![]() |
Úgy fest, hogy nincs olyan dolog, ami abszolute kizárná a tudatos földleadást.
De mi lenne, ha ezt a hármat egyszerre beraknák a játékba? Min heki, mint Aban, Bben, megmarad újra után is a min heki, és volt szövikre egy baráti mallusz. Mert abban igaza van Gyulának/Grabinak, hogy ez kijátszható, de mi van ha nincs kapásból 5 orid, hogy megoldd... ? Zsáni, majd köv csopiban agyonverik egymást, de abban a csopiban nem tesznek szándékosan, félreérthető hadműveleteket :) Hátha vmi szavazást is össze lehetne dobni, s így 4 hónappal a topicindítás után tényleg lenne vmi haszna is :) |
Quote:
|
És Stevenek is igazat adok, nem feltétlenül baj a nagy termelő ori, a csoport számára hasznos, s ahogy Alba is mondta nem azzal van probléma, hogy vki felmegy, s termelni akar sokat, sztem tegye, de Ti is tudjátok, hogy nem tud elszakadni a nélkül a nem feltétlenül baráti környékétől, hogy ne kapna hozzá egy nagyobb lökést, ez a földleadás. Ha nem tud földet kapni nem szakad el, jön egy ellensége fel a csopiban, s lépnie kell, kül tényleg min heki alá kerül, s ha ellen ütötte le, az nem is fogja visszaengedni oda. A saját üzletét rontaná vele.
No meg ha a tetején is van kis tömörülés nincsenek olyan orik, amelyek védelem nélkül termelnek, s barakk sincs bennük. Ömm, Grabi pedig azt nem vette figyelembe, hogy 100 nap 2k top kör felett már 3 mlrdot vert el arra, hogy a drága népének reggel, este pénzt osszon, sztem 2k top körnél az sem kevés, mert ki kell termelni a feljutás költségét is. Mondjuk azt is tudnám támogatni, amiről már volt szó, hogy 1k körönként még tovább nőjön a gyújtás. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Penya amit írsz az elméletileg csalás, azt tudod, ugye?:)
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ugye ezt nem gondoltad komolyan? A csalás télleg sokkal egyszerűbb mint nekiállni, és megdolgozni azért amid van, de ne legyen már szempont a jksz elleni topicban, hogy itt-ott azért lehessen jksz-elni... Amúgy Arra ötlete nekem így első blikkre tetszik. Mármint az az ötlet, hogy vonjuk össze az eddig felmerült komolyabb javaslatokat, és mind legyen érvényes:) |
Szavazáshoz szeretnék kérni tippeket, mit látnátok benne szívesen.
Most így hirtelen a köv verziók merültek fel (sorrendiség nélkül, ami eszembe jut): 1. Min föld 2. Min föld + újra után megmaradó min föld 3. Min föld + újra után megmaradó min föld + baráti mallusz (minél több időt vagy vkivel egy szöviben, úgy nő az érték, minél többet töltötök külön, úgy csökken vissza, szintenként stornozva) 4. anarch (jelentett?) 5 - 8as ütés után, ha a support úgy találja 5. jelentési lehetőség 6. újrázási lehetőségek lekorlátozása (összesen kettőre: 4. szinten 1, s 2. szinten még 1) Ez egy váz, amit másképp írnátok, vagy látnátok, vagy amit figyelmetlenségből kihagytam, de értékelnétek, azt légyszíves írjátok hozzá/egészítsétek ki. Ty. Jó lenne, ha tényleg lenne ez ügyben vmi előrelépés, nem 2 - 3 havonta elővennénk egymást, h ki mit csinál. Ezt vhogy célravezetőbbnek látom.. Egyben köszönöm a konstruktivitást, és érdeklődést Mindenkinek! |
Quote:
Valamint a nagy termelők is jkszt gerjesztenek, azokat is meg kell szűntetni. Mivel azok nem fognak szintet lépni pl az 5W-ből, így a korlátozás nem zavarja őket. |
Quote:
