![]() |
Quote:
|
Quote:
Nem hiszem, hogy azért állították fel, hogy bárkit is felháborítson, megsértsen, vagy azt szimbolizálja, hogy ezt a nézetet vallja mindenki, aki ott dolgozik... |
Quote:
Amikor kint voltunk Krakkóban, és vinni akartak Auschwitz-látogatóba, nem voltam hajlandó elmenni, mert ízléstelen, hogy turistalátványosságot csináltak benne. Ugyanígy torz tolog országnevet csinálni belőle. |
Quote:
|
Quote:
vhol tudok topicit letiltani hogy ne lássam ?:) Atit az életbe nem győzitek meg kár a gőzért... |
Quote:
|
Quote:
Amúgy azért szavaztam arra, mert, mint már elhangzott, rossz volt a kérdésfeltevés és a válaszlehetőségek. |
Kutyuleee:
Mivel Ati a "sértő" szót nem érti, ill. kifogásolja, kérlek, hogy a szavazásban írd át "bántó"-ra, vagy "rossz emlékű"-re... Úgy gondolom, hogy ez jobban megfelelhet a szándékodnak is... |
Quote:
Lásd Birkenau-i muzeum ha elmész... És van egy interaktiv szórakoztató játék és van egy ilyen ország itt Mo-on. Nos naivitás lenne azt gonolni, hogy véletlen nyitotta ki a térképet és választotta országául ezt a nevet. 2. naivitás lenne azt feltételezni, h egy ilyen játékban bármiféle, jószándékkal akarna emléket állítani annak ami az Auscwitz-Birkenau-i haláltáborhoz kapcsolodik. Az, h az emberek tudatlanok és esetleg más haláltáborok nevét nem tudják vagy az h más hasonlo szörnyűségek dolgait nem tudják az más kérdés ,mert arról amiről nem tudnak azt nem tudják a köz által elítélni.... |
Ati egyet értek azzal, ami miatt így állsz a dologhoz.
Mármint gondolok itt arra, hogy nem kell túl lihegni! Elvesztheti a tényleges jelentőségét..stb. Divat lett ma egyik ,vagy a másik oldalra állni és nem csak simán élni és tiszteletben tartani. De attól még nem kell elfogadni se, azt ha vki megprbálja ezt aláásni, egy játékban ilyen orineveket használni, mert az nem jó. MEg kell mutatni az ilyen emberkéknek,ha ne adj isten véletlen csinálja hogy héé ezt nem szoktuk, nem helyes... tudjuk hogy nem akartál rosszat..stb.. De válasz más nevet... Ha pedig tudatosan akkor egyértelmű , h azzokkal a gondolatokkal azonosul amit a nácik hirdettek... |
Quote:
Nem hiszem, hogy ez bármiféle emléknek az aláásása lenne. |
Quote:
|
Quote:
De, reményeim szerint, igen kevés lehet olyan, amelyik a Holocaust-ról szólna... És talán egy sincs, amelyikben a Holocaust egyik szimbolikus helyét olyan "jópofasággal", kivagyiságból hirdetik országnévként, mint itt a Hódítóban...:(:(:( |
Quote:
Vagy itt is géppuskások rohangálnak??? És nem tudom, de azért amikkel találkoztam (gondolom a jobbak) azok próbáltak történelem hűek maradni ... Igen lehetett németekkel lenni, még nyerni is csatákat küldetéseket.ahogy lehetne Németország nevű országot is indítani mert az nem ugyanaz mint pl.: Auschwitz-Birkenau, v a III. Birodalom, Hitler, a rasszizmus ..stb.. És igen haláltáboros, tömeggyilkosos, háborusbűnöket elkövetős..stb. játékkal én még nem találkoztam és nem is hallottam róla.. |
Valóban, rengeteg háborús, stratégiai játék létezik, ahol választható vagy a német nép (vagy annak valamely "őse"), vagy konkrétan a német hadsereg. Ezek azonban mentesek ideológiától, szerintem senki nem képzeli bele a német nemzeti szocializmust... De egy olyan játékról sem tudok, ahol mondjuk a felhúzható épületek listájában szerepelne mondjuk a haláltábor. Amely már e politika konkrét manifesztálódása:-) Így nyilván sértő, bántó, szörnyű. Hasonlóan az ilyen országnévhez:-)
|
Quote:
Vagy valami egyéb oka van, ahonnan ez ilyen egyértelművé vált? |
Quote:
|
Quote:
csak úgy kérdezem :) |
Quote:
Belédverték, hogy el ne tudd felejteni, el ne tudd engedni, meg ne tudj senkinek bocsátani, aki ezzel kapcsolatban bármit is felhoz. Ez nem normális dolog. Egy egészséges társadalomban az ilyen eseményeken több évtized elteltével már túl kellene lépni. Tudom, mindez csak utópia. |
Quote:
|
Quote:
