Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   óriás? tényleg a legjobb? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=133)

vad 02-06-2006 13:18

pl dának okáért nemrég vertem be egy oriást 9800 elittje volt 6500 loval bevertem simán erölködés nélkül

Half 02-06-2006 13:26

Jah épp ez az:) de hüle aki Oriással olyan felépitést valósit meg mint egy gnóm:D. Meg ügyebár Oriásnak az erősége az hogy szivos. Vagy tévedek?

Sakkmester 02-06-2006 14:18

Hát jah, szívós. Szal óriás az inkább szerintem főleg varisnak jó, és mellé hadis. A gnóm meg fordítva, ill. a gnóm lehet még jó kis tolvaj :)

Szecsa 02-06-2006 16:32

Quote:

Originally Posted by vad
pl dának okáért nemrég vertem be egy oriást 9800 elittje volt 6500 loval bevertem simán erölködés nélkül

Es mindez hany ~ hekin?:)

Sakkmester 02-06-2006 16:35

Az semmi, de pont akkor beverni amikor a másik serege elmegy? :) ejj ejj....úgy nem nehéz :P

Xeper 02-06-2006 17:03

Quote:

Originally Posted by Sakkmester
Hát meg azért is a gnóm lenne a nyerő, mert 5%-al magasabb a katonai hadereje, 10%-al több férőhelye van. És miközbe mondjuk a gnóm ha épp tolira is rámegy, elkezdi gyújtogatni az óriást, aki visszafele ezt már nem tudja megtenni :)

Azt az 5%-ot felejtsd el... :)

1.3*1.15=1.495
1.35*1.15=1.5525
Tehát gyakorlatilag megegyezik a gnóm tekijeivel, csak nem kell annyi tekit pótolni kopáskor.
Amelyik óriás anniy tolival megy, mint egy gnóm, szerintem nem normális (egy toli nélküli gnóm szintúgy)
Tehát egy óriás a kevesebb lakáshelyzetijét a kocsmák hiányával ellensúlyozza -nem is rosszul.
Ha egy szövetség rászáll egy óriásra, vagy egy gnómra, akkor én az óriásra szavazok -mert sokkal szívósabb...óriás vs gnóm esetén meg a gnómra, mert tényleg kb ugyanaz van neki mint az óriásnak, csak tolikat is tart... a körbeverés tipikus esete :D

Éppen ezért szerintem MF játékra, vagy kezdőknek nagyon jó faj az óriás, míg egy jó szövetségben/tapasztaltabbak kezében egy gnóm jobban tud érvényesülni.

Xeper 02-06-2006 17:06

Quote:

Originally Posted by vad

Ezt nem a fajnak, hanem a ló-elit különbségnek, illetve a kialakított morálodnak köszönheted ;)
amúgy ha ugyanakkora területen tartottál sereget mint ő,akkor sacc/ 1600 íjad lehetett otthon....és annyin az adott helyzetben átmegy az a 9800 elit, még ha otthon is van a sereged ;)
tehát akkor ki is az erősebb? :D

Sakkmester 02-06-2006 17:48

Az óriás hadis támadóere hogy is van? Van az alap 15% faji bonusz, +30% hadügyteki, ezt össze kell adni, avagy egymással kell szorzoni?

Csokibácsi 02-06-2006 17:52

Quote:

Originally Posted by Sakkmester
Az óriás hadis támadóere hogy is van? Van az alap 15% faji bonusz, +30% hadügyteki, ezt össze kell adni, avagy egymással kell szorzoni?

1,15*1,3=1,495-ös szorzó
majdnem gnóm

tudós óriás: 1,15*1,35=1,5525

tudós gnóm: 1,55
a különbség még mindig elenyésző, a több férőhelyet gnómnál most nem nézzük.

Szecsa 02-06-2006 19:22

Quote:

Originally Posted by Xeper

Éppen ezért szerintem MF játékra, vagy kezdőknek nagyon jó faj az óriás, míg egy jó szövetségben/tapasztaltabbak kezében egy gnóm jobban tud érvényesülni.

