Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Notebook/laptop topic (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1502)

LotR 04-27-2007 12:30

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 88495)
Akksiidejére vagyok kiváncsi rendesen kezeljed le:))

mit csináljak?
Kezeljem le???
Az akisidőt én sem tudom 6 cellás...
De 1 óránál többet kibír azt tudom:)

Ati 04-27-2007 12:33

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 91062)
De 1 óránál többet kibír azt tudom:)

Szép is lenne, ha csak egy órát bírna, vagy annyit se... :) Akkor már kb a kukába lehet dobni, mert haszna nem túl sok van... :D

LotR 04-27-2007 12:40

de van, mégpedig az hogy könnyen hordozható és még 1 órát a vonaton is tudom használni...
De majd megnézem, hogy mennyit bír...
2 Prison Breaket simán azt tudom:D

Ati 04-27-2007 12:43

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 91065)
de van, mégpedig az hogy könnyen hordozható és még 1 órát a vonaton is tudom használni...
De majd megnézem, hogy mennyit bír...
2 Prison Breaket simán azt tudom:D

Áram a vonaton is van, csak a konnektor mellé kell ülni. :D

LotR 04-27-2007 12:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 91067)
Áram a vonaton is van, csak a konnektor mellé kell ülni. :D

ja ezen pont gondolkodtam...
IC-n , a nem fülkésnél ,hol is van a konektor? :confused:
És a gyors vonaton? :confused:

Másik dilemma:

Ha rádugom a tápra ,és úgy használom sokat a laptopot az rontja az laptop aksiját?
Ergo ha van konektor, akkor jó ha azt használom, mégha fullon is az aksi?
Tehát, ha van konektor azt használjam v. inkább az aksit?

Ati 04-27-2007 13:07

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 91072)
ja ezen pont gondolkodtam...
IC-n , a nem fülkésnél ,hol is van a konektor? :confused:
És a gyors vonaton? :confused:

Ezeken nem tudom, de ezeken sztem nagyon nem is érdemes laptopozni... :)

Ahol érdemes, ott csak találsz vhol.

Én IC-n jártam Budapest és Kaposvár között, ott mindig volt, igaz csak néha-néha, és erősen rájártak telefont tölteni... :) De ha van Nálad egy T-elosztó, akkor még ez se lehet probléma. ;)

Quote:

Ha rádugom a tápra ,és úgy használom sokat a laptopot az rontja az laptop aksiját?

Szerintem nem kéne, hogy rontsa, de ebben nem vagyok otthon, úgyhogy ezt a kérdést inkább passzolom.

Kubbi 04-27-2007 13:19

Quote:

Másik dilemma:

Páromnak azt javasolták szervízben, ha hálózatról megy a laptop akkor vegye ki az aksit.

LotR 04-27-2007 13:22

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 91078)
Páromnak azt javasolták szervízben, ha hálózatról megy a laptop, akkor vegye ki az aksit.

ez most komoly?

ÉN azt a tanácsot kaptam, hogy 1. aksi
2. ha lemerült akkor táp
ha feltöltődött, akkor megint aksi..
ez a hosszú életű aksi titka..

De én örülnék ha úgy működne, hogy ha konektor akkor az aksim benn maradhat és nem azt bizbazolja addig... :D

Ja amugy tudtátok hogy a Sony gyártja a laptopok aksiját, mindenhova...
Durva...

Kubbi 04-27-2007 13:29

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 91079)
ez most komoly?

2. ha lemerült akkor táp

De én örülnék ha úgy működne, hogy ha konektor akkor az aksim benn maradhat és nem azt bizbazolja addig... :D

Ja amugy tudtátok hogy a Sony gyártja a laptopok aksiját, mindenhova...
Durva...

Amit tanácsoltak az igen, sokkal jobb, mintha folyamat töltenéd az aksid.

