős fajt. Egy elf országot +20%védelem mellett is nagyon jól össze lehet rakni, inkább javítsuk a súgót.
|
Jo nekik ez a 20%.
|
kezdem azzal, hogy az elfek MÁR gyengébbek, mint eddig, mivel eddig mindenki +30%-os védőerővel számolt. szerintem nem egy olyan elf van, akit a súgó mentett meg attól, hogy beüssék.
kicsit túlozva, hátha érthetőbb lesz: ez kb olyan, mintha egy fajnak nem lenne védelmi bónusza, de erről senki sem tudna, viszont a súgóban az lenne, hogy kap +50%-os védelmet alapból. az ilyen orit szerintem nem nagyon támadnák, viszont ha kiderülne, hogy mégsincs az a +50%, akkor máris más lenne a helyzet. még1* írom, ez nagy túlzás, viszont most kb ehhez hasonló helyzet áll fent. egyébként úgy látom, hogy eddig nem került szóba az 1/A. megmondom őszintén: ha nem lenne az a csoport, akkor a jelenlegi állapotra voksolnék, vagyis 20%-os védőerőbónuszra. de. vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy az átlagos elfeknél jóval több kocsmát vagy templomot tartsanak. szerintem az ilyenek ellen kell tudni védekezni kis mértékben annak ellenére, hogy az ártó toli meg variakciók nem okoznak nagy károkat, viszonylag. sok kicsi sokra megy... (igen, lehetetlen minden ellen védekezni az A-ban, még elffel is) meg ugye az orkok ellen is kell védekezni annyira, hogy max az élezettebbek férjenek be. az elf az egyetlen faj, amivel viszonylag békésen, nagyobb szívások nélkül, be lehet jutni az A topjába. én nem hiszem, hogy csak azok érdemlik meg, hogy fordulhassanak kék számért, akiknek vannak ismerőseik, akik felhúzzák; vagy éjjel-nappal a gép előtt tudnak ülni. mindenki nagyon jól tudja, aki volt az A-ban, hogy igenis sokat számít az a +10%. még +30%-os bónusz mellett is vannak orkok, akik beférnek az országok 90%-ához, és egyáltalán nem támogatom azt a verziót, hogy elméletileg találomra válogathatnak az országok között semmi info nélkül, úgyis beütik őket. egyszóval: legyen +30% az elfek bónusza. kis számolgatás: +30% védelem, 1000 heki, 20-20% torony és barakk, az elfnek és orknak ugyanolyan morálja van, az egyszerűség kedvéért legyen 100%, védővari, vérszomj vari fent. elf védőerő: 463830,64 -a tudós orknak kell 51% barakk ahhoz, hogy beférjen (26520 paci, 471807,5076 támadóerő), -a tábornok orknak kicsivel több kell, mint 48% (az útközbeni veszteségek miatt) (24960 paci, 467718,4512 te), -a tudós-tábornok orknak kicsivel több kell, mint 46% (23920 paci, 464238,4032 te). +20% védelem, 1000 heki, 20-20% torony és barakk, ugyanaz a mese, mint fent. elf védőerő: 428151,36 -a tudós orknak ekkor kell 47% barakk (24440 paci, 434802,9972 te) -a tábornok orknak kell 45% barakk (23400 paci, 438486,048 te) -a tudós-tábornok orknak kell 43% barakk (22360 paci, 433961,9856 te). vagyis ha 20% marad az elf bónusza, akkor az A-ban egy full-barakkos tanyafree tudós-tábornok orkot csakis egy tanyafree elffel lehetne védeni. ez pedig, mégegyszer mondom, elveheti azoknak a játékosoknak a kedvét, akik békésen, önellátó orikkal próbálnak lefordulni... +30% védőerővel még legalább ki lehet szorítani annyi helyet, hogy a kaját (vagy legalábbis nagy részét) megtermeld magadnak. kérdem én, miért kell fanatikusnak lenni ahhoz, hogy ennyit elérjél? (hogy fordulhass?) (konkrét számok - done) |
Üdv
Én azt mondom erősitsük fel 30% ra az elfet. Mert a privát excell számolótáblám úgy számolja és akkor át kéne írnom és átépítkeznem. :D Na de komolyan. Én pl az orimat egy azonos hekiszámú erős orkhoz méretezem ezért aki épp közel van és élezett már indithatja is a sereget :D. Már a 20% os védelem kiderülése is célponttá tehet egy csomó elfet, eddig a +30% védelem pszichológiai szempontból is sokat számított. De egye fene hajlok a 25%-os kompromisszumra. Az orkal szembeni számítás, és az 1/A-s nyugis haladás érdeke győzött meg. |
Quote:
|
Quote:
Pont az A? Az ártó nem okoz nagy kárt? frankó orkként 2 hétig non-stop szárazviharral gyújtogatás mellett 2 fős klánban nyomulni mert az unatkozó elfeknek nincs mire elnyomni a készültséget... az ártót leszedni se lehet max 3 körrel 4. próbálkozásra... fordulni akar békésen? forduljon de ne ártózgasson már a bunkerből ha meg ártózik had üthessem már el magam mellől... |
orkkal szembeni ellenállás?
