Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tippek törpe országoknak... Stratégiák törpékkel... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=167)

DearCody 05-03-2006 20:46

Az izgalmakról csak annyit, ha törp vagy akkor az lesz bőven. Nem hinném, h egy törp ori unatkozna bármikor is. :D Ami igazán uncsi az az óriás. Főleg ha vari. :D Én is próbáltam (igaz csak 5.-en), de nem nagy dolog.

Alba 05-04-2006 06:56

Quote:

Originally Posted by Láma
Hol láttál te itt bármiféle utalást arra hogy fentebb? Ha olyan izgalmas a gnóm miért vagy törpe?

Teljesen mas okbol vagyok törpe.Es hidd el nem maradok mindig az, csak tudod hosszutavu strategiat csinaltunk...
Es ne mcsak 1 orim van igy mas csoportokban boven lehetek gnom.Es alba is gnom volt korabban...

karesz6 06-01-2006 16:50

Quote:

Originally Posted by Penya
Törpe hadinak nagyon jó, jelenleg is van egy ilyen orim. 50% lakásbónusz, 40% haditeki mi kell még? A tekizés elég gáz tud lenni de vissza lehet venni seperc alatt ez igaz. Felsőbb szinteken sztem van olyan jó mint egy óriás vagy egy gnóm, ha már ellőtted a tartalékod és nincs miből építkezni gáz tud lenni a rengés vagy a puszti, míg egy törpével ilyen gond nincs. Valaki említette már nem tom h ki ő is törpe hadis épp, elárulná h h tárolja a pénzét, ami felesleges, úgy értem gondolom több száz (vagy ezer :D) millát nem tárol bent az oriban.

Én egyszer rúnákban rejtettem el vagy 200 millát ha jól emlékszem. (bár ez rég volt.) Törpeként sokat loptak de runát még sosem. és elég gyorsan vissza is tudtam hozni belőle a pénzem. (kb 2 kör piac alatt( értem ez alatt 2 nap)) 100 milka visszajött. Csak aztán kimaxolodtam és felment a runákban tárolt pén 300 milka körülig aztán hirtelen minden indok nélkül eltüntek a runáim. (kb 70%) pedig nem loptak nem támadtak semmi sem történt. :-( Nem tudom miért. Mostanában pedig ha épp gép előtt vagyok és nagy készletem van valamiből és látom hogy elkezdenek lopni egyszerüen csak kidobom a cuccot a piacra aztán visszavásárolom idővel ha kell. :-D Igy szerencsésebb esetben egész nap orin kvül lehet tartani árut

Alba 06-02-2006 06:52

Lehet azert tuntek el az aruid mert tul dragan voltak a piacon es egy rablobanda szemet vetett rájuk.

amugy tekiben runaban eri meg a lvet taratni, mert ezeknek nem szamit a ferohely.Termeszeteseb piacon kell lenni a cuccosnak...

DearCody 06-02-2006 09:52

Csak arra kell nagyon vigyázni, h mikor jön vissza az áru a piacról! Nekem nem is olyan régen, a törpe orimhoz nem volt időm belépni vagy 12 óráig és 100millával húztak le. :(
Meg lehet próbálkozni, h bankot tartasz, de sok helyet vesz el!

Batu 06-03-2006 11:38

Nem akarok idézni, de föntebb valaki írta, hogy a törpnek 50% lakitekije van. Az tudtommal 56%;)
Amúgy a törp szöviben életképes csak szvsz. Nekünk van egy és ha valaki hozzányúl a tekijeihez, akkor csak ütjük és ütjük és ütjük. Idővel leszoknak róla. Visszajáró vendégek nincsenek.:D

DearCody 06-03-2006 12:08

Quote:

Originally Posted by Batu
Nem akarok idézni, de föntebb valaki írta, hogy a törpnek 50% lakitekije van. Az tudtommal 56%;)

Miért is 56%? 20%-kal több férőhely + 30% teki, ha tudós, akkor +5%. Ez 55% nem?
De ez még csak 35% lakiteki, mert a 20% az alpból megvan. Ez nem egészen tiszta. :(

Batu 06-03-2006 12:54

Azért mert szorozni kell a bónuszokat, nem összeadni. 1,2*1,3= 1,56. Személyiséget figyelmen kívül hagyva:rolleyes:

Bogár 06-03-2006 14:20

Quote:

Originally Posted by DearCody
Miért is 56%? 20%-kal több férőhely + 30% teki, ha tudós, akkor +5%. Ez 55% nem?
De ez még csak 35% lakiteki, mert a 20% az alpból megvan. Ez nem egészen tiszta.

tudtommal a tudós nem kap +5%-ot a lakáshelyzetire...

