Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tekilopás ellen (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1677)

Valezius 05-19-2007 10:13

Én fordítva szoktam, a harcot váltom föl termelésre. És akkor elég naponta egyszer ránézni az orira, vagy kétszer. A ht meg írja a tekercset. :)

Andrew 05-19-2007 11:16

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 96892)
Termelni nem unalmas? Ráadásul még a figyelni is kell egész nap, hogy ne lopjanak szét, nekem nem jönne be ez a játékstílus :)

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 96899)
Én fordítva szoktam, a harcot váltom föl termelésre. És akkor elég naponta egyszer ránézni az orira, vagy kétszer. A ht meg írja a tekercset. :)

na akkor ez itt most hogyan is? :D:D

amúgy nem unalmas termelni termelni annyira, főleg, ha az ember piacozik is egy jót közben :)
amúgy meg ha jól választod meg a helyet, senki sem fog lopni :D:D

Valezius 05-19-2007 11:18

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 96910)
na akkor ez itt most hogyan is? :D:D

amúgy nem unalmas termelni termelni annyira, főleg, ha az ember piacozik is egy jót közben :)
amúgy meg ha jól választod meg a helyet, senki sem fog lopni :D:D

Úgy, hogy termelni plussz még egész nap figyelni kell az orira is.
Ellenben azzal az esettel, amikor elég 1-szer belépni egy nap, azt is max azért, hogy visszarakd a tekit a piacra. :)

Andrew 05-19-2007 11:27

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 96911)
Úgy, hogy termelni plussz még egész nap figyelni kell az orira is.
Ellenben azzal az esettel, amikor elég 1-szer belépni egy nap, azt is max azért, hogy visszarakd a tekit a piacra. :)

jaaa, úgy igen :)
és olyat gyönyörűen lehet csinálni a csoportok tetején:D
mondjuk néha azért nem árt távolozni :rolleyes:

Valezius 05-19-2007 11:33

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 96913)
jaaa, úgy igen :)
és olyat gyönyörűen lehet csinálni a csoportok tetején:D
mondjuk néha azért nem árt távolozni :rolleyes:

4fős szavi: napi 4távol, 6óránként egy. Általában elég :)

otto500 05-19-2007 12:33

Én a törpöt anarchban indítottam, hogyx kipróbáljam mind a csopit, mind pedig a fajt, és eddig elég jól megy, nem csatázok így nem botlok több 100-as orikba:/
Kiváncsi vagyok meddig jutok vele.

sasa 05-19-2007 13:16

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 96931)

Én is. :)

bár anarchban is hasznos a mindent a piacra taktika :)

-Ede- 05-19-2007 14:10

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 96931)
Én a törpöt anarchban indítottam, hogyx kipróbáljam mind a csopit, mind pedig a fajt, és eddig elég jól megy, nem csatázok így nem botlok több 100-as orikba:/

eljuthatsz vele kb 3/h-ig különösebb klonfiktusok nélkül
ott aztán a 60-70%os barkkkal felnyomott védő/támadgató orik szétkapnak 5-össével, és állandóan ellopják a nyersid, h egy idő után nem bírsz építkezni csak a piacról
a tekercsed ellenben nem kell féltened, nem kell a kutyának sem:D

asher 08-25-2007 12:29

tolvajbecsület:)

a legtöbb csoportban a nyersanyag is elég drága (persze van ahol nem, ott meg mindek vagy törpe??:D), és mint tolvaj inkább ar aktárat lopom. még a raktárkulccsal is többet hoz mint ha tekire mennék, nem beszélve arról, hogy ha ellopom at ekijeit azt megsinyli, ha csak a raktárát eszegetem, akkor arra tüsszent egyet és termel tovább...nem illik levágni az aranytojást tojó tyúkot. na persze azt a tyúkot ami nem tojik semmit, az csak a tányérban mutat jól...

ha zavar, hogy lopják a tekijeid, tarts sok nyersanyagot;)

ha zavar hogy lopnak, akkor legyen sok tolvajod...tudom ez bajos, szóval szokj hozzá...

