Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Web szerkesztés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=149)

track 02-21-2006 16:31

tyüha úgy látom beporosodott ez a téma!! valaki ha megtenné nekem azt hogy nagyobb *jó* oldalár fel linkelne engem meg kösszöném mert az is számít a PageRanknak: http://tisza-to.extra.hu

track 02-22-2006 15:06

nahát ide senki se ír?????????

BeeLord 09-16-2006 13:51

Nos, azt hiszem időszerű életet vinni a topicba.

Rögtön egy kérdéssel fordulnék a weboldal szerkesztésben jártas fórumozókhoz. Tehát a probléma a következő: megcsináltam az egyszeri honlapom. Ezen szeretnék zenét is lejátszani. Van rá momentán két lehetőségem: simán háttérzeneként, avagy valamiféle lejátszóval. Hát legyen a második verzió, gondoltam én. Kerestem hozzá html kódot, szépen be is írtam a forráskódba a szükséges dolgokat. A zenelejátszás megy is automatikusan a lapot látogatóknak, pusztán egy probléma van: a lejátszó videosávja nem tűnik az istennek se el, pedig el kéne neki. És nekem itthon működik is rendesen, de máshol már probléma van. Tudtok-e hát nekem valami megoldást mondani a problémára?

Nekrolord 10-19-2006 20:50

Gugli első helyen?

Quote:

Originally Posted by track (Post 3062)
Nah szal ezt a topicot azért hoztam létre, hogy aki még nem műveli ezt a műfajt az kedvet kapjon hozzá és, aki nem rég műveli annak segítsenek azok akik elég profi szinten vannak:D (Ati:D ). És gy az elején meg is kérdezném hogy mit kell ahhoz tennem hogy a weblapom "híres legyen" ezt úgy értem hogy a gugliba(google) beírok egy kulcsszótés kidobja az első két oldalon legalább az oldalam?:confused:

Bocsi, hogy most szólok(most láttam meg ezt a topicot), de erre elvileg van egy megoldás.
Egyik webtervező ismerősöm a következő megoldást alkalmazta saját honlapján erre a problémára.
Remélem most nem fog megsértődni, ha nem takarok el semmit, de így könyebben szemléltetem a dolgot.

Szóval a következőt tette:
A html kód elejére a title részbe a következőket írta:

<title>---===oooOOO exit page OOOooo===---</title>

Ennek köszönhetően, ha beírja valaki a gugli-ba hogy "exit page" akkor az övét teszi az első helyre. Nekem azt mondta, hogy a sok "nemnormális" karakter miatt van...
Kíváncsi lennék, így van ez?

Ati 10-19-2006 21:59

Quote:

Originally Posted by Nekrolord (Post 36207)
Egyik webtervező ismerősöm a következő megoldást alkalmazta saját honlapján erre a problémára.

Ennek köszönhetően, ha beírja valaki a gugli-ba hogy "exit page" akkor az övét teszi az első helyre.

Hát hacsak nem egy amerikai blog tulajdonosa, akkor ez nem jött össze. :)

director 10-20-2006 00:46

Quote:

Originally Posted by Nekrolord (Post 36207)
Bocsi, hogy most szólok(most láttam meg ezt a topicot), de erre elvileg van egy megoldás.
Remélem most nem fog megsértődni, ha nem takarok el semmit, de így könyebben szemléltetem a dolgot.

Szóval a következőt tette:

Ennek köszönhetően, ha beírja valaki a gugli-ba hogy "exit page" akkor az övét teszi az első helyre. Nekem azt mondta, hogy a sok "nemnormális" karakter miatt van...
Kíváncsi lennék, így van ez?

na ez vicces. de ettől függetlenül.. az miért jó ha az "exit page" kulcsszóra első vagy? valahogy ezt nem találom túl hasznosnak:D

Nekrolord 10-20-2006 18:14

hö? :D

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36236)
Hát hacsak nem egy amerikai blog tulajdonosa, akkor ez nem jött össze. :)

??? Magyar a tag...
Vagy mire gondolsz?

Quote:

Originally Posted by director (Post 36262)
na ez vicces. de ettől függetlenül.. az miért jó ha az "exit page" kulcsszóra első vagy? valahogy ezt nem találom túl hasznosnak:D

Nem ezt kell nézni. Bármit be lehet oda írni, szerintem nem olyan fontos az, hogy oda mi van írva, de TÉNY hogy az első helyre dobja ki a gugli. A mondjuk teszem azt Track beírja hogy "szálás tiszató" akkor erre a keresésre az ő oldalát dobja ki legelsőnek...
Gondolom ez a lényege. Én nem nagyon vagyok jártas a webtervezésben, csak html+php megy úgy ahogy, tehát nem tudom. Azért írtam be, mert ez egy lehetséges megoldás. Ha nem az, legalább magyarázzátok meg miért. Mert érdekel a dolog, és úgy tűnik műkszik is...