Alba 06-04-2006 10:29

Azert mert 1,2*1,3 =1.56

Sugo:)

Milán™ 06-04-2006 11:02

Quote:

Originally Posted by Alba
Azert mert 1,2*1,3 =1.56

Sugo:)

Alba 2-vel fölötted Batu ezt már ugyanígy leírta:)

track 06-04-2006 14:20

Quote:

Originally Posted by Alba
Lehet azert tuntek el az aruid mert tul dragan voltak a piacon es egy rablobanda szemet vetett rájuk.

amugy tekiben runaban eri meg a lvet taratni, mert ezeknek nem szamit a ferohely.Termeszeteseb piacon kell lenni a cuccosnak...

abban teljesen igazad van hogy rúna meg a tekihez nem kell férőhej de monjuk a rúna nem mindig jó biznisz!! mert én is csináltam rúnával és kellet a péz kiraktam 200 al olcsóbban kint volt a piacon láttam is de nem vették!! szal ez 2 esélyes!

Senki 06-04-2006 16:10

én a katonára szavazok. mert azt még a helytartó elintézi magától is, hogyha jól állítod be vagy stabil a piac... ;)

Bogár 06-04-2006 16:13

nem akarsz Q-ba jönni? a tartalékodból tutira nem maradna semmi. :D

Cuyu 06-06-2006 11:13

Bogár :D

jah,gyere csak Q-ba,szívesen várunk.... a piac is jó biznisz :D
azért az elég nagy szívás,amikor visszajön a teki a törpének és még nem vagy gép előtt és szépen nyugodtan elcsórják az összeset... :D
én a rúnára szavaznék... azt olyan sokszor nem lopnak,kivéve ha van gömb és látják,hogy mennyi sok finomsággal van tele az orid :)
Katona... hmmm.... az végülis jó,főként a helytartó miatt,amit már említettek előttem is. Én is katonában tartanám a pénzem,ha lenne annyim

Milán™ 06-10-2006 19:21

Hú ez a töpe.Felőrli az idegeimet má:(
Nincs óra amikor ne lenne kapu folyton lopnak.Törpe se leszek má többet..

Bogár 06-13-2006 02:08

én törpömre nem nyitanak kaput. ;) rossz csopiban jáccok vele. :D

Szemes224 06-13-2006 09:15

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
én törpömre nem nyitanak kaput. ;) rossz csopiban jáccok vele. :D

Ha egyszer összefutunk, folyamatosan lesz rád kapu ííígérem !:D

track 06-13-2006 20:41

Lenne egy nagy kérésem! Vki írjon már nekem egy éplistát plz 1k hekire hogy hogy nézzen ki törpe hadi!! THX

Bogár 06-13-2006 23:09

nemrég számítottam ki 1200 hekire, ha ez segít... lehet kötekedni. :D (gazdálkodó személyiséggel számoltam + nem a legjobb hadi, de lehet tolizni is vele...)

200 ház = 15600 ember
370 barakk = 22588 elit + 500 üres hely
145 templom = 22650 vari
200 kocsma = 12480 toli
205 tanya = 73287 ember + katona kajája
30 kovácsmûhely
40 bánya
10 raktár

ha érdekel, elküldöm priviben, hogy néz ki a törpém 790 hekin. :)

track 06-14-2006 08:55

[quote=csunyabogar
ha érdekel, elküldöm priviben, hogy néz ki a törpém 790 hekin. :)[/QUOTE]

érdekelne!! én is elküldöm az én törpém hogy áll közel 1k hekihez:D mert még nincs annyi de napokon belül ott lesz:D

Bogár 06-14-2006 09:16

oks. hová küldhetem? itt nem tudok privit küldeni neked...

