Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Varis tippek,trükkök,segitség! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1263)

Killer 01-13-2007 23:31

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 65641)
Ácsi. Ha valaki a szövetségesedre nyit egy térkaput. Akkor te azon keresztül nem tudod lopni az ellent...

aki nyitotta azt tudod,de az ő szövijét már nem:D

BeeLord 01-13-2007 23:32

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 65642)
Na pill. ELolvasom a súgót, kezdek kételkedni magamban. Látszik, hogy nem voltam még hullával.

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 65644)
Akkor látom súgót se olvasol, akkor segítek:

Nem szükséges azonban, hogy a nyitott térkapu közvetlenül közted és az áldozat között legyen. Nyitott térkapunak számít (vagyis ezen keresztül a kiszemelt ország támadható), ha:

Te nyitottál térkaput az ellenfélre,
az ellenfél nyitott Rád térkaput,
ha valamelyik szövetségesed rendelkezik nyitott térkapuval a célpontra,
ha a célpont nyitott térkaput valamelyik szövetségesedre,
ha a célpont valamelyik szövetségesére nyitottál térkaput,
ha a célpont valamelyik szövetségese rendelkezik nyitott térkapuval Feléd.

Legközelebb ugyanígy olvasás nélkül hülyézz le nyugodtan. Meg ne várd, hogy reagáljak. Tényleg.

PeeTee` 01-13-2007 23:32

Dehogyis..... csak NEKED inditunk új topicot :D:D

Xeper 01-13-2007 23:34

Quote:

Originally Posted by PeeTee` (Post 65643)
hát ha hirnevet nézed ahhoz nagyon nagy agynak kell lenned hogy tudd kinek mennyi hirneve 2-3 kör távolságról ami minimum is 50 orit takar :D még akkor is ha nem hullát lop és nő a hirnév

Ezért kell kimenteni az állást időnként ;)

Viz 01-13-2007 23:34

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 65645)
Ehh tényleg. Ez durva. Nyertetek.

Megjegyzem nem voltam még hullával, és hulla szövetségesem se volt. Csak okoskodtam, de vesztettem. Nem mondjátok el senkinek.:D

Velem se történt meg egyik se, bár hullával játszottam kevset de csak poénból:)
De azért súgót olvashatnál:D
hehe

PeeTee` 01-13-2007 23:35

Xeper ne hülyéskedj már hogy te a számokat nézed :D Sztem 100000-böl 1 ember csinálja igy azis autista....

Viz 01-13-2007 23:36

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 65648)
aki nyitotta azt tudod,de az ő szövijét már nem:D

Nem szükséges azonban, hogy a nyitott térkapu közvetlenül közted és az áldozat között legyen. Nyitott térkapunak számít (vagyis ezen keresztül a kiszemelt ország támadható), ha:

na látom te se:D

Viz 01-13-2007 23:37

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 65649)
Legközelebb ugyanígy olvasás nélkül hülyézz le nyugodtan. Meg ne várd, hogy reagáljak. Tényleg.

azt is nézd meg hogy időben mikor volt, én még nem láttam ezt a beszlásodat.

BeeLord 01-13-2007 23:37

Quote:

Originally Posted by PeeTee` (Post 65653)
Xeper ne hülyéskedj már hogy te a számokat nézed :D Sztem 100000-böl 1 ember csinálja igy azis autista....

Próbálj meg egyszer hv-zni hullával, csak úgy poénból. Érdekes tanulmány.;)

BeeLord 01-13-2007 23:38

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 65654)

Taszi szövege magyarra fordítva: egy ellenfél kaput nyit a szövetségesedre. Ezt az ellent tudod lopni, de annak szövetségeseit már nem.

PeeTee` 01-13-2007 23:39

Óriás vagy gondolom BeeLord

BeeLord 01-13-2007 23:41

Quote:

Originally Posted by PeeTee` (Post 65658)
Óriás vagy gondolom BeeLord

Igen az vagyok legtöbbször. De most ki is szállnék a topicból. Nem kéne, hogy ez is átkerüljön a chat topicba.

PeeTee` 01-13-2007 23:42

Egyébként nekem is lenne egy kérdésem.Megéri ha csak védelemre gyurok variként?Arra értem hogy barakk is 30% körüli és azt mind ijjásszal rakom tele,mellette 15% torony hogy megadja a +30% védöeröt.Vagy legyenek támadó egységek is?

BeeLord 01-13-2007 23:45

Quote:

Originally Posted by PeeTee` (Post 65660)
Egyébként nekem is lenne egy kérdésem.Megéri ha csak védelemre gyurok variként?Arra értem hogy barakk is 30% körüli és azt mind ijjásszal rakom tele,mellette 15% torony hogy megadja a +30% védöeröt.Vagy legyenek támadó egységek is?

Hogy szeretnél varis lenni 30% barakk + 15% toronnyal?:) Vagy tartsd 15% barakkot + 15% tornyot, és akkor csak íj. Vagy tarts 30% barakkot, tarts elitet, és a szövetségeseid is legyenek elitesek. Akkor ütni is tudsz. Persze nem mindenkit, de a morálod tudod tartani.

