Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   éjszakai támadás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1340)

Xeper 01-24-2007 22:53

Úgy látom ez lett a dühöngő2 topic :)

Cassandra 01-24-2007 22:56

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 69175)
Úgy látom ez lett a dühöngő2 topic :)

Névötletnem nem rossz.:D

Remedy 01-24-2007 22:57

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 69176)
Névötletnem nem rossz.:D

hmmm? :) ha te mondod... :)

Cece 01-24-2007 22:58

Én például ráérek délután is + néha délelőtt is, de wapos felületről nem igazán szerettem támadni. Most, hogy lőtem új telót más a helyzet :)
De mindettől függetlenül továbbra is éjjszaka fogok támadni, hogy a kedves játékostársaimak a reggeli kávé mellett gyönyörködhessenek az eseménylistájukban :D
El lehet kezdeni félni :p http://www.my-smileys.de/smileys3/arf2_2.gif

karesz6 01-24-2007 23:01

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 69173)
Akkor ezek szerint mindenki jelöljön ki 4-8 órát amikor nem ér rá??? és akkor nem lehet támadni??? és ha csinálsz egy gömböt, akkor legyen benne egy olyan rész, hogy pl 16-22 óra között hadi tevékenységben nem vesz részt.:):D:D:D na ez tényleg durva lenne...

Nem. Ez azt jelentené hogy mindenki kijelöl magának 5-8 óra pihit és akkor az egész csopiban szünetel a hadi nehogy az legyen hogy kimaradt egy óriási piaci akcióból mert ő nincs gép előtt és őt ezért hátrányosan megkülönböztették. ( Hozzátartozik hogy a hód kedvéért én sem vagyok hajlandó fennmaradni egy percel sem tovább mint ameddig jól esik, de aki ezt megteszi az megérdemli azt az előnyt amit kap):cool:

Cassandra 01-24-2007 23:10

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 69177)
hmmm? :) ha te mondod... :)

Jólvan... késő van és elcsúszott az ujjam.:)

tdomo 01-25-2007 06:21

Ez az ötlet egy vicc, ne a best of elvetett javaslatok közé kerüljön, hanem a best of ötletek, amik tönkretennék a játékot témába.

Puppi 01-25-2007 19:54

Lara en mindenben tamogatlak csak szivd vissssza amit kertel :D :D :D

Puppi 01-25-2007 19:57

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 68884)
es azokkal mi van akik sose ernek ra?

Azokat ugy sem erinti majd e valtozas :D

Serg 01-29-2007 21:50

Szerintem az ötlet nagyon jó csak kiegészíteném annyival hogy egyáltalán ne lehessen támadni és akkor ez jó az éjszakásnak jó a nappalosnak stb...ja és hagyjuk abba a játékot is:D :D :D :D

monro 01-30-2007 18:05

Quote:

Originally Posted by Lara Baba (Post 68229)
szóval várom a hozzászólásokat :)

Én sem támogatom ezt, viszont én is gondolkodtam már azon mit lehetne tenni a nyugodt alvásért...

Jó lenne egy intézmény aminek a neve: "időszakos mnt"
Az mnt mintájára lenne köthető és bárki bárkivel maximum 8 óra időtartamra naponta, bármilyen időszakra megköthetné. Ezidő alatt az mnt-hez hasonlóan semmiféle ártóakciót nem lehetne indítani.

A megkötött időszakos mnt a megkötés napjától kezdve az adott napszakban életbe lépne és 8 óra múlva megszűnne.
(egyébként a magam részérőlkötöttem már ilyet, de át lettem verve sajnos...) Nos emiatt a negatív élmény miatt gondolom úgy, hogy nem ártana intézményesíteni a dolgot.

Grabi 01-30-2007 18:07

ilyen jó lenne. csak akkor mnt előtt kimenne a sereg és az mnt miatt már nem lehetne hazakísérni.

monro 01-30-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 70270)
ilyen jó lenne. csak akkor mnt előtt kimenne a sereg és az mnt miatt már nem lehetne hazakísérni.

Ha van kinnlévő sereg akkor nem lép érvénybe addig és kész. Ennek ugyis az a célja, hogy elmehess aludni. Ha te ezt az mnt-t azért kötöd,hogy védd magad amíg másokat molesztálsz akkor magadra vess. Így mivel nem lépne életbe amíg távollévő sereged van addig támadhatna akár az is akivel kötötted. Persze csak ha figyel rá és nem megy lefeküdni aludni, mert biztonságban van.

