![]() |
Quote:
|
akkor en most naiv leszek, es megerdeklodom a profiktol... az biztos, hogy a felelf jobb tolis, mint az elf; viszont siman lent lehet tartani a felelf keszultseget, vagy nem?
nekem annyi tolim van, hogy egy ember tolis mar nem tud konnyen atjonni, felelf sem sokszor... ugyanakkor meg annal is tobb varim van, a tornyos ijaszokrol nem is beszelve. Persze, egy utos szovi ellen biztos nem tudnek mit tenni; de mf mf ellen szerintem elernem, hogy a felelf ne akarjon tobbet ram nezni... vagy tevedek? |
attól függ, ki kezdi... Ha a félelf bejön és elviszi a tekiket, késő bánat a készültségcsökkentés. De emlegetted az embert is.. Annál hogy viszed le a tolikészt?;-) Ott a tükre.
|
Quote:
|
Davalon nemerted.. gondolkozzal mar..
nem arrol beszeltem hogy szuper tolis az elf.. csak azt csinalsz vele amit akarsz anelkul hogy akarkinek is leesne.. erted.. mondjuk egy felelfel nemfogsz valszeg hadizni.. es szamoljal mar kicsit.. ha ugyanannyi tolija van az elfnek mint a tamado felelf nem megy be a felelf.. meg ugyse ha az elf nem mf.. szal nemtudom mit vakeralsz. Pls mielott mondasz valamit gondold at |
Quote:
Na jó maradjunk abban, hogy ezek Dav el fog gondolkozni, és elmegy köszörülni a kardját, és kifényesíteni a páncélját... Freakazoid, Te meg ne legyél Dav közelében elf, mert lehet Uwel lovagjai nehezményezni fogják Tőled ezt a vakerálás szöveget;) Béke és szeretet Testvéreim, szívetek teljen meg Darton kacagásával:) Tényleg Dav, ha már nagy valószínűséggel elmegyek a szegedi talira, megtennéd azt a szívességet, hogy megjelennél Te is? A kardot otthon hagyhatod, én se viszem az unikornisszarvat formázó botomat:) |
bah..
Quote:
De semmi ertelmét nemlatom annak, hogy tovabbra koptassam a kezeimet mert felesleges, szal mind1.. gondoltam aki nem ert hozza annak probalok segiteni, nemvagyok über gosu ^^ de sose alitottam.. csak azert megis tobbet tudok mint egy kezdo. |
Na és én lennék az a kezdő?;) Mert úgy tűnik, engem próbálsz leszoktatni a vakerálásról. Ejha... A másik: kénytelen vagyok újra elmondani, a gnómból már sokkal inkább lehet kihozni bármilyen beálítottságú orit is. Az 50% mindenből, esetleg ha tudós, 55%, kivéve a lakástekit, sokkal alkalmasabbá teszi erre, mint az elfet. Ráadásul nyugodtan alhat, mert a tekijei biztonságban. Ennyit erről, de ez már rég nem a topic eredeti témája. Ahhoz kapcsolódóan csak annyit: maradjon minden úgy, ahogy volt. Ha ezek szerint úgyis annyira szuper az elf spec.varija, akkor szegény szerencsétlen béna többi fajnak had legyen meg az az öröme, hogy legalább az elf szabija alatt meg tud állapítani bármit is az elfről...
Mephisto, megbeszéljük;) Frezakoid, köszönet az Iq-m megállapításáért, itt csak negatív reppel tudom jutalmazni. |
Ha fórum fő kérdésében egyetértetek, akkor mit vitáztok? :)
|
Quote:
*és nem tartom az elfet übertápnak, mert vagyok vele, mert most derítettem ki fantomseregen át is hogy mit tart egy példánya, szóval én mellette lennék valami megoldásnak a fantomseregét illetőleg.... :rolleyes:* |
Davalon: nem neked vakeralok, nem akarlak megteriteni, csak elmondtam hogy en mit latok :D ennyi, szo sincs meggyozesrol, annyit mondtam az elejen hogy maradjon ugy minden ahogy van mert amugyis tap az elf..
Meg mondjuk az az 50% a gnomnal nem feltetlen jelent durva elonyt.. nade az hogy az ember nyugodtan aludhat a tekijeit biztonsagban tudva az mar inkabb :D:D |
Szavazás
Sziasztok
Sikerült betetetnem a szavazáshoz a hiányolt opciót. Aki ennek hiányában eddig nem szavazott az most megteheti. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ennél biztos több embernek van véleménye a kérdésről. ;) |
Quote:
|
Ne haragudjatok, nem olvastam végig. (kicsit fáradt vagyok)
Ha jól láttam az első 4 lapból igazából 2 tábor alakult ki. Nem lenne az jó javaslat, hogy csak a faji varik nem csökkennek a szabi alatt? Így az elfek nem kapnak plusz előnyt, a többiek sem sírhatnak h kivételeznek az elfekkel, illetve ők is készülit spórolnak meg. A sikertelen gömb szabisok ellen azért nagyon elferdítené a játékot. |
Quote:
nem tudom, hogy technikai okok miatt változott ez meg anno (mondjuk ezt nem nagyon tudom elképzelni), vagy valami más miatt.. de akkor sem tudom miért:) |
Quote:
illetve olvastam "örökké tartó vari nincs" magyarázatot is. mondjuk ezt a mai napig nem értem, ha az orim nem fejlődik miért "megy mégis az idő" varik tekintetében :) ha egyébként az összes vari nem is tartana örökké a faji varikat biztos meg lehetne oldani könnyen hogy megmaradjanak. picit mégis visszaolvastam, és a jobb tolis az elf/félelf vitában kicsit pontosítanék: 1:1 arányban egyik sem tud a másikhoz átmenni (és nem egy pontszámon, hanem azonos toliszámon) 10000 vs 10000 bármilyen irányban sikertelen amit meg lakástekin spórol a félelf azt behozza tanyán meg bónuszon (nem kiélezett ori esetén) az elf. én egyébként most próbálom ki magam elf toliként, nem tetszik, hozzászoktam a 17 lopáshoz egy lehúzás esetén, az elfnek meg csak csökken csak csökken a készülije. Meg amint elf lettem kaptam annyi tűzgolyót mint addig összesen... |
Én pontosítok: Egy jó félelf nem is tart tanyákat. És nem csak a plusz lakásteki miatt jobb tolvaj a félelf.