Synkel 08-25-2007 13:49

Quote:

Originally Posted by asher (Post 120536)
a legtöbb csoportban a nyersanyag is elég drága (persze van ahol nem, ott meg mindek vagy törpe??:D), és mint tolvaj inkább ar aktárat lopom. még a raktárkulccsal is többet hoz mint ha tekire mennék, nem beszélve arról, hogy ha ellopom at ekijeit azt megsinyli, ha csak a raktárát eszegetem, akkor arra tüsszent egyet és termel tovább...nem illik levágni az aranytojást tojó tyúkot. na persze azt a tyúkot ami nem tojik semmit, az csak a tányérban mutat jól...

ha zavar, hogy lopják a tekijeid, tarts sok nyersanyagot;)

ha zavar hogy lopnak, akkor legyen sok tolvajod...tudom ez bajos, szóval szokj hozzá...

Nekem egy tolis rendszerint a tekimet lopja, pedig keveset tartok. Simán gazdaságosabb lenne neki, ha a raktárt vinné, de a tekiért még tolit ölni is hajlandó, holott csak miatta teszem fel a tisztánlátást, a raktárkulcsot pedig nem használom.

webesc 08-26-2007 02:36

Kimaradt a varis megoldás

Így végigolvasva kimaradt egy elég hatékony védekezési forma:
Bár más fajjal játszom azért ez törphöz is jó lehet:

Tarts tolik helyett több varit.Ha lopnak nézel egy térkaput,és
közvetlenül az első lopás után leviszed a készülijét.
Nekem az eddigi 4 enyveskezűből 3 így le lett tudva.:D
A negyediket meg zöldben megkértem és leszállt rólam.:)

Synkel 08-26-2007 09:25

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 120615)

Kipróbáltad ezt 1k heki fölött is? Mert ha én annyi varit tartanék a törpimmel, hogy az elfet aki mérgez fel tudjam fedni, akkor még a betonorik is engem vernének befele szerintem...

csofika 08-26-2007 20:40

Rengetni kell a tolikat, mielőtt még felépülnének. Először készülit levinni, majd tolvajokat mérgezni, saját tolvajokkal felgyújtani, tolvajokat megmérgezni a végén pusszantást küldeni.

Synkel 08-26-2007 21:27

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 120738)
Rengetni kell a tolikat, mielőtt még felépülnének. Először készülit levinni, majd tolvajokat mérgezni, saját tolvajokkal felgyújtani, tolvajokat megmérgezni a végén pusszantást küldeni.

És mindezt törpivel. Csak gratulálni tudok neked ha megcsinálod...

Stev 08-27-2007 01:11

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 120615)

Varisabb fajjal jó megoldás lehet, de a törp igen gyenge variban. Ráadásul egy jobb tolvaj leviszi magától a készülijét rajtad mire neked egyáltalán felvillan az eseményjelződ.

Valezius 08-27-2007 08:32

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 120755)
És mindezt törpivel. Csak gratulálni tudok neked ha megcsinálod...

Ó óriás szokott lenni, te ;)
Azzal gyújtogatni nem semmi lehet :D

webesc 08-28-2007 21:46

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 120622)
Kipróbáltad ezt 1k heki fölött is? Mert ha én annyi varit tartanék a törpimmel, hogy az elfet aki mérgez fel tudjam fedni, akkor még a betonorik is engem vernének befele szerintem...

Nem ,sajnos még nem sikerült 1k hekiig mennem.:(
A hozzászólásokat elnézve nem marad más,csak a piac.

winnetou1313 10-10-2007 13:29

Mit tehet egy elf?