Grabi 01-30-2007 18:13

így már értem. csak megint előjön az, hogyha vki csak éjjel tud lenni vagy olyan munkája van, hogy éjjel dolgozik gép mellett és nappal alszik? azzal ez kitolás. persze akkor nyílván nem kötik meg, ha az egyik szövinek ez inkább hátrány

monro 01-30-2007 18:20

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 70275)
így már értem. csak megint előjön az, hogyha vki csak éjjel tud lenni vagy olyan munkája van, hogy éjjel dolgozik gép mellett és nappal alszik? azzal ez kitolás. persze akkor nyílván nem kötik meg, ha az egyik szövinek ez inkább hátrány

Ezt meglehet kötni nappalra is :)
Az mnt időszakát a két fél határozná meg.

Smooth Scroller 01-30-2007 23:59

kukaba ezzel az egesszel... ;)

karesz6 01-31-2007 00:08

Ha azt mondom hogy tetszik kapok pirosat??? :D :D :cool: :cool: :p :p Azért is tetszik. :)

Smooth Scroller 01-31-2007 00:10

miert kapnal. elmondtad a velemenyedet. sztem semmifele idoszaki korlat nem kell. ez meg az en velemenyem. :rolleyes:

karesz6 01-31-2007 00:19

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 70373)
miert kapnal. elmondtad a velemenyedet. sztem semmifele idoszaki korlat nem kell. ez meg az en velemenyem. :rolleyes:

Keress rá a postjaimra és meglátod miért kapnék. :) Én ugy vagyok vele hogy gondolom mint a sima mnt t is ezt is vissza lehetne utasítani így ha akár csak az egyik fél nem akarja akkor semmiképp sem fog működni. Sőt ezzel az mnt t küldő komoly kockázatot vállal ugyanis elárulja hogy mikor nincs gép előtt. Szóval pontosítom az előző postomat: Nem zavarna de annak lesz rossz pont aki küldi. Az eredeti felvetés az borzasztó. Azt már kommentáltam párszor.

Cece 01-31-2007 02:29

Quote:

Originally Posted by monro (Post 70276)
Ezt meglehet kötni nappalra is :)
Az mnt időszakát a két fél határozná meg.

Grat :) Éppen lehetne is.
Ez amolyan időszakos fegyverszünet MNT ami a való életben is létezik. Lásd pl.
fegyverszünetek a külömböző tárgyalási időszakok, ünnepek stb alatt.
Jó ötlet. Érdemes beszélni róla :)

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 70373)

Lehet akár ez a is a véleményed.
Itt felteszem a kérdést, hogy téged miért zavar, ha 2ország egymás között tőled teljesen függetlenül ilyet köt?
Aktívan semmi köze a játékodhoz és nincs kihatással rád. Továbbá semmilyen károd nem származhat belőle.
Ezen okokból kifolyólag nem értem a tiltakozásodat. Ha neked nem kell egyszerűen visszautasítod csakúgy mint a mostani hagyomásnyos MNT-t.
A másik meg kukkantcs csak fel a topic elhelyezkedésére! ;)Miért kéne kukába tenni? Hiszen csak általánosan beszélgetünk a dologról. Innen semmi sem megy se kukába, se máshova, hacsak fel nem veti valaki a megbeszéléseknél.

Synkel 01-31-2007 04:24

Nekem is tetszik az ötlet. Alapban a játékosok nagy részét nem érinti, de nagyon sok vitát megelőzne, ami a szóbeli mnt-k megszegése körül szokott zajlani. Ha a felek akarnak, állapodjanak meg róla, hogy éjjel nyugodtan alszanak, és nem piszkálják egymást... Vagy délelőtt, vagy amikor akarnak:)

Remedy 01-31-2007 07:41

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 70379)
Nekem is tetszik az ötlet. Alapban a játékosok nagy részét nem érinti, de nagyon sok vitát megelőzne, ami a szóbeli mnt-k megszegése körül szokott zajlani. Ha a felek akarnak, állapodjanak meg róla, hogy éjjel nyugodtan alszanak, és nem piszkálják egymást... Vagy délelőtt, vagy amikor akarnak:)

Nemtudom, en ha mar nem piszkalok vkit, akkor egyaltalan nem piszkalom.... en nem kotnek ilyet :)

Siga 01-31-2007 08:06

Hmhm

Sziasztok!