BeeLord 01-13-2007 23:47

E mellé 30% templom. Akit nem tudsz gömbözni, azt felderíti a tolvajotok. Ha az se megy, máris küldhetitek a sereget.

PeeTee` 01-13-2007 23:47

Akkor ez hülyeség hogy csak atom erös védelem?!

BeeLord 01-13-2007 23:50

Quote:

Originally Posted by PeeTee` (Post 65664)
Akkor ez hülyeség hogy csak atom erös védelem?!

Te azt írtad, hogy 30% barakk + 15% torony. Ez már a teljes földterületed 45%-a. E mellé hogy szeretnél még kellő számú varázslót is tartani? 15-20% templommal jó, hogy ha az ember tolvajokat és a kiélezett hadisokat le tudod gömbözni.

PeeTee` 01-13-2007 23:53

30%templom - barakk 15% torony. 1raktár 1 kocsma :D sporolok

Viz 01-13-2007 23:54

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 65657)
Taszi szövege magyarra fordítva: egy ellenfél kaput nyit a szövetségesedre. Ezt az ellent tudod lopni, de annak szövetségeseit már nem.

tényleg, valószínűleg így értette, de a szöveg magában nem ezt jelenti én azt néztem, de tényleg nem szokott butasgokat írni.
Én kérek elnézést.

PeeTee, a betonvarisnak semmiépp sincs értelme mert anál sose kell több vari mitnhogy be tudd ártózni a 15-20% templomosokat.
Amellé simán befér a 30-35% barakk full elittel ahogy Bee írta és mellesleg megsúgom hogy ha nagyon aktív vagy és tudsz is vele játszani a full elites szövi mindent visz:D

PeeTee` 01-13-2007 23:55

de az ijjaszhoz nem inkább a lovas passzolni?mert nagyobbat üt...

Viz 01-14-2007 00:00

Quote:

Originally Posted by PeeTee` (Post 65668)

íjászt nem tartasz:D

BeeLord 01-14-2007 00:01

Quote:

Originally Posted by PeeTee` (Post 65668)

Ha hadis vagy igen. De mintha itt varázslóról lenne szó. Javaslatom: 30% templom, 30% barakk(tele elittel, továbbá tartsanak a szövetségeseid is elitet). Tudsz ütni, és a magas katmorálnak köszönhetően jól tudsz majd gömbözni is.

Vagy esetleg 40% templom, 10-10% torony és barakk. Ebben az esetben csakis íjászról beszélhetünk. De így egyrészt könnyen üthető vagy, és nem is vagy sokkal erősebb mágiában, mivel nehezen tudod fent tartani a katmorált.

Illetve vannak állat varisok, 45-50% templommal. De ennek igazából csak 5. szinten van értelme, fentebb ha észrevesznek, halomra vernek(én is így jártam első nekifutásra:) ).

u.i.: persze mindehhez óriás tudós.

Killer 01-14-2007 00:09

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 65654)

nem ugyan az!!:Pgondold végig!a mi esetünkben nem rád van nyitva hanem a szövidre!!ha a szövidre van nyitva kapu te azon a kapun keresztül csak azt tudod lopni aki nyitotta a szövijét már nem!!!

Viz 01-14-2007 00:13

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 65674)
nem ugyan az!!:Pgondold végig!a mi esetünkben nem rád van nyitva hanem a szövidre!!ha a szövidre van nyitva kapu te azon a kapun keresztül csak azt tudod lopni aki nyitotta a szövijét már nem!!!

tudom, már rájttem h így értetted s bocsánatot is kértem:D

Killer 01-14-2007 00:15

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 65675)
tudom, már rájttem h így értetted s bocsánatot is kértem:D

én meg végigolvastam,mostanra!:D:D
köcce!

srychy 01-16-2007 20:51

Volna egy extrém kérdésem.
Mfként 40% segítséget kapok szövi támadással szemben.
A segítséget úgy kell értelmezni, hogy a védőerő pontjait (mindent beleszámolva) 1,4 szorzom, vagy a meglévő íjjászaimhoz kapok 40% segítséget, mint szöviben? Mert akkor, ha 40%-al több a tornyom akkor más értékkel kell számolni. A betornyozott íjjász mint tudjuk több pontot ér.
:)

Smooth Scroller 01-16-2007 21:16

szorzol 1,4-gyel.

srychy 01-17-2007 07:15

köszi a választ
:)

Meteo 02-16-2007 22:49

Megy a vihar...

Azt szeretném megtudni, hogyan lehet az, hogy valakin fennt van a vihar, és mégis nő a népessége, pedig tolvja sincs, hogy embert lopjon, meg a gömbök alapján nem is fokozódott vissza 1 katona sem.

