Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Adó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1329)

Meteo 01-21-2007 14:37

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 67798)
Én sem.
Meteo: ez egyre reménytelenebb, remélem te is érzed ;)
Csak azért változtatni, hogy legyen valami változás, teljesen felesleges.

Nem csak azért kéne változtatni, hogy legyen változás, hanem azért, hogy legyen valami reális bevételt szedni néha adóból is...
És nem muszáj mindent egy tabbal
beljebb
ütni.
:D :D :D

Viz 01-21-2007 14:38

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67844)
Nem csak azért kéne változtatni, hogy legyen változás, hanem azért, hogy legyen valami reális bevételt szedni néha adóból is...
És nem muszáj mindent egy tabbal
beljebb
ütni.
:D :D :D

De miért kéne reális bevétel adóból?
Ha pénzt akarsz termelni, nosza! Légy kereskedő irdatlan mennyiségű bankkal.
Vagy kevesebbel és tovább:D

Meteo 01-21-2007 14:44

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 67845)
De miért kéne reális bevétel adóból?
Ha pénzt akarsz termelni, nosza! Légy kereskedő irdatlan mennyiségű bankkal.
Vagy kevesebbel és tovább:D

Nyilván ha kereskedő szeretnék lenni, az lennék.

Az elején már leírtam, hogy én spec 0-nak tartom, ami most adóból befolyhat (olyan, mintha nem is lenne), ezért szerintem jó lenne változtatni rajta.

És annyit már elfogadtam, hogy nem kéne az adónak fő bevételi forrásnak lennie, de azért NÉHA, magas adóval jöhetne belőle több arany.

U.i: Xeper, nem érzem, hogy reménytelen lenne.

Nem kell velem egyetérteni, lehet szavazni. :p

Burning 01-21-2007 15:02

figyelj adóból nem kell és nem is lehet gazdagodni.

Meteo 01-21-2007 15:14

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67851)
figyelj adóból nem kell és nem is lehet gazdagodni.

Nem értem, miért hiszik sokan azt, hogy ha magasabb lenne az adó, akkor rögtön meg is lehetne belőle gazdagodni. Nyílván meg lehetne úgy csinálni, hogy az adott vagyoni szintedhez képest ne jelentsen túl sokat. Csak többet, mint most.

Burning 01-21-2007 15:17

de ha meg nem akarsz belőle "gazdagodni" akkor minek emelni:mad:?

Meteo 01-21-2007 15:27

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67869)
de ha meg nem akarsz belőle "gazdagodni" akkor minek emelni:mad:?

Hogy azért mégse ennyire nevetséges összeg jöjjön be belőle.

Hogy jobban értsd: Most van 30M aranyam. 24% adóval bejön durván 15k arany Ez a jelenlegi pénzem 0,05%-a. Én nem azt akarom hogy ez 1% legyen, de mondjuk már 0,15-el kiegyeznék. És nem hiszem, hogy ez miatt olyan ultragyorsan elkezdenék gyarapodni...

Burning 01-21-2007 15:32

de ez az, hogy nem nagy mennyiség akkor meg mit nyersz vele?

Meteo 01-21-2007 15:41

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67872)

Pölö azt, hogy nem 0-ra állítom az adót, mert úgysincs értleme.

Azt, hogy nem (annyira) nevetséges mennyiségű bevétel jön belőle.

Magasabb értkkel pedig jönne belőle jól, csak az emberek is lázonganának jól.

Ennyit.

csukja 01-21-2007 15:43

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67872)

azt nyeri vele hogyha kifosztják és elviszik a pénze nagy részét akkor se legyen gond, míg újra lessz nagyobb bevétele!:D :D :D :D

Steve 01-21-2007 15:48

Az adó most kábé a morállengetésre jó, és mivel elég sok pénz folyik két csatornán be szerintem ez jó is így.

Xeper 01-21-2007 16:00

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 67877)
Az adó most kábé a morállengetésre jó, és mivel elég sok pénz folyik két csatornán be szerintem ez jó is így.