track 06-14-2006 18:58

emailra küld -->track@vipmail.hu

Rántotta 08-09-2006 20:39

Én törppel kezdtem hódítózni és varis akartam vele lenni:) el kezdtem varikra gyúrni úgy 200 hekin lett is 5500 de egyszer egy ember tolis 2 nap alatt szétszedett. 5. szintre nem jó a törpe mert nagyon előtérbe jön a hátránya hiába lehet 50%-os lakástudományban meg hadisban 40% ha jön egy tolvaj amie egyből elszedi a a tekiket, de az 1. szinten már jól megférnek a törpék a gnómok és az elfek meg az óriások mellett

karesz6 08-11-2006 14:46

Sztem 5. szinten is jó a törpe. Az egész fajnak sztem épp ez a lényege hoghy nagyon magas a tűréshatára. Szinte mindent azonnal tud pótolni mert annyi pénze van. Arra azonban oda kell figyelni hogy a tekilkopások ne okozzanak nagy kárt vagyis mozgásteret hagyni a férőhelyekkel. Pl.:mindigi hagyni annyi hejet a barakkokban hogyha elmegy a lakiteki fele ne menjen el egység vagy legalábbis ne sok. A tolik ellen tényleg nem lehet mit kezdeni viszont Ha eggy toli durvában rááll a tekijeidre javaslom hagyd hagy lopja és ne pótold ujra. Arra mindig lessz pénz hogy kipótolja esetleg a gabonát vagy akármi van és amikor már 1 hete mindenből nagyon kevés tekid van a raktárad teljes tartalma meg folyamatosan a piacon és sok pénz sincs az oridban (az is mind piac) Akkor nincs az a pofátlan tolvaj aki le ne kattanna rólad 1-2 nap alatt. Kivárod amig minden elcsendesedik tekiket vissza és éled tovább életedet.:D nekem ez eddig bevállt.

Bogár 08-11-2006 14:51

nem értem, miért várod, hogy elhordja a tekijeidet? :D
ha már úgyis számolsz azzal, hogy lenulláz, miért nem pakolsz ki már egyből a piacra?

karesz6 08-11-2006 14:58

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
nem értem, miért várod, hogy elhordja a tekijeidet? :D
ha már úgyis számolsz azzal, hogy lenulláz, miért nem pakolsz ki már egyből a piacra?

MErt ritka az a toli aki pofátlanul sok tekit visz el és azért az se árt ha van 30 as lakitekim meg hasonlók. :D csak azt akartam modani hogy sztem törpel feltétlenül számolni kell azzal hogy kitekiznek különben kellemetlen meglepetések érhetnek.

exair 08-11-2006 15:42

add el az osszes vedelmed, vegyel lovakat es tamadj be 3 sereggel neki, akkor is el szoktak csendesedni.. :D

Synkel 08-11-2006 16:09

Quote:

Originally Posted by exair
add el az osszes vedelmed, vegyel lovakat es tamadj be 3 sereggel neki, akkor is el szoktak csendesedni.. :D

Legfeljebb visszamegy egy szövi 20 sereggel, de az még nem olyan nagy gáz, fő, hogy tuti messze lesznek tőled:)

Mapda 09-28-2006 18:21

Eladni a védelmet nem feltétlenül tanácsos.

exair 09-28-2006 18:39

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 28336)
Legfeljebb visszamegy egy szövi 20 sereggel, de az még nem olyan nagy gáz, fő, hogy tuti messze lesznek tőled:)

naja, a megmaradt banyaiddal pedig szep csendesen termelhetsz 150 hekin :D

Thak 10-13-2006 10:20

Nekem is törpöm van, és elég jól operál szövetségben.

Tart pár varázslót, épp annyit, ami elég ahhoz, hogy magára tudjon rakni egy-két védelmet, és így akár 1 hetes folyamatos rengetés, szárazság és tűzgömb is kihúzható.
Hátránya a tekik lopása miatt van, nagyon is, főleg hogy géphezkötött ország, állandóan lesni kell, mi történik. Én is hagytam, hogy lelopják a tekijeimet, utána visszavásároltam a megfelelőt körváltás előtt, vagy elküldtem a piacra a katonákat.

A picozás és pénz védelme mellett nagyon tág tűrőképességű :)
Ha jól be van védve katonákkal (hadsereggel nuku pénzcsórás), bankokkal (tolvajok kopp), segíti egy erős varis és tolis ország, akkor ha nem szállnak rá többen is 2 héten keresztül, elég stabilnak mondható egy törpe ország. :)

Remedy 10-13-2006 13:23

Quote:

Originally Posted by exair (Post 33001)
naja, a megmaradt banyaiddal pedig szep csendesen termelhetsz 150 hekin :D

azert vicces vagy, hogy a sajat magad hulyeseget probalod kifigurazni.... nemsemmi :P

Meg mindig nem dontottem el hogy ennyire szeretsz marhasagokat beszelni, ennyire gazok vannak ott "fennt" vagy csak gonosz modon szeretnel minden kezdot felrevezetni.....