Ati 10-20-2006 18:15

Quote:

Originally Posted by Nekrolord (Post 36378)
??? Magyar a tag...
Vagy mire gondolsz?

Arra, hogy nem ez az oldal az első. :) Úgyhogy ez a taktika szemmel láthatóan nem válik be.

Steve 10-20-2006 18:18

Nálam bejött:
„exit page”: 1–10., összesen: kb. 83 800 000 találat. (0,63 másodperc)
---===oooOOO eXit page OOOooo===---Szeptemberi mottó: "Ősz van" - gondoltam a hulló levelekről, - de csak a postás esett le az emeletről...

Ati te mennyire vagy j angolos?:D
Vagy csak lehet hogy nem ugyanazt a googlet használjuk?;)

Ati 10-20-2006 18:20

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 36380)
Nálam bejött:
„exit page”: 1–10., összesen: kb. 83 800 000 találat. (0,63 másodperc)
---===oooOOO eXit page OOOooo===---Szeptemberi mottó: "Ősz van" - gondoltam a hulló levelekről, - de csak a postás esett le az emeletről...

Ati te mennyire vagy j angolos?:D
Vagy csak lehet hogy nem ugyanazt a googlet használjuk?;)

"Exit Pages at Your Web Site - flyte: web marketing strategies for ..."

Ez van nálam.

google.com

Steve 10-20-2006 18:21

ez a problem:
nálam google.co.hu

Ati 10-20-2006 18:22

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 36383)
ez a problem:
nálam google.co.hu

No de ez...

Előreveszi a magyar oldalakat, mert bizti abban akarsz keresni. És mivel EGYETLEN magyar oldal címében van ez a kifejezés, ezért elöl van... Ennek semmi köze a spec karakterekhez, ennek ahhoz van köze, hogy más magyar oldalra ez a kifjezés nem jellemző. Ha egy keresőben csak Te vagy benne, akkor első helyen leszel. ;) Keresd a nemzetközi oldalak között, és valahol iszonyat hátul lesz az oldal.

Steve 10-20-2006 18:28

„exit page”: 1–10., összesen: kb. 111 000 magyar nyelvű találat. (0,32 másodperc)

pl van ilyen magazin, stb...

Megjegyezném hogy semmi közöm a webszerkesztéshez, sajna ebben a félévben végülis leadtam azt az órám, és nem tudom igaz-e, de ha más nem, érdekes véletlen:)

Ati 10-20-2006 18:48

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 36386)
„exit page”: 1–10., összesen: kb. 111 000 magyar nyelvű találat. (0,32 másodperc)

pl van ilyen magazin, stb...

Megjegyezném hogy semmi közöm a webszerkesztéshez, sajna ebben a félévben végülis leadtam azt az órám, és nem tudom igaz-e, de ha más nem, érdekes véletlen:)

Ez esetben ezek az oldalak vannak nagyon rosszul megcsinálva keresők szempontjából, mert megelőzi az összes angol nyelvű.

Normál keresés mellett (nem helyi speciális magyar beállítások) ez az oldal az első 200 találatban nincs benne, tovább lusta voltam most kézzel keresgélni. Van valami progi, ami megnézi hanyadik ténylegesen, de most ehhez lusta vagyok. ;)

Nekrolord 10-20-2006 19:55

Akkor most mi is van???
Egy átlagos magyar egy átlagos google.co.hu-val megtalálja elsőre az oldalt. Tehát ha jól választja meg a kulcsszavakat, akkor megelőzi az összes másik oldalt. Nem ez a lényeg? Vagy nem jól látom?

Ati 10-20-2006 20:02

Quote:

Originally Posted by Nekrolord (Post 36414)
Akkor most mi is van???
Egy átlagos magyar egy átlagos google.co.hu-val megtalálja elsőre az oldalt. Tehát ha jól választja meg a kulcsszavakat, akkor megelőzi az összes másik oldalt. Nem ez a lényeg? Vagy nem jól látom?

Más magyar oldal nem használja ezeket a kulcsszavakat, így nincs mit megelőznie.

