Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ipari tekercs? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1512)

LotR 03-05-2007 10:42

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 76984)
(((áá!ez most mire rakció? melyik ötletemre? csak mert nem vetettem fel semmit, csak azt írtam, hogy ne mondj butaságokat, meg ne vitatkozz saját magaddal, ha te írtad, h milyen butaság az, h csak pénzttárolni lehet egy tekiben...nah mindegy, nem kell feltétlenülreagálni, ha nincs mit ok? (pl ha ua mondod amit én, vagy én mondom azt amit te, akkor nem kell pl vitatkozni)kösz.)))

nem kellene kiforganti az ember szavait.

Be kellene idézned ahol én azt mondom butaság tekercsben pénzttárolni!!!
szeretném látni...

LotR 03-05-2007 11:47

Huha félelmetes milyen javaslatok kapnak támogatást..
Az ipari teki segítségével lehessen többet kéepzni? :O
Ráadásul még a 1/2x-eset támogatják ,mert h a gnóm így meg úgy? :O

Nem támogatom ezt a fajta modosítását az ipari tekinek.
(Sztem Ati meg pláne nem:)))- hála istennek)
gondoljátok már át mennyire modosítaná ez a játékot
Márpedig drasztikus modosítások a hod-tól távol állnak ez Ati politikája is!

Tehát vmi másfelé kellene a gondolkodni...
pl: kovácsmühely hatékonyságát növelhetné...

Bea Baba 03-05-2007 14:10

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 77951)

nekem ez teccik:D :D most komolyan csillagászati fegyver árak vannak, néhány helyen, és nah sokan arra hitvakoynak, eggyes javaslatoknál, h ez is meg amaz is szinesiti a játékban előforduló taktikákat, namármost ha jobban megérné kovácsot tartani, ez is az orszaág épitési taktikák fontos rézsévé válhatna;) és már egyből az ios gondolkodó h na akkor élezünk vagy egy fokon önellátóvá tesszük az orit;)

Andrew 03-05-2007 16:23

Quote:

Tehát vmi másfelé kellene a gondolkodni...

ez is egy jó ötlet, aztán majd lehet választani

amúgy a katiképzés növelése jobbára annyiban módosítaná csak a játékot, hogy lejjebb mennének a katiárak, hamarabb lehetne töltődni, többet lehetne fokozással ütni
a fedezés sem nőne meg olyan drasztikusan. mert az nagyobb hekiken már így is közelít a lehetetlenhez
habár így utólag belegondolva, mindez a fegyverszükségletet növelné meg egy csöppet :o

de ha már írsz valamit, hogy drasztikus változást okozna, legalább indokold meg, hogy hogyan, és miért

Hóhér 03-05-2007 19:53

A drágakőbánya funkciója is kicsit módosítva lett, mivel semmi értelme nem volt a játékban.

ilyen szemszögből nézve, valószínű az ipari-gazdasági tekire is ki lehet valami jó ötletet találni, sajna nekem most nincs....

:)

de támogatom !

Synkel 03-05-2007 23:44

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 78014)
ez is egy jó ötlet, aztán majd lehet választani

amúgy a katiképzés növelése jobbára annyiban módosítaná csak a játékot, hogy lejjebb mennének a katiárak, hamarabb lehetne töltődni, többet lehetne fokozással ütni
a fedezés sem nőne meg olyan drasztikusan. mert az nagyobb hekiken már így is közelít a lehetetlenhez
habár így utólag belegondolva, mindez a fegyverszükségletet növelné meg egy csöppet :o

de ha már írsz valamit, hogy drasztikus változást okozna, legalább indokold meg, hogy hogyan, és miért

Azért azt ismerd el, hogy ha egy csoportban átlag 40%-kal megugrik a katitermelés, az drasztikus változást jelentene. Ezen nagyon sokat szerintem felesleges magyarázni...