Látom, igencsak a törpék tekilopása körül folyik a szó,de azért szeretném megkérdezni, egy elfnek mit tudtok ajánlani. Tudom, a hódító nem direkt békés fejlődgetős játék, de az elfek sztem elég lehetetlen heylzetben vannak, úgymint
- ártó varázslatok marhanehezek
- támadásban se jók
- ha nem támadnak, nem tudnak annyit felfedezni, hogy elég kocsmát építsenek és elég tolit tudjanak képezni.

Szóval a helyzet nem éppen rózsás, már csak azért sem, mert emellett sztem elég jó pénzszerzési forrás lehetne az elfnek a tekercsÍRÁS - de ha folyton lelopják, nem tudok lépést tartani. Most is (véletlenül vagy direkt) ketten egyszerrre rámszálltak, mire észrevettem, leloptak tőlem 7000 lakit meg varit meg kb. 4000-t a többiből :(:(:(
Segítsetek, mit csináljak!!! Amenyi varitekit leloptak, még kristályozni is alig tudok :(:(:(

Remedy 10-10-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by winnetou1313 (Post 128799)
- ha nem támadnak, nem tudnak annyit felfedezni, hogy elég kocsmát építsenek és elég tolit tudjanak képezni.

Ezt nem egeszen ertem... Hogy jon a felfedezes a kocsmaepiteshez? Elfkent legyen annyi kocsmad, hogy nagyon nehezen tudjanak atlopni a bonuszaiddal egyutt... Fedezni nem kell hozza...

Pax Hungaricum 10-10-2007 13:46

Quote:

- támadásban se jók

Ezzel a hadis elfem azért vitába szállna... :D
Jól taposnak a 45% haditekis lovacskák. A faji bónusz miatt meg kevesebb toronyíjat kell otthonhagyniuk. Mindegy.
On:
Az nem lényeg, hogy hány hekin vagy, az a lényeg, hogy az országod hány %-a kocsma. (Ergó tolvaj.)

Ha 200 hekin 24% kocsmát tartassz + tisztánlátás, akkor nem hiszem, hogy bárki is le fog lopni.
Én azt javaslom építs több kocsmát ugyanakkora hekin. Úgy nő a védelmed.

Stev 10-10-2007 14:51

Quote:

Szóval a helyzet nem éppen rózsás, már csak azért sem, mert emellett sztem elég jó pénzszerzési forrás lehetne az elfnek a tekercsÍRÁS - de ha folyton lelopják, nem tudok lépést tartani. Most is (véletlenül vagy direkt) ketten egyszerrre rámszálltak, mire észrevettem, leloptak tőlem 7000 lakit meg varit meg kb. 4000-t a többiből :(:(:(
Segítsetek, mit csináljak!!! Amenyi varitekit leloptak, még kristályozni is alig tudok :(:(:(

Ezzel meg a toli elfem szállna vitába simán! Még hogy nem lehet elég kocsmát
építeni!:eek: Ha nem a kimondott lopkodás a cél, 20-25% kocsmával már elég szép védelmed van a tolik ellen, azt már csak egy elég élezett feles lopja át, de ki lehet hozni 30-35% kocsmát is és azon pedig már csak egy két ember megy át csoportszinten. És a legjobb pénzszerzés egy elfnek a tekercsLOPÁS, esetleg csoportfüggően a rúnalopás. Szóval a megoldás ahogy írták előttem is, építs még kocsmát. Sok-sok kocsmát.

winnetou1313 10-15-2007 12:51

Kösz a segítséget, azt hiszem, kicsit túlságosan ideológiai alapon közelítettem az elfhez.

Tsobi 10-15-2007 12:55

Quote:

Originally Posted by winnetou1313 (Post 130151)
Kösz a segítséget, azt hiszem, kicsit túlságosan ideológiai alapon közelítettem az elfhez.

Ilyet sem hallani mindennap :)

Pax Hungaricum 10-15-2007 13:06

Tekilopás ellen az a legjobb, ha te vagy a csoportban a legdurvább tolvaj, erős szövetségesekkel. :D

J.Ati 10-15-2007 23:40

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 130155)
Tekilopás ellen az a legjobb, ha te vagy a csoportban a legdurvább tolvaj, erős szövetségesekkel. :D

Inkább legjobb;)
A legdurvább nem mindig nyerő!

