Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdés az Állásfoglalás 'törlésig tartó ütés' részéről (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1343)

Ati 01-23-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 68656)
Nem az ügyeletes rendszer ellenség akarok lenni, egyetértek az egész dologgal, de valahol meg kell huzni egy határt, amihez tarthatja magát mindenki.

Normál emberi keretek. Itt húzzuk meg a határt. Ha valaki azon éli ki magát, hogy másokat törlésig üt, az már nem a Hódítóba való. :) Mint említettem már sokszor: ez igen kevés embert érint szerencsére.

laci 01-23-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 68662)
Na ez meg a másik jó kérdés, mert ha azt írom hogy add vissza amit elloptál, vagy fosztottál akkor ÉN kerülök anarchba?? Vagy azt hogy addig ütlek amig vissza nem adod? Még szép hogy addig csapom amig egyenlitek... vagy vesztek. De ezzel nem én vagyok egyedül...

És ezt a "visszaadást" hogy képzeled el megbeszélt ütésen kívül? Ha tudod, lopd vissza, vagy fosztogass nála sereggel, emiatt senki nem fog büntetni.

Dragi 01-23-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 68651)
Nincs igazad Timba!
Mint említettem nem mindenkinek ugyan azt jelenti a tönkreverés. Emberileg van elbírálva a dolog és, ha valaki meglop ésn meg lemészárolom párszor és elhozom amije van anarchba kerülök inkább szóljanak az illetékesek most és én megköszönöm a közreműködést.

te írtad le :) Meglop Lemészárolod !(Nem ez a háború??) És ha te nem tudod mit írtál akkor nem velem van a baj ... És nem tudom mi bajod van velem de nagyon nem tetszik hogy ilyen vagy gondod van akkor beszéljük meg privátba ne pedig itt ellenségeskedj !!!

Ati 01-23-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by Tami (Post 68660)
Hmm akkor én ugyérzem eddigse vétettem e szabályok ellen szal ezután is ugyan ugy fogok játszani:D

Így van, az emberek 99,9%-ra ez a mondat teljesen igaz. :)

Zsáni 01-23-2007 18:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 68669)
Így van, az emberek 99,9%-ra ez a mondat teljesen igaz. :)

rám is :D :D :D

Cassandra 01-23-2007 18:39

Quote:

Nincs igazad Timba!
Mint említettem nem mindenkinek ugyan azt jelenti a tönkreverés. Emberileg van elbírálva a dolog és, ha valaki meglop ésn meg lemészárolom párszor és elhozom amije van anarchba kerülök inkább szóljanak az illetékesek most és én megköszönöm a közreműködést.

Tény, hogy szubjektív a dolog, de nem mondd nekem, hogy te még sose érezted, hogy jaj szegényt már hagyjuk békén, ez már bosszúnak sok....
Ha ellopott tőlem 20millió értékben tekercset nem fogom legyilkoni 20K toliját és nem megyek mészárolni hozzá 10*...
Nálam ez már kimeríti az ésszerü bosszú fogalmát.
/Off: Te komolyan így fogsz szólítani mostantól?:D/
Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 68656)
Valami irányvonal csak kell, azért ha van szabály annak egyértelmünek kel llenni, van akinek a bosszu egy rengetés, van akinek 10 mészárlás. Én másképp itélem meg, mint te, te másképp mint valaki más.

Nem az ügyeletes rendszer ellenség akarok lenni, egyetértek az egész dologgal, de valahol meg kell huzni egy határt, amihez tarthatja magát mindenki.

Meg van húzva a határ... ezt a határt az ésszerűség adja.
Mivel minden ország más és más, minden oszág egyedi, SZERINTEM nem lehet leírni, hogy ITT a határ, ezt ne lépd át, mert akkor baj lesz, de lehet, hogy tévedek.

Non Omnis Moriar 01-23-2007 18:40

Quote:

Originally Posted by laci (Post 68667)
És ezt a "visszaadást" hogy képzeled el megbeszélt ütésen kívül? Ha tudod, lopd vissza, vagy fosztogass nála sereggel, emiatt senki nem fog büntetni.

