![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Ennek az egésznek se füle, se farka.
Tartalékcsökkentő hülye ötletem nekem is van: mindenki ossza szét a nép közt a bruttó vagyonának a felét. |
Quote:
|
Quote:
Najó, én kezdem: kiosztasz embereid között 3456789 hadügyi tudámtekercset, amivel fűthetnek a téli napokon. |
Ötletek a tartalék lecsökkentésére véleményem: ..... Ezt inkább nem kellett volna felvetni :) Jó nagy butaság. Ha te xy ideig tekit írsz 200-on és összeszedsz 2-3 mrd tartalékot mert megteheted miért ne tehetnéd meg ? Akkor erre a másiknak is van lehetősége a 3.-iknak is stb. stb. stb. nem kell 100 millióval végig menni a csoportokon senki nem kényszerít rá és te se kényszeríthetsz erre mást és amúgy is ez egy stratégiai játék és a háborúhoz 3 dolog kell : pénz, pénz, pénz ezt már megmondták a nagyok is :)
|
Nem tudom miért kell állandóan személyeskedni.
Ha jól emlékszem valamikor 2000-2001 nyarán kezdtem el a játékot. Azóta egyetlen nagyobb kihagyással folyamatosan játszom. Én is halmozok fel tartalékokat igen, és én is úgy indítom az országokat 200hektáron hogy 80-100 könyvtár. A háborúhoz pénz kell mint azt már nagyon sokan elmondtátok. Nem is vitatom, tényleg kell a háttér. Ez utóbbi javaslatomnak szerintem az lenne a hatása hogy forgalmat generálna, mégpedig nagyot. Rengeteg olyan ország van, ahol a tartalékok tetemesek. Ha a javaslatom bevezetésre kerülne sztem az ilyen országok /meg az összes többi/ hogy a veszteséget elkerüljék kénytelenek lesznek eladni a cuccaikat. De ugye nem szereti senki ha a miliárdok ott figyelnek az ablakban, hát elkölti újra.Teszi ezt annyiszor ahány piaca van, ebben eddig nincs semmi különös. Senki nem mondja hogy kötelező veszíteni a piacozáson.. De amikor már elfogyott a napi 15 piacod, és épp egy másik ori kezdi el felvásárolni a piacon lévő cuccaidat, akkor pénz szépen megjelenik az országodban újra. És ez lenne a lényeg. Ha te látod meg a pénzt más országában gondolom érte fogsz nyúlni, ha az elég sok. Ha más látja meg nálad, akkor lehet ő is ezt fogja tenni. Csak abban az esetben veszítenél a teki piacon, ha ott pusztán tárolod a tartalékot, de nem forog. Ebben nem látom hogy mi lenne a rossz. Kicsit több eseményt vinne a játékba. |
Ne haragudj, nem akarok személyeskedni, vagy szemétkedni, de ez kb olyan mint amin poénkodni szoktunk: "2001 ben kezdtem, 1 hónap játék után volt egy nagyobb kihagyásom, de 2007 januárjában már folytattam is a játékot, tehát tapasztalat van:)"
Ennyire látványosan morbid ötlettel az első 5 "atyaég" hozzászólás után az ember sztem inkább elbujdosik, és nem még azon erősködik, hogy teljesen viccessé válljon. Bár ilyen kései órán, kissé álmosan is kihúzott a topic a kómából. :) Ne haragudj, de ha senki sem szól Rád, inkább megteszem, s megkímélnélek a továbbiaktól. |
[quote=empty;71479]Nem tudom miért kell állandóan személyeskedni.
Ha jól emlékszem valamikor 2000-2001 nyarán kezdtem el a játékot. Azóta egyetlen nagyobb kihagyással folyamatosan játszom. Én is halmozok fel tartalékokat igen, és én is úgy indítom az országokat 200hektáron hogy 80-100 könyvtár. ez nem személyeskedés, hanem off, de ha már 200 hekis tekiíró akkor 120 könyvtár, legalább:) és igaza van arrának, farolj ki ebből a hülyeségből, tényleg morbid ötlet... én ugyan nemrég kezdtem, de ha egyszer sok pénzem lesz a játékban, és ilyen marhaság miatt buknám amit hónapokig gyűjtök... ebbe nem gondolsz bele mi? |
Quote:
|
Skiti.