Bizony :)
Ezt írtam korábban is, csak még mindig nem sikerült megértenie :)

Az adónak az a szerepe, hogy figyelj az országodra... ha túlköltöd magad, akkor bizony előfordulhat hogy a morálod megindul lefelé a zsold hiánya mitt... ha emeled az adót, akkor olyan mintha kiszednéd a zsoldot... ha a zsoldot is vele emeled, akkor ott vagyunk ahol a part szakad, mert a zsold és az adó kb kiütik egymást.
Miért akarsz a semmire pénzt kapni? Éppen elég pénzkereseti lehetőség van a játékban. Emelkedő bevételek miatt pedig úgy járnánk mint anno a kereskedő személyiség bevezetésével. Ezt szerintem senki nem akarhatja. (ha meg elhanyagolható mértékben emelünk, akkor minek ez az egész téma? semmi értelme nem lenne)

Meteo 01-21-2007 17:31

értelem

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 67880)
Bizony :)
Ezt írtam korábban is, csak még mindig nem sikerült megértenie :)

Az adónak az a szerepe, hogy figyelj az országodra... ha túlköltöd magad, akkor bizony előfordulhat hogy a morálod megindul lefelé a zsold hiánya mitt...

Sajnos az a helyzet, hogy neked, nem sikerült megértdened, hogy én már rég értem, amit te mondasz. De mindegy.

Az adónak az a szerepe, hogy figyelj az országodra?
Túlkölteni magam?

Nekem ez még sajna egyszer sem sikerült, úgyhogy jelenleg az adónak számomra semmi szerepe sincs. Ezt értsd meg, ha tudod.

Ja, és már 61M aranyam van. És még mindig nem azért, mert megemeltem az adót...

Legyen nagyobb az adó!!!

Dragi 01-21-2007 17:34

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67932)
Sajnos az a helyzet, hogy neked, nem sikerült megértdened, hogy én már rég értem, amit te mondasz. De mindegy.

Túlkölteni magam?

Nekem ez még sajna egyszer sem sikerült, úgyhogy jelenleg az adónak számomra semmi szerepe sincs. Ezt értsd meg, ha tudod.

Legyen nagyobb az adó!!!

Miért ?:) ne az adóból akarj meggazdagodni :) Jó az úgy ahogy van
Vagy ha az adóból akarsz meggazdagodni tartsd 100%-on és viseld a következményeket :p

Valezius 01-21-2007 17:35

Építs sok házat, meg pár piacot, hogy ne legyen nagy a munkanélküliség, és akkor több adót tudsz beszedni. :p

karesz6 01-21-2007 17:36

Quote:

Túlkölteni magam?

Legyen nagyobb az adó!!!

61M= 61 milla? Nekem annál több van és az adóm 10% de csak azért mert nemrég sikerült kicsit kiköltekezni és hogy tuti kibirja az esetét emeltem rajta egy kicsit. :D Túlköltekezni meg lehet hogy néha szükségszerű pl.: jön a sereg nincs maxon a haditeki mert ellopták de ha így marad beüt a sereg de ha maxon lesz akkor nem és véletlenül nincs elég pénz az oriban --> minden fellelhető pénzed esetleg még a segélyt is tekibe költöd. :D

Maradjon az adó így. :p

Grabi 01-21-2007 17:37

anno mikor magas morálnál többen jöttek be éhezéskor mint el, akkor ígyis-úgyis osztottam pénzt és végig 100on volt mind az adó mind a morál :)

Xeper 01-21-2007 17:50

Quote:

Túlkölteni magam?

Legyen nagyobb az adó!!!

Taníts mester!

Ha megértetted volna, nem replikáznál.

Meteo 01-21-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 67937)
Miért ?:) ne az adóból akarj meggazdagodni :) Jó az úgy ahogy van
Vagy ha az adóból akarsz meggazdagodni tartsd 100%-on és viseld a következményeket :p

Legyél szíves még egyszer elolvasni az előző 1-2 oldalt, ott kifejtettem, hogy ebből mért nem lehetne meggazdagodni!!!

Miért mindenki ezzel a nyomi meggazdagodás dumával jön?

Meteo 01-21-2007 18:13

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 67941)
61M= 61 milla? Nekem annál több van és az adóm 10% de csak azért mert nemrég sikerült kicsit kiköltekezni és hogy tuti kibirja az esetét emeltem rajta egy kicsit. :D Túlköltekezni meg lehet hogy néha szükségszerű pl.: jön a sereg nincs maxon a haditeki mert ellopták de ha így marad beüt a sereg de ha maxon lesz akkor nem és véletlenül nincs elég pénz az oriban --> minden fellelhető pénzed esetleg még a segélyt is tekibe költöd. :D

Maradjon az adó így. :p

Ezzel csak egy baj van: "véletlenül nincs elég pénz az oriban"?

Miért ellottóztad? :)

Valezius 01-21-2007 18:16

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67987)
Ezzel csak egy baj van: "véletlenül nincs elég pénz az oriban"?