Pax Hungaricum 10-16-2007 08:40

ha már itt tartunk, az a biztos, ha egyedül vagy egy csoportban. Akkor tuti nem lopnak le. :D

Taky 11-27-2007 16:28

Én mint tolis, a sötét oldalról szólnék hozzá a témához :P

Először is, törptől elsősorban nyersit lopok, csak másodsorban tekit, akkor is csak a kopás miatt...
Vagyis ha van más préda, akkor azt viszem el, mert tisztába vagyok
azzal milyen idegesítő.
Háború esetén persze más a tészta, akkor épp azért lopom a tekit, mert tudom milyen idegesítő. ;)

De kérdem én, kitől lopja szerencsélen toli a tekiket? Gnómtól lehetetlen, Óriástól alig jön, Hullának meg nincs.... Lehet Embertől is hozni, meg Orktól, na puff....ennyi ja Elfet, Félelfet felejtsük el :P

A másik a diplomácia... A többiek már bolondnak néznek, annyi MNT-m van,
mert mindíg kiderül, hogy a törpe tulajdonképp törpilla, vagy törpicur...
( Na ilyenkor szokott jönni egy (jobban) kihegyezett (félelf) ori, aki meg röhögve kifoszt én meg szidom magam a lágyszivűségem miatt... )

Szóval meg kell tanulni élni ezzel és vagy leütni a tolit, vagy megdumálni, vagy annyit termelni, hogy pótolni tudd a tekit... És jó ha tudod, abból tudom megvenni a drága nyersit, amit kirax, hogy eladom a tekit amit ellopok tőled :D
Amit meg te veszel meg abból a zséből, amiből megvettem a nyersid... :D
vleee... belebonyolódtam.... :P

belas 11-27-2007 19:34

Quote:

Originally Posted by Taky (Post 137992)
Én mint tolis, a sötét oldalról szólnék hozzá a témához :P

Először is, törptől elsősorban nyersit lopok, csak másodsorban tekit, akkor is csak a kopás miatt...
Vagyis ha van más préda, akkor azt viszem el, mert tisztába vagyok
azzal milyen idegesítő.
Háború esetén persze más a tészta, akkor épp azért lopom a tekit, mert tudom milyen idegesítő. ;)

De kérdem én, kitől lopja szerencsélen toli a tekiket? Gnómtól lehetetlen, Óriástól alig jön, Hullának meg nincs.... Lehet Embertől is hozni, meg Orktól, na puff....ennyi ja Elfet, Félelfet felejtsük el :P

A másik a diplomácia... A többiek már bolondnak néznek, annyi MNT-m van,
mert mindíg kiderül, hogy a törpe tulajdonképp törpilla, vagy törpicur...
( Na ilyenkor szokott jönni egy (jobban) kihegyezett (félelf) ori, aki meg röhögve kifoszt én meg szidom magam a lágyszivűségem miatt... )

Szóval meg kell tanulni élni ezzel és vagy leütni a tolit, vagy megdumálni, vagy annyit termelni, hogy pótolni tudd a tekit... És jó ha tudod, abból tudom megvenni a drága nyersit, amit kirax, hogy eladom a tekit amit ellopok tőled :D
Amit meg te veszel meg abból a zséből, amiből megvettem a nyersid... :D
vleee... belebonyolódtam.... :P

Hy:))) Én ott szeretnék Ork lenni ,ahol te toli:)))

Taky 11-27-2007 19:41

Quote:

Originally Posted by belas (Post 138030)
Hy:))) Én ott szeretnék Ork lenni ,ahol te toli:)))

Na persze, vannak elméletek és van gyakorlat ;)... de akkor engem igazol az, hogy lopjunk a törptől tekit :P

belas 11-27-2007 19:54

Ahol én játszom ott neméri meg pl:nyersit lopni...