hogy több barakk kell neki, mint egy védekezőnek és ez zavar? hogy a támadó 3 körig teljesen védtelen, míg a deffelő elf csak van és nézi a távolt? esetleg szembe kell menni, ha beüt? jaaaaj szegény elfecske, nem lehet vele tamagocsizni? csak ezért a -10% miatt nem? ja, hogy eddig a további kék számok megnehezítése zajlott, erre ez az érv, hogy nem lehet forogni az elfel? abszurd! így is az egyik legerősebb faj az elf, bőven elég neki a 20%. ott a toronybónusz meg a 8as íjj, ha deffelni akarsz, bőven elég + védelem |
Quote:
Amúgy a törvények is a kihírdetés szerint érvényesek. :) |
Szerintem A SZABÁLY az SZABÁLY!
Nem a sugót kell módosítani, hanem a programhibát kijavítani. Aki elfet játszik az nem azért választotta azt, hogy most jobban üthető legyen, hanem azért, mert elolvasta a sugót, és ez alapján döntött. Nehogy már egy programhiba miatt visszagyengítsünk valamit! Ja hogy a Goldy könnyebben szeretné beütni az elfeket? Én is sokmindent szeretnék... |
Enis szavaztam.
Ati, megkerdezhetem (eskuszom mindenfele negativ hattergondolat nelkul, pusztan kivancsisagbol), hogy egy ekkora ordas nagy hiba hogy csuszhatott a rendszerbe, valamint hogy hogyan talaltal ra a hibara? |
Quote:
felőlem üthetetlen is lehet ha ezért megfelelő malusz kap és eddig is 20% volt a védelme mitől ütném könnyebben ha ugyanúgy 20 marad? |
Quote:
Nem az a kérdés, hogy mi bőven elég, hanem, hogy mi volt a szabály amikor valaki pl az A ban az elf mellett föntött |
Quote:
|
Quote:
|
a szabály eddig 20% volt. a súgó írta rosszul, sokan így számoltuk, ezért nagyobb sereget küldtünk elfre, ennyi. most kisebbet kell, de a védőereje nem változott.
te azzal érvelsz, hogy szabály pont a szabály megváltoztatásával, azaz, hogy nőljön. én ezt nem értem |
Szerintem eleve nonszensz az otlet, hogy egy felfedezett HIBA-t nemhogy kijavitanank, hanem inkabb gyengitsunk. Ez IGENIS gyengites, barmit mondasz Ati. Sok ember eddig igy szamolt, nem ferek be, akkor meg se probalom.