A magas hekis orival nem értem a problémát, attól eltekintve, hogy ezek nagyrésze a múltban hogy került oda, egy logikus érvet mondj, amiért rosszak? A saját gazdagodásuk véget vállalják emberek minden csopiban, nem 1, nem 2, hanem elég széles kör, hogy felmegy egy csopi tetejére, ha már egyszer ott van legalább had élvezze munkája gyümölcsét. Egy ilyen lépj, mert lépned kell, mert mittudomén mi lesz rendszert, mint ami anarchban, vagy angolban van messzemenőkig elleneznék (tönkre is vágja mindkét játékot). Nah mind1, elsősorban a földleadósdira kéne koncentrálni. Meg Arwen, ha vki, vmi zavar tégy ellene, esetleg üsd le őket. Próbálkozni nehezebb, de célravezetőbb, bár kétségtelenül küzdelmesebb is, mint szidni vmit a háttérismeret hiányában ;) |
Quote:
Arra, ez egy jksz ellenes topik, és úgy gondolom, h a jksz fogalma bővebb a földleadásnál. |
Quote:
|
Quote:
Ami hasonloan irrital, hogy vannak leszabizott orszagok benne 3MRD arannyal. Visszajon ot percre, indul a sereg 40 korrol (huhhh de mak volt kiszurta) majd az orszag vissza szabira. Vagy ugyanez foldert. Ez is egy olyan egyertelmu csalas amit nem lehet jelenleg jelenteni. Egyebkent meg tenyleg jo hatasa van a topnak a piacra ugy altalanossagban, mert pl emeli a tekercsarakat. De megis az van, hogy bizonyos embereket nem elhanyagolhato elonyhoz juttat. Gondolom nem nekem kell leirnom, hogy hogy nez ki a katipiac, ha a top tamogat egy csatat, meg hogy csak ugy ropkodnek a 4MRDs utalasok es ez meg csak az 5. szint amirol beszelek. Szoval ha lehetne visszacsatolas, pl anarch jarna a szabis-utesert meg a piaci utalasert (amit Ati többrétegű :) szemellenzovel kezel), akkor lehet a top becsületesen játszana és úgy tényleg semmi bajom nem lenne veluk. De sztem egy dolgot meg mindig meg lehet tenni. Fel kell irni a neveiket, megvarni amig megunjak es szintetlepnek, es ott szetkapni oket. Elobb-utobb csak megunjak :) Udv: retek |
Quote:
És igazad van a többivel kapcs, de ha most mindenbe egyszerre belenyúlunk, akkor megint az egész be fog halni, mindenki jön majd az apró cseprő, sokrétű bajával, s semmi sem lesz megoldva. A földleadás kis dolog, bingo, de jó lenne előbb ezt kezelni, aztán a többire is kitalálni vmit, mint olyan komplex szabályokat kitalálni most, ami beláthatatlan következményekkel jár. Mióta nincs tesztelve ami bekerül a játékba, azóta mindenki csupán becsül, hogy mi lesz a hatása, ezért szeretném, ha most nem 1 - 20. pontig lenne minden mindenki igénye szerint, hanem ez a kis szelet lenne letisztázva. |
Quote:
ezt a lekorlátozást abban az esetben támogatnám, ha minden szinten csak 1-1 újrázási lehetőség lenne, és nem lehetne gyűjtögetni azokat. tehát ha 1 ország a 4. szinten nem él a lehetőséggel, akkor a 3. szinten nem 2*, hanem 1* újrázhatna. |
Quote:
Quote:
Utalás.. hol kezdődik? mit büntetsz? ha nyerészkedni akar vki a piacon, akkor felviszi az árakat, ilyenkor sokszor azt a tételt is eltűnteti, ami magas áras, nem is fogja annyiért kirakni a saját cuccát, de fel kell venni, hogy a többi piaci szereplő azt hidje még annál is magasabb lesz az ár. 50kig van a piac engedve, akkor mi az utalás Neked? Pl én adtam el bben 22kért nyerset, semmi utalás nem volt, egyszerűen kivettem a nyerságakat mikor olcsó volt, s visszaraktam drágán. Nah akkor mi van, ha ez van? Magas volt az ár, ezért utalt nekem, aki vett belőle? :) Senkinek nincs megszabva tudtommal, hogy áron rakja ki a cuccát, mindenkinek 50kig tetszése szerint mehet piacra, amit kirak. Quote:
Kérnék mindenkit, hogy azt a 10. oldal lapteteji beírást tanulmányozza, mert ha itt mindenbe belefolyunk, akkor az a része sem lesz elintézve, a többi meg pláne nem, csak értelmetlen vita lesz az egész. |
Sziasztok, nem akarok okosabb lenni másoknál, meg nem is játszom még sok-sok éve, de szerintem a jksz,-ek felére csökkennének, ha az orik nem tudnának egymással levelezni.Arra való a fórum, meg a szövi fórum.
