Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Zene (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Mi a kedvenc zenei stílusod és együttesed? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1369)

Kutyuleee 02-02-2007 00:31

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 70808)
"olyan sok stílust írtatok be; írhatnátok már 1-1 példát is mindegyikhez..."
...
én is úgy érzem, hogy ez már túlzás... 1 metal együttest sem lehet egyértelműen besorolni egy, már létező kategóriába, ezért kitalálnak maguknak egy újat. a többség azt hiszi, hogy egyedi zenét csinál... :D

utobbival nem értek egyet bogár:D azért vannak erőteljes stilus jegyek a főbb irányzatokban:D mert sztem elég egyértelműen be lehet sorolni mondjuk egy Dimmu Borgirt... vagy Cradle of filtht...:D igaz sok közbenső zenekar is van...
példák:
Metalcore:As i lay dying, Parkway drive, Caliban...
Grindcore: The belzerkers, Total Recall (haveromék és nagyon komolyan zenésitették meg a filmet:D)
Deathcore:pl All shall perish
Hardcore: Sick of it all , Agnostic front, Madball...
Hatecore: eredeti bandát nem tudok, mert egyáltalán nem vonz a téma és a mentalitás... de az ujabbak közül H8machine (ez már csak sima gyülölködés és nem rasszizmus, mint ami eredetileg volt a téma)

többire had ne én irjak:D:D:D amúgy ha érdekel egy egy számokat tudok küldeni, csak irj privátban

Penya 02-02-2007 08:24

Grindcorehoz h h nem a nagy klasszikus Napalm Death-t írtad? :O Azt lehet még ismerik is, mintha Szigeten is jártak volna párszor.

Csokibácsi 02-02-2007 21:12

Bimetál: Hőmérő

Hornet 02-02-2007 21:18

Én a zenében minden evő vagyok.

Ez a kemény rock-tól egészen Mozartig terjed:)

De ha nosztalgiázni kéne(amit nem szeretnék,mert szembesülnék azzal,hogy milyen öreg vagyok)akkor említeném a magyar zenekarok közül a
-Bizottság,
-Lord
-Edda
-Bikini
-P Mobil

na nem sorolom tovább:)

Viz 02-02-2007 21:53

Mát vezet a rock/metal:):)

Penya 02-02-2007 22:06

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 71089)
Mát vezet a rock/metal:):)

Majd gyorsan regelek másik néven - célszerű a Más - és a másra szavazok h azért se nyerjen :D

Cece 02-03-2007 00:00

Quote:

Originally Posted by Hornet (Post 71083)
Ez a kemény rock-tól egészen Mozartig terjed:)

Épp Mozart Varázsfuvoláját hallgatom :)
Nagyon szép :o

Lion 02-03-2007 01:52

:))

Hat a Bizottsag eleg ellazulos muzsika :)

Hornet 02-03-2007 06:19

Quote:

Originally Posted by Lion (Post 71107)
Hat a Bizottsag eleg ellazulos muzsika :)

De milyen jó;););)

BimmBimm 02-03-2007 06:50

Lionnak köszönhetően ismét növelte előnyét a rock/metal:D

Kutyuleee 02-06-2007 03:17

Hmm ha lazulás akkor vmi jó kis blues, vagy vmi lassabb melodikus zene, esetleg egy kis freejazz:D
OFF Ha vki ismeri a Lamb of Godot és megvan neki az a hangfelvétel vagy akár a video ahol a dobos és a gitáros jazz fesztiválon freejazz-t tol, az küldje már el lécci! sehol nem találom neten amióta kakukk lett a gépem:mad: pedig nagyon nagyon nagyon jó!
On

Viz 02-06-2007 20:15

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71661)
Hmm ha lazulás akkor vmi jó kis blues, vagy vmi lassabb melodikus zene, esetleg egy kis freejazz:D
OFF Ha vki ismeri a Lamb of Godot és megvan neki az a hangfelvétel vagy akár a video ahol a dobos és a gitáros jazz fesztiválon freejazz-t tol, az küldje már el lécci! sehol nem találom neten amióta kakukk lett a gépem:mad: pedig nagyon nagyon nagyon jó!
On

http://www.youtube.com/results?searc...&search=Search
Nézd végig biztos vagyok benne h ott van valahol=)

Kutyuleee 02-06-2007 20:40

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 71866)
http://www.youtube.com/results?searc...&search=Search
Nézd végig biztos vagyok benne h ott van valahol=)

szted nem ott kezdtem keresni:D de 1óra után már ráuntam a keresésre és probáltam az egyszerübb modszert választani, hogy hátha megvan vkinek:D

Frost 02-09-2007 08:55

Google-t probáltad már?:D

Frost 02-09-2007 08:59

Egyébiránt pedig:System of a down reggelire, Metallica ebédre, Slayer, iron maiden, metallica vacsira:D .sztem.na jó...meg egy kis sepultura.

