![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Golden Velvet: ezt ittam már és nem tesz jó a gyomornak, nem finom.
a whiskyset kipróbálom majd, ha eszembe jut, köszi |
Quote:
|
A sok kis alkesz.:D
|
tegnap én is fogyasztottam.. long island, sex on the beach, zöld takony, delirium tremens, floris kriek. az utóbbi kettő sör, amiből a cherrys isteni volt.. az első háromból pedig a zöld taknyot tudom ajánlani, nekem bejött... :D:D
Zöld "takony " 2 fő részére: pina colada bacardí couracao juice tejszin sajnos sem a mennyiségeket, sem az elkészítés módját nem tudom.. :o |
ezt a koktélt ahhoz tudnám hasonlítani, mint az éttermekben a fasírtot. maradék kaja + két tojás + zsemlemorzsa = fasírt :)
|
Alkoholmentes koktélok még szóba se kerültek?:O
|
Quote:
|
Quote:
0,5 dl Fanta 0,5 dl Ice Tea 0,1 dl hígítatlan málnaszörp (amit elvileg 8x-osan kell hígítani) 0,2 dl 100%-os almalé Tessék...megfelel?? :D (ki ne próbáld, mert meghalsz :D:D:D ) |
Quote:
De!:):D Quote:
Quote:
|
Quote:
*pedig nem lehet hosszabban:p* |
Quote:
1dl málnaszörp 8dl szódívíz Egészségedre! És ez nem alkoholmentesben úgy szól mint a fenti, csak valamilyen pálinkát kell vele kísérni! :D |
Quote:
|
Rosamunde (alkoholmentes):)
6 cl vérnarancslé 3 cl eperszirup (ha nincs otthon, jó a málnaszörp is...):) 3 cl tejszín 2 cl citromlé 1 friss tojássárgája Elkészítés: Az összetevőket sékerben jéggel hosszan, kb. 20 másodpercig sékeljük, majd koktélospohárba szűrjük. Egészségetekre!:D |
ezt most találtam:
Suburban Suburban koktél recept Jégkockák Barna rum Whisky Triple Sec vagy Cointreau Angostura Vörösbor ilyet már csinált/ivott vki? vhogy nem érzem át az ízek kavalkádját |
Quote:
|
akkor jól éreztem, hogy ebben nem az íz az elsődleges :)
|
Quote:
|
Kereszturi Ütős
Hozzávalók:-1/2 liter jóféle köröszturi pályinka
-1/2 deci szilva szörp --jó sok jég ,oszt aggyad neki Egészségetekre Kezicsókolom |
Swimming Pool
5 cl vodka 2 cl Blue Curacao 2 cl Malibu 3 cl tejszín 8 cl ananászlé Elkészítés: A hozzávalókat néhány jégkockával sékerben jéggel jól összerázzuk, majd tört jégre, longdrinkes pohárba töltjük. Egészségetekre!:) |
Quote:
1 bevált recept: Cééé Hozzávalók: 1l sprite 2dl körte pálesz Elkészités.: a spriteos üvegből eltüntetünk 2decit beleöntjük a körtepáleszt és óvatosan összekeverintjük Bevált középiskolás recept, finom, és hatásos:D (Kérdezzétek meg Ardit a hatásokról:p) |
Quote:
|
Quote:
Blue Hawaiian jégdara 1 rész fehér rum 1 rész kókuszlikőr 1/2 rész Blue Curacao 2 rész ananászlé Elkészítés: Tegyünk jégkását a shakerbe, öntsük hozzá az ananászlevet, rumot, kókuszlikőrt és Blue Curacao-t. Rázzuk alaposan össze, majd szűrjük le koktélospohárba. A kész koktélt díszíthetjük koktélcseresznyével, narancsszelettel vagy ananászdarabbal. Egészségetekre!:) EZ viszont onnan van...:D |
Quote:
|
Van nekem is koktél receptem!
