![]() |
Quote:
Ezt átgondoltad? 1 fegyóért képezed a katincsból a támadót, és nagyobbat üssön mint a ló. Csak gratulálni tudok az ötlethez, bár jó lenne, ha elkezdenéd a lovat is erősíteni, mert egy ilyen után mindenki támadókkal fog támadni, és hirtelen feleslegessé tettél egy katonatípust... Kivételesen egyet kell értsek Skitivel, akinek nem tetszik a támadó és védő, az ne használja, párbajokon megteszi a dolgát és kész. Az eddigi témába vágó topicocban felmerült egypár ötlet(nem kevés), de egy se volt, ami úgy tápolta volna a támadót és védőt, hogy a többi mellette ne váljon feleslegessé. Az a helyzet, hogy a meglévő katonatípusok mindenre alkalmasak, és van egy jól kialakult előny-hátrány rendszer, amit kár lenne felborítani. Úgy értem, hirtelen nem látom hasznát egy feltápolt támadónak illetve védőnek. |
Quote:
|
egyébként a 7:0-s arány nem tenné a lovat feleslegessé. Összeségében gyengébb lenne mint a ló de a támadásban erősebb.
|
Quote:
Köszike az elismerést!!Habár csak az alapokat adtam meg,de még mindíg úgy gondolom,h. van értelme!!Nem egymást kéne lehordani,hanem együtt kéne ezt megoldani!! |
Quote:
Aki lovat tart, az általában aktív hadis. Tapasztalatom szerint a kevésbé aktívak eliteznek az íjak mellett inkább. Nomármost ha úgysincs benn a lovas, nem mindegy, mennyi a védője? |
Quote:
|
Quote:
Na és mennyit védtek a kint lévő lovaid? Ha annyit amennyit én számolok, akkor miért nem mindegy, mekkora a védője?:) A-ban tuti kiszorulna a ló ha bevezetnénk egy 7 támadópontos seregtípust. És a magam részéről továbbra se látom szükségét új katincsnak. |
Quote:
Azért az is véd valamennyit(ló)!!! |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Az első hozzászólásod még arról szólt, hogy kimentél a pacikkal. Mennyit véd a kinn lévő ló? |
sőt lehessen a támadókat térkapun át küldeni!
a védők pedig legyenek univerzálisak! ha varázsolnak ellened akkor varik legyenek ha lopnak akkor tolik! jeeah:D:D:D vigyenek katapultot és trójai falovat:D |
Jó lenne, ha valamit szólnátok az erőd javaslathoz is.
Tehát egy erődben 80támadó/védő férne el (Esetleg több, mint 15ember kelljen a működtetéséhez). Tehát így kb. egyenrangú lenne védekezésben egy tornyos íjjal. (Tornyos íj az 12védőpont+toronybónusz (ami perszenem csak az íjakra hat) az összesen kb. 14védőpont/2ha, védő 2hektáron 4db fér el, ami 16védőpont, de ezért cserébe több tanya kell, esetleg több ház. A kérdés az, hogy kiszorítja-e a pacit a támadó: (8,0) vs. (6,2) ha (előbbinek esetleg több étel és több ház kellene). És ha igen, az miért baj? Annyi történne, hogy a normál játékban ezentúl nem pacit, hanem támadót tartanának, és hétvégi játék elején használnának inkább pacit, amikor még kevés az egység. |
Quote:
|
az erőd is jó ötlet, de legyen mobil!
lehessen felállítani az ellenséges ori kapuival szemben, és akkor nem tudnak kísérni sem!:D |
Quote:
szinte tuti, hogy pacik helyett ezt a támadót használnák, és az egésznek az lenne az eredménye, hogy megcseréljük a támadó és a ló rövidfordulós ill normál játékbeli szerepét |
Azt kihagytam, hogy ezzel a lehetőséggel csak akkor tudsz élni, ha avn egyáltalán annyi támadód, mert 2x annyi fér el, de egy mészárlásnál is kétszer annyi hullik. Tehát ha épp nincs a piacon, akkor igazából nincs is (8,0)-ás egységed, csak esetleg valami (6,0).