Miért ellottóztad? :)

Például piacra megyek, és látom, hogy van 3000katona 25K-ért, meg tudok venni 3000-t, meg is veszem és meglátom, hogy 5000pénzem maradt összesen. Velem így szokott történni.
Ilyenkor kell aranyalmázni :)

csukja 01-21-2007 18:52

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 67994)
Például piacra megyek, és látom, hogy van 3000katona 25K-ért, meg tudok venni 3000-t, meg is veszem és meglátom, hogy 5000pénzem maradt összesen. Velem így szokott történni.

Én szerintem jó az adó ahogy van de tőlem akár emelhetjük is, és a fenti szöveg arra is egy remek példa hogy kell adó mert ha már csak 5000 aranyam van akkor akár milyen minimális bevétel jön berkom mondjuk 20%-ra az adót és akkor gyorsabban fel tudok fejlődni mintha csak aranyalmáznék!:D :D

karesz6 01-21-2007 20:28

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 68019)
Én szerintem jó az adó ahogy van de tőlem akár emelhetjük is, és a fenti szöveg arra is egy remek példa hogy kell adó mert ha már csak 5000 aranyam van akkor akár milyen minimális bevétel jön berkom mondjuk 20%-ra az adót és akkor gyorsabban fel tudok fejlődni mintha csak aranyalmáznék!:D :D

Fejlődni??? :D Én nem hiszem hogy csak adóból és aranyalmából te akárhova fejlődnél. :D

Viz 01-21-2007 20:37

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 68054)
Fejlődni??? :D Én nem hiszem hogy csak adóból és aranyalmából te akárhova fejlődnél. :D

De ő profi és csak a fórumon új, lehet tud valami trükköt:D
Amúgy szerintem pont jó az adó úgy ahogy van, nem kéne nagyobb szerepet adni neki, ráadásul az kihatna a régi típúsú párbajra is ezt ne felejtsük!

Xeper 01-21-2007 20:42

Quote:

A személyiségek előtt mindenkinek ment ;)

Meteo 01-21-2007 22:34

Újabb érv - ellenérv

Még valami, hogy miért nem ér semmit a mostani adó:

Egy 6M arannyal és 17 bankkal rendelkező hullától több zseton jön, mint az adóból.

És azért egy hullát bárki megfejhet.:o

BimmBimm 01-21-2007 22:44

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 68095)

Egy 6M arannyal és 17 bankkal rendelkező hullától több zseton jön, mint az adóból.

Egy hullát nem fejhet meg bárki:) Van hulla országom, a raktár üres, és amikor lopnak tőlem minig elvisznek 200 és 500 arany közötti összeget, jah és van 25 millám:D

karesz6 01-21-2007 23:02

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 68067)
A személyiségek előtt mindenkinek ment ;)

Dehát az már nagyon régen volt. :D :D Játszottam már akkor is de le nem tudnám írni hogy akkor hogy működött.

karesz6 01-21-2007 23:06

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 68095)

Abban azt hiszem hogy eddig mindenki egyetértett hogy amennyiben az adó nem túl magas akkor gyakorlatilag légenyes szerepe nincs. De nem is kell hogy legyen. Azt az aprócska ám sokszor annál jelentősebb funkcióját hogy ideiglenesen lenullázza a kiadásokat ellátja több nem kell.

Meteo 01-21-2007 23:17

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 68097)
Egy hullát nem fejhet meg bárki:) Van hulla országom, a raktár üres, és amikor lopnak tőlem minig elvisznek 200 és 500 arany közötti összeget, jah és van 25 millám:D

OFF

Oké, de sztem mindig lehet tejelő hullát találni, ha muszáj. :)

Bár a hullák sem jelentik a fő bevételi forrást...

END OFF

DE AZ ADÓ MÉG ENNYIRE SEM JÓ SEMMIRE...

(sztem ez lesz az aláírásom... :D :D :D )

Bogár 01-22-2007 13:47

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 68101)
DE AZ ADÓ MÉG ENNYIRE SEM JÓ SEMMIRE...

ez még nem jelenti azt, hogy kell is változtatni rajta.
egyébként a bónusz sem jó semmire. max annyira, hogy ha nem vagy vip, ellátogatsz a civ3000 oldalára...