|
Csinálj Arrakis szavazást, sztem áttekinthetőbb lenne
|
De légyszi ne olyat, ami X nap múlva lezárul.
|
Quote:
avagy hogy kérnél meg egy vérpistit, hogy ugyan már szálljon le rólad? :D |
Quote:
1-3 az tetszik. (de leginkabb 3, a barati malusz mindenkeppen kellene szerintem) 4-5. Hat nem tudom, honnan lehet eldonteni, hogy mondjuk legombolok egy tok ures orit, aztan beverem 8x, hogy az most csak ugy felejtette magat, vagy megbeszelte velem? Nem egeszen latom hogy lehetne bizonyitani az osszejatszast ez esetben. (En is vertem be mar 8x egy orit, teljesen szabalyosan, raadasul 1/Aban) 6. szerintem ezt semmikepp sem, azert van az ujra, hogy az ebmerek ki tudjak hasznalni, ha szetverik oket, ha van neki pl 4, hasznalhassa akkor, amikor csak akarja.... |
No, lesz vmi szavazásféle?
|
Quote:
Az újrázások 99%-ban vagyon felhalmozás miatt vannak. Ezért azt mindenképp módosítani kéne, hogy szintenként csak egyet lehessen. |
nem egyszer üttettem le magam direkt, mert lejjebb akartam kerülni, stratégiai okokból, és nem akartam újrázást elhasználni miatta...
kiürítettem az orit, és jöhetett akárki, akár 5 orival is, vagy amennyivel akart/tudott....akkor ez hova lesz sorolva? mi alapján lesz megkülönböztetve, hogy vajon nem egy/több haverral beszéltem e össze, akivel még sosem voltam szöviben, vagy csak spontán jött aki épp meggömbözött? |
1-3 rendben is van,de inkább a 3-as felé hajlok.
az + hogy lebeszélt ürítés avagy sem,azt soha nem fogja kideríteni senki szvsz.volt,van és lesz is míg hód a hód:) |
Quote:
Masik otletem: barati malusz 2.0: ne orszagok kozott szamitodjon, hanem emberek kozott. (ertsd: osszekotott orszagok). Azaz, ha en szoviben vagyok vkivel 4/Lben, van az orimnak barati malusza vele, es en is vagyok 2/B-ben, o meg fellep 2/B-be, az orija es az enyem kapasbol kapja meg ugyanazt a barati maluszt, ami a 4/L-ben van... Ha tobb szinten is szovik vagyunk, ez novekedhetne gyorsabban, stb.... Es mindig az adott orin mert legnagyobb malusz lenne ervenyes minden orira... Remelem nagyjabol ertheto amit irni akartam :) |
Quote:
Sőt, javaslom, hogy akinek msn-je vagy skypeja van szintén ne hódítózhasson, merthogy sokkal több jksz-t szerveznek le ott, mint zöldben... Quote:
Nekem a 3-as variáció tetszik, meg a 6-os. Nem értek egyet Remyvel abban, hogy ez gyakorlatilag feleslegessé tenné az újrázást mint opciót. Nem tenné feleslegessé, csak éppen a játékos meggondolná 2x is, esetleg 3x, hogy mire és mikor használja el a lehetőségeit. Akit rendszeresen annyira tönkrevernek, hogy kell neki a szintenkénti 1 újrázás, azt inkább játszani tanítsuk meg. 4-es és 5-ös ahogy többen is mondták már gyakorlatilag ellenőrizhetetlen és bizonyíthatatlan sajna. Ja, és tetszik Remy módosítása a 6-oshoz. A magam részéről nem hiszem, hogy rettentő gyakori lenne, hogy akik egyik szinten szövik, azok egy másikon véres háborúkat vívnak egymással... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