Azt se hinnem, hogy ezt a kulson kene eldonteni. Ez olyan mervu valtoztatas, ami alapjaiban megvaltoztathatja az ember tobb eves munkajat. Szerintem egyszeruen keptelenseg, hogy ez igy maradjon, ahogy most van. Az ember azert valasztott elfet, mert naivan azt hittem, hogy az 30%. Hogy eddig ezt senki nem vette eszre? Persze, senki nem gondolt arra, hogy ilyen mervu hiba lehet a jatekban, ezt fel se tetelezte. Jo lenne, ha olyan emberek is szavaznanak ebben a temaban, akik atlatjak a jatekot vmilyen szinten ( tavolrol sem magamra gondoltam). Goldi, te nagyon elfogult vagy, es szerintem igazan at se latod ezt az egeszet... Nem is ertem, ez miert szavazas, miert nem egyszeru hibajavitas.... |
Engem 5.szint eleje óta nem támadott senki és nem csodálom,h nem vettem észre... de ugyancsak igényt tartok a 30%-ra. Hisz, amikor fajt választottam, akkor MÉRLEGELÉS után választottam ezt.
Szerintem nem én vagyok egyedül és elég ciki belekezdeni 3.szintbe úgy,h egy olyan fajt formálgattam eddíg, ami amúgy lehet így már nemis kell... főleg,h innetől kezdve a szinteken az elmilitarizálásról regélnek. Persze gondolom az nem számít,h az elhullás 30%... Eleve gondolható,h mindenki a saját faját akarja erősíteni és még jó,h egy ork azt fogja mondani,h dehogyis az neki... Ez szerintem egy nem kóser szavazás... de persze úgyis rám lesz húzva,h mert elf vagyok és azért vélekedek így. |
Quote:
amúgy sztem erre már páran rájöttek, hogy így megy (a kiinduló topic 1. ütése egyértelmüen erre utal), csak elhalgatták ezt az infót:p |
hiba?
nézhetjük hogy a programban van hiba de lehet súgó elírás is... na mind1 demagóg nem akarok lenni |
Quote:
Hihetetlen, hogy mik vannak... :) |
Quote:
|
Quote:
más: én pl ok nélkül nem szoktam gyújtogatni meg szárazvihart tenni az orkokra, mert csak megtehetem. amúgy remélem egyetértesz te is, hogy az ork nem olyan faj, amivel egy két fős klánban boldogulni lehet hosszabb ideig. az elf viszont olyan lenne. Quote:
miért kell feltétlenül úgy gondolkozni, hogy lehet kísérni? én személy szerint kösz, de nem kérek a 100% fanatizmusból. |
Quote:
|
Quote:
|
Természetesen a súgót igazítsátok a valós tényekhez. :)
Arról nem is beszélve h az elf így is nagyon jól védekezik, sztem nem kell neki még 10%. |
Quote:
|
Quote:
A bankos verzióval ne mállítanám párhuzamba: egyrészt mert ott tapasztaltad, hogy mennyi pénzt loptak tőled egy-egy alkalommal, és ha sokalltad, építettél még bankot (úgy érzem hogy a többség a bankokat nem tervezett lefogásra építette, hanem pusztán érzésre). Az évek során igen sokan tapasztalták mennyit visznek tőle/mennyit sikerül lopni, és senki nem furcsállta a dolgot másrészt ott az ország védelme szempontjából egy erősítést jelentett a változtatás (a súgóhoz képest) Tehát ha most 20%-ra lenne "módosítva", akkor ez lenne a módosítás, hiszen mint már korábban többen említettétek: elhanyagolhatóan kevesen tudták, hogy 20%-kal kell számolni és nem 30-cal. Így jóval több csata kimenetele módosulna, mintha megkapná a köztudott 30%-ot: mindenki akinek van információja az elfről, érezhetően kevesebb sereget kell hogy küldjön. Ha javítva lenne 30%-ra, akkor egyetlen dolog változna a jelenlegi helyzethez képest: akik eddig vakon mentek ki egy elfre relatív kis sereggel (a 20% és 30% résbe esők), azok már nem járnak sikerrel. Felmerült bennem a kérdés: eddig miért volt jó a 30% védelmi bónusz a többségnek? |
ha jól emlékszem én is ilyesmit emlegettem, csak rám senki sem figyelt:o :D
|
Amúgy, ha eddíg olyan kegyetlenül, irreálisan sok volt az a 30%, akkor miért nem írt ki senki hamarabb szavazást,h legyen kevesebb?
Ha volt ilyen, akkor meghunyászkodva kérek elnézést... bár akkor gondolom ezt elfogadták, ha volt... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 13:46. |