(Off: sose értettem miért nem a rendes google-t használják emberek, miért jó a "google", esetleg "google.com" helyett 2, vagy 6 karakterrel többet begépelni? :D)

Steve 10-20-2006 20:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36417)

(Off: sose értettem miért nem a rendes google-t használják emberek, miért jó a "google", esetleg "google.com" helyett 2, vagy 6 karakterrel többet begépelni? :D)

Én pölö azért mert nemtok angolul:p :D

Nekrolord 10-20-2006 20:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36417)

Értem...
OFF:
Azért Ati, mert a firefox ezt hozza be kezdőoldalnak... :p
Legalábbis asszem...

Ati 10-20-2006 20:25

Quote:

Originally Posted by Nekrolord (Post 36422)
Értem...
OFF:
Azért Ati, mert a firefox ezt hozza be kezdőoldalnak... :p
Legalábbis asszem...

A kezdőoldal állítható. :) Nem is értem miért nem a Hódító az. :P :D

Csokibácsi 10-20-2006 20:28

Az a google.co.hu már csak google.hu (még él a régi cím is).
Ha az ember annyit gépel be, hogy google, akkor első ízben a google.hu-ra jut.
Miután rányom a Google.com in English (http://www.google.com/ncr) linkre, utána jut az eredeti google.com-ra.
Menjetek pl. horvát proxyn keresztül a google-ra, a google.hr-en találjátok magatokat.

Nekrolord 10-20-2006 20:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36423)
A kezdőoldal állítható. :) Nem is értem miért nem a Hódító az. :P :D

Mert ahhoz túl lusta voltam, hogy átálítsam... :p :D

Steve 10-20-2006 20:42

Quote:

Originally Posted by Nekrolord (Post 36426)
Mert ahhoz túl lusta voltam, hogy átálítsam... :p :D

Én még nálad is lustább vagyok, pont ezért állítottam át még anno a hodra:p :D

Redback 04-04-2008 13:10

Én egy html-el oldalhoz szeretnék php-s fórumot, vagy vendégkönyvet leszedni.Persze nem olyan fórumra gondolok mint ez, hanem olyan hogy lehessen beírni egy nicknevet, meg az üzenetet mellé.És ez elég lenne nekem.Aki tudja honnan tudok ilyet leszedni, legyen szíves írjon!

Druida 04-04-2008 14:42

itt biztos találsz megfelelőt :)

http://www.google.com/ig/directory?synd=open

http://www.flash-gear.com/index.php?a

Bogár 04-04-2008 14:46

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 168403)
Én egy html-el oldalhoz szeretnék php-s fórumot, vagy vendégkönyvet leszedni.Persze nem olyan fórumra gondolok mint ez, hanem olyan hogy lehessen beírni egy nicknevet, meg az üzenetet mellé.És ez elég lenne nekem.Aki tudja honnan tudok ilyet leszedni, legyen szíves írjon!

a w3schools.com-ot tudom ajánlani... ha vannak már vmilyen alapjaid, nem nagy dolog egy olyan fórumot megírni, amilyet te szeretnél.

itt van 2 link, amik esetleg segíthetnek:
txt alapú vendégkönyv
MySQL alapú vendégkönyv

az első megoldást nem ajánlott használni, adatbázissal elegánsabb és biztonságosabb.

Redback 04-04-2008 14:53

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 168411)

Googli-val kerestem, de megfelelőt nem találtam :S

Redback 04-04-2008 14:57

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 168412)
a w3schools.com-ot tudom ajánlani... ha vannak már vmilyen alapjaid, nem nagy dolog egy olyan fórumot megírni, amilyet te szeretnél.

itt van 2 link, amik esetleg segíthetnek:
txt alapú vendégkönyv
MySQL alapú vendégkönyv

az első megoldást nem ajánlott használni, adatbázissal elegánsabb és biztonságosabb.

html-t tudogatom, mert már sokat felejtettem :S

Druida 04-04-2008 15:17

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 168415)
Googli-val kerestem, de megfelelőt nem találtam :S

de ezen a linken nézted?
mert ez egy hivatalos oldal, telis tele web tool-okkal...

BeeLord 04-04-2008 17:36

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 168416)
html-t tudogatom, mert már sokat felejtettem :S

http://www.sg.hu/

Egy gyors regisztráció és máris kapod a fórumod linkjét.

Redback 04-04-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 168427)
http://www.sg.hu/

Egy gyors regisztráció és máris kapod a fórumod linkjét.

De írtam ohgy az oldalamhoz kéne!ill haverom oldalához olyan, amit az oldalba be tudok építeni.

