Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Gnóm vari! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1380)

Synkel 03-25-2007 10:49

A gnóm haderővesztesége minden haderőveszteségre értendő. Toliméreg, varigyilok, mészár. több hal meg útközben, és több hal meg a csata során.

Hóhér 03-26-2007 00:48

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 82227)
A gnóm haderővesztesége minden haderőveszteségre értendő. Toliméreg, varigyilok, mészár. több hal meg útközben, és több hal meg a csata során.

amikor dezertál a sereg, az is haderő veszteség...

arra is igaz?

:p

Synkel 03-26-2007 17:16

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 82306)
amikor dezertál a sereg, az is haderő veszteség...

arra is igaz?

:p

Az nem haderőveszteség, bár nálad úgy jelenik meg:)
Az csak a lakáshelyzeti tudományban elért aktuális fejlettséget mutatja:)

Szecsa 03-26-2007 19:01

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 82227)

Hát..én a mészárnál ezt nem tapasztaltam, igaz kis hekin nem olyan jelentős.

Remedy 03-26-2007 21:47

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 82562)
Hát..én a mészárnál ezt nem tapasztaltam, igaz kis hekin nem olyan jelentős.

PEdig ugy emlekeztem hogy epp te irtad ezen a kulso forumon hogy letesztelted a meszart anarchban... es tobbet vitt... vagy tevedek?

Massza Rex 03-27-2007 06:51

Én a mészárt teszteltem, elég szépen hullott a gnóm...

De lassan már kezdem megunni ezt a de igen, de nem, de igen, de nem beszélgetést.

Aki nem hiszi, annak utána járnak :)))

Smooth Scroller 03-27-2007 08:24

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 82080)
Katonák meggyilkolása nem sokat ér ebben a játékban. (Max arra használom, hogy megtudjam az ellenfélnek mennyi katonája van, ha elf (akkor igazából nem szoktam csak hv-n, vagy nem tudom gömbözni)
Ez nagyrlszt abból adódik, hogy egy templomban 100varivan, míg a barakkban csak 40katona, ergo 2,5* annyi vari hal meg, ami miatt megéri használni ezt a tolvajakciót.
(Előbbit csak az érzékelhetőség kedvéért írtam, nyilván nem kétszer annyi, mert egy varis ritkán tart 40-50% templomot, de hadisnál annyi barakk alap)

mar hogyne lenne ertelme, ha kiindultal sereggel a celori fele, az meg bevasarolt +vedosereget... a varikat hiaba olod, attol meg vidaman pattanhat a sereged.
a masik fele meg az, hogy igenis tobb kart lehet okozni hadisnal a seregkillelessel, mint a varigyilokkal, ha 1szer abbol sokkal tobb van neki. ;)

Szecsa 03-27-2007 09:11

Remy, ööö, tenyleg volt iyen...a tuzgolyora emlekszem, a meszart is neztem, de en csak az ijaszoknal lattam plussz veszteseget, az adatok sajna mar nincsenek meg :( Ettol fuggetlenul, ha Te emlekszel, hogy tobbet vitt, akkor biztos igy van :)

Bogár 03-27-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 82696)
Én a mészárt teszteltem, elég szépen hullott a gnóm...

De lassan már kezdem megunni ezt a de igen, de nem, de igen, de nem beszélgetést.

Aki nem hiszi, annak utána járnak :)))

az, hogy kipróbáljuk, még nem hivatalos válasz a kérdésre...
amúgy én úgy láttam, hogy varigyiloknál nincs +30% veszteség. az átlag kb 3%, amiből lejön az értékkülönbségből és az automatikus védelemből adódó hatékonyságcsökkenés. az óriás esetében az átlag 0,03/5 (0,6%) mínusz a maluszok.

Kubbi 03-27-2007 12:32

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 82740)
az, hogy kipróbáljuk, még nem hivatalos válasz a kérdésre...
amúgy én úgy láttam, hogy varigyiloknál nincs +30% veszteség. az átlag kb 3%, amiből lejön az értékkülönbségből és az automatikus védelemből adódó hatékonyságcsökkenés. az óriás esetében az átlag 0,03/5 (0,6%) mínusz a maluszok.

Nekem más a tapasztalatom a gnóm varikkal kapcsolatban. ;)

Valezius 03-27-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 82702)
mar hogyne lenne ertelme, ha kiindultal sereggel a celori fele, az meg bevasarolt +vedosereget... a varikat hiaba olod, attol meg vidaman pattanhat a sereged.
a masik fele meg az, hogy igenis tobb kart lehet okozni hadisnal a seregkillelessel, mint a varigyilokkal, ha 1szer abbol sokkal tobb van neki. ;)

Miért használnék vari gyilokot hadis ellen? Nem használok, de katona gyilokot se, mészárolni kell a hadist, azt kész. ;)

Szecsa 03-27-2007 17:49

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 82747)
Miért használnék vari gyilokot hadis ellen? Nem használok, de katona gyilokot se, mészárolni kell a hadist, azt kész. ;)

De ha feles készülid es befersz a gnomhoz, szépen hullik az a gnom vari... :)

Fransisco 04-06-2007 01:27

A gnóm variban az a jó, h egyszerre jó sok variját lehet lekapni. :D

Komolyabban: nem jó ötlet, ha ragaszkodsz a gnómhoz, menj át hadiba és mindenképpen legyél vip, különben a tekidnek annyi, és a lakástekivel az egységeid komoly hányadának is, ha meg szeretnél varis lenni, menj át óriásba! :)

Rántotta 04-10-2007 12:36

Nekem az első országom egy gnóm varis volt. És nem volt vele sok baj, hiába voltam 3 hullával egy szöviben. a top 30-ban szinte mindenkit végigvertünk, a szövijeimnek volt fejenként 11k elit nekem volt 10k vari 3k toli 4k íj betornyozva. Lehet hogy lopkodtam tőlem de csak nyersanyagot vittek az meg nem nagyon zavart, az óriás varisok nem tudtak bántani mivel rajtam volt mindig a mágikus pajzs, a környéken meg nem volt egy erősebb hadis szövi ami beüthetet volna.