LotR 03-06-2007 08:35

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 78014)

Bevallom nem akartam belemenni, ezekbe a körökbe, hogy mért.
Mi lenne ,ha így meg úgy, ez meg az lenne, mindenki csak jósólgat...
A különbség hogy van amelyik közelebb áll a valósághoz.
Tehát, számomra egyértelmű , mit idézne ez elő, és ha megvan a tapasztalatod(uk), akkor anélkül h hosszú sorokon át veséznénk ,átgondolják magukba, és belátják.... de már pár dolgot írtak is ezzel kapcsolatba..

Szecsa 03-06-2007 10:12

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 78183)
Azért azt ismerd el, hogy ha egy csoportban átlag 40%-kal megugrik a katitermelés, az drasztikus változást jelentene. Ezen nagyon sokat szerintem felesleges magyarázni...

Szerinted a kereslet nem ugrana meg vele egyutt?

LotR 03-06-2007 10:14

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 78232)
Szerinted a kereslet nem ugrana meg vele egyutt?

sztem a barakkjaimba annyi fér mint most :D ( ez lehet kicsit hullásan hangzott:P)

Princ 03-06-2007 18:47

Quote:

kovácsmühely hatékonyságát növelhetné...

Sztm LotR fején találta evvel a szöget, de alaposan. Mintha erre született volna az ipari teki, csak vmi tévedés volt és a képzési költséget társították hozzá. :)
Mert ugye, lássuk be hogy az "ipar" szóhoz a képzésnek vajmi kevés köze van.. Kivéve ha mondjuk ipari tanulókról lenne szó. :D
Törpe tekibónusza is nagyon jól passzolna ehhez a változáshoz, ahogy azt vki már megjegyezte.
Ha attól kell tartanunk, hogy a fegyver ára a változás miatt lecsökkenne, és ez mégse lenne olyan jó pont a törpéknek, akkor termelhetne a műhely három fegyver helyett kettőt, és akkor az összfegyvertermelés kb ugyanannyi maradna. Az teki meg elfoglalhatná az őt megillető helyet végre, és nem bukkanna föl időről időre ez a kérdés.

Szavazásnál nem akarom az képzési % növekedését támogatni, így tartózkodok. Úgy gondolom érezhetően változtatná a játékot.

Gazdasági tekit pedig igenis megéri tartani. Legalábbis mikor 1k alatt van az ára, meggondolandó. :)

Andrew 03-06-2007 19:09

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 78344)
Szavazásnál nem akarom az képzési % növekedését támogatni, így tartózkodok. Úgy gondolom érezhetően változtatná a játékot.

attól még az igenre nyugodtan rábökhetsz, mert itt egyenlőre még csak az a kérdés hogy változzon-e :D:D

amúgy a fegyvergyártás növelése sincs ellenemre, én azzal is kibékülnék :)

Xeper 03-06-2007 19:22

Nekem is a fegyvergyártás a szimpatikus verzió, a képzés erősítését nem nagyon támogatom.

Meteo 03-06-2007 20:13

A fegyverkészítéshez annyit, hogy azon túl sokat nem változtathat a tekerecs, mert most 3-at termel, tekivel meg termelhetne 4,5-öt?

Húha...

Hóhér 03-06-2007 20:22

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 78365)
A fegyverkészítéshez annyit, hogy azon túl sokat nem változtathat a tekerecs, mert most 3-at termel, tekivel meg termelhetne 4,5-öt?

Húha...

szerintem is valami jobb , és hasznosabb ötlet kéne...

a törpicseknek az a 40 % ipari tekercs komolyabb jelentőséget kapjon...

Andrew 03-06-2007 20:27

Quote:

Húha...

nézd a törpit... vegyünk 15 kovácsot, eddig termeltek 135-öt. most fognak 189-et termelni
mint ha kapnál plusszba 6 kovácsot

ez is egy erősen életképes javaslat és nem is hozna olyan egetrengetően nagy változást, de mégis valami használhatóvá tenné az iparit

a katiképzéses szál az tényleg annyira megbolygatná a hódot ami most nincs tervezve

Kancsendzönga 03-06-2007 20:27

Quote:

Húha...

hát pont ezaz, én is erre gondoltam: akkor akinek 20%, meg akinek 40% annak is 1-gyel legyen több? vagy mondjuk akinek 20, annak minden 10. körben, akinek 40,annak minden 5. körben termeljen eggyel többet?
ez nem illene vele a többi teketcs közé, azon kívül értelmetlen is

Andrew 03-06-2007 20:29

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78373)
szerintem is valami jobb , és hasznosabb ötlet kéne...

a törpicseknek az a 40 % ipari tekercs komolyabb jelentőséget kapjon...