exair 10-13-2006 18:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 35218)
azert vicces vagy, hogy a sajat magad hulyeseget probalod kifigurazni.... nemsemmi :P

Meg mindig nem dontottem el hogy ennyire szeretsz marhasagokat beszelni, ennyire gazok vannak ott "fennt" vagy csak gonosz modon szeretnel minden kezdot felrevezetni.....

latom szeretsz szemelyeskedni, nembaj en szeretlek, es pirosat sem osztok csak ugy :)

SiMON 10-19-2006 20:24

törperős

sziasztok,,

Nekem kedvenc fajommá vált a törpi annyira, hogy mindenhol azzal játszok már.
Tapasztalatok alapján kiscsoportokban nagyon jó mert kevesen tekiznek, ha pedig bejön egy tolis érdemes egy szövit keresni aki visszalopja és nincs több teki gond. (gyorsan át tud épiteni bárkit a pénzből meg a szövi vehet tolit)

Angolban:
18% kocsma 9% templom 10% barak :) és egy rakás bánya. A kicsi létszám miatt bőven van idő segitséget behivni szövitől igy felesleges is többet tartani barakból.
A magas nyers árak előnyeit pedig gondolom nem kell részleteznem.

Normál csoportban:
A 4L tetejétől jó szerintem, szépen tud tartalékot gyűjteni. 3. csop tetejétől úgyis mindenki mindenkivel mnt.zik és itt is csak kevesen vannak már ide is szuper, ha pedig leütik a nyersből bejövő pénzből simán visszafedez.

Gyorsban:
Hadiként szuper kitekezistől meg nem tartottam, mert egy jó szövi hamar szétszedi az ellen tolit.

Nagy előnye, hogy nagyon gyorsan át tud épülni termelőből hadiba illetve vissza termelőbe. :) Számomra egy szövi elképzelhetetlen nélküle.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, azt hogy lelopnak hamar meg lehet szokni illetve gyorsan lehet tenni ellene :)

Remélem tudtam kedvet csinálni a választásához.
S-

dreaman68 10-19-2006 21:31

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 36200)
Nagy előnye, hogy nagyon gyorsan át tud épülni termelőből hadiba illetve vissza termelőbe. :) Számomra egy szövi elképzelhetetlen nélküle.

S-

ezt nem vágom ha lebontod a bányákat akkor az sima hekik lesznek azt meg nem lehet visszaépíteni bányává

Bogár 10-19-2006 22:44

rájöttem, hogy a törpével nem a tekizés a legnagyobb gond. azt simán lehet pótolni, sőt az egységeket is, amik emiatt elmennek. a B-ben legalábbis így van.

lacqa 10-21-2006 10:30

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 36259)
rájöttem, hogy a törpével nem a tekizés a legnagyobb gond. azt simán lehet pótolni, sőt az egységeket is, amik emiatt elmennek. a B-ben legalábbis így van.

természetesen ez is csoportfüggő. én jártam úgy, hogy kitekiztek, beviharoztak, és mire beléptem elment egy rakat egységem. és hiába volt 700 millióm, nem volt a piacon semmi amit bevehettem volna, pedig ahhoz az orihoz az a pénz bőven elég lett volna. mondjuk ez egy vip nélküli napi két-három belépéses ország volt...

de te mire gondolsz?

Steve 10-21-2006 16:30

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 36259)

akkor mi? hogy sötétek és büdösek a bányák?:)

Bogár 10-21-2006 18:14

lacqa: az én orim is VIP nélküli, de elég gyakran látogatom. amúgy a te esetedben az tekilopás kombinálva volt viharral... én csak a sima tekilopásra értettem, hogy nem nagy veszteség. szerintem az esetek többségében csak tekilopásról van szó, vihar nélkül. feltételezem azt is, hogy nem voltál haragos viszonyban az illetővel azelőtt.

Steve: igaz, hogy a bányák sötétek és büdösek, de eddig én ezt inkább pozitívumként fogtam fel. :D
egyértelműen az a legdurvább, ami 1 átlagos hadi és toli számára is durva. a rengetések. a kombinációkat most hagyjuk, mivel azt nagyon ki kell érdemelni. hiába termelsz nyersit körönként akár 20-20 bányával, ha folyamatosan rengetnek.

csak azért írtam, mert régebb felmerült, hogy a törpe könnyen tekizhető, és nagyot szív ezzel. természetesen a törpe is olyan faj, amivel nem mindegyik csoportban lehet játszani. én úgy gondolom, hogy a B-ben lehet.

All times are GMT +1. The time now is 21:38.