2. jó, de önmagában kevés. 3. Ez így szerintem jó. 4. Ezt így kihagynám. Négyszer még beverhetek valakit JKSZ-el, ötször már anarch? 5. Ezt is támogatom. Ezt valamikor Ati megígérte, hogy majd egyszer csinál hozzá jelentőt. 6. Ezt is támogatom, de ennek van külön topicja. |
Egy kósza gondolat:
alapja: szabi alatt elvesződik a maximális lépési hekiig a föld Tehát mi lenne ha X top kör elteltével a föld is csökken körönként Y (1-2) hekivel, így rákényszeríteni a termelőket, hogy bizonyos idő elteltével húzzanak el onnan. Persze továbbra is önütéssel fedezéssel játszható a dolog, de azt hiszem akkor már tényleg lehet anarchba tenni! Írta valaki, hogy játszahatlanok azok a szintek ahol nincsenek ezek a nagy termelő orik mert iszonyat drága a piac! Ez csak abból a szempontból igaz, ha bánya nélkül, 4-5 körös tanyahiányos (esetleg tanyafree) orival, könyvtár nélkül akarsz játszani. Így valószínűleg nem megy, vagy nehezen megy. Ez igaz! De ha a nagy termelők eltűnnek, és mindenki rákényszerül az esetleges bányatartásra, "normál" mennyiségű tanya tartására, akkor az egyes orik/szövik ugyanolyan arányban fognak gyengülni, ezáltal tulajdonképpen nem változik semmi. + érdekesebb (értsd: a mai hódítóban ritka) szöviösszetételek is létrejöhetnek; törpét tart a szövijében, esetleg használja is valamire a sokak által legyengítettnek vélt elfet bónuszkaja termelésre, esetleg több tolis ori lesz, ami száma manapság lecsökkent. |
húú, Arwyl ötlete nagyon jó,
valamivel fel kell pörgetni a játékot. |
3-as pont Arrakis otletei kozul.
A tobbi elhangzott dologrol is fogok irni kesobb nehany szot. |
Arwyl ötlete nekem is tetszik -természetesen a 3mas verzióval is egyetértek, viszonylag jól korlátozná a földleadásokat.
A sok sereges ütés korlátozásával én sem értek egyet, valahol meg kell húzni a határt, ebben a játékban 5-8 ez a határ. |
Úgy gondolom, Arwyl ötlete és a minimális föld bevezetése üti egymást.
|
A 2. és a 6. javaslatot támogatom.
A baráti maluszt nem tarto, jó ötletnek, nekem volt már oylan szövim akit az elválás után lett volna kedvem tönkreverni. egy 3 szemes oriba meg 15 ujra lehetőség tök felesleges, szóval a 2. és a 6. szerintem együtt bevezetve jó. |
Quote:
x topkör elteltével, körönként 20-25 házat gyújtsanak, és csökkenjen a népesség minden körben. A civilek hagyják el zsarnok uralkodójukat. |
Quote:
példa: 3. szint 4000 hektár; minimum heki 3200 1800 top körnél gyújtás morál romlás stb ami arra akarja ösztönözni az emberkét hogy húzzon felfelé már! Azok alapján amit írtam pl. 1,5x1800TOPkörnél (de lehet 2szerese is, ez lehet vita tárgya még), azaz 2700 körnél elkezdődne a hekivesztés pl. körönként 1-el, mint a "szabis" szabálynál. Ez esetben még mindig van 800 köre termelni és fellépni, és ha maximálisan kihasználja a köreit akkor 3500 TOP30% körnél elhúz a szintről. Szóval szerintem a 2 szabály együtt mégjobban eléri a célját, mint külön. És ha resetkor még meg is marad a min heki követelmény, akkor lehet jobban átgondolják majd, hogy "fel tudok odáig menni még1x vagy sem?" |
All times are GMT +1. The time now is 07:55. |