Konkrét példa: MF zombi kereskedő, tele pénzzel. Fosztom, 5 perccel váltás előtt eltünik a pénze. hop.
6körrel később megint tel van pénzzel, fosztom megint elkölti előtte. Ezek után valószinü hogy szabizásig vagy törlésig ütom.

Killer 01-23-2007 18:40

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 68670)
rám is :D :D :D

nem is igaz te vérszomjas vagy!!:DD

Tami 01-23-2007 18:42

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 68674)

Ezzel egyetértek:D:D:D
*Mig én ártatlan angyalka vagyok :D*

laci 01-23-2007 18:42

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 68673)
Konkrét példa: MF zombi kereskedő, tele pénzzel. Fosztom, 5 perccel váltás előtt eltünik a pénze. hop.
6körrel később megint tel van pénzzel, fosztom megint elkölti előtte. Ezek után valószinü hogy szabizásig vagy törlésig ütom.

Jó. És hogy várnád el, hogy átadja a pénzét? Tartsa otthon, amíg így vagy úgy beférsz hozzá?

Na ezt hagyjuk, amíg teljesen offok nem leszünk ;)

Remedy 01-23-2007 18:43

Quote:

Akkor konkretan mesz anarchba, szerintem :P

Cece 01-23-2007 18:44

Quote:

Nincs igazad Timba!

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 68653)
pár hsz.-el olvass feljebb ;) szöviháború még mindig nem jelent anarchot :p

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 68668)
te írtad le :) Meglop Lemészárolod !(Nem ez a háború??) És ha te nem tudod mit írtál akkor nem velem van a baj ... És nem tudom mi bajod van velem de nagyon nem tetszik hogy ilyen vagy gondod van akkor beszéljük meg privátba ne pedig itt ellenségeskedj !!!

Tanulj meg olvasni! Nem igazán emlegetek szöviháborút, hiszen MF vagyok hónapok óta. Továbbra is azt mondom, hogy mielőtt kioktatsz olvass vissza, mert nevetségessé teszed magad. Nemtom kinek szöviháborúzol?
Amúgy sem neked tettem fel a kérdést, ugyanis kicsi kicsi és kiraknak a fórumról hülyeségeid miatt... szal nem hinném, hogy érdemben tudnál választ adni egy ilyen számomra igencsak fontos kérdésre. Ezért nem is muszáj reagálni a HSZra.
Köszi.

TDK 01-23-2007 18:44

gyakorlati példa
vannak olyan csoportok, söt talán minden csoportban van az a-t leszámitva olyan terület, ahol a sok szabis miatt kevés a célpont.
Minden orinak létszükséglet a jó katmorál, és ehhez nem árt ütni. találok egy orit, akihez a szövi befér, ezért bár lovéja nincs rámegyünk fosztani, persze többször, mert többen vagyunk.(és azért nem mészárolni, mert nem akarjuk, hogy leszabizzon). Ha az illetönek az a bohokás ötlete támad, hogy tolival vagy varival elkezd ártozni, akkor onnantol kezdve nem fosztani megyünk, hanem mészárolni, mert tudjuk, hogy 12 oráig nem szabizhat, és néhány fordulo után már a varis is befér majd hozzá és javithatja ö is a morált.
a történet pedig azzal zárul, mikor már befér egyszerre több sereg is, akkor ütjük csak földre.

viszont ha a célpont tapasztalt, több személyiség, még pénze is van és ellenáll, akkor simán elhuzodik a harc napokig.
honnan tudom, meddig mehetek el?

sokan vannak, akik ugy állnak hozzá ha belémkötnek visszaütök(én is), és ilyenkor tényleg vagy addig ütöm amig szabira nem megy, és akkor majdmegyek az anarchba vagy pedig türöm, hogy alulrol addig ártozzon tolival amig csak akar, mert nem csinál semmit amitöl k.o. lennék?