Szerintem jó volt gnóm varisnak lenni, habár így a játeék elég unalmas volt, csak gömböztem meg felraktam a védő varázslatokat.

Burning 04-10-2007 13:46

Quote:

Originally Posted by Geri220 (Post 70936)
Ide várnám azokat a tippeket amelyek a gnómokhoz szólnak (varikhoz!!!).

tudod kinek jó a gnóm varis??
az ellennek:D
és méghozzá azért, mert hullik, mint állat:D

Burning 04-10-2007 13:48

Quote:

Originally Posted by Rántotta (Post 86459)
Nekem az első országom egy gnóm varis volt. És nem volt vele sok baj, hiába voltam 3 hullával egy szöviben. a top 30-ban szinte mindenkit végigvertünk, a szövijeimnek volt fejenként 11k elit nekem volt 10k vari 3k toli 4k íj betornyozva. Lehet hogy lopkodtam tőlem de csak nyersanyagot vittek az meg nem nagyon zavart, az óriás varisok nem tudtak bántani mivel rajtam volt mindig a mágikus pajzs, a környéken meg nem volt egy erősebb hadis szövi ami beüthetet volna.

Szerintem jó volt gnóm varisnak lenni, habár így a játeék elég unalmas volt, csak gömböztem meg felraktam a védő varázslatokat.

a top 30-ban 10k vari???
és nem tudtak bántani...:eek:
ez hány hekin volt??

Valezius 04-10-2007 13:48

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 86468)
a top 30-ban 10k vari???
és nem tudtak bántani...:eek:
ez hány hekin volt??

Szerintem %-ra gondolt, de lehet, hogy tévedek.

Burning 04-10-2007 13:49

ezt én nem igazán nevezném varinak, mert vagy nem volt sok hekin, de nagyon brutál a védelem vagy sok hekin volt, akkor meg kevés a vari

Burning 04-10-2007 13:50

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 86469)
Szerintem %-ra gondolt, de lehet, hogy tévedek.

nem hiszem, mert az meg még kevesebb:D

Valezius 04-10-2007 14:56

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 86472)
nem hiszem, mert az meg még kevesebb:D

Mi kevesebb? :confused:
top 30%!!!

tdomo 04-10-2007 14:59

Mindegy mennyi volt, ha rászállnak szépen hullik.

Valezius 04-10-2007 15:12

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 86488)
Mindegy mennyi volt, ha rászállnak szépen hullik.

Ez sajnos így van. :(

Burning 04-10-2007 16:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 86487)
Mi kevesebb? :confused:
top 30%!!!

ja:D
azt hittem a varikra mondod, hogy százalék. molst esett le:)

nono 10-13-2007 12:41

kérdés?

az lenne a kérdésem hogy csinálnék egy varis országot lehetöleg gnom választanák(sok teki miatt)szövibe lennék!3,szinten!
940 heki
155haz
150 barak
80 őrtorony
150kocsma(kat moral miatt,illetve nem sokan férnének be)
200 temlom
150 tanya
8 raktár
ez mennyire életképes?(tudom hadilag egy kicsit gyenge:confused:)

Toti 10-13-2007 20:21

Quote:

Originally Posted by nono (Post 129397)
az lenne a kérdésem hogy csinálnék egy varis országot lehetöleg gnom választanák(sok teki miatt)szövibe lennék!3,szinten!
940 heki
155haz
150 barak
80 őrtorony
200 temlom
150 tanya
8 raktár

HA varis szeretnél lenni, akkor javaslom az óriást. kevesebb a teki, viszont, hogyha megtalálnak nehezebb leszedni a varikat. van pár varis-óriás topik, sztem olvasd át és utána ha van vmi elég sokan segítenek itt neked.

ezekben találhatsz használható infókat:
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1642
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=944
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=133

Tyborrex 10-13-2007 21:41

Quote:

Originally Posted by nono (Post 129397)
940 heki
155haz
150 barak
80 őrtorony
200 temlom
150 tanya
8 raktár

47 üres heki mire megy?
lényeg h szerintem ez az éplist max egy mf nek "jó"
80 őrtorony--> egy nyílt trükk gnómnál: 10% torony legyen már meg a faji előnyök miatt(3x toronyszázalék, de max 30%)
9k toli meg hát nem tom, ez is olyan köztes állapot, én 650 hekin vok és a körülöttem léfő feles állatok 9k tolignómot még simán lelopnak a 10-12 k tolijukkal.
ha nagyon ilyen köztes akarsz maradni akkor arra figyelj h egy átlag hadis ne ártózzon, felejtsd el az óriás ártó kivédését ill a félelf tolik kivédését. Tarts több katot 10%nyi íjjat mert különben minden jött ment tőled szerzi a földet.
én a gnómom hadi-tolinak használom, félelfekkel nem kelhetek versenyre, az átlag hadi-vari óriás pont nem ártóz be, szöviben a sereg a beton mf-eken kívül szinte mindenhova begaloppol!

All times are GMT +1. The time now is 17:03.