Csak úgy mondom... |
Quote:
megemlékezni lehet dolgokról, de nem kell kardoskodni értük, vagy ellenük..szerintem.. részben pont azért maradnak meg ezek az emlékek, legyen az jó, vagy rossz, mert olykor-olykor egyesek felhozzák valamilyen formában... |
Quote:
mert ÉN teljes mértékben!!!!!! |
Quote:
Én nem teszem. :) |
Quote:
Mondod ezt te, aki következetesen kivágod a 666-ot tartalmazó neveket. Arra sokkal több idő volt, hogy túllépjünk rajta... |
Quote:
Minden ilyen világméretű esemény helyreteszi az embereket, jönnek a fogadalmak, hogy "ilyet többet soha", aztán néhány év múlva kezdődik elölről, pont amiatt mert elhomályosul az emlék... |
Quote:
A mai vallásban ez még mindig ugyanúgy a Gonoszt szimbolizálja, ezért elfogadom, hogy sokakat bánt. Ezzel sem értek egyet, de elfogadom. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én nem vagyok vallásos, szal nem érdekel, hogy valakit hívnak-e 666-nak. Eleve a szám különös voltáról egy horrorfilm kapcsán értesültem, nem hittanórán:) Attól még szerintem igenis zavaró, egy Auschwitz-Birkenau orinév, akkor is ha a szavazásban csakugyan megtévesztő a sértő kifejezés. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a hasonló nevű múzeum mintájára csupán emléket akart volna állítani a népirtásnak. |
idézem a fórum etikettet:
"Általános szabály, hogy ha egy beírással kapcsolatban egyáltalán felmerül benned a kérdés, hogy az vajon a fórumra való-e, akkor nem való a fórumra." gondolom ezt lehet az országnév válsztásra is vonatkoztatni... akár pont azért hogy ne legyenek ilyen nyílt szini viták. és nem azért mert feltétlenül sértő, mint az itt példaként kiemelt országnév, hanem mert sértő lehet! és felháborodást szít! érdekes hogy van egy kitartó tag, akinek a 3. birodalom nevű orija hetente törlésre kerül mert nem elfogadható a neve, ez pedig nem... még valami: ami itt elfogadható, az úgy logikus ha az angolban is például, tehát ha ott is regel valaki ilyen névvel, akkor ott is maradhat??? látják a külföldiek is hogy szűrve vannak az orinevek... akkor azt is látják hogy nálunk ez még simán belefér? bocccs, de nekem nem mindegy ez sem... persze lehet, és miért ne feltételezzem hogy a tulaja csak az emlékmúzeumra gondolt, vagy ott elhunyt ősei emlékének tiszteleg ezzel *én már csak ilyen naív vagyok* ... de keserű a szám íze ha arra gondolok hogy ezáltal esetleg valaki olyannak a szemében aki nem ilyen naív, én is mint hódos, vagy én is mint magyar, egy megítélés alá essek azzal aki így hívja az országát, vagy azzal -már bocs- aki hagyja hogy így hívja... |
Quote:
|
Quote:
Nem tarton normális dolognak hogy vki ehy haláltábor nevét veszi fel nick-ként. Ki megy a fórumra ezzel a névvel ez lesz a neve. Nem verték belém, de kaptam otthonról és a környezetemből egy olyan kultúrát amibe az antiszemitizmus és a szélsőjobboldali ideológia nem fér bele, aki ilyen nevet választ még ha viccesnek is tartja ezt az ideológiát favorizálja, ami milliós nagyságrendű ember életébe került, amelynek egy részét pont abban a táborban oltották ki nem akármilyen körülmények közt. + ha túl lépünk a történelmen én félnék a jövőtől! |
Én bevallom az őszinteséget, lehet marha lelketlen ember vagyok, de nem fakadok sírva sem az első, sem a második világháború hallatán..
nem voltam ott, és bár szörnyű dolgok történtek, nem hinném, hogy nekem ezért bármit is kéne éreznem... mivel nem voltam ott, nem tehettem ellene semmit.. ez nem azt jelenti, hogy támogatom a dolgot, hanem tudomásul vettem, hogy volt.. Nekem éppen elég az a sok probléma, ami a mai világban van, nem hogy még azokat az embereket is gyűlöljem, akik anno valamikor évtizedekkel ezelőtt rosszat tettek... ettől még nem felejtettem el, hogy megtörtént... |
Quote:
mind elítélik ezt. A végén oda lyukadunk ki hogy mi a jó és mi a rossz:) |
All times are GMT +1. The time now is 15:12. |