![]() |
Quote:
|
Lehet én tudom rosszul de a védében számít a terület is. Annak is védőereje. Legalabbis valamikor volt :)
Ha rosszul tudom mea culpa |
Már rá is jöttem elolvastam asugot.
De én midnig hozzaadom a területet is védéshez. |
Quote:
pl HV-n vagy párbajon látható, hogy ha egy üres orit támadsz akkor is van azért védelme, 200hekin 200 , mondjuk bejön képzésről 51db védője akkor nem 404-lesz hanem csak 204... a két adat közül a nagyobb számit mindig nem adodnak össze |
Igen vágom de ha hozzáadod nem követsz el hibát hiszen több sereggel fogsz ütni.
Es az említett példákban nem oszt nem szoroz a terület. |
Quote:
például amit kiszámítottam ott alíg 2000 pont se a különbség... láttad hány hekiről van szó? |
Quote:
és van más magyarázat mint láthatod, ha nem veszed a fáradságot, hogy számolgass, akkor ne kételkedj a másik "figyelmében" se ... |
Hóhér én az első csatát nézem csak arra irjal magyarazatot mielőtt itt okoskodsz
|
Főleg hogy a feltevésed esélye meglehetősen kicsi,
És több mint valószínű hogy a második példának a megoldása is az első kulcsán nyugszik... |
Valakinek ki kéne próbálnia anarchba, hogy mi a helyzet. Esetleg.
De érdekes lehet az is, hogy hogyan lehet egy 57E pontos országtól alulról 5 hektárt hozni az 5. szinten, ha garantáltan nincs nyers a piacon. pea |
Quote:
|
Quote:
|
majd ha eccer sok fog múlni rajta, ki fogom próbálni:)
|
Quote:
|
Első kérdés itt rögtön, hogy 57k ponttal mit keres valaki az 5. szinten. Feltételezhető, hogy nem a feljutásra hajt, hiszen már rég léphetne. Mi más célja lehet? Pénzt termelni. Ha pénzt termel, akkor az is feltételezhető, hogy meg tudja oldani a piaci felvásárlást, esetleg tud nyersanyagot szerezni (szabályos játékot feltételezve a szövijétől). Esetleg más módon el tudja érni, hogy keveset vigyenek. (Nem ez az egyetlen módja ugyanis, teljesen üres piac mellett is megoldható ez, bár talán költségesebb, mint a piacos megoldás... :))
Aztán persze az is előfordulhat, hogy kevésbé szabályosan játszik, és ez okozza a kis foglalást, de ilyet ne feltételezzünk senkiről gondolom. ;) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
(Csak akkor újra kéne szerveznie egy védősereget, az lenne a nehezebb feladat, főleg annyi idő alatt, amíg újra megtámadják, mert ha 1szer beüt, akkor többször is beüthetne nem?:rolleyes: ) |
Az egésszel 2 bibi van, de soha nem érti meg senki. A szövim akivel megtörtént nem kispályás, és ezeket amiket itt mondtok, meg mondani fogtok mindet kizárta.
Először is figyeljetek oda, mit írok. GARANTÁLTAN nincs. Nem azért mert ő felvásárolta. Egyszerűen szimplán nincs. Nincs mit felvásárolni. És közlöm, mivel emiatt napokig gondunk volt, hogy a csopiban egy nap alatt nem termelődött annyi, hogy akár csak az országának a 20% felépülhesse. Másodszor 57E pontja volt amikor rámentünk és pontosan 57E-5heki pontja volt miután bevertük. Mindenfél bontás épülés kizárva (természetesen fokozással kompenzálhatta, ezért mondom, hogy nyersi sem volt.) Amúgy az illető másnap szabira ment. "Nem ez az egyetlen módja ugyanis, teljesen üres piac mellett is megoldható ez, bár talán költségesebb, mint a piacos megoldás..." Nem tudom ez a módszer mit takar, mert még soha senki nem világított rá. Se játékos, se senki! De pontváltozással nem járhat! Se nyersfogyasztással. Magyarán, ha lehet úgy játszani ebben a játékban, hogy 57E-s oritól 5hekit lehet csak hozni alulról, és erre több módszer is van, akkor itt némi gondok vannak szerintem. És a súgót ki lehet dobni. Amúgy még azt megemlíteném, hogy az illető nagyon nyugodtan üldögélt 57E ponton hetekig. Mi meg alatta szintén hetekig (egy szabisra vártunk, aki nem tudom mit hitt magáról). Aztán eccer csak nekimentünk minden előjel nélkül. Az egész ügyben a support részéről állandó és folyamatos mellébeszélést kapunk. Lac000, te se várj mást a te ügyedben. Felvetettem, hogy a románnal is gondok lesznek, nemcsak az angolban. Semmi nem történt. Nos hát már kezdődik. Ebben az ügyben sem várok már semmit. Talán azt kéne felvetnem, hogy milyen a játék szempontjából jelentéktelen, de kényelmi szempontból előnyös változtatást javaslok. Azzal mindenki foglalkozna. pea |
Amúgy ha azt kérdezitek, hogy én a kis agyammal mire jutottam, akkor azt mondanám, hogy a csávó nem is vette észre hogy megyünk rá. Amikor meg észrevette, hogy bevertük, eccerűen leszabizott. Aztán Goldyval egy sör mellett megbeszélték, hogy kinek milyen napja volt. :-D
