![]() |
Quote:
Be kellene idézned ahol én azt mondom butaság tekercsben pénzttárolni!!! szeretném látni... |
Huha félelmetes milyen javaslatok kapnak támogatást..
Az ipari teki segítségével lehessen többet kéepzni? :O Ráadásul még a 1/2x-eset támogatják ,mert h a gnóm így meg úgy? :O Nem támogatom ezt a fajta modosítását az ipari tekinek. (Sztem Ati meg pláne nem:)))- hála istennek) gondoljátok már át mennyire modosítaná ez a játékot Márpedig drasztikus modosítások a hod-tól távol állnak ez Ati politikája is! Tehát vmi másfelé kellene a gondolkodni... pl: kovácsmühely hatékonyságát növelhetné... |
Quote:
|
Quote:
amúgy a katiképzés növelése jobbára annyiban módosítaná csak a játékot, hogy lejjebb mennének a katiárak, hamarabb lehetne töltődni, többet lehetne fokozással ütni a fedezés sem nőne meg olyan drasztikusan. mert az nagyobb hekiken már így is közelít a lehetetlenhez habár így utólag belegondolva, mindez a fegyverszükségletet növelné meg egy csöppet :o de ha már írsz valamit, hogy drasztikus változást okozna, legalább indokold meg, hogy hogyan, és miért |
A drágakőbánya funkciója is kicsit módosítva lett, mivel semmi értelme nem volt a játékban.
ilyen szemszögből nézve, valószínű az ipari-gazdasági tekire is ki lehet valami jó ötletet találni, sajna nekem most nincs.... :) de támogatom ! |
Quote:
Azért azt ismerd el, hogy ha egy csoportban átlag 40%-kal megugrik a katitermelés, az drasztikus változást jelentene. Ezen nagyon sokat szerintem felesleges magyarázni... |
Quote:
Mi lenne ,ha így meg úgy, ez meg az lenne, mindenki csak jósólgat... A különbség hogy van amelyik közelebb áll a valósághoz. Tehát, számomra egyértelmű , mit idézne ez elő, és ha megvan a tapasztalatod(uk), akkor anélkül h hosszú sorokon át veséznénk ,átgondolják magukba, és belátják.... de már pár dolgot írtak is ezzel kapcsolatba.. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mert ugye, lássuk be hogy az "ipar" szóhoz a képzésnek vajmi kevés köze van.. Kivéve ha mondjuk ipari tanulókról lenne szó. :D Törpe tekibónusza is nagyon jól passzolna ehhez a változáshoz, ahogy azt vki már megjegyezte. Ha attól kell tartanunk, hogy a fegyver ára a változás miatt lecsökkenne, és ez mégse lenne olyan jó pont a törpéknek, akkor termelhetne a műhely három fegyver helyett kettőt, és akkor az összfegyvertermelés kb ugyanannyi maradna. Az teki meg elfoglalhatná az őt megillető helyet végre, és nem bukkanna föl időről időre ez a kérdés. Szavazásnál nem akarom az képzési % növekedését támogatni, így tartózkodok. Úgy gondolom érezhetően változtatná a játékot. Gazdasági tekit pedig igenis megéri tartani. Legalábbis mikor 1k alatt van az ára, meggondolandó. :) |
Quote:
attól még az igenre nyugodtan rábökhetsz, mert itt egyenlőre még csak az a kérdés hogy változzon-e :D:D amúgy a fegyvergyártás növelése sincs ellenemre, én azzal is kibékülnék :) |
Nekem is a fegyvergyártás a szimpatikus verzió, a képzés erősítését nem nagyon támogatom.
|
A fegyverkészítéshez annyit, hogy azon túl sokat nem változtathat a tekerecs, mert most 3-at termel, tekivel meg termelhetne 4,5-öt?
Húha... |
Quote:
a törpicseknek az a 40 % ipari tekercs komolyabb jelentőséget kapjon... :) |
Quote:
mint ha kapnál plusszba 6 kovácsot ez is egy erősen életképes javaslat és nem is hozna olyan egetrengetően nagy változást, de mégis valami használhatóvá tenné az iparit a katiképzéses szál az tényleg annyira megbolygatná a hódot ami most nincs tervezve |
Quote:
ez nem illene vele a többi teketcs közé, azon kívül értelmetlen is |
Quote:
+40% védelem, csak a törpinek!! :D:D:D |
Quote:
|
Quote:
Meteo kérdésre meg: minek akkor kovácsot tartni, mikor csak 3 fegyvert termel körönként? Húha... |
Alapvetoen a banyaszati tekercs miert nem foglalja magaba a kovacsmuhely termeleset is? :) Joo, tudom, nem bánya...de akkor is a termeléshez kapcsolodik.