Én mindig kifogom az ilyeneket... :( :( :(

TDK 02-17-2007 00:53

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 65665)
Te azt írtad, hogy 30% barakk + 15% torony. Ez már a teljes földterületed 45%-a. E mellé hogy szeretnél még kellő számú varázslót is tartani? 15-20% templommal jó, hogy ha az ember tolvajokat és a kiélezett hadisokat le tudod gömbözni.

ez se teljesen igaz. egy 20% templommal rendelkezö oriás tudos, simán meggömböl 10 oribol legalább 8-t, és valoszinüleg ártozni is tudja öket az extravédelmü jól kiépitett elfek kivételével.
emellett még simán tarthat 30% barakkot, és 10-12% tornyot.
ez persze ugyanugy üthetö, de max 1 sereggel.
viszont mivel 2 hadistol kap segitséget, ezért ha jól van felállitva sereg, akkor simán kiküldhet annyi támadoegységet, mint amit kiállit egy két jól kiépitett hadis, full varis, tolis felállásu szövi.

(ház18%, barakk30%, tanya14%,könyvtár1%, torony12%,kocsma1%,templom20%,bank1%még marad is 1%)

Meteo 02-17-2007 09:29

Még mindig vihar

Továbbra sem értem hogy nőhet valakinek a lakossága vihar alatt, úgy hogy tolvaja egy darab sincs, fokozni nem fokozott le. :confused: :confused: :confused:

Csak mert a súgóban ez van:

"Ha ellenfeledre vihart bocsátasz, minden körben, amíg a varázslat tart, embereinek 0,5%-a elhagyja az országot a szörnyű időjárás miatt, és új emberek sem költöznek be. Ellensúlyozni a napsütés varázslattal lehet. "

Tehát ugye még az sem lehet, hogy a bevándorlás nagyobb volt...

Valezius 02-17-2007 09:31

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 74342)
Továbbra sem értem hogy nőhet valakinek a lakossága vihar alatt, úgy hogy tolvaja egy darab sincs, fokozni nem fokozott le. :confused: :confused: :confused:

"Ha ellenfeledre vihart bocsátasz, minden körben, amíg a varázslat tart, embereinek 0,5%-a elhagyja az országot a szörnyű időjárás miatt, és új emberek sem költöznek be. Ellensúlyozni a napsütés varázslattal lehet. "

Nincs véletlenül sok kórháza? ;)

Meteo 02-17-2007 09:38

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 74343)
Nincs véletlenül sok kórháza? ;)

n-szer 10 van neki.

De a súgó azt írja, hogy nem lehet bevándorlás...

Kisbér 02-17-2007 09:46

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 74342)

Nem lehet, hogy hulla? :D

Valezius 02-17-2007 10:01

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 74344)
n-szer 10 van neki.

De a súgó azt írja, hogy nem lehet bevándorlás...

Az n-szer tizet nem értem, de ne higyj el mindent, ami a súgóban van. Ha van elég kórháza (300emberenként egy), akkor a -0,5% helyett, -0,5+1, azaz 0,5% bevándorlása lesz.

Meteo 02-17-2007 10:56

A vihar

Kisbérnek:

Nem, nem hulla... Annyira nem vagyok kezdő. :D

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 74349)
Az n-szer tizet nem értem, de ne higyj el mindent, ami a súgóban van. Ha van elég kórháza (300emberenként egy), akkor a -0,5% helyett, -0,5+1, azaz 0,5% bevándorlása lesz.

Ez elég igaz, én is azt vettem észre, hogy 0,5%-os bevándorlása volt.

De ebben az esetben nem kéne módosítani a súgót, hogy tényleg azt írja a varázslatról, amit csinál?

Valezius 02-17-2007 10:59

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 74353)
Ez elég igaz, én is azt vettem észre, hogy 0,5%-os bevándorlása volt.
De ebben az esetben nem kéne módosítani a súgót, hogy tényleg azt írja a varázslatról, amit csinál?

Nem, mindenki jöjjön rá magától, vagy olvasson külsőt :)

Meteo 02-17-2007 11:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 74355)
Nem, mindenki jöjjön rá magától, vagy olvasson külsőt :)

Éljenek a kezdők!!! ;)

Hát ezért ez így gáz.

Valezius 02-17-2007 11:25

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 74364)
Éljenek a kezdők!!! ;)

Hát ezért ez így gáz.

Valahogy rá kell szoktatni őket a külsőre :)
Vagy kérdezzenek okosabbakat, én is azt tettem. És ameddig nem tudtam, hogy ez így van, addig nem is igazán zavart.

PeeTee` 02-17-2007 19:16

Én most 25% barakkal 25% templom és 14%toronnyal vagyok és sztem simán lehet támadni vele és védekezésben is erös,sokmindenkit be tudok vele gömbözni és igy láthatod hogy kit mikor kell támadni minden az idözítés kérdése.3,3k elittel nyomom,de kell hozzá azis hogy a szövijeim szerencsére elites felállásban vannak .mert jól jön a help 1-2 orinál.

All times are GMT +1. The time now is 02:37.