Steve 01-22-2007 14:52

MEteo egy tanács: jegeld a topicot, játsz addig amíg eléred hogy egy milliárd kp lesz az oridba, és utána gyere vissza és átgondolván az egészet véleményezd ötleted újra;)

Meteo 01-22-2007 15:07

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 68211)
MEteo egy tanács: jegeld a topicot, játsz addig amíg eléred hogy egy milliárd kp lesz az oridba, és utána gyere vissza és átgondolván az egészet véleményezd ötleted újra;)

1 mrd kp-nél valószíű még jobban kapálúznék, hogy mennyire nem ér semmit... :)

Egyébkéként a 10%-a már megvan...

karesz6 01-22-2007 15:36

Nem tudom mi az oka de a hódító gazdasága úgy működik jól hogy viszonylag minimális arany kerül be a játékba. Így momst a játék (szerintem) egyensúlyban van. Most gondold el mi történne ezzel az egyensúlyba ha minden ori (nem termeléssel mert az nem hoz be egy kanyi aranyat se) csak úgy napi 4 milkát termelne adóból. Egy nagy csopiba (1000 fő) az napi 4 mrd. Amíg sztem 10-20 milkánál több nem nagyon kerül be a játékba naponta. Felborulna az egész.

Valezius 01-22-2007 16:04

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 68230)
Nem tudom mi az oka de a hódító gazdasága úgy működik jól hogy viszonylag minimális arany kerül be a játékba. Így momst a játék (szerintem) egyensúlyban van. Most gondold el mi történne ezzel az egyensúlyba ha minden ori (nem termeléssel mert az nem hoz be egy kanyi aranyat se) csak úgy napi 4 milkát termelne adóból. Egy nagy csopiba (1000 fő) az napi 4 mrd. Amíg sztem 10-20 milkánál több nem nagyon kerül be a játékba naponta. Felborulna az egész.

Érdekes lenne tudni, hogy mennyi az össz kp mennyiség egy adott csoportban (mondjuk 5V-ben), és ez mennyit változik naponta. Talán Ati el tudná árulni.

A több pénz tönkretenné a piacot, mert az árak csak 50K-ig tudna alkalmazkodni,

csukja 01-22-2007 16:11

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 67994)

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 68019)

Quote:

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 68100)
Abban azt hiszem hogy eddig mindenki egyetértett hogy amennyiben az adó nem túl magas akkor gyakorlatilag légenyes szerepe nincs. De nem is kell hogy legyen. Azt az aprócska ám sokszor annál jelentősebb funkcióját hogy ideiglenesen lenullázza a kiadásokat ellátja több nem kell.

karesz6 olvasd el! Én nem olyan nagy jelentős fejlődésre gondoltam de ahogy te is mondtad a kiadásokat lenullázza.:D

karesz6 01-22-2007 16:11

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 68282)
Érdekes lenne tudni, hogy mennyi az össz kp mennyiség egy adott csoportban (mondjuk 5V-ben), és ez mennyit változik naponta. Talán Ati el tudná árulni.

A több pénz tönkretenné a piacot, mert az árak csak 50K-ig tudna alkalmazkodni,

De ha ez a javaslat megvalósul akkor az 50k hoz meg az adó alkalmazkodik és mégjobban borul az egész. :D A piac meghalna a termelők csak maguknak termelnének és akinek nincs bányája beragadna.

Án is rettentő kiváncsi lennék rá mennyi arany van egy csopiba de sztem egy nagyobb csopiban 50 milkánál nem sokkal több jut fejenként. Meg arra is kiváncsi lennék mi történne ha az arany felét hirtelen kivinnék a csopiból. De erre már van topic.

karesz6 01-22-2007 16:13

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 68288)
karesz6 olvasd el! Én nem olyan nagy jelentős fejlődésre gondoltam de ahogy te is mondtad a kiadásokat lenullázza.:D

Azt hiszem azt hogy lenullázod a kiadásokat nem nevezheted fejlődésnek és azt sem ha 1 hét alatt összearanyalmázol 1 épületre valót (ha addig el nem viszi azt a pénzt valaki.) ;)

csukja 01-22-2007 16:23

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 68294)
Azt hiszem azt hogy lenullázod a kiadásokat nem nevezheted fejlődésnek és azt sem ha 1 hét alatt összearanyalmázol 1 épületre valót (ha addig el nem viszi azt a pénzt valaki.) ;)

nem, de könnyebben lehet tőle fejlődni akár minimális akár nem minimális (bár ezt azért kétlem)mértékben!:D ;)

karesz6 01-22-2007 16:27

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 68309)
nem, de könnyebben lehet tőle fejlődni akár minimális akár nem minimális (bár ezt azért kétlem)mértékben!:D ;)

Én a gyors fejlődésnek azt nevezem ha bejön 50 heki fedezésed és még abban a körben elindítod az összes beépítését. És ha van elég tartalékod ennyit elég gyorsan elő tudsz teremteni pénzösszegben is.

All times are GMT +1. The time now is 09:56.