Volt kati veszteség mindkét oldalon. Minek költ valaki százmilliókat (Ati szerint a másik módszer az kicsit sokba kerül), hogy ne 50, hanem csak 5 hekit vigyenek tőle (a tavalyi szabályok mellett)? Bizonyos esetekben érthető, na de az Xben? Ahol 180E-n volt az első? Ráadásul utána pár órára már szabizik is? pea |
Quote:
|
Quote:
Mellesleg nem minden képlet van benne a súgóban, azért van pár képlet ami nem publikus. |
Quote:
Nem véletlen, hogy a múltkor valamelyik változást követően valóban volt egy speciális probléma, az pillanatok alatt meg is lett, hiszen a számolások alapján hamar meg lehetett határozni, hogy mi a gond. (Most hirtelen nem találom, hogy ez melyik téma is volt, de itt fórumon is felvetődött, valahol biztos megvan... :)) |
Jópár képlet nincs bent a súgóban. Sőt, erős a gyanúm, hogy egy kezemen meg tudom számolni hány képlet van a súgóban.
Felvetettük a problémát a supportnak, és mellébeszélt. Többszöri helyreigazításunk után is. Volt a support válaszában akkora hülyeség is, hogy a falba vertem a fejem. Az általam felvetett problémához még számolni sem kell. Ezzel a magnóravett szöveggel meg hogy olvass súgót, nem tudom mit akartok. Mielőtt elkezdtem játszani 2szer elolvastam. Arról nem beszélve, hogy több tucat oldal. Ha valami problémánk van mindig olvassuk el az elejétől a végéig? Tegyük fel, hogy megteszem, de valamiért átsiklok a megoldáson (inkább nem is mondom, hogy nincs is a súgóban a megoldás), és írok nektek, hogy ez és ez van. Mi a válasz? Olvass súgót! Mennyivel jobb lenne ez: Olvass fajok súgót, vagy háború súgót! De nem, olvass! Elejétől az egészet. Igaz az nincs benne, hogy akár 0,99% különbség is lehet a seregeitek között, de azért csak olvass! Jah hogy az sincs benne, hogy csak 50E katit lehet egyszerre újraképezi? Nem baj! Olvass! Kedves support, X orival Ütöttem Y-t, sorszám dátum eredmény 5 heki. Ez hogy lehet? Válasz: Olvass súgót! Kedves support, mégis melyik részt? 1/A súgót! Kedves support, mint írtam Xben történt. Kedves játékos ebben az esetben nem adhatok ki stratégiai információkat. Kedves support, a csoportban napok óta már annyi nyers sincs, hogy a szerzett 5 hekire épületet húzzak, arról nem beszélve, hogy a célország pontszáma 500 pontnyit sem változott. Nem adhatok ki... Ez volna a support? LAc000, akkor mondom neked a kérdésedre a választ: Kedves LAc000, a hódító supportja nem adhat ki neked stratégiai információt! Minden tökéletesen működik. Több, mint egy éve. Bárkinek felteszem a kérdést, hogy mi történhetett, egyből: hát bontott épült. Mondom nem lehet. Néma csend. Azóta nem hallottam ilyenről és nem láttam ilyet. Na de nem ide offolok mostantól. pea |
Quote:
És a support nagyon jól tette, hogy nem adott választ, hiszen nem cél, hogy egy "megnyerem a játékot" gombot vezessünk be, és mindenkinek minden egyes apró trükköt eláruljunk, olyanokat is, amikre másoknak több évnyi kísérletezés után sikerült rájönniük esetleg. Sajnálom, hogy nem szeretnél semmire magadtól rájönni, de ez is egy hozzáállás, ilyenkor azonban ne akarj kiélezett országokat gyártani, és azokkal játszani, valamint ne lepődj meg azon, ha valaki ügyesebben játszik nálad. |
Quote:
Akkor ha jól értem, megnézted az esetet, és te valójában tudod, hogy mit csinált a másik fél? És nem árulod el, mert egy ügyes taktikát alkalmazott? (Ezesetben, én teljesen megértem, hogy nem árulhatod el, hogy mi történt.) Csak annyit árulj el lécci, hogy itt a fórumon elhangzott-e az ami történt? Vaaagy annyit, hogy a súgóban van-e valami utalás, arra a taktikai húzásra. :) |
Quote:
|
Quote:
AKKOR NE MONDJA A SUPPORT, HOGY OLVASSAK SÚGÓT! PLÁNE AZT NE, HOGY 1/A SÚGÓT! ÉS ISMERJE EL, HOGY NINCS BENNE MINDEN A SÚGÓBAN! Soha nem lepődtem meg ha valaki ügyesebb nálam. De ha előbbre tart valaki, mint én, az főleg csak azért lehet, mert: "Sikerült egy hetet üressé tennem. A jövő héten a ...-ben elkezdek játszani." Nem mondom meg, hogy ki mondta, de a lényeg jól benne van. pea |
Quote:
Igen kézenfekvő, de senki nem tudja. Használni meg még azon az egy alkalmon kívül semmikor sem láttam. Pedig megfogattam, hogy hagyom a francba az egészet, de idegesít már egy éve. |
Quote:
|
kérdezzétek meg a beütött orit hogy mit csinált:)
|
Quote:
|
Quote:
Akartam javasolni:))) amugy meg mit számit hogy csak 5 heki jött?? Kérdezd meg akit ütöttetek, max majd azt mondja olvas sugot:)):D Szinte minen topikban erröl olvasok:)) igy humorosan fogom fel:) |
Lac000, kiderült, hogy mi történt? Van valami fejlemény? Vagy még mindig nem tudod, hogy miért ütöttek be?