En meg mindig a 4 hadis-varis elites, ijaszos, lovasos orias vandor tartom elonybe. Max. egyik hadis inkabb csak varis, es akkor 3 van, es gombok is vannak, a varis pedig ijasz elites. Ez egy eleg utos szovi...Mellesleg magas hekin a gnomnak kell konyvtar, ami szerintem sokat elvesz...S tegyuk hozza, hogy a tudos oriasnak 1,35*1,2 a tanya termelese...(vagy nem tudosnal 1,3*1,2)..s variban is behozza a gnomot...Lehet, hogy tud a gnom lopni, de ugyanolyan erovel lopja ot is...akarcsak egy gnom is :) S az emberlopas magas eleg problemas tud lenni, azt hiszem :)

Xeper 02-06-2006 20:33

No miaz Vad?
Belegázoltam a lelkedbe? (remélem tényleg te voltál :) )

Fosztó 02-07-2006 00:02

Quote:

Ezt nem a fajnak, hanem a ló-elit különbségnek, illetve a kialakított morálodnak köszönheted ;)
amúgy ha ugyanakkora területen tartottál sereget mint ő,akkor sacc/ 1600 íjad lehetett otthon....és annyin az adott helyzetben átmegy az a 9800 elit, még ha otthon is van a sereged ;)
tehát akkor ki is az erősebb? :D

Nem mondta hogy teljes sereggel tamadt ;)

Xeper 02-07-2006 00:12

Quote:

Originally Posted by Fosztó
Nem mondta hogy teljes sereggel tamadt ;)

De hasonló felépítésről volt szó... mert persze én is már láttam 2000 elites gnómot mikor nekem volt 10.000 az óriásomban -mégsem mondom azt hogy gyenge a gnóm...
Tehát az összehasonlíthatóság miatt vettem úgy, hogy ugyanakkora területet szán seregre.
Ha nem számolnánk ezzel, akkor pusztán egy történet lenne, hogy "dejót ütöttem" -de semmi tanulsága nem lenne a sztorinak ;)

MiKoR 02-07-2006 15:01

Quote:

Ezt nem a fajnak, hanem a ló-elit különbségnek, illetve a kialakított morálodnak köszönheted
amúgy ha ugyanakkora területen tartottál sereget mint ő,akkor sacc/ 1600 íjad lehetett otthon....és annyin az adott helyzetben átmegy az a 9800 elit, még ha otthon is van a sereged tehát akkor ki is az erősebb? :D

lehet ez csak az én tapaztalatom, de a ló/íj as hadikat általában be lehet verni, mikor kitámad a lovaival, szintén az elit/ló vagy a sima elites hadit is beveri egy másik, ha annak éppen kint van a serege (például hazakíséri a támadó sereget)!
szerintem elsősorban egy hadis nem védekezésre van (hacsak nem elit/íj vagy ilyen csak az én fantáziámban van?:P)

Xeper 02-07-2006 16:46

Quote:

Originally Posted by MiKoR
lehet ez csak az én tapaztalatom, de a ló/íj as hadikat általában be lehet verni, mikor kitámad a lovaival, szintén az elit/ló vagy a sima elites hadit is beveri egy másik, ha annak éppen kint van a serege (például hazakíséri a támadó sereget)!
szerintem elsősorban egy hadis nem védekezésre van (hacsak nem elit/íj vagy ilyen csak az én fantáziámban van?:P)

Ez evidens... csupán arra a felvetésre reagáltam hogy a gnóm erősebb az óriásnál azért mert be lehetett verni 6500 lóval 9800 elitet... ennyi... ok, kicsit sarkítottam, hogy leessen az eredeti szerzőnek, hogy nem a faj a döntő ebben a helyzetben
amúgy én is az offenzív hadist pártolom ;)