Taky 11-28-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by belas (Post 138050)
Ahol én játszom ott neméri meg pl:nyersit lopni...

Olyan nincs, mindenhol megéri nyersit lopni :p Ha valaki termel, akkor az el is akarja adni, ha meg nem termel akkor meg venni fog. A házak nem nőnek maguktól, a fegyver meg nem terem fán...

Grabi 11-28-2007 14:22

ötös szinten a sok kezdő és a magasan nem támadható országok miatt gyakran vicc mennyiségű és árú nyersanyagok vannak. 30-40-50 nyersiáraknál előbb lopsz tekire mint nyersire.

a felső szinteken más a helyzet. de kerek perec ilyet nem lehet kijelenteni amit te.

Taky 11-28-2007 15:09

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 138254)
ötös szinten a sok kezdő és a magasan nem támadható országok miatt gyakran vicc mennyiségű és árú nyersanyagok vannak. 30-40-50 nyersiáraknál előbb lopsz tekire mint nyersire.

a felső szinteken más a helyzet. de kerek perec ilyet nem lehet kijelenteni amit te.

persze, tudom én is nagyon jól, de hát ki indít törpét 5-ös szinten? Najó van egy-két példa rá, nem is jelentem ki ezért kerek perec :D Aki meg mégis, és lelopják tekire, hát lelke rajta, de ez tipikus IJB ( ha nemtudja valaki mit jelent, priviben elmondom :D )

Grabi 11-28-2007 15:09

nekem speciel 2-3k köre minden ötös szintes orim törpe. ne erre varjál gombot :)

mi az az IJB? :(

Taky 11-28-2007 15:15

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 138283)
nekem speciel 2-3k köre minden ötös szintes orim törpe. ne erre varjál gombot :)

mi az az IJB? :(

És lopták a tekidet kezdetben? :P Amúgy grat! Bátor vagy... de gondolom nem 5/S-ben ;)

priviben ment a magyarázat...

Grabi 11-28-2007 15:30

Sben is voltam torpe nemreg. igayabol torpe meg ork szeretek lenni mindenhol. ezt elvezem a legjobban.

teki meg sosem erdekelt, mindig meg tudtam magam vedeni ha kellett, akar hadilag, akar szovik altal, akar ugy h nem volt tolem erdemes lopni.
torpe meg azert vagyok szinte mindenhol h kitapasztaljam mekkora es milyen a piac

Taky 11-28-2007 15:52

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 138295)
Sben is voltam torpe nemreg. igayabol torpe meg ork szeretek lenni mindenhol. ezt elvezem a legjobban.

teki meg sosem erdekelt, mindig meg tudtam magam vedeni ha kellett, akar hadilag, akar szovik altal, akar ugy h nem volt tolem erdemes lopni.
torpe meg azert vagyok szinte mindenhol h kitapasztaljam mekkora es milyen a piac

Na, akkor már majdnem meg is kaptuk a választ a topik eredeti kérdésére :D Tudtam, hogy ki fogom provokálni :)

Hogy is kerülöd el és véded meg magad? :p

Grabi 11-28-2007 16:07

leirtam. van meg par torpes tema, ha tenyleg ennyire erdekel olvasd at oket. szerintem maximalisan kielegito informaciokat adtunk erre a kerdesre.

belas 11-28-2007 16:10

Quote:

Originally Posted by Taky (Post 138230)
Olyan nincs, mindenhol megéri nyersit lopni :p Ha valaki termel, akkor az el is akarja adni, ha meg nem termel akkor meg venni fog. A házak nem nőnek maguktól, a fegyver meg nem terem fán...

Taki:)) Ezt ugye nem nekem akarod megmagyarázni!? mert ,ha igen nagyon elkéstél:))))

belas 11-28-2007 16:12

Jahhh és ha akarod mutatok 1-2 törpét:))

All times are GMT +1. The time now is 17:43.