N.a.t. 04-04-2008 20:48

Sziasztok Webprogramozó és Webdesigner nagymesterek! :]]

Szükségem lenne egy középkategóriájú honlapra, ám az alapokat sem tudom, fogalmam sincs hogy hogyan kellene nekiállni. :]] Nem kell nekem flash meg semmi extra, de azért... :]] És kb annyit értek hozzá mint tyúk az érsebészethez :ĐĐ Jap, neeem, kevesebbet :ĐĐ
Tud valaki segíteni egy két tippel? :]]
Előre is köszönöm :]]

Redback 04-04-2008 20:49

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 168444)

Szükségem lenne egy középkategóriájú honlapra, ám az alapokat sem tudom, fogalmam sincs hogy hogyan kellene nekiállni. :]] Nem kell nekem flash meg semmi extra, de azért... :]]

Nézz utána az e107 rendszernek!
http://source.e107hungary.org/news.php
http://e107hungary.org/news.php

Druida 04-04-2008 20:50

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 168444)

Szükségem lenne egy középkategóriájú honlapra, ám az alapokat sem tudom, fogalmam sincs hogy hogyan kellene nekiállni. :]] Nem kell nekem flash meg semmi extra, de azért... :]]

szia ha tőlem is elfogadod, akkor msnen küldenék neked egy linket... csak oldd fel a letiltást. ez a lehető legyegyszerűbb, de mégis nagyszerű webtárt biztosító oldala.

Tsobi 04-04-2008 20:54

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 168446)
szia ha tőlem is elfogadod, akkor msnen küldenék neked egy linket... csak oldd fel a letiltást. ez a lehető legyegyszerűbb, de mégis nagyszerű webtárt biztosító oldala.

Privi :p

*rövid*

N.a.t. 04-04-2008 20:55

Köszönöm a gyors válaszokat. Annyit még hozzátennék hogy olyan kellene, amire annak aki meg akarja nézni nem kell regisztrálnia sehova. Féligmeddig "üzleti" célra kellene, egy kisállattenyészet honlapja lenne ez tulajdonképpen, és nem előnyös ha egy érdeklődő csak regizés után tudja megnézni (mert akkor az átlag inkább nem nézi meg :S)
Túl sokat akarok egyszerre? :O :]]

Redback 04-04-2008 20:58

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 168451)
Köszönöm a gyors válaszokat, annyit még hozzátennék hogy olyan kellene, amire annak aki meg akarja nézni nem kell regisztrálnia sehova, féligmeddig "üzleti" célra kellene, egy kisállattenyészet honlapja lenne ez tulajdonképpen, és nem előnyös ha egy érdeklődő csak regizés után tudja megnézni (mert akkor az átlag inkább nem nézi meg :S)
Túl sokat akarok egyszerre? :O :]]

E107-et tudom ajánlani, módosítani tudod, szinte akármilyen programozói tudás nélkül..

N.a.t. 04-04-2008 21:03

Redback, Druida, köszönöm, megnézem, és kipróbálom. Ha még nekem is menni fog vele egy honlapszerkesztés akkor tényleg nagyon ügyes a cucc :ĐĐ

Redback 04-04-2008 21:04

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 168459)
Redback, Druida, köszönöm, megnézem, és kipróbálom. Ha még nekem is menni fog vele egy honlapszerkesztés akkor tényleg nagyon ügyes a cucc :ĐĐ

e107-nek a telepítése a nem annyira egyszerű, de meg lehet csinálni.Ha gondolod, én is megcsinálom neked :)

N.a.t. 04-04-2008 21:07

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 168460)
e107-nek a telepítése a nem annyira egyszerű, de meg lehet csinálni.Ha gondolod, én is megcsinálom neked :)

Az nagyon jó lenne, mert az alapfogalmakkal se vagyok tisztában :]]
Megpróbálok megküzdeni előbb a szerkesztéssel, és ha eljutok valameddig akkor szólok. :$ Köszönöm :]] Meg akkor is szólok, ha nagyon nem jutok el semeddig, jó? :$ :]]

Redback 04-04-2008 21:09

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 168461)
Az nagyon jó lenne, mert az alapfogalmakkal se vagyok tisztában :]]
Megpróbálok megküzdeni előbb a szerkesztéssel, és ha eljutok valameddig akkor szólok. :$ Köszönöm :]] Meg akkor is szólok, ha nagyon nem jutok el semeddig, jó? :$ :]]

Ha vmi gondod van,(gondolom HTML-lel kezdel), akkor vegyél fel msnre, és segítek :D

All times are GMT +1. The time now is 00:41.