és találjam ki, hogy azért nem piszkál már tiz orája, mert szabizni akar, vagy csak épp regenerálodik, netán nincs gép elött?

Meteo 01-23-2007 18:45

Quote:

Szerintem ezek után illene elfogadnod, hogy meg tudja oldani a fosztás problémát... Nem értem miért kell az egyetlen lehetősége miatt "büntetni".

Non Omnis Moriar 01-23-2007 18:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 68666)
Normál emberi keretek. Itt húzzuk meg a határt. Ha valaki azon éli ki magát, hogy másokat törlésig üt, az már nem a Hódítóba való. :) Mint említettem már sokszor: ez igen kevés embert érint szerencsére.

Jó jó. Nyilván azért kérdezek ilyeneket, mert nem akarok véletlenül túllendülni. Harcban az embernek néha leszáll a vörös köd, pláne ha húzzák az agyát.
De ha jól értelmezem, akkor a sorozatos és kirívó esetek tartoznak most ide...?

agreszivkisparna 01-23-2007 18:45

K (#******) elpusztította P (#******) országának 30 épületét.

K(#******) hatalmas mészárlást végzett P (#******) országában.

K (#******) hatalmas mészárlást végzett P (#******) országában.

K (#******) hatalmas mészárlást végzett P (#******) országában.

K (#******) hatalmas mészárlást végzett A(#******) országában.

CS (#******) megtámadta A(#******) országát, de nem tudott áttörni a védelmen.

Ez az utóbbi 3 nap eseménye, de volt több is, az lenne a kérdésem hogy ez minek minősül???:confused: jelmagyarázat:A, P= mi
Cs, K= mások:)
mindketten szövisek vagyunk, van tagunk aki már törölt, vagyis csak volt tag:)

Ja és mindez egy nemsikerült gömb miatt....

Zsáni 01-23-2007 18:46

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 68674)

ez nem is igaz :p
alig támadok, és soha nem cél nélkül :p
mindig keretek között :p

Non Omnis Moriar 01-23-2007 18:47

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 68677)
Akkor konkretan mesz anarchba, szerintem :P

Hát ez az. Mert ő a JKSZ-ért nem megy anarchba, de én igen mert rászállok... hát szép.
Vajon honnan tudná az MF zombi kereskedő, hogy megy rá a fosztás? Ugy hogy valakinek a tápja és kapja a krónikát.

Félreértés ne essék, ez min 3x megtörtént egymás után

Zsáni 01-23-2007 18:47

Quote:

Originally Posted by Tami (Post 68675)
Ezzel egyetértek:D:D:D
*Mig én ártatlan angyalka vagyok :D*

te meg honnan tudod? :p
te meg az ártatlan :p

bár tény, mindketten sokat ütünk, mégsem esünk kívül a szabályokon...nem értem mások miért nem tudják valahogy így átlátni a dolgot...

laci 01-23-2007 18:47

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 68681)
Jó jó. Nyilván azért kérdezek ilyeneket, mert nem akarok véletlenül túllendülni. Harcban az embernek néha leszáll a vörös köd, pláne ha húzzák az agyát.

Azért egy ilyen harc több órát jelent, esetleg több napot, ennyi idő alatt le lehet nyugodni :)

Ati 01-23-2007 18:48

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 68679)
Minden orinak létszükséglet a jó katmorál, és ehhez nem árt ütni. találok egy orit, akihez a szövi befér, ezért bár lovéja nincs rámegyünk fosztani, persze többször, mert többen vagyunk.(és azért nem mészárolni, mert nem akarjuk, hogy leszabizzon). Ha az illetönek az a bohokás ötlete támad, hogy tolival vagy varival elkezd ártozni, akkor onnantol kezdve nem fosztani megyünk, hanem mészárolni, mert tudjuk, hogy 12 oráig nem szabizhat, és néhány fordulo után már a varis is befér majd hozzá és javithatja ö is a morált.
a történet pedig azzal zárul, mikor már befér egyszerre több sereg is, akkor ütjük csak földre.