/off
+40% védelem, csak a törpinek!! :D:D:D

Andrew 03-06-2007 20:31

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 78377)
hát pont ezaz, én is erre gondoltam: akkor akinek 20%, meg akinek 40% annak is 1-gyel legyen több? vagy mondjuk akinek 20, annak minden 10. körben, akinek 40,annak minden 5. körben termeljen eggyel többet?

amennyire én tudom, a bányáknál először összeadódik a termelés mindenféle bónuszok nélkül, és aztán ezt szorzzuk föl a százalékkal, itt sem lenne másképp szerintem

Xeper 03-06-2007 20:32

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 78377)

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy játszottál e már törpével.... vagy volt e már olyan országod, hogy nem 0% lakáshelyzeti tekid volt bent...

Meteo kérdésre meg: minek akkor kovácsot tartni, mikor csak 3 fegyvert termel körönként? Húha...

Szecsa 03-06-2007 20:34

Alapvetoen a banyaszati tekercs miert nem foglalja magaba a kovacsmuhely termeleset is? :) Joo, tudom, nem bánya...de akkor is a termeléshez kapcsolodik.
Alapvetoen az ipari tekercshez sem lenne rossz a fegyvergyartas.

Ipari tekire a törpinek ugyis 40%-a van, es azert nem mindegy, hogy egy kovács a törpinél 9-et vagy 12,6-t termelne.

S szerintem 2, 3, 4-es szinten igen is sok törpén kivuli faj is tart kovácsműhelyet, főleg ahol igen drága a fegyver ár....Egy orias igy a jelenlegi 3 helyett 3,9-et vagy tudoskent 4,05-t termelne.
30-40 kovacsnal szerintem jol jon neki az a ~1 fegyver...

Alapvetoen a kezdoket mindenkeppen segitené az ipari tekercs másfajta bonusza.

Hóhér 03-06-2007 20:34

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 78376)
nézd a törpit... vegyünk 15 kovácsot, eddig termeltek 135-öt. most fognak 189-et termelni
mint ha kapnál plusszba 6 kovácsot

ez is egy erősen életképes javaslat és nem is hozna olyan egetrengetően nagy változást, de mégis valami használhatóvá tenné az iparit

a katiképzéses szál az tényleg annyira megbolygatná a hódot ami most nincs tervezve

a törpe így is alapból jóval többet termel...

én az ipari tekercs változását főleg azért támogatnám, hogy a törpéknek a faji adottsága ( 40 % ipari teki ) , valamiféle előnyt jelentsen...

szerintem, ha a fegyó termelést bolygatjuk meg vele, ez a törpének előnyére nem válik, hiszen igaz töbet termel majd fegyót, de kevesebbet fog tudni eladni, mert midneki többet fog termelni 30- 55 % között... ( kivéve a hullák )

légyszi dobjatok még fel több ötletet

:D

Szecsa 03-06-2007 20:36

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78383)
hiszen igaz töbet termel majd fegyót, de kevesebbet fog tudni eladni,

Ezzel nem igazan ertek egyet :)
Aki eddig nem tartott kovacsot torpen kivuli fajokkal, azok a jovoben a +1 fegyver/kör miatt nem fognak kovacsokat huzni, hanem veszik tovabbra is a fegyvert a piacon.

Andrew 03-06-2007 20:38

legfeljebb a törpik majd ugyanakkora fegyvertermeléshez bonthatnak néhány kovácsot... mondjuk barakkba :D

Szecsa 03-06-2007 20:40

Vagy jobban telitodik picit fegyverbol a piac...De nyilvan a torpe elonyere szolgalna mindenkeppen, hogy HASZNALHATO a 40%-os tekercs faji bonusza.