Ez mondjuk szerintem is egy halott 5let:).:rolleyes:

monro 01-31-2007 10:27

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 70384)
Nemtudom, en ha mar nem piszkalok vkit, akkor egyaltalan nem piszkalom.... en nem kotnek ilyet :)

Én meg normál mnt-t nem kötnék ;) Viszont jó érzés lenne úgy lefeküdni, hogy nem kell attól tartanom, hogy a családot felveri egy hajnal 5 órai telefon.

Xeper 01-31-2007 11:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 70384)

Ilyen egyezségek alapvetően a topon szoktak születni, ahol fix ellenfeleid vannak, és már unalmas lenne a sokadik támadást kivédeni hajnali 4kor. Úgyis tudod hogy jönni fog, senki más nem tud beleszólni a csatába, akkor minek ügyeskedni a hajnali ütéssel? Erre tökéletes lenne ez az időkorlátos MNT.

Puppi 02-01-2007 00:00

Quote:

Originally Posted by monro (Post 70269)
Én sem támogatom ezt, viszont én is gondolkodtam már azon mit lehetne tenni a nyugodt alvásért...

Jó lenne egy intézmény aminek a neve: "időszakos mnt"
Az mnt mintájára lenne köthető és bárki bárkivel maximum 8 óra időtartamra naponta, bármilyen időszakra megköthetné. Ezidő alatt az mnt-hez hasonlóan semmiféle ártóakciót nem lehetne indítani.

A megkötött időszakos mnt a megkötés napjától kezdve az adott napszakban életbe lépne és 8 óra múlva megszűnne.
(egyébként a magam részérőlkötöttem már ilyet, de át lettem verve sajnos...) Nos emiatt a negatív élmény miatt gondolom úgy, hogy nem ártana intézményesíteni a dolgot.

Vagy esetleg legyen a Helytartonak egy olyan opcioja hogy nezzen tavolt helyetted koronkent es ha gond van csorogjon rad a telefonodra :D
U.I Nem is rossz otlet :D

Puppi 02-01-2007 00:01

Visszaszivom nem is olyan jo otlet oda lenne a meglepetes :D

Penya 02-01-2007 00:09

Nem tartom jö ötletnek. Nem hinném h be kéne vezetni újabb és újabb lehetőségeket, van így is épp elég. Persze ki lehet találni és meg is lehet indokolni talán még másik 20 diplomáciai paktumot is. Nem kell ebből Lemuriát csinálni. Azért a pár emberért akik a csopik topjában csücsülnek igazán kár. Egy háborúban fő a meglepetés, aki így támad már félig nyert, akik elvetik maguktól a meglepetés előnyét azokért igazán kár újat alkotni.

Xeper 02-01-2007 00:21

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 70590)
Nem tartom jö ötletnek. Nem hinném h be kéne vezetni újabb és újabb lehetőségeket, van így is épp elég. Persze ki lehet találni és meg is lehet indokolni talán még másik 20 diplomáciai paktumot is. Nem kell ebből Lemuriát csinálni. Azért a pár emberért akik a csopik topjában csücsülnek igazán kár. Egy háborúban fő a meglepetés, aki így támad már félig nyert, akik elvetik maguktól a meglepetés előnyét azokért igazán kár újat alkotni.

A legjobb játékosok nem a meglepetés jellegű támadásaikkal lesznek a legjobbak, hane ma tudásukkal... aki jó, az szemtől szemben is jó. A topos csatákban győzzön a jobb, tehát szemtől szemben vállalja fel ha kell -ilyenkor igenis jó egy ilyen egyezség. Akinek nem tetszik, nem kell ilyet kötnie.

Smooth Scroller 02-01-2007 03:11

es akkor lehetne meg 1 hupilila szincsik a lista aljan ami +1 szin a listaban is. juj. :P

Xeper 02-01-2007 03:17

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 70599)
es akkor lehetne meg 1 hupilila szincsik a lista aljan ami +1 szin a listaban is. juj. :P

He?
Minek bonyolítanád? Csak hogy kevésbé legyen elfogadható egy neked nem tetsző újítás? Gratulálok.

Penya 02-01-2007 03:37

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 70591)
A legjobb játékosok nem a meglepetés jellegű támadásaikkal lesznek a legjobbak, hane ma tudásukkal... aki jó, az szemtől szemben is jó. A topos csatákban győzzön a jobb, tehát szemtől szemben vállalja fel ha kell -ilyenkor igenis jó egy ilyen egyezség. Akinek nem tetszik, nem kell ilyet kötnie.