Ezzel se volt eddig se probléma.

Valaki említette a "józan ész" kifejezést, szerintem azt lehet alapul gvenni nyugodtan. :)

laci 01-23-2007 18:48

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 68685)
Hát ez az. Mert ő a JKSZ-ért nem megy anarchba, de én igen mert rászállok... hát szép.
Vajon honnan tudná az MF zombi kereskedő, hogy megy rá a fosztás? Ugy hogy valakinek a tápja és kapja a krónikát.

Most a JKSZ kérdését ne keverd ide. Abból indultunk ki, hogy te elvárnád, hogy valamilyen módon kárpótoljon, ha kárt okozzon neked.

TDK 01-23-2007 18:49

ugyanakkor velem is elöfordult már, hogy egy hétig naponta háromszor felégették a házaim, én meg csak épithettem ujjá. mikor zöldben megkérdeték töle, ugyan miért tesz ilyet, akkor annyit kaptunk válasznak, hogy utálja a gnómokot(akkor épp az volt a fajom) és hadat üzent. persze ez után nem maradt más lehetöségem, mint a szabi

tudok példát arra is, hogy vannak orik akik az 5-n a védelem alol kijövö több személyiséges orikat gyilkolják minden haszonsterzési szándék nélkül, mert csipi a szemüket a kék.
ha néha rámprobál tekire is, én hogy bizonyitom be, hogy nem azért öli folyamatosan az egységeim, hogy elvihesse a tekijeim?

Hmmm... Sati 01-23-2007 18:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 68630)
Pedig látod mennyien nem értik... :(

Amúgy ez teljesen így van, néhány extrém esettől eltekintve ebből eddig se volt probléma. Aki úgy játszik, hogy valakit addig üt, ameddig mozog, annak nem biztos, hogy itt a helye.

Ati:
HA valaki üti pl a szövimet foszt foglal akkor tuti mészár lessz...
meg puszti .
igaz csak az 1/A ba vagyok hadis de félelfel meg más orikkal is kei lehet csinálni ugy hogy töröljön az illető.
Pl ha én 1 hullátol szerzem be az anyagot állandoan lopom kb 1 hétig minden nap éjjel nappal akkor azt is ennek fog tünni ??

Ati 01-23-2007 18:50

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 68681)

A kirívó esetek, így van. A Hódító a csatákról szól. Ezek igen kis töredéke az, ami "problémás". Azok, ahol az illető nem képes megállni.

Meteo 01-23-2007 18:52

Figyelmeztetés

Szeritnem sokan megnyugodnának, és rövid életű lenne ez a topic, ha az ilyen kirívó esetek anarchba helyezés előtt kapnának egy figyelmeztetést, mellé meg jutalmul valami büntit. (jó, most meg majd azon lesz a sírás, hogy honnantól járhatna bünti...) :D

Ati 01-23-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 68685)

Félreértés ne essék, ez min 3x megtörtént egymás után

Erre való például a jksz jelentő.

Cece 01-23-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 68672)

Tény, hogy szubjektív a dolog, de nem mondd nekem, hogy te még sose érezted, hogy jaj szegényt már hagyjuk békén, ez már bosszúnak sok....
Ha ellopott tőlem 20millió értékben tekercset nem fogom legyilkoni 20K toliját és nem megyek mészárolni hozzá 10*...
Nálam ez már kimeríti az ésszerü bosszú fogalmát.
/Off: Te komolyan így fogsz szólítani mostantól?:D/