Ha kiveszed a laptopból az aksid (direkt rugós gyorscsatikkal vannak ellátva) Akkor a tápról veszi az áramot a cucc. Az aksit nem birizgálja, ha eccer nincs benn. :D

Ezt nem tudtam, de télleg dúrva. :)
Ellenben hallottam olyan aksiról, ami 80óra folyamat üzemidőt biztosít egy core2duo proccnak, és egy 7900gs-nek 1gb rammal. :eek:
Vagy a vízálló laptop is tetszik. :eek:

Ati 04-27-2007 14:35

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 91079)
2. ha lemerült akkor táp

Hááááááát... Ha jól ismerem az akksik működését, akkor csak X alkalommal lehet őket feltölteni, utána bár pár percet is alig bírnak, minden töltéssel egyre fogy az élettartamuk... Ha ott az áram, és mégse azt használod, hanem az akksit töltöd folyamatosan, az ez alapján a logika alapján kifejezetten rossz neki...

Ati 04-27-2007 14:35

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 91080)
Amit tanácsoltak az igen, sokkal jobb, mintha folyamat töltenéd az aksid.

Attól, hogy áramról megy, az nem tölti az akksit. Ha fel van töltve, és áramról megy, azt érzékeli azért, és nem tölti tovább.

Kubbi 04-27-2007 14:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 91089)
Attól, hogy áramról megy, az nem tölti az akksit. Ha fel van töltve, és áramról megy, azt érzékeli azért, és nem tölti tovább.

Hát nem tudom. Szerintem ez kb egy kategória azon elemtöltőkkel, ami miután feltöltött az elem tölti tovább, vagy ami ha feltöltötte az elemet, nem tölti tovább.
Nekünk mindenesetre ezt a notebook.hu szervizében mondták, egy Clevo M400A tipusú notebookra.;)

Ati 04-27-2007 14:45

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 91090)
Hát nem tudom. Szerintem ez kb egy kategória azon elemtöltőkkel, ami miután feltöltött az elem tölti tovább, vagy ami ha feltöltötte az elemet, nem tölti tovább.
Nekünk mindenesetre ezt a notebook.hu szervizében mondták, egy Clevo M400A tipusú notebookra.;)

Nekem eleve más színe van (fogjuk rá, hogy volt... :D) a kijelzőjének, amikor töltött. Amikor abbahagyta, akkor lehetett tudni, hogy nem tölt már.

Végülis nem feltétlen múltidő, linux elfut rajta... :D Windows mellé már erős nyugtató kell. :D:D:D

Kubbi 04-27-2007 15:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 91094)
Nekem eleve más színe van (fogjuk rá, hogy volt... :D) a kijelzőjének, amikor töltött. Amikor abbahagyta, akkor lehetett tudni, hogy nem tölt már.

Végülis nem feltétlen múltidő, linux elfut rajta... :D Windows mellé már erős nyugtató kell. :D:D:D

Mondjuk a pasziánsz hasít rajta. :D

Csokibácsi 04-27-2007 18:40

Quote:

Másik dilemma:

Egy két dolgok.

Az akksi akkor is öregszik, ha nem használod, szóval használd. Mozogjanak azok az elektronok, ne hagyd őket ellustulni :)
Amit megtehetsz a hosszabb életéért, hogy nem tartod/használod/töltöd meleg helyen. Pl. nem hagyod nyáron forró kocsiban (mondjuk ebben az országban semmit sem szabad a kocsiban hagyni :P). De nem kell extrém meleg, már 40 celsius is képes viszonylag gyorsan, végleges kapacitáscsökkenést okozni.
Sok helyen mondják, hogy érdemes kivenni az akkut, miután feltöltődött. Főleg, ha melegedős a notesz. Mondjuk erre ellenpélda a céges notebook. Szinte mindig a 220 ... khm 230-on lóg, kb. 1,5 év alatt vesztett 20 percet a max. akkus üzemidejéből, de ez úgy nagyjából a természetes öregedése is.
Szvsz én a vonaton nem venném ki, de ha egy hétig csak otthon használod, akkor már érdemes lehet :)
Ha hosszab időre kiveszed az akksit, akkor 40% körüli töltöttséggel zacskózd be, majd dobd be a hűtőbe (NE a mélyhűtőbe!).
Magasabb töltőáram nagyobb kapacitást, de kisebb életciklust eredményez. A gyors töltés sem használ neki, de a gyors lemerítés sem, főleg, ha magasabb hőmérséklettel párosulnak. Próbáld csökkenteni a fogyasztást, akksis üzemnél vedd minimumra a fényerőt (a legtöbb notesz automatice lejjebb veszi), vinyót hamar küldd pihenőbe, stb...
Ja még valami. Teljesen nem szabad lemeríteni, de elvileg ezt nem is engedi a belső védelme.