Kezd tetszeni ez az ötlet. :) |
Quote:
Könyörgöm, miért jó az, ha úgy adunk több értelmet a támadónak, hogy értelmetlenné tesszük a lovat???? Vagy miért hozzunk be egy plusz speciális épületet, ami védővel kombinálva már ugyanannyit tud mint a jelenlegi tornyos íjász, csak többet eszik?? Gondolkozzatok már egy kicsit, légyszi! |
Quote:
A ló tényleg lejjebb fog értékelődni, de szerintem jópáran fogják használni, miért: mert ha nincs a piacon támadó, és nincs barakkod, akkor meg vagy lőve. (Igazából ez csak feltételezés, de én ezt várom.) És ha kétszer annyi támadód van, mint lovad, akkor minden veszteséged kétszer annyi, meg kell gondolni, hogy lóval mész ki, vagy támadóval, nem látok olyan érvet, ami ez ellen szólna. És végre megszűnhetne a piac is, holnap számolok egyet 600hektárra is többféle felállásban, hogy jobb képem legyen a dologról. Miért baj az neked, hogy a rövid játékban ugyanúgy lenne használható, viszont normál játékban is játszhatóvá válna ez a két egység? |
Quote:
Mert nem tartom jó iránynak, hogy játszhatóvá tegyünk valamit olyan áron, hogy egy másik dolog meg játszhatatlanná válik közben. |
Quote:
|
Quote:
Sokan fognak elitet tartani, ahhoz barakk kell, ha ott a barakk, akkor könynen előfordul, hogy paci-elit-íj felállásra vált az ember. Ezután is szükség lesz pacira. Legalábbis én ezt várom, mert a dupla veszteség, és az hogy kétszer annyi egység kell, meg több kaja, esetleg több ház elég fontos ellenérvek a támadóhoz. Egy mészár után kétszer annyi katonát pótolni, azért meggondolandó. De persze ez csak feltételezés, kéne valahogy tesztelni. |
Quote:
|
Quote:
Amúgy meg tévedsz, én belegondoltam a felvetett ötletekbe, de nagyon rossznak tartom őket. |
Quote:
|
Quote:
Ha igazad van, akkor hamarosan én is rá fogok jönni, hogy ez nagyon nem jó. :) |
Quote:
Az egységek tekintetében pedig Synkellel értek egyet. Úgy nincs értelme egy egységet felhozni, ha közben új épület is kell, és egy másik egységet meg a helyére teszel. Már az elején leírtam, hogy a mostani katonák viszonylag jól lefedik a támadó-védő palettát szvsz. |
Quote:
Egyébként mi a különbség aközött, hogy új épület vagy új egység? Az meg elég nagy evidencia, hogy lefedik most is, mert vannak védő katonák és vannak támadók. |
Quote:
Azt akarjátok, hogy a védő, meg a támadó mindenképpen jobb legyen, ami nem lenne baj, de ez ilyenformán elég erőltetett. |
Quote:
Erőltetett? Ez egy játék, ami elvi síkon működik, mi nem erőltetett benne? :) Ez a megoldás olyan egyszerű, nem kell hozzá semmi csak az, hogy a védő és a támadó egy másik épületben lakjon. És az egyensúlyhoz se kell (5,0)-ra átírni a támadót, vagy más dolgot beletenni. Nekem nagyon tetszik ez a megoldás. |
Quote:
Quote:
inkább az a gond, h így nem lehetne vegyes seregel jól kihasználni őket. |
Quote:
amúgy ezeket én sem tartom túl jó ötletnek... fölösleges ennyire túlbonyolítani a játékot az, hogyteljesen más szisztéma szerint éplüjön fel egy egység és az eltartása, sehogysem tetszik |
Quote:
Bonyolítás? Igen. De ez szerintem bőven belefér még. Más szisztéma? Ezt nem is értem: a toli a kocsmában lakik, a varázsló a templomban, akkor miért ne lakhatna külön a védő meg a támadó? Más eltérés nincs. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A másik azért nem lenne értelme megváltoztatni ilyen drasztikusan a támadót/védőt, mert lehet, hogy valakinek jobban fog tetszeni a támadó/védő, mint a ló/íjj/elit és akkor mindenki, vagy legalábbis sokmindenki, fogja átépíteni az oriját, meg ha kiszámolod, akkor meg ha aki jobban belegondol, nem fog támadót/védőt csinálni így se, mert ha több kaja kell nekik akkor több tanya is kell, és az több heki, nehezebb egységpótlás, ez sokkal nehezebb lenne mint az íjjász/ló/elit pótlása, és ezért kapsz egy kicsivel nagyobb támadó/védőerőt, ennek se így se úgy nincs semmi értelme jó úgy ahogy van. Szerencsére atin úgyse megy át!!!!:D :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Megfogalmazom a te kedvedért máshogy is: ha a változtatás oda vezetne, hogy továbbra is csak a kezdők használnák a támadót, vagy ezentúl csak a kezdők használnák a pacit, akkor nincs értelme bevezetni. Sokak szerint ez a helyzet, de én számok nélkül nem látom tisztán. Ugyanakkor az is cél, hogy a párbajokon ne változzon semmi. Ha működik, akkor ez a javaslat a megoldás. Megj: több heki is kell: ezt nem értem, ez nem az a játék, itt a meglévő hekit kell minél jobban belakni. |
Igen egyetértek veled. Ki kéne számolni 3-4 értékkel és akkor látnánk hogy mi a helyzet. Ha találnánk olyan megoldást ami nem egyértelmüen jobb mint a jelenlegi de nem is egyértelmüen rosszabb akkor tudnánk adni értelmet a támadónak. pl: támadásban jobb védekezésben rosszabb vagy forditva...
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 20:08. |