Miért is kéne elbuknod amit hónapokig gyűjtöttél? Azért írtad a tekiket hogy később a piacon eladd, és megvedd rajta ami kell nem? Haszonnal érdemes piacozni igaz? Ezáltal mindenki érdekelve lenne benne hogy a piacra kitett cuccait el is adja. Ha pl 2000 ért veszed a tekit, és ugyanannyiért visszarakod ÉS el is viszik még mindig nem vesztettél semmit vele. Ha haszonnal sikerül túladnod rajta akkor nyertél vele.. Egyetlen esetben vesztesz csak, ha nem tudod őket eladni.Akkor sem sokat, csupán 3 ezreléket. Persze világos hogy akik pusztán raktárként használják a tekipiacot/mint én is, de sebaj/ nem örülnek ennek, mert így nem csak a tartalékaik töredékét kellene megforgatni hogy a napi haszon meglegyen hanem az EGÉSZET. |
Quote:
Most komolyan, de téényleg.. Írod, hogy haszonnal érdemes piacozni, a bekezdés végén meg hogy buksz rajta. közben meg hogy megveszed 2kért, s visszarakod 2kért, az írás végén meg hogy az egészet forgatnád így. Szal előbb logikai ütközés, aztán az égvilágon semmit sem csinálsz a tekivel, s ez Neked a forgatása? Az látszik, hogy a közgazdaságtantól olyan messze állsz, mint Makó Jeruzsálemtől, ha csak kínálatot támasztasz az összes piaci szereplő számára, akkor mitől lesz kereslet? Mert kínjukban tekit kell venniük, amit Te forgatásnak nevezel? Jujjj... ez már nem is vicces, inkább fájó marhaság. |
arrakis.
olvasd már el még egyszer hogy mit is írtam, mielőtt fájó marhaságnak titulálod! hadd ne írjam le kétszer ugyanazt. Ja és kérlek mint a közgazdaság tudorát, elemezd ki mivel is járna a javaslatom, hátha tévedtem valahol. Légy szíves. |
Újabb 2* - i elolvasás után is ugyanazt mondom.
Még csak megközelíteni sem tudom a gondolkodásod, hogy ezt hogy sikerült összehozni. |
Arrakis.
Ok. Akkor megpróbálom érthetőbben. a fenti 2k-s példát arra hoztam fel hogy ha el akarod kolteni az országodból a kp-t és biztosan nem akarsz veszteni ratja. Ha ugyanannyiért rakod ki mint amennyiért megvetted veszteség nem ér, igaz hasznod sem lesz belőle. így érthetőbb volt? Ezt felfoghatod úgy is, hogy a te hasznod az lesz, hogy nem ért veszteség/ugye a 3 ezrelék/. Persze lehet jobban is csinálni, hogy hasznod legyen a piacon. Ha pusztán raktárként használod a piacot anélkül hogy olyan áron raknád ki a tekiket amin megvennék veszteség érne. Úgy vélem hogy ha az országok szeretnék elkerülni ezt a fajta veszteséget, egyúttal azt is hogy az országukban horribilis mennyiségű kp legyen folyamatosan, akkor az eladott tekik árát visszaforgatnák a piacba. Ha így tesznek, akkor várhatóan gyakrabban bukkannának fel az orikban a tartalékolásra szánt összegek. Szerintem ez ahhoz vezetne hogy az orik folyamatosan egymást lesnék a pénzért. És mivel nagyobb összegek kerülnek elő, a várható nyereség reményében érdemes lenne az eddiginél több háborút vállani. Ehhez a felvetéshez néhány dolgot feltételeztem: 1, ezt a fajta veszteséget mindenki szeretné elkerülni. 2,nem tudja minden ország egyszerre! a pénzét katonában, vagy nyersanyagban tárolni. Tehát a tekipiac nem lehetetlenülne el. 3,Azt is feltételezem, hogy senki nem szereti közszemlére tenni a vagyonát, prédjául a portyázó oszágoknak, tehát ha érzése szerint túl nagy összeg halmozódik fel a kirakatban, kimegy a piacra vásárolni. |
Quote:
Miért lehetetlenülne el a tekipiac? Brmikor tudsz venni + eladni is. Amit pedig a 3. pontban mondtl nem értem. Feltételezed? Mé, ha neked 5ösöd lenne a lottón kiálnál a vros központjba reklmozni? Épelméjü ember ilyet nem csinl. Most is vannak nagy összegek az orikban, csak azokra álltalában vigyáznak. Nem értelek. Ha felsorakozna elötted az összes hóditós és mind az mondan az 5letedre BADARSÁG, szerintem neked az sem volna elég meggyözö. |
nem értem miért piszkáljátok empty-t, nekem tetszik a szándéka...