LotR 05-02-2007 15:16

No tehát összefoglalva.

???
Ati félreértettél: Ha konektor akkor rádugom, de... olyankor nem az aksit meríti? Tehát akkor a konektor lép elsődleges áramforrásá és az aksit nem meríti használja, gyengíti?
Ha konektorra dugom, vegyem ki az aksit vagy érzékeli és alapból nem az aksin keresztül nyeri olyankor az áramot, így nem koptatva azt...
Vagy ugye vegyem ki mert az aksiról szedi az áramot amit ujratölt a táp, vagy más de vegyem ki mert olyankor is gyengíti a konektorról való használat..

Amúgy üzemidő kb. 2 órát bír, legalábbis múltkor ezt írta ki...
De még tesztelem...

Alapból nem engedi teljesen lemeríteni van rá alapból a gépen egyprogi ahol be lehet ezeket állítani...

Ugyanígy lejjeb veszi a progi, ha kihúzom a tápról a fényerőt meg ezeket, amit végülis írtatok...

Tehát én kb 2 hetente utazom 3-4 napra...

A kérdés az hogy : A 2 hetes intervallumba vegyem ki vagy ne???? :D

Mert én úgy gondolom, h ha konektorról megy, de az aksi bennt van akkor az aksit használja a gép ... abból gondolom hogyha hírtalan kihúzod a konektorból, akkor nem kapcsol ki a gép, nincs apró villanás stb.. hanem marad bekapcsolva tehát kapja az áramot az akksiról...

Ati 05-02-2007 15:24

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 92037)
Ati félreértettél: Ha konektor akkor rádugom, de... olyankor nem az aksit meríti? Tehát akkor a konektor lép elsődleges áramforrásá és az aksit nem meríti használja, gyengíti?
Ha konektorra dugom, vegyem ki az aksit vagy érzékeli és alapból nem az aksin keresztül nyeri olyankor az áramot, így nem koptatva azt...
Vagy ugye vegyem ki mert az aksiról szedi az áramot amit ujratölt a táp, vagy más de vegyem ki mert olyankor is gyengíti a konektorról való használat..

Feltételezem, hogy ezt valamilyen szinten laptopja válogatja, de ha aimán a Windows-t megnézed, akkor ott külön ikon jelöli, hogy most áramról megy és nem akkuról. A laptop kijelzője is más, amikor áramról megy, mint amikor akkuról. Szerintem olyankor nem az akkut használja, csak néha ránéz a töltöttségére, és újratölti, ha kell.

Márpedig néha kell, hiszen az lemerül akkor is, ha nem használod. Ez lehet nem tesz jót neki, hogy félnaponta kicsit rátölt...

Igazából passz.

Csokibácsi egész mást írt, mint amit én anno tanultam az akkuk működéséről, no de persze akkor még másmilyen akkuk voltak... :)

LotR 05-03-2007 10:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 92045)
Feltételezem, hogy ezt valamilyen szinten laptopja válogatja, de ha aimán a Windows-t megnézed, akkor ott külön ikon jelöli, hogy most áramról megy és nem akkuról. A laptop kijelzője is más, amikor áramról megy, mint amikor akkuról. Szerintem olyankor nem az akkut használja, csak néha ránéz a töltöttségére, és újratölti, ha kell.

Márpedig néha kell, hiszen az lemerül akkor is, ha nem használod. Ez lehet nem tesz jót neki, hogy félnaponta kicsit rátölt...

Igazából passz.