|
Quote:
|
"az ork a legjbb hadis faj" :eek:
Csak hogy kotekedjek egy kicsit.... Majd akkor is ezt mond ha fent vagy 8-10k hekin! :p Meg mielott vita kezdodne ebbol es az egekbe lenne az ork is magasztalva, nincs olyan hogy legjobb... |
Quote:
|
Quote:
különben meg én orkkal mennék, fel a gnómra nem áll rá a kezem. utálom azt a marha nagy veszteségét. és nem számít hogy az ork nem véd annyit, de bever egy elfet. és passz. az ember ha ekkora agresszív támadóerő halmot visz fel oda, akkor számoljon rá hogy vagy sereget cserél vagy őrködik. :rolleyes: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
1/A-rol van szo! Ahhoz hogy egy elfet beferjen egy ork tobbnyire full sereg szukseges! Az az NEM marad otthol senki meg a sereg elhagyas es ijasz vasarlas eseten is keves az orknak a vedo erje a kitamadasi bonusszal egyutt ahhoz hogy megfogja az elfet aki szerencses esetben meg artozni es gyujtani is tudja az orkot! Es a 2 sereggel torteno sikeres tamadas utan annyira elugrik a pontlistaban, hogy lefokozassal se tudja utol erni! Csak azert mertem mondani mert volt mar illyen! De talan Eszakek Zolija tud ebben is nyilatkozni mivel ő jaccot elffel sokat... |
De ez bármilyen más faji beállítottság esetén is igaz lehet:) Pénz számít, idő, szövi és tudás. A legnagyobb butaság egy fajt szembeállítani egy másikkal, one on one.
|
Quote:
|
Figy, az elf varija így is épp elég jó... ha szabira mész, akkor az az IJB tipikus esete, ahogy vonos82 mondaná.. (Így jártál b*zzeg!):) Ne tápoljuk tovább az elfet.. ne menj szabira, Vip-ezz és nyomasd a varit körönkét, úgy legalább lesz pénzed is.. ha meg vki betámad teljes sereggel.. még mindig jobb, mintha a fél csoport meggömbözött..
|
Támogatnám.
Okok. Pl. Óriás - lejár a szieszta a szabi alatt... mégsem tudnak több varit ölni vagy tekit vinni Gnóm - szitu ugyanaz... mégsem tudják megnézni mennyi tekid van, mert szabin vagy, pedig a kulcs nincs fenn... Ork - szitu detto... markotány nincs emberek mégsem éheznek, mert ugye szabi van Ember - tükör nincs mégsem ártanak, mert szabin nem tudnak Törpe - szabi alatt nem lopnak be Félelf - szabi alatt nincs szükség plusz toli erőre hullának nincs ilyen Az egyetlen akinek kára van az a félelf... velem is sokszor van, hogy egyik napról a másikra szabi mer sok a meló... Az sem érv, hogy az elf specvari a legjobb... ez hülyeség... ha már itt tartunk a szieszta a legdurvább, meg a tükör... a kulcs istenkirály... persze a raktárkulcs gyakorlatilag semmit nem ér, de pl a markotány is rengeteget segít... arról meg, hogy a félelfen mennyit dob az árnyak ne is beszéljünk... attól hogy a többi fajt amatőr szinten alaklmazod a specvarijai nagyon is állatok... persze a kivétel a törpe, de Ati annak megváltoztatásának elvetését is megindokolta már. |
Mindenhol csak könnyítést akartok bevezetni? :D
Egyetértek Lotr-el, aki elffel játszik vállalja, h nem megy szabira, ha nem akarja, h belássanak. |
Jogosnak érzem amit director említett, sztem erről kéne vitázni.
Ha vki tudja megindokolná h miért járnak le a varik ha semmi más nem halad tovább? Ez azért elég logikátlan akárhogy is nézzük. Az meg nem érv h ez most túl jó ne bántsuk, ne tápljuk. Az h mi a jó (főleg h túl jó) talán a legrelatívabb a világon, nem a specvarin múlik az elf sorsa. Az adott szitu dönti el h mi jó és mi nem. Akármikor ki lehet csinálni egy elfet, úgymint akármelyik fajt. De az mégse igazság h a többi fajnak nem baj ha lejár épp csak ennek az egynek. |
valamiért be lett vezetve hogy leteljenek a varik, gondolom nem ok nélkül. lehet hogy azóta az ok megszünt, lehet hogy nem.
|
Nekem is van egy elf orim, de engem valahogy nem érdekel, hogy szabi alatt lejár a varázslat, ennek alapvetően két oka van, az egyik az, hogy aki meggömböz nem tudhatja, hogy meddig maradok szabin, a másik, amit fentebb említettetek már, hogy ha valaki teljes sereggel, vakon betámad, akkor már a specvari mit sem ér.
Mellesleg egy ijjakkal kellőképp bevédett elfhez igen nehéz bemenni... |
Quote:
Pláne mikor napok óta küldik rád, és még le sem telt az egyik, már ott a köv 36-36kör. |
Quote:
egy tanyafree ork tudos tabornoknak van eselye :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:19. |