lehet a megvalósítás, amiket ír, az ötletek nem a legjobbak, de lehet ebben kellene neki segíteni inkább, nem pedig fikázni, mert van abban valami amit mond... ("piac nem raktár... kellene hogy legyen") :) |
Quote:
|
Quote:
Amúgy mi az a 3 ezrelék? |
Quote:
Nekem meg nem tetszik. Ha empty + te a saját zsebetek ellenségei vagytok csak tessék. De ne akarjátok, hogy más is az legyen. Miért kéne csökkenteni a tartalékot? Azért, hogy ne legyen miböl napokon t tartó jókis szövihborúkba belemenni? Vagy muszj legyen az orikba beférö pénzböl kláncsatázni? Esetleg azért, hogy ne merjek mfként szövetséget támadni? Esetleg ne kelljen adózni is az eladott rukból? Simán megértem, ha valaki jobbat, többet, szebbet akar, de ezt nem vagyok hajlandó elfogadni semilyen formban. |
Quote:
|
Quote:
Ráadásul az 1milla teki nem is egy nagy szám. Semmi ilyesmit nem támogatok. Ha arról van szó, hogy lehessen többet lopni, fosztani az oké; a lopásért nem nagyon ugrálnék örömömben, de ez érthető. Mindenesetre ilyen vehemensen nem tiltakoznék. Az viszont eszemben sincs támogatni, hogy a redszer elvehesse tőlem azt amit megtermelek. Akkor minek termelem? A kattincspiaccal te is tudod, hogy főleg a kiscsopikban van gond. Legalább is én még fent nem találkoztam ilyen jellegű problémával. |
srácok ki mondta h a tekiírók végig benn tartják a tekiket?
|
Quote:
|
nem volt se kedvem se időm végigolvasni az előző "regényeket", ezért csak az alapötlethez mondok véleményt.
|
szvsz nem jó ötlet, mert ugyebár azt nem te irányítod, hogy mikor veszi meg valaki az árúdat a piacon, mert alád tehetnek vagy az is lehet, hogy senkinek nem kell. na már most ha nem ér vissza és meg nem veszik a portékát, akkor akár milliárdos tartalékaid is elveszhetnek, mert bezár a piac;)
na mármost gondolom nincs olyan ori, aki ne piacozna. tegyük fel, hogy egyes orikat pont akkor támadnak le, mert tudják, hogy nincs otthon teki, mert lelopják és mielőtt beér a sereg veszik be. ezt nem tehetnék meg ezentúl. és a piacot nem csak tartalék tartogatásra használjuk, hanem arra is, hogy ha kell pénz legyen. tegyük fel kiteszel 50 milkányi cuccot, ami nem sok, de jól jöhet a képzés építés miatt és az elveszik. |
Semmiféle piacbabrálást nem támogatok, ez így tökéletes. Javaslom a Lemuriát ott nem lesz ilyen gondod, sőt még az a pénz is le van szabályozva amit az oridban tarthatsz, ugyan nem Hódító de nagyon hasonlít.
|
Cece.