Kancsendzönga 03-06-2007 20:41

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 78380)
amennyire én tudom, a bányáknál először összeadódik a termelés mindenféle bónuszok nélkül, és aztán ezt szorzzuk föl a százalékkal, itt sem lenne másképp szerintem

ok, ez igaz. ettől eltekintve a bányák több, mint 2szer ennyit termelnek, és több féle van belőlük. az egyszem kovácsnál ez nagyon kevés lenne a magas fegyverárfolyam mellett is

Hóhér 03-06-2007 20:44

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 78385)
Ezzel nem igazan ertek egyet :)
Aki eddig nem tartott kovacsot torpen kivuli fajokkal, azok a jovoben a +1 fegyver/kör miatt nem fognak kovacsokat huzni, hanem veszik tovabbra is a fegyvert a piacon.

ööö

nem is azok az orik által fog telítődni a fegyó piac, akikben nincs kovácsműhely...
:D

azok ugyebár ugyanannyi fegyót fognak venni, mint eddíg ( nem többet ) ...

akiben van, mindeki többet fog termelni...

ugye nem gondolod komolyan, hogyha egy piacra 30-55% al több árut bedobsz, amellett hogy nem nőtt a kereslet, nem fog le csökkeni az ára??

:confused:

Viz 03-06-2007 20:45

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 78390)
ok, ez igaz. ettől eltekintve a bányák több, mint 2szer ennyit termelnek, és több féle van belőlük. az egyszem kovácsnál ez nagyon kevés lenne a magas fegyverárfolyam mellett is

Dehogy, ha egy kovács már 300%al többet termel?:) Nem tudósnál persze
akkor megint megspórolsz épületeket pont bőven elég:)

Xeper 03-06-2007 20:46

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78392)
ööö

nem is azok az orik által fog telítődni a fegyó piac, akikben nincs kovácsműhely...

ugye nem gondolod komolyan, hogyha egy piacra 30-55% al több árut bedobsz, amellett hogy nem nőtt a kereslet, nem fog le csökkeni az ára??

Beáll egy újabb kínálati egyensúly... :) -biztosan csökkenni fog a kovácsok száma mindenhol.

Szecsa 03-06-2007 20:46

Most szamolgattam picit :)

Szoval, 6k hekin orias kereskedovel 74.200 nepesseggel (ami 99%-os foglalkoztatottsag) ipari tekercs nelkul egy 10% lakossagnyi katonakepzes, majd ezeket továbbképezni elitté összesen: 8.533.000 arany

Mindez 30%-os ipari tekivel: 5.973.100 arany

6k hekin a 2,6 milla arany (a legdrágább továbbképzésnél) szerintem nem igazán...

Hóhér 03-06-2007 20:48

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 78394)
Beáll egy újabb kínálati egyensúly... :) -biztosan csökkenni fog a kovácsok száma mindenhol.

na pont ez a lényeg... !!

effektív nem javítottunk semmit a törpénken...

több barakkot tarthat, a kovács helyén esetleg...

de az eddígi országok akik maguknak termelték a fegyót pl egy gnóm..

azoknak is kevesebb kovácsot kell majd tartania...

Szecsa 03-06-2007 20:48

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 78394)

Ákos,Xepi megelőzött.
Amint tul olcso lesz a fegyver, az emberek bontják a kovácsot, majd az pedig ujra visszaáll egy reális értékbe...hiszen ujra visszaesik a kinalat.

Szecsa 03-06-2007 20:51

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78396)

Azt hiszem, ez mind alacsony mind pedig magas hekin elég nagy segítség. S értelmet adtunk az ipari tekinek, ami nem feltétlenül csak a törpénél előnyös.