Nagyon is szubjektív. 20millióért nem megyek 10x, de 200ért már igen!
A régi szövetségeimben álltalában én voltam az, aki azt mondta "Héé srácok... ne már. Elég volt."
Az utolsó szövimet azért zavartam szét, mert kérdés nélkül ártóztak + loptak ész nélkül + ha nem jött össze a gömb, mentek a tolik varit ölni, amig csak szabi nem lett belőle. Megtudtam, kész. Mondtam neki, hogy haverok vagyunk meg minden, de ha összefutunk szétkapom, mert szemét játékos.
Nem a bosszú a lényeg. Hanem az, hogy tiszteljen és soha többet eszébe ne jusson kattintani a sorszámomra. Ennyi.
A múltkor lopott egy srác, nah azt nem bántottam... 8tolija volt. Írtam neki egy üzit, hogy olvasgassa a tanácsokat kezdőknek az új fórumon + még pár útbaigazítást is kapott.
De van amikor a 10-20 mészár simán belefér. Csak jó lenne ezt törvényes keretekbe foglalni, hogy mindenki tiszt;ban legyen vele.

Az offra a válaszom: igen :)

Non Omnis Moriar 01-23-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 68693)
Szeritnem sokan megnyugodnának, és rövid életű lenne ez a topic, ha az ilyen kirívó esetek anarchba helyezés előtt kapnának egy figyelmeztetést, mellé meg jutalmul valami büntit. (jó, most meg majd azon lesz a sírás, hogy honnantól járhatna bünti...) :D

Igen, lehetne kezdetnek kitiltás. Vagy figyu.

Everlasting 01-23-2007 18:53

A figyelmeztetés jó ötlet lehet.

Az viszont tényleg bosszantó hogyha egyértelmű a jksz akkor sem lehet revansot venni. ("menni menni rá amíg mozog")

Tami 01-23-2007 18:55

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 68686)
te meg honnan tudod? :p
te meg az ártatlan :p

bár tény, mindketten sokat ütünk, mégsem esünk kívül a szabályokon...nem értem mások miért nem tudják valahogy így átlátni a dolgot...

ööö onnan tom hogy tom:p
és igen ártatlan vok mert ok nélkül sose bántok senkit és sztem ez a lényeg:D

Ati 01-23-2007 18:56

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 68690)
tudok példát arra is, hogy vannak orik akik az 5-n a védelem alol kijövö több személyiséges orikat gyilkolják minden haszonsterzési szándék nélkül, mert csipi a szemüket a kék.

Köszönöm ezt a példát is: ez a más játékának tönkretétele kategória.

Arrakis 01-23-2007 18:57

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 68691)
Ati:
HA valaki üti pl a szövimet foszt foglal akkor tuti mészár lessz...
meg puszti .
igaz csak az 1/A ba vagyok hadis de félelfel meg más orikkal is kei lehet csinálni ugy hogy töröljön az illető.
Pl ha én 1 hullátol szerzem be az anyagot állandoan lopom kb 1 hétig minden nap éjjel nappal akkor azt is ennek fog tünni ??

Sati:)

Haszonszerzésre irányul, hogy lopod a nyersét?:)
Ellenben ha lelopod, s mindig túlcsordítod a rakid, mert annyira nem kell a nyers, s csak passzióból lopod napokig.... na jó, csak viccelek, de reálisan ezért hogy járna anarch:)

Meg ha támad, vagy akár lopkod, s revansot veszel, perszehogy az nem szabályszegés. A legtöbben úgyis hamarabb szabiznak, mint hogy elvesszen az orijuk, ellenben az újra sem azért van a játékban, hogy minden nyoszolyólány sírására anarch legyen.
Ha nem az értelmetlenségig megy a mészár, amikor már nem is mocorog szegény, akkor biztos vagyok benne, hogy ezért semmi retorzió nincsen.
Fölösleges kegyetlenség... amikor ír, hogy öcsém jobb vagy, hagyjuk, s még utánna is kap 10 mészárt. Ez szerintem is unfair.. ilyen esetre tökéletesen egyetértek a szabállyal.

Bocsi, hogy belekontárkodom, de sztem nincs nagy ördöngősség ebben, csak mindenki kicsit túldimenzionálja az egészet.