Penya 02-07-2006 19:50

Nem egy az egyben kel gondolkozni sztem, mert ebben a játékben szövik vannak és ha egy az egy ellen nyerne is a gnóm, amit erősen kétlek, egy szöviben egész más a szitu. Attól is függ h milyen szövi ellen harcolsz, mert a szieszta nagy bónusz tolik ellen, míg a könyvtkulcs semmit sem ér mondjuk gyilkolás ellen. Én a gnómot azért nem csípem mert nincs tolik ellen bevédve, míg egy óriást kétszer annyira kell ütni h annyit elérj mint egy gnómnál, azért nem mind1. Hadilag meg attól függ az egész h ki van többet gépnél és h ki tud úgy támadni h a másik serege kint van, az a lényeg h több sereggel beüss.

laziga 02-07-2006 21:53

szeva

Szerintem nagyábol itt mindenkinek egy kicsit igaza van. mert az igaz hogy 1vs1 ben a gnom hadi leveri az oriás hadit viszont az oriás vari meg jobb mint a gnom varis. Szöviben nézve alap felálást tehát 1 jó toli 1 jó vari esetében ha a hadisok gnomok ök nyertek ha már ork meg gnom vs ork meg oriás már egyenlitettebb a küzdelem viszont. Az igazi az mikor az egyik oriás a másik gnom mert az ellen már nehéz védekzni is és támadni is, és nem kell mindent tartani azért van a szövi:D tehát hiába mondja valaki hogy a gnomot könnyü szét lopni igen ha rossz a varis és a tolis a szöviben ugyan ez igaz az oriásra is mert ha bevrik öt, ott van a gnom hadis és már kiséri vissza és legyen a támadó akár ork akár gnom ha befért az oriáshoz nem sokmindene van othon az ork ellen meg ott van a tolis meg a varis a maguk teröletén még azokis be tud segitni. TEHÁT szerintem hogy mi a jó faj és az hogy egy oriást hogy és menyire könnyü kicsinálni az a szövi feláláson mulik igazán (persze azért még van egy pár tényezö de ez a legfontosabb) Az meg hogy 4hadi vagy 4toli vagy 4varis felállás egy hülyeség akár melyiket 1+1+2 felállással szét szedik:P

Lepidus 02-07-2006 22:28

1+3felállás a nyerő vagy 1+1+2 (de az egy nem tolis..de nem mondom meg mi..)óriás jobb és slussz:)..láttatok már gnóm varikat pusztulni?:D..:p

Xeper 02-07-2006 23:40

Quote:

Originally Posted by Lepidus
1+3felállás a nyerő vagy 1+1+2 (de az egy nem tolis..de nem mondom meg mi..)óriás jobb és slussz:)..láttatok már gnóm varikat pusztulni?:D..:p

igen...1100 hekin 22.000 :)

laziga 02-08-2006 11:49

na hát én is ezt irtam hogy a gnom hadinak jobb mint az oriás viszonzt az oriás varinak sokkal jobb mint a gnom ez soh nem is volt vitás de minden faj jó valamir mert a törpe meg párbajban arat stb de mindenre van ami jobb na meg van egy pár alaklmatlan faj is de hogy mi mi re jo azt az adot csoport játékosaitol is függ hogy ök mivel mit játszanak meg hogy mf vagy szövibe játszo stb

Szecsa 02-08-2006 12:24

Nyitok egy ilyen felallasos temat:)

Milán™ 02-11-2006 12:49

na éppen most csórtam el 45millát egy óriástól:)))

Nagyi 02-11-2006 20:30

Azért az óriás variba azért jobb tegyük hozzá és a faji varázslatával megnézzném h 1 gnóm mit tenne ellene...
A gnom tekigyárnak jó...

Fosztó 02-12-2006 01:23

Quote:

Originally Posted by Nagyi
Azért az óriás variba azért jobb tegyük hozzá és a faji varázslatával megnézzném h 1 gnóm mit tenne ellene...
A gnom tekigyárnak jó...