Quote:

Épít helyette néhány barakkot, tanyát :)

TDK 03-06-2007 20:51

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78392)

ez igy nem teljesen igaz, mert sokan vannak akik nem használják ki teljes mértékben a katiképzésüket, mert csak annyit termel, amennyire szüksége van, vagy csak ritkán van gépnél és nem férne a barakkjába, stb.
viszont ha a fegyver olcsobb, pl 6-7k helyett csak 4k, akkor esetleg már megéri, mert nyereségesebben lehet eladni a katit. Aztán ha leszorul a sima kati ára, esetleg lehet lesz aki azt képzi tovább az olcso fegyverrel, ezzel is csökkentve a plussz mennyiséget

de még ha ez nem is jön be, olcsobb fegyver mellett esetleg többen élezik azzal az orijukat, hogy lesporolják a kovácsot, ugyhogy a végén a piacon beállna egy uj egyensuly.

ez az ötlet tehát anélkül erösitené az ipari tekit, hogy drasztikus változást hozna, ráadásul erösitené a törpe helyzetét is az A szinten

Hóhér 03-06-2007 20:53

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 78397)
Ákos,Xepi megelőzött.
Amint tul olcso lesz a fegyver, az emberek bontják a kovácsot, majd az pedig ujra visszaáll egy reális értékbe...hiszen ujra visszaesik a kinalat.

alapvetően az embereknek a minimum + 30 % miatt , már jobban megfogja érni tartani néhány kovsáot mint eddíg...
nem azért hoyg eladja, hanem hogy automatikusan képezzen...

a törpénken semmiképpen nem javítottunk !

annyit értünk el , hogy még több ember tart majd kovácsot , mint eddíg...

Viz 03-06-2007 20:59

Quote:

Arányosan a törpnek kevesebbet:)

Hóhér 03-06-2007 20:59

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 78401)
ez igy nem teljesen igaz, mert sokan vannak akik nem használják ki teljes mértékben a katiképzésüket, mert csak annyit termel, amennyire szüksége van, vagy csak ritkán van gépnél és nem férne a barakkjába, stb.

van olyan csoport ahol drágább a fegyó mint az alap katona ?

ezt enm igen értem valahogy...

nincs szüksége a pénzre ezért nem képez??

nem fér el a barakkokba a beérkező képzése?

azért szerintem a játék alapvető része a képzés, tényleg olyan sok ori lenne aki ezt nem használja?

valahogy nem tudom elhinni...

Viz 03-06-2007 21:01

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78408)
van olyan csoport ahol drágább a fegyó mint az alap katona ?

ezt enm igen értem valahogy...

nincs szüksége a pénzre ezért nem képez??

nem fér el a barakkokba a beérkező képzése?

azért szerintem a játék alapvető része a képzés, tényleg olyan sok ori lenne aki ezt nem használja?

valahogy nem tudom elhinni...

Én nem nagyon szoktam képezni:) Ott a piac:)

Hóhér 03-06-2007 21:03

mondjuk az ipari tekercs jelentősége, ha majd több fegyót termel a kovácsműhely véletlenül, még mindíg sokkal jobb, mint a gazdasági teki jelentősége...

csak a gazdasági teki semelyik fajnak nem a sajátossága...

Szecsa 03-06-2007 21:05

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78402)
alapvetően az embereknek a minimum + 30 % miatt , már jobban megfogja érni tartani néhány kovsáot mint eddíg...
nem azért hoyg eladja, hanem hogy automatikusan képezzen...

a törpénken semmiképpen nem javítottunk !

annyit értünk el , hogy még több ember tart majd kovácsot , mint eddíg...

Szerinted hány ember térne át kovács tartásra, aki eddig nem tette a +30% miatt egy törpén kívűli fajnál?
Nagyon csábító az ötlet, hogy gnómmal akár 4,65 fegyvert termelnék/kör, de én nem tartanek 2,7% kovacsot, hogy finanszirozza az alapkatonaképzést. (mert ugye ennyi % kovacs kell, hogy adott hekin 99% foglalkoztatottsag mellett annyi fegyvert termeljen, amennyi kell a napi kepzesemhez) S akkor vegyuk, hogy ezt lonak/ijasznak tovabbkeppzem, ami még plussz 5,4% kovacs, igy osszesen ez 8% kovacs. Eleg sok még mindig azt hiszem...Hogy emiatt áttérni, de igazad van, mérsékeltebb mint most.

Szecsa 03-06-2007 21:06

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78410)

csak a gazdasági teki semelyik fajnak nem a sajátossága...

Arra is kitérünk :) Ha van ötleted, akkor nyiss neki uj topicot :p

All times are GMT +1. The time now is 05:52.