Tami 01-23-2007 18:57

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 68690)
ugyanakkor velem is elöfordult már, hogy egy hétig naponta háromszor felégették a házaim, én meg csak épithettem ujjá. mikor zöldben megkérdeték töle, ugyan miért tesz ilyet, akkor annyit kaptunk válasznak, hogy utálja a gnómokot(akkor épp az volt a fajom) és hadat üzent. persze ez után nem maradt más lehetöségem, mint a szabi

ha néha rámprobál tekire is, én hogy bizonyitom be, hogy nem azért öli folyamatosan az egységeim, hogy elvihesse a tekijeim?

Én meg arra hogy pl ezt pont a kék csinálja és tegyük hozzá ok nélkül tette...

Ati 01-23-2007 18:58

Quote:

félelfel meg más orikkal is kei lehet csinálni ugy hogy töröljön az illető.

Ez az, amiért anarch jár, ponsotan.

Ezt kérdésnek szántad, hogy ha valakit addig piszkálsz, amíg nem töröl, akkor az abba a kategóriába tartozik-e, hogy "törlésig ütés"?

Quote:

Nem, az nem, mivel ezzel nem teszed tönkre az illető játékát.

Non Omnis Moriar 01-23-2007 18:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 68694)
Erre való például a jksz jelentő.

Jelentve lett, nem történt semmi, és amugy kit jelentsek ha nem tudom ki a másik? Csak azon tudom megtorolni akit ismerek.

Remedy 01-23-2007 19:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 68702)
Ezt kérdésnek szántad, hogy ha valakit addig piszkálsz, amíg nem töröl, akkor az abba a kategóriába tartozik-e, hogy "törlésig ütés"?

Szerintem sokakat ez a "torlesig utes" megfogalmazas zavar meg. Van aki egy foldtol is torol, az nyilvan nem tartozik ebbe a kategoriaba, pedig ugye torlesig utotted.....

Lehetne pl "a masik jatekat teljesen tokretevo allapotig utes" csak ez tul hosszu, gondolom :)

Ati 01-23-2007 19:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 68704)
Szerintem sokakat ez a "torlesig utes" megfogalmazas zavar meg. Van aki egy foldtol is torol, az nyilvan nem tartozik ebbe a kategoriaba, pedig ugye torlesig utotted.....

Lehetne pl "a masik jatekat teljesen tokretevo allapotig utes" csak ez tul hosszu, gondolom :)

A "törlésig ütés" idézet, azoktól származik, akik ezt a tevékenységet rendszeresen űzik. :)

Cece 01-23-2007 19:02

Mondjuk van egy olyan opció is, hogy 50x kifosztasz valakit.
Az haszonszerzés, de a katmorálját úgy hazavágod, hogy a többi ori lefejeli (jelen esetben a csopi aljára) mint vak delfin a tartályhajót. Jelentem egyáltalán nem kell JKSZ. az 50% katmorálosokat mindenki szereti.
Mielőtt valaki azt mondan;, hogy onnan talpra lehet álni és az nem törlésig verés mondanám, hogy mindenhonnan talpra lehet álni. Játékostól függ.

porika 01-23-2007 19:03

Hali!

Szóval bajom van:(
Elég régóta játszom, de ilyen szabállyal még nem találkoztam. Tudom, az én bajom:)
Hogy ez így ki lett emelve (tudom, nem új szabályról van szó :) ), rengeteg dolgod lesz a bejelentésekkel. Ember kezébe kerül a döntés, ezért soha nem lesz objektív, mivel nagyon vékony határ válassza el a "törlésig való ütés" és a megtorlás/visszavágást. Én is mint ember mérlegelem, hogy a kapott üzenetet elküldöm, vagy egyénileg veszek elégtételt. Ha az utóbbit választom és mondjuk tolikkal és varikkal leszedem az épületeinek 15-20%-át akkor megyek az anarchba?
Szerintem sokkal konkrétabban kellene fogalmazni.

All times are GMT +1. The time now is 05:21.