Hat ha egyebet nem lassan gyilkol nalla varit, vagy bemegy meszarra persze felallas kerdese..

director 02-12-2006 06:06

Quote:

Originally Posted by Fosztó
Hat ha egyebet nem lassan gyilkol nalla varit, vagy bemegy meszarra persze felallas kerdese..

pontosan, szépen nyugisan ki lehet csinálni.. mint mindent:)

Davalon 02-12-2006 09:22

Quote:

Originally Posted by Nagyi
A gnom tekigyárnak jó...

A gnóm mindennek jó, még ha nem is lesz mindenből a legjobb, bármerre gyúrod. Ép ezért érdekes faj, mindennek kiképezhető.

director 02-12-2006 19:00

Quote:

Originally Posted by Davalon
A gnóm mindennek jó, még ha nem is lesz mindenből a legjobb, bármerre gyúrod. Ép ezért érdekes faj, mindennek kiképezhető.

igen, ha ki tudod használni azt az előnyét, hogy akár egy napon belül átalakítható egy teljesen más jellegű orivá, akkor nagyon hasznos faj lehet szöviben:)

MiKoR 02-12-2006 20:20

Quote:

Originally Posted by director
igen, ha ki tudod használni azt az előnyét, hogy akár egy napon belül átalakítható egy teljesen más jellegű orivá, akkor nagyon hasznos faj lehet szöviben:)

ezt kifejtenéd bövebben?:P

director 02-12-2006 20:22

Quote:

ezt kifejtenéd bövebben?:P

pl ha tolis volt a gnóm, de egy túlélő óriás szövi ellen kell harcolni, akkor hasznos lehet ha átépül hadivá, mészárolnak, aztán visszaépül:)
jó, ez lehet h béna példa, de most ez jutott eszembe:)
gnómmal ezt könnyű megcsinálni, mivel semmiben sem egyértelműen gyenge..

MiKoR 02-13-2006 07:00

hát azért egy gnóm tolis szerintem értelmét veszti felsőbb szinteken (kivéve, ha csak a szivatás a célja)
sztem bármivel meglehet csinálni, csak lóvé kell hozzá :)

Xeper 02-13-2006 10:45

Quote:

hát azért egy gnóm tolis szerintem értelmét veszti felsőbb szinteken (kivéve, ha csak a szivatás a célja)

Valóban pont olyan jó tolisnak lehet képezni Aban egy orkot mint a gnómot... :p

Davalon 02-13-2006 12:16

Alacsonyabb szinten egész jól lehet használni a gnómot tolisnak. Természetesen akkor, amikor már anyagi gondjai nincsenek az illetőnek. Azaz 3 hónap játék után:D . Infószerzés, pirotechnika, egyebek:)

director 02-13-2006 14:24

Quote:

mondom hogy kicsit béna volt a példa:)

és nem nem lehet bármivel megcsinálni.. óriásból pl nem lesz nagy tolis:D

Xeper 02-13-2006 15:04

Quote:

A gnóm felsőbb szinteken a 2. legerősebb tolis tud lenni (félelf után)... 50-55% teki eléggé ütős tud lenni :)

Lepidus 02-13-2006 22:08

azt mondja pirotechnika..LOl :p

Szecsa 02-14-2006 12:01

Quote:

A gnóm felsőbb szinteken a 2. legerősebb tolis tud lenni (félelf után)... 50-55% teki eléggé ütős tud lenni :)

Hát még a tolvajgyilkolas :-) Szerintem az ember veri a gnomot magasabb szinteken...

Caesarion 02-14-2006 14:36

gnóm alsóbb szinteken szinte jobb mint a fél-elf, de a felsőkön már az ember is veri.