Peti koktél 1,25l narancslé 0,25l kevert pálesz Ízlés szerintem többel is lehet csinálni, de én gyűlölöm a kevert páleszt, nekem ennyi is elég volt. Hozzátenném, hogy így marha finom, persze semmi long drinkes pohár, meg jég, meg ilyesmik... Vettünk egy flakonos másfél literes narancslevet, megittunk belőle 2,5decit, majd hozzáöntöttük a kevertet, összeráztuk, megittuk üvegből! :) |
Quote:
|
Irish Summersun
2 cl Bailey's 2 cl Malibu 3 cl narancslé 1 cl tejszín Elkészítés: sékerben jéggel összerázzuk az alapanyagokat, és koktélospohárba szűrjük. Egészségetekre!:) |
Decemberi Tea (kb. 10 adag)
300 g méz 1 l fekete tea 2 citrom leve 2 narancs leve 300 ml Cointreau 1 teáskanál fahéj 250 g felvert tejszínhab Elkészítés: Keverés közben feloldjuk a mézet a teában, hozzáadjuk a citrom és a narancs levét, a narancslikőrt és a fahéjat. Keverés közben felmelegítjük, de nem hagyjuk felforrni. Az italt poharakba töltjük, és a tetejére tejszínhabot teszünk. Egészségetekre!:) |
Melba Rumba
5 dkg málna 3 cl sötét rum 3 cl Cointreau 3 cl tejszín 6 cl őszibaracklé Elkészítés: A málnát megtisztítjuk, pürésítjük, majd a longdrinkes pohárba tesszük. A rumot, a narancslikőrt, a tejszínt és a baracknektárt sékerben jéggel erősen összerázzuk. (Mivel tejszín is van benne, ezért hosszan, legalább 20 másodpercig kell sékelni!) A séker tartalmát a málnára öntjük. Egy szívószállal óvatosan körözve felfelé keverjük a málnát. (Nem kell teljesen összekeverni, csak egy kicsit) Egészségetekre!:) |
Daiquiri
5 cl fehér rum 2 cl zöldcitromlé 1 cl cukorszirup Elkészítés: Sékerben, jéggel. Pohár: Koktélospohár Egészségetekre!:D |
minap ittam zombie koktélt, jó volt, nem érződött benne a sok rum, ízlett.
|
Quote:
Zombie 1. 2 cl fehér rum 2 cl sötét rum 2 cl erős rum 2 cl cherry brandy 2 cl Grenadine (gránátalma-szirup) 1 lime leve 8 cl vérnarancslé Elkészítés: sékerben jéggel Pohár: Collins- vagy longdrinkes pohár, jéggel Egészségetekre!:D |
Zombie 2.
3 cl fehér rum 3 cl sötét rum 3 cl arany rum 1 cl baracklikőr 2 cl ananászlé 2 cl narancslé 2 cl zöldcitromlé 0,5 cl cukorszirup 0,5 cl erős rum Elkészítés: Az erős rum kivételével az italokat sékerben jéggel összerázzuk. Longdrinkes poharat félig megtöltünk jéggel, majd beletöltjük az italt, végül a tetejére csepegtetjük az erős rumot. Egészségetekre!:) |
Cuba Libre
8 cl fehér rum 15 cl kóla 1/4 citrom leve 1/4 lime leve Elkészítés: A rumot és a gyümölcsleveket jéggel töltött pohárba öntjük, és jól összekeverjük. Kiegészítjük a kólával. Egészségetekre!:) |
Blue Heaven
5 cl fehér rum 1,5 cl Amaretto 1,5 cl Blue Curacao 1,5 cl zöldcitromlé 9 cl ananászlé Elkészítés: Sékerben, jéggel Egészségetekre!:) |
Martini Dry
1 cl száraz vermut 5 cl gin olajbogyó Elkészítés: keverve, jéggel Pohár: koktélospohár |
All times are GMT +1. The time now is 12:20. |