Alapvetoen az ipari tekercshez sem lenne rossz a fegyvergyartas. Ipari tekire a törpinek ugyis 40%-a van, es azert nem mindegy, hogy egy kovács a törpinél 9-et vagy 12,6-t termelne. S szerintem 2, 3, 4-es szinten igen is sok törpén kivuli faj is tart kovácsműhelyet, főleg ahol igen drága a fegyver ár....Egy orias igy a jelenlegi 3 helyett 3,9-et vagy tudoskent 4,05-t termelne. 30-40 kovacsnal szerintem jol jon neki az a ~1 fegyver... Alapvetoen a kezdoket mindenkeppen segitené az ipari tekercs másfajta bonusza. |
Quote:
én az ipari tekercs változását főleg azért támogatnám, hogy a törpéknek a faji adottsága ( 40 % ipari teki ) , valamiféle előnyt jelentsen... szerintem, ha a fegyó termelést bolygatjuk meg vele, ez a törpének előnyére nem válik, hiszen igaz töbet termel majd fegyót, de kevesebbet fog tudni eladni, mert midneki többet fog termelni 30- 55 % között... ( kivéve a hullák ) légyszi dobjatok még fel több ötletet :D |
Quote:
Aki eddig nem tartott kovacsot torpen kivuli fajokkal, azok a jovoben a +1 fegyver/kör miatt nem fognak kovacsokat huzni, hanem veszik tovabbra is a fegyvert a piacon. |
legfeljebb a törpik majd ugyanakkora fegyvertermeléshez bonthatnak néhány kovácsot... mondjuk barakkba :D
|
Vagy jobban telitodik picit fegyverbol a piac...De nyilvan a torpe elonyere szolgalna mindenkeppen, hogy HASZNALHATO a 40%-os tekercs faji bonusza.
|
Quote:
|
Quote:
nem is azok az orik által fog telítődni a fegyó piac, akikben nincs kovácsműhely... :D azok ugyebár ugyanannyi fegyót fognak venni, mint eddíg ( nem többet ) ... akiben van, mindeki többet fog termelni... ugye nem gondolod komolyan, hogyha egy piacra 30-55% al több árut bedobsz, amellett hogy nem nőtt a kereslet, nem fog le csökkeni az ára?? :confused: |
Quote:
akkor megint megspórolsz épületeket pont bőven elég:) |
Quote:
|
Most szamolgattam picit :)
Szoval, 6k hekin orias kereskedovel 74.200 nepesseggel (ami 99%-os foglalkoztatottsag) ipari tekercs nelkul egy 10% lakossagnyi katonakepzes, majd ezeket továbbképezni elitté összesen: 8.533.000 arany Mindez 30%-os ipari tekivel: 5.973.100 arany 6k hekin a 2,6 milla arany (a legdrágább továbbképzésnél) szerintem nem igazán... |
Quote:
effektív nem javítottunk semmit a törpénken... több barakkot tarthat, a kovács helyén esetleg... de az eddígi országok akik maguknak termelték a fegyót pl egy gnóm.. azoknak is kevesebb kovácsot kell majd tartania... |
Quote:
Amint tul olcso lesz a fegyver, az emberek bontják a kovácsot, majd az pedig ujra visszaáll egy reális értékbe...hiszen ujra visszaesik a kinalat. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
ez igy nem teljesen igaz, mert sokan vannak akik nem használják ki teljes mértékben a katiképzésüket, mert csak annyit termel, amennyire szüksége van, vagy csak ritkán van gépnél és nem férne a barakkjába, stb. viszont ha a fegyver olcsobb, pl 6-7k helyett csak 4k, akkor esetleg már megéri, mert nyereségesebben lehet eladni a katit. Aztán ha leszorul a sima kati ára, esetleg lehet lesz aki azt képzi tovább az olcso fegyverrel, ezzel is csökkentve a plussz mennyiséget de még ha ez nem is jön be, olcsobb fegyver mellett esetleg többen élezik azzal az orijukat, hogy lesporolják a kovácsot, ugyhogy a végén a piacon beállna egy uj egyensuly. ez az ötlet tehát anélkül erösitené az ipari tekit, hogy drasztikus változást hozna, ráadásul erösitené a törpe helyzetét is az A szinten |
Quote:
nem azért hoyg eladja, hanem hogy automatikusan képezzen... a törpénken semmiképpen nem javítottunk ! annyit értünk el , hogy még több ember tart majd kovácsot , mint eddíg... |
Quote:
|
Quote:
van olyan csoport ahol drágább a fegyó mint az alap katona ? ezt enm igen értem valahogy... nincs szüksége a pénzre ezért nem képez?? nem fér el a barakkokba a beérkező képzése? azért szerintem a játék alapvető része a képzés, tényleg olyan sok ori lenne aki ezt nem használja? valahogy nem tudom elhinni... |
Quote:
|
mondjuk az ipari tekercs jelentősége, ha majd több fegyót termel a kovácsműhely véletlenül, még mindíg sokkal jobb, mint a gazdasági teki jelentősége...
csak a gazdasági teki semelyik fajnak nem a sajátossága... |
Quote:
Nagyon csábító az ötlet, hogy gnómmal akár 4,65 fegyvert termelnék/kör, de én nem tartanek 2,7% kovacsot, hogy finanszirozza az alapkatonaképzést. (mert ugye ennyi % kovacs kell, hogy adott hekin 99% foglalkoztatottsag mellett annyi fegyvert termeljen, amennyi kell a napi kepzesemhez) S akkor vegyuk, hogy ezt lonak/ijasznak tovabbkeppzem, ami még plussz 5,4% kovacs, igy osszesen ez 8% kovacs. Eleg sok még mindig azt hiszem...Hogy emiatt áttérni, de igazad van, mérsékeltebb mint most. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:52. |