Bizonyára így van, aki nagyon penge az akár üzenetet is írhat h hahó megtámadtalak. Én maradok a meglepetés erejénél, akármennyire is "kezdő" ez a mód. A topos csatákban elvárható h akár éjjel is üssék egymást nem ? Nem értem azért a pár emberért minek betenni ezt, akik közül nem is biztos h mindenki használná. Esetleg hozzá lehetne még tenni h ez az mnt megújulna mindig ha a harcolók úgy kívánják (mert miért kössenek minden este újat), azaz minden este életbe lépne és minden reggel lejárna, így már meg is valósulhatna ez a pompás javaslat még ha csak korlátozott formában is, ugyanmár!

Grabi 02-01-2007 04:10

arról van szó, hogy mivel úgyis tudom, hogy xynál 24 oras a távol és felkeltik éjjel ha támadok és xy is tudja ezt rólam. akkor mi a fenének szívatjuk egymást éjjel? megbeszéljük, hogy 8-24 között van az egész cucc és mindenkinek jobb. ezt én is támogatnám.

ui: láthatod mikor írok :)

Arrakis 02-01-2007 04:18

én ezt sem támogatom, messziről jött ember azt mond, amit akar, most ha én azt mondom, hogy a p, q, r, s, klánnak 24es távolja van azt elhiszi vki?
nem.
ebből kifolyólag minek ilyen... nem értem.

könyörgöm, eddig is annyi mankó van már, hogy az sok, most már 100lábúgyár lesz a hód, hogy mindig mindenkinek jó legyen?
Akkor Arwyl, vagy Remy korábbi ötletét támogatom :P

Smooth Scroller 02-01-2007 04:19

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 70600)
He?
Minek bonyolítanád? Csak hogy kevésbé legyen elfogadható egy neked nem tetsző újítás? Gratulálok.

en bonyolitom? merthogy?

Grabi 02-01-2007 04:19

arra ha kétséged van efelől akkor nem fogadod el a ezt a fajta mnt-t ennyi. ezt nyílván olyanok kötik akik tuti biztosak a másikban.

Arrakis 02-01-2007 04:34

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 70606)
arra ha kétséged van efelől akkor nem fogadod el a ezt a fajta mnt-t ennyi. ezt nyílván olyanok kötik akik tuti biztosak a másikban.

ne haragudj, ennek ellenére sem látom a gyakorlati hasznát.
ha lent van egy ori mindenkivel mntt köthet, vagy 24 órázik, ha biztonságot akar.
Ha fent van, s kevés a szomszéd, akkor vagy van mntje a szomszéddal, vagy nincs.
akkor most ez a verzió mire jó?

Synkel 02-01-2007 06:59

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 70608)
ne haragudj, ennek ellenére sem látom a gyakorlati hasznát.
ha lent van egy ori mindenkivel mntt köthet, vagy 24 órázik, ha biztonságot akar.
Ha fent van, s kevés a szomszéd, akkor vagy van mntje a szomszéddal, vagy nincs.
akkor most ez a verzió mire jó?

Lent szerintem semmire:)
Fent viszont ahol kevés ország van aki egymást támadhatja, megállapodhatnak a felek, hogy akkor éjjel nyugi legyen, és egyik se támadhatja a másikat. Ráadásul a megállapodást nem lehet megszegni úgy, hogy a másik fél ne értesüljön róla.

Xeper 02-01-2007 10:08

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 70599)

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 70605)
en bonyolitom? merthogy?

Merthogy jelenleg is 2 féle MNT van, mindegyiknek azonos a színkódja, tehát ha létrejönne egy 3. fajta, akkor nem lenne szükség új színre -tehát amit írtál, az pusztán egy olyan ellenérv, ami felesleges bonyolítás lenne, tehát alaptalan.

monro 02-01-2007 12:41

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 70590)
Azért a pár emberért akik a csopik topjában csücsülnek igazán kár. Egy háborúban fő a meglepetés, aki így támad már félig nyert, akik elvetik maguktól a meglepetés előnyét azokért igazán kár újat alkotni.

Te meglepetésnek nevezed én meg alattomosságnak. Támadjunk jó éjjel amikor biztosan alszik a másik... Nos ha számotokra ez stratégia akkor ti nem kötnétek ilyet. Nem lesz ez kötelező senkinek,ahogy az mnt-sem az. Ettől még valaki más köthet...

Én pld biztos vagyok benne, hogy van 1 ori akinek a gazdija azért nem tud békésen aludni amiért én sem. Mert közel vagyunk egymáshoz. Ha tudnám hogy tutira nem jön akkor egészséges maradnék 5 év múlva is.

All times are GMT +1. The time now is 22:20.