Csokibácsi egész mást írt, mint amit én anno tanultam az akkuk működéséről, no de persze akkor még másmilyen akkuk voltak... :)

Hmm értem. Bennem felmerül a kérdés ,h mikor kihuzom a tápot akkor h nem akad, kapcsol ki??? Hogy tud egyből átálni az aksira oly hirtelen??? :confused:

Nos összeségében ha 2 hhétig egyfolytában konektorról használom, addig vegyem ki az aksit? Már csak erre várnék érvet, ellenérvet, igen-t, nem-et? :)Ö

Ati 05-03-2007 10:44

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 92286)
Hmm értem. Bennem felmerül a kérdés ,h mikor kihuzom a tápot akkor h nem akad, kapcsol ki??? Hogy tud egyből átálni az aksira oly hirtelen??? :confused:

Ahogy a legtöbb szünetmentes táp teszi: egy nagyon pici áramkiesés van. A laptop belső tápja ezt bírja.

Ahogy a legtöbb asztali pc is bírja, ha kb 3 ezredmásodpercig nem kap áramot.

Amelyik nem bírja, ahhoz lehet használni speciálisabb zsünetmentes tápot, ami folyamatosan akkuról megy, és azt tölti újra és újra, miközben használod, ott nincs ilyen kiesés.

De ez másik topic. ;)

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 92286)
Nos összeségében ha 2 hhétig egyfolytában konektorról használom, addig vegyem ki az aksit? Már csak erre várnék érvet, ellenérvet, igen-t, nem-et? :)Ö

Én nem venném ki, mert aztán elmegyek, viszem magammal a laptopot, és útközben jut eszembe, hogy hoppá, nincs nálam az akksi. ;) Kevésbé feledékenyek, vagy az akksit kapásból a laptoptáskába rakók erről máshogy vélekedhetnek. ;)

LotR 05-03-2007 13:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 92287)

Én nem venném ki, mert aztán elmegyek, viszem magammal a laptopot, és útközben jut eszembe, hogy hoppá, nincs nálam az akksi. ;) Kevésbé feledékenyek, vagy az akksit kapásból a laptoptáskába rakók erről máshogy vélekedhetnek. ;)

Ezt a kockázatot vállalom;)
Más hátrányom származha-e esetleg abból, hogy ha konektorról használom kiveszem az aksit?

Ati 05-03-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 92311)
Ezt a kockázatot vállalom;)
Más hátrányom származha-e esetleg abból, hogy ha konektorról használom kiveszem az aksit?

Fizikai károkon (akkutartó sérülése, akku sérülése, csatlakozók sérülése) kívül nem. Aztán lehet, hogy hasznod se. ;)

LotR 05-03-2007 14:01

:eek:
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 92312)
Fizikai károkon (akkutartó sérülése, akku sérülése, csatlakozók sérülése) kívül nem. Aztán lehet, hogy hasznod se. ;)

fizikai károk???? :eek:

a "sok" ki be rakástól???

Csokibácsi 05-03-2007 21:48

LotR, ne szenvedj már ennyit, ha kiveszed az akksit és úgy nyugodtabban alszol, vedd ki az akksit. Semmi baja sem lesz. Nem papírból hajtották üvegkalitkás kiállításra ...

LotR 05-04-2007 09:13

Izirájder ecsém!

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 92446)
LotR, ne szenvedj már ennyit, ha kiveszed az akksit és úgy nyugodtabban alszol, vedd ki az akksit. Semmi baja sem lesz. Nem papírból hajtották üvegkalitkás kiállításra ...

Bevállaltam!!!
hm tegnap már kivettem:D:D:D
És működik!!! :D

Lyra 05-08-2007 15:15

Semmi. De miért tennéd? Az akksinak hótmindegy hogy benne van avagy nincsen. Azt azért vedd figyelembe hogy a noteszek ugy vannak sulypontilag is kitalálva hogy az aksi benne van. Sok leeséses/billenéses történetet hallottam már a kivett aksik ürügyén, utána meg volt sirás rivás és hozták hozzám /ha nem volt garis a cucc/ Ennek mondjuk én örültem... :D

Gyula 05-22-2007 08:58

Toshiba laptop.