|
Öregem ennyit problémázni szros 50 hekin. Ha még 500000 lett volna vagy ezen múlik a top vagy vmi de 50 heki? :D A játékos mindenesetre nagy titok tudója, mert csak ő és Ati ismeri a módszert : ) Vagy csak hiba lenne? Megesik az is. Tudod mit pea verj le egy hideg sört azt javallom és vágd a kukába a géped ;)
|
Lac000, megvan már a megoldás? Vagy rágódtok még mindig a csatakimenetelen?
|
Quote:
|
csak az gondolkodtat el, hogy pea szerinted mi a tökömet csinálhat valaki 5-en 57k ponton ha nem termel...??? márpedig ha termel akkor attól hogy a piacon nincs nyers neki lehet bőven... a pontcsökkenést te is elmondtad hogy lehet fokozással ellensúlyozni úgyhogy nem tudom mi nem világos, és ráadásul ezért is mehetett reggel szabira mert megvárta mig visszaépül mindene és úgy szabizott le... amúgy meg azt nem értem hogy miért ekkora gond neked, ha a lépés lett volna a célod akkor nem lennél 600heki felett és főleg nem akarnál földelni, ha meg termelsz akkor simán van pénzed fedezni...békésebb módja a termelésnek és talán nem is vernek majd le...
|
Quote:
Erre mind magadtól jöttél rá? 57k ponton tudod mennyi nyersi kell átépíteni egy orit? Télleg úgy véled, bárki tud benn tartani annyit állandó jelleggel? És télleg azt hiszed, hogy X-ben volt valaha annyi katincs a piacon, hogy egy ekkora mértékű átépülést fokozással ellensúlyozni lehessen? Nem beszélve arról, hogy aki X-ben nyersit termel akkora értéken az egyszerűen hülye... |
Synkel, szerintem jáccol már annyi ideje és olyan szinten hogy ezek a faktorok az ismertség függvényében változhatnak...
|
Visszatérve az eredeti témához, az A-ban már velünk is megesett többször, hogy védöként bekaptunk olyan ütést, ami több ember álltal többször ujraszámolva is simán le kellett volna pattintanunk.
legutóbb épp néhány hete ütötte be egy tudós elfünket egy ork tudós. az orkról friss gömb készült, mielött megérkezett, igy 1000%, hogy ork tudós. a katmorálja épp 100(100.00) volt, azon felfelé nincs mit számolni. az elfünk katmorálja 94 volt, de mi számolásnál számolva a töredékkel 93-mal számoltunk csak. az ütés csak 2200 hekin volt, ott még nem akkora gond feltenni a védelmet, épp fent is volt 4 körre, képtelenség, hogy lejárjon. Teki természetesen fullon több mint 10k az oriban, és nem is probálkoztak lopással. torony böven megvolt a 30%, és még csak nem is az volt alul az intézöben vettünk 7 tábornokot, vérszomjat,45% tekit, ork fajit, 10%-t felfelé vagyis mindent amit lehet. A végén kiszámolva kijött, hogy 70k ponttal jobb a védönk, márpedig 700k-s összvédöértéknél, az még közel 10%-os eröfölény. Csata után ujraszámoltuk 3-an, papiron, programmal, mindenhogy, de ujra meg ujra az jött ki, hogy ez az ütés semmiképp nem férhetett volna be. A pontos számokat nem mentettük el, igy azokkal nem szolgálhatok, és szerencsére a jelentös taglétszámkülönbség miatt nem is foglalt sokat. De ez nem az elsö eset volt, mindig az A-ban történt, és biztos, hogy nem számolási hiba volt, hanem programhiba, hacsak ha nincs még egy olyan módósitó tényezö, ami nincs benne a sugóban. |
All times are GMT +1. The time now is 12:45. |