Frekazoid 02-14-2006 16:38

Én ehhez a témához scak annyit szolnák hozzá hogy:
Az oriás számomra egyértelmüen a legjobb hadis és varis, mert ugyebár még ami jo hadis az a gnom és az ork, namost az ork az kiesik mert 5ösön és 1esen kivül nemlehet mashol jol alkalmazni (lehet csak tényleg jo szöviben). A gnommal meg az a baj ha hadis hogy durván hullanak a katonái, igy se varisnak se tolisnak sem jo.. a tulélő személyiséggel meg annyit lehet elérni, hogy a faji negativumát egyenliti ki vele az ember.. ami szerintem még mindig az oriáshoz viszonyitva sehol sincs.. Meg gnommal tekizni nemlehet csak másik gnomot.. és mennyi annak az esélye hogy az ember harc nelkul talal olyan gnomot akinek nincs fenn a könyvtárkulcsa.. max akkor ha elötte irtják annak a gnomnak a varijait tolival vagy mészárral.. ork meg alapbol esélytelen, levarizzák meg letolizzák..
Az oriás.. nemis tudom mar kimondta ittközületek: "szivós" és ez a legjobb szó erre a fajra.. én elszorakoztam egyszer egy oriassal 1v1ben és elég nehéz kinyirni főleg ha hadis.
Persze ez csak az én meglátásom..
Nameg a másik az az, hogy a pénzt is jol fogja mert csak 50% lophato tőle, a tekiket nem is emlitem, hogy csak 20%uk lophato.. jo a gnomnal semennyi, orkot nem is emlitem :D csak hat orias - gnom.. valamit valamiert.. feladod azt hogy alig hal meg valamid ha golyoznak vagy katonakat gyilkolnak a tekercseid lophatatlansága érdekében, de hozzátenném hogy gnommal érdemes könyvtárat tartani mindig annyit hogy fedezze a kopást, ha nem piacozol, vagy ha nincs állando pénzforrásod, mert hamar elmegy a zsé a teki potlasra főleg magas hekin..
Nameg még1 kis statisztika: kiszamoltam még nagyon-nagyon régen az orias - gnomot: ugyannyi katonaval az oriasnak 5 tabornok a gnomnak ugyebar 4, tekik: orias 35%, gnom 55%, és még igyis tamadasban az orias jobban jött ki mint a gnom, igaz csak 100 pont különbséggel.. de mégiscsak.. azert az oriasnak a +15% erötöbblete azert nem mind1.. Persze a varazslok +10% erötöbbletét már nem is emlitve..
Hogy a gnom védelmére mondjam: egyik legjobb védhető faj az MF elf után.. hisz a tornyai nagyon jol védenek ijjakkal benne..

Üdv. Freka.

MiKoR 02-14-2006 20:27

hátszal nemtom már ki írta, hogy szerintem eléégéé abszurd, hogy a gnóm jobb lehet tolvajnak , mint egy félelf, ha csak abóbl indulunk ki, hogy egy mágus varázsol egy hadis gyilkol és egy tolvaj pedig lop :)
alacsony hekin a piritechnikának pont nincs értelme! és alacsony zinten tekin kívül mást nemigen érdemes lopni (vagyis 5. szinten, legalbbis Vben eléggé alacosnyak a nyersiárak)... és hiába 55%os a tekije, ha nemtud tekit lopni, szerintem ez fontos.. n egyébként ovltma gnóm tolissal, szintlépés előtti átalakítás közben, há szószó nemütöttek maradt helyem tolikra és varikra, de asszem egy jóljáccó félelf azért jobblehet ill. eredményesebb!

Davalon 02-19-2006 10:18

Nem jobb tolvajnak. Magasabb szinten, egy viszonylag hadis felállású szöviben viszont bőven elég, ha van egy gnóm, kicsit tolis speccel. Nem kell szétlopnia a csoportot. Elég néhány épületlista, szövifelderítés és kész. A sok óriás miat tennek a célnak kiválóan megfelel. és közben jóval több helpet tud adni támadásba, védekezésbe, és többet is tud hívni, ha szüksége van rá. Felső szinteken ne már azért válasszunk félelfet, hogy meggazdagodjunk... Azzal kicsit el vagyunk már késve ez esetben...

All times are GMT +1. The time now is 08:24.