Kutyuleee 02-09-2007 09:48

... de ha sepu akkor már soulfly és így ellehe jutni mindegyikhez:D de tény amit felsoroltál a legnagyobbak:D

Frost 02-09-2007 12:48

Hát igen, de a soulfly nem olyan jó mint a sepu volt....sztem.;)

Deni 02-09-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Frost (Post 72579)

Élőben visszont vannak olyan jók, mint a Sepu volt :cool:

Ha már itt tartunk stílus meg ilyenek.. lássuk csak :)

darkwave/ dark electro / gothic / industrial / black metal / goth metal / doom metal / klasszikus / filmzene.. huhh ilyesmi nah :)

nagy és örök kedvencek: My Dying Bride, Katatonia, Theatre of Tragedy, Mortiis, Limbonic Art, Paradise Lost, Anathema, Funker vogt, Suicide Commando, Corvus Corax, Crüxshadows, Sarah Brightman, Danny Elfman, Alan Silvestri, VNV Nation, Dimmu Borgir, Cradle of Filth, Dead Can Dance, The Birthday Massacre, jól van abbahagyom inkább :D :D

aztán meg mondjuk barátaimnak köszönhetően havonta-2havonta 1x hardt techno.. NGoHT powa :rolleyes:
lakótársnak köszönhetően töménytelen mennyiségű goa, psychedelic goa, progressive goa, trance, chill, breakbeat :rolleyes:

Kutyuleee 02-09-2007 13:13

Quote:

Originally Posted by Frost (Post 72579)

Élőben vannak olyan jók:D (igaz azért még mindig játszanak sepu számokat is)
számomra a sepu az maga Max Cavallera volt:D

hmm hamár vki emlitette az industrialt... márc 30 Bécs Nine inch nails dejó lesz:D:D:D

Deni 02-09-2007 13:16

hát hogy a NIN-t hogy hagyhattam ki a felsorolásból, azt elképzelni nem tudom :eek:
háááát az igazat megvallva nem lenne rossz, ha tudnék menni, de My Dying Bride koncert lesz március 23-án, és akkor már inkább ők.. :rolleyes:

Mondjuk számomra felejthetetlen élmény volt Ozzfesten a Soulfly koncert amin Max mellé pár szám erejéig beállt Tom Araya is http://www.macuser.de/forum/images/smilies/musik008.gif

Kutyuleee 02-09-2007 13:23

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 72583)
hát hogy a NIN-t hogy hagyhattam ki a felsorolásból, azt elképzelni nem tudom :eek:
háááát az igazat megvallva nem lenne rossz, ha tudnék menni, de My Dying Bride koncert lesz március 23-án, és akkor már inkább ők.. :rolleyes:

Mondjuk számomra felejthetetlen élmény volt Ozzfesten a Soulfly koncert amin Max mellé pár szám erejéig beállt Tom Araya is http://www.macuser.de/forum/images/smilies/musik008.gif

Hogy te voltál ozzfesten??? mázlista:D én tavaly mentem volna hellfestre, csak lerobbant a verda 2héttel elötte:( 23-án én sporolosra veszem a figurát és ingyenes hardcore fest-re megyek egerbe:D:D:D

Deni 02-09-2007 13:41

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 72585)
Hogy te voltál ozzfesten??? mázlista:D én tavaly mentem volna hellfestre, csak lerobbant a verda 2héttel elötte:( 23-án én sporolosra veszem a figurát és ingyenes hardcore fest-re megyek egerbe:D:D:D

yep, de már nagyon régen.. vmikor 2001-ben talán.. jaja megnéztem, 2001.05.26.
http://www.fatreg.com/Ozzfest2001.html

azóta senem voltam igazán jó metal fesztiválon.. mondjuk a HC-t annyira nem szeressem :P

csavo 02-09-2007 16:22

electronic supreme, progressive house, minimal techno, club :cool:

csavo 02-09-2007 16:41

ugy velem a stilusiranyzatok nincsenek helyesen meghatarozva. en a kovetkezo valasztasi lehetosegeket valasztottam volna:
1. Rock/Metal (+Punk)
2. RAP/Hip-hop
3. RnB (+Pop)
4. Electronic (+Trance, House, Club, Dance, D&B, ... )
5. Chillout (+Ambient, ... )
6. Mas (70es evek, Blues, Klasszikus, Country, ...)

persze ezen is lehetne meg csiszolni, de valamelyest helyesebb lett volna. szerintem!.. :D

Bogár 02-09-2007 18:42

az R'n'B black zene. így jobb:

...
2. nigga' music (hip-hop, rap, r'n'b)
3. extra-nyálas zene (pop)
...