Sziasztok.

Toshiba dynabook stellite 1860as laptophoz kellene video driver.
A toshiba magyarorszag segitokesz, azt mondja keressuk meg a japan honlapon. A japan honlap meg nagyon kiraly, at lehet allitani angolra, de mire a driverekhez jutnank vissza kell terni a japanra mert nem a teljes honlap angol. A japan honlap kulonben nagyon szép, vannak rajta hiearoglifak, meg szép flash animaciok, meg nagyon sok ures kocka.

Koszi

Csokibácsi 05-22-2007 17:35

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 97361)
Sziasztok.

Toshiba dynabook stellite 1860as laptophoz kellene video driver.
A toshiba magyarorszag segitokesz, azt mondja keressuk meg a japan honlapon. A japan honlap meg nagyon kiraly, at lehet allitani angolra, de mire a driverekhez jutnank vissza kell terni a japanra mert nem a teljes honlap angol. A japan honlap kulonben nagyon szép, vannak rajta hiearoglifak, meg szép flash animaciok, meg nagyon sok ures kocka.

Koszi

Ez valami japán belpiacos notebook?
Próbáld meg ezt:
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont.../pr100vidx.exe

Esetleg ezt:
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...s/sa20vidx.exe

(mindegyik XP-s driver)

Gyula 05-22-2007 17:39

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 97531)
Ez valami japán belpiacos notebook?
Próbáld meg ezt:
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont.../pr100vidx.exe

Esetleg ezt:
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...s/sa20vidx.exe

(mindegyik XP-s driver)

Köszönöm Csoki :) Igen, ezt a masinát japánbol hozták :)

sasa 05-22-2007 18:15

Ma hoztam vissza a notimat szervizből. A dvd írás okozott megoldhatatlan problémát a lelkemnek. Kb 3 hét után ki is javították a problémát, legalábbis én azt hittem...
A régi Panaszkodik származású Matsi_vmi :) helyett kaptam király TSST-t. wow.
Boldog vagyok. Aki találkozott már ezzel a Toshiba Samsung Storage Technology cuccal, az eddig csak szidta. Egyenlőre még csak egy DVD+RW-t kínoztam, de semmi sikerélményem nem volt :(

ha kiteszteltem a drágát, majd írok az eredményről. De valószínűleg a notin kívül fogok mostmár défaudét írogatni.
A szerviz elég korrekt az asusnál, meg a két év világgari is hasznos, csak nemtom, hogy miért pont az ODD-n kell mindig spórolni...? Azt beszélik, hogy nagyon megbízható cuccokat gyártanak, csak ha egyszer beleválsztol, akkor a szerviz se ment meg. Azért ez kicsit lehangoló. De kezdem igaznak érezni.

LotR 06-19-2007 13:37

jelentem az enyém még mindig működik.. igaz az aksi ideje ugy 1 óra 45, 50 perc.. erre mondhatjátok nem sok ,de én szinte konektorral használom.. az icken meg igyekszem az egylégterűekbe utazni és az ucso 1 személyes helyre kérni a jegyet:p
így ott van konektor:D
múltkor pont 1 japán v koreai vagy egyéb hasonlo nemzetiségű csajszinak foglaltam el a helyét ,de aranyos volt s tudtam vele cserélni, még hátuérol láptam veszi elő ő is laptopját, neki jovval kisebb méretű volt,
de konektorrol én jobban bírtam:D
volt is lelkiismeret furdalásom mikor az övé féluton lemerült én meg nagyba moziztam:D

LotR 06-19-2007 13:39

Másik story:

Azt mért nem mondja el senki, hogy a wifi használathoz van 1 rohadt gomb a laptopon? amit be kell nyomni???
Ezért nem ment nekem honapokig...
Mondom tuti szar a progim.. vagy a driverem v egyéb beállítás..
:D:D:D

Csokibácsi 06-19-2007 21:18

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 103957)
Másik story:

Azt mért nem mondja el senki, hogy a wifi használathoz van 1 rohadt gomb a laptopon? amit be kell nyomni???
Ezért nem ment nekem honapokig...
Mondom tuti szar a progim.. vagy a driverem v egyéb beállítás..
:D:D:D

A bluetooth és a kamera is kapcsolható (ha van).
Hogy ne zabálja feleslegesen a villanyt.
Logikus :)

LotR 06-21-2007 12:37

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 104035)
A bluetooth és a kamera is kapcsolható (ha van).
Hogy ne zabálja feleslegesen a villanyt.
Logikus :)

a kamerám nem megy.. nem tudom márt, lehet kellene hozzá vmi progi..
a bluetoothot se tudom hol kell bekapcsolni? :D
vagy hogy egyáltalán van-e, aszen raktak bele... :D

Lyra 06-26-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 104488)
a kamerám nem megy.. nem tudom márt, lehet kellene hozzá vmi progi..
a bluetoothot se tudom hol kell bekapcsolni? :D
vagy hogy egyáltalán van-e, aszen raktak bele... :D

A hozzászólást LotR HSD, az operatőr készítette....:D:eek::cool:

LotR 06-27-2007 01:47

Quote:

Originally Posted by Lyra (Post 105544)
A hozzászólást LotR HSD, az operatőr készítette....:D:eek::cool:

nah de tényleg mér nem megy? :O
ciki, pedig nem vok egy analfabéta, de amit sose használtam annak sajna nem vágom a működését, csak feltételezéseimből indulhatok ki....
pl, ha elvileg bekapcsolom a kamerát, van hangjelzés, felkéne jönni vmi proginak amibe láthatom magam, nemde?
Vagy egy MSN-en keresztül teszteljem le h műxik-e?
Erre még lusta voltam...
szal kérdés h is müxik a laptopba beépített webcam?

Csokibácsi 06-27-2007 06:29

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 105585)
pl, ha elvileg bekapcsolom a kamerát, van hangjelzés, felkéne jönni vmi proginak amibe láthatom magam, nemde?

Arra ott a tükör :P

Quote:

Erre még lusta voltam...
Általában szokott lenni hozzájuk saját szoftver, amit Neked kell manuál inditanod.
Keresd meg a programok között.

Lyra 06-27-2007 11:44

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 105585)
nah de tényleg mér nem megy? :O
ciki, pedig nem vok egy analfabéta, de amit sose használtam annak sajna nem vágom a működését, csak feltételezéseimből indulhatok ki....
Erre még lusta voltam...

A recovery pertición vagy CD-n haladéktalanul nézz szét driver ügyileg. HA nem good akkor go to gyártó supportja, mert akkor el van tseszve valami. Nyomtatott CD-k esetében is láttam már csodákat, szal fő a bizalmatlanság. De tuti kell lennie valami külön proginak a web-camhoz...

Nanahara 07-11-2007 07:44

Ha a wifimmel vmi lakótelepen vmi szomszéd hálózatán netezek az törvénytelen?
Ti hogy tudjátok?

Phoenix 07-11-2007 09:35

Quote:

Originally Posted by Nanahara (Post 108522)
Ha a wifimmel vmi lakótelepen vmi szomszéd hálózatán netezek az törvénytelen?
Ti hogy tudjátok?

Elméletileg akkor nem törvénytelen, ha az illetőnek nincs forgalmi korlátja, tehát nem okozol neki konkrét fennakadást a nethasználatban. De azért csak óvatosan ezzel ;)

Ati 07-11-2007 09:38

Az a baj, hogy erre nemigen van egységes szabályozás.

Az egyik nézet szerint a fenti igaz, a másik nézet szerint ha nincs semmi titkosítással védve, akkor azt kell feltételezni, hogy azt nyilvánosnak szánja, függetlenül attól, hogy van-e forgalmi korlátja, vagy nincs. E szerint a nézet szerint korlátlan netnél, a legegyszerűbb titkosítás mellett is már lopás, ha használod a beleegyezése nélkül.

All times are GMT +1. The time now is 15:59.