A piacbezársos ötletről meggyőztetek hogy rossz, mert kiszámíthatatlan. A mostani 3ezrelék arra vonatkozik hogy mi történik a tekiddel ha NEM adod el a piacon. /az el nem adott tekik mielőtt hazaérnek kopnának 3ezreléket/ A katonáknál és nyeranyagnál ez sztem szükségtelen, mert folyamatosan fogyanak amúgy is, és ha netán nincs több piacod, vagy hibázol a felesleg elmegy. De a tekire mindez nem igaz. Cipelheted őket éveken át a piacon tartva anélkül hogy el kellene adnod őket, és a mennyisége egy hangyányit is csökkenne. |
Quote:
Miért ajándékozzam oda a semmiért a tekijeim 3ezrelékét? Te élvezetel dobálod szét azt amit megtermelsz? Emlegettél valami piacozást, hogy miért rakom fel ha nem adom el stb. Mi van, ha negyon olcsó? A tekercek ára eddigi tapasztalataim szerint 800 és 4000arany között mozgott. Mi van, ha épp alacsony az ár? Koptassam addig amig el nem kopik, vagy adjam oda áron alul, hogy 2 nap múlva akár a többszörösét kelljen fizetnem érte? Nem! Én ezt nem szeretném. Kiteszem álltalam meghatározott áron és vegyék meg azért, ha akarják. Ha viszont nem akarják, akkor meg jöjjön vissza maradéktalanul az országomba, ahol majd kopik, ha nem figyelek, vagy ellopják. Hagyd már szegény tekipiacotg békén. Ha neked nem tetszik ne foglalkozz vele. |
no a felét átolvastam.
meglátásom, hogy az "ellenzék" félreértette a dolgot. a felvetés azt tartalmazza, h a felhalmozott tartalékokat ellenség számárá elérhetővé tegyék. (ha már akkora király vagy hogy összeszedted, akkor tartsd is meg!) én nem mondom, h jólenne, vagy nem lenne jó, akkora nagy spíler már nem vagyok, h ilyeneken kelljen aggódnom. Csak az szúrja a szememet, h hiába magyarul van a szöveg megfogalmazva az emberek 80%-a nem fogja fel a lényeget! ha a tartalék elérhető az ellenségnek, akkor te is eléred a másét, más is eléri a tiedet. ha össze tudod fosztani, lopni egyszer, akkor nem okoz gondot mégegyszer, gondolom... egyszerűen az a lényeg, h senki ne kényelmesedjen el azé, mer milliárdjai vannak olyan helyen, ahová nem lát rá senki. van pl egy ország. 2-3 éven keresztül az alsó szint közepén, folyamatosan tömi a zsebét az induló országok kárára. és egyszerűen nem lehet velük mit csinálni, mert egy 6000 körös ori ellen egy éppen 250 körös 250 hekis ori mit tud csinálni? egyszer leártózom, ő fél pillanat alatt fullra vásárolja magát és kész... nem egy ilyen ország van... de ha a tartalékai nem lennének biztonságban senki ellen, akkor az ilyenek megszűnnének, arra koncentrálnának, h fejlesszék magukat, ne csak kizsákmányolnják a fiatal, kicsi orikat, és sok-sok ember játékkedvét elveszik vele. de tökmindegy h itt miről beszélgetünk, mivel Magyarországon vagyunk, tehát olyan megoldás nem lesz, ami mindenkinek egyformán megfelelő, úgyhogy 2025-ig járhat a pofánk, akkorse lesz igazságos megoldás!!!! |
Quote:
Van orim az 5. csopi allján amivel gyártom a tekercseket. Nos, ha majd ezt nem tudom csinálni, mert jön valami módosítás, akkor másképp kel hozzáálnom. Alapítok egy fullra húzott szövit és kénytelen leszek az új orikat leígázni és elvenni javaikat. Ez nehezíteni fogja a játékukat? Lehet. De ez van. Valamiből nekem ius meg kell élnem. És ha már védenem kell a vagyonomat (nem tudhatom biztonásgban hőn szeretett Báhiámnál) seregekkel, azok nem országomban nem fognak gabonazabálással és sörhasnövesztéssel foglalkozni. Kétlem, hogy csak én lennék ezzel így. |
Quote:
Nem csak a kis csoportokban gáz a seregpiac 5-dik szinten, hanem szinte mindegyikben, hol kisebb, hol nagyobb mértékben. Úgyhogy kifejezetten üdvös lenne, ha nem tekiben hanem seregben tárolnád a vagyonodat, mert ha van a piacon sereg, akkor a csoportok messze elhúzott topjai utolérhetővé válnak... De ez nem ide tartozik:) Ami viszont igen, hogy egy ilyen 3 ezrelékes kopás, vagy mondjuk úgy Báhia ennyit kér amiért hajlandó foglalkozni az áruddal lényegesen kevesebb, mintha az oridban koptatnád a tekit- kivéve ha 200 heki alatt vagy-, ezáltal drágább lesz az extrém méretű vagyonok tekiben történő felhalmozása, amit a magam részéről mindenképpen üdvösnek tartanék. |
|
Quote:
Úgy ált végig szoktuk szövikkel fésülni a szinteket, csopikat, s én ilyet még nem láttam. Meg igazából azt sem értem ezt hol mondod, hány hekin? 200 környékén ha lusta vagy 5 hekit bebontani, hogy 20 körre legyél, akkor megérdemled, verjenek is szét. Ha 250en, akkor is el tudsz bontani míg fel nem töltöd magad annyira, hogy nekik ess, de még 400on, 388on, meg 779en is ugyanez a helyzet. Szal tényleg nem értelek. |
A hódító No. 1 szabálya: legyőzhetetlen ori nincs.
Innestől kezdve ez több szót nem érdemel. |
Hmmm
Nos igen ezzel igy meg en sem talalkoztam Dave
|
Csoki.
elolvastam! végig... fenntartom amit eddig írtam. Senkinek nem kell szétdobálnia a vagyonát.A kopás csak az el nem adott cuccokra vonatkozna, tehát ami a piacról visszatér. Ha eladod, mint ami a piac eredeti célja, semmilyen hátrány nem ér. Ez a javaslatom lényege. Add el azt a tekit amit a piacra kiraktál. Ha véletlen mégsem adod el, még mindig kevesebb veszteség ér mintha otthon tartanád. De veszteség ér és ez remélhetőleg ösztönözne arra hogy a piacot rendeltetésszerűen használd. |
Quote:
|
Quote:
emelett én javaslom ezt a piacon is tekikopásos dolgot, nem a tartalékok miatt hanem ideologiailag ez illik a hóditóba... hogy miért? : szintén a súgóból: "Minél nagyobb országod, a tekercseket annál többfele kell folyamatosan hurcolni,annál többen nézegetik,ezért annál gyorsabban is mennek tönkre... most ha a piacra oda vissza nem hurcolják ezeket, ha az ember végiggondolja a piacon mindent végig fogdosnak, beleolvasnak akkor igenis itt is kopjon... a 3ezrelék sztem is böven elég... ezt nem a tartalékok visszaszoritása miatt támogatom ami a tényleges topic, csak sztem ez így lenne logikus józan paraszti ésszel... ha vki máshogy gondolja adjon egy pirosat és vigyen el egy piacra ahol üvegbura alatt lehet megnézni csak az árut:D:D:D |
Quote:
is ertelme, az meg mas kerdes hogy en nem szeretnem, ha lenne ilyen. |
All times are GMT +1. The time now is 04:27. |