BimmBimm 02-09-2007 21:38

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 72617)
ugy velem a stilusiranyzatok nincsenek helyesen meghatarozva. en a kovetkezo valasztasi lehetosegeket valasztottam volna:
1. Rock/Metal (+Punk)
2. RAP/Hip-hop
3. RnB (+Pop)
4. Electronic (+Trance, House, Club, Dance, D&B, ... )
5. Chillout (+Ambient, ... )
6. Mas (70es evek, Blues, Klasszikus, Country, ...)

persze ezen is lehetne meg csiszolni, de valamelyest helyesebb lett volna. szerintem!.. :D

Ezekre így utolag jöttem én is rá, sorry:D
1ébként septiben összeszedtek itt a hozzáértők 133 "külöböző" stílust...
1. Rock/Metal (+Punk) - ezzel viszont nem értek egyet mert a rock-metal nekem nagyon bejön, de a punk már annyira nem, azaz 1-2 számtól eltekinteve egyáltalán nem...

BimmBimm 02-16-2007 18:19

Kérdeznék vkit hogy a Kormoránt hova/milyen stílusba lehet sorolni??? Mert én nem értek hozzá és nem akarok másoknak hülyeséget mondani

Dragi 02-16-2007 18:26

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 74272)
Kérdeznék vkit hogy a Kormoránt hova/milyen stílusba lehet sorolni??? Mert én nem értek hozzá és nem akarok másoknak hülyeséget mondani

Blues :) :) Vagyis ami nekem megvan az Blues Kormorán - Hét év után

BimmBimm 02-16-2007 18:30

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 74273)
Blues :) :) Vagyis ami nekem megvan az Blues Kormorán - Hét év után

Csak mert szerintem sokszor megjelenki a folk is benne,v agy lehet hogy csak én hiszem azt ... :D:D

Tsobi 02-27-2007 19:29

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 70345)
akkor 1 két együttes amit szeretek:
Children Of Bodom
Demonlord
Depresszió
Egészséges Fejbőr
Ensiferum
Guns N' Roses
Kalapács
Kárpátia
Lordi
Nightwish
Ossian
RHCP
SOAD
...

innen még lemaradtak az örök klasszikusok,mint Republivc,Bikini,Welcome,Piramis,LGT,Illés,KisPál és a Borz...

Fransisco 02-28-2007 08:54

Érdekes látni h a második helyen a "más" áll.

Én is oda szavaztam. Sztem ha lenne egy "komoly" (bármennyire nem szeretem ezt a nevet) kategória, az is szépen állna. :)
Én legalábbis arra gondolva nyomtam meg az "más" gombot. :)

BimmBimm 02-28-2007 21:35

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 76453)
innen még lemaradtak az örök klasszikusok,mint Republivc,Bikini,Welcome,Piramis,LGT,Illés,KisPál és a Borz...

Nem maradtak ki, ezek az én "kedvenceim" voltak, habár amiket te iírtál azok is jók... :)

Eke 03-02-2007 22:52

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 76541)

Én is oda szavaztam. Sztem ha lenne egy "komoly" (bármennyire nem szeretem ezt a nevet) kategória, az is szépen állna. :)

esetleg egy mix kategoria se lett volna rocc:)

Kancsendzönga 03-03-2007 07:02

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 76541)

azért kimaradt egy csomó más is (pl. a folk, mmint az igazi,nem az ami igazából technó+egy furulya vagy hegedű:)) és van egy csomó olyan sub-sub-sub műfaj, ami már önállónak számít...

LotR 03-06-2007 12:10

Én is a másra szavaztam , mivel nagyon sok fajta, stílusu zenét kedvelek.
Ha megkérdeznek hogy milyen zenét szeretek, akkor a válaszom a jó (nekem tetsző, szerintem jó) zenét szeretem.

rnb, rapp, funk house, disco, pop, rock, meg még sok más... :D

Stev 04-05-2007 15:15

Naná hogy Rock/Metal! Acélszív!

EDDA
Ossian
Pokolgép/Kalapács
Depi
Tankcsapda
Hammerfall
Metallica
Akela
AC/DC
System of a Down
RHCP
Bikini
Beatrice

Hírtelen ennyi jut eszembe

bodolur 04-05-2007 15:23

Prog. Metal
Pl.: DreamTheater, Symphony X, Shadow Gallery, Mindfields

Meg még: Nightwish, Stratavarius, Rhapsody, Hammerfall
Leginkább ezek a kedvenceim.

Fefe013 04-07-2007 21:38

Rock/Metál főleg, de bármit meghallgatok ha tetszik.

Ossian, Kalapács, Pokolgép, Nightwish, Children of Bodom............

Hornet 04-07-2007 21:42

azért nem tudok szavazni,mert nem csak egyfajat zenét szeretek.Ami jó az jöhet:)

Bubu 04-07-2007 21:44

Általában punkot hallgatok.
Kedvenc együttesek: hátsó szándék, hatóságilag tilos, anti-flag, choking victim, nesze, semmi komoly.